28η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2018 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2018)
: Είχαμε μια απώλεια της μητέρας του κυρίου Μουριάδης σήμερα και η κηδεία είναι στις 3.30 ώρα στον Άγιο Παύλο. Σας κάλεσα σήμερα σε έκτακτη συνετρίαση προκειμένου να συζητήσουμε την 27η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλλας για το οικονομικό έτος του 2018 διότι, όπως θα μας πει ο κύριος Αντιδήμαρχος, αρμόδιος έχουμε ένα ζητήμα με τα προνοιακά επιδόματα τα οποία, εάν περιμένουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεντακτική που θα γίνει στις 19 του μηνός, θα καθυστερήσει η καταβολή τους και γι' αυτόν τον λόγο κρίνεται αναγκαίο συνεδρίαση έκτακτα και οικονομική επιτροπή για να προχωρήσουμε στη σημερινή συνεδρίαση. Κύριε Καλλανταρίδη, έχετε τον λόγο. Όπως πολύ σωστά είπε ο κύριος Πρόεδρος, το έκτακτο έγκυνται ακριβώς στο συγκεκριμένο θέμα που έχει να κάνει με τις πυρομείς των τακτικών προνοιακών όπου χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε κάποιους από τους κωδικούς ως γνωστόν τα τακτικά επιδόματα δεν έχουν να κάνουν με κάτι το οποίο είναι σταθερό υπάρχουν αλλαγές κάθε δίμηνο, είναι κάτι το δυναμικό δηλαδή στις τελευταίες καταστάσεις τις οποίες απέστειλε η υπηρεσία της πρόνοιας διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα όπως είναι κατανοημένα στους κωδικούς βάσει των προϋπολογιστέντων θέλουν κάποιες τροποποιήσεις γι' αυτό λοιπόν έγινε σήμερα και η έκτακτη οικονομική επιτροπή πριν μισή ώρα έτσι ώστε να προβεί στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού και συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει τις αλλαγές τις οποίες πρέπει έτσι ώστε τα εντάλματα τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί να μπορέσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα να πληρωθούν κανονικά έτσι ώστε να βρεθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Τώρα αν υπάρχει κάποιο άλλο ερώτημα... Η αναμόρφωση η οποία είχε... όχι, όχι, όχι... έχει να κάνει με κάποια χρήματα τα οποία είναι εργοδοτικές εισφορές ή αποδοχές του προσωπικού και αυτό το οποίο λέτε είναι ότι παίρνουμε λεφτά τα οποία περίσσεψαν από τις αγορές των οχημάτων και παίρνουν κάποια χρήματα στις συντηρήσεις, στα ανταλλακτικά δηλαδή αυτό. Αν υπάρχει κάτι άλλο... Θέλετε κάποια διευκρινήση να... Ναι παρακαλώ... Νομίζω να θυμάμαι καλά, έχει δύο κωδικούς είναι ξεχωριστά τα ανταλλακτικά, ξεχωριστά οι συντηρήσεις, είναι ξεχωριστά σαν κωδική για αυτό πάνε νομίζω συντηρήσεις είναι και τα ανταλλακτικά, όχι είναι ξεχωριστή κωδική σαν κωδική. Ωραία, ωραία. Άλλο είναι η αγορά και άλλο είναι η διαγραφή. Ναι κύριε Βέρο παρακαλώ. Μια μικρή διευκρινήση από τον κύριο αντιδήμαρκος. Όσο αφορά με τον συγκεκριμένο