TEDxHeraklion | Beyond [ the Walls ] | Official Teaser 2015 (TEDx Heraklion, 2015)
: Τα τείχη συμβολίζουν την πόλη μας, παιδιά. Τα συμβολίζουν το Ηράκλειο. Είναι, ίσως, από τα ελάχιστα τείχη που διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Τα τείχη του Ηρακλειου είναι χάλια, ενώ θα μπορούσαν να ήταν ωραία πόλη. Δεν θα υπήρχε το Ηράκλειο, δεν υπήρχαν τα τείχη. Είμαστε πάρα πολύ δεμένοι και συναισθηματικά. Έχουμε μεγαλώσει γύρω από αυτά. Α, τα τείχη, τα κτίσματα ή τα τείχη γενικά, με τα ζάρια, τα μπεντέλλια. Για μένα τα τείχη είναι αυτά. Για μένα τα τείχη είναι αυτά. Για μένα τα τείχη είναι αυτά. Για μένα τα τείχη είναι αυτά. Για μένα τα τείχη είναι αυτά. Για μένα τα τείχη είναι αυτά. Για μένα τα τείχη είναι αυτά. Για μένα τα τείχη είναι αυτά. Για μένα τα τείχη είναι αυτά. Και coming from Berlin, from the Eurogroup. I am from Berlin and you can understand the walls. What do you mean they are propia. I was mesmerized when I saw them. Είναι και τις φλέκες στα τείχη. Τα οποία τείχη, μεταφορικά φυσικά, σχετίζονται είτε με τα δικαιώματα του ανθρώπου, είτε με τη σεξουαλικότητα του ανθρώπου. Είναι ένας περιορισμός στα τείχη. Βάζεις τη ζωή σου και την κλείνεις εκεί, η ασφάλεια σου. Η ζωή είναι απέξω. Θα σου πω κάτι. Είναι αυτό που νιώθεις την ασφάλεια μέσα στα τείχη και μετά φοβάσαι λαθές και όλες να βγεις, να κάνεις το μπιγιόντ. Πρέπει να σκέφτεσαι πάνω. Τι είναι αυτό? Τι σκέφτεσαι μετά από 1.000 χρόνια? Βλέπεις ότι οι άνθρωποι πηγαίνουν σε άλλα πλανήματα, με το αυτοκίνητο τους ή κάτι τέτοιο. Εντυπωσία, νομίζω. Εντυπωσία. Πέρα από τα τείχη, θα έλεγα ότι υπάρχει η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα. Όνειρα, ελευθερία. Μια πόλη υπάρχει. Υπάρχει μια πόλη. Τι υπάρχει? Κάτι το οποίο δεν μπορείς να δεις, γιατί τα τείχη είναι μεγάλα και δεν βλέπεις. Εκεί σκέφτεσαι πάνω στα τείχη. Πέρα από τα τείχη, μπορεί να βρει κανείς την τείχη. Μέσα από τα τείχη, δεν θα έχει τείχη.