Ξεκινά η δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς με την υπογραφή του Δημάρχου Αρταίων (ARTA WebTV, 2022)
: Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όλοι, γιατί επιτέλους σκεραμάτες, θα υπάρχει πλατεία. Οι κάτοικοι εδώ θα χαίρονται μια πολύ όμορφη πλατεία που δεν υπήρχε και πραγματικά από τα πρώτα χρόνια που ανέλαβα ως δήμαρχος έτσι ξαφνιάστηκα στο γεγονός ότι ένας τόσο όμορφος οικισμός στουρούνταν μιας πλατείας. Οπότε κάναμε τις ενέργειες σε συνεργασία με τη Μητρόπολια Πρέβεζας της Δημητρόπολης Πρέβεζας, που θέλω να ευχαριστήσω και τον Μητροπολίτη, αλλά και τον Πάτερ της Ενωρίας και το Κλεισταστικό Συμβούλιο που μας παραχώρισαν δωρεάν μια έκταση εδώ δίπλα στην εκκλησία, 1500 τετραγωνικά μέτρα και κάναμε εξ αρχής όλες τις μελέτες που απαιτούνταν, τις αρχιτεκτονικές, για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε εδώ μια όμορφη πλατεία. Αυτή η πλατεία που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, μιας και σήμερα υπογράφουμε τη Σύμβαση, Περιλαμβάνει πέρα από το χώρο της πλατείας με τα παγκάκια, με το χώρο που μπορούν να παίζουν και να κινούνται μικροί και μεγάλοι. Έχει ας πούμε και παιδική χαρά, που το χωριό εδώ δεν είχε παιδική χαρά. Έχει και υπέθρεα όργανα γυμναστικής, έχει και τα φωτιστικά τύπου LED αλλά και τα παγκάκια, την εφήτευση που απαιτείται, τις βρύσσες, θα έχει μεταφορά ενός εμνημείου στο χώρο εκεί. και νομίζω ότι πληρεί όλες τις περιοδεγραφές μιας σύγχρονης πλατείας. Είναι ένα έργο ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αρτέων από δημοτικούς πόρους, αρχικό προϋπολογισμό 320.000 ευρώ και νομίζω ότι μέσα στο 2023 θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο. Θέλω και να ευχαριστούν και τον Πρόεδρο της Κοινότητας και το Τοπικό Συμβούλιο για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα και όταν υπάρχει η αγαστή συνεργασία, τότε αυτή φέρνει αποτελέσματα και φέρνει πολλά αποτελέσματα εδώ στη περιοχή μας. Και να θυμίσω επικραυματικά, Πρόεδρε, πέρα από τις καθημερινές παρεμβάσεις που με τη δική σου συμβουλή και το τοπικό συμβούλιο, αλλά και εθελοντών, που τους ευχαριστώ και εγώ αυτούς που βοηθάνε εδώ στο χωριό, να πω ότι τα μεγάλα έργα τα οποία στοχεύσαμε, πέρα από τις κάποιες ασφαλτοστρώσεις, σε παραγωγικές μονάδες που υλοποιήσαμε. Ήταν το γήπεδο της έψικεραματών που ολοκληρώθηκε. Είναι η πλατεία η οποία μπαίνει μπροστά. Η αποχέτευση του οικισμού Αγία Τριάδα, που ολοκληρώθηκε και είναι από μένα συνδεθεί. Αλλά και ο ελαστικός τάπετας του Δημοτικού Σχολείου Κεραματών. Είναι κάποια σημαντικά έργα τα οποία τα δεσμευτείκαμε από κοινό απέναντι στους πολίτες και με χαρά τα ολοκληρώνουμε. και από εκεί πέρα, προφανώς, δεν τελειώνουν οι απαιτήσεις και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνεται σε ένα χωριό. Εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε και να υλοποιούμε χρήσιμα έργα για τους πολίτες. Σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι καλή αρχή, καλή συνεργασία να έχουμε και να λοποιηθεί ένα πολύ ωραίο έργο. Να συμπληρώσω και εγώ ως υποκύριος δήμαρχος. Υπάρχει μια ολοκληρωμένη μελέτη όσον αφορά το αρχιτεκτονικό κομμάτι της, το στατικό της κομμάτις. Υπάρχει η διαμόρφηση του χώρου που βλέπετε πίσω, ο οποίος με την κατάλληλη εφαρμογή των δεδομένων υλικών που υπάρχουν, γίνεται λειτουργικός και ασφαλές και για τους κατοίκους εδώ και για τα νεραίες υλικίες, έτσι ώστε να μπορούν να βρεθεί ένας χώρος διασκέδασης και αναπαύσιωση. Υπάρχει η διαμόρφουση του