κωδικό της συντήρησης των οχημάτων μέσα από την πάγια προκαταβολή 20.000 ευρώ, πες μας τι ακριβώς, τι εννοείται πάγια προκαταβολή και τι εννοείται συντήρηση οχημάτων και μεταφορικών μέσων. Το μέσο της πάγιας προκαταβολής έχει να κάνει με αυτά τα οποία θεωρούνται και πληρώνονται από την επιτροπή η οποία υπάρχει, οι έκτακτες συντηρήσεις. Δηλαδή έσπασε ένα φανάρι, αλλάζει μια πόρτα, ένα σφάρος, ένα σιλοκαθαριστήρας, βράδελφα. Πώς να το πω αλλιώς. Ό,τι δεν μπορεί να γίνει στο συνεργείο του δήμου, δίνεται σε ιδιότητες ακριβώς. Είτε αυτή είναι για παράδειγμα γαράζ, είτε είναι μηχανιουργείο, είτε είναι... Πώς αλλιώς τους λένε αυτούς... Επειδή είναι διάφορες ιδικότητες, δεν τα ξέρω κι εγώ. Είναι τέτοια ακριβώς. Όχι σας, κύριε Καλανταρίδη, στο αντιδήμα να σου το πω. Έχουμε κανένα τύχημα τις τελευταίες μέρες και γίνεται μια αναμόρφωση σε κανένα όχημα. Είχε καμιά τύχημα, θέλω να γνωρίζουμε κάποια πληροφορία, αν υπάρχει. Τα καράζ, αυτό το διάστημα, έχω τρελαθεί κι εγώ, γιατί τα αυτοκίνητα είναι και παλιά, αλλά τώρα, φέτος είχαμε και τις δυο της πολτώσης, η οποία θα είναι ζημιά. Ευτυχώς προλάβαμε στο χρόνο, μας άφησε η μικρή, ακριβώς στην περίοδο που φτιάξαμε τη μεγάλη. Ήταν δυο μεγάλης. Να σκεφτείτε ότι αυτά οι 25.000, σχεδόν η μία θέλει. Δηλαδή, όλα αυτά καδένες ιστορίες, ακόμη την έχουμε τη μικρή στο καράζ, τώρα την ανοίγει, είναι εκεί, περίπου αυτό είναι. Η μεγάλη μας κόησε λίγο παραπάνω στα λεφτά, δεν συζητάμε. Βέβαια, και τα αυτοκίνητα, και ευτυχώς έγινε η αγορά του καινού, τα αυτοκίνητα είναι παπάλια και τα λεφτά που δίνουμε στα καράζ είναι τρομερά. Δηλαδή, τα βλέπω τα απόσταση συνέχεια με την κυρία Δήμαρχο και τον κ. Καλαταρίδη και λέμε τι γίνεται. Είναι πολλά τα λεφτά. Λοιπόν, παρακαλώ, εντάξει, θέλετε κ. Τσουχαταρίδη, ναι, κ. Παπαδόπουλε, ναι, κ. Βέρο, ναι, κ. Ποτόλια. Είναι μία αναμόρφωση, κ. Πρόεδρε, η οποία δεν αφορά μόνο τα προνοιακά επιδόματα, για τα οποία θα ψηφίζαμε, λέγοντας φυσικά όμως και ότι οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για προνοιακά επιδόματα δεν καλύπτονται από αυτά τα ψήφολα που δίνονται. Άρα, και το ζήτημα που υπάρχει σχετικά με αυτό το θέμα είναι τι ενέργειες κάνει η διοίκηση, τι ενέργειες κάνει η αντιπολίτευση, ώστε αυτές οι ανάγκες να ικανοποιηθούν σε έναν τέτοιο βαθμό που να καλύπτουν όλες εκείνες τις περιπτώσεις αυτών των ανθρώπων. Επειδή όμως η αναμόρφωση αυτή αφορά και άλλα ζητήματα, εμείς καταψηφίζουμε στην λογική της συνολικής φιλοσοφίας του προϋπουργισμού, άρα και των αναμορφώσεών του. Ευχαριστούμε τον κ. Ποτόλια. Συνάδελφοι, λύεται η συναιδρία, σας ενημερώνω ότι η επόμενη συναιδρίας μας, τακτική, θα είναι την Δευτέρα 19 του μηνός, 19 Νοημβρίου. Σας ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας.