Διάλεξη 8 / Διάλεξη 8 / 8η διάλεξη - Κατσιφαράκης Κωνσταντίνος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2014)
8η διάλεξη: Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενέργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενέργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενέργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενέργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενέργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενέργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενέργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενέργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενέργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενέργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ενεργειας Παραγωγής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ενεργειας. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Υπόσχεσθα το πρωτοβουλί της Ελεκτρικής Ελεκτρικής Ελεκτρικής. Από το 1, αν λούμε, ζεστό νερό, το νερό που έχει καλή ειδοφορία, στο 2, όπως εστιάζεται η θερμιακόγια, διοχαιτεύεται κρύο. Και λέω, το θερμικό μέτωπο δεν είναι κατακόρυφο όπως αρχικά θα μπορούσαμε να υποθέσουμε, αλλά έχει τη συγκεκριμένη κλήση. Λέω, το θερμικό μέτωπο δεν είναι κατακόρυφο όπως αρχικά θα μπορούσαμε να υποθέσουμε, αλλά έχει τη συγκεκριμένη κλήση. Λέω, το θερμικό μέτωπο δεν είναι κατακόρυφο όπως αρχικά θα μπορούσαμε να υποθέσουμε, αλλά έχει τη συγκεκριμένη κλήση. Ας τελειώσω το ρώτημα, λες, πώς αιτιολογείται αυτή η κλήση. Στο πηγάδι του Περειάδης έχουμε και θερμού νερό που στα πάνω θερμένει, ίσως και το κύριο νερό κάτω. Ενώ στο πηγάδι υπόρτισης έχουμε κρύο νερό το οποίο πηγαίνει και πιο χαμηλά και μειώνει τη θεμοκρασία. Πηγαίνει πιο χαμηλά περισσότερο, ο λόγος είναι ότι είναι πιο βαρύ. Είναι πιο βαρύ το κρύο νερό και πάει να καθίσει προς τα κάτω. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί ολόκληρη συναμβή. Αλλά δημιουργείται μια κλήση και θερμικούμε εδώ, την οποία σε πρώτη προσέγγιση μπορούμε να αγνοήσουμε. Άρα αφήνουμε λοιπόν απ' έξω και τη φυσική συναγωγή. Περίπου. Εξαρτάται από τις διαφορές θεμοκρασίας. Το ψυχρό εδώ θα πάει έστω λίγο πιο χαμηλά. Αλλά όχι να δημιουργήσει ολόκληρη κίνηση του υδροφονερού ταχύτητες μεγάλες που να πρέπει να τις λάβουμε υπόψη μας. Εντάξει. Άρα τι μας απέμεινε. Πετάξαμε έναν ολόκληρο μηχανισμό. Η θερμική αγωγή δουλεύει, θα δούμε από πού θα τα λάβουμε υπόψη μας. Και τη μισή συναγωγή. Ο κύριος μηχανισμός μεταφοράς θερμότητας είναι η εξαναγκασμένη συναγωγή. Δηλαδή η ροή που μόνη μας προκαλούμε επιβάλλοντας τη δουλειά του συστήματος των πηγαριών. Αυτός είναι ο κύριος μηχανισμός μεταφοράς θερμότητας. Υπάρχει ένας ακόμα μηχανισμός στην οποία θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και αυτός είναι η φαινόμενη θερμική αγωγημότητα. Θα την αναφέρω τώρα και θα είναι κάπως ολοκληρωμένο το μάθημα και θα επανέλθω στο επόμενο μάθημα. Τι είναι η φαινόμενη θερμική αγωγημότητα. Αυτή αποτελείται από δύο επιμέρους μέρη. Το ένα είναι η θερμική διασπορά και το άλλο είναι η θερμική αγωγή αυτή που είτε ούτως είτε άλλως έχουμε. Τι είναι η θερμική διασπορά το αποτέλεσμα της κινηματικής διασποράς και τι είναι η κινηματική διασπορά. Ας πάμε να δούμε τη συναγωγική κίνηση του νερού. Εμείς λαμβάνουμε υπόψη μας μακροσκοπικά κοιτώντας τα πράγματα ότι σωστό είναι η θερμική διασπορά. Στο θερμικό μέτωπο επάνω που διαχωρίζει το ψυχρό με το θερμό νερό αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη θέση σε κάθε διατομή οι ταχύτες του νερού είναι σε κατακόρυφη διατομή οι ίδιες μεταξύ τους και δεν αλλάζουν δεν παίζουν με τον χρόνο. Αυτό