Ανοιξιάτικη εξόρμηση του ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (ARTA WebTV, 2022)
: Επειδή πρέπει να αποδίδουμε το δίκαιο και την αλήθεια, ήταν μια σκέψη του κ. Σφύκα, του προέδρου της Δικαιδά. Θέλω να τον ευχαριστήσω και δημόσια και τον προϊστάμηνο του κ. Κατσαδουράκη και του κ. Σφύκα. Είχε αυτή την ιδέα, βέβαια συμβάλαμε και εμείς ως Σχολική Επιτροπή, να δίνουμε στα παιδιά που έρχονται και ξεναγούνται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έναν αμνιστικό δίπλωμα γιατί τα παιδιά πρέπει να μάθουν από τη μικρή ηλικία στην ομιμότητα. Άρα θα το έχουν αυτό στην τσάντα τους, του χρόνου έχουμε και άλλα σχέδια, θα προσπαθήσουμε να τα υλοποιήσουμε, Όμως, αυτή τη στιγμή, είμαστε σε θέση να οργανώσουμε τις ξεναγήσεις των παιδιών της πρωτοβάσμακας εκπαίδευσης αλλά και της δευτεροβάθμιας και ταυτόχρονα με την ξενάγηση που γίνεται και θέλω να ευχαριστήσω εδώ την Δημοτική Αστυνομία που συμβάλλει τα μέγιστα και ενημερώνει τους μαθητές με την ξενάγηση υπάρχουν και τέσσερα αυτοκινούμενα πατήλια τα οποία τα αγόρεσε εδώ η δικαιδά, η υπηρεσία και μαζί με τους κανόνες που οφείλουν οι μαθητές μας και όπως τους βλέπετε πίσω ξεναγούνται αυτή τη στιγμή να κατανοούν και να υλοποιούν κάνουμε και μια έτσι πρακτική εξάσκηση μαζί με τα πατίνια αυτά. Φέτος έχουμε τέσσερα, ευηλπιστούμε την επόμενη χρονιά μιάς και ο COVID δείχνει να είναι παρελθόν και θα έχουμε ανοιχτό το πάρκο από την αρχή της σχολικής χρονιάς, θα έχουμε περισσότερα, οπότε όλα τα παιδιά αναγκρούπ, όπως θα ξεναγούνται, να μπαίνουν στα παντήνια και να κάνουν τη γύρα εδώ στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ακολουθώντας τα σήματα και τον κόδικο οδικής κυκλοφορίας. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αρτέων, την Δικαιδά, τον Προϊστάμενο και τον Πρόεδρο της Δικαιδά, γιατί δουλέψανε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και προσωπικά να ευχαριστήσω και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας τον κ. Κολέτσο, γιατί ευπρέπεισαν το χώρο, τον καθάρισαν, απομάκρυναν επικίνδυνα κλαδιά κτλ. Οπότε έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω στις 10 αιτήσεις σχολικών μονάδων από την 3η, 3ς του μηνός να επισκέπτονται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αουγής. Θα υπάρχει ο τροχονόμος που θα τα ξαναγεί, υπάρχει το τμήμα παιδείας που εμείς προγραμματίζουμε ποια σχολεία και ποια ώρα και ποια γκρουπ θα έρχονται στο πάρκο. Ευελπιστώ και είμαι σίγουρος γιατί η κυρία Βασιλείου κάνει εξαιρετική δουλειά, όπως και η κυρία Χαμπελομάτια. Θα υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και οργάνωση, ώστε να μην πέφτουν πολλά γκρουπ μαζί, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση, για να μπορέσουμε να εξεπηρετήσουμε όσο περισσότερες σχολικές μονάδες. Η σκέψη υπήρχε στο πλαίσιο των δράσεων που έχουμε σχεδιάσει εδώ πέρα για το Κέντρο Δημιουργικής Αποσχόλησης του Δημοαρταίων, στην οποία εγώ βρίσκομαι στη θέση του Προέδρου. Αποφάσισαμε λοιπόν, αγοράσαμε κάποια ελεκτρικά πατίνια με σκοπό και στόχο να εκπαιδευτούνται τα παιδιά στο δρόμο εδώ πέρα που υπάρχει ήδη στο Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής, να μάθουν κάποια βασικά πράγματα που αφορούν τις πινακίδες, τον κόκ γενικότερα, να μάθουν να κυκλοφορούν με τα πόδια, με το ηλεκτρικό πατίνι, με τα γενέστερα προφανώς και με το ποδήλατο. Νομίζω ότι μια σύγχρονη κοινωνία, όπως είμαστε εδώ και σαν Ευρωπαϊκή χώρα, ότι επιβάλλεται τα παιδιά να αποκτούν αυτή την παιδεία στους δρόμους, την εκπαιδευτική τέλος πάντων, που αφορά την οδίγηση και οτιδήποτε είναι σχετικό με τη κυκλοφορία μας μέσα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Υπάρχει εδώ η αστυνομικός, η οποία πάντα ακολουθεί τα παιδιά και κάνει αυτή την εκπαίδευση στο χώρο εδώ πέρα του πάρκου. Σίγουρα είναι χαρούμενα πολύ τα παιδιά και πιο πολύ περιμένουν την ώρα που θα ανεβούν και στον πατίνι, πάντα με τα μέτρα ασφαλείας, έχουμε κράνη εδώ πέρα τα οποία πρέπει να μάθουν και αυτά να τα φοράνε όπως επιβάλλεται και στους δρόμους. Περιμένουν εν αγωνίας να ανεβούν στα πατίνια για να φέρουν τη βόλτα με τα πατίνια. Βρισκόμαστε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρτέων. είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με μαθητές του ΚΔΑΠ και να παρουσιάσουμε κάποιους γενικούς κανόνες κυκλοφορίας και οδηγής ασφάλειας. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα σήματα της κυκλοφορίας και για το πώς κυκλοφορούμε ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως οδηγοί αυτοκινείτου. Οι μικροί μαθητές προσποιήθηκαν ότι ήταν αυτοκίνητα και κινήθηκαν μέσα στο πάρκο, προσποιήθηκαν ότι ήταν ποδήλατα και κινήθηκαν μέσα στο πάρκο και είχαν την ευκαιρία να κάνουν εξάσκηση στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.