Παρουσίαση της ψηφιακής στρατηγικής του Δήμου Αγρινίου στην έκθεση Beyond 4 (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2021)
: το όραμα, όπως το ανέφερε ο διευθυντής ο κ. Σαρδέλης, το όραμα του δημάρχου του Γιώργου Παναστασίου και της Δημοτικής Αρχής. Το ταξίδι αυτό στις έξυπνες πόλεις μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε πλέον ως Δήμος Αγρινιού σε αυτό που οραματικά από τη μια πλευρά έχουμε δει και αυτό το κομμάτι της συλλοποίησης, το πώς θα αποδοθεί στους δημότητες και επισκέπτες της πόλειός μας προς εξυπηρέτηση καθημερινά. Τα τέσσερα στοιχεία, στα οποία αναπτύσσονται οι δράσεις μας, η ποιότητα ζωής και διαβίωσης, η διακυβέρνηση πόλεων, οι υποδομές της πόλης, η οικονομία της καινοτομίας. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα. Ο δήμαρχος δεν παρέστησε σήμερα στην εκδήλωση γιατί ήταν ένας λόγος κέριος λόγω της κακής, των κακών καιρικών συνθηκών που υπάρχουν και ασπαισμένα επέστρεψε στην πόλη μας, στο Αγρύνιο, για να είναι παρών. Οπότε την παρουσίαση θα την κάνω εγώ και πάμε να περιηγηθούμε. Ποιότητα ζωής και διαβίωση. Το περιβαλλοντικό παρατηρητήριο είναι το πρώτο από τα έργα που θα σας παρουσιάσω. Αναμένετε να συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και υπηρεσιών, να εισάγει τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών στον Δήμο Αγρυνιού και να διαχύσει τα ωφέλη της ψηφιακής οικονομίας στην κοινωνία και στην ενδυνάμωση της συμμετοχής των πολιτών στην δημόσια ζωή και στην πολιτική διαδικασία. Με κεντρικό άξονα τοπικρισιακού του προγράμματος την ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση, ο Δήμος Αγρυνιού προχωρεί στην λοποίηση δράσεων που υποστηρίζουν την επίτευξη των εξής στόχων και σκοπών που θα σας αναπτύξουν. Η προστασία του περιβάλλοντος υπάρχουν και στην εικόνα, η βιώσιμη ανάπτυξη και οθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, ο σχεδιασμός πολιτικών και μέτρων για την αντιμετώπιση τοπικών και περιφερειακών περιβαλλοντικών προβλημάτων, αύξηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, ενίσκηση δημοκρατικών διαδικασιών και διαδικασιών συναπόφασης, δημιουργία υπηρεσιών πελατοκεντρικής κουλτούρας, καλύτερες υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις, αύξηση της διαφάνειας, στήριξη διαδικασιών δημόσιων πολιτικών. Περιλαμβάνει το σύστημα παρακολούδησης ατμοσφαιρικής ρύπαρνησης, της ποιότητας των ιδάτων, το σύστημα παρακολούδησης περιβάλλοντων με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης με τη χρήση προσωτικών δικτών, πύλη ανοιχτών περιβαλλοντικών δεδομένων, μελετών και στοιχείων και πλατφόρμα επικοινωνίας και συμμετοχικού χωρικού σχεδιασμού. Ως υποσυστήματα, αποτελούει η πλατφόρμα που είπαμε των ανοιχτών δεδομένων ποιότητας του αέρα για την παρακολούδηση της ατμοσφαιρικής ρύπαρνησης. Το υποσύστημα που αφορά τη λειτουργία του σταθερού συστήματος μέτρησης και τηλεμετάδοσης ποιοτικών παραμέτρων ενδάτων για τις λίμνες τριχωνίδας και λισημαχίας. Το σύστημα παρακολούδησης περιβάλλων με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων σχεδόν πραγματικού χρόνου. Αυτό είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ανοιχτά δορυφαρικά δεδομένα και σε σχέση πάντα με τον κοπέρνικο. Το σύστημα αξιολόγησης απόδοσης με τη χρήση ποσοτικών δικτών. Εδώ παρακολουθεί τη απόδοση της πόλης σε τομίσο όπως περιβάλλον πράσινο, καθαριότητα, η χρήση ενέργειας των φωσικών πόρων, η ασφάλεια, η δημόσια συγκοινωνία, η κοινωνική συνοχή, η εκπαίδευση και η υγεία. Η πύλη των ανοιχτών περιβαλλοντικών δεδομένων, μελετών και στοιχείων. Το σύστημα αυτό μας βοηθά να καταστούν τα δημόσια δεδομένα του Δήμου περιγραφικά, γεωχορικά, περιβαλλοντικά και συνοδευτικά έγγραφα και περιβαλλοντικές μελέτες μαζί με τη σχετική νομοθεσία, διαχειριστικά σχέδια, ερευνητικά έργα, ελεύθερα και διαθέσιμα για τον καθένα χωρίς περιορισμούς δικαιωμάτων πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας και χρήση ανοιχτών δεδομένων. Η πλατφόρμα επικοινωνίας και συμμετοχικού χωρικού σχεδιές μου. Μια σύγχωρη είναι η μορφή διαβούλευσης στην ουσία. Να περάσουμε στο επόμενο υποφορά το σύστημα κοινων χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το σύστημα λειτουργεί ήδη από τον Μάρτον του 2021 δωρεάν για τους δημότες μας. Έχει εννέα σταθμούς φαίνονται και στην εικονογράφημα ενικείες ποδηλάτων μέσω mobile εφαρμογής της Agrenion Bikes. 81 ποδήλατα ηλεκτρικά και 2 αμέα. Διαδικτυακή εφαρμογή διαχείρισης όλου του συστήματος. Και μέχρι τώρα έγιναν περίπου 4,5 χιλιάδες ενικιάσεις από τους δημότες μας. Εδώ είναι οι σταθμοί που περιγράφονται στο σχέδιο πόλεως. Το σύστημα της έξεπνης σταθνεύσης είμαστε στο στάδιο της υλοποιήσεις. Υλοποιείται με 850 υπόγειους αισθητήριας mobile εφαρμογή για επισκέπτες και τους πολίτες μας. Εννέες πινακίδες πληροφόρησης περιμετρικά της πόλης. Ελεύθερων θέσεων σταθνεύσης. Καθώς και mobile εξοπλισμό για την δημοτική αστυνομία και διαδικτυακό σύστημα διαχείρισης του συστήματος. Οι αισθητήρες mobile πληροφόρηση. Και το Wi-Fi, το δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ. Είναι εγκατιστημένα 127 σημεία Wi-Fi Free Hotspot. Είναι κατανοημένα σε 81 κοινότητες, χωριά και 46 σε κεντρικά σημεία της πόλης του Αγρινίου. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο εύρος και εδώ υπάρχει και το γεωγραφικό ανάγλυφο που δυσχαιρένει και χρειάζεται συνεχίσης και πλήρη υποστήριξη από το τμήμα πληροφορικής και γενικότερα από το Δήμο Αγρινίου. Τα αναφέρομαι και στο εικονογράφημα. Το σύστημα ενημέρωσης και πληροφόρησης περιλαμβάνει ανέπεφη λειτουργία ανερκιστήρα με φωνητικές εντολές θα υπάρχει. Διαδικτυακή και mobile app διαχείρισης θα υπάρχει. Παρακολούθησης σημείων πρόσβασης, διαδικτυακή ηχνηλάτηση COVID-19 και επισκεπτών στα δύο. Και το εικονογράφημα όπως την παρουσιάζω. Εδώ είναι τα website του Δίου μας για την Κοινοφιλή Επιχείρησης Πολιτισμού, την Δημοτική Ποινακοθήκη, το Διπεθέ. Διαδραστικοί πίνακες για 35 σχολεία. Είναι μια επιπλέον δράση επικουρικά στο ίδιο έργο που έχει επιτελεστεί γιατί υπάρχουν διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία του Δίμου μας. Έχει υποβληθεί έτηση και μελέτη χρηματοδότησης του Αντώνης Τρίτσις για επιπλέον 35 διαδραστικούς πίνακες. Μπαίνουμε στη διακυβέρνηση, διακυβέρνηση πόλεων. Το μεγάλο που ήδη έχουμε πάρει έυσημα από τους μηχανικούς κυρίως και όλο το κομμάτι του κόσμου του ΤΕ είναι ίσως το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή άμεσο εργαλείο για αυτούς. Μιλάμε για Open Data. Χρησιμοποιήσαμε ελεύθερο λογισμικό και η χρηματοδότηση μας εξασφάλισε την εισαγωγή δεδομένων και την αρχιτεκτονική λογισμικό της διαδικτυακής διάθεσης των δεδομένων. Είναι η χρήση ανοιχτών διαδικτυακών εφαρμογών και λογισμικών όπου μέσα είναι όλα τα δεδομένα των σχεδίων πόλεως, τα δεδομένα των οικισμών, των γενικών πολυοδομικών σχεδίων, δασικών χαρτών, αναδασμών και διανομές που έχουν γίνει, κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και κτιρίων, δεδομένα περιβάλλοντος που υπάρχουν δηλαδή περιοχές Νατούρα και λοιπά, δεδομένα πολιτικής προστασίας, αθλητισμού, παιδείας, πρόνοιας, κοιμητηρίων, μεταφορών, αντικειμενικών αξιών με τις ζώνες που υπάρχουν στο δήμο και δεδομένα περιουσιολογίου. Τον δημοσίων υπηρεσιών, των μελετών, υποδομών, διοικητική διέρεση του δήμου και υπόβαθρα, όρθο φορτοχάρτες και λοιπά, που όπως είπαμε περισσότερο απασχολούν τον κόσμο του ΤΕ. Το φέρον πιο κοντά για να έχετε μια εικόνα πάνω στην υποδομή των ιοχορικών δεδομένων, όπως αναλύσαμε. Να περάσουμε στο σύστημα της διαχείρισης τόλου. Διαχείριση τόλου 120 οχημάτων. Το κυριότερο που προσφέρει αυτό το σύστημα σε εμάς είναι η ασφάλεια στους εργαζομένους, κυρίως για εντοπισμό σύγκρουσης οχήματος και ενημέρωση ενεργοποίησης συμβάτων με email και sms. Η διαχείριση των δρομολογίων σε online real time, παρακολούθησης οχημάτων και στάσεων της αποκομιδής. Αντιλαμβάνεστε πλέον από εκεί πέρα ότι κάνουμε και διαχείριση των χρόνων και που βρίσκεται ένα σημείο κάθε όχημα. Προσδιορισμό λοιπόν γεωγραφικών ορίων κίνησης, ιστορικών διαδρομών για 12 μήνες και εργαλίας σχεδιασμού δρομολογίων μητρώου οχήματος. Τα web apps. Το σύστημα διακίνησης και διαχείρισης εγγράφων του Ήρηδα δημιούργησε και συντηρή υπηρεσία πληροφορικής του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας. Σε μας διοργεί από 1η Μαρτίου του 2021. Είναι ένα διαδικτυακό και διαχειρίζεται σχέδια εγγράφων και υπογραφές, καθώς και την διαχείριση όλης της αλληλογραφίας ηλεκτρονικών πλέον με όλα τα αφέληση, ταχύτητα και κόστος. Και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους προγραμματευτές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, καθώς και στην ομάδα διαχείρισης και υποστήριξης του Υπουργείου Ευστηρικών και να ευλογήσουμε και τα γένια μας και στους δικούς μας συνεργάτες. Υπάρχει η εισαγωγή κλίσεων δημοτικής αστυνομίας, το σύστημα έκοδος ψηφιακών προσωπευτικών και