Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Cityofathens, 2011)
: Σήμερα με το σχολείο μας ξεκινήσαμε για να καθαρίσουμε τη γειτονιά μας. Πήγαμε στη Δεξαμενή, την καθαρίσαμε και μετά ήρθαμε εδώ πέρα που μας είχε ο Δήμος, μας είχε οργανώσει μια έκπληση. Και έχει διάφορα παιχνίδια, παίζουμε διάφορα. Και μπορείς να φτιάξεις το δικό σου καρτούν άμα θέλεις. Ευαισθητοποιούμαστε για το περιβάλλον, σεβόμαστε το συμπολίτη μας. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν τον σεβασμό στη φύση, στο περιβάλλον και στον ίδιο τους τον εαυτό. Σε μια πόλη η οποία είναι καλεπερημένη, με πάρα πολλά προβλήματα ανοιχτά, ο Δήμος της Αθήνας, η Διεύθυνση Καθαρίωτας και Ανακύπλωσης προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την βελτίωση της εικόνας της πόλης. Σήμερα, επευκαιρία της μέρας του περιβάλλοντος, γίνονται εκδηλώσεις και δίνουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε διαθείες. Αυτή τη στιγμή, τώρα, εδώ βρισκόμαστε στη Συνταδιά Πολοναϊκίων, όπου κατέληξε η ομάδα από τα παιδιά του δέκα εκατομμύρια. Είναι πολύ σημαντικό. Αυτή τη στιγμή, τώρα, εδώ βρισκόμαστε στη Συνταδιά Πολοναϊκίων, όπου κατέληξε η ομάδα από τα παιδιά του δέκα εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή, τώρα, εδώ βρισκόμαστε στη Συνταδιά Πολοναϊκίων, όπου κατέληξε η ομάδα από τα παιδιά του δέκα εκατομμύρια. Εμένα με νοιάζει να καθαρίσω τη γειτονιά μου. Αυτή τη στιγμή, τώρα, εδώ βρισκόμαστε στη Συνταδιά Πολοναϊκίων, όπου κατέληξε η ομάδα από τα παιδιά του δέκα εκατομμύρια. Εδώ είναι η Πολοναϊκή και μετά στην άλλη περίπτωση θα κάνουμε και το Χαρού. Εμείς πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση είναι καλή για το περιβάλλον. Πιάχνω ένα παιδάκι που θέλει να πετάξει ένα χαρτί στον καλό ανακύκλωσης προς την πόλη του, στα σπίτια. Πρέπει όλοι να χροντίζουμε το περιβάλλον, να μην πετάμε σπίτια, να ανακυκλώνουμε τις ανακυκλώσεις στις συσκευές, γιατί αξίζει όλους ένα καλυτερομένο και καθαρό περιβάλλον. Έχω φτιάξει δύο σπίτια που στο ένα σπίτι κάποιος πετάει το σπίτι και άλλο να μαζεύει. Έχω φτιάξει δύο σπίτια που στο ένα σπίτι κάποιος πετάει το σπίτι και άλλο να μαζεύει. Για το περιβάλλον είναι πολύ κακό να πετάμε σκουπίδια, γιατί το μολύνουμε και το κάνουμε πολύ κακό. Φαντάσου εσύ να ήσουν μια θάλασσα και να σου πετάσουν σκουπίδια. Όταν σε μισανόγλει ένα μικρό σκουπιδάκι φαντάσου την θάλασσα.