ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 26-8-2019 (ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 2019)
: Παρόν ο κ. Βουρεξάκης, ο κ. Γαρανσίνι παρόν, ο κ. Γιαλιτάκης παρόν, ο κ. Δαγκονάκης παρόν, ο κ. Ζαμπετάκης παρόν, ο κ. Σιλιωτάκης, ο κ. Καλεμπούμπας, η κ. Καλουβιώτη, η κ. Καναβάκη-Παρούσα, ο κ. Καπετανάκης παρόν, ο κ. Καραντινός παρόν, ο κ. Κασαπάκης παρόν, η κ. Κασοτάκη. Ο κ. Κεφαλογιάννης παρόν, η κ. Κόκορη, η κ. Κοκοσάλι παρούσα, ο κ. Κουμπενάκης, ο κ. Κουράκης, ο κ. Κυπρέος, ο κ. Λιγεράκης, ο κ. Λιγερός παρόν, ο κ. Μακαρώνας, ο κ. Μαμουλάκης παρόν, ο κ. Μανδαλάκης παρόν, ο κ. Μερονιαννάκης παρόν, η κ. Ξυλούρη παρούσα, ο κ. Ξυλούρης παρόν. Ο κ. Πατακόσ παρόν, η κ. Πλερωνάκη παρούσα, η κ. Πλεύρη παρούσα, ο κ. Ρασούλης παρόν, ο κ. Αλούστρος, ο κ. Ισαμάκης, η κ. Σπανάκη παρούσα, ο κ. Τσαγκαράκης παρόν, ο κ. Μπουράκης, ο κ. Τσαπάκης, ο κ. Φακουρέλης παρόν, ο κ. Χαιρέτης, ο κ. Ψαράκης. Τριάντα παρόντος, παρόν ο κ. Πρόεδρος, παρόν ο κ. Δήμαρχος. Υπάρχει απαρτία κ. Πρόεδρε. Καλώς απόγευμα. Πριν δώσω τον λόγο στο δήμαρχο και σε δύο λεπτά, τα οποία θα δώσουμε καθώς είναι και οι τελευταίες συνεδρίες σήμερα του παλούντου Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουμε ένα εκτός ημερησίας διατάξειο για μια μετάβαση του κ. Αναστασάκης 27 Αυγούστου στην Αθήνα. Εγκρίνεται η εισαγωγή του και εγκρίνεται και τις ουσίες, πιστεύω. Λοιπόν, οπότε πριν πούμε στην ημερησία διατάξειο, το μέρος έχει ο δήμαρχος. Παίρνω τον λόγο εκτός ημερησίας διατάξειος, γιατί θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για αυτή την πενταρρυτία που περάσαμε μαζί, με τις διαφωνίες μας, με τους οξύτητες που πολλές φορές προκήθηκαν. Γιατί, τελικά, πιστεύω ότι όλες οι παρατάξεις συνέβαλλαν στην παραγωγή του όποιο δημοτικού έργου παρήχτη αυτή την πενταετία, και όταν η πόη πήγε μπροστά όσο πήγε, συνέβαναν όγιοι ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Θεωρώ, δε, ότι όλες οι διαφωνίες που υπήρξαν δεν έραν ποτέ την πρόθεση όλων των δημοτικών συγγουβών για επικοδομητική κριτική και όγι, συνέβαναν με τον τρόπο των καθένας στην παραγωγή του δημοτικού έργου. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε. Άλλους. Κύριος Αγγελάκης. Κύριος Αναστασάκης. Κύριος Κασαπάκης. Κύριος Μοταλάκης. Κύριος Αγγελάκης. Κύριος Δαμπετάκης. Κύριος Καραντζίνη. Κύριος Μαμουλάκης. Κύριος Μαμουλάκης. Κύριος Λασσούδης ζήτησε λόγο. Από εσάς. Ζήτησε ο κύριος Δαγκωνάκης. Πριν δώσω τον λόγο στον κύριο Δαγκωνάκη, ήθελα και εκ μέρους μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για όποια προσπάθεια έγινε εδώ μέσα, σε αυτό το μακρό δημοτικό συμβούλιο πέντε ετών, με όλες τις καλές και τις κακές τους στιγμές. Νομίζω ότι όλοι στο βάθος της ψυχής μας, της καρδιάς μας, είχαμε τη βοήθεια προς την πόλη, φυσικά, με τον τρόπο που την έβλεπε ο καθένας. Ο Τζιούζαν Κουνέτς, εις το λόγο. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, μια και τελειώνει, ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, μπορώ να μιλήσω που μιλάω. Κύριε Δήμαρχε, δεν είναι ώρα τώρα για να σας δείτε εκεί. Δύο φορές στη ζωή μου, στη κακλησική μου του καριέρα, έτυχε να μιλήσω και να πω πέντε πράγματα την ημέρα που έφευγα. Πέντε πράγματα που έφευγα. Πέντε πράγματα που έφευγα. Πέντε πράγματα που έφευγα. Πέντε πράγματα που έφευγα. Πέντε πράγματα που έφευγα. Πέντε πράγματα που έφευγα. Και να πω πέντε πράγματα την ημέρα που έφευγα. Είχα συγκινηθεί πάρα πολύ, οπότε αναγκάστηκα να τα γράψω τώρα για να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου. Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες με δική μου επιλογή και απόφαση μια μακρόχρονη θητεία τριών δημοτικών περιόδων στο Δήμο Ιρακλίου ως δημοτικός σύμβουλος. Μια θητεία ελκυστική, παραγωγική και ενδιαφέρουσα για την ανάπτυξη της πόλης μας και εγγένει του Δήμου Ιρακλίου. Είμαι υπερήφανος που ως μέλος της παράταξης με επικεφαλής τον Γιάννη τον Κουράκι Δήμαρχο συμμετείχα σε αυτή την αναπτυξιακή ανόρτωση του Δήμου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη τον Κουράκι με την εμπιστοσύνη που μου επέλεξε στενό συνεργάτη του και μου ανέθεσε υψηλές θέσεις ευθύνης στο εκτελεστικό σχήμα του Δήμου Ιρακλίου επί οκτώ χρόνια. Ευχαριστώ όμως και όλους τους συναδέλφους μου για τη συνεργασία και την υποσήριξή τους και ασφαλώς όλα τα σελέχια και τους υπαλλήλους του Δήμου με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία. Η θητεία μου αυτή στο Δήμο Ιρακλίου αποτελεί μια σπουδαία φάση της συνθηκανιστικής μου δράσης και της κοινωνικής μου προσφοράς. Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθος ψυχής τους υπέροχους και τους μοναδικούς δημότης μας οι οποίοι με τίμησαν, με εμπιστεύτηκαν και με την ψήφο τους με ανέδειξαν για τρεις συνεχείς θητείες στο Δήμο Ιρακλίου ως Δημοτικό Σύμβουλο. Πιστεύω όπως με την πορεία, τη λειτουργία μου και το έργο μου τίμησα την αμέριστη εκτίμησή τους στο πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ. Κύριε Δήμαρχε, στο τέλος θέλω να σας ευχαριστήσω και σας και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνεργασία που είχαμε τα τελευταία αυτά πέντε χρόνια. Θέλω επίσης να ευχηθώ σε όλους τους συναδέρφους που συνεχίζουν τη θητεία τους σε μια δύσκολη περίοδο, σε μια δύσκολη προσπάθεια που γίνεται για την καταγραφή και την ανάδειξη και για την επίλυση των τοπικών υποθέσεων του Δήμου μας, να έχετε υγεία, να επιτελέσετε ένα δημιουργικό έργο προς όφελος των δημοτών του Ηρακλίου. Καλή επιτυχία. Ευχαριστώ. Συμβουλή Σαγγελάκης. Κύριε Φόραδρε, ευχαριστώ πολύ. Εγώ πώς καταλαβαίνω και εγώ και η δική μου προσωπική εμπειρία θέλω να καταθέσω με την ευκαιρία του γεγονότος ότι είναι το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για την περίοδο 2014-2019. Το 2014 ήμουνα πρωτόφαντος δημοτικός συμβούλος, αν και για πολλά χρόνια δημοσιογράφος και ασχολούμαι όσοντα κοινά απ' έξω. Μια θεία μοίρα, αν θέλετε, με όρισε δημοτικό σύμβουλο, αφού βέβαια πρώτα ο δήμαρκος Συρακλίου, ο κύριος Βασίλης Νταμπερνός, αποδέχτηκε το πρόσωπό του απ' όσο ψηφοδότητοι της δύναμης υπολιτών και μετά με την ψήφο του κόσμου να βρεθώ σε αυτά εδώ τα έδρανα. Όταν έγινε η πρόταση να είμαι υποψήφιας δημοτικός σύμβουλος, αφού σκέφτηκα το εξής, ότι είτε εκλεγώ είτε δεν εκλεγώ, τελικά θα βγω καλύτερος άνθρωπος, διότι θα έχω αποκτήσει την εμπειρία, όποια εμπειρία και ήταν αυτή. Τελικά, επαναλαμβάνω, ο λαός και η μοίρα όρισαν η εμπειρία αυτή να είναι μακροχρόνια, πενταετίς. Θέλω να πω λοιπόν ότι, κάνοντας μία αυτοκριτική, βγήκα καλύτερος άνθρωπος, διότι τα πάνω και τα κάτω αυτής της περιόδου ήταν πάρα πολλά και πάρα πολύ έντονα, τουλάχιστον όσον αφορά. Και για αυτόν τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω αφενός τον δήμαρχο Ιρακλίου, τον κύριο Βασίμι Λαμπρινό, για την αποδοχή, όπως είπα και προηγουμένως, προς το πρόσωπό μου, αφετέρου τον Κόσμο, τον οποίο μετήμησε με την ψήφο του και το 2014 και το 2019. Και τέλος εσάς, όλους τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίοι μου προσέφεραν αυτή την εμπειρία, να δω πιο ξεκάθαρα στη ζωή τα πρόσωπα και τα πράγματα. Νομίζω ότι από αυτή τη θητεία βγαίνω καλύτερος άνθρωπος και νομίζω ότι αυτή, θα έλεγα, η βελτίωση θα συνεχιστεί και το 2019, μερικούς από τους οποίους, Συμβουλικού Συμβούλου, θα είμαστε εδώ μαζί και πάλι για να συνεχίσουμε αυτό το έργο που ξεκινήσαμε το 2014. Ο ένας από την πλευρά της συμπολίτευσης, ο άλλος από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά τελικά για το καλό του Ηρακλίου, για το καλό αυτής της πόλης, που όπως έχουμε μπήκε στο πρόγραμμα μας εμείς, την Δύναμη Πολιτών, πρέπει να είναι αντάξια της ιστορίας της. Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε πάντα καλά. Κύριε Πρόεδρε, το ευχαριστώ. Καλησπέρα κύριε Αγγελάκη, ο κύριος Χασαπάκης. Εγώ θα είμαι ευτυχώς ή δυστυχός για κάτι υπάρχει σε αυτή τη θητεία, οπότε δεν θα πω τίποτα. Πραγματικά έχω κλείσει τέσσερις θητείες, τώρα είναι η πέντη αυτή που ασύζει. Στα πλαίσια του δύο λεπτού, είναι ένα πρόβλημα, που διφίσταται αυτές τις μέρες στο Ιεράκλειο, με τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Ήδη από ότι έχει ανακοινωθεί τετρακόσα βρέφη είναι εκτός. Και αρκετά δεν θυμάμαι τον αριθμό του δρόμου που ανακοινώθηκε από τα νήπια. Παρόλο που έχουνε βάουτσερ, το ελληνικότατο αυτό βάουτσερ, αλλά θέσεις δεν υπάρχουνε. Και πρέπει κάποιος να τους πειροφορήσει ότι θα γίνει. Διότι καταλαβαίνετε ότι μια οικογένεια η οποία έχει έναν εργαζόμενο, τη μαμά και αυτή με οράδια περίεργα, και να μην έχει που να αφήσει το παιδί της, της κόβεται τα πόδια, είναι σοβαρό το πρόβλημα. Και ποιος θα του δοστειλήσει το ελλημοτικό συμβούλιο, το ΠΕΟΤΚΙ και τον οργανισμό και έτσι τους παιδικούς σταθμούς. Και δεν γνωρίζω, αλλά κάποια ενημέρωση