Συμβουλευτική Εύρεσης Εργασίας στο κέντρο της ActionAid στην Αθήνα (ActionAid Hellas, 2020)
: Μουσική Με αποφάσισα να έρθω στην συμβουλευτική εργασίας επειδή ως εθελόντρια εδώ στην ActionAid εδώ και ένα χρόνο περίπου. Ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι. Με βοήθησε πολύ στο να στυθώ κατά την διαδικασία της συνέντευξης. Με βοήθησε επίσης στο να φτιάξω ένα σωστό βιογραφικό για τον εκάσωτε εργοδότη. Με εντύχωσε επίσης πολύ στο να βρω εργασία και στο να ξέρω πού πρέπει να κατευθυνθώ για να βρω εργασία. Ακριτείρα πού πρέπει να θέσω εγώ ίδια. Η συμβουλευτική εργασίας είναι μια μεγάλη οικογένεια. Αποφάσισα να έρθω στη συμβουλευτική εργασίας για να βρω εργασία. Η σημαντική στιγμή που θυμάμαι και που έπαιξε ρόλο και στη συνέχεια μετά στην πορεία είναι η επαφή που είχαμε με κάποιον εκπαιδευτή από εταιρεία συνεργαζόμενο εδώ με τους συμβούλους που μέσα από αυτή τη συχνή επαφή επάνω στους υπολογιστές που μου έδωσε το έναύσμα να ξεκινήσω πάλι κάτι το οποίο είχα για καιρό αφημένο. Οι συμβούλοι λοιπόν αυτοί αντιμετωπίζουν τον κόσμο που έρχεται εδώ πέρα, τους ανθρώπους που ζητάνε αυτή τη βοήθεια με πάρα πολύ φιλικό οικείο τρόπο και δείχνουν πάντα μέσα από την προσωπική επαφή ότι σε υπολογίζουν. Κέρδισα εμπειρία, αυτοπεποίθηση και πάνω απ' όλα να μην απογοητεύομαι και να μην τα παραταγω τε. Οι εργασιακοί σύμβουλοι με βοήθησαν να βελτιώσω το ευεραφικό μου και να αποκτήσω αυτοπεποίθηση ώστε όταν δώσω την επόμενη συνέντευξή μου να πάω όσο το δυνατόν καλύτερα και να μην απογοτευτώ ποτέ από τη ζωή μου. Οι δεξιότητες που απέκτησα από τη συμβουλευτική εργασίας για τη δουλειά μου είναι η μεγάλη εξηγήωση με τον υπολογιστή και σίγουρα υπάρχει και η ανοιχτή πόρτα που είναι ένα από τα έργα του επικέντρου που βοηθάει πάρα πολύ τους ανθρώπους και στον κοινωνικό τομέα και στον εργασιακό. Η συμβουλευτική εργασία με βοήθησε να μάθω περισσότερο για τον εαυτό μου, να ανοίξω τα οριζόντα μου. Απέκτησα πολλές δεξιότητες. Καταρχάς πώς να παρουσιάζω στις εταιρίες το βιογραφικό, τον εαυτό μου, έματα ελληνικά. Έδωσα και εξέταση και πήρα και το πιστοποιητικό που ήταν πολύ σημαντικό και γενικά απέκτησα επιστοσύνη στον εαυτό μου. Ένα συνέστημα είναι μεγάλη ικανοποίηση που έχω λάβει μέσω αυτή την εμπειρία. Έχω βρει τον εαυτό μου και έχω βρει τον δρόμο μου. Ευχαριστούμε!