δικαιητικών πράξεων, αναμένει τη θεματοδότηση, η αξιοποίηση του κυβερνητικού νέφους, το G-Cloud, διαχείριση βλαβών και αιτημάτων πολιτών το ticket, είναι εσωτερικό σύστημα, η εφαρμογή διαχείρισης γηπαίδων αντισφαίρεσης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και η οικονομική ταυτότητα δημότη, μια ταυτότητα που θα μπορεί ο κάθε δημότης να βλέπει την εικόνα του, τις οφυλές του, τι έχει ρυθμίσει, σε ποια διαδικασία ρυθμίσων μπορεί να είναι και τι ισχύει και σε έναν οικονομικό πλαίσιο πάντα των ισχύων. Θεωρώ ότι είναι ένα εργαλείο αρκετά σημαντικό, πρώτα για τους δημότητες μας και σε δεύτερη φάση για εμάς τους ίδιους, για να μπορούμε να έχουμε αυτήν την αλληλεπίδραση με τους συνδημότητες. Στόχος μας να διώξουμε σε εισαγωγικά τους πολίτες από τα αγγισέ και να διευκολύνουμε τη διαδικασία, να λυσθούν θέματα ακόμη και προσβασιμότητας, πέρα από τις ωφελημότητες που έχει ως εφαρμογή και προσβασιμότητας γιατί αντιλαμβάνεστε μια μητέρα, ένας παππούς, μέρες βροχαιρές κλπ. Πόσα θέματα ταυτόχρονα λύνει μια εφαρμογή και δεν μιλάω μόνο από τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά και όσα αναπτύξουμε ή όσες θα αναπτύξουμε στο επόμενο διάστημα. Είναι οι εφαρμογές της οικονομικής διαχείρισης, διαχείριση ρών εργασίας, των κημητηρίων, αναμένουμε χρονοδότηση. Η διαχείριση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η διαχείριση οικονομικών και μισοδοσίας, η διαδικτυακή εφαρμογή διαχείρισης προμηθειών, η εφαρμογή διαχείρισης προσωπικού και παρουσιών και η διαχείριση των κοινωνικών υπηρεσιών. Υπάρχουν επίσης και να αναφέρω ότι είμαστε πιλοτικός δημοστά έργα της ΕΕΤΑ και είναι σε εξέλιξη και προβλέπει απρούσταση διαδικασιών και με προκτική να λειτουργήσει και ένα έργο οριζόντιο ως πιλοτικό πρόγραμμα. Ειδικά για την διαχείριση κοινωνικών υπηρεσιών, θεωρούμε ότι και εδώ θα γίνει μια δουλειά που θα μπορεί να εξυπηρετήσει κατά ένα μεγάλο βαθμό τους συλληδημότες μας και ήδη το preschool είναι σε εφαρμογή. Πόρταλ και ψηφιακή δημοκρατία, το portal agrenion.gov.gr. Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, όλες οι συνεδριάσεις μας είναι με live streaming, υποστηρίζονται από το τμήμα πλήρως. Το website δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας, πιστεύουμε ότι έγιναν σημαντικά βλέμματα στα πλαίσια της λεγόμενης ψηφιακής διακυβέρνησης. Επιπλέον θα δείτε παρακάτω το έργο μας που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας αυτών των υπηρεσιών με σύγχρονους εξοπλισμούς, αίθουσες και συστήματα πληροφόρησης. Οι υποδομές της πόλης το Σύζευξης 1 αρκετά χρόνια πριν δημιουργήθηκε μια διαδικτυακή υποδομή οπτικών ενών μήκους 30 χιλιομέτρων, όπου συνδέονται πολλοί φορείς του δημοσίου στην πόλη του Αγρινιού και συντηρείται με πόρους του Δήμου. Διασυνδέθηκαν 78 φορείς. Ξεκινάει το Σύζευξης 2. Θα αναπαθμιστεί σε ταχύτητες και εξοπλισμό ταυτόχρονα με άλλες υποδομές των σημείων σύζευξης σε πολλά κτίρια. Ευλοπιστούμε και όλα τα κτίρια του