2014.02.03 - ΠΔΕ - Βασιλόπιτα Ογκολογικού Ξενώνα "ΕΛΠΙΔΑ" (3. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης) (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2014)
: Καλησπέρα σας, καλή χρονιά, συμβασιμότατε, αγαπητοί φίλοι μου λεφτές, έναξε, από τον οποίο θα έρθετε σήμερα στη Ψηφερία, αγαπητοί αταρμαϊκοί, άνθρωποι και φίλοι από τους κοινωνικούς χώρους, τους εμβιστημονικούς χώρους, απλοί πολίτες, αγαπητοί συνάδελφοι στην Αυγουδήτηση. Ο Ογκολογικός Ξενώνας είναι ένα κεφάλαιο κοινωνικό και προνοιακό, όχι μόνο της Πόλεως των Πατρών, ένα κεφάλαιο κοινωνικό και προσφοράς της περιφέρειας Δενικής, αλλά ουσιαστικά είναι το μόνο νομικό πρόσωπο δημοσίου χαρακτήρα, το μόνο νομικό πρόσωπο αυτοδιοικητικό της ερετής περιφέρειας που σήμερα λειτουργεί στη χώρα μας. Για να λειτουργήσει αλλά και να κατασκευαστεί έχει γίνει ένας τιτάνιος άγγωνας. Η κυρία Μασαρά με έναν πολύ απλό τρόπο περιέγραψε όλη τη διαδρομή. Ιστορικά φαίνεται ότι ήταν ημερομηνίες, πίσω όμως από τις ημερομηνίες ήταν ανθρώπινοι κόποι, αγωνίες, ήταν ένας μόχθος προσωπικός. Τα εγγένεια εύκολα τα κάνεις. Το να τα κατασκευάσεις και να λειτουργήσεις είναι άφθος. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω το Δικητικό Συμβούλιο του Οκολογικού Ξενώνα με τη σημερινή του σύνθεση αλλά και με τη διαγρονική του σύνθεση. Λείπει ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ο Θρασίβουλος ο Μαυρομάτης δεν είναι σήμερα εδώ, που έχει προσφέρει τα μέλη στα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην Περιφέρεια, τους αντιπεριφεριάρχες, την εκκληστική γραμματέα της κυρίας Μαράτου, θέλω να ευχαριστήσω διοικητικούς παράγοντες που κάναμε την εξής πρωτοτυπία για να λειτουργήσει. Οι εργαζόμενοι που είναι σήμερα εδώ με τη μεγάλη βοήθεια, ειλικρινά σας μιλάω, και του κυρίου Κατσίβελα, του διεκτική της έκτης Δίπε, είναι με προγραμματική σύμβαση. Φανταστείτε, μας είχανε κλείσει τις πόρτες παντού, ούτε ένας διορισμός, ούτε ένας. Και καταφέραμε, σε συνεργασία με τον κ. Κατσίβελα και μέσω προγραμματικής σύμβασης, να καταφέρουμε αυτό το οποίο είχαμε ολοκληρωμένο σήμερα να το έχουμε αποδώσει σε ανθρώπους που το έχουν ανέκου. Αγαπητοί φίλοι, ο κ. Σπαλόφωνος είπε μία κρίσιμη λέξη. «Οι εποχές είναι δύσκολες. Η χώρα είναι σε δίνει. Το αξιακό μέρος της κοινωνίας πολλές φορές, με ευθύνη όλων ειμών, έχει καταρρέψει. Μπορούμε ξανά να κάνουμε μία αρχή, με την προϋπόθεση να λειτουργήσουμε συλλογικά». Είπε ο κ. Σπαλόφωνος χέρι-χέρι. Συλλογικότητες, νέες συλλογικότητες για να πετύχουμε στόχους. Αυτό σήμερα, το ίδρυμα που λειτουργεί, που προσφέρει στον απλό άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Σ' αυτόν που δεν τον συναντάμε, είναι πίσω από την κουλτίνα, είναι πολύ αντίνεμος, αλλά έχει μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια. Σε αυτόν προσφέρει. Και τελειώνω, θέλω να σε ευχαριστήσω. Θέλω να αγαπήσουμε το κόρο, να το κρατήσουμε σε αυτό το επίπεδο, το υψηλό επίπεδο. Να δώσουμε και την άλλη τέληγα, τον πάνω όροφο σε λειτουργία. Να τον στηρίξει η πατραϊκή κοινωνία και οικονομικά. Είναι δικό σας ο κόρος. Δεν είναι ένας κόρος για κάποιους άλλους, είναι δικός της. Να τον στηρίξει. Και το νέο συμβούλιο. Έχουμε ένα νέο πρόεδρο στο Σύλλογο του Ογκολογικού Ξενώνα. Ένα νέο παιδί, ένα νέο άνθρωπο. Εθελοντικός είναι ο Σύλλογος. Με εξαίρετα στελέχη δίδα του. Νέοι επιστήμονες, νέοι συμβουλήτες μας, που μπήκανε με μεμπράκι. Να τους πλαισιώσουμε, να τους βοηθήσουμε, πραγματικά να κρατήσουμε το κόρο. Βιώσιμο, σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας. Και αθώρυβα, άωκνα, μακριά από λόγια μεγάλα. Να προσφέρουμε αυτό το χεράκι βοηθείας στον άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Και είναι πολλοί. Πιστέψτε, είναι πάρα πολλοί. Δεν πάει ποτέ το μυαλό μας πως είναι αυτοί οι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. Και περιμένε καρτερικά μια βοήθεια. Αυτή η βοήθεια πρέπει να μας δημιουργήσει. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ατομική και οικογενειακή υγεία. Ευχαριστώ πολύ. Το κόβο υπέρ του Ξενών, δηλαδή υπέρ του Υδρύματος. Όλοι το είπαμε μέσα στη συλλογική ευχαριστία τους δύο πρωί δωμάκες. Τον κ. Αθανασόπλου Σερέντη, τον Στάθη και τον κ. Καυσκόπουλο για τη συμβολή τους σε όρη την πορεία από την ιδέα, το χτίσιμο και την κατασκευαστική λογή. Ευχαριστώ πολύ.