πρέπει να υπάρξει επίσημη και εδώ μέσα και εκτός, να ξέρουνε τι θα κάνουν. Από ότι έχω μάθει την τέταρτη τεχνητοποίηση από όλους αυτούς τους οργανείς. Για όλα τα υπόλοιπα και για τη θετή αντικενούρια και για τις προηγούμενες. Βγήκα για τις προηγούμενες, δεν θα έχουμε καιρό να τα πούμε όλους. Άλλα τους έχουμε καλή δύναμη σε ό,τι κάνουν από εδώ και πέρα. Άλλα στη δύναμη δεν θέλουμε και αυτοί που θα μείνουμε εδώ. Διότι οι συνθήκτες κάθε άλλο παραεύκολα είναι για ένα δημοτικό συμβούλιο. Χωρίς να θέλει το δημοτικό συμβούλιο αλλά όλο το νομοθετικό πλαίσιο είναι τόσο ασφιεκτικό και οι οικονομικές συνθήκες τόσο ασφιεκτικές και οι ζωές των δημοτών τόσο ασφιεκτικές που δεν μπορεί κανείς να επιχαρίζει αυτό και ούτε να λέει ότι ήταν εύκολη η δουλειά του. Ευχαριστώ. Κυρίως Αναστασάκης. Και εγώ από τη Μεριάννη, ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους στους οποίους συμπηρετήσαμε σε αυτή τη θετία και μια υπόσχεση ότι ενώ οι δουλειές μας θα είναι πάντα ανοιχτές, θα λογίζονται πάντα ως εκπρόσωποι των ειρακλητών και εδώ είμαστε για περιπέρος συνεργασία. Πες τον και αν δεν γίνεται πλέον εντός των θεσμικών οργάνων του δημού. Θα γίνεται επί της ουσίας και κατηδύαν. Σας ευχαριστώ πολύ. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε και εγώ από τη Μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους και εσάς προσωπικά κύριε Δήμαρχε και εσάς κύριε Πρόεδρε για τη συνεργασία που είχαμε την πενταετία που πέρασε. Αν τώρα στην προσπάθειά μας ενεργοί πολίτες να εκπράσουμε τα επιχειρήματά μας, ώστε να χωρέσαμε κατεπεριόδους κάποιους δημοτικούς συμβούλους, αυτά είναι μέσα στη ζωή, αλλά αυτό το οποίο είμαι σίγουρος και είστε όλοι σίγουροι και θα το δεχτεί, θα είναι ότι δεν υπήρχε ιδιοτέλεια στην προσπάθεια αυτή. Εξάλλου ο χρόνος από εδώ και πέρα θα είναι πάλι αντίεστυχος. Κάτι που θέλω τώρα πέρα από αυτά τα γενικά να δείξω, κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω και ποιος είναι υπεύθυνος. Υπάρχει κάτι στο Ελλάδιο που από εμένα με έχει προβληματίσει πολύ, είναι τα πατίνια περιτυπλοφορούς στους δρόμους και αυτά τα φαινόμενα που έχετε δει τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω από πού έχουν πάρει άδεια, οι εταιρείες ή η εταιρεία, που τα έχουν βγάλει στους δρόμους και στα ίδια και στο Ρέφνιο κλείνουν την παραλία και κυκλοφορούν χωρίς κύρινο. Εδώ όμως πολλά πατίνια κυκλοφορούν στους δρόμους, όπως στην καλοκαιρινού, στην Εντιέστ, και υπάρχει κύρινο και για τα αυτοκίνητα και για τα παιδιά και τους δημόντους ευρεκνοί που είναι πάνω στα πατίνια αυτά. Δεν ξέρω από πού έχει πάρει άδεια η εταιρεία αυτή και αν μπορεί κάποιος από τη δημοτική αρχή να με ενημερώσει και να ενημερώσει και το σώμα, γιατί με ρωτούν πάρα πολύ δημόντους και δεν ξέρω να απαντήσω. Ποιος έχει δώσει άδεια σε αυτή την εταιρεία, γιατί υπάρχει κίνδυνος. Δεν το λέω για να το πω. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα πάνω σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι στο νέο δημοτικό συμβούλιο και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους καλή εφευρία σε επόμενα εταιρεία. Να έρχεται και να έχουμε όλη την υγεία μας. Ευχαριστούμε κ. Ζαμπεντάκη. Εγώ συγχαίρω το νέο δημοτικό συμβούλιο για το έργο το οποίο αναλαμβάνει, το οποίο και εγώ από τι βλέπω θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Νέες προκλήσεις δημιουργούνται. Καλό είναι όλοι μαζί να είστε ασθενωμένοι. Μα όλοι μαζί. Να πάρετε κοινές αποφάσεις και ότι κάνετε να το κάνετε έτσι ώστε να κάνετε κάτι καλό σε βάθος χρόνους, όχι κάτι τορινό. Εγώ σαν δημοτικό συμβούλος από τη Ράμιση Δημοκρατία πιστεύω την πάλεψα εκπροσωπώντας την παράταξή μου. Εμείς κατεβήκαμε από τα δικαστήρια ξέρετε την ιστορία προσπαθώντας να μπούμε εδώ και να πούμε την άποψή μας σχετικά με τα της πόλης. Πολλές φορές οι αποφάσεις που πήραμε δεν ήτανε ότι καλύτερες και πολλές φορές όταν ψήφιζα εδώ ίσως μετά από λίγο αν με ρωτούσες να έχω άλλη άποψη. Αλλά οι αποφάσεις περνότανε απόλυτην ομάδα, σεβόμαστε και είμαστε εκπρόσωποι της ομάδος και όχι εμείς. Έτσι λοιπόν μπορεί να κάναμε λάθη ως προς τις αποφάσεις μας αλλά τουλάχιστον οι αποφάσεις μας ήτανε βγαρμένες καταρά από τις γνώσεις μας και σε καμία περίπτωση από κάποια συμφέροντα κάποιων άλλων που προφανώς θα μας λέγανε. Άρα ό,τι και να ήτανε αυτό με καλή διάθεση το κάναμε. Τελειώνω την θητεία μου, φεύγω