Οδηγίες για τα άτομα που νοσούν και μένουν στο σπίτι (Υπουργείο Υγείας Κεντρική Υπηρεσία, 2020)
: Οδηγίες για τα άτομα που νοσούν και μένουν στο σπίτι. Παρακολουθείτε την υγεία σας σε δακτική επικοινωνία με τον γιατρό σας. Παραμείνετε σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο που θα χρησιμοποιείτε μόνο από εσάς. Προσοχή! Δεν επιτρέπονται επισκέψεις. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας πρέπει να μένουν στο διαφορετικό δωμάτιο και να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ένα με δύο μέτρα από τον ασθενή. Χρήση μάσκας μπορεί να γίνεται από τον άνθρωπο που φροντίζει τον ασθενή. Καλό πλήσιμο στα χέρια μας με σαπούνι και νερό μετά από κάθε επαφή. Μετά το πλήσιμο χρησιμοποιούμε χειροπετσέτες μιας χρήσης, αλλιώς μια εφασμάτινη πετσέτα η οποία θα αντικαθίσεται όταν χρησιμοποιηθεί. Αποφεύγουμε άμεση επαφή με οποιαδήποτε σωματικά υγρά του ασθενούς. Προσοχής σε επαφές με αντικείμενα του ασθενούς όπως πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπύρουνα, πετσέτες, εντώνια. Μετά από σχολαστικό πλήσιμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Τα λερωμένα ρούχα, οι πετσέτες, τα κλεινοσκεπάσματα είναι καλό να το αποθετούνται σε εξωχωριστό σάκο για τα απλήτα. Από εκεί στο πλυντήριο με κοινό οικιακό απορυπατικό σε υψηλή θερμοκρασία 60 έως 90 βαθμούς Κελσίου και βέβαια με πολύ καλό στέγμα. Όλα τα μέλη της οικογένειας θεωρούνται στενές επαφές και πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα και να παρακολουθούν την υγεία τους χωρίς να φεύγουν από το σπίτι για 14 μέρες από τη μέρα που το πρώτο άτομο στο σπίτι εμφάνισε συμπτώματα. Αυτή η παραμονή για 14 μέρες θα μειώσει σημαντικά τη μεταφορά της νους στην τοπική κοινότητα. Μένουμε σπίτι!