O Δήμαρχος Αγρινίου στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2019)
: Δεν θα κάνουν πρεμιέρα τα 37 νέα τμήματα σχολών για το σχολικό έτος 2020-2021, αφού με απόφαση του Υπουργείου τελικά δεν θα λειτουργήσουν. Η παιδεία μας χρειάζεται μια μακροχρόνια πολιτική. Η μακροχρόνια αυτή πολιτική μπορεί να γίνει μόνο αν σεβόμαστε τους θεσμούς και τηρούμε διαδικασίες και όχι οι αποφάσεις για ιδρύσεις πλημάτων να είναι αποφάσεις ενός Υπουργού. Τοπικοί φορείς αντιδρούν, καθώς τα νέα τμήματα θα ωφελούσαν τόσο την πανεπιστημιακή όσο και την κοινωνική ζωή των δήμων που θα τις φλοξενούσαν. Στην Κρήτη, με την απόφαση του Υπουργείου, δεν θα λειτουργήσουν τελικά στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο 7 νέα τμήματα. Η ύπαρξη κοινωνικών σε μια περιοχή είναι και οικονομική και κοινωνική ανάταση. Κάθε ευθυκητής μη νιέως διαχειρίζεται πλέον ένα προϋπονισμό από 600 μέχρι 1000 ευρώ ανάλογα με την περίπτωση. Στο Πανεπιστήμιο Πέλο-Πονίσο, που ήταν να λειτουργήσουν τρία νέα τμήματα, η απόφαση του Υπουργείου βρίσκει σύμφωνη την Ακαδημαϊκή Κοινότητα. Περί της αναστολής της λειτουργίας είναι σεβαστή και γιατί και εμείς έχουμε ορισμένα προβλήματα, δεν μπορούν να επιβάλλουν οι τοπικές κοινωνίες σε ένα πανεπιστήμιο πως θα λειτουργήσει ακαδημαϊκά, διότι κάθε πόλη βλέπει μόνο με ίδιο όφελος. Αν οικονομικά οφέλη θα έχει από το πανεπιστήμιο, δεν είναι έτσι όμως. Κλιμάκωση των αντιδράσεων αναμένεται στο Αγρίνο για την αναστολή ενάξει λειτουργίας του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας. Θεωρούμε άδικο αυτό που γίνεται, η τοπική κοινωνία πραγματικά είναι αναστατωμένη. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προκαλεί και πολιτικές αντιδράσεις. Κάθε ανώτατη σχολή η οποία κλείνει είναι μια ευκαιρία τις αντίστοιχες θέσεις ζήτησης για σπουδές να τις καταλάβουν ιδιωτικά κολέγια, αμφιβόλου ποιότητας σπουδών θα προηγούν. Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν βλέπουν απέναντί τους φοιτητές, αλλά πελάτες που αγοράζουν εκπαιδευτικά προϊόντα στην κατώνομα δημόσια ανώτατη εκπαίδευση. Από το Υπουργείο πάντως διευκρινίζεται ότι τα τμήματα δεν θα κατεργηθούν αλλά θα πρέπει να εξεταστούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια όσον αφορά τη λειτουργία τους.