Η Εθνική Βιβλιοθήκη αποκτά οπτική ταυτότητα (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, 2017)
: Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανοίγει προς την κοινωνία, αναπτύσσοντας μια πρότυπη συμμετοχική διαδικασία, για να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο και την ταυτότητά της. Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι αρχίζει με πολλά ερωτήματα. Η αναζήτηση εστιάζει σε ιδέες και προσδοκίες για την Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος. Με μια εκτενή έρευνα κοινού, σε πολλαπλούς άξονες, εμπλέκουμε δυναμικά 1.500 πολίτες και πάνω από 40 οργανισμούς και φορείς. Μέσα από συνεδεύξεις, ερωτηματολόγια και εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού, εντοπίζουμε τις βαθύτερες ανάγκες και αξίες της κοινωνίας. Με βάση αυτά τα δεδομένα διαμορφώνουμε το στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης του οργανισμού καθώς και τις προδιαγραφές για τη νέα οπτική ταυτότητα της Εθνική Βιβλιοθήκης. Το ίδιο πνεύμα αναπτύσσουμε μια πρότυπη ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες designers. Στην τελική φάση του διαγωνισμού, 5 ομάδες διερευνούν έννοιες, σύμβολα, χαραματοσυρές και παρουσιάζουν 10 ολοκληρωμένες προτάσεις. Με την επιλογή του νικητή, ξεκινά λοιπόν ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνίας της Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, με την κοινωνία και τον κόσμο.