Ημερίδα ΜΝΑΕ Θεσσαλονίκη - Ηλεκτρονική υποβολή σχεδίων δράσης - Β. Μπιλμπίλης (Noesis Science Center, 2018)
: Στο βήμα είναι ο κύριος Μπιλιμπίλης Βασίλης, πληροφορικός του έργου Μια νεαρχή στα iPad και θα σας μιλήσει για την ιστοσελίδα, τη δημιουργία λογαριασμού και την ηλεκτρονική ανάρτηση των αρχιών υποβολής. Βασίλη. Καλησπέρα για από μένα. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, έχουμε δημιουργήσει μια σελίδα για να σας βοηθήσει αρχικά να ενημερωθείτε για το πώς θα μπορέσετε να υποβάλετε να απευθυνθείτε σε εμάς για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε, είτε τεχνικής φύσεως, είτε απλά κάποιο ερώτημα με οικονομικά θέματα ή με το πώς θα πραγματοποιήσετε τις διδράσεις σας. Και κατά δεύτερον, να σας παρέχουμε όλη την υποδομή για να μας υποβάλετε τα τιμολόγια, τα σχέδια δράσης, τα χρονοδιαγράμματα, όλα αυτά που ανέφερε σε έναν αδερφό μου προηγουμένως. Λοιπόν, αρχικά ας αναφέρομαι τις ενότητες που έχει, την σημαντικότερη θα την έχετε δει ήδη, είναι η υποβολή σχεδιοδράσης. Εδώ μας δίνει κάποιες γενικές οδηγίες για το πώς πρέπει να διατυπώσουμε τα σχέδια δράσης μας και έχει τον οδηγό υποβολής με τους κανονισμούς που πρέπει να υπεντηρήσουμε. Και μας δίνει βήμα-βήμα τα εντοιπά που θα πρέπει να συμπληρώσουμε. Την αίτηση, το τεχνικό δελτίο, το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό. Από κάτω, αν δείτε, έχει σύντεσμο και ένα πρότυπο, το οποίο είναι προσυμπληρωμένο. Να δείτε πώς έχουν συμπληρωθεί ίσως από πληρωτικά σχολεία ή αντίστοιχα παραδείγματα. Στην πληρωτική φάση έργου μπορούμε να διαβάσουμε κάποιες πράγματα για το τι έκαναν τα εννιά πληρωτικά που συμμετείχαν στην πληρωτική φάση, να διαβάσουμε για τις δράσεις τους και να ενημερωθούμε. Ίσως να πάρουμε κάποιες ιδέες για το πώς θα δημιουργήσουμε τις δικές μας. Υπάρχουν μία ενότητα για τα νέα και τα άρθρα που θα ανεβάζετε εσείς για να προβάλλονται. Υπάρχει και ειδικό... Συγγνώμη, μια επισήμανση. Ακόμα χιλιάς συγγνώμη, βάσε λίγο σε διακόπτο. Τα νέα που πρέπει να ανεβάζονται θα πρέπει να αναφέρονται στα σχέδια δράσης. Δεν θέλουμε να επικοθεστήσουμε κάποιον άλλο φορέα, οπότε ό,τι νεό ανεβάζεται από εδώ και πέρα θα έχει να κάνει με τα σχέδια δράσης του έργου στο site. Ευχαριστώ πολύ. Αντίστοιχα, για αυτές τις δράσεις που θα πραγματοποιείτε, τις υποδράσεις στην ουσία του συνολικού σχεδίου σας, θα μπορείτε να δημιουργήσετε και κάποιες εκδηλώσεις, οι οποίες πάλι θα φαίνονται εδώ με βάση τομήνα. Και μπορούμε να δούμε περισσότερα. Τώρα εδώ έχει την ημερίδα, μπορούμε να διαβάσουμε παραμάνω λεπτομέρειες, ώρα και λοιπά. Εδώ, πολύ σημαντικό, υπάρχει ενότητα των συγχνών ερωτήσεων, όπου θα μπορείτε να βρίσκετε κάποιες πρότυπες ερωτήσεις που έχουν αποτεθεί από εμάς και θα σας λύσουν κάποιες βασικές ερωτήσεις. Αλλά όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, τα ερωτήματα που θα μας στείλετε ακόμη και σήμερα θα επιλεχθούν τα πιο σημαντικά και θα προσπαθήσουμε να