2014.01.30 - ΠΔΕ - Επιτροπή των Περιφερειών, Ολομέλεια (Δηλώσεις Κατσιφάρα) (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2014)
: Προτίθεται η Ελληνική Προεδρία να ξαναδεί το θέμα του υπολογισμού στα πλαίσια της εμπάρθυσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και της εξηγίασης των οικονομικών ελειμμάτων. Να ξαναδεί το μεγάλο θέμα που αφορά τις δημόσεις επενδύσεις και τις κοινωνικές επενδύσεις να μην προσμεθρώνται να πάνε στις τρέξες. Είναι διατεθειμένη η Ελληνική Προεδρία να πάει ένα βήμα πιο μπροστά στο μεταναστευτικό ζήτημα και να ανοίξει με δικιά της πρωτοβουλία το θέμα της αλλαγής της συνθήκης του Δοβλινού 2, ώστε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το μεταναστευτικό πρόβλημα στο συνολό του, αλλά και με πιο δίκαιο τρόπο τα βάρει σε επίπεδο εθνικών κρατών.