να ξεκουραστώ. Καλά ήτανε, μπορώ να πω ότι ο κάθε πολίτης, ο κάθε δημότης θα πρέπει να περάσει από εδώ μέσα αλλά δεν είμαστε τις γρόμεις ότι πρέπει να κάτσεις και εδώ μέσα. Είναι να μπει, να δει, να προσφέρει αυτά που ξέρει και να φύγει αυτό πιστεύω ότι πρέπει και να μπορούν όσο πιο πολύ γίνεται. Ευχαριστώ τη συνεργασία που είχαμε με όλους. Είτε συμφωνούσαμε είτε διαφωνούσαμε και τους λέω καλή δύναμη στον Νέο Αντζόνα. Ευχαριστώ. Προέδρες δήμαρχοι και συνάδελφοι, θέλω να ευχαριστήσω τους δημότητες Ιρακλίου που το 2014 αποφάσισαν ότι ένας μη Έλληνας μπορούσε να είναι δημοτικός σύμβουλος του Ιρακλίου. Καταλαβαίνετε ότι ήταν και είναι μια μεγάλη τιμή για εμένα. Πολλές φορές προσπάθησα να υπηρετήσω με τις γνώσεις μου την πόλη. Και για έναν απότυξη χωρίς να κοιτάξω κρώματα και παρατάξεις. Δήμαρχε έρχομαι πραγματικά καλή θετία για το καλό της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους με τους οποίους είχα και καλή και δύσκολη συνεργασίας είτε από την συμπολίτευση είτε από την αντιπολίτευση. Δεν υπάρχει χρώμα ποτέ, όπως είπα, για μένα. Και αυτό δεν είναι ένα αδειο αλλά είναι ένα αριβέντερξι. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστούμε κύριε Καρατίνη. Γιος Καρατίνος. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Στραύδου, βλέπω ότι με τον κύριο Κασαπάκη τον γίνομαι καλό να μπω που σιάζει. Δεν μπαίνουμε, δεν βγαίνουμε, δεν απασχαιρετούμε όπως είπε ο κύριος οφείλεζομε να κλεχτώσουμε, ο κύριος Λαμπατάκης, διότι η τοπική αυτοδιοικησία είναι να μικρώνουμε. Εάν βοηθήσει κάποιος και αγαπήσει την πόλη του πραγματικά κόβει χρόνο από την οικογένειά του, από την δουλειά του και από την προσωπική του για σένας. Θέλω να πω ότι η εμπειρία τεσσάρων διαφορετικών περιόδων μου δείχνει ότι μπορεί, παρά τις έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις που είχαμε κατά καιρός, από παλιότερα μέχρι σήμερα, όταν η αντιπαράθεση παραμένει στο θέμα το πολιτικό, τότε η εμπειρία και το να δεις ένα παλιό σμάροφο πραγματικά είναι μια ανάταση ψυχής και μια μήλη ιστορική της περιόδου με την οποία συμπήρχατε. Εύχομαι πραγματικά να είμαστε όλοι καλά και αυτοί που είναι με το Κωσιμβούλιο και αυτοί που απέρχονται. Μια σελίρα στην τοπική ιστορία έχει γράψει ο καθένας από εμάς και σύντομα αυτό που πάνε και άλλοι συνάδελφοι μας βοηθάει το να βλέπουμε τον ΕΡΑΚΛΟ και τους ΕΡΑΚΛΟΤΕΙΣ με μια διαφορετική λοτιά από τη στιγμή που θα εκλεγούμε και θα δουλεύσουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβουλίο. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε. Ο κ. Βαμμουλάκης, η Βαμμουλάκη συγχαρτήρια για την εκλογή σας και πιστεύω πραγματικό και ο καινούργιος σας θέση θα βρεθάτε στον αποράδεισο την πόλη στην οποία και γεννηθήκατε και πολιτικά οντρωθήκατε. Κ. Βαμμουλάκης, έχεις το λόγο. Κύριε Πρόεδρε και δήμαρχε, κύριε Δήμαρχε και συνάδελφοι. Είναι ιδιαίτερη στιγμή για μένα σήμερα. Σίγουρα διαθυσμένη με συναισθήματα και την κατάλληλη φόρτιση. Διαδομένου ότι κλινές προσωπικός και προσωπικός μαρθαιριτικήκλος στην αυτοδιοίκηση. Μια αυτοδιοίκηση που ανήκει άλλο. Ουτοδιογητικός τίτλος θεωρώ ακράδαντο, ότι είναι τίτλος τιμής για όλους μας που υπηρετήσαμε το Δήμο Ιαρακλείο. Ένα Δήμο Ιαρακλείο που ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο για όλους μας πιστεύω και για μένα προσωπικά. Όσον αφορά την επόμενη μέρα θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω το βίνο που μου δίδετε τους πολίτες του Δήμου Ιαρακλείου, της Ιαρακλειώτης και για τους Ιαρακλειώτες. Τους 10.172 ανθρώπους που με στήριξαν και με τίμησαν σε εθνικές εκλογές πολλά μισή χρόνια. Και αυτό όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί ένα πρόσθετο και πολύ βαρύ αίσθημα ευθύνης. Γι' αυτό σκοτώ να παραμένω στο πλευρό και του Δημοτικού Συμβουλίου με όσες δυνάμεις διαθέτω. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυνατότητες του Δήμου Ιαρακλείου αλλά συνάμα και τις ανάγκες του. Και γι' αυτό, Δήμαρχε, θέλω να ξέρετε ότι θέλω να είμαι στο πλευρό του Δήμου και να πάω σε στιγμή θέλω να πιστεύω ότι θα τελήσω και εγώ στην εξέλιξη, στην πρόοδο και σε όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουν συνέχεια ισχυρή. Μια συνέχεια ισχυρή σε ένα περιβάλλον όμως που αλλάσει. Ένα αυτοδηγητικό περιβάλλον που αλλάσει. Και επιτρέψου μου και μια πολιτική χρειάση σε αυτό το κομμάτι διότι ζούμε κάποιες τεκτοκές αλλαγές στο τελευταίο διάστημα, το μπλιστένι πριν το εφαρμοστεί διότι είναι κάποιες κατηθέσεις από την κυβέρνηση. Εγώ πιστεύω ότι για το δύομερο κοινότος είναι ξέρεση. Ίσως να μην ήταν πίσω από το περισσότερο δεδομένοντι υπάρχει η κουρτούρα και η σύνθεση. Άλλωστε το 70 με 70% των εφιστάμενων μελών αυτή τη στιγμή θα έλειγε σε οπόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα υπάρχει η δυνατότητα όλοι μαζί να συμπορευθεί, να οδηγήσουν το δύομερο από κοινή μέρα. Δεν θέλω να προσέσουν κάτι παραπάνω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, καλή δύναμη σε όλους που θα έχετε αυτό το πολύ μεγάλο και βαρύ φορτίο στην επόμενη δημοτική περίοδο. Και κλίνοντας ένα ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους για αυτά τα χρόνια, τα πέντε χρόνια αγαστής συνεργασίας. Να είστε καλά. Ευχαριστούμε κύριο Μαμουλάκη και μπαίνουμε σε ημερισία διάτακη. Κύριε Πρόεδρε, μια απάντηση στον κύριο Κασαπάκη όσον αφορά τους παιδικούς τεχνούς, που από την ξέρω έχουμε κάνει τουλάχιστον δύο-τρεις ανακοινώσεις πρόσφατα. Τα παιδιά που θα πάρουμε πάλι θα είναι περίπου στο ίδιο με τα περσίνα, 1.700 παιδιά. Όσον αφορά τώρα τα βρέφη, παραλάβαμε το Παγμάι με 145 βρέφη. Από αυτή τη στιγμή είναι μέχρι στα 450 βρέφη. Θα αυξηθείν οι θέσεις των παιδιών, εφόσον στην δευτεροβάθμια από το 2021, θα ανοίξουν αυτά που σχολικής αγωγής ήταν, η παιαγωγία, οπότε θα αναφρώσουν πάρα πολύ οι δομές στη ΔΟΠΑΦΡΑΙ. Οπότε θα μπορούμε να δημιουργήσουμε και θέσεις για βρέφη. Επίσης χτίζονται, τώρα είναι στο πρόγραμμα να χτιστούν 2 νέοι παιδικοί σταθμί, Φορτέτσα και Λιόφυρο, οπότε αυτά θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν. Και επίσης να σας πω ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει, θα υπάξει μια, δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Θα υπάξουν μέρες, θα υπάξουν κάποια κενά, διότι κάποια παιδιά θα πάνε προν ύπλο, κάποια άλλα θα ακυρώσουν, οπότε ακόμα δεν έχει τελειώσει και κοιτάμε να πάρουμε τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό από τα νύπλια. Τα βρέφη όπως κάθε χρόνο θα ανώνουν κάποια 300-350 περίπου εκτός. Ευχαριστώ. Ο κύριε Πρόεδρε, πριν πείτε συνελή σε διάταξη, στο ερώτημα που έκανα που δεν είναι δικό μου ερώτημα μόνο, είναι η Προώδημα των Κερακλίων για τα Πατίνια, ποιος μπορεί να απαντήσει εδώ. Ήπως κύριε Παντακέα, εσείς γνωρίστε. Κύριε Πρόεδρε, πράγματι το φαινόμενο που παρατηρήθηκε φέτος της κίνησης ηλεκτρικών ποδηλάτων ορθείων, δεν ξέρω πώς αποκαλούνται κοινώς Πατίνια, απασχολεί και την υπευσία της δημοτικής αστυνομίας, παρουσιάστηκε σε αυτήν ο αρχικά υπεύθυνος διάθεσης αυτών των μέσων. Στον πόδι κανονικής κυκλοφορίας, ούτε σε άλλη νομοθεσία, δεν προβλέπεται η κυκλοφορία αυτών των συγκεκριμένων ποδηλάτων. Για το λόγο αυτό, και η υπηρεσία της τροχείας επεξεργάζεται σήμερα με την ίδια απορία το θέμα. Εγώ εκεί είμαι σαν υπεύθυνος πολιτικός προστάμενος, είναι να παραπέμψω τον αρμόδιο της εταιρείας διάθεσης αυτών των ποδηλάτων στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου, στο κμήμα κυκλοφορίας, όπου εκεί θα μελετήσουν, θα διερευνήσουν και θα αποφασίσουν αν η κυκλοφορία τους μπορεί να καταστεινόμι. Πάντως, με τα σημερινά δεδομένα και ό,τι αφορά την κυκλοφορία μέσων, η Δημοτική Αστυνομία και ο Δήμος Ιρακλίου, συγχρόνως, δεν έχει καμία σχετική κανονιστική πράξη για την νόμιμη κυκλοφορία των δημοτικών. Ούτε για την απαγόρευση, ούτε για την κυκλοφορία. Αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχει ένα κενό στη νομοθεσία. Είναι μια εύρεστη τεχνία των τελευταίων χρόνων. Τέθ και φέτος σε κυκλοφορία. Νομίζω ότι το τμήμα κυκλοφορίας ήδη επεξεργάζεται την υπόθεση και με τη νέα περίοδο θα παρατηθεί απόφαση. Να κάνω μια συμπληρωματική ρεευκρίνηση. Αυτή τη στιγμή, σήμερα με την έρευνα που έχουμε κάνει και εμείς, δεν υπάρχει νομικό ψήφο που να απαγορεύει την κυκλοφορία των πατηλιών γι' αυτό άλλωστε είναι αρκετά διαδεδομένο μέσω σε πολλές πόλεις, με προβλήματα, αλήθεια είναι, αλλά και με πολλές δυνατότητες που ανοίγονται από τη χρήση αυτού του εναλλακτικού μέσου. Φαίνεται ότι η τάση, τουλάχιστον αυτή ήσχε και μέχρι το καλοκαίρι, είναι να θεσμοθετηθεί κάτι συγκεκριμένο από το αρμόδιο Υπουργείο, που θα βάζει όρους και περιορισμούς στην κυκλοφορία. Δεν θα τα απαγορεύσει, απ' ως θα εξορθολογήσει λίγο την κυκλοφορία τους. Είμαστε σε αναμονή, αν πάρκονται από την κεντρική