Πρώτο κουδούνι σήμερα με τον αγιασμό σε όλα τα σχολεία της Άρτας (ARTA WebTV, 2022)
: Να έχουν ένα καλό ταξίδι σε αυτή την όμορφη διαδρομή για τη γνώση και για την ορειμότητα. Αυτή την ημέρα η ψυχή μας τρέχει και σε κάποια άλλα παιδιά εκεί στην Ουκρανία όπου γίνεται πόλεμος και που δυστυχώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία της σχολικής μάθησης και μόρφωσης. Ήθε ο Θεός να δίνει ηρήνη σε όλο τον κόσμο, να μπορέσουμε εμείς να δοξάζουμε εσωτερικά το Θεό Εύχομαι εμείς να δοξάζουμε εσωτερικά τον Θεό για όλα αυτά τα οποία έχουμε, να είμαστε άξιοι ώστε να τα διατηρήσουμε και να μπορούμε ο ένας να ανέχεται τον άλλον και να αποδέχεται τον άλλον όπως είναι, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει η ανθρωπότητα ολόκληρη να διάγει εν ειρήνη και καρπός της ειρήνης είναι η πρόοδος και η επιτυχία σε όλους τους τομείς. Εύχομαι καλή χρονιά στους μαθητές, εύχομαι καλή χρονιά στους καθηγητές, Εύχομαι υγεία και δύναμη στους γονείς, οι οποίοι έχουν τα παιδιά τους στα σχολεία και ήθε ο Θεός να ευλογεί όλους. Νέα σχολική χρονιά, νέα αρχή, νέο ξεκίνημα για τα παιδιά μας. Εμείς, από την πλευρά μας ως πολιτεία, οφείλουμε να στηρίξουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Έμπρακτα έχουμε αποδείξει διότι φέτος στην Άρτα διορίστηκαν 88 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, 28 στη δευτεροβάθμια και 60 στην πρωτοβάθμια, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Η σχολική χρονιά λοιπόν ξεκινά με την Πολιτεία στηρίζοντας με εