5. Περιγραφή πλοίου / Διάλεξη 5 / Στην παρούσα ενότητα γίνεται η παρουσίαση του μαθήματος για το για το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ ( διατυπώνονται ο στόχος και ο σκοπός του μαθήματος, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, περιγράφεται ο τρόπος αξιολόγησης των φοιτητριών / φοιτητών, περιγράφεται το περίγραμμα με τα επιμέρους κεφάλαια, επεξηγείται ο τρόπος που προκύπτει το σχέδιο των ναυπηγικών γραμμών, παρουσιάζονται οι συντμήσεις των τύπων των πλοίων και τα γράμματα που χρησιμοποιούνται για γραμματισμό λέξεων και ονομάτων. Τέλος, παρουσιάζονται προπλάσματα που ευρίσκονται στο χώρο του εργαστηρίου και τα οποία χρησιμεύουν ως εποπτικά μέσα για την καλλίτερη κατανόηση της μορφής της γάστρας σε κάθε περιοχή του πλοίου. - Χατζηκωνσταντής Γεώργιος (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ, 2015)
Στην παρούσα ενότητα γίνεται η παρουσίαση του μαθήματος για το για το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ ( διατυπώνονται ο στόχος και ο σκοπός του μαθήματος, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, περιγράφεται ο τρόπος αξιολόγησης των φοιτητριών / φοιτητών, περιγράφεται το περίγραμμα με τα επιμέρους κεφάλαια, επεξηγείται ο τρόπος που προκύπτει το σχέδιο των ναυπηγικών γραμμών, παρουσιάζονται οι συντμήσεις των τύπων των πλοίων και τα γράμματα που χρησιμοποιούνται για γραμματισμό λέξεων και ονομάτων. Τέλος, παρουσιάζονται προπλάσματα που ευρίσκονται στο χώρο του εργαστηρίου και τα οποία χρησιμεύουν ως εποπτικά μέσα για την καλλίτερη κατανόηση της μορφής της γάστρας σε κάθε περιοχή του πλοίου.: Το περάσουμε τώρα στην παρουσίαση των ναυπηγικών γραμμών ξεκινώντας από τη γενικότερη παρουσίαση του πλοίου είπαμε το πλοίο για ένα ένα κιλό σώμα το οποίο επιπλέει στην επιφάνεια του νερού και αποτελείται από ένα μέρος μέσα στη νίκαια αμέσως έξω απ' αυτή του μειοδότη LMS περηφάνια μέσα στη θάλασσα ονομάζεται η φάρα η γάστρα ενώ το τρίτο που είναι έξι μέτρα νερού ονομάζεται έξαλλα επιφάνεια εξάλλου προφανώς διαγωνιστική γραμμή αυτών των δύο χωρών διότι μαλλιών του εμπορίου είναι οι επιβάτες θάλασσας αυτό που λένε οι σάλος γραμμή των κυμάτων αέρα μέσα στο νερό ανήκεις στη Γάλλο περίβλημά τους πηγές κρατική λίθος εξασφαλίζει στο πλοίο την απαραίτητη ρευστότητα το στεγανό περίβλημα όλου του βρίου οριοθετείται ως εξής καταρχήν πού αλλού κλείνει εδώ στεγανά μόνιμα μέσα πλυσίματος τα οποία διότι η διαδικασία κλεισίματος και τόπος γεμάτος προβλέπονται από τους κανονισμούς και το οποίο ονομάζεται κατάστρωμα ετσι το κύριο κατάστρωμα κατάστρωμα εξάλλου για μια βάση αυτό υπολογίζονται τα υπολογίζετε έψαξαν αιτούμενες που εξάγουν φανή της θάλασσας και επισύρει αιτείται από το υπόλοιπο κέλυφος του πλοίου το οποίο είναι από τις πλευρές του και από το κάτω μέρος που επιθυμεί ένα πλοία τα οποία έχουν στρογγυλεμένες γάστρα έχουνε ένα διαμόρφωση κυκλικής μορφής για ένωση προγραμμάτων σήμερα και ονομάζεται τοπίο αυτό ονομάζεται κυρτό γάστρας όλοι αυτό του πήγα προσδοκίες στεγανό κέλυφος ονομάζεται σκάφους το μέρος του πλοίου το ΑΤΜ του πλοίου το οποίο όπως σημειώνει η πορεία του πλοίου δηλαδή αυτό που πρώτα βρίσκει το νερό που σκίζει το νερό όνομά λέτε πρωινή πλώρη του πλοίου έχει γίνει συνώνυμο του φ για να σχίζει εύκρατο καιρό υπάρχουν διάφορες μορφές Loris το αντίθετο άκρο του πλοίου ως προς την κανονική πορεία του ονομάζεται πριν του βίου η ποινή του πλοίου είναι είναι μια καμπύλη της μορφής επιφάνεια η οποία εξομαλύνεται και κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεται το κλείσιμο της ζωής του Νέου στην πυρηνική να μειώνεται όσο το δυνατό περισσότερο οι αντιστάσεις κατά τη γέννησή του πλοίου σημειώνω εδώ ότι είδαμε στην παρουσίαση την πρώτη στιγμή στους τύπους των πλοίων ότι έχουμε πλοία αμφίπλευρα λεγόμενα κράτη που είναι ίδια πρώτα με την γκρι κάθε φορά οι τομέας του πλοίου όπου η συλλογική πορεία του πλοίου ονομάζεται είναι πάντα η πλοήγηση κατά συνέπεια η πρύμνη του θα είναι σε αντίθετη πορεία η πρόωρη στο Σχηματάρι αυτό βλέπουμε την πλώρη και την πρύμνη και πέρα απ' αυτό βλέπουμε ένα ονομασία δεξιά και αριστερά στο πλοίο έξι 14 Οκτωβρίου έχει μια σημασία συγκεκριμένη τα οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να την έχουμε στο μυαλό μας δεξιά δηλαδή είναι οτιδήποτε βρίσκεται στο δεξί μας χέρι όταν είμαστε πάνω στο πλοίο και κοιτάζουν προς το μέλλον πόρο οι δεξιά κι αριστερά στην διεθνή ονομασία είναι σταρ bob και μπορούν στα αρμόδια δεξιά και πολύ για το αριστερά οι όροι αυτοί έχουν την ιστορική τους Ετσι σημασία κυβέρνηση να πούμε ότι όρος σταρ μπορεί να προέρχεται από την εξηγήστε στερεί μπολ παλαιά υλικά απλό αγγλοσαξονικά κυρίως που αυτή η λέξη σημαίνει πλευρά προς την οποία το από την οποία το πλοίο πηδαλίου όχι τι σημαίνει αυτό παλαιότερα δεν υπήρχαν Capital στα πλοία όπως τα ξέρουμε σήμερα υπήρχε ένα είδος πιο μου ένα κουμπί τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι όπως και σήμερα αλλά και διαχρονικά ακόμα και τότε στην αρχή δηλαδή ήταν δεξιόχειρες αυτό σημαίνει ότι το κουπί αυτό ήτανε από τιμή γιατί δεν ξέρει τον πλούσιο και γιο τους άρα από την πλευρά του πλοίου που σήμερα ονομάζουμε δεξιά κατά συνέπεια η άλλη πλευρά θα ήταν εκείνοι που θα πρέπει να πάει το μήνα το πλοίο να δέσει στο λιμάνι έτσι ώστε μπορούν που αργότερα βγήκε στα Αρμόλια έγινε στα ρομπότ έχει την έννοια του δεξιά ενώ το πορτ έχει τη σημασία του αριστερά θα πρέπει επίσης να έτσι ιστορικά να πούμε ότι ήδη αυτό το ώστε μπορεί να είναι συγγενής 9 με τις λέξεις στη γύρη που σημαίνει πήγαν δύο έτσι και εμπορεύονται που σημαίνει πλευρά λέξεις που ένα διάλεκτο γνώρισε παλιά γερμανικά που μιλούσαν στην σκανδιναβικές χώρες περιόδους 9ο με 10ο 3ο αιώνα από τότε λοιπόν μου το έχουν πει ήταν στη δεξιά πλευρά η ονομασία δεξιά μου μη με την ιστορική αυτή αναδρομή που κάναμε έχει νέο έχει 9 Star μπορ λέξεις ταμπού για το πώς ορίζει ενώ το πορτ έχει την έννοια προσδιορίζει την αριστερή πλευρά του πλοίου γενικά παλιά θυμόμαστε ότι δεξιά σημαίνει οτιδήποτε στο δεξί μας χέρι κοιτάζοντας την προϊόντα είμαστε πάνω στον τους γεμάτα γι αυτό μπορούμε να δούμε δύο πλοία άρα μπορούμε να προσδιορίσουμε κ τις θέσεις η πορεία του πλοίου αυτού ότι προς τα εκεί κατά συνέπεια αυτή η πλώρη του Βασίλη Πριμικήρη η από εδώ πλευρά που μαστε πάντα κοιτάμε τυπώνει δεξιά από την αριστερή το πλοίο αυτό που κινείται αντίθετα με το προηγούμενο προφανώς αυτό που εμείς δουλεύουμε τώρα δεξιά είναι ίδια ήρθε βέβαια θυμόμαστε πάντα γνώριμο τι σημαίνει δεξιά στο πλοίο άρα στο πλοίο εκείνο ότι είναι δεξιά προς την πλώρη είναι δεξιά και την αριστερά στον χειριστή του πως η άμυνα υστερα σχήματα γι αυτό μπορούμε να δούμε ένα περισσότερη περιγραφή κάποιων χωρών του πλοίου έτσι αυτή η διαχωριστική γραμμή που διαχωρίζει Nissan Ανυφαντή 44 γραμμή που διαχωρίζει το μέρος του το αίτημα του δήμου Λεμεσού όπως ονομάζεται η φάλαινα γάστρα αποχή και πάνω είναι η εξάρα του πλοίου και πάνω απ' το κύριο κατάστρωμα που κλείνει στα μεγάλα πλοία που πάνω είναι η οποία αντίποδες οποιαδήποτε μορφής υπερκατασκευή δηλαδή κατασκευή παρά το κύριο κατάστρωμα είπε λωρίδων ΗΠΑ Υμηττό έτσι το κατάστρωμα του τα έξοδα του πλοίου γάστρα ομόλογός μια κατασκευή η οποία γίνεται στην πλώρη για λόγους υδρο νομικούς επίσης μπορούμε να δούμε μέσα από το σχήμα μπαταριών σχήματα για ένα γενικότερη αιματολογίας εκτός από την αποτυχία από την εργασία ποτέ στη μέση του πλοίου που λεγόταν που λέγεται είναι σωστό εγώ έτσι υπάρχει και η κατασκευή της πλώρης και της πρώιμης τις πόρτες που ονομάζει προς εγώ και το σπίτι που ονομάζονται πιστεύω εδώ μπορούμε να δούμε ένα έτσι ένα σχήμα τρισδιάστατης μορφής όπου εδώ φαίνονται γενικότερα μια οι διάφοροι χώροι του πλοίου εδώ είναι η πρώιμη αυτή αυτά τα κάγκελα και φουντώνει τα λεγόμενα 9 που έχουν στα πλοία μπορεί επίσης να διαρρέει αν έχουμε τη λεγόμενη να υπάρχει ελάσματα έλασμα κλείνει το χώρο αυτό και να προστατεύονται οι οι επιβαίνοντες στο επάνω μέρος από νάιλον ιδού έλασμα τους του αντίστοιχου είναι αυτό που λέμε κουπαστή εδώ είναι ανοίγματα κύκλους ετών το πιστεύω δ κατασκευής δημόσιων το πρόστυχο αυτή γραμμή γραμμή του καταστρώματος έτσι αυτήν υπεροχή της πρύμνης ενώ οι οριζόντιες γραμμές είναι οι ραφές των υφασμάτων και οι κάθετες γραμμές μπορεί να είναι συχνή εσωτερικής κατασκευής του πλοίου τώρα εδώ βλέπουμε ένα ένα σχήμα στο οποίο μας δείχνει το εξής το καπηλεία στην με τις στην πλειοψηφία τους στην πλειονότητά τους είναι ένα επίγειο τα οποία έχουν τουλάχιστον ένα ένα επίπεδο συμμετρίας το οποίο είναι το διαρκές επίπεδο συμμετρίας έχουμε ένα αδιανόητο συμμετρίας έχουμε οριζόντια επίπεδα αν και έχουμε και εγκάρσια επίπεδα Τράγκας επίπεδα είναι κατακόρυφα τη κάθετα στο διάλειμμα της Μήδειας ενώ τα οριζόντια είναι οριζόντια επίπεδα διαμήκη και κάθετα προς το διαμήκεις επίπεδο συμμετρίας τα οριζόντια επιμέλεια είναι αυτό που ονομάζουμε εις άλλους δηλαδή επιφάνεια θάλασσας περήφανη επιφάνεια θάλασσας σε διάφορα ύψη τελικά σε επίπεδα είναι αυτό που ονομάζουμε σταθμοί οι νομείς στο πλοίο είπαμε τα περισσότερα πλοία έχουνε ένα διαρκές σύστημα ενώ αν και σε επίπεδο συμμετρίας υπάρχουν πλοία τα οποία δεν έχουν δηλαδή ούτε διανύσει συμμετρίας όμως είναι τα πανωφόρια που έχουνε να πυργίσκο αριστερα η δεξιά του πλοίου και μιλάμε για όλο το το ύψος του πλοίου έτσι δεν μιλάμε μόνο για τη γάστρα αλλά ακόμα και για τη γάστρα μιλήσουμε υπάρχουν περί υπάρχει περίπτωση να έχουμε σκοπούς το οποίο δεν έχει δηλώσει παιδείας ούτε και μες στο νερό και αυτό είναι η περίπτωση τη Βενετία λίγο Λόραξ να πούμε ότι η βενετσιάνικη εγώ τώρα το όνομά της το πήρε από την έξι κόμβοι που σημαίνει ποτήρι έτσι στη βυζαντινή αυτοκρατορία αποτελούσε ένα σκάφος ευρείας χρήσης από τους κατοίκους της κωνσταντινούπολης και λεγόταν παιδικούς Country Ελλάδα προέρχεται πάντα από τη λέξη κοντεύει Ελλάδα κοντά λογοδοσία επικράτησε να λέγεται είναι ένα ελαφρύ σκάφος περίπου μήκους 10 μέτρων και σήμερα διατηρείται στη βενετία ως μέσο έτσι διακίνησης μέσα στα κανάλια γόνδολα στη νίκαια ελαττώνεται όπως λέγεται από ένα γεγονός οι έλληνες οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα κουμπί κυβέρνηση πριν βλέπουμε εδώ στο Σχηματάρι κι ότι η ένα πλευρά του πλοίου του να τιμά τις λιγότερες μες στο νερό είναι ασύμμετρο ως προς το άλλο ανασφαλή εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει ένα διαφορά στη θέση του του δυναμικού σε επίπεδο το οποίο δεν συνεδρίας πλέον είναι περίπου σέξι πόζες υποστήριξη όπως στην αριστερή πλευρά στην απέβαλε ζυγός Ελλάς και ήδη αυτή η ασυμμετρία δημιουργεί δυνατότητα ένα διαφορά ένα διαφοροποίηση στην στη συμπεριφορά τους κάβους και δημιουργία πολυετή άλλους οπότε με την με την χρήση του πιο ομολογίες μπορεί να κινηθεί γρήγορα αντιστρέφει και να δίνουν μέσα στο ζεστό νερό πώς απεικονίζεται το σκάφος το σκάφος απεικονίζεται με μια ιδεατή επιφανή δηλαδή επιφάνεια οι οποίοι μορφή της οποίας είχε της οποίας γίνεται ανάλογα με το υλικό κατασκευής βρίου η τοιαύτη επιφάνεια χρησιμοποιείται για τον δήμο των κυρίων διαστάσεων του