Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην Κοινότητα της Παντάνασσας (ARTA WebTV, 2022)
: Η ιδέα του Δήματος Αρτένου υλοποιεί μια εργολαβία που αφορά κάποιους οικισμούς. Μέσα σ' αυτούς τους οικισμούς είναι και η Μπαντάνασα, όπου εδώ στο αντιλιοστάσιο ίδρυφσης της Μπαντάνασας κάναμε αντικατάσταση του εξοπλισμού, τοποθετώντας καινούργια συστήματα και εξοικονόμησης ενέργειας και αντιλίες έτσι ώστε να λειτουργούν και καλύτερα αλλά και με μειωμένο κόστος ενέργειας. Κάναμε έναν καινούργιο δίκτυο έτσι ώστε να δώσουμε καλής παροχής και ποιότητας νερού στον οικισμό και σε μία άλλη παράλληλη εργολαδία κάναμε έναν επιπλέον δίκτυο ύδρευσης έτσι ώστε να εδρεύσουμε και κάποια σπίτια στην πάνω μεριά του χωριού. Με αυτές τα έργα που υλοποιήσαμε εδώ λύσαμε το πρόβλημα του νερού και έτσι πλέον η Μπαντάνας έχει καλής ποιότητας νερού και καλής παροχής νερού. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και παράπονο πολλών δεκαετιών από τους χωριανούς μας, τους κατοίκους της Παντάνασσας. Είμαι πολύ χαρούμενος πως ήρθαμε στην τελική υλοποιήση αυτού του έργου, αλλαγή του δικτύου από την ιδρομάστηυση προς την τεξαμινή μας και βάλαμε καινούργια μοτέρ όπως βλέπετε, τα οποία θα είναι για πολλά χρόνια πλέον, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα απολύτως. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό, προσεγγίσαμε τον Δήμαρχο την υπηρεσία της ΔΕΑ με καλό τρόπο, με καλή διάθεση. Αναδείξαμε το πρόβλημα το μεγάλο που υπήρχε, ανταποκριθήκανε. Πολύ χαρούμενοι γι' αυτό είμαστε και από τον Δήμαρχό μας και από τη ΔΕΑ την υπηρεσία, από τους μηχανικούς της. Και ήρθαμε στην αποκατάσταση πλήρως των προβλημάτων. Παράλληλα, αυτά τα μοντέρα εδώ πέρα ήταν πάρα πολλά χρόνια, να φανταστείτε να πω 30 δεκαετίες και. Άλλο ένα μεγάλο σοβαρό πρόβλημα που είχαν οι χωριάνιοι μας είναι στα σπίτια που είναι στο μεγαλύτερο υψόμετρο, που και αυτό ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα και εκεί είχαμε μεγάλη ενταπόκριση από το Δήμο και προχωράμε ήδη στο καινούριο δίκτυο και σε λίγες μέρες θα έχουμε πλήρη αποκατάσταση και εκεί την ίδρυψη των χωριανών μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στην ολοποίηση αυτό το έργο. Όλα θέλουν υπομονή βέβαια, σωστή προσέγγιση και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Βρισκόμαστε στο αντλειοστάσιο Παντάνασας, όπου τοποθετηθήκαν καινούργιες αντλείες, όπως βλέπουμε εδώ δεξιά μας, κατακόρυφες. Είναι παροχή στις 24 κυβικών την ώρα και τοποθετηθήκε και μια υποβρύχη αντλεία, η οποία βρίσκεται στη λειτουργία αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, αλλάχθηκε όλο το δίκτυο για να πάρω νερό στο δωθένα αντλειοστάσιο από το δίκτυο από την υδρομάσευση που είναι λίγο πιο κάτω από τη Λίμνη Ζηρού. Αυτό το δίκτυο ήταν συνολικός μήκος περίπου 800 μέτρων, με σωλή να φύγει 116 ατμοσφαιρών, για να έχουμε το νερό μέχρι εδώ, το οποίο κατόπιν με τις ατλίες το προωθούμε σε ψηλότερο αντιοστάσιο για να πάρει νερό ο οικισμός της παντάνασσας. Αυτό είναι στα πλαίσια του έργου παρέμβασης σε διάφορους οικισμούς, ένας των οποίων είναι και ο οικισμός της Παντάνασσας. Δηλαδή, έχουμε, μιλάμε και για Στρογγυλί, μιλάμε και για Κορωνησία, αλλά τμήμα αυτού του έργου είναι και ο οικισμός της Παντάνασσας. Που ευλυπιστούμε ότι με τις νέες αυτές τις παρεμβάσεις τις οποίες κάνουμε θα λυθεί και το αιώνιο πρόβλημα και μόνιμο πρόβλημα ειδοδότησης στον λόγο οικισμού. Το πιο ψηλό σπίτι του χωριού. Αντιμετωπίζατε εδώ προβλήματα με το νερό. Πείτε μου με το έργο που έφτιαξε εδώ η ΔΕΙΑ και ο Δήμος, τι έχει λυθεί το πρόβλημα. Δεν είχαμε νερό καθόλου εδώ. Είχαμε μωτέρια κάτω εκεί και τα φέραμε με δικό μας αρρεύμα πάνω το νερό. Άρα τώρα με το έργο λύθηκε το πρόβλημα. Ναι, ναι, ναι. Πολύ κιόλο. Πολύ.