Business Process Management / Διάλεξη 4 / Balanced Scorecard Strategy Map - Πολυχρονάκη Χριστίνα (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 2016)
Balanced Scorecard Strategy Map: Εδώ λοιπόν έχουμε βάλει τα πράγματα και σε ένα επιλογή τι προηγείται πιάνου κοιτάξτε εντός ας πούμε πάλι του Μπερνάλ Business προσθέτει εδώ πέρα τώρα βρισκόμαστε σε ένα παράδειγμα το οποίο οκ μιλά η για μια εταιρεία η οποία αυτό το οποίο παράγει το διαθέτει μέσω franchising δικαιόχρησης ας έτσι λοιπόν ας πούμε ότι μιλάμε για μια εταιρεία που πουλάει ταπεράκια του εικοστού πρώτου αιώνα και αντί όπως μαμάδες και γιαγιάδες να κάνουν επίδειξη τάπερ στο σπίτι έτσι έχει ένα φραντσάιζ μοντέλο για να κάνει αυτή τη ωραία οπότε το κανάλι προς το παιδί είναι τέσσερις διαδικασίες να φτιάξουμε την επιχείρηση franchise μια Innovation προσέχεις να αυξήσουμε την αξία στον πελάτη το οποίο είναι ένα Customer Management process γιατί υποπτεύομαι ότι η αντίληψη που υπάρχει είναι μια αντίληψη που λέει θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον πελάτη στο πώς θα αντιληφθεί την αξία με τον τρόπο που έχουμε εμείς φτιάξε τα σπυράκια εγώ όταν ήμουν παιδί το θυμάμαι αυτό γίνεται τις κύριες ερχόντουσαν και έδειχναν τα ταπεράκια που δείχνει σαν ευκαιρίες πώς να κλείνει στο ταπεράκι έτσι διότι κάναμε ένα ταπεράκι που κλείνει σαν πατέρας και αν δεν ξέρεις να το κλείσεις θα ψηφίσουν και θα πεις αλλά μου λενε οτι κάνει το προϊόν καλά κάνει άρα λοιπόν το Customer Management process μπορεί και να έχει σημασία το τρίτο είναι άξιοι Operations Excellence δηλαδή νέα κοιτάξτε λειτουργικές διαδικασίες και αφήσανε να μην έχουνε waste και το τέταρτο είναι έμπειροι Edmund Corporate συνήθιζε δηλαδή να κοιτάξει και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει και να προσπαθείς να το κάνεις λίγο πιο αξιοπρεπές αυτά τα τέσσερις πράγματα που ορίστηκαν στο ίντερνετ άλλοι Business as παίκτη σε αυτό το παράδειγμα έτσι όπως ίσως αντί αντιλαμβάνεστε αυτό που συνέβη στο πρώτο κόμμα του μαθήματος του κυρίου διοικητή και τα κηπευτικά μας συνθήκες τους συνεχίζεται και εδώ πόσοι τρόποι υπάρχουν να ορίσουμε το 4άδες παίκτης κάποιοι και πόσα μου εκτίμηση μπορεί να υπάρχουν για κάθετες 6η κάθε οργανισμός φτιάχνει το δικό του γούστο έτσι τα οποία δε μοιάζουν καθόλου τους διότι κάθε οργανισμός είναι γυμνοί στον τρόπο με τον οποίο συνθέτη αυτό τελικά ονομάζεται προστιθέμενη αξία πριν πείτε τέτοιες μετρήθηκε να εντοπίσετε τα κύρια σημεία όπως γίνεται εδώ πέρα για ποια θέματα μιλάμε γιατί άμα θα δείτε εδώ πέρα το κομμάτι πελάτης χωρίζεται στα εξής εδάφια χαρακτηριστικά του προϊόντος και τις υπηρεσίες μας σε σχέση με τον πελάτη εικόνα στον πελάτη value προπονήσεων του πελάτη Operation Άλεξ Έλληνας εγγύτητα με τον πελάτη και ηγεσία προϊόντος είναι επιλήψιμη εμπλέκουν ψίχα η υπόθεση να ξεκινήσουμε μετράμε κάτι το κάνουμε είναι σίγουρα επιχειρησιακή βελτίωση σε όλους δηλαδή Οργανωσιακής αλλαγής είναι ξεκάθαρα ανοσία και λέγει υπάρχει πριν και μετά πριν μετράνε με τον μετράμε όταν μετράμε αυτό έχει επιπτώσεις σας θυμισω ποσό ταρακουνήθηκε το κοινωνικό σύστημα σε αυτή τη χώρα όταν βγήκε ένα νόμος που έλεγε ότι θα αξιολογούνται κάθε τριτοβάθμια εκπαίδευση εγώ στη ζωή μου στάθηκαν τυχεροί και δεν δούλεψα ποτέ σε πανεπιστήμιο που να μην αξιολογούμε όταν έπιασε δουλειά πριν από 20 χρόνια στο LSE τέλεση εννοείται ότι είχε αξιολογήσει των φοιτητών και των καθηγητών τους φοιτητές όταν ήρθε εδώ πέρα και βρέθηκα στο the hurt το τμήμα μου είχε αξιολογήσει απ' τους φοιτητές 10 χρόνια πριν αυτό γίνει νόμος για μένα ήταν μια φυσιολογική κατάσταση δίπλα στο πανεπιστήμιο ωρυόταν κόσμος αξιολόγηση υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό εγώ θεωρώ ότι είναι ανήθικο να μην αξιολογούνται ανήθικο γιατί όταν το σύνταγμα λέει οδηγό κάνω αυτοδύναμη διδασκαλία το οποίο σημαίνει ότι εδώ πέρα είμαι απόλυτος Άρχοντας εγώ από πίσω τι θα διδάξω εγώ αποφασίζω με ποιο τρόπο θα του εγώ αποφασίζω τι θα βάλω το κατώφλι για να περάσει το μάθημα άμα δηλαδή λίγο θέλω για 30 χρόνια να περάσουν τρεις φοιτητές δεν υπάρχει κάτι στο ελληνικό νομικό σύστημα να προστατέψει τους φοιτητές του όχι πολύ ορατό πάντως και θέλουμε Επιπροσθέτως αν και αναφωνεί πελάτες κάτσε ρε φίλε εντάξει είπαμε δωρεάν εκπαίδευση κάποιος ζόρικα μου τα λες έτσι και στο δικό μου μυαλό τα πράγματα λοιπόν οπότε τι είναι εκείνο το οποίο θέλω να πω με παράδειγμα την αξιολόγηση των πανεπιστημίων μερικές φορές η εισαγωγή νεκροί στις επιδόσεις μπορεί να αποτελέσει σεισμό οργάνωση ακόμη σεισμό έτσι απλώς υπάρχουν μερικά περιβάλλοντα η ποινή πέντε μηνών μετράνε επιδόσεις εξαντλεί ΙΚΑ φέρω παράδειγμα ΜΕΘ τους μη μετράνε στην κυριολεξία την κάθε αλλά στην κυριολεξία του καθενός και των νοσηλευομένων και των νοσηλευτών έτσι υπολογίζονται κυβικα αερα και κατανάλωσή τους δεν είναι δεν είναι λέω παραμύθια υπάρχουν άλλα περιβάλλοντα το οποίο πολλοί σεφ ξαφνικά έρχεται ένα ζήτημα διαχείρισης της τις επιδόσεις ρε προχωράμε παρακάτω ένα υπερεπάρκεια ένα πλαίσιο το οποίο μιλάει για το πώς γίνονται τα πράγματα σε επίπεδο διοικητικής μονάδας ας πούμε έναντι υπάρχουμε και κοιτάξτε πώς αλλάζουν οι ερωτήσεις Business πάλι πώς φαινόμαστε στο μάνατζμεντ παραπάνω user ωρύεται ισότοπα άλλαξαν τελείως ορολογία είναι θα μου πείτε ποιά ανάπτυξη ΑΕΠ εκείνη πια εξυπηρετούμε τις ανάγκες των χρηστών ποιους έλληνες τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές ανάγκες των χρηστών και τέλος είναι περνάν process δουλεύουμε αποδοτικά δε μιλιέται την υπάρχουμε την αυτό όποιος βρει τι δουλειά κάνει αυτό το Department θα πάρει συν ένα βαθμό σε ότι γράψει στην εργασία του υπάρχει ένα λέξη στη διάφανη η οποία το κάνει τελείως ξεκάθαρο γιατί τμήμα μιλάμε παρακαλώ όχι εξυπηρέτηση 1000 δεν είναι ναι είναι τμήμα πληροφορικής γιατί είναι τμήμα πληροφορικής για πες μας βρήκες γιατί οι έτσι για τη διάβαση κοπέλα γείωσης δε διάβασα πουθενά πελάτη δεν υπάρχει λέξη τέλεια στη διάφανη γιατί οι πελάτες είναι και χρήστες των υπηρεσιακών σύστημα οργάνου το Μπάνσκο Car σου είναι περίπου έτοιμο για την εργασία τώρα αν θα κάνει ένα ήδη υπάρχουν μια πώς μπορεί να ξεκινήσει προφανώς και θέλω δουλειά όπως βλέπετε όλα αυτά εδώ είναι και να έτσι αλλά είδατε πως αλλάζουν τα πράγματα καταρχήν είδατε πουθενά financial προσθέτει γιατί τα ήδη υπάρχουν ζούνε 67 ταλ την υπάρχουν αυτά κοστίζουν λεφτά στις επιχειρήσεις οπότε το κοντινότερο που μπορεί να μιλήσει για λεφτά ποιο είναι Business value θεωρείτο μάνατζμεντ παραπάνω που ξοδεύει όλο το άλμπουμ υπάρχουν τρεις συνεχή λογαριασμούς δώσε τόσα για συντήρηση τιμά παρέμεινε τρεις καινούριους παρέμεινε για προγραμματιστές φέρε μου ένα τέτοιο συμβόλαιο συνεργασίας με εξωτερικό πάροχο εξειδικευμένων υπηρεσιών τέσσερις τρεις το ξίδι ο λογαριασμός δίνει ταχύτητα ή σανίδες οπότε το κοντινότερο μπορεί να φτάσει τα ένα πες εκτίθεται γραμμένα μιλήσει για πίστες παρά υπονοώντας τότε για να μη σας κουράσω άλλο αυτό το πράγμα έχει μια σειρά από παραδείγματα και παλιά score card θέλω μόνο λίγων πίσω για να μην καίει τους ωραία ξεκινάμε από τη γενική περίπτωση στη διαφάνεια και 60 έχετε μερικούς αναιρεί γενικώς είναι δίκαιη έτσι στο financial κλασικά πράγματα ρυπαίνων Capital link λαό ειδικών ο αλί αλί θέλεις χρέους Cash flow στην Customer προσθέτει το αγαπημένο μάσκα στο μεσαίο της Παξινού Customer Operations Customer Acquisition και πρόσεξε το επόμενο Customer προωθεί η αντιληπτή υπάρχουνε περιπτώσεις Business δηλαδή Ρέιντζερς που στην ουσία θα δουλέψεις και υπάρχουν κατηγορίες πελατών πόσο κοστίζουν περισσότερο τους έχεις ιπποδύναμη τους έλαχε να τέτοιο συμβόλαιο κινητής τηλεφωνί κόπο υπάρχει πάροχος ξεκινάμε ποίηση από τι υπάρχει πιο συμφέρον συμβόλαιο εγώ ξέρω τι ειδικά συμβόλαια με μηδενικό παγίου εξαφανιστεί από την αγορά εδώ και τέσσερις χρόνια στενή κερδοφόρα άμα ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς τη γραμμή σου δεν κερδοφόρα ανήσυχους ανθρώπους που θα έχετε πολλές λύσεις στην ουσία τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας κόστους είχαν συμφέρον έτσι λοιπόν οπότε σε μερικές περιπτώσεις το Customer επτά μέλη την το πιο σοβαρό Markets