διοίκηση, τότε θα εισαχθεί κανονιστική πρόταση, ξεκινώντας από τη Μητροπή Κυκλοφορίας. Σε καθέλα, θυματικά κυριαρχικά... Συγγνώμη, ένα το κύριο, ένα το κύριο. Κύριε Μαυραλάκη, ένα το κύριε Μαυραλάκη. Δεν είχα σκοπό να επεκταθούμε τώρα στο θέμα της τελευταίας συζήτησης. Εντάξει, αντιλαμβάνω... Όχι, μού το έλεγα με το άδειο μου όσταση. Λέω, το κύριο Ζιαρτάκης... Λέω, δεν είχα σκοπό να μ' ακριβωρήσουμε τώρα και να επεκταθούμε στο θέμα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να το προειδιάσουμε στην αριμωτική περίοδο. Αλλά το ερώτημα δεν είναι η κυκλοφορία. Προφανώς, με μονομένη μέσα ιδιότητα, μπορεί να κυκλοφορήσουμε ή να όχι. Και ειδηλαμβάνουμε ότι μπορεί να υπάρχει ένα κενό του νόμου στο πώς... σε τέλος πάντων, αν εντύπτωση στον κόρη της κυκλοφορίας ή όχι. Εδώ, όμως, έχουμε μια ιτερία ιδιωτική, η οποία, με το πώς, χρησιμοποιεί τον λαστικό ιστορίο, τέλος πάντων, το δικό δίκτυο και τους πεζόδομους. Και δεν ξέρω κατά πώς είναι το δίκτυο. Δηλαδή, αντιστοίχως, όπως μετά μεταλλοφέρα τα τουριστικά, μετά τρενάκια, στο πάλι χώρο, όλα αυτά... που πανέχονται από τη δημοτική κυκλοφορίας, όταν πάρει σε επιχείρηση... που αξιοποιεί δημοτικό χώρο... θα πράγματι πρέπει πρώτα να περάσουμε από τη δημοτική κυκλοφορίας. Άρα, λοιπόν, δεν αρκεί για διαλογική ζήτηση... με τον επιχειρηματία στο να τον παραπέμψετε. Οι διαδικασίες, νομίζω, είναι συγκεκριμένες. Κύριε Πρόεδρε, είναι κάνα άλλο κύρος... Και κάτι άλλο. Δημοτικά τέλη. Κύριε Πατακέμ, οφθύρουμε εσάς τώρα. Νομίζω ότι εσείς, στην Πέτρος, είστε και ως Καραδινών. Δεν ξέρω ακριβώς. Δημοτικά τέλη πληρώνουν. Η εταιρεία έχει τα αποδεικνύματα. Αυτά καταλαμβάνουν ένα χώρο, δημοτικό χώρο. Ένα κοινόχρονο χώρο. Εδώ βγάζει ένα μαγαζί, ένα κάθεσμα και πληρώνουν δημοτικά τέλη. Και καλά κάνει. Όταν καταλαμβάνουν χώρο στην τεντάρια... ή όπου έχουν πιάτσα αυτά τα πατήλια, πληρώνουν. Έχουν, δηλαδή, καμία υποχρέωση να περνούν στα δημοειρακλείου... ή μόνο κοιτάζουν καθαρά το κέρδος. Πέρα από την ασφάλεια των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν, δηλαδή, γιατί να προλάβουν... να μην χρησιμοποιήσουν και καν αθήμα από την όλη διαδικασία αυτή. Και μετά θα σας πω εγώ ποιο είναι το νομικό κενό και ποιο δεν είναι το νομικό κενό. Θα τρέχουν και τα αυτά όλοι. Αλλά απαντήστε μου και τα δημοτικά τέλη. Κύριε Καρατινέ, πληρώνουν αυτή. Καλώς. Εντάξει, Καρατινέ, κύριε Καν... Γιατί είστε έτοιμοι, Καρατινέ, εσείς... Εγώ είμαι έτοιμος να απαντήσω. Δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη. Και ούτε πρέπει να πληρώσουν με το καθεστώς που λειτουργούν σε εμένα. Δεν πρέπει να νομοποιήσω εγώ κανένα. Εάν παραβαίνουν διατάξεις, είτε του κώδικα, είτε διατάξεις ασφάλειας... δηλαδή, αν πείσουν κάποιον παιδό ή αρμόδιοι, όποιος είναι αρμόδιος, να τα παραπέμψουν αφορές στην άδεια. Εγώ δεν μπορώ να βάλω αδεια, δεν μπορώ, όμως, δεν δίνω και κοινώνω στο χώρο δε κρεόλου. Πώς... Ε, πώς... Εγώ, κύριε Πατακούς, σας είπα πως θα είστε... θα είστε... Εντάξει, συνάδελφοι, συνάδελφοι, μα μην επεκταθούμε σε ένα θέμα τώρα που... Λοιπόν, προχωράμε στην ημερησία διάταξη. Το πρώτο θέμα της ημερησίας, διατάξειος. Κύριε Κασσαπάκης, είχατε ψηφίσει λευκό εσείς στην οικονομική, έτσι? Τι? Είχα καταψηφίσει το έκτο από τα έξι σημεία της απόφασης. Μόνο το έκτο. Τα υπόλοιπα πέντε το έιχα ψηφίσει μέσα. Εσείς είπατε, κύριε Γερή, το ψηφίζετε. Ωραία, λοιπόν, καταψηφίζει η δεκτή σπήρωση. Το έκτο σκέδρος. Το έκτο σκέδρος, το έκτο σημείο. Το δεύτερο αμόφωνα. Το τρίτο καταψήφισε ο κύριος Κασσαπάκης. Ναι. Καταψηφίζει η λαϊκή σπήρωση. Το τέσσερα καταψηφίζει η λαϊκή σπήρωση. Ναι, περιμένουμε. Θα λέω και άλλα τόποτε. Για το τέσσερα τώρα, τελείως, έτσι? Ναι, κύριε Γερή. Λοιπόν, εδώ σε ζητάμε τη διάθεση πίστοσης για να πληρωθεί κατανάλωση νεαρό στο νέο κλειστό γημαστήριο του ΥΑΤΙΑ. Το πρώτο ερώτημα που έχω είναι αν αυτό είναι στις αρμοδιώτητες του Δήμου ή αν είναι στην Αθλητική Εταιρεία. Αν ανήκει η διαχείριση του λιππέδου. Αν ανήκει, το δεύτερο ερώτημά μου είναι, με ποιο καθεστώς και με ποια σύμβαση παραχώρησης έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η διάθεση πιστώσεων που να καλύπτει οικονομικό αντικείμενο εξωλήτου λιππέδου. Και το τρίτο. Σε ποιον φορέα θα πληρωθεί το νεαρό και με τι τιμή με ανάλος. Ποιος μπορεί να απαντηθεί. Εγώ, εγώ. Ναι, κύριε Παραβά. Το νέο κλειστό γημαστήριο ΥΡΑΤΙΑ του Δήμου Ιρακλείου