τα προσαρμόσουμε πάνω στην ενότητα αυτή, ώστε να σας δώσουμε μια κατεύθυνση ακόμη καλύτερη. Στην επικοινωνία είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε ότι υπάρχει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να μας αποστέλετε τα ερωτήματά σας, πάλι όσον αφορά τα σχέδια δράσης, αλλά και άλλες γυναικές ερωτήσεις. Αυτό το κομμάτι, πιο πολύ θα έλεγα, στην πρώτη φάση, που δεν έχετε ακόμη λογαλιασμό, θα προτείναμε να το χρησιμοποιείτε. Εφόσον αποκτήσετε λογαλισμό, υπάρχει δικό σύστημα με αιτήματα, τα οποία μπορείτε να καταχωρείτε και να απαντούν άμεσα οι συνάδελφοι, η ομάδα μας, το οποίο είναι πιο άμεσο, μπορούμε να έχουμε ένα ιστορικό, μπορούν να βλέπουν και τα άλλα σχολεία, τα αιτήματά σας και νομίζω ότι θα είναι πιο χρήσιμο για σας και πιο βολικό. Τώρα θα σας περάσω στο κομμάτι, έτσι όπως το βλέπει ένα σχολείο, εφόσον έχετε selfie στην ιστοσελίδα. Λοιπόν, εφόσον έχετε εισέλθει, τώρα έχουμε μπει με το επάλλον τα άθμιση αναπληρωτικών σχολειών, προσωρινά για να δούμε τι δυνατότητες έχουμε, με το που εισέλθετε την πρώτη φορά στο λογαλισμό σας, θα σας πάρει τη σελίδα του προφίλ, πάντα εδώ. Εδώ κάποιες πληροφορίες για το σχολείο σας, κάποιο τηλέφωνο, διέθυνση, ίσως εδώ κάτω έχει μια παράγραφο στην οποία συμπέμπνουμε κάποιες γενικές πληροφορίες για το σχολείο μας, ποιο είναι το όρομά του, το οποίο θα μπορούν να το διαβάσουν και τα άλλα σχολεία. Πολύ σημαντικό επίσης να πούμε ότι υπάρχει εδώ πάνω, νομίζω το βλέπετε κι εσείς με το ποδίκι, το εγχειρήδιο χρήσης του σελίδας, το οποίο περιγράφει όλα αυτά που λέω λίγο πιο αναλυτικά και μπορούμε να δούμε κάθε νότητα του site, τι πληροφορίες μας παρέχει και κάποιες οδηγίες σχετικές. Η υποστήριξη που είπαμε πολύ σημαντική είναι εδώ πέρα, επιλέγουμε νέο αίτημα για να δημιουργήσουμε, είναι αίτημα επικοινωνίας στο οποίο θα επιλέξουμε και την κατηγορία του προβλήματος που έχουμε, θα δείτε εδώ. Για κάθε αίτημα μπορούμε να καταχωρούμε ένα τίτλο, ένα κείμενο που περιγράφουμε ακριβώς το πρόβλημά μας και μπορούμε από εδώ να επιλέξουμε την κατηγορία της ερώτησης, είναι κάποιο τεχνικό ζήτημα, έχουμε πρόβλημα με το λογισμό μας, δεν μπορούμε να εισέλθουμε, ανεβάζουμε το αρχείο αλλά δεν φαίνεται ότι έχει ανέβει. Άλλη κατηγορία είναι θέματα υποβολής, αυτό ίσως αναφέρεται παραπάνω στα προβλήματα σχετικά με τα αρχεία υποβολής ή με το πώς θα συμπληρώσουμε ένα έγγραφο. Τρίτη κατηγορία είναι τα οικονομικά θέματα, π.χ. απορίες για προϋπολογισμούς, πώς ποιες δαπάνες μπορούν να εγκριθούν. Και τέταρτο είναι θέματα δημοσιότητας, γι' αυτό ίσως παραπάνω μπορεί να σας πει και ο κύριος Δαμπύζας, ποιες κατηγορίες εντάσσονται στα θέματα δημοσιότητας. Λοιπόν, αυτά τα αιτήματα, τώρα η μοάδα μας καθημερινά τα παίξει-αργάζεται, θα έχει το χρόνο να τα μελετήσει, οπότε καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε αυτό το σύστημα για επικοινωνία και όχι το τηλεφωνικό, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, γιατί