Εθελοντικό Ταξίδι στην Ινδία 2016-Εθελοντές Κύπρου (ActionAid Hellas, 2017)
: Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι, μας αγκαλιάσανε, μας δεχτήκανε. Πρώτη φορά νιώθω έτσι χαρά στη ζωή μου. Μας δώσανε τόσα πολλά αυτές τις μέρες που είναι πραγματικά απίστευτο. Το Νοέμβριο του 2016, 40 ανάδοχοι και θελοντές της Action Aid από την Ελλάδα και την Κύπρο επισκεφτήκαμε την κοινότητα λαλιτπούρ της Ινδίας για να δούμε με τα μάτια μας το έργο που κάνει εκεί η οργάνωση. Όλοι μας είχαμε έναν κοινό στόχο. Όλους μας ενώνει μια κοιμή αγάπη για προσφορά. Επισκεφτήκαμε τους ανθρώπους της φυλής Αχαρίγια, μιας από τις πιο περιθωριοποιημένες φυλές της Ινδίας. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν αποκομμένοι από όλους. Στόχος μας ήταν να ζήσουμε για λίγο μαζί τους, αλλά και να τους βοηθήσουμε σε κάποια από τα έργα που έκαναν μαζί με την Action Aid στην κοινότητά τους. Η δουλειά που κάνει η Action Aid είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το ήξερα, το έβλεπα στα χαρτιά, αλλά να το βλέπεις να γίνεται είναι κάτι τεράστιο. Το σημαντικότερο είναι η πρόοδος που βλέπεις να γίνεται σιγά σιγά και το ότι οι άνθρωποι αυτοί τον διλαμβάνονται και πλέον παίρνουν τη δύναμη και συνεχίζουν μόνοι τους. Ό,τι και ανήχε ο καθένας στο μυαλό του πριν από το ταξίδι, το σίγουρο είναι ότι όλοι, φεύγοντας, πήραμε κάτι μαζί μας. Δεν μπορώ να το παιγράψω. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή, αλήθεια. Είναι πραγματικά αμπιστεύτητοι όλοι οι άνθρωποι. Έχουν τεράστιο δυναμή και μας τη μεταφέρουν, μας δίνουν κινήτρο να συνεχίσουμε. Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ομαδικότητα που βιώνω, εγώ εδώ δεν την έχω ξαναζήσει ποτέ, ποτέ, ποτέ. Τα συναισθήματα που νιώθω δεν τα έχω ξανανιώσει ποτέ στη ζωή μου. Αυτές τις αγκαλές που παίρνουμε από εδώ, τις πήρα μόνο από τον γιο μου μέχρι τώρα. Συγγνώμη. Θα ήθελα να πω σε όλους που σκέφτονται να γίνουν αναδόχοι, όπως τα λεφτά τους πάνε χαμένα ή γιατί το σκέφτονται για διάφορους λόγους και είναι και κατανοητή και σεβαστεί πολλές φορές, να το κάνουν, να το πράξουν, γιατί είναι πολύ σημαντικό να είσαι αναδόχος, δεν είναι πολύ μεγάλο το κόσμο, και αν μπορέσουν να κάνουν ένα τέτοιο συγκεκριμένο ταξίδι θα είναι το τέλειο. Εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ την Action8 που με έκανε αυτή την ευκαιρία.