Η νεαρή μαθήτρια Αχιλλεία που συνδυάζει τη μουσική με τις επιστήμες στην κάμερα του UPwebTV (University Of Patras, 2018)
: Το διδικτυακό πανεπιστημιακό κανάλι Apple TV του Πανεπιστήμιου Πατρών βρέθηκε στο 17ο Παγκλήνιο Συνέντριο Φυσικής εδώ στη Φυσαλονίκη το οποίο διεξάγεται από πέντη έως Κυριακή 15 δηλαδή με 18 Μαρτίν, Δούλες 18 δίπλα μου όμως έχω μια έτσι νεαρή κοπέλα την Αχιλία, 13 χρονιά η Αχιλία, η οποία θα έχει μια εισήγηση Κυριακή 18 Μαρτύου Αχιλία γεια σου, χαιρόμαι πολύ που σε φιλουξενήμαστε στο YouTube κανάλι μας χαιρόμαι πάρα πολύ για την γνωριμία να είσαι καλά, πες μας δύο λόγια με τι ασχολείσαι ασχολείμαι με μαθηματικά, φυσική, αστρονομία και με τη μουσική όπως στη μουσική παίζω πιάνο, εκκλησιστικό όργανο και κοντεόν μάλιστα, επειδή έχω καταλάβει ότι παρουσιάζεις και συμβιάζεις με έναν τρόπο το εκκλησιστικό όργανο άρα συμβιάζεις τη μουσική με τις επιστήμες, ποιο ήταν το έναυσμα για το ασχολητήσμα κάτι τέτοιο είχα πάει στο διαγωνισμό φυσική όταν ήμουν πέμπτη δημοτικού και όταν πήγα στη βράβευση, επειδή βραβεύτηκα, γνώρισα τον κύριο Βολιττήση τον αντιπρόεδρο της Ένωση Σελήνων Φυσικών εκεί πέρα μου πρότεινε να πάω στο φυσικό αστρονομίας που θα γινόταν στην Εύβοια και έτσι κι εγώ πήγα και στην αρχή το άρχισα με power point που συνδύασα και τη μουσική που έπαιζα από εκκλησιστικό όργανο στο πρώτο μου ρεζιτάρ και έτσι μετά συνέχισα και τα έκανα σε βίντεο παρουσιάσεις όπως αυτή που θα παρουσιάσω ο Άνδρε. Καλή επιτυχία για την αυτοιχείο σου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Αν και πάρα πολύ μικρή, έχεις κάνει πάρα πολλά πράγματα που μέσα είναι δεδομένη και η αυτοιχειοί επιτυχία και θέλεις να με πειραστείς μαζί μας και με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Πώς ξεκίνησαν όλα? Δηλαδή πώς θέλησες να ασχοληθείς, ποιο ήταν το ένασμα που σου δόθηκε. Από δύο χρονών, επειδή η μαμά μου ήταν μαθηματικός, άσα και εγώ να μ' αρέσουν τα μαθηματικά. Από ενός χρονών είχα αρχίσει να παίζω πιάνο και στη συνέχεια συνέχισα και με την αστροδομία και αρχίσα να ασχολούμαι, βασικά ασχολούμαι από πρώτη δημοτικό, από τότε που άρχισα να διαβάζω όλα μου ακόμα πιο πολύ για να ασχοληθώ και με την αρχαιολογία και να τα συσχετίσω. Άρχισα όταν πήγαινα πάνω τη δημοτικού σε μια παρουσία σε εποχή στο σχολείο μου με την δασκάλα μου, την κυρία Λεύου Μανέθισε να κάνω μια παρουσία για τον Όμυρο. Πες μας και για το σχολείο σου, ποιο σχολείο μας έργεσαι πρώτη δημοτική. Αμήν Θεσσαλίνες. Και έτσι στην παρουσία που έκανα για τον Όμυρο είχε πει κάτι για την επιστήμη που είχα στην αρχαία Ελλάδα και επίσης είχα κάνει και πολλές παρουσίες και είχα κάνει και μια παρουσία για τον Οιστάιν και αυτό με τόνος ώστε να συνεχίσω ακόμα πιο πολύ την αστροδομία και να την συνδυάσω με τη φυσική και την αρχαιολογία. Εγώ κρατάω τη λέξη σε τόνος και εύχομαι να συνεχίσω σε τόνο μου πάρα πολλά πράγματα για να προοδεύσεις στη ζωή σου και να κάνεις πραγματικότητα όλα σου τα όνειρα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ναι, είσαι καλά χιλιά μου και θέλω να μας πεις έτσι για να κλείσουμε τι θα παρακολουθήσουμε αύριο, μια σύντομη αναφόρα στην αυριανή σου παρουσία. Αύριο θα παρουσιάσω για τους λόγους της Κεντρικής Αμερικής, τον πολιτισμό που είχαν αναπτύξει την προ-Κολυμβιανή εποχή και το πώς καταστράφηκε από τους ευρωπαίους κοτακτηλιές. Δηλαδή θα πω και την αιμερολόγια τους που είναι πολύ πιο ακριβέστερα από το γρηγοριανό που χρησιμοποιούμε και μέχρι σήμερα κατά οκτώ σεκόντ. Και για το πώς τα κτίσματα που είχαν δεν τα έκανε έτσι απλώς σαν ναούς, αλλά όμως ήταν σαν ένα ειδικό τμήμα του ημερολογίου τους. Πάρα πολύ ενδιαφέρον, αναμένουμε την αυριανή σου εισήγηση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά, χάρηκα πάρα πολύ που σε γνώρισα και αυτό είναι ο σκοπός που έχουν όλα τα συνέδρια, εκτός από μεγάλους καταξιωμένους επιστήμονες και κολλαπτόμενους επιστήμονες, όμως είναι πολύ σημαντικό. Σας ευχαριστώ πολύ κι εγώ χάρηκα πάρα πολύ να είσαι καλά. Στο νεπροτάζιο είμαι η Νιόκα Τσφάρα και ο Διονύση Λεφτάχης.