χώρου, είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να έχει πρόσβαση και από δυο δρόμους, πρόσβαση για άτομα με δικές ανάγκες. υπάρχει ολοκληρωμένη παιδική χαρά με δάπεδο ασφαλείας και όργανα με τις τελευταίες προδιαγραφές ασφαλείας που επικρατούν και επίσης υπάρχει φωτισμός για την ασφαλή λειτουργία της πλατείας, υπάρχει πράσινο το οποίο το εκμεταλλευόμαστε και στο χώρο που είμαστε γενικά υπάρχει μια μελέτη ολοκληρωμένη εφαρμόσυμη και η οποία εντός όπως είπε ο κ. Δήμας μέσα στο 23 θα μπορέσει να παραδοθεί με την καλή μας διάθεση και των δύο πλευρών. Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και της κοινότητάς μας παίρνει σάρκα και οστά και όπως είπε και ο κύριος δήμαρχος σε λίγες μέρες θα αρχίσει η κατασκευή της πλατείας αφού έχει σήμερα υπογράφει τη σύμβασή της. Εκ μέρους των κατοίκων και του τοπικού συμβουλίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη δημοτική αρχή και τον κύριο δήμαρχο κ. Χρήστο Τσερουγιάννη προσωπικά που δεσμεύτηκε και κατάφεραν να ελλοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο στην κοινότητά μας, όπως και άλλα έργα που έγιναν, όπως είπαμε και πριν, το γήπεδο, η αποχέτευση, το δημοτικό σχολείο, αύλιος χώρος του σχολείου και διάφορες μικρές παραιμβάσεις που γίνονται καθημερινά στην κοινότητά μας. Τους ευχαριστούμε και καλή αρχή στο έργο. Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για όλους εδώ τους κατοίκους των κεραματών διότι ένα πάγιο αίτημα όπως προανέφερε και ο κύριος δήμαχος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ελαμβάνει σάρκα και ωστά από σήμερα με την υπογραφή της σχετικής συμβάσεως και όντως ο χώρος αυτός ανήκει στην ενωρία της Αγίας Τριάδος και Ραματών όπου με απόβαση του εκκλησιστικού συμβουλίου και της σύμφωνη γνώμη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου πολιτικού συμβουλίου της ΕΡΑΣ Μητροπόλεως, Νικοπόλος και Πρεβέζης παραδόθηκε αυτός ο χώρος ανεφαμιδής στον Δήμο Αρτέων, ούτως ώστε να υλοποιηθεί η διαμόρφωση αυτής της πλατείας. Είναι άλλη μία απόδειξη αυτό, ότι όταν υπάρχουν αγνές προθέσεις και καλή διάθεση και της Επιπολιτείας και της Εκκλησίας, μπορούν πραγματικά να δημιουργηθούν όμορφα πράγματα για το κοινό συμφέρον όλων. Θέλω να πιστεύω ότι με την ολοποίηση αυτού του χώρου θα έχουμε τη χαρά και την ικανοποίηση να υπάρχει αυτή η πλατεία στις Κεραμάτες αδερφές να απολαμβάνουν και μικροί και μεγάλοι και να ευχαριστήσω και τον κ. Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή τις αναλήψεις των καθηκόντων του να δημιουργηθεί η πλατεία εδώ στις Κεραμάτες και τον κύριο Πρόεδρο, τον κύριο Κατσαρόπιος και αυτός για να πας ωραία στιγμή αγωνιούσε και αγωνιά για την ειραιοποίηση αυτού του έργου, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν ούτως ώστε να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα και να υπογραφεί αυτή η σύμβαση. Να καλωσορίσω λίγο αυτή την αρχή ενός σημαντικού έργου που έγινε συνεργασία με τον Δήμο Αρτέων, τον Δήμαρχο και το Τοπικό Συμβούλιο και το Εκκλησιακό Συμβούλιο. Εκείνο που έχω να πω εγώ από τη μεριά μου, δεν θα μιλήσω ούτε θα ευλογήσω τα γέννειά μας, ότι όταν ασχολείσεις με τα κενά, κρίνεις από το αποτέλεσμα. Και πιστεύω εκεί θα κριθούμε με τις πράξεις συγκεντρίας του καθενός, και της Δημοσιογραφίας και του Δημάρχου, στο τέλος της τετραετίας. Αυτή θα είναι η απάντηση σε όλους, γιατί και λάθει θα υπάρχουν και παραλείψεις. Εκεί όμως που είναι σημαντικό είναι να προσπαθείς να βελτιώνεις την ποιότητα ζωής και να μπορείς να εύχεσαι να κάνεις το καλύτερο.