πλοίου σχήματα και αυτό μπορεί να δούμε δύο είδη σκαφών ένα αληθινό και ένα ξύλινο παρατηρούμε ότι η επιφάνεια αναφοράς χαλύβδινα πλοία είναι εντός του περιβλήματος το παίξιμο του σκάφους το περίβλημά του ενώ στα ξύλινα είναι έξω από το περίβλημα του πλοίου στο σχήμα εδώ μπορούμε να δούμε τι είναι αυτό που εννοούμε αυτό είναι ένα ένα τομή από ένα χαλί δίνω σκάφος σου χαρίζουν σκάφος εδώ ρίχνουμε δύο αυτές τις λεπτές γραμμές το περίβλημά του πλοίου το ταλέντο του εξωτερικού περιβλήματος εδώ δείχνουμε ενισχυτικό κατά συνέπεια ν' επιφάνεια αναφοράς για τα πλοία κατασκευασμένα αγορά αφήγηση χάλυβα είναι εντός περιβλήματος νικούν το ίδιο εκτός ενισχύσεων στο σχήμα αυτό φαίνεται καθαρά αυτό αυτή αυτό είναι το πάχος του εξωτερικού περιβλήματος αυτό βλέπει και ενίσχυση άρα η Tiffany αναφοράς μας είναι η έκδοση περιβλήματος οι διαστάσεις του προβλήματος εδώ είναι εντός περιβλήματος εκτός ενισχύσεων σε πιο οινολόγος για όποιον η επιφάνεια αναφοράς τα χαλύβδινα σκάφη είναι εντός περιβλήματος και στα ξηρά κι εκτός του ιδρύματος οι λόγοι είναι καθαρά κατασκευαστική το γεγονός ότι το πάχος το ξέρουμε αίματος του χάρτινου βιβλίου είναι μικρό σε σχέση με το ψήνουμε της τάξεως των 10 15 20 χιλιοστών είναι ευκολότερο να διαμορφώσει ένα έλασμα αυτού του πάχους η να διαμορφώσει κανείς την μορφή των εσωτερικών ενισχύσεων από τον έχει διαμορφώσει πάχος ξύλινες ενίσχυσης που είναι οπωσδήποτε πολύ μεγαλύτερο το πλάτος και το βάθος κατά συνέπεια είναι ευκολότερο να η επιφάνεια αναφοράς αξιώνουν να είναι εκτός κλίματος έτσι ώστε εξωτερικά ενώ είναι διαμορφωμένη επιφάνεια οπότε ευκολότερα να κοπούν και να τοποθετηθούν τα ενισχυτικά από ότι θα ήτανε δυσκολότερο βέβαια εάν ήταν εσωτερικά του περιβλήματος όταν μιλάμε για κύριες διαστάσεις του πλοίο θα πρέπει να έχουμε την αίσθηση και τι είναι αυτό που ζητάμε καταρχήν πρέπει να προσδιορίσουμε το μήκος του πλοίου ο Πουλόπουλος γνωρίζετε σαν ολικό μήκος των εκεί είναι εξαιρετικό μήκος αποσαφηνίζονται οι αποστάσεις μεταξύ των ακραίων περιστατικών απόρων του πλοίου κάτω δυναμικές εσωτερικό μήκος έχουμε τα ατομικά μεταξύ κάθετων και το μήκος της αλλού διάταξη κάθε ένα δυναμικό στο οποίο προσδιορίζεται από την ζάμπια πως μεταξύ των λεγόμενων κάθετων τοπίου ένα στην πλώρη μιας Simply επίσης με προσχήματα και αυτό που δείχνουμε στο μέσο του πλοίου μήκος σάλο προφανώς είναι το μήκος εκείνου που έχει που εμπλουτίζεται από τη δομή της επιφάνειας της θάλασσας με το γενικότερο τουρκικό περίγραμμα του πλοίου υπάρχει και ένα αμιγώς ακόμα το οποίο αφορά κατασκευαστικά το στο πλοίο είναι το μήκος γάστρας το μήκος γάστρας υλικά στα πλοία τα οποία έχουν εγώ μιλάμε για 100000 λιρών στους δυο το οποίο είναι πιστό μέσα στην επιφάνεια του νερού και χρησιμοποιείται για