είναι μια παραδοχή η οποία δημιουργεί το θερμικό μέτωπο. Ακόμα και αν δεν είχαμε το πορόδε συλλικό που έχουμε που το νερό τελικά κινείται μέσα από τους πόρους και μπορεί να ακολουθεί μια πορεία τέτοιου τύπου. Ακόμα και σε ένα ποτάμι να είμασταν οι ταχύτητες παίζουν. Θυμάστε όλους εμείς που είμαστε τέτοιοι. Ακόμα και σε ένα ποτάμι να είμασταν οι ταχύτητες παίζουν γύρω από τη μέση τιμή τους. Εμείς στη μελέτη της συναγωγικής μεταφοράς θερμότητας, συναγωγικής κίνησης θερμικού μετόπου δεν λαμβάνουμε αυτή την τοπική και χρονική αν θέλετε μεταβολή των συναγωγικών ταχυτήτων. Αυτές όμως στην πραγματικότητα έχουν ως αποτέλεσμα επειδή υπάρχουν μια εξομάλυνση του θερμικού μετόπου. Δηλαδή μια τοπική αν θέλετε μικροανάμιξη γύρω από το θερμικό μέτωπο, γύρω από τη θέση που υπολογίζουμε λαμβάνοντας υπόψη μας μόνο τις συναγωγικές ταχύτητες, τις μέσες, από τη θέση που θα βρισκόταν το θερμικό μέτωπο δημιουργούν μια μεταβατική ζώνη εν τέλει. Εντάξει. Και το θερμικό μέτωπο από απότομο, ας πούμε 39-70 από την άλλη, εξομαλύνεται ακριβώς λόγω αυτού του κομματιού των συναγωγικών ταχυτήτων, της μεταβολής της τοπικής και χρονικής των μικρής κλίμακας μεταβολών. Αυτή η κινηματική διασπορά που λειτουργεί εξομαλυντικά, που κάνει το θερμικό μέτωπο να απλώνει, έχει μακροσκοπικά το ίδιο αποτέλεσμα με τη θερμική αγωγή. Και η θερμική αγωγή αυτό κάνει. Ας πούμε ότι σταματάμε την άγλυση και τη φόρτιση και έχουμε δημιουργήσει ένα ψυχρό μέτωπο, που είναι σ' αυτήν εδώ τη θέση. Ξεχνάω ακομμένως την κίνηση. Καθώς περνάει ο χρόνος, δεν θα έχουμε μια ζώνη εξομάλυσης της θερμοκρασίας. Έχουμε σε επαφή ένα πιο θερμό και ένα πιο ψυχρό σώμα. Ξέρουμε από το δεύτερο θερμοδυναμικό αξιώμα ότι θερμότητα ρέει αυτόματα από το πιο θερμό στο πιο ψυχρό. Και επομένως δημιουργεί μια μεταβατική ζώνη, μια εξομάλυση θερμικού μετόπου. Από 70-30, εδώ πέρα πάνω, έχουμε 70 εδώ, 69, 68 κλπ μέχρι να φτάσουμε στους 30 και μάλιστα μια κάπου σιγμοειδή μεταβολή της θερμοκρασίας. Εντάξει, ναι. Καπό τη στρίπω έτσι έως υπάρχει αυτό, γιατί το συμβουλοποιούμε ξανά, μεταξύ του θερμοδυναμικού διευθυρίου της αγωγής. Πρέπει, ουσιαστικά, γιατί αυτό συμβαίνει στη φύση, να συμπεριλάβουμε και τους δυο μηχανισμούς που έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Αν ετοιμογούσε μόνο η αγωγή θα άκρωνε τόσο, για παράδειγμα. Τώρα που είναι και τα δύο, θα είναι προσθετικό ακριβώς. Και επειδή όμως το μακροσκοπικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, γι' αυτό τα μαζεύουμε και τα δύο, τα συμπεριλαμβάνουμε σε έναν κοινό συντελεστή, που λέγεται συντελεστής φαινόμενης θερμικής αγωγημότητας. Και εκεί μέσα μπορούμε να συμπεριλάβουμε, αν θέλουμε, και την πολύ μικρή επενέργεια και της μοριακής διάχυσης. Για θυμήστε μου ότι είναι μοριακή διάχυση, κίνηση Brown ή κάτι τέτοιο. Έχουμε ένα δοχείο νερού που ηρεμεί. Έτσι, αν βάλουμε μια σταγόνα μελάνης, βλέπουμε ότι σιγά σιγά σε κάποια μόρια, ενώ συνολικά είναι εκείνο το νερό, τα μόρια κοινούνται από εδώ και από εκεί, επομένως κάπως θα έχουμε άπλωμα λόγω μοριακής διάχυσης. Είναι ένα πρόσθετο φαινόμενο, πολύ μικρή επιδρασία, που αν το θεωρούμε σημαντικό, μπορούμε να την περιλάβουμε στον ίδιο συντελεστή. Άρα, δύο είναι οι βασικοί μηχανισμοί που πρέπει να λάβουν οι υπόψεις μας σε ένα τέτοιο πρόβλημα. Η εξαναγκασμένη συναγωγή λόγω λειτουργίας του συστήματος συστηματάρευσης και αν υπάρχει και εξωτερική ροή και λόγο της εξωτερικής ροής, όπως είπαμε προηγουμένως. Και η φαινόμενη θερμική αγωγημότητα, που συμπεριλαμβάνει τη θερμική αγωγή και την κινηματική διασχωρά. Υπάρχει κάποια απορία. Αν δεν υπάρχει απορία, διάλειμμα πέντε λεπτών και επανέρχουμε με το τέσσερι.