έτσι θα μπορούσαμε να μελετήσουμε, να δώσουμε μια πιο πλήρα έσταιρη απάντηση. Και θα υπάρχει το ιστορικό, όπως είπαμε, το οποίο θα βοηθήσει και άλλα σχολεία, θα μπορεί να δεις το σύνολο των ετοιμάτων. Τώρα εδώ νομίζω υπάρχουν κάποια δοκιμαστικά για να δούμε. Εδώ στα αιτήματα, αν πάμε, βλέπουμε τα αιτήματα που έχουν ήδη συμπληρωθεί από κάποιον. Τώρα έχει κάποια τέστη που έχουμε δημιουργήσει. Μπορούμε να δούμε αν έχει δοθεί κάποια απάντηση εδώ πέρα. Αλλά έτσι και λίγο θα ειδοποιηθούμε, όταν μας απαντήσει κάποιος υπρόσωπος. Και να επανέλθω λίγο εδώ, για το σημαντικότερο κομμάτι, που είναι τα σχέδια δράσης. Λοιπόν, εδώ πέρα στο κουμπί σχέδια δράσης, επιλέγουμε. Εδώ πάνω, πάλι, έχουμε κάποιες οδηγίες και μας δίνονται οι ίδιοι συνδεσμοί που έχουμε και στον οδηγό υποβολής, η αίτηση, το τεχνικό δελτίο, το έγγραφο χρονοδιαγράμματος, προϋπολογισμός και ο οδηγός υποβολής, με τις οδηγίες. Μας δίνονται οδηγίες σχετικά με τα έγγραφα που θα πρέπει να υποβάλλουμε. Θέλουμε κάθε έντυπο να υπάρχει σε μορφή Word και PDF. Εδώ βλέπουμε τους φακέλους, ξεχωριστά, κάθε έγγραφο θα πρέπει να καταθεθεί σε διαφορετικό φάγγαλο, η αίτηση εδώ, παραδοτέα, προϋπολογισμός και λοιπά. Τώρα, για να ανεβάσουμε, ας πούμε, ότι θέλουμε να ανεβάσουμε την αίτηση. Κάνουμε διπλό κλικ. Και μετά θα επιλέξουμε αυτή εδώ τη δισκέτα, η οποία θα μας επιτρέψει να ανεβάσουμε ένα αρχείο. Επιλέγουμε από εδώ. Τώρα, θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε ένα Word από εδώ πέρα. Και εφόσον έχει ολοκληρωθεί, στα σχέδια δράσης μέσα στο φάγγελο αυτό, θα μπορούμε να βλέπουμε το αρχείο. Θα μας εμφανίζεται και οπτικά, δηλαδή. Και θα έχει ενημερωθεί αυτόματα και η ομάδα μας, ότι έχετε υποβάλει το τελευταίο αρχείο, για να το επεξαριαστούμε και να μπορούμε να βλέπουμε το αρχείο. Θα μπορούμε να βλέπουμε το αρχείο και να μπορούμε να βλέπουμε το αρχείο. Για να το επεξαριαστούμε και να δούμε, ίσως, αν υπάρχει κάποιο θέμα ή κάποια ιθανή διόρθωση από εμάς. Δεν ξέρω αν ξέρετε σε κάτι άλλο, αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι. Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι. Θα ήθελα να ζητήσω... Πρέπει να το αναφέρουμε. Ναφέρουμε κάθε βήμα επιγραμματικά, τι γίνεται. Μπορείτε να αναφερθείτε και στους οδηγούς και στα manual που έχουμε κάνει. Θα ήθελα να αναφέρω ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε να κάνετε το σχέδιό σας τα αρχεία που θα ανεβάσετε θα πρέπει να είναι τα τελικά έτσι ώστε να τα υποβάλετε. Δηλαδή θα μπορείτε να καταγράψετε το σχέδιό σας σε χαρτί σε μορφή Word να ανεβάσετε τα τελικά αρχεία και μετέπειτα να υποβάλετε τα αρχεία που έχετε. Πότε πρέπει να είναι τελικά. Ναι, ναι, ναι. Σημαντικό επίσης το ξέχασα. Όλες αυτές οι οδηγίες υπάρχουν στο γενικό εγχειρίδιο χρήσης της σελίδας αλλά στην σελίδα της υποβολής σχέδιων δράσεων εδώ πέρα. Νομίζουμε ότι ανέβηκε σωστά και οποιοδήποτε άλλο οδημά χρειάζεται για να ολοκληρώσουμε αυτή την κίνηση.