Αν έχεις τα συμπτώματα Μείνε Σπίτι και παρακολούθησε τι πρέπει να κάνεις (Υπουργείο Υγείας Κεντρική Υπηρεσία, 2020)
: Εάν νοσείτε με ήπια συμπτώματα και παραμένετε στο σπίτι σας, μείνετε σε ένα καλά ειρυζόμενο δωμάτιο που θα χρησιμοποιείτε μόνο από εσάς και παρακολουθείτε την υγεία σας καθημερινά, σε τακτική επικοινωνία με τον γιατρό σας. Εάν φροντίζουμε ασθενείς στο σπίτι, κρατάμε 1 με 2 μέτρα απόσταση. Τα αντικείμενα του ασθενούς, μετά από σχολαστικό πλήσιμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Τα λερωμένα ρούχα, πετσέτες, τα κλεινοσκυπάσματα τοποθετούνται σε διαφορετικό σάκο από τα υπόλοιπα και πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία. Επιφάνι στο δωμάτιο απολυμμένονται με διάλειμμα χλωρήνης. Μετά από κάθε επαφή με τον ασθενή ή με αντικείμενά του, όπως και πριν και μετά από την προετοιμασία φαγητού, πλένουμε καλά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό και τα στεγνώνουμε με χειροπετσέτες μίας χρήσης. Όλα τα μέλη της οικογένειας θεωρούνται στενές επαφές, άρα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και να παρακολουθούν την υγεία τους. Προστατεύουμε την κοινωνία, μένουμε στο σπίτι.