Κώστας Τζιούμης: «Ενισχύουμε τις δομές ψυχικής υγείας στον Δήμο Τρίπολης» (Δήμος Τρίπολης Official, 2021)
: Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο Τρίπολης, τη συμπατριώτησά μας, καθότι κατάγεται από την Αρκαδία, από τα Παραδίσια, την Υφυπουργό Υγείας, την κυρία Ράπτη και συζητήσαμε θέματα ψυχικής υγείας των πολιτών και πώς μπορεί ο Δήμος σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με τις δομές που έχει ήδη ή με δομές καινούριους πιθανόν μπορούν να δημιουργηθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο να βοηθήσει όλους τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν διάφορα ψυχικά προβλήματα, τα οποία όπως όλοι γνωρίζουμε κατά διάρκεια του lockdown και της καραντίνας σαφώς έχουν επιδινωθεί. Υπήρξε επικοδομητική μπορώ να πω η συζήτηση, ανοίξαμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την κυρία Υφυπουργό και το Υπουργείο, έτσι στο αμέσως προεπόμενο προσεχές διάστημα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα συγκεκριμένα πράγματα για το πώς μπορούμε όλα αυτά να τα υλοποιήσουμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας. Κι εγώ ευχαριστώ πολύ Δήμαρχε για τη συνεργασία μας πράγματι, το Υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια ενίσεις των δομών ψυχικής υγείας στη χώρα. Βρίσκεται σήμερα εδώ μέσω εμού με την αρμοδιότητά μου ως Υφυπουργού με ειδικότητα στα θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων. Συζητήσαμε με τον Δήμαρχο την συνεργασία που πρέπει να έχουμε γιατί το κεντρικό κράτος μέσω του Υπουργείου Υγείας αλλά και η αυτοδιοίκηση όταν συνεργάζονται έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι δομές ψυχικής υγείας εμπεριστούμε να τις υποστηρίξουμε για να γίνουν περισσότερες και δομές οι οποίες αφορούν και τους ανθρώπους που έχουν επιδραστεί, όπως είπε ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είτε αυτοί είναι παιδιά, είτε υπερίλικες, είτε και άνεργοι ή άλλοι συμπολίτες μας, αλλά πέραν αυτού είναι και δομές που αφορούν στην Άνια και το Αλσχάιμερ αλλά και δομές που αφορούν σε αυτισμό. Όλα αυτά εντάσσονται, όπως είπα προηγουμένως, σε αυτήν την συντονισμένη ενέργεια για τη δημιουργία καινούργιων δομών. Η Πελοπόννησος έχει ανάγκη και ειδικότερη αρκαδία από αυτές τις δομές. Άρα γεννιάζουμε μια συνεργασία η οποία στο μέλλον θα υλοποιηθεί με συγκεκριμένους στρατηγικούς στόχους και χρονοδιαγράμματα.