είναι το ποιος και μπορεί να μείνει αυτό το πολύ αυτό που δίνει τώρα αλλά έχει το μερίδιο αγοράς το επόμενο που θα βγάλεις να σε κάνει πλούσιο τσάι Steinberg έναν προς εσείς πάλι σας αφήνω να διαβάσετε με ειδικές που μετρά την καινοτομία είναι αντρικές μετράνε κατευθείαν τη λειτουργία συνετό psycho η ημι παραγωγικότητα κοστίζει όπως λένε αυτό είναι γνωστό είναι πως κος θέλησε να θέλεις την εξερευνήσεις και μετά λένε εβραίους προφανώς ποιο είναι ένα πολύ σημαντικό το μια πολύ σημαντική μητρικής Ελένη χρέους διακράτηση καλών εργαζομένων έτσι το αντίθετο του ταμπλό ήταν να έχετε πάρει το μάτι σας έρευνες οι οποίες μιλάνε για τους καλύτερους συμπλοκές ξεσπούν στην Ελλάδα έχετε διαβάσει λίγο περιλαμβάνουν αυτές οι έρευνες ήδη θεωρούν εργαζόμενους καλεί τους πλόες είναι νομίζω ότι είναι αυτοί που πλέον τους μεγαλύτερους μυς τους είναι αυτοί οι οποίοι προσφέρουν τις χρυσό ότερες και επίλυση των γκαζόν ενώ για μάθηση και να έξι αυτό θα γίνει μέσω θέλουν ένα στρωτό περιβάλλον Ασίας ένα περιβάλλον Ασίας που δε θα νιώσουν ότι μονίμως είναι το κάνεις εκεί στο χέρι να τους δημιουργεί στρες συνεπώς αν το white light αλλά ας αλλά το πιο σημαντικό για τους εργαζόμενους σύμφωνα με τις έρευνες είναι και υγείας θεωρώ θεωρεί εργαζόμενους του δημιουργεί περί μάλλον δουλεύει για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί ΤΕΙ εντός αυτού του οργανισμού καλεί έτσι λοιπόν όποτε ειδών μια λίστα γενική από μητρικές δε θα μιλήσουμε για το ξύπνημα του λέει εκδοχές και το Μπάνσκο καντίνα υπεραρκετό οπότε ας κλείσουμε το πρόγραμμα αυτά τα έχουμε πει με μια συζήτηση περιηγούνται και έχεις περί μετρητών εμείς εδώ πέρα παίζουν με τρεις La 6ης με ρίζα αλλά και είδος είναι τα αποτελέσματα έτσι δηλαδή ένα ρίζα την δίκαιη τρόπος μια και το χρησιμοποιούμε το παράδειγμα στο σημερινό μάθημα ενίσχυσαν την δίκαιη και είναι εκείνος που θα γράψει καθένας από σας εξετάσεις εξέταση δεν έχουμε πράγματα παρά τις συνεργασίες έτσι λοιπόν performances και η τωρινή ίδιο πράμα τόνιζαν την δίκαιη και performances και λειτουργία να ακούσω παρακαλώ ίδιο μου ακούγεται γιατί κύριε πουλημένα που έγραψες δύο όρους εκεί πέρα αφού για το ίδιο πράγμα μιλάμε μήπως μιλάμε για το ίδιο πράγμα καμία άλλη άποψη παρακαλώ ναι είναι καλό είναι όχι ακριβώς ακούστε να δείτε τώρα όπως λένε στο σημερινό μάθημα το τι θα θεωρήσω απόδοση δηλαδή επίδοση το καθοριζόμενο έχω το διοικητικό εφετείο ως όριζαν την ελίζα τόπος ακίνητα πούλησε σήμερα είναι ένα κρυ α άνοιξε το μαγαζί σήμερα και μέχρι να το κλείσω άπληστος κινητά δεν επιδέχεται συζητήσεις τα πούλησαν το εάν αυτό είναι performer σε δίκαιη το όριο όχι ότι εξαρτάται από το διοικητικό πλαίσιο στο οποίο δουλεύω τηλέ στρατηγική μου e-learning κάθε οπτική λέει τι λέει τι λέει καταλάβατε οπότε άργησε αλλά τις θέλουν επεξεργασία yamaha είναι performances και τους τι είδους επεξεργασία αυτή τη δουλειά επτά κάμψης κοιτάξτε ένα σύστημα εργασίας ως ένα μπουκέτο από Business προσθέσεις και θα γυρίσει και θα πείτε λοιπόν εντάξει αποδοχή παρεμβάσεις μου εισηγήσεις για βελτίωση αλλά κοιτώντας στο θέμα της επιχειρησιακής επιδόσεις πάμε λοιπόν τώρα ας φτιάξουμε ένα πρώτο πλαίσιο επιτελικό ας δούμε τι σημαίνει η κάθε ένα οπτική Department κάνετε κι εσείς ρε φίλε είστε λίγο από το Corporate οπτική ίνα η κυρία θετική σκοπιά εκδίδει από κει έχει συγκεκριμενοποιήσει τους για το για το συγκεκριμένο υπάρχει θαυμάσια από αυτές τις τέσσερις οπτικές θα προκύψουν performances και έτσι χάριζαν την δίκαιη τους είναι τα πράγματα τα οποία τώρα βρίσκεται αίτημα μετρήσιμα εύκολα σας το εξηγήσω ρε παιδάκι μου restart την δίκαιη Τορίνο σήμερα εντός τη διάλεξη έξι από έξι στο Business process Management είχα παρόντες σε σύνολο 19 εντάξει κράτησε παρουσίες τους βρήκα τόσους τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το περφόρμανς η απάντηση είναι από καμία μέχρι τη κρίσιμη ποιος το λέει αυτό το σύστημα διοίκησης της απόδοσης που έχω φτιάξει και δυτικά η διαδικασία που εκτελείται τώρα λέγεται διδασκαλία και από πάνω από αυτή υπάρχει μια διαρκής διοικητική διαδικασία πουλάει παρακολούθησης και συμμετοχής θίγει και το παρουσία όλων τώρα θα βγει τίποτα δεν υπάρχει έξω γραμματείας της περάστε καλά σημαίνει διάλεξη έφτανε σε τέτοιο επίπεδο παρακολούθησης γραπτώς τόρις αλλά σου λέει τι έκανες με βάση μια κι η περφόρμανς συνθήκες και σου λένε τι να κάνεις και τάκη performances και είδος σου λένε είχε άλλα πράγματα π.χ. δείκτες μια αυτή που επηρεάζουν είναι επίγνωσης φραστικά έτσι γλυπτό άρα δεν είναι όλοι οι δείκτες επίδοσης το ίδιο κρίσιμη έξω και μιλάμε για και ελπίζει έτσι οπότε κοιτώντας τα διάφορα είδη ινδικές ρήτορες έχει βάλει στις επόμενες διαφανείς μια κολεξιόν από αυτά για να παίρνετε ιδέες και στην πραγματικότητα εκείνο το οποίο έχω να παρατηρήσω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν κακή performances DK Books κακή περφόρμανς Syndicate έως είναι πράγματα τα οποία δεν αποτελούν οικονομικά μεγέθη ταξίδι γίνεται τώρα ενώ το bottom Line είναι σε πολλές περιπτώσεις οικονομικά μεγέθη ελπίζω να σας έπεισα ότι η επίδοση οικοδομείται σαν τις οπτικές και αποτυπώνεται τελικά ως οικονομικό μέγεθος η και έως οικονομικά μεγέθη τους έτσι λοιπόν άρα είναι μη οικονομικά μεγέθη μετριούνται σου να δεν εννοείτε ένα περφόρμανς Syndicate που μετριέται μια φορά το χρόνο ειδική φόρμα Syndicate είναι είναι σαν να μου λες ότι το πιο κρίσιμο στοιχείο επιδόσεις που καθορίζει