Ηλεκτρονική Ανταλλαγή Εγγράφων / Οι υπουργοί Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης Ν. Παππάς και Διοικητικής ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη παρουσίασαν το έργο «Κεντρική Υποδομή για την Ηλεκτρονική Ανταλλαγή Εγγράφων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, με προηγμένες Ψηφιακές Υπογραφές». - Dim Man (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, 2018)
Οι υπουργοί Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης Ν. Παππάς και Διοικητικής ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη παρουσίασαν το έργο «Κεντρική Υποδομή για την Ηλεκτρονική Ανταλλαγή Εγγράφων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, με προηγμένες Ψηφιακές Υπογραφές».: Η ψηφιακή πολιτική δεν είναι το μέλλον είναι εδώ παρών για πρώτη φορά το ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου παίρνει σάρκα και οστά με το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης σε χρόνο ρεκόρ και με μικρό προϋπολογισμό ήδη το έργο εφαρμογής του πιλοτικού καταστήματος και Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης και σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα επεκταθεί στα υπουργεία και στο σύνολο των φορέων του δημοσίου χορηγώντας αρχικά 150000 ψήφοι και υπογραφές σε δημοσίους υπαλλήλους το νέο σύστημα απλουστεύει σημαντικά τις διαδικασίες κερδίζει πολύτιμο χρόνο τόσο για τους δημοσίους υπαλλήλους όσο και για τους πολίτες ενώ μειώνει δραστικά τα λειτουργικά έξοδα του κράτους και την επιβάρυνση για το περιβάλλον ουσιαστικά το έργο εξαϋλώνεται γραφειοκρατία εξασφαλίζει ταχύτερη και ασφαλέστερη διαχείριση των προς υπογραφή εγγράφων καθώς και λειτουργική ηλεκτρονική αρχειοθέτηση τους επιπλέον επιτυγχάνεται ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας καθώς οι χρήστες του συστήματος Αυτομάτως ταυτοποιούνται ηλεκτρονικά με τη χορήγηση ψηφιακών υπογράφει νέο σχήμα μας τις τεχνολογίες πληροφορικής όχι μόνο στην Εθνική ψηφιακή στρατηγική και στοίχημα μας στη δική του ψηφιακή ανάπτυξη εκσυγχρονισμό τη χώρα και φέρνει το αύριο σήμερα για όλους