το διαχειρίζεται η ανάπτυξη αθλητισμού τους οργανισμούς κοινής οφερίας όπως και άλλα αθλητικά κέντρα τους αναλαμβάνει και τους έχει αναλάβει ο Δήμος Ιρακλείου όλα αυτά τα χρόνια να τους πληρώνει. Υπάρχει ένα θέμα το τελευταίο διάστημα, όπως ξέρετε. Έχει αλλάξει ο φορέας που έχει να κάνει με το νερό στη βιομηχανική περιοχή. Περάσαμε μία περίοδο με αυξημένες καταναλώσεις μη έχοντας παροχή και αναγκαστήκαμε να ειδραδοτούμαστε και με βιτεία. Οπότε τώρα γίνεται μία σύμβαση με την ΕΤΒΑ που έχει αντικαταστήσει πλήρως το δίκτυο της βιομηχανικής περιοχής όπου βρίσκεται το γυναστήριο και θα ειδραδοτούμαστε από εκεί καθώς είναι ουσιαστικά κομμάτι της βιομηχανικής περιοχής και το χρυσό γυναστήριο. Παρ' όλα αυτά, ξεκινάμε και τις διαδικασίες για να δούμε πώς μπορούμε να συνδεθούμε και αποχαιτευτικά με το δίκτυο της ΔΙΑΙ αλλά και σε επίπεδο ειδραδότησης. Δεν ξέρω τι θα πληρώνουμε αντίτιμο στο κυβικό του νερού. Δεν θυμάμαι. Ξέρω ότι θα πληρώνουμε, αλλά δεν το έχω μπροστά μου τώρα. Υπάρχει και ο κύριος Δημήτρης. Υπάρχει και ο κύριος Δημήτρης. Υπάρχει και ο κύριος Δημήτρης. Υπάρχει και ο κύριος Δημήτρης. Υπάρχει και ο κύριος Δήμαρχος. Προσπαθεί το θέμα να περάσει στα μεγάλια. Η δημόσια στιγμή Η δημόσια στιγμή το δημόσιο κοινωνικό αγαθόττρο, του οποίου όλες τις διακηρύξεις μας όλοι λαμβάνε ότι είναι για τους δημότητες, Αυτό το οποίο στις διακηρύξεις μας όλοι λέμε ότι είναι για πνοιδημότητες, το δίνουμε να το εκμεταλλεύουν οι ιδιότητες. Εκτός του, υπάρχει ένα σοβαρό θέμα. Με ποια απόφαση δημοτικός συμβουλίου μεταφέρθηκε ή τροποποιήθηκε, αν θέλετε, ο κανονισμός αυτός, και δόθηκε σε μια ιδιωτική αιτερία, ή στη βιβλιομηχανική, ή στην αιτερία της βιβλιομηχανικής περιοχής, η διαχείριση και η εκμετάλλευση και η αντικατάσταση των δικτύων του νερού. Με ποια απόφαση δημοτικού συμβουλίου? Με το κομμάτι το δεύτερο των δικτύων, ίσως να μας απασχολεί, όμως μας απασχολεί πάρα πολύ ότι αποστερήθηκε ένα τμήμα πολιτικής δράσης και κοινωνικής δραστηριότητας του Δήμου, χωρίς ενημέρωση και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι αυτό που πολλές φορές που το λέμε, ότι το δημοτικό συμβούλιο συνεχώς υποβαθμίζεται, θέματα σοβαρά που έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα του δημοτικού συμβουλίου και της πολιτικής που εφαρμόζεται, περνάνε στις εταιρίες και οι εταιρίες καθορίζουν αυτά τα πράγματα. Αυτό είναι το πρώτο θέμα. Το δεύτερο, δεν υπάρχει καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία να λέει ότι αναλαμβάνει για τις εταιρίες που έχει από την πρώην την συμμετοχή του, όπως είναι η Αναπτυξιακή Αθλητική Εταιρεία του Δήμου Βακλίου, ότι αναλαμβάνει το κόστος των καταναλώσεων για το κλειστό γενναστήριο. Ναι, το κλειστό γενναστήριο γι' αυτό μιλάμε. Έχουμε λοιπόν πρώτα απ' όλα μια απόφαση, η οποία ως προς το θέμα της διάθεσης πίστοσης για να πληρωθεί ένα κοστολόγιο, πάσχει νομικά. Δεν υπάρχει καμιά απόφαση όπως, ας πούμε, υπάρχει η αντίστοιχη απόφαση για τον παγκρίττιο στάδιο, η οποία πάει και κατά τη νόμιμη μας νομικά θέση, διότι ήταν η άπαξ. Αυτή η άπαξ ενός έτους έχει μεταφερθεί και εφαρμόζεται κάθε χρόνο. Γιαβάστε την πολύ καλά και φραγηδείτε. Επειδή κανείς δεν προσφέρει και δεν σημαίνει εκκλησία κιόλας. Έχουμε λοιπόν μια πολύ καθαρή παραβίωση. Δεύτερον, ο δήμος Χειρακλήου θα πληρώσει το νερό σε πολλαπλάσια τιμή στον ιδιότη. Αν η τιμή στη ΔΕΙΑ είναι 60 λεπτά ή 70 ή 15, δεν ξέρω πόσο πληρώνομαι, να έχετε στο μυαλό σας πληρώσουν πάνω από 1 ευρώ το κυβικό, ίσως και παραπάνω στην εταιρεία. Και δεν είναι τυχαίο που σήμερα λένε το νύμωρο. Δεν είναι τυχαίο που δεν υπήρχε ούτε καν στην εισήγηση το νύμωρο της ανακυβικών κατανάλωσης που θα πληρώνουμε στον ιδιότη. Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς καταψηφίζουμε και καυτηριάζουμε το γεγονός ότι απεμπολήθηκαν πολιτικές και για αποφάσεις από το Λοιμωτικό Συμβούλιο. Είναι παράνομη η απόφαση, είναι παράτυπη η απόφαση. Δεν υπάρχει νομικό καθεστώς το οποίο να λέει ότι ο Δήμοσις Ραττιού για την ΑΥ, ο τράτης ο οποίος έχει δώσει τη διαχείριση, πρέπει να πληρώνει και το νερό ή το ρεύμα. Και αν γίνεται αυτό και γι' αυτό το χώρο για τον Παγκίδιο γίνεται και στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη αγώση, αν γίνεται όμως και γι' αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλαπλή παράβαση, παράτυπη υλοποιήσωση του πράγματος. Το σημαντικό όμως πολιτικό είναι ότι ο Δήμος Ραττιού, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή κατόρθωσε για πρώτη φορά στα δημοτικά πράγματα του Δημοτικού Ραττιού, και φαντάζομαι ότι είναι εκεί για το σύνολο της Ελλάδας, να εκχωρήσει σε ιδιότητα η διαχείριση του νερού. Κύριε Πρόεδρε Πάνκε, καλή επιτυστητίας μου έγινε αυτή η τρομερή πράξη που περιγράφει ο κύριος Λιγιερός. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι το καθεστώς της ΕΤΒΑ είναι συγκεκριμένο και δεν έχει να κάνει με το υπόλοιπο καθεστώς που υπάρχει στον Δήμο Ευακλείου. Η ΕΤΒΑ είναι μια εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το χώρο αυτόν που είναι η Βιομηχανική περιοχή. Τον διαχειρίζεται και στον ηλεκτροφωτισμό. Θα μπορούσαν να τον διαχειριστεί και στην καθαριότητα, αλλά εκεί μπαίνει ο Δήμος Ευακλείου, το καθαρίζει, και εμείς αυτό που κάναμε ήταν να παρέχουμε νερό στην ΕΤΒΑ. Η πραγματικότητα ποια είναι ότι παρήχαμε 100 κλ την ώρα, πληρονόμασταν τα 50, ούτε τα 50, με τις τόσες διαρροές που υπήρχαν και τις παράνομες συνδέσεις, σε ένα δίκτυο το οποίο έχανε από παντού. Ο Δήμος Ευακλείου δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να αλλάξει το ηλεκτροφωτισμό της ΕΤΒΑ, ούτε να αλλάξει το δίκτυο της ΕΤΒΑ. Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο κομμάτι στο οποίο το διαχειρίζεται καθαρά η ΕΤΒΑ. Ήρθε λοιπόν η ΕΤΒΑ και ευτυχώς και για τον Δήμο Ευακλείου, πέρυσι τα 50 αυτά κοινδικά, το είχαμε αναφέρει και εδώ, ότι ήταν πολύ πολύ τοίμα τα 50 κοινδικά αυτήν την ώρα για να περάσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς να έχουμε προβλήματα ειδογότησης όπως και δεν είχαμε πέρυσι. Έρχεται λοιπόν η ΕΤΒΑ, βγάζει ένα διαγωνισμό στο οποίο λέει αλλάζω όλο το δίκτυό μου, είναι δικό της το δίκτυο, είναι δική της περιοχή, δεν μπορεί να μπει ο Δημοσιακλείο και δίνω και σε ιδιότη ο οποίος έχει δικό του νερό, παράγει δικό του νερό από δικές του πηγές, δεν διαγοράζει από κάπου αλλού, δεν παίρνει από μας και μετά το μεταπούλει σε άλλη τέτοια διαδικασία που κάνει, εμάς ως ΔΝΤ δεν μας ενδιαφέρει αυτό το πράγμα και διαχειρίζεται το νερό του. Το αποτέλεσμα ποιο είναι, είναι ότι ο ΔΝΤ κέρδίζει από αυτή την ιστορία και ιδελιάει πολλαπλά, κέρδισε πολλαπλά και από τα δίκτυα τα σπασμένα και από το νερό που δεν πληρονότανε. Τώρα, όσον αφορά την κρυστόγυνα στη, βρίσκεται μέσα στα όρια της ΕΤΒΑ, όπως είπε και ο αντιδήμαχος και χωρίς να το ξέρω από τι άκουσα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα πιθανόν να χρειαστεί να πάρει νερό από αυτό το νερό, αλλά υπάρχει δυνατότητα επειδή το δίκτυο της ΔΝΤ φτάνει πολύ κοντά σε περίπου 200-250 μέτρα, αν θυμάμαι καλά υπάρχει το μεγάλο το Αγγλιοστάσιο, έχει δυνατότητα, αν νομικά μπορεί να πάρει νερό από τη ΔΝΤ, να ξαναπάρει νερό και για δεξιά αποχέντευση στη ΔΝΤ και να σταματήσει να πληρώνει αυτά τα υπέροχα και εξοφρενικά ποσά που πληρώνει ο δήμος, που θέλει ο δήμος να γίνουν όλα ιδιωτικά, όπως εδώ τα περιέργα στον κύριο Σολίγερος. Καταψηπίζουν οι ενεργοί πολίτες, καταψηπίζει η λαϊκή σπίρωση και ο Καζαπάκης τώρα λέω στο τέσσερα. Καταψηπίζουν οι ενεργοί πολίτες, καταψηπίζει η λαϊκή σπίρωση. Κύριε Πρόεδρε, έβαλα δύο θεματάκια εκτός από το πολιτικό, το οποίο δεν απαντήκεται κανένα. Δεν υπάρχει ο βοζημιού του Συμβουλίου να καλύπτουμε τις δαπάνες κοινείς οφέλειας. Δεν υπάρχει απόφαση του ενεργικού Συμβουλίου να έρθει και να ψηφιστεί ο οποίος να λέει ότι ο Δήμος Ευατλίου αναλαμβάνει τις δαπάνες κοινείς οφελειάς. Ό,τι είναι γραμμένο σε κάποια σύμβαση, ούτε από ότι ξέρω σύμβαση με τα αερά και δεν υπάρχει. Αν θέλετε να το συνεχίσετε, πολύ ευχαρίστως θα προσφύγουμε κι εμείς. Κύριε Καζαμπετάκη, εσείς τι θέλετε. Καταψηφίζω. Κύριε Κεφάκη, καταψηφίζει και άμεση δημοκρατία. Κύριε Παρταβά, θέλετε κάτι να πείτε. Όχι. Θέλω με συγχωρείτε να απαντήσω ως το εξής. Υπήρξε άλλη μία δαπάνη που αφορά εξοπλισμό. Μιλάμε για το 4 κύριε Παρταβά. Μιλάω για κάτι παρεμφερές που πέρασαν τις προηγούμενες μέρες από το Δημοτικό Συμβούλο και μετά από την Οικονομική Μητροπή, που αφορούσαν δαπάνες στοιχείων για τον παγκρίπιο στάδιο. Δαπάνες όπου έσπιλνε ο δημοσυρρακείου και υπήρξε υπόμνημα του κυρίου Λιγερού, υπήρξε αντίρρηση, τέλος πάντων, στο κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο να γίνεται για τον παγκρίπιο στάδιο. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση. Υπήρξε αντίρρηση.