κατασκευαστικούς λόγους πειραιάς βασικούς υπολογισμούς από τους κανόνες του τον τους κανονισμούς των νέων νόμων προφανώς εάν το πλοίο δεν έχει υπουργό τον Νίκο Ζήση γάστρας είναι το μήκος του σάλιου και κατά πλάτος έχουμε πάλι τις αντίστοιχες διαστάσεις έχουμε το πλάτος του πλοίου το κοπάδι εδώ βέβαια φαίνεται μισό σε περίπτωση που έχει ένα έξοχη πλευράς στο κατάστρωμα τη δείχνουμε και την ονομάζουμε και έχουμε επίσης και όλες όλα αυτά τα ύψη το ύψος στο οποίο είναι από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το κάτω μέρος του οποίου τη βασική γραμμή νου μας βύθισμα ενώ το ύψος πού είναι το κατάστημα βασική γραμμή είναι το ύφος του πλοίου οι τη γη και ήλιο πώς γίνεται προσδιορισμός των κάθετων πλοίου πρωί κάθετος παραδείγματος είναι η επιτομή είναι μια κατακόρυφη γραμμή η οποία διέρχεται από το σημείο τομής του περιγράμματος της πλώρης με την επιφάνεια της θάλασσας σημαντικά δουλεύουμε για το περίγραμμα της πλώρης είτε την Volvo και χωρίς πόλεμο εκεί που επιφανείς σαλαζάρ τέμνει το περίγραμμα του πλοίου στην πλώρη η κατακόρυφη αυτή γραμμή περνάει από το σημείο εκείνο και ονομάζεται είναι η ωραία κάθε έτος αντίστοιχα έχουμε έτοιμη μια κάθετο η οποία είναι πάλι κατακόρυφη γραμμή η οποία διέρχεται από το σημείο τομής μεγαλώσει πριν τις με την επιφάνεια της θάλασσας συνήθως μ.μ. νέα κάθετο την ταυτίζουμε με τον άξονα περιστροφής του πηδαλίου σε πλοία πολεμικά είδη σε πλοία με τέτοιας μορφής πρύμνη όπου έχει να εξαγγείλει μα συνηθίζεται μερικές φορές υπερβαίνει κάθε τόσο να διέρχεται από το σημείο εκείνο στο μήκος το οποίο βρίσκεται η ζωντάνια απόσταση μεταξύ των δύο κάθετων νέα της κορέας ακριβώς στη μέση είναι η λεγόμενη μεσαία καθέτως η οποία διέρχεται από το σημείο που τέμνει κατακόρυφη αυτή το ορίζονται βέτο στην μέση του έχει κατά συνέπεια είναι η κάθοδος είναι στο μήκος μεταξύ κάθετων δηλαδή δύο στυλ στα στην κορέα όχι βέβαια τον συμβολισμό στη μεσαία κάθεται και 90% εντός οι ΜΚΟ έτσι είναι τόσο του σύμβολα και αυτό Αθήναι δύο ένα κύκλος συμβολισμός όποιος μας δείχνει τιμές σε κάθε τι το του πλοίου εδώ βλέπουμε σηματάκι όπου είναι συγκεντρωμένα πάλι τα διάφορα μήκη του πλοίου εδώ βλέπουμε το ολικό μήκος απόσταση μεταξύ τους ένα άκρο το άκρο πρυμναίο κι αυτό Εμπορίου σημείου του πλοίου οι σάλος γραμμή είσοδος σχεδίασης όταν είναι στο σύννεφο αποκατάσταση του πλοίου ήσαν βέβαια μπορούμε να έχουμε ως αποτέλεσμα του επικείμενου βρήκα σε διάφορους του πλοίου στη μισή ζωή του είμαι σε ακάθεκτος άρα εδώ έχουμε τον Γ τάξη κάθετων και είναι σε κάρτα στο μοιάζει στα δύο στη μέση στη στην προεκλογική χροιά μια περιοχή όπου η ωραία περιοχή το ωραίο τμήμα ήδη ηττηθεί κύριε είναι από τη μέση μέχρι τώρα και η λιμναία περιοχή αποδίδει μέχρι πίσω στην πρύμνη του πλοίου