πόσο καλά τα πάνε τελικά είναι κάτι το οποίο είχα ασκήσει έξι θυμόμαστε το ταξί έτσι είπε το είναι κάτι που ενδιαφέρει την Επιτελική διοίκηση δηλαδή αποτελούν στοιχείο πάνω στο οποίο πρέπει να δράσει ο διευθύνων σύμβουλος έτσι να το κάνουμε εμφατικό τους κύμα είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως που δουλεύουν να αποτελεί δηλαδή αν θέλετε σκηνή γλώσσα είναι κάποιοι το οποίο πρέπει να αποτελεί την διευθύνουσα κάποιου ατόμου η ομάδας δηλαδή καλά αν είναι κάτι που το κοιτάζει διευθύνων σύμβουλος αλλά άμα κάποιος δεν έχει την ευθύνη για αυτόν τον performer συνθήκες και δεν κάνουμε τίποτα είναι κάτι το οποίο έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο δηλαδή μια μεταβολή επιδόσεις σε έναν γι δίκτυ επιδόσεις κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στο bottom Line και είναι άδειοι το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει θετικό αντίκτυπο δηλαδή καλή επίδοση σε ένα κίπερ φάρμας CD και ύδωρ ενδέχεται να συμπαρασύρει κ.ά. performances και τους έτσι άρα λοιπόν προσέξτε πότε χρησιμοποιείτε τη λέξη κι περφόρμανς Syndicate είχε άλλες δύο ρίζα αορτής performances και τους έτσι και κρυφά μας συνθήκες είδος πρέπει να είναι αυτό που λέει η λέξη κλειδιά δισ δείκτες κλειδιά ωραία λοιπόν αν και τώρα στην πραγματικότητα αυτά τα πράγματα ξεκινάμε με κάποια αστική στρατηγική δηλαδή δεν προκύπτει το Ballet ένα μοντέλο παλιάς σκορ card χωρίς στρατηγική όπως είπαμε γιατί χρειαζόμαστε στρατηγικούς στόχους οπότε εδώ πέρα αυτό που έχουμε και έτσι για να δείξω κιόλας ότι γνώση πλέον έχει διαχυθεί στη σημερινή εποχή το παράδειγμα με τη Wikipedia γιατί το μόνο που έκανε είναι να ψάξω τα λύματα της Wikipedia εκεί εφαρμόστηκε τους θανάση PDK τους ρίζα οξύνθηκε τους κι όλα αυτά για να δω τι λέει κι επειδή για όλα αυτά που ετοιμάζουν από τα ίδια με μένα λίγο σπίτια γιατί άνθρωποι σαν εμένα τα γράφουνε καλύμματα της Wikipedia για ανάλογα θέματα και μάλιστα μελέτη εισέτι λιγάκι αυτή η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενεργείας τι κοιτάζει αυτό το οποίο κοιτάζει στην ουσία οι αξίες της είναι Operation λέξεων Hannes πρώτα τη θέση και καθημερινή τη μέση πολύ θα ήθελα και δεν είναι καν τέτοιο πράγμα γιατί δεν είχε στη γειτονιά μου προς το παρόν μόνο κανένα και κομπιούτερ μια φορά την ημέρα έχουμε πάω εξέλιξη έτσι μιλάω πολύ σοβαρά γιατί εκεί μ'αρέσει ΔΕΗ και εγώ είμαι και υπέρ της άποψης ότι τέτοιες κρίσιμες εταιρείες πρέπει να είναι και οι κρατικές και όλα αυτά αλλά θέλω να νιώσω λίγο Customer Team βάση για το μόνο Customer εγκαινιάσει που νιώθω είναι εντυπωσιαστεί μου ζητάει να πληρώσω το λογαριασμό δεν έχω άλλο Customer and μαζί πήρε και υπάρξει κυδώνια είχαμε τρεις παρ πέντε την προηγούμενη μέρα στο κέντρο πλαφόν και μου είπαν ξέρετε είσαστε πάρα πολύ καλά σε είπε κοντά στις λίγο πολύ στις κολόνες υπερυψηλής τάσης και έχει μερικά καπνού έξι ναι δεν μας έφτανε καθόλου δεν ήταν μια καλή εμπειρία για την έτσι έτσι λοιπόν μόνο εκείνο το οποίο συμβαίνει τώρα εδώ πέρα είναι αυτό ποιος ξέρει τι είναι αυτό το διάγραμμα με τα στρογγυλά και εκεί έτσι χαλαρά βελάκια τι είναι αυτό είναι αναμμένη κάλυμμα είναι οι κύριες έννοιες για το franchising λοιπόν αυτό είναι μια άλλη μελέτη διαδικασία και τέλος γιατί τα κάνουν όλα αυτά μέσα σε ένα μάστερ σε Business Analytics αυτά βλέπουν τα στελέχη όλα αυτά που λέμε τα διοικητικά μια τι είναι αυτά αυτά είναι Manager Global Reporting εργαλεία πάνος λεωφορεία έκαστη απλώς το γιατί να γίνεται μάνατζερ Real Reporting πάνω σε αυτά τα μεγέθη με αυτό τον τρόπο μας το εξηγεί ένα πλαίσιο ειδικής πρακτική της το οποίο ξεκινάει την ικανότητά μας να είμαστε επιχειρησιακή ανοιχτές εντοπίζουμε διαδικασίες με τις εντάσσουμε σε ένα στρατηγικό πλαίσιο να αναλύουμε τα ζητήματα επιδόσεις τους και να μπορούμε να οικοδομεί ήσουμε να διατυπώσουμε ένα σύστημα διοίκησης στις επιδόσεις κατάλληλο για τους στόχους του κάθε κλήση κάθε οργάνωση κου πλαίσιο το οποίο είναι η πίστη μερικές λέξεις για να μέχρι του κάθε οργανισμού σας θυμίζω αυτό που είπαμε και στην αρχή θύματος καθένα του μεριά του τα σχέδια της μοιάζουν ήδη να αρχίσεις να αναλύσει αρκετή λεπτομέρεια όσο πιο λεπτομερειακά εξεταστεί περίσταση και τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις ότι ακόμα και στην ίδια αγορά ακόμα και στον ίδιο κλάδων της οικονομίας ακόμα και με το ίδιο τέλεια Γεωργίου δεν υπάρχουν και οργανισμοί είναι μίλησαν Ασία μια τσάντα οίδημα υπάρχουν μοναδικότητας το οποίο σημαίνει ότι και η διοικητική προσέγγιση μπορεί να ακολουθήσει γενικές γραμμές αλλά στη λεπτομέρεια της οπωσδήποτε θα έχει διαφορά και να μην ξεχνάμε βέβαια ότι από αυτές τις διαφορές είναι που προκύπτει και τη βεβαίωση προστιθέμενη αξία αυτό θα κάνει τους πελάτες με τους πελάτες δηλαδή να προτιμήσουν μας έναντι των άλλων και πολλές φορές ξανά στο τοπικό η κουλτούρα της επιχείρησε μια μια τις εξηγήσεις γιατί έχουμε τη διαφορά έτσι και τι δημιουργεί την κουλτούρα το σύνολο των ανθρώπινων υποκειμένων μέσα στον οργανισμό που ξεχνάμε ότι κάθε Οργανισμός την μικρο κοινωνία έτσι ανθρώπινα υποκείμενα καν να συμβαίνουν όλα αυτά πια σε κανένα μάθημα το οποίο μιλούσε για αυτοματισμό παραγωγής δεν κάθομαι να χτυπιούνται με λεφτά λοιπόν θα έλεγα μαζί τη μηχανή το ένα αυτό εκεί το άλλο κι αυτό το άλλο αυτό να το μαθηματικό μοντέλο να ρυθμίσει τις ποσότητες για ενώ δεν είναι έτσι θα πρέπει οπότε τελικά αυτές οι διαφορές που είναι αυτές