Δήμου που είναι και αρκετά μέχρι το τέλος του 2022 να αποκτήσουν νέο τηλεφωνικό κέντρο με ό,τι οφέλη προκύπτουν για τους πολίτες μας και τις υπηρεσίες. Το Σύζευξης 2. Οι εφαρμογές πρόληψης κινδύνων, σύστημα παρακολούθησης δασικών πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο με την χρήση οπτικών καμερών και ενημέρωση των υπηρεσιών πυρόδοσης καθώς και των πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή. Σύστημα εντοπισμού πλημμυρών σε πραγματικό χρόνο, ένα σύστημα εντοπισμού πλημμυρικών φαινόμενων και σχετικής ενημέρωσης προειδοποίησης των πολιτών που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή μέσω ενός δικτύου αισθητήρων λειτουργεί. Όπως σήμερα πλημμυρικά φαινόματα που υπήρξαν στην περιοχή μας θα μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε κατάλληλα. Σύστημα παρακολούδησης ακραίων κερικών φαινομένων, η εφαρμογή αυτή θα επιτρέψει στο δήμο και στους πολίτες να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του δικού δικτύου στις συνθήκες φαινομένων χιονόπτυσης και χαμηλών θερμοκρασιών. Σύστημα έγκρισης προειδοποίησης και ενημέρωσης πολιτών για θέματα πολιτικής προστασίας. Εδώ να αναφέρω ότι στον κόσμο και σκοπό μας δεν είναι να επικαθιστείσουμε το 112 και το αξιόλογο έργο που κάνει η πολιτική προστασία και το τμήμα πολιτικής προστασίας που είναι υπεύθυνο. Εμείς επικουρικά θέλουμε να παρέχουμε στους πολίτες, στους συνδημότες μας, στους κατοίκους της περιοχής, ενημέρωση για τις αισθείες ενδιαφέροντας, ακόμα και να βρίσκονται εκτός χώρας ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη για να μπορούν να παρακολουθούν με το ειδικό τους ενδιαφέρον. Η οικονομία της καινοτομίας. Εδώ βλέπουμε τα έξυπνα ηλιακά παγκάκια, δεν ακριβώς αυτά τα δικά μας βέβαια. Είναι η σύγχρονη σέθουσα για τα έξυπνα ηλιακά παγκάκια. Οι σύγχρονοι σέθουσες θα τοποθετηθούν και στην αίσθηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επειδή την προηγούμενη δημοτική περίοδο υπήρξε και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ένα ορωματικό που προσπαθούσαμε να δούμε πού θα ακουμπώσουμε εκείνη την περίοδο. Την αναβάθμιση της έθουσας περιλαμβάνει σύγχρονο σύστημα συνεδριάσεων για live streaming λειτουργίες, επιπλέον έξι έθουσες οι οποίες θα αναπαθμιστούν και δύο έθουσες με επιπλέον εξοπλισμό καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους και οθόνες πληροφόρεσης για τις δημοτικές ενότητες, για οποιοδήποτε μήνυμα θα θέλει να διαχείσει στους δημότες ακόμη και καθημερινά ο Δήμος. Το ανοιχτό κέντρο εμπορίου στην πόλη του Αγρινίου, εκτός των άλλων η τεχνολογία στο έργο αυτό θα συνεισφέρει βεθυζόμενος κάδος απορριμάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης για αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους σύστημα τηλεδιαχείρισης και τηλεέλεγχο ηλεκτροφωτισμού, τηλεδιαχειριζόμενες μπάρες για πρόσβαση σε πεζοδρόμους, το δωρεάν αστίρματο Wi-Fi και ένα ηλιακό δέντρο που θα υπάρξει. Αυτά ήταν και προσπάθησα να είμαστε το πιο σύντομο ως γίνεται και υπερβευτικός υπάρχει το ανάλογο υλικό να τα προμηθευτείτε και στο περίπτερό μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Παρουσιάσαμε την εμπειρία μας πάνω απ' όλα όλο αυτό το διάστημα και την μοιραζόμαστε μαζί σας. Αυτός ήταν ο σκοπός μας, δεν ήταν σκοπός μας να δείξουμε τι έργο κάνουμε ή ποια είναι οι δικές μας δυνατότητες και να ευλογήσουμε τα γένια μας. Ευχαριστώ το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του Δημάρχου αλλά και κυρίως τα παιδιά από τα ατομίματα πληροφορικής και προγραμματισμού για ό,τι μέχρι στιγμής έχουμε σχεδιάσει και είμαστε στην ευτυχή θέση να βλέπουμε να ευλοποιείται. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Κυρία Δήμαρχη ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσίαση και επίσης επιτρέψτε μου να σας πω να ευχαριστώ που μας στηρίζετε με τις δύο ιδιότητες που έχετε ως αντιδήμαρχος οικονομικών και προγραμματισμού και πληροφορικής. Μας στηρίζετε στο έργο τη διεύθυνσή μας και κυρίως το όραμα όπως ξεκινήσαμε και στην αρχή και είπαμε του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου και της Δημοτικής Αρχής και σας κυρίως, που θυμάμαι πολύ καλά που μας είπατε δύο λέξεις χαρακτηριστικές στην αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα και θα ήθελα να τονίσω ότι από τη Δημοτική Αρχή έχουμε στερνιστεί και εμείς αναργαζόμενοι ότι η λέξη αποδοτικότητα εμπειρέχει πάρα πολλά. Πάρα πολλά για τον τρόπο που θα μπορέσουμε και πρέπει να δουλέψουμε. Παράδειγμα φαίνεται στο έργο μας το GIS, τα Γεωγραφικά Στήματα Πληροφοριών Όσοι έχουν και έτυχε να ασχοληθούν μέχρι τώρα που είναι πολύ μακρά ιστορία που ξεκίνησε το 1986 από τη Γεωγραφική Επιτροπή Στρατού με πανάκρυβα λογισμικά, της ESRI και της Marathon Tata και λοιπά το Arkinfo και λοιπά. Εμείς επιλέξαμε το λέω χαρακτηριστικά γιατί πάρα πολλοί δημοί έχουν αυτό το έργο και το ελοποιούν το θέμα είναι πως είναι αποδοτικό. Μόνο με 30.000 χτίστηκε όλο αυτό το έργο και λειτουργεί και ο Δημότης θα απολαμβάνει τα αγαθά του και όλες αυτές τη διευκολύνηση που έχει. Κάτι άλλο προσπαθούμε να κάνουμε, συγγνώνα να μιλάω και λίγο τεχνικά, προσπαθούμε να εντάξουμε στα έργα μας και να ενσωματώσουμε πλασφόρμες IoT και LoRa One δίκτυα τα οποία θα είναι απαλλαγμένα από τηλεπικοινωνιακά τελή και προσπαθούμε να απαλλάξουμε από τα λειτουργικά εγγένει έξοδα που φέρνουν όλα αυτά τα έργα στους δήμους και της υπηρεσίας μας. Τέλος πάντων, για να μη σας κουράζω, ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Αντιδήμαρχη, ευχαριστώ πάρα πολύ τις συνεργάτες του κ. Καμένου και κ. Παπαπάνου και κυρίως στη διέθυσή μας θα πρέπει, μακάρι να μπορούσα να πω όλα τα ονόματα των συναδέλφων μου, αλλά θα αναφέρω χαρακτηριστικά τον κ. Ματζανά Δημήτρη στο πρωιστάνο στο τμήμα πληροφορικής, τον κ. Αντανάπουλο Αθανάσου στο τμήμα αποτελεσματικότητας ποιότητας και οργάνωσης και την κ. Ροντή και στην υπομονή να δείτε την παρουσίαση μας. Ευχαριστώ.