Έρευνα για τη φτώχεια και την κοινωνική συνοχή στην Αθήνα (Cityofathens, 2013)
: Παρά την πρωτοφανή κρίση που πλήτει τη χώρα, στην Αθήνα καταφέραμε να κρατήσουμε τον δήμο όρθιο. Σε μια περίοδο που οι κοινωνικές δομές του κεντρικού κράτους έχουν ουσιαστικά καταρρεύσει, ενώ οι κοινωνικές ανάγκες, η αύξηση της κοινωνικής πίεσης γινόταν καθημερινά ολοένα και εντονότεροι. Σήμερα, περισσότερο από 20.000 κάτοικοι της πόλης με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στηρίζονται από τη δημοτική αρχή. Η καταγραφή έδειξε τα ακόλουθα στοιχεία. Το 53% είναι Έλληνες. Είναι κυρίως Άνδρες, ποσοστό 77%, και νεότερη σελικία το 76% είναι από 26 έως 55 ετών. Το 76% είναι σε μέτρια ή κακή κατάσταση υγείας. Και το 58% είναι ουσιοεξαρτημένοι. Επίσης, υπάρχει μια μεγάλη αύξηση των ετοιμάτων σύτισης από σχολεία. Από πέρσι είχαμε αρχίσει να πηγαίνουμε από το 2012 και στα σχολεία. Αρχίσαμε με 200 παιδιά, είχαμε πάει πέρσι στα 400 τόσα και σητίζουμε φέτος 1.100 παιδιά. Τα περιστατικά αυτής της φτωχοποίησης αντί να περιορίζονται αυξάνουν, πληθαίνουν. Το 41% περίπου από αυτούς που σητίζονται στο ΚΙΑΔΑ προσήλθαν τους τελευταίους έξι μήνες. Παράλληλα, χιλιάδες ιδιώτες και περισσότερους από εκατό εταιρείας και φορείς έχουν προσφέρει περισσότερους από 200 τόνους τροφήμων, ρούχων, παιχνιδιών και ειδών οικοκυριού. Προσπαθούμε να φέρουμε μια νέα αντίληψη, σύγχρονη όταν λέμε από τη φιλανθρωπία, στη κοινωνική αλληλεγγύη και στην αλληλοβοήθεια, είναι ότι διασφαλίζουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, ότι υπάρχει απόλυτη διαφάνεια απέναντι σε αυτούς που χορηγούν τα είδη, γιατί με το σύστημα το λογισμικό λογοχάρι που έχουμε στον κόμβο, ο καθένας μπορεί να ξέρει πού πήγε και το στυλό που έδωσε. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε πάρα πολύ δυναμικά σε αυτή τη κατεύθυνση, γιατί βλέπουμε ότι και πολλοί κόσμος ευαιστοποιείται και είναι σημαντικό ο κόσμος που ευαιστοποιείται να βλέπει ότι η προσφορά του πιάνει τόπο. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ πολύ.