1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2017 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2017)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Συμβούλ, καλημέρα σας, άρχιτες της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλού Καβάλλας, της 16ης Ιουρλίου του 2017. Η ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίας σας είναι η έγκριση τεσσάγων ψηφισμάτων, δύο από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και δύο από την Επιτροπή Εικονομικών Υποθέσεων. Αναφορικά με τα θέματα του Συμβουλού Καβάλλας, η έγκριση τεσσάγων ψηφισμάτων, δύο από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και δύο από την Επιτροπή Εικονομικών Υποθέσεων. Αναφορικά με τα θέματα, πρώτον, κατάργηση των δημοτικών τελών για την οικονομική βοήθεια αυπαθών κοινωνικών ομάδων, δεύτερον, έγκριση προϋπολογισμού για ειδική μελέτη τρίτον, αποπεράτωση ενός τουριστικού σχεδίου marketing της πόλης, η έννοια του city branding στην Καβάλλα και τέταρτον, αξιοποίηση και ανασυγκρότηση καπναποθηκώνου εν σκοπό την τουριστική ανάδειξη και αισθητική βελτίωση της περιοχής. Πρωτού ξεκινήσουμε, να σας πω λίγο πώς θα πάει η σημερινή διαδικασία. Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος και πιέζει, το πρωτόκολλο λέει ως εξής, θα ξεκινάμε σε κάθε ψήφισμα με την εισήγηση των επικεφαλείς των παρατάξεων, δηλαδή του κυρίου δημάρχου, του κυρίου αντιδημάρχου, της επικεφαλής και της αναπληρώτερης επικεφαλής της παράταξης Προοδευτική Ένωση και της παράταξης Μαζί για την Καβάλλα. Λόγω έλλειψης χρόνου, ο χρόνος των συγκεκριμένων ομιλητών θα είναι 4 λεπτά και στη συνέχεια θα υπάρχουν τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι θα οριστούν αναλογικά από τις δημοτικές παρατάξεις. Δηλαδή θα σηκώνετε πολύ απλά το σήμα σας όταν το Προεδρείο ζητήσει ομιλητές και θα αναγνωρίζεστε για να λαμβάνετε το λόγο με συνολική διάρκεια τοποθέτησης 2 λεπτών. Στο τέλος κάθε ομιλίας θα υπάρχει δυνατότητα διατύπωσης μέχρι και δύο ερωτήσεων προς τον ομιλητή. Οι ερωτήσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τη συνολική διάρκεια των 40 δευτερολέπτων όπως και η συνολική τους απάντηση τη διάρκεια των 2 λεπτών. Αφού ολοκληρωθεί αυτός ο πρώτος γύρος θα περάσουμε σε έναν δεύτερο γύρο τοποθετήσεων, αρχικά με τις δευτερολογίες των επικεφαλείς, οι οποίες θα έχουν διάρκεια 3 λεπτών και στη συνέχεια με δευτερολογίες δημοτικών συμβούλων από τη λίστα διάρκειας ενός λεπτού. Φυσικά θα υπάρχουν ερωτήσεις και σε αυτό το σημείο. Η σημερινή συνεδρία σε σχέση με τις συνεδριάσεις των επιτροπών έχει την εξής ιδιαιτερότητα. Μπορείτε να στέλνετε τροπολογίες ως προς τα ψηφίσματα. Δηλαδή, μπορείτε να στέλνετε έγγραφα σε επίσημη μορφή, όπως θα είναι στο κανονικό ψήφισμα, στο οποίο, υπογεγραμμένα φυσικά, θα προτείνετε είτε να προσθεθεί κάποια πρόταση, είτε να διαγραφεί κάποια από τις υπάρχουσες, είτε να τροποποιηθεί κάποια από τις υπάρχουσες. Οι τροπολογίες θα αναγνωστούν και θα ψηφιστούν ξεχωριστά πριν την ψήφιση του τελικού σχεδίου και στη συνέχεια θα προβούμε στην ψήφιση του τελικού σχεδίου. Παρακαλώ οι τροπολογίες να κατατήθενται στην κυρία Νεστορίδη από τη νομική υπηρεσία του Δήμου το αργότερο μέχρι την έναρξη των δευτεραλογιών, έτσι ώστε να έχει χρόνο να τις επεξεργαστεί νομικά και τεχνικά και να τις καταθέσει στο Προεδρύο. Υπάρχει ερώτηση, ορίστε. Έχουμε μίληση με την Δημοτική Πηρεσία για να υπάρχει προτζέκτορας. Από εκεί πέρα, αν έχετε δυνατότητα, υπολογιστή μπορούμε να σας τα περάσουμε με ένα USB, αν θέλετε, για να υπάρχει όσο γίνεται καλύτερη πρόσβαση. Κύριε Γενική, αν γίνεται, θα ανεβάσουμε και δυνατόνουμε το προτζέκτορα ότι έχουμε για να διευκολυνθούμε. Ωραία. Τώρα, όσο αναφορά τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Στη διαδικασία της ψηφοφορίας ψηφίζει κατά συνείδηση κάθε δημοτικός σύμβουλος και όχι κατά παράταξη και τα σχέδια ψηφίζονται το συνολό. Αν υπάρχει έτοιμα για να ψηφιστούν κατάρθρον, παρακαλώ τους επικεφαλείς των παρατάξεων να τα υποβάλλουν στο Προεδρύο υπογεγραμμένα σύντομα, για να ξέρουμε και εμείς πώς θα κατευθυνθεί η διαδικασία. Αλλά καλό θα ήταν να μην είναι πάρα πολλά, γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ χρονοβόρατο να ψηφίσουμε κατάρθρον. Υπάρχουν ερωτήσεις όσον αφορά τη διαδικασία? Όχι. Η σημερινή συνεδρία συνεπικουρείται εκτός των άλλων από τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από τρεις δημοτικούς υπαλληλούς, την Μαρία, τη Γιώτα και τη Βιργινία, οι οποίες θα σας βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείτε αναφορικά με το πέρασμα των μηνυμάτων που θέλετε να κάνετε ή με οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε για την αίθουσα. Εννοείται ότι όταν θέλετε να βγείτε, να μπείτε, είτε οτιδήποτε, καλό θα ήταν να ενημερώνετε το Προεδρείο για να ξέρουμε και εμείς τι γίνεται με τις απαρτίες όσον αφορά τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Κάποια ερώτηση ως τώρα? Όχι. Θα δώσω τότε τον λόγο στον κύριο Γανατέα για να προχωρήσουμε στην εξακρύβωση της απαρτίας. Όταν ακούτε το όνομά σας, παρακαλώ δηλώνετε παρόν η παρούσα. Λοιπόν, ακούγουμε. Αναγνώστου Αλεξία. Αναγνώστου Ιωάννα. Αποστολή του Λιδία. Βιργιλίου Δέσποινα. Όχι, όχι. Γάλλου Φωτεινή. Γιανακοπούλου Σωτηρία. Γερόπλος Δημήτρης. Γοργία Χρύσα. Γραμμένος Χρήστος. Γεωργιάδου Έλενα Χριστίνα. Δημητριάδου Αθηνά. Ελευθεριάδου Στέλλα. Ζαχαριάς Γεώργιος. Θεοφάνης Μιλτιάδης. Θερίου Ιωάννης. Ήμπρος Αντώνης. Κοσταρά Μαρία. Κοστούδης Ιωάννης. Λαμπίδη Βασιλική. Μανάβη Κρυσταλένια. Μανίτσας Ανδρέας. Μαρμαρά Ελευθερία. Μίγκου Λαμπρινή. Μοσχοπούλου Κωνσταντίνα. Μοσχοπούλου Φιλιώ. Μπουντίδου Μαρία Άννα. Μπουρδάνος Αλέξανδρος. Νικήτα Μαρία. Οθονέος Κωνσταντίνος. Ορφανίδο Ευαγγελία. Ορφανίδο Ευαγγελία. Όχι, ωραία. Παπανικολάου Ευαγγελία. Παπαντζίκας Γεώργιος. Πολυχρόνης Ανδρέας. Πρεμέτη Κυριακή. Ράδος Αλέξανδρος. Σειτανίδο Αναστασία. Σιδηρόπλος Ανδρέας. Τζάγκας Χρήστος Αναστάσιος. Τζιαννοπούλου Δέσποινα. Τζιαννοπούλου Σταυρούλα. Τσακαγιάννης Ηλίας. Χαρπαντίδου Αριάδνη. Χατζιωάνν Παναγιώτης. Ωραία, τελειώσαμε. Υπάρχει κάποιος δημοτικός συμβούλος που δεν άκουσε το όνομά του. Ωραία, ευχαριστώ. Η επαρτία έχει εξακριβωθεί. Συνεπώς, το δημοτικό συμβούλιο Καβάλα συνεργειάζει νομίμως. Θα προχωρήσουμε τώρα στη συζήτηση του σχεδίου ψηφίσματος που έχει κατατεθεί από την Επιτροπή Εικονομικών Υποθέσεων αναφορικά με την κατάργηση των δημοτικών τελών για την οικονομική βοήθεια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Προχωράμε κανονικά βάσει του πρωτοκόλου με την πρωτολογία του κυρίου Δημάρχου Καβάλα, κυρίου Ιωάννη Σαπουτζή. Κύριε Δήμαρχε, για 4 λεπτά ύστερα. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι επικεφαλείς, ελπίοι συμβούλοι, καλημέρα σας. Το συγκεκριμένο ψήφισμα, το οποίο προέκυψε από την Οικονομική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου μας, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει την έγκριση της δημοτικής αρχής, της δημοτικής αρχής, η οποία έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, της δημοτικής αρχής, η οποία δεχειρίζεται για τρία συναπτά έτη την πορεία αυτού του τόπου. Θεωρούμε, αν μήτι άλλο, πως η οποιαδήποτε απόφαση προκύψη από την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι προϊόν κοινής συμφωνίας και συνεργασίας με αυτούς οι οποίοι έχουν τη γνώση, σύννεση και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Η δημοτική αρχή, παρότι συνέφερε τα μέγιστα στην εκπόνηση αυτού του προγράμματος, δυστυχώς υπάρχουν κάποια σημεία του ψηφίσματος αυτού, τα οποία μας φέρνουν αντίθετους, προκειμένου να το ψηφίσουμε και να το στηρίξουμε. Στόχος μας είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων. Όμως, των ευπαθών ομάδων, οι οποίες πλήρουν πραγματικά και των ατόμων, τα οποία έχουν πραγματικά ανάγκη. Δεν μπορούμε να φέρουμε κριτήρια τα οποία θα βοηθήσουν και τους έχοντες. Ειλικρινά δηλαδή, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πρίσμα της σκέψης των άλλων δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι πέρασαν συγκεκριμένα άρθρα τα οποία γνωρίζουν και οι ίδιοι ποια είναι, τα οποία στηρίζουν αριμαγδόν όλες τις ομάδες, όλα τα άτομα μιας ομάδας, χωρίς να θέτουν αυστηρά και σοβαρά περιορισιακά κριτήρια, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν μερολυπτούμε σε βάρος κανενός. Η Δημοτική Αρχή έχει ο στόχο να υπερασπιστεί τον κάθε και καθεμία καβαϊότισσα. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον καθένα, όχι να μερολυπτούμε σε βάρος άλλων, όχι να φέρουμε αυξήσεις εις βάρος άλλων και όχι να φέρουμε αυξήσεις σε όλους και όλες ανεξαιρέτους. Η Δημοτική Αρχή προτείνει να αλλαγεί σε κάποια σημεία, θα το δουν και οι παρατάκες της αντιπολίτευσης. Στόχος μας είναι η κοστολογημένη ελάφρυνση των ευπαθών ομάδων, όχι να προχωρούμε σε άκρητες παροχές, σε άκρητους συμβιβασμούς και σε άκρητες παροχολογίες. Θέλω να τονίσω πως στόχος μας είναι να βοηθηθούν όλες οι ευπαθείς ομάδες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι ανάπηροι, οι πολίτεχνες οικογένειες, φυσικά οι άνεργοι και φυσικά οι άποροι. Και ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο υπήρχε κοινός τόπος στην διαδικασία εκπώνησης των προγραμμάτων στην Επιτροπή, ήταν ότι για τους απόρους συμφωνήσαμε να μην υπάρχει καμία φορολόγηση ούτε μέσω του τέλους καθαριότητας και του φωτισμού, ούτε μέσω του κοινωνικού τιμωλυγιού της ΔΕΙΑΚ. Όμως, θεωρούμε πως, σαν παράταξη, ότι η δημοτική αρχή πρέπει να δείξει το καθαρό κοινωνικό της πρόσωπο και να σεβαστεί τα οικονομικά στοιχεία. Ο δήμος δεν είναι ένας δήμος με τεράστιες πλεονάσματα, το πλεόνασμα είναι μικρό, είναι πλεόνασμα ασφαλείας, οι 128.000 που έχουν προβλεφθεί δεν είναι σίγουρες, δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι το Δεκέμβριο, δεν ξέρουμε πως θα κλείσει η χρονιά, η κωδική μπορεί να είναι προσυμφωνημένη, αλλά δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει. Και αυτό, δυστυχώς ή ευτυχώς, η αντιπολίτευση δεν το έχει κατανοήσει. Ο δήμος αυτός κατάφερε να εξοχολογεί στα οικονομικά του την τελευταία τριετία, αλλά μάλλον πάμε προς την αντίθετη περιόχθη. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κύριο δήμαρχο. Υπάρχει δυνατότητα ερωτήσεων, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν να πεθαίνουν ερωτήσεις προς τον κύριο δήμαρχο. Εφόσον όχι, θα προχωρήσουμε στον επόμενο μιλητή. Το λόγο έχει η επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης Προοδευτική Ένωση, η κυρία Βασιλική Λαμπίδη για τέσσερα λεπτά. Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Πρόεδρε, αξιότιμη κύριε δήμαρχε, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Αρχικά, θέλουμε να τονίσουμε το γεγονός ότι είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, γιατί καταλήξαμε σε προτάσεις τις οποίες εμείς ήδη θέσαμε με την παράταξη του κ. Ζαχαριά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό, διότι στόχος Προοδευτικής Ένωσης ήταν από την αρχή η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και αυτό το πετύχαμε, είτε με απαλλαγή όσον αφορά τους άπορους και τους μακροχρόνια άνεργους, ακόμη κι αν ο κ. Δήμαρχος έθεσε κριτήρια και σε αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος έχει ένα μεγάλο πλαιόνασμα και δεν ξέρω κατά πόσο είστε ενημερωμένοι γι' αυτό, 128.000 για το έτος 2017, δεν είναι λίγα χρήματα. Γι' αυτό και επιμείναμε στο γεγονός ότι πρέπει εμείς οι ίδιοι να σταθούμε υπέρ αυτών των ανθρώπων. Έχετε όλη επίγνωση της κατάστασης της χώρας μας εντός οικονομικής κρίσης. Άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν δουλειά αλλά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας πριν ακόμα μπούμε για τα καλά στην κρίση. Μιλάμε πριν από το 2009. Άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο είναι άνεργοι αλλά έχουν να συντηρήσουν οικογένειες, παιδιά τα οποία σπουδάζουν, τα επιδόματα έχουνε κοπεί φυσικά. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Δήμο Καβάλλας. Ωστόσο δεν μπορούσαμε να το παραβλέψουμε και να κλείσουμε τα μάτια μας αυτό κ. Δήμαρχε. Και γι' αυτό θα έρθει το ψήφισμα το οποίο σας καλώ να στηρίξετε έχοντας γνώση της κατάστασης και ουσιαστικά να σταθείτε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων ακόμα και αν, όπως στέθηκε στις συναιδρίες, ο Δήμος δεν είναι εδώ για να στηρίξει όλους αυτούς που έχουν ανάγκη γιατί δεν είναι κοινοβελεσταμείο. Όσον αφορά τις υπόλοιπες προτάσεις, εννοείται πως στόχος μας ήταν ο περιορισμός των εύκολων κοινωνικών ομάδων. Γι' αυτό και θέσαμε κριτήρια, τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη κατοικία, με βάση στο οικογενειακό εισόδημα. Εννοείται πως αυτό ήταν από την αρχή ένα μεγάλο θέμα συζήτησης. Αλλά, επιπλέον, δεν μπορέσαμε να παραβλέψουμε το γεγονός της ΔΕΙΑΚ, το οποίο, δεν ξέρω κατά πόσο είστε ενημερωμένοι, αποτελεί ένα μίζο πρόβλημα για το Δήμο της Καβάλλας, εδώ και χρόνια, διότι ο Δήμος στάθηκε και κρίθηκε ανήκανος να δώσει μία λύση στο πρόβλημα, εφόσον υπάρχουν ευλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και ο μόνος τρόπος για να μπαλώσουμε, αν θέλετε, την κατάσταση, είναι να φορολογήσουμε τους πολίτες. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να δεχτούμε καταγγελίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 22 Μαΐου 2017, πράγμα απαράδεκτο για εμάς, γι' αυτό και προχωρήσαμε στις προτάσεις, τις οποίες θα δείτε, και επιμένω στο γεγονός αυτό, γιατί όλοι είμαστε πολίτες καβάλας και αυτό πρέπει, αυτό πειράζει αμέσα όλους μας, όχι μόνο την Προδευτική Ένωση. Και θα ήθελα, σε αυτό σημείο λοιπόν, να τονίσω το γεγονός ότι ναι μεν, μετά τις καταγγελίες υπήρξε συμμόρφωση και έχει οριστεί να εξαλειφθεί αυτό το πάγιο τέλος και σε αυτό φυσικά και είμαστε σύμφωνοι, ωστόσο υπήρξε ένα μεγάλο θέμα συζήτησης και οφείλω να σας ενημερώσω. Όσον αφορά το θέμα της ΔΕΙΑΚ και κάποιον άλλον και το φόρο τραπεζοκαθισμάτων στον οποίο εμείς επιμείναμε και σε αυτό συμφωνήσαμε με το Δήμο, ήταν η αύξηση του δημοτικού τέλους τραπεζοκαθισμάτων, το σκοπό όπως σας είπα, το περιορισμό της ευπορίας των επιχειρηματιών, κυρίως όσον αφορά τα καταστήματα τα οποία βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη, πρόταση η οποία δεν υπάρχει στο ψήφισμα και θα θέλαμε να συζητηθεί και να προχωρήσουμε στην ένταξή της μετροπολογίας. Ναι, αυτό. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ πολύ κύριε Λαμπίδη. Υπάρχουν ερωτήσεις προς την επικεφαλής ο κύριος Δήμαρχος και στη συνέχεια ο κύριος Σύμβαρος. Παρότι μάλλον η κυρία Λαμπίδη δεν ξεχνάει τι έχει συζητήσει και ξεχνάει ότι για κάποιο λόγο είναι αντιπολίτευση, λοιπόν, θα ήθελα να τονίσω για τα πεζουκαθίσματα. Συμφωνήσατε ότι θα ήταν δινητική η αύξηση, προκειμένου να μην επιφαρενθεί η μέση επιχείρηση της Καβάλας. Άλλαξε κάτι στο ψήφισμα το οποίο δεν το ξέρουμε. Κύριε Ευρώπη, γιατί πώστακες την ερώτησή σας, για να απαντήσεις συνοδικά κύριε επικεφαλής. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κύριε Αλαμπίδη, πού θα πρωτοξοδέψετε το πλεόνασμα για το οποίο μιλάτε, στους άπουρους, στους ρήπους, δεν μας έχετε διευκρινήσει ακριβώς, γιατί δεν μιλάμε για ένα πλεόνασμα αρκετό μεγάλο. Επίσης, υπάρχουν δομές του κράτους, του οργανωμένου, ο ΑΕΔ, επιδόματα ανεργίας, τα οποία είναι αρμόδια για τους ανέργους. Επίσης, μιλήσατε για τη ΔΕΙΑΚ. Ο πρόεδρος της ΔΕΙΑΚ είπε ότι η ίδια η ΔΕΙΑΚ δεν μπορεί να δανειστεί από το δήμο και δανείζεται από ιδιώτες. Ποια είναι η πρότασή σας για αυτό, γιατί μόνο κριτική ξέρετε να κάνετε, δεν δίνετε καμία πρόταση. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε κύριε Ινδρο. Κύριε Αλαμπίδη, θα αδεχθείτε τις ερωτήσεις. Έχετε το λόγο για δυο λεπτά. Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Πρόεδρε. Αρχικά θα ξεκινήσω με τον αγαπητό συνάδελφο και μετά θα περάσω σε εσάς κύριε Δήμαρχε. Νομίζω ότι χθες που συζητήσαμε για το θέμα τόσο του πλεονάσματος, όσο και των χρηματοδοτικών ταμείων, κλείσατε απλώς τα αυτιά σας, διότι εμείς αναφερθήκαμε στα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία τρέχουν και όσον αφορά το πλεόνασμα, ο δήμος πρότεινε απλώς 50.000 ευρώ για κάτι το οποίο εν τέλει δεν ψηφίστηκε, δεν μπήκε στο ψήφισμα, γιατί το πλεόνασμα είναι 130.000, 128.000 και κάτι ψηλά, για να είμαστε ακριβείς. Και εν τέλει καταλήξαμε στο ότι αυτό το πλεόνασμα δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης σε περίπτωση σεισμού, όπως στέθηκε από την παράταξή σας. Πρώτον, δεύτερον, όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και για τους ρήπους και για το περιβάλλον θα συζητηθούμε στο δεύτερο θέμα, οπότε θα σας παρακαλούσα να μείνουμε στα δημοτικά τέλει. Τρίτον, όσον αφορά τα επιδόματα, δεν ξέρω σε ποια Ελλάδα ζείτε, αλλά τα επιδόματα ανεργίας έχουν εμειωθεί κατά πολύ. Σας το τόνισα και την ώρα των συνεδριάσεων. Άνθρωποι, οι οποίοι είναι τρίτεκνοι, λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ 500 ευρώ το μήνα. Ξέρετε τι είναι 500 ευρώ το μήνα, όταν έχεις να σπουδάσεις ένα ή δύο παιδιά. Είναι δυνατόν να μου λέτε ότι μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τους άπορους από τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Εννοείται πως το κράτος βοηθάει και εννοείται πως υπάρχουν χρηματοδοτικά προγράμματα, τα οποία τρέχουν, αυτό δεν σημαίνει ότι καλύπτουν. Γι' αυτό εμείς επιμείναμε στην απαλλαγή και στη μείωση των δημοτικών τελών. Για να έρθω σε σας κύριε Δήμαρχε. Εννοείται πως μιλήσαμε για δινητική αύξηση των δημοτικών τελών ως ανεφορά τα τραπεζοκαθίσματα, ωστόσο θα θέλαμε απλώς να συζητηθεί το γεγονός ότι μπορεί να τεθεί εν τέλει μια ζώνη στην παραλιακή οδό, στην οποία τα καταστήματα έχουν αυξημένη ζήτηση λόγω τουρισμού, όπως τέθηκε και μέσα στις συνεδριάσεις και γι' αυτό θα θέλαμε ουσιαστικά να θέσουμε ένα ποσοστό αύξησης για αυτούς, όχι το ίδιο ποσοστό το οποίο είχε τεθεί στις συνεδριάσεις, το ποσοστό του 7% Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε και εμείς κυρία Λαμπίδη. Το λόγο έχει τώρα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης μαζί για την Καβάλα, κύριος Γιώργος Ζεχαριάς για τεσσάρα λεπτά. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε για το λόγο. Ξεκινώντας θα ήθελα να πω ότι θαυμάζω το πάθος της Προοδευτικής Ένωσης και της κυρίας Λαμπίδη. Πάντα απολαμβάνω τις ομιλίες της. Θα ήθελα να σας συγχαίρω γιατί βρήκαμε χθες μια λύση στα δημοτικά τέλη, αλλά πρέπει να πούμε ότι και ο κύριος δήμαρχος έκανε παραχωρήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα για να βρούμε ένα κοινό τόπο. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν συμφωνήσαμε με τη δημοτική κίνηση διότι είχαμε κάποιες ενστάσεις ως προς μερικές προτάσεις τους. Παραδείγματος χάρη για την απαλλαγή, εμείς προτείναμε την απαλλαγή των ατόμων με αναπηρία άνω των 80% πλήρης απαλλαγή. Ο κύριος δήμαρχος μας είπε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν μερικοί επιχειρηματίες ανάπηροι, που μάλλον μπορούν να επιβιώσουν δίχως μειώσεις, ότι δεν χρειάζονται μειώσεις και επιδόματα διότι μπορεί τυχόν να έχουν κάποια κληρονομιά. Εμείς θεωρήσαμε ότι στο Δήμο Καβάλα σαν υπάρχουν, θα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα τέτοιοι επιχειρηματίες ανάπηροι. Να τους επιτρέψετε μου τον όρο, τον οποίο μόλις κατασκεύασα. Από εκεί και πέρα, πιστεύω, όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα, εμείς μπορούμε να προτείναμε και εμείς ότι, ναι, εμείς θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε, όμως δεν θέλουμε να πλήξουμε την επιχειρηματικότητα στην πόλη, γι' αυτό τα ποσοστά τα οποία θα υπάρχουν στο συγκεκριμένο θα πρέπει να είναι πολύ καθαρά, με την έννοια ότι να μην είναι σε μεγάλο βαθμό του ύψους, σε 10% παραδείγματος χάρη. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το πλεόνασμα του δήμου, 130.000, ξέρετε, σε επίπεδο τοπικό, ναι, είναι ένα σεβαστό ποσοστό, αλλά δεν είναι ποσό το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην ενλόγω περίπτωση. Εμείς προτείνουμε την αποταμίευση αυτού τουλάχιστον για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι να δούμε κάπου να το επενδύσουμε, είτε σε συνεργασία με την Τουριστική Επιτροπή κατά προτίμηση, διότι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτή τη στιγμή, πιστεύουμε, για τα δημοτικά τέληγη, για τις ευπαθείς ομάδες. Από εκεί και πέρα, με τη DEIAC, εμείς προτείναμε να ισχύει ήδη έκπτωση 90% για πόρους και βρισκόμενους σε καθεστώς οικονομικού αποκλεισμού και εμείς προτείναμε, σε συνδυασμό με την Προοδευτική Ένωση, το οποίο και περάσαμε στο ψήφισμα, την πλήρια απαλλαγή τους, διότι πιστεύουμε ότι ναι, μεν υπερασπιζόμαστε την επιχειρηματικότητα και τις επιχειρήσεις στην πόλη μας, αλλά ο κύριος Δήμαρχος έχει μείνει πολύ στο θέμα της DEIAC και είναι μια επιχείρηση, η οποία κρατούσε παράνομο, πάγει ο τέλος για τουλάχιστον 2-3 χρόνια μέχρι να της έρθει η οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέχρι να αλλάξει τελείως ρότα το 2018 που αποφασίζει να το καταργήσει. Άρα, όταν υπερασπιζόμαστε μια επιχείρηση, η οποία δεν αποτελεί πρότυπο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτά από μένα. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Πρόεδρο. Ευχαριστώ πολύ κ. Ζαχαδιάκη που μείνατε στα χρονικά όρια. Υπάρχουν ερωτήσεις προς τον επικεφάλαιο της δημοτικής παράταξης? Ο κ. Μπουρδάνος και στη συνέχεια η κ. Αναγνώστη. Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε. Θέλω να κάνω μια ερώτηση προς τον αγαπητό κ. Γιώργο Ζαχαριά. Στην ομιλία του αναφέρθηκε και είπε ότι... ο δήμακος χθες που αναφέρθηκε στους ανάπηρους επιχειρηματίες παραδεχόν τους χάρη και ο κ. Ζαχαριάς είπε ότι πράγματι υπάρχουν και αυτοί και είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, όπως χρησιμοποιεί σε αυτόν τον όρο. Εφόσον λοιπόν παραδέχεται και ο ίδιος ότι υπάρχει, γιατί διαφωνεί με τα κριτήρια. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ με και εμείς κ. Αναγνώστη, διαδικώστε την ερώτηση για να απαντήσεις συνολικά. Κύριε Ζαχαριάν, αφέρατε ότι αυτό το μικρό πλεόνασμα θα το κάνετε από τα μίευση. Από πού τότε θα βρείτε τους πόρους για να εφαρμόσετε την πολιτική σας υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ευχαριστώ πολύ. Κύριε Ζαχαριά, δέχεστε τις ερωτήσεις, θα απαντήσετε. Έχετε τον λόγο για δύο λεπτά. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, πρώτα προς τον κ. Μπουρδάνο, διότι θα είναι και σύντομη απάντηση. Υπήρξε μία λέξη κλειδί, εάν υπάρχουν. Δεν γνωρίζω την ύπαρξη αναπήρων επιχειρηματιών όπως εννοεί ο κ. Σαμπουτζής. Προσωπικά το θεωρώ απίθανο, γι' αυτό και δεν συμπεριλαμβάνουμε την πρότασή του. Διότι, όπως είπα, εάν υπάρχουν μετρημένοι στα δάχτυλα. Δεύτερον, ως προς την κυρία Αλεξίου, την αγαπητή, έχουμε όσα... Αναγνώστους, ζητώ συγγνώμη. Είμαστε λίγο με τα ονόματα, λοιπόν. Έχουμε όσα τις σταθνίσματα, τις αυξήσεις τελών, οι οποίες βρίσκονται ήδη στο ψήφισμα για τη δεύτερη και την πρώτη κατοικία. Επίσης, έχουμε το πρόστιμο για την υπερκατανάλωση, σε περίπτωση που υπερβένουμε τα 150 λίτρα, τα οποία έχουμε δεχτεί και εμείς, και η Προοδευτική Ένωση και η Δημοτική Κίνηση, με εξαίρεση με έναν όρο των οποίων είχαν σχετικά με το αν θα υπάρξει έλλειμμα, σε περίπτωση που τότε να ενεργοποιηθεί και τα λοιπά. Δηλαδή, ας μη σχολιάσουμε περιτέρω. Και τα υπόλοιποι πόρυθα βρεθούν από τα προγράμματα τα οποία έχουμε αναλύζει διεξοτικώς στις προηγούμενες μέρες. Ευχαριστώ πολύ. Το λόγο έχει τώρα ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, κ. Αλέξανδρος Μπουρτάνος. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε, κύριε Γραμματέα, κύριε Δήμαρχε, κύριες Δημοτικοί Σύμβουλοι, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Όταν ασκείς κοινωνική πολιτική, δίνεις παροχές με κάποιο μέτρο, με μια μελέτη, με κάποια κριτήρια. Όταν θες να ασκείς λαϊκίστηκη πολιτική και δημαγωγική, απλά δίνεις παροχές χωρίς να σε ενδιαφέρει τίποτα. Ενδιαφερόμενος μόνο για το προσωπικό σου όφελος, για το προσωπικό πολιτικό όφελος. Εννοείται ότι δεν κατηγορώ κανέναν από τους παρόντες φυσικά. Αλλά θέλω να πω ότι εμείς σαν Δήμος, χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Σώματος, κάναμε κάποιες στοχευμένες προτάσεις. Κάναμε κάποιες προτάσεις σεβόμενοι ότι υπάρχουν όντως άτομα από ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι λόγω και της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την χώρα μας από το 2009, βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Αυτό πράγματι είναι γεγονός και δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Γι' αυτό, μάλιστα, κάνουμε τόσο σημαντικές προτάσεις. Αλλά βάλαμε κάποια κριτήρια. Και δεν έχω καταλάβει ακόμα το σκεπτικό, που και η Προοδευτική Ένωση και οι μαζί για την Καβάλα διαφωνούν σε κάποια από τα κριτήρια που έχουμε βάλει. Υπάρχουν περιπτώσεις στην Ελλάδα, γενικά, όχι δεν μιλάω για τον Δήμο Καβάλα, μιλάω γενικά. Υπάρχουν περιπτώσεις σαν έργων, οι οποίοι λαμβάνουν τρία και τέσσερα ενίκια μηνέως από την μεγάλη ακίνητη περουσία που έχουν. Δεν τους κατηγορούμε φυσικά που έχουν μεγάλη ακίνητη περουσία, αλλά όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που το ίδιο το κράτος αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τοχούς, γιατί λοιπόν να σκήσεις κοινωνική πολιτική και προς άτομα τα οποία δεν τα έχουν ανάγκη. Απλά θέλουν το κάτι παραπάνω. Εμείς είμαστε υπέρ των ευπαθών ομάδων. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τις ευπαθείες ομάδες, αλλά σεβόμενη την οικονομική κατάσταση του δήμου. Διότι τα 128.000 πλαιόνασμα, τα 128.000 ευρώ βασικά πρόβλεψη πλαιονάσματος, γιατί δεν ξέρουμε τι ανάγκη μπορεί να προκύψει στο δήμο τους επόμενους πέντε μήνες, δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια σιγουριά, ότι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, οπότε, ναι, μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά να τα θαπανήσουμε για κοινωνικά, για ευπαθείες ομάδες, να καταργήσουμε τα κριτήρια. Τα κριτήρια που ετέθησαν χθες από τη δημοτική κίνηση είναι αντικειμενικά. Δεν είναι οριζόντια. Είναι αντικειμενικά. Και προσπαθούν να προασπίσουν ότι πράγματι αυτοί που έχουν ανάγκη, στήριξη σε αυτοί που έχουν ανάγκη οικονομικής βοήθειας, θα πάρουν την βοήθειά τους από το δήμο. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε και εμείς κ. Μπουρτάνο. Υπάρχουν ερωτήσεις για τον κ. Αντιδήμαρχο. Κ. Μανάβη και μετά ο κ. Ράδος. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κ. Αντιδήμαρχος. Όταν αναφέρεται σε προσωπικό όφελος και σε λαϊκιστικές πολιτικές, να ξεκαθαρίσει ποιος ακριβώς θα αφεληθεί από αυτό που υπονοήσατε. Κ. Ράδο, έχετε το λόγο. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Στην ίδια κατένθεση κυμαίνεται και η ερώτησή μου. Κ. Αντιδήμαρχε, όταν κάνετε λόγο για λαϊκισμό και το συνδέετε με κοινωνική πολιτική και προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, δεν νομίζετε ότι αυτό από μόνο του αδική τους ανθρώπους αυτούς και την όλη κοινωνική πολιτική που θέλετε να ασκήσετε ουσιαστικά την καταστρέφει, την μηδενίζει. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε και εμείς κ. Ράδο. Κύριε Αντιδήμαρχε, θα απαντήσατε. Ευχαριστώ. Έχετε το λόγο για διαλόγω. Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε. Ας σκεφτεί το σώμα. Δεν μίλησα για λαϊκίστικη πολιτική και είπα ότι δεν θύγω κανέναν από τους παρόντως, αλλά η Προοδευτική Ένωση και δυο άτομα και μάλιστα η αναπληρώτρια έκανε ερώτηση θυγόμενη για τον λαϊκισμό. Εγώ δεν είδα από τη Μαζί για την Καβάλα να κάνουν κάποια ερώτηση για το λαϊκιστικό κομμάτι που αναφέρθηκα, οπότε θα χρησιμοποιήσω την σοφή λαϊκή παρημία, όποιος έχει την είδα μιλιάζεται. Και επίσης δεν συνέδεσα σε καμία των περιπτώσεων το λαϊκισμό με την κοινωνική πολιτική. Αντιθέτως, εμείς χθες δείξαμε και στα έργα ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική, ότι έχουμε κοινωνικό πρόσωπο, ότι θέλουμε να σεβαστούμε τις κοινωνικά ευπαθείες ομάδες. Αλλά να σεβαστούμε με κάποιο μέτρο, να σεβαστούμε με ένα μέτρο που δεν θα θύξει στον ίδιο μας το δήμο. Γιατί, αν προχωρήσουμε σήμερα σε μια αλόγηστη κοινωνική πολιτική, τότε ο μόνος που θα βρεθεί χρεωμένος θα είναι ο δήμος. Και σκεφτείτε σε αυτή την περίπτωση, να προχωρήσουμε σε μια αλόγηστη κοινωνική πολιτική. Τότε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα? Να εκτροχιαστούν τα οικονομικά του δήμου, ο δήμος να καταφύγει σε ιδιωτικό δανεισμό και έτσι να κοπεί οποιαδήποτε κοινωνική πολιτική που υπάρχει. Μήπως πραγματικά αυτό θέλετε, μήπως απλά θέλετε να χρησιμοποιείτε λόγια για να υποφεληθείτε στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2019. Ας σταματήσουμε τα παιχνίδια των εντυπώσων και πραγματικά προσπαθήστε να δείτε μια φορά αντικειμενικά και να φύγετε από τις παροδοπίδες που διαθέτετε λόγω της, θα έλεγα, πολιτικής παιδείας, λόγω της πολιτικής σας ιδιωλογίας. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε και εμείς τον κύριο διδήμαρχο. Το λόγο έχει τώρα η αναπληρώτερη επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Προοδευτική Ένωση, η κυρία Κασταλάνια Μαναβή για τέσσερα λεπτά. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Θέλα αρχικά να κάνω κάποια σχόλια σχετικά με τόσο που ακούστηκαν προηγουμένως. Νομίζω πως όταν υπάρχουν άτομα μέσα σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, δεν θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε πολύ συγκεκριμένα ποιοι που χαρακτήρησαν το δήμο επιχείρησή τους. Νομίζω ότι δεν χωράει μετά κάποιο περιθώριο να μιλήσουμε για κέρδος. Και δεν νομίζω ότι θα το αρνηθούν και όλες ό,τι το είπανε, ήδη δεν το έκαναν. Εν πάση περιπτώση, νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση, όταν χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο και το ποιος δεν βλέπει όφελος. Επίσης, κύριε Μπουρδάνο, θέλω να σας απαντήσω το ότι δεν είναι παροπίδα και είναι ρεαλισμός να αναγνωρίζεις ότι στους δρόμους αυτή τη στιγμή, πεθαίνουν άνθρωποι από τη φτώχεια και από την εξαθλίωση. Δεν ξέρω να το γνωρίζετε, εσείς πιθανότατα όχι από τη στιγμή που έχετε δει εξοχικά, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τις απόψεις που έχει ο καθένας, δεν πειράζει. Όπως είπε και η αγαπητή επικεφαλής της Προοδευτικής Ένωσης, δεν χωράνε κριτήρια, ούτε χωράνε επίπεδα στην εξαθλίωση. Επίπεδα χωράνε στην ευπορία. Γι' αυτόν τον λόγο η Προοδευτική Ένωση δεν πρότεινε μονομοιώσεις, πρότεινε και αυξήσεις, με στόχο τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού. Τώρα από εκεί και πέρα, δεν θέλω να κάνω κάποια άλλα σχόλια. Νομίζω το ψήφισμα που κατατέθηκε μιλάει από μόνο του για το τι εμείς, μαζί με την αγαπητή μας για την Καβάλα, έχουμε καταφέρει. Αρχικά θα θέλαμε να τους συγχαρούμε για την εξαιρετική συνεργασία και να τους ευχαριστήσουμε γι' αυτό που συναντήσαμε μέσα στην Επιτροπή. Υπήρξαμε μη δογματικοί, υπήρξαμε συνεργάσιμοι, κάναμε αρκετές υποχωρήσεις. Είμαστε υπέρ του δεότος ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι η απαλλαγή των απόρων είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρούμε ότι είναι κάτι το οποίο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας εδώ μέσα, ανεξαρτήτως παράταξης, ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Εν πάση περιπτώση, θα θέλαμε να πούμε και ένα τελικό ευχαριστώ και στη Δημοτική Αρχή. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Θεωρούμε ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρωση συζήτηση. Εν πάση περιπτώση αυτό θα δείχνει. Θα το δούμε και στο μέλλον. Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι άλλωστε. Δεν θα ήθελα να καταχρωστώ περισσότερο το χρόνο. Άλλωστε, είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν και ερωτήσεις. Επομένως, δεν θα ήθελα να μακρηγορήσω περισσότερο. Ευχαριστώ προς το παρόν. Θέλετε κάτι κύριε Εμβουδό? Ορίστε. Ένα λεπτάκι. Ευχαριστούμε κυρία Μανάβη. Πριν συνεχίσουμε να ενημερώσω το σώμα, ότι τα ψηφίσματα έχουν ανεβεί στις ομάδες σας στο Facebook, των παρατάξεών σας, οπότε μπορείτε να έχετε πρόσβαση εκεί μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τον προτζέκτορ εδώ. Και σε κάθε περίπτωση όποιος έχει και ηλεκτρονική πρόσβαση, έχουμε το στικάκι αν θέλει να το περάσουμε. Υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις στην κυρία Μανάβη. Υπάρχουν σύμβουλοι που θέλουν να ερωτήσουν. Λίγο γυρίστε το. Ο κύριος Χατζιόανου και στη συνέχεια ο κύριος Δήμαρχος. Κύριε Χατζιόανου, έχετε το δωλό. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κυρία Μανάβη, με τις έως τώρα γνώσεις μου, που έχω αποκτήσει από τη φύτησή μου στο τμήμα της οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, έχω μάθει ότι η επιχείρηση, ότι γενικά, με οποιονδήποτε τρόπο θέλουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση, από ένα συσσίτιο μέχρι ολόκληρο το δήμο, χρειάζονται μερικές αρχές και κανόνες οργάνωσης και διοίκησης μιας επιχείρησης. Οπότε, πρώτον, θα ήθελα να τοποθετηθώ και να πω ότι με τη λέξη επιχείρηση, αν και, εντάξει, σκοπός μιας επιχείρησης είναι το κέρδος, μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν εννοούμε ότι θέλουμε το κέρδος, απλά χρησιμοποιούμε τις τεχνικές της οργάνωσης και της διοίκησης μιας επιχείρησης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους πολίτες. Και γι' αυτό λοιπόν σας ρωτώ, πώς φαντάζεστε εσείς τη διοίκηση ενός δήμου? Ευχαριστούμε, κύριε Δήμαρχη και εσείς, για να απαντήσεις συνολικά. Πέρα από ότι ο κύριος Χατζιοάννου κάλυψε ένα μεγάλο μέρος και ότι μάλλον φυσικά στην Προδευτική Ένωση δεν γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του σύγχρονου καπιταλιστικού μοντέλο και νομίζουν ότι ζούμε στο 1917. Να συνεχίσω και να τονίσω. Όπως βλέπουμε εδώ, μίωση 50% για τις πολίτεκνες οικογένειες. Μάλλον παραλείπεται και δεν ξέρετε ότι πάρα πολύ εκμεταλλεύονται τα παραθυράκια του νόμου, αποκρύπτοντας εισοδήματα, λέγοντας διάφορα πράγματα και μη θέτοντας φυσικά και εδώ εκ νέου, βλέπω περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή, αν υπάρχει ένας επιχειρηματίας που συνδυλώνει δίθεν ζημίες, αυτός ο επιχειρηματίας να πάρει και την έκτοση, κι ας είναι πολίτεκνος, κι ας έχει τρία σπίτια, δύο εξοχικά στο Παϊό, ένα από στη Ξάνθη, τέτοια διαμερίσματα. Λοιπόν, θέλω να μου πείτε πώς γίνεται εδώ πέρα να λέτε ότι θα θυρίξει στην ουσία όλους τους πολιτέκνους της Καβάλας. Ευχαριστούμε κύριε Δημάρχη, κύριε Μανάρ, θα δεχτείτε? Δε θα δεχτείτε. Ωραία, έχετε το λόγο. Αρχικά, τη λειτουργία του Δήμου, κύριε Χατζιωάννου, τη φαντάζομαι ως ένα λειτούργημα, γιατί εδώ δεν μιλάμε για κυβέρνηση, μιλάμε για ανθρώπους που είναι δίπλα σας κάθε μέρα, κάθε μέρα που ξυπνάτε, πηγαίνετε στη δουλειά σας και τους συναντάτε, που πηγαίνετε να ψωνίσετε και τους συναντάτε, που βγαίνετε το βράδυ για να διασκεδάσετε και τους συναντάτε. Δεν μιλάμε για κάτι απρόσωπο, δεν μιλάμε για ένα τεράστο κρατικό μηχανισμό, μιλάμε για ανθρώπους στους οποίους εκλέξαμε, επειδή πιθανόν όχι απλά μας άρεσε το εκλογικό τους πρόγραμμα, αλλά τους εκλέξαμε επειδή γνωρίζουμε την προσωπικότητά τους. Αυτό θα πρέπει να το σεβαστείτε, γιατί όπως είπα αυτό είναι ένα λειτούργημα, δεν είναι ούτε επάγγελμα, δεν είναι ούτε επιχείρηση. Επίσης κύριε Δήμαρχε, αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ καλά αυτό που λέτε για πιθανά κρυμμένα εισοδήματα, σίγουρα το γνωρίζετε καλύτερα από μας αυτό. Αυτό το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι αυτά που αναφέρατε είναι θέματα της κυβέρνησης, είναι θέματα τα οποία γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι ότι εμείς ξαφνικά αποφασίσαμε ποιες συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες θα λαμβάνουν κάποιες μειώσεις, αυτά. Θα σας συμβούλαβα να ενημερωθείτε λίγο καλύτερα. Είναι ζητήματα της κυβέρνησης. Εσείς μάλιστα ως πρώην Υφυπουργός, ή Υπουργός δε γνωρίζει ακριβώς, μάλλον η θετία σας δεν ήταν τόσο γνωστή. Λοιπόν, πιθανόν θα έπρεπε να το γνωρίζετε λίγο καλύτερα και να είστε λίγο πιο ενημερωμένοι επί του θέματος, εδώ δεν είμαστε για να λύσουμε τον κρατικό μηχανισμό, τις αρχές και ποιους εμείς θεωρούμε κοινωνικές ομάδες που χρειζούν προστασίας ή όχι. Γι' αυτό λοιπόν, νομίζω ότι δεν έχω να απαντήσω κάτι άλλο. Πιστεύω να καλυφθήκατε. Ευχαριστώ πολύ, κυρία Μανάβη. Το λόγο έχει τώρα η αναπληρώτρια επικεφαλής της δημοτικής παράταξης μαζί για την Καβάλα, η κυρία Σταυρούλα Τζιαννοπούλου για τα 4 λεπτά. Θα είμαι σύντομη, καθώς ο κύριος Ζαχαριάς έχει καλύψει ό,τι χρειαζόταν να υποθέτει από την παράταξή μας. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι συγχαρητήρια τόσο στη δική μας παράταξη όσο και στην παράταξη της Προοδευτικής Ένωσης για ένα ψήφισμα το οποίο θα βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες και θα βοηθήσει την άνοδη του βιοτικού τους επιπέδου. Τώρα γιατί η δημοτική αρχή δεν είναι σύμφωνη αυτό, δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε. Για ποιο λόγο δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι εκλέχθηκαν από το λαό και άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται πως πρέπει να το στηρίξουν είναι αντίθετοι σε ένα ψήφισμα το οποίο βοηθάει τις ευπαθείς ομάδες. Ακούσαμε τον κύριο αντιδήμαρχο να μας μιλάει για λαϊκισμό, δεν απαντήσαμε καθώς όταν ακούγεται σε μια άλλη επιτροπή από τον κύριο αντιδήμαρχο, η Δημιουργία Γιπέδου Γκόλφ. Συγχωρείτε, στους Φιλίππους, νομίζω ότι καλύτερα είμαστε λαϊκιστές παρά να προτείνουμε πράγματα παράλογα. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ κυρία Τζιανοπούλου. Υπάρχουν ερωτήσεις? Ναι, προφανώς υπάρχουν. Ο κύριος Μιλτιάδης και στη συνέχεια ο κύριος Σύνδρος. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Θα ήθελα η αγαπητή συναδελφός, γιατί στα δικά μου μάτια το Γιπέδου Γκόλφ δεν είναι κάτι παράλογο, να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι ενοχλή στη δημιουργία ενός Γιπέδου Γκόλφ και γιατί υπάρχει αυτή η μυζέργεια. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα, συναδελφέ. Για εξηγήστε εδώ μου λίγο. Ωραία. Ευχαριστούμε πολύ. Και κυρία Μιλτιάδη έχετε τον λόγο. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Δεν ξέρω την αιμονή της παράταξης μαζί για την καβάλα που έχει με την Προοδευτική Ένωση. Ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω τη συνάδελφό, να ψηφίσει η δημοτική κίνηση ένα ψήφισμα, για το οποίο δίνει παροχές τους πολίτες, οι οποίοι έχουν εισοδήματα και θεωρούνται άνεργοι. Ευχαριστούμε πολύ κύριε Υμπρό. Κυρία Τζιονπούλου θα δεχτεί τις ερωτήσεις. Ωραία, έχετε τον λόγο για δύο λεπτά. Πρώτα από όλα, να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε κάποια αιμονή, κάποια παράταξη. Προφανώς, εδώ βρισκόμαστε για να επιτελέσουμε κοινωνικό έργο και όχι για να καθόμαστε και να μαλώνουμε μέσα σε μια αίθουσα. Τώρα, όταν μιλάτε για ανθρώπους οι οποίοι κρύβουν τα εισοδήματά τους, γνωρίζετε πάρα πολλούς, γνωρίζετε πολλούς πολίτεκνους, οι οποίοι είναι πλούσιοι. Συγγνώμη, σε ποια Ελλάδα ζείτε, τόσο για τη μυζέρια που αναφέρετε και το γήπεδο γκόλφ. Αν είναι δυνατόν, πρώτα από όλα, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ένα θέμα το οποίο θα ζητήσουμε στην επόμενη συνεδρία, παρ' όλα αυτό, το γήπεδο γκόλφ είναι ένα είδος πολουτέλειας. Όταν όμως οι άνθρωποι σε αυτή την πόλη δεν έχουν τα βασικά, πώς μπορούμε να μιλάμε για πράγματα πολουτέλειας, τη στιγμή που άνθρωποι στους δρόμους πεθαίνουν. Ευχαριστώ. Κυρία Τζιάνοπουλη, ευχαριστούμε πάρα πολύ. Στο σημείο αυτό, έχουν ολοκληρωθεί οι πρωτολογίες των επικεφάλειστων παρατάξεων και πρέπει να προχωρήσουμε στις ομιλίες των δημοτικών συμβούλων που το επιθυμούν. Προτού προχωρήσουμε, μια φιλική παρατήρηση από το Προεδρείο. Έχουμε παρατηρήσει λίγο ότι η συζήτηση κινείται πάρα πολύ γενικά. Δηλαδή, ενώ υπάρχουν ενδιαφέρουσες απόψεις και αποκλήσεις, τις οποίες πολύ σωστά καταθέτεται και αντικρούεται αντίστοιχα τις αντίπαλες απόψεις, έχουμε παρατηρήσει ότι αυτό γίνεται σε ένα πολύ γενικό, πάυλο ιδεολογικό πλαίσιο. Είναι σωστά στις ψηφίσματα, τα οποία είναι συγκεκριμένες, κατατεθυμένες προτάσεις που έχουν εγκριθεί από επιτροπές. Σαν δημοτική αρχή, θα θέλαμε να σας καλέσουμε να συζητάτε λίγο πιο συγκεκριμένα περί αυτόν που έχετε ήδη αποφασίσει. Έτσι ώστε να βελτιώσουμε, εν της πράγμαση, τη δουλειά του δήμου και τη δουλειά που έχει ήδη γίνει από χτές τις επιτροπές. Αυτό σαν μια φιλική συμβουλή και προτροπή για τη συζήτηση στο μέλλον. Η κυρία Γαλλού, από τη συμπολίτευση ο κύριος Μιλτιάδης και ο κύριος Χατζιωάννου, αποτιμίζουν αντιπολίτευση. Η κυρία Μπουτίου, δεν έχετε σήμα? Ωραία. Μεσό λεπτάκι να σας σημειώνω κιόλας. Έχουμε άλλους που δεν έχουν μιλήσει ως τώρα? Ωραία, και ο κύριος Ράδος από τη Μίζωνα και από την Ελλάσσωνα, η κυρία Γαλλού, που σας μπέρδεψα και πριν, συγχωρείτε, και ο κύριος, εκεί και αν δεν βλέπω, Τζάνης. Ωραία. Λοιπόν, για δύο λεπτά έκαστος, ξεκινάμε από τον κύριο Μιλτιάδη. Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Θα ήθελα να ξεκινήσω. Το θέμα μας ήταν να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη. Οι προτάσεις, ειδικά από τους συναδέλφους απέναντι, περιείχανε κυρίως αυξήσεις. Οι δικές μας προτάσεις αφορούσανε δινητικές αυξήσεις, δηλαδή κάποιες δικλήτες εσφαλείας. Η αιμονή των συναδέλφων με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών, δεν ξέρω, εμένα βλέπω μια προσπάθεια, θα τολμήσω να το πω, αναδιανομής πλούτου, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Εδώ πέρα μαζευτείκαμε να βρούμε κάποια συγκεκριμένα ταμεία να χρηματοδοτήσουν τις εφαθείς ομάδες και εσείς θεωρίσατε ότι πρέπει να επιβαρύνουμε τον μέσο καβαλιώτη, τον επιχειρηματία, όχι μόνο τον επιχειρηματία, τον εργαζόμενο. Τώρα από εκεί και πέρα, αυτά τα 128.000, δεν μπορώ να καταλάβω επίσης την εμμονή σας, θέλετε στο όνομα και καλά να τα ξοδέψετε. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα. Μου θυμίζει επίσης μία λατρεία όσον αφορά τις θεληματικές πολιτικές, αλλά επειδή η δική μας παράταξη πέραν των γενικών προτείνει και ειδικά πράγματα, δεν είναι απλώς μια στήρα αντιπολίτευση, μιάς και τώρα, όχι, επειδή έχετε εσείς το ψήφισμα και είναι κυρίως δικιά στις προτάσεις. Βέβαια, και η δική μας κίνηση έχει βάλει μέσα προτάσεις και θα θέλουμε συγκεκριμένα τις προτάσεις 2, 4 και 5 να τις εξαλείψουμε, καθώς θεωρούμε ότι δεν προστατεύουν τις ευφαθείς ομάδες, αλλά συμπεριλαμβάνουν μέσα και τους έχοντες. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε και εμείς. Υπάρχουν ερωτήσεις ή ο νομιλητή? Κύριε Ράδο, ένα λεπτό. Ο κύριος Ζαχαριάς και στη συνέχεια η κύριε Λαμπίδη, πριν από αυτό. Κύριε Ράδο, επί τη διαδικασίας, ορίστε. Ναι, ναι, κατάλαβα, για να μπορείτε να αντικρούει το ένα στον άλλο. Αν το σώμα το κρίνει απαραίτητο, πολύ ευχαρίστως. Θέλετε να το κάνουμε έτσι? Ναι. Εντάξει. Ωραία. Άρα θα μιλάνε ένας από κάθε παράταξη και μετά οι υπόλοιποι. Ωραία. Πάμε με τις ερωτήσεις. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό μας λέτε. Ερώτηση με θαυμαστικό σε παρένθεση. Και επίσης, άρα διαφωνείτε επίσης και ότι θα πρέπει να έχουνε μίωση 50% οι τρίτεκνοι με ισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί είστε τόσο αντίθετοι, ενώ ο τρίτεκνος ο οποίος βγάζει 20.000 το χρόνο, πάνω κάτω 1.000 κάτι το μήνα και έχει τρία παιδιά για να συστηρήσει. Το εσάς, δηλαδή, το πρόσωπό σας και η κοινωνική σας πολιτική είναι να επιβερύνουμε τους τρίτεκνους. Και επίσης, θα ήθελα να σας συμβιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι ασκείται, ναι με ενμέρι επικοδομητική, αλλά μια έντονη κριτική σε ένα ψήφισμα το οποίο έχει μέσα και δικές σας προτάσεις. Ευχαριστώ πολύ. Κύριε Ζαχαριά, αν θέλετε διατυπώστε λίγο πιο ευσύνοπτα αυτήν την ερώτηση, γιατί αυτό είναι τοποθέτης, σημαντικά. Ναι, βεβαίως και, Πρόεδρε. Άρα διαφωνείτε με την πλήρια απαλλαγή των μακροχρόνια ανέργων και τη μείωση 50% για τις τρίτεκνες οικογένειες, ναι ή όχι. Ευχαριστώ. Ωραία. Κυρία Λαμπίδη. Ευχαριστώ πολύ, Κύριε Πρόεδρε. Αρχικά, οι απόψεις μας συγκλίνουν πάρα πολύ με τον κύριο Ζαχαριά. Εκεί θέλαμε να εστιάσουμε και εμείς. Πέραν, σύντισσα άλλη στο ότι μας χαρακτηρίζετε στήρα αντιπολίτευση και μιλήσατε για αναδιανομή πλούτου. Θεωρείτε ότι οι προτάσεις αυτές μιλούν για αναδιανομή πλούτου, γιατί εμείς εδώ το μόνο που βλέπουμε είναι προστασία κοινωνικών δικαιωμάτων και παθονομάδων. Εσείς αυτή τη στιγμή μου μιλάτε για άνεργους με κριτήρια, που σημαίνει τι, ότι έχω δουλειά και έχω και 10 σπίτια να κάθονται και μπορώ να συντηρηθώ. Ευχαριστώ. Αδεχτείτε τις ερωτήσεις. Σαφώς. Ωραία, έχετε το λόγο για δύο λεπτά. Όσον απαράσει το συνάδελφο ο κύριος Ζαχαριά, που μου άρεσε πολύ το ύφος του συγκαταβατικό, δεν θέλω να αναδιαντυπώσω. Είπα να εξαλείψουμε ή θέλω να πω να διορθώσουμε, με συγχωρείτε. Και συγκεκριμένα θέλουμε 45.000 και όχι 20.000 για τους πολιτέκνους. Αν θυμάμαι καλά, στο δεύτερο αναφέρατε τη μείωση. Δεν έχουμε κάποιο θέμα με τις μείωσεις. Τώρα, όσον αφορά τη κυρία Λαμπίδη, ουσιαστικά... Ανερωτήθηκα. Με συγχωρείτε, αναρωτήθηκα το εξής. Για ποιο λόγο να επιβαρύνουμε τον μέσο Καβαλιώτη με αυξήσεις και όχι να λύσουμε τη χρηματοδότηση των ευπαθών ομάδων, που και εμείς συμφωνούμε σε αυτό αλίμονο, μέσω κάποιων άλλων κοντιλίων. Ορίστε. Παρακαλώ, έχει διάλογος. Αυτό, ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πολύ. Θα προχωρήσουμε τώρα από τη μίζονα αντιπολίτευση της κυρίας Μπουτίου. Για δυο λεπτά. Σας ευχαριστώ πολύ. Από εχθές, από την πρώτη στιγμή, η δημοτική κίνηση, τόσο ο δήμαρχός σας και οι δημοτικοί σύμβουλοι, επέμεναν στην άποψή τους ότι αυτή η παράταξη προωθεί το κοινωνικό της προφή. Και πώς το προωθεί? Φυσικά, με ερωτήσεις τύπου του κυρίου Σαποτζή. Πρέπει, ποιοι είναι οι άποροι και οι μακροχρόνοι άνεργοι που χρειάζονται τη φοείθειά μας. Δεύτερον, με δηλώσεις του κυρίου Χαντζιωάννου, ότι άνθρωποι με 60% και 70% ανάπηρια, μπορούν πολύ πιο εύκολα να δουλέψουν από ανθρώπους με 80% ανάπηρια. Οπότε, γιατί να μην τους βάλουμε περισσότεροι δημοτικά τέλη, με τοποθετήσεις τύπου επιχειρήσεις και πολιτικές, οι οποίες δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με ανθρωπιστική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν σε μια Ελλάδα του 2017, που βασίζεται από την κρίση από το 2009, με σκληρές μνημονιαϊκές πολιτικές, με υφεσιακό καθεστώς, το οποίο υπάρχει από τις σκληρά μέτρα του Διεθνού Δομισματικού Ταμείου, τα οποία, προφανώς, και δεν ευθύνεστε εσείς, κύριε Σαπουτζι, όπως μου είπατε χθες, αλλά εμείς θα κάνουμε πίσω σε αυτά, θα κλείσουμε τα μάτια και, ας πούμε, παραδείγματος χάρη, δεν θα δώσουμε μίωση στα δημοτικά τέλη και απαλλαγή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες επειδή υπάρχουν τα ταμεία του ΟΕΔ. Τι να κάνουν τα ταμεία του ΟΕΔ, τα κουτσουρεμένα αυτά επιδόματα σε αυτούς τους ανθρώπους. Κύριε Ήμβρε, που αυτή τη στιγμή με ειρωνεύεστε, έχετε μπει στη θέση τους, ξέρετε πώς είναι να πεινάει κάποιος, ξέρετε πώς είναι να μην έχει να σπουδάσει το παιδί του, να έχει το παιδί του ανάπηρο. Έχετε ιδέα από όλα αυτά τα πράγματα. Πώς περιμένετε να το αποκριθούν αυτοί οι άνθρωποι στις απαιτήσεις που εσείς έχετε, που εχθές μας μιλούσατε και κοινωνικό πρόσωπο και πώς θα βγείτε έξω να τους αντικρίσετε κατάματα. Σε εμάς το λέτε ότι λαϊκίζουμε. Είναι δυνατόν που μιλήσατε για το κέντρο ενημέρων στις απόρων και σας ρωτήσαμε πώς, πού, ποιος, γιατί και μόνο που δεν μας απαντήσατε ξεκάθαρα. Το ζήτημα της DIAG, η καταγγελία που υπάρχει, ένα ζήτημα το οποίο έπρεπε να έχει πηλυθεί από το 2010, καθυστερείται τόσα χρόνια, που επιβαρύνεται τους πολίτες με δημοτικά τέλη για ένα πρόβλημα το οποίο εσείς οι ίδιοι αρνείστε να αντιμετωπίσετε, που χαραμίζεται εκατοντάδες κινδυκά μέτρα νερού, που υπάρχουν σημαντικές φορές στα σπίτια των ανθρώπων και δεν δίνεται ούτε μία αποζημίωση. Πώς περιμένετε να δείξουμε κατανόηση και να θέλετε να συμπράξουμε με μία παράταξη η οποία το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βάζει μέτρα. Ευχαριστώ. Μισό λεπτό και κάτι ακόμα. Και επίσης… Κυρία Μπουτίου, έχει την υπερβή το χρόνο σας. Την ανοχή σας για δεύτερες λεπτά. Το πόσο πολύ αδιαφορείται και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες φαίνεται από το γεγονός ότι μόλις είπαμε για αύξηση των τραπεζικοθετισμάτων στις επιχειρήσεις… Κυρία Μπουτίου, θα σας αφαιρεθώ λόγος από τη συνέχεια. Ευχαριστούμε. Υπάρχουν ερωτήσεις. Λοιπόν, ένας ένας. Επιπροσωπικού δεν υπάρχει στον κανονισμό, αλλά θα πάρετε την πρώτη ερώτηση ακριβώς επειδή αναφέρθηκε στο όνομά σας ο κύριος Σύμβρος και στη συνέχεια ο κύριος Μπουρδάνος. Κύριε Ρήμαρχη, συγγνώμη μιλήσατε πριν. Κυρία Μπουτίου, έχετε το λόγο. Η αγαπητή Σύμβουλος δεν ξέρω πού ζει. Πεθαίνουν άνθρωποι στο δήμο Καβάλλας. Έχετε δει η πόλη επιδημοτική Σύμβουλη να πεθαίνουν άνθρωποι στον δρόμο. Ταυτόχρονα, ας πάμε λίγο σε ποιο απ' τα θέματα και να μ' απαντήσει η αγαπητή Σύμβουλος. Λέει γενική και πλήρη απαλλαγή των μακροχρόνια ανέργων δημοτών από κάθε είδους δημοτικό τέλος. Όταν ο μακροχρόνιος άνεργος μου έχει εισόδημα στην εφορία όμως από ενίκια, από σπίτια όπως ήρθε και χθες ο εκπρόσωπος άνεργος που έχει δύο κατοικίες, ωραία, και τις νικιάζει και έχει εισόδημα, αυτό το εισόδημα, συγγνώμη λίγο, δεν φοραλογείται. Έχει κάποιο εισόδημα να ζήσει. Δεν νομίζω ότι είναι παραπέταμα της κοινωνίας ή δεν έχει να φάει, ή δεν νομίζω ότι ο δήμος μας δεν έχει κοινωνικές παροχές για να του προσφέρει. Ευχαριστούμε. Κύριε Μπουρτάνο. Σας ευχαριστώ πολύ. Κυρία Μπουντίδου, όταν μιλούσα για λαϊκισμό, αναφερόμουν σε αυτό ακριβώς το δίλεπτο που μιλήσατε προηγουμένως. Κύριε Ράδο και κυρία Μπουντίου, δεν έχετε τον λόγο. Σε αυτό το δίλεπτο λοιπόν, το άκρως λαϊκίστικο, που απλά πετούσατε αερολογίες, και εμείς ερχόμαστε εδώ με προτάσεις και θα τα πάρουμε με τη σειρά, αλλά θέλω να σας θέσω μια ερώτηση. Πιστεύετε ότι ένας επιχειρηματίας, ας πούμε ένας που έχει μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο, είτε πρόκειται για ένα μαγαζί συνειδηθρού σταυρού, είτε πρόκειται μέσα στον πεζόδρομο, είτε πρόκειται για ένα τραγούδι, είτε πρόκειται για ένα τραγούδι, είτε πρόκειται για ένα μαγαζί συνειδηθρού σταυρού, είτε πρόκειται μέσα στον πεζόδρομο, είτε γενικά. Πιστεύετε ότι με 70% φορολογία, μπορούμε να το αυξήσουμε και τα τραπεζοκαθίσματα. Μήπως θέλετε απλά να κλείσουν οι πχυρίσεις της καβάλας, μήπως απλά θέλετε να ερημώσετε την καβάλα και να την καταστρέψετε. Κύριε τη Δήμαρχη, παρακαλώ, αν ερωτήσεις, όχι τοποθετήσεις. Ωραία. Κυρία Μπούντιο, έχετε το λόγο για δύο λεπτά αυστηρά. Ευχαριστώ. Λοιπόν, καταρχάς, όσον αφορά την τοποθέτηση του κυρίου Ήμβρου, πρώτον, εγώ δεν είπα ότι πεθαίνει κόσμος στην καβάλα, ότι πεθαίνει όμως κόσμος γενικά, πεθαίνει στους δρόμους. Πρώτον, δεύτερον, ότι πεινάει κόσμος στην καβάλα και τρέχει στα συσσίτια, τα οποία διεργανονται από τις εκκλησίες, επίσης συμβαίνει. Στην δημότητα της καβάλας, δεν είστε, τα γνωρίζετε, τα βλέπετε, εσείς ευθεσιμώς μιλούσατε για ανθρώπους που κοιμούν τις πλατείες. Οι άνθρωποι που κοιμούν τις πλατείες, κοιμούνται από το καλό τους ή από την καλλιτή τους οικονομική κατάσταση, κύριε Ήμβρε. Εγώ αυτό ρωτάω, πρώτον. Και δεύτερον, δεν σας επιτέθηκα, εγώ επειδή πρέπει να πω τον εαυτό μου, επειδή με κοιτούσατε ειραινικά την ώρα που μιλούσα. Κύριε Μπουρδάνο, όταν μιλάμε για λαϊκισμό, να ξέρουμε τι λέμε. Εμείς δεν είμαστε λαϊκιστές. Εμείς θέλουμε να κοιτάμε τον άνθρωπο στα μάτια, τον άνθρωπο ο οποίος έχει την ανάγκη μας. Και όταν μιλάμε για τον μέσο καβαλιότη που είπε πριν ο κύριος Θεοφάνης, ο μέσος καβαλιότης, κύριε Θεοφάνη, είναι άτομο το οποίο χρειζεί τη δυσβολή της δήμου. Θα το ξέρετε πάρα πολύ καλά αυτό. Δεν ζούμε στην εποχή του 2004 και σε εποχές που είχαμε ακριβώς, που είχαμε μία οικονομική ευχέρεια. Πλέον ο μέσος καβαλιός και η μέση καβαλιότησα είναι άτομα τα οποία έχουν ανάγκη. Κύριε Μπουρδάνο, όχι, δεν θέλω να κλείσουν επιχειρήσεις, όχι, δεν θέλω να ερημώσω την καβάλα, ούτε να την καταστρέψω, ούτε να πεθάνει κανένας επιχειρηματίας, αλλά θέλω κοινωνική δικαιοσύνη, κύριε Μπουρδάνο. Δεν θέλω τη στιγμή που θα λέω ότι θέλω μίωση για τους συγκεκριμένους λόγους στεφαθείς κοινωνικές ομάδες να πηγαίνουμε στις επιχειρηματίες και να λέμε, α, δεν τους αγγίζουμε γιατί θα πέσει επιχειρηματικότητα. Έχουμε συνηθίσει να χαϊδεύουμε αυτιά πολύ πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων για πάρα πολύ συγκεκριμένους λόγους, λόγους τους οποίους είπατε εσείς πριν, για προσωπικούς λόγους τους οποίους εσείς αναφερθήκατε πριν. Και δεν είμαστε εμείς οι οποίοι λαϊκίζουμε κύριε Μπουρδάνο. Κύριε Μπουρδάνο, δεν υπάρχει διάλογος. Ακριβώς δεν υπάρχει διάλογος, καταρχάς. Κύριε Δήμαρχε, δεν υπάρχει διάλογος. Κύριε Αμπουντίου, διευθύναγω τη συζήτηση. Συνεχίστε παρακαλώ. Ευχαριστώ που με υπερσπίστησες του και λίγο καθυστερημένα κύριε Πασχαλί. Δεν σας υπερσπίστηκα καθυστερημένα κύριε Αμπουντίου. Με το που πετάχτηκε, πετάχτηκα κι εγώ για να τον επαναφέρω στη θέση του. Μάλιστα. Είμαστε εντάξει? Εντάξει. Λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε το γεγονός ότι κάποια στιγμή πρέπει να είστε ειλικρινείς απέναντί μας και να πείτε τουλάχιστον ό,τι. Κοίταξε να δείτε, εμείς δεν βλέπουμε ανθρώπους, εμείς δεν βλέπουμε ανάγκες. Έχετε υπερδί και πάλι το χρόνο σας. Εμείς βλέπουμε νούμερα, θα το καταλάβουμε, αλλά τουλάχιστον να είστε ειλικρινείς και να μην είστε υποκριτές. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αμπουντίου. Παρακαλώ, ησυχία στο σώμα. Ησυχία για να επιστρέψουμε. Εντάξει, το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο με τέτοιες φλέγους στους ομιλίες, αλλά παρακαλώ, μαζευτείτε γιατί έχουμε πολλά να βγάλουμε ακόμα και μας πιέζει ο χρόνος. Συνεχίζουμε από την Ελλάσσο αντιπολίτευση στην κυρία Γάλλο, αλλά πριν της δώσω το λόγο να θυμίσω στο σώμα ότι τροπολογίες για το συγκεκριμένο ψήφισμα θα δεχτούμε μέχρι και το τέλος της πρωτολογίας, δηλαδή μέχρι τους επόμενους τέσσερις ομιλητές, που σημαίνει ότι μετά όποια τροπολογία θέλετε να καταθέσετε θα είναι εκπρόθεσμη και δεν θα ληφθεί υπόψη. Αυτό, κυρία Μανάβη, δεν έχουμε διάλογο αυτή τη στιγμή. Κυρία Γάλλο, έχετε το λόγο. Ευχαριστώ πολύ. Κύριε Δήμαρχε, αναφέρατε στην αρχή της ομιλίας σας, όπως και χθες, ότι είστε στη διαχείριση του Δήμου τρία χρόνια και προφανώς έχετε κάνει πολλά έργα. Είμαι υπέρ σαυτό, όντως ο Δήμος Καβάλας έχει κάνει κάποια πρώτα βήματα. Ωστόσο, καθόμαστε δύο μέρες, σημαντικά, και μαλώνουμε για μερικές χιλιάδες. Ένας Δήμος δεν θα πάει ποτέ μπροστά για μερικές χιλιάδες. Πρέπει να έρθουμε λίγο στην πραγματικότητα, παιδιά. Επίσης, αυτά τα τρία χρόνια δεν είσαστε μόνοι σας, οπότε και στα καλά και στα κακά είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντί για να δουλεύουμε και να προσπαθούμε δύο μέρες να κόψουμε, να ράψουμε, πιστεύω ότι επιτέλους θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πιο βασικό, στη δουλειά. Δηλαδή, πρέπει απλά να κάτσουμε να δουλέψουμε. Πώς, θα μου πείτε σίγουρα. Χθες, για να ενημερώσουμε και τα παιδιά που ήταν στην Τουριστική Επιτροπή, ήρθε ο εκπρόσωπος της DEIAC και μας ενημέρωσε ότι υπάρχει διαρροές στο σύστημα 60%. Χθες δεν το πολύ συνειδητοποίησα, αλλά όταν μετά το βράδυ έκανα τον απολογισμό της ημέρας, έπαθα σοκ. 60% και σχεδόν δεν το συζητήσαμε. Γιατί αναλωθήκαμε να κάνουμε άλλες συζητήσεις με άλλο περιεχόμενο, όπως έχετε ήδη καταλάβει. 60% θεωρείται λίγο συγκριτικά με το ότι μας ανέφερε ότι σ' άλλες περιοχές έχει 90%, οπότε εμείς όπως πάντα επανεπαυτήκαμε σε αυτό και λέμε, α, εντάξει, δεν είμαστε χειρότεροι. Όχι, δεν πρέπει να κάνουμε αυτό το πράγμα, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Και πώς θα γίνουμε καλύτεροι και είναι πολύ δύσκολο το σύστημα και μπλα μπλα μπλα μπλα. Δεν σας είπα να γυρίσουμε και να το κάνουμε 40% ή 20% να το εξαφανίσουμε. Αν όμως ξεκινήσουμε με ένα σχέδιο και με ένα στρατηγικό πλάνο, θα φτάσουμε στο 59 του χρόνου, στο 58. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Πάρα πολύ ωραία όλα αυτά που λέτε. Συμφωνώ, διαφωνώ, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Απλά είναι λόγια. Είναι λόγια γενικά. Και εγώ. Δεν είστε μόνο εσείς. Και εγώ χθες χρησιμοποιήσα τις ίδιες πρακτικές. Αλλά το απόθεμα δεν θα έρθει ξαφνικά. Δεν θα έρθει άμα κόψουμε από τους πλούσιους, από τους στοχούς. Πείτε τους έτσι όπως θέλετε. Θα έρθει άμα δουλέψουμε. Άμα βγούμε εκεί έξω και δουλέψουμε. Και είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνουμε από ό,τι νομίζετε. Ευχαριστώ. Κύριε Γάλλο, ευχαριστώ πολύ. Υπάρχουν ερωτήσεις. Ο κύριος Δήμαρχος, μια ερώτηση. Ο κύριος Ράδος, μια ερώτηση επί της δέκασσιας. Και ο κύριος Ράδος, μια ερώτηση. Λοιπόν, πέρα ό,τι πώς γίνεται να βρίσκουμε πνεύμα σύμπνιας, να λέγει η κύριε Γάλλο για πνεύμα σύμπνιας, από τη στιγμή που η ίδια ήταν από τους πιο εμφανικούς του μαζί για την Καβάλα κατά της παράταξής μας. Και πώς θέλω να ρωτήσω, και στην ουσία θα ήταν ένα ερώτημα και για τους υπόλοιπους από την Προοδευτική Ένωση, αφού μιλάτε για τη ΔΕΙΑΚ και τις διαρροές της. Για ποιον λόγο δεχτήκατε τις προτάσεις της Κυντημοτικής Κίνησης για τη διεύρεση των παροχών του κοινωνικού τιμολογιού της ΔΕΙΑΚ. Ευχαριστούμε κύριε Ράδο. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Εγώ ήθελα να ρωτήσω τη συνάδελφα και συμφωνώ μαζί σας ότι πρέπει επιτέλους να κάτσουμε να δουλέψουμε, να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο συγκροτημένο πλάνο για το αύριο. Θα ήθελα να μας πείτε οι δουλειές αυτές πώς θα δημιουργηθούν, από ποιους και για ποιους. Γιατί για εμάς τους προοδευτικούς στην Προοδευτική Ένωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο οι δουλειές αυτές να πάνε σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και όχι στους ίδιους και τους ίδιους. Να μην και πάλι εξασφαλίσει... Έχετε διατυπώσει την ερώτηση κύριε Ράδο. Δεν χρειάζεται το πρόθετης. Ολοκληρώνω κύριε Πρόεδρε. Ολοκληρώνω. Να μην πάνε λοιπόν και πάλι στους ίδιους και τους ίδιους αυτούς που προστατεύει η Δημοτική Αρχή εδώ και τρία χρόνια. Ευχαριστώ. Αυτό επισημαίνω και πάλι ήταν τοποθέτηση. Καλό θα ήταν να μένουμε στις ερωτήσεις αυστηρά στον χρόνο γιατί πιεζόμαστε. Δεν θέλω να αναγνωρίζω στα επόμενα ψηφίσματα λιγότερους δημοτικούς συμβούλους επειδή δεν έχουμε χρόνο. Κυρία Γάλλου θα δεχτείτε τις ερωτήσεις. Ναι, φυσικά. Απλά το κύριο Δήμαρχο θα ζητήσω να κάνει λίγο μια διατύπωση της τελευταίας του φράσης γιατί δεν την άκουσα πολύ καθαρά. Ένα διατυπώστη κύριε Δήμαρχε για να είναι σαφές. Ναι. Για ποιο λόγο μιλάτε για ελλείμματα στη ΔΥΑΚ, διδεχθήκατε τη διεύρυνση υπαροχών του κοινωνικού τιμολογίου που πρότεινε η Δημοτική Κίνηση. Ωραία. Κυρία Γάλλου έχετε το λόγο για δύο λεπτά. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ερωτήσεις σας. Θα ξεκινήσουμε σας, κύριε Δήμαρχε, γιατί είναι αναγκαίο να βοηθήσουμε τις ευπαυθείς ομάδες, όπως και εσείς ο ίδιος. Έχετε υποστερήξει αυτές τις μέρες, σωστά. Δηλαδή δεν κατάλαβατε τη σύνδεση ενός με το άλλο. Εννοείται ότι πρέπει να κρατήσουμε κάποια χρήματα μέσα στο ταμείο και να μην τα δίνουμε από εδώ και από εκεί για να κάνουμε τις διαρροές. Δεν είναι αυτό το σχέδιο, προφανώς. Δεν θα κρατήσουμε τα χρήματα για έργα και θα τα αστερήσουμε από ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη. Πρέπει να κάνουμε και τα δύο. Και τα δύο γίνονται με δουλειά, κύριε Ραβ. Πώς? Ναι, αυτό είναι το πρόβλημα, το πώς. Γιατί καλά τα λέμε όλοι, αλλά πώς θα γίνει αυτό. Με σχέδιο, λοιπόν. Πριν αναφέρθηκε ότι ο δήμος είναι επιχείρηση, ο δήμος είναι λειτούργημα. Ο δήμος είναι και το δύο. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Είναι μια επιχείρηση που πρέπει να την αντιμετωπίζουμε και σαν λειτούργημα. Δεν γίνεται να απαλείψουμε καμία από τις δύο φύσεις του. Τώρα αναφερθήκατε πολύ συγκεκριμένα στο ποια ακριβώς θα δουλεύουν. Εγώ θα σας πω εμείς. Εμείς θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε. Και χωρίς να είμαστε εδώ, γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και γιατί πιστεύουμε και πιστεύω και εγώ προσωπικά ότι ο καθένας εδώ έχει κάτι να προσφέρει. Στην τουριστική επίτροπή αναφέρθηκαν πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία πιστεύω, θέλω ολοκληρωμένες στις προτάσεις τους αργότερα, ότι θα είναι μια καλή αρχή για να κάνουμε κάποια βήματα εξωστρέφειας της καβάλας. Έχουμε πάρα πολύ ωραία πράγματα και τα καταστρέφουμε εμείς οι ίδιοι. Λέω τώρα, αν θέλετε να ξεκινήσουμε από εκεί, ότι ένα business plan για το πώς ακριβώς θα διαχειριστούμε τον τουρισμό ως ένα σύνολο, θα είναι μια πρώτη βάση για να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Όσον αφορά τη DIAC μόνη θα μου επιτρέψετε να πω, ότι θα πρέπει να γίνει ένα σχέδιο σύμπρεξης και να υπάρχει μιας ενώτερης σχέσης της DIAC με το Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνει πάλι ένα αντίστοιχο σχέδιο, μακροχρόνιο, πάλι ένα business plan και ένα model canvas, για να μπορέσουμε να μειώσουμε σταδιακά όλο αυτό. Προφανώς, η ανάπτυξη υπερηφόητη δεν θα έρθει σε μια μέρα, αλλά θα έρθει από εμάς, δουλεύοντας. Ευχαριστώ πολύ! Κυρία Γάλλοφ, ευχαριστούμε πολύ! Πρωτού προχωρήσουμε στον επόμενο μιλητή, θέλει να κάνει μια σύντομη παρέμβαση εκ πρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του Δημοκαβάλλας, η κυρία Ιωάννα Νεστορίδη. Έχουμε τρόπο να μάθουμε, και θέλουμε να κονάξουμε, να μάθουμε. Ένα πράγμα θέλουμε να τονίσουμε, είναι ότι η πολύ ωραία της συζήτηση, πολύ καλός και εγώ όλος του διάλογους που θα πω κι ένα όνομα, προσπαθείτε να διαδροχείτε τη στιγμή που σε πηγαίνει να φορέψει μετατύ σας, ήτε στη φάση 3, που εσείς μάλλον και εμείς δεν ξέρετε πώς θα την κάνετε, στη φάση τους ίδιου που ετοιμάχνετε, που διαφέρετε, που συγκλήμετε, τι θέλετε να πουμπίζετε, πείτε το εγγέρον το επόμενο εβδομάδι που περάσετε μέσα στο έργαφο γιατί λίγο μετά θα μας συζητήσετε συμβιτήσεων αντιλόγου. Αυτό. Πηλετροπείτε σε ουσιαστικά μέρη και όχι απλώς σε τέτοια καρδιά σας. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πολύ, κυρία Ναστορίδη. Συνεχίζουμε με τον επόμενο μιλτή από τις συμπολίτευσες. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε, αγαπητό Προεδρείο, αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητή Δημοτική Σύμβουλη. Επειδή ακούστηκαν πολλές επιθέσεις κατά της παράταξής μας μέχρι τώρα, θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινήσεις. Όταν η κυρία Μπουντίδου μιλάει για νούμερα, μας παρουσιάζει σαν ψυχρούς ανθρώπους που δεν νοιάζομαστε για κανένα. Εμείς απλά το μόνο που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε και τη μέγη στη δυνατή παροχή βοήθειας στους συμπολίτες μας, αλλά παράλληλα και την βιωσιμότητα και την αυφορία του δήμος σύνολο. Αυτό δεν μπορεί να επιτεχθεί ούτε με κοινωνική πολιτική ασύστολοι όπως ανέφερε ο κύριος Μπουρδάνος πριν, ούτε όμως και με πολύ φιδωλή παροχή. Οπότε για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις δύο αυτές περιπτώσεις. Εμείς λοιπόν στηρίζουμε τη λύση εν συν όλο, αλλά διαφωνούμε επί των προτάσεων. Υπάρχουν προτάσεις που καταχρώνται τα δημόσια αγαθά σε βάρος των πολιτών. Συγκεκριμένα και για να συγκεκριμενοποιήσουμε τα πράγματα, όπως ανέφερε και η κυρία Νεστορίδη πριν, θέλουμε να διασφαλίσουμε στα δύο, τέσσερα και πέντε, ότι θα υπάρξουν οι ανάλογες τροποποιήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Θα κλείσω συμφωνώντας με την κυρία Γάλλου, η οποία ανέφερε ότι θα πρέπει να στρεθούμε στη βουλιά και να μην κάνουμε συζητήσεις άνευ λόγων, έτσι ώστε να βγει κάποιο αποτέλεσμα το οποίο θα βοηθήσει ουσιαστικά την πόλη μας και τελικά θα προχωρήσουμε μπροστά. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ κύριε Χατζιωάννου και γιατί ήσασταν εντός του χρόνου και γιατί ήσασταν συγκεκριμένος στην τοποθέτηση. Υπάρχουν ερωτήσεις. Το όνομά σας πείτε μου γιατί δεν φαίνεται. Ωραία, η κυρία Παπανικολάου και η κυρία Λαμπίδη. Ευχαριστώ πολύ για την αναγνώριση. Εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στον αγαπητό συνάδελφο της Άρχου σας Παράταξης. Γύρισε και είπε ότι θέλει να δείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο και να βοηθήσει όλες τις επαθείς ομάδες. Πώς θα τις βοηθήσετε όταν κατηγοροποιείται τα 67-80% των αναπήρων, νομίζοντάς τους ότι είναι επιχειρηματίες, θα τους βοηθήσετε έτσι, αυτό είναι ένα κοινωνικό πρόσωπο που δείχνεται προς τους συμπολίτες μας. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή σας την άποψη. Δηλαδή θέλετε να τους βοηθήσετε και συνάμα τους καταδικάζετε. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Κύριε Λαμπίδη. Πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε. Εγώ θα είμαι πολύ σύντομη. Μιλήσατε για τροπολογία στην 2, 4 και 5, αν δεν κάνω λάθος. Όσον αφορά τη 2, αν έχει αντίποψη μιλάει για πλήρη απαλλαγή των μικροχρόνια άνεργων δημοτών, θέσατε κριτήρια τα οποία δεν θα γίνουν δεκτά. Το ξεκαθαρίζω. Στην 4, το ύψος 75% για μονογονικές οικογένειες, ενώ εμείς επιμείναμε σε απαλλαγή και συμφωνήσαμε με τον κύριο Ζαχαριάς, 75% θέλετε να το μετατρέψετε σε 30. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Λαμπίδη. Κύριε Χατζιουάνου, θα απαντήσετε τις ερωτήσεις. Ναι, φυσικά. Ωραία, έχετε το λόγο για δύο λεπτά. Λοιπόν, όσον αφορά την ερώτηση της συναδέλφου κυράς Παπανικολάου, δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν κατανοείτε τη συνολική μου πρόταση, αλλά θεωρώ ότι το να υπάρχει απλά μια έκτοση 50% για άτομα με αναπηρία 80% και πάνω, το οποίο δεν νομίζω να είναι τόσο αποδοτικό σαν μέτρο, σε σύγκριση με το... Και μια υποτυπώδη επίσης έκτοση του 15% στα άτομα με αναπηρία 67% και άνω. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης, η οποία κατά τη γνώμη μου βοηθάει η μεγαλύτερη μερίδα αυτού του πληθυσμού και δεν την καταδικάζει. Και επίσης, όσον αφορά την κυρία Λαμπίδη, από προσωπική σαβάτια, δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης, δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης. Δεν μπορώ να καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείτε με αυτή τη τροποποίηση της κλιμακωτής φορολόγησης.