Noesis RobotixLab Maker - Video Game Design (Noesis Science Center, 2020)
: Α, γεια! Είμαι ο Αντώνης Κάνουρας, μηχανικός ρομποτικής και ιδρυτής της Robotics Lab. Η επιστημονική ομάδα της Robotics Lab σχεδίασε ειδικά για το νόησις ένα φανταστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεχνολογίες για παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών. Τρεις αιματικές ενότητες, physical computing, video game design, electronics και soldering. Πάμε να δούμε τι είναι αυτά! Τα βιντεοπαιχνίδια βασίζονται στις επιστήμες και την τεχνολογία. Έχουν από πίσω τους μαθηματικά, κανόνες φυσικής, αλγόριθμους, προγραμματισμό. Χρησιμοποιούνται κατά κόρων στις μέρες μας, στην εκπαίδευση μέσω του Gameified Learning, στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών, στην επίλυση επιστημονικών προβλημάτων μέσω του Serious Gaming. Για όλα αυτά θα μάθουμε στο εργαστήριο Video Game Design στο NOISYS, σχεδιάδος και προγραμματίζοντας το δικό μας βιντεοπαιχνίδι. Ρετρόγραφικά και ήχοι, κατασκευή ηρώων, κίνηση με το joystick, καταμετρητές πόντων, πίστες βαθμιδοτής δυσκολίας. Θα καταφέρεις να κάνεις το δικό σου βίντεο game viral στο εργαστήριο NOISYS Maker by Robotics Lab.