Ενημερωτικό βίντεο του Δήμου Αγρινίου για τον εμβολιασμό (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2021)
: Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν να χαθεί ένα κομμάτι της πόλης σου. Οι άνθρωποι που έχουν χαθεί από κορονοϊό μόνο στην Ελλάδα αναλογούν στον πληθυσμό μιας μικρής πόλης. Νώσασα και πάλευα για τη ζωή μου στη Μονάδα Αυξημένης Φροδίδεση για 25 μέρες. Πολλοί που ήταν μαζί με εμένα δεν τα κατάφερα. Η περιοχή μας μέχρι τώρα έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα. Μην ακούς τον κάθε έναν που δεν γνωρίζει. Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από περιστατικά κορονοϊού. Έτσι, αναβάλλονται χειρουργία και το σύστημα υγείας δεν μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με άλλες σοβαρές παθήσεις και έκτακτα περιστατικά. Το πρώτο όπλο για τον κορονοϊό είναι από καιρό στα χέρια μας. Το εμβόλιο. Ήδη έχουν εμβολιαστεί πάνω από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ενώ οι επιπλοκές από το εμβόλιο είναι ελάχιστες και αντιμετωπίσιμες. Το θέμα του κορονοϊού δεν είναι θέμα πίστεως, αλλά είναι καθαρά θέμα ιατρικό. Ο εμβολιασμός δεν είναι πολιτική, είναι απόφαση ζωής. Επειδή κάθε ανθρώπινη ζωή μετράει, ας θωρακιστούμε όλοι, ας προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε. Ας νικήσουμε το φόβο. Ας νικήσει η ζωή. Βίμο-Σαγρινίου, ιατρικός σύλογος-Σαγρινίου