που δίνουν το ανταγωνιστικό έτσι στη Σύμη πρωτιά αφού σκεφτείτε εν Ελλάδι τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τον τρόπο που ανταγωνίζονται μεταξύ τους και θα καταλάβετε είναι ξέρει εγώ αυτά είχα να πω υπάρχουν πόλεις οκ αλλά το δεύτερο παραδίδεται συνεργασίες είναι για 20% του βαθμού εισηγήσεις για βελτίωση σαφέστατα και θα πρέπει να έπονται μιας αξιολόγησης του συστήματος εργασίας κυρίας στο κάνω έτσι αρκετά σαφές και να το συνδέσω και με το τρίτο μέρος θα κάνετε ένα πλαίσιο διοίκηση της επιδόσεις η εισηγήσεις για βελτιώσεις θα αφορούν θέματα επιδόσεις επίδοση σχετικά με τον πελάτη το προϊόν με τη διαδικασία συζήτησης με τους ανθρώπους με την τεχνολογία με την πληροφορία θάλασσα λίγα παράδειγμα μας στον άρη εάν πετύχει αν επιχειρούσε να φτιάξει τον γκορ πρόσθεσε μα από οποιεσδήποτε από αυτές θα έβαζες ποτέ το ζήτημα του ιησού πουλάει αέρα μιλάς στο τηλέφωνο σαν μια κόρη πρόσθεσε πρέπει να τη διοίκηση παιδάκι εννοείται ότι πρέπει να το κάνει άλλωστε έχει μπει είναι αλλά επειδή ακριβώς είναι γίδια το βασικό μας πρόβας κων είναι ίδιο που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν στην εξυπηρέτηση του πελάτη στα κι το συνδυάζουν τις υπηρεσίες και σε τι τιμή χρεώνουν έχετε παρατηρήσει ότι είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα όταν βγάλει ένα ένα καινούργιο προϊόν ακολουθούν και οι άλλες για την ακρίβεια η ικανότητα να ανταποκριθεί γρήγορα σε αλλαγές στο στο ανταγωνιστικό περιβάλλον ίσως και να είναι πιο κρίσιμη από όλες τις πόρτες προς εσείς Κατσέλη πόσο γρήγορος σε Business μπορεί να σωθεί και να σου φύγει έτσι σε ρυθμό γρήγορες αγορές και πολύ εύκολο να βρεθείς από το Business υπάρχουν 1000 επιτελικές αποφάσεις πρέπει να τις πάρεις την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο τρόπο αλλά το κυριότερο είναι να καταφέρεις να διατηρεί στην πελατειακή βάση ξέρετε όλα αυτά έχουν αλλάξει πάρα πολύ υπάρχει προφορικά ότητας και μεταφορική τότες την φορητότητα οι φόροι είναι να μπορεί να κρατήσει το νούμερό σου δεν ξέρω αν θυμόσαστε όχι πως αυτό θα γινόταν τέσσερις τι γίνεται όταν δεν υπήρχε εύφορη λιτότητα ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα γιατί για να αλλάξεις πάροχο αλλάζεις νούμερο δύσκολη απόφαση ωραία τώρα τι έχει συμβεί έχει μειωθεί θυμός στις ανταγωνιστικές δυνάμεις πόρτερ που λένε το χρέος το σουξέ νίκος πελάτη του πελάτη είμαστε εμείς δηλαδή να πάει να βρει άλλον προμηθευτή κατέβηκαν πολίτες κυνικός κατεβαίνοντας τη συγκρότηση της αυξάνει τον ανταγωνισμό έτσι άλλων σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας και για το μάθημα και όλα αυτά και ελπίζω σε εργασίες στα αφανή να μασάτε κάτι που θα σας φανεί χρήσιμο λίγο παρακάτω