Συνέντευξη Τύπου για την τοποθέτηση απινιδωτών (ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, 2023)
: Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση στη πρόσκλησή μας στη σημερινή συνέντευξη που με αφορμή την τοποθέτηση απενειδωτών στον Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή, έρχοντας ως ύψη στην προπεριότητα, τη μέρινα της υγείας των δημοτών, προχώρησε σε προμήθεια εννέα τελευταίας τεχνολογίας απενειδωτών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε σημεία της πόλης, όπως η να θρύζεται κόσμος, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες που υποδέχονται κοινό, με στόχο βέβαια να βοηθήσουν άτομα τα οποία θα υποστούν εφνίδια καρδιακή ανακοπή. Η εφνίδια καρδιακή ανακοπή, όπως γνωρίζετε, είναι η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως και ο χρόνος απόκρισης σε μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ σημαντικός και κρίσιμος παράγοντας για να σωθεί αυτήν η ζωή. Με την προνήθεια και την τοποθέτηση αυτών των εννέα πληνηδοτών, εμπελπιστούμε να συμβάλλουμε καταλυτικά στη μείωση ή και στην εξάλειψη απολειών ανθρώπινων ζωών και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλεια στους συμβημότες μας. Τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι πληνηδοτές είναι ο ζωγραφικός κήπος, το δικαστικό μέγαλο, η διεύθυνση κοινωνικής προστασίας, επαιδείας και πολιτισμού του Δήμου, το ΚΑΠΗ, το ΚΙΦΗ, η περιφερειακή ενότητα Φλόρινας, το Ισσόγιο, κοντά στο ΚΕΡ, οι οδόστεφανος δραγούμοι στον χώρο των ταξί, μαθαίνονται προτιπόταθο, το Νέο Πάρκο Φλόρινας, κοντά στο κατάστημα γεωμανικού ενδιαφέροντος, το πρώε στρατόμπεδο Τάγαρη και αυτοί οι νέοι απεινηδοτές έρχονται να προσθεθούν στους ήδη τοποθετημένους στο Δημαρχείο, αλλά και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΑΚΟ, όπου υπάρχουν άλλοι δύο απεινηδοτές. Κλείνοντας να τονίσω ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής μας, σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να προμηθευτούμε και άλλους απεινηδοτές, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε όλη τη γεωγραφική περιοχή του Δήμου μας, αλλά παράλληλα να υπάρχουν και προγράμματα εκπαίδευσης και πιστωπίσεις στη χρήση των απεινηδοτών, αλλά και σε θέματα πρώτων βοηθειών. Άλλωστε, η πρόληψη σώσει ζωές. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε. Σας ευχαριστώ σαν έστει και από μένα. Έχει γίνει, θέλα να πω ότι έχει γίνει η ίδια επίδειξη παρουσίασης χρήση απεινηδοτή από πιστωπιημένους διασώστες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων στο Νέο Πάρκο. Έχει γίνει από το I-CAV που ήταν ανοιχτή και για το κοινός, κυρίως ήταν όμως υπάλληλη του Δήμου και θα γίνει πάλι άλλη μία ενημέρωση από τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και χρήση απεινηδοτή σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και έχει γίνει σεμινάριο πιστωπίησης του προσωπικού της κοινοφιλής επιχείρησης του Δήμου Φλόρινας στη βασική προσθήριξη ζωής με χρήση απεινηδοτή και έχουν φάει και πιστωπίησης. Θα συνεχίσουν να γίνονται σεμινάρια και όσοι μπορούν να κάνουν και πιστωπίησης, έχουν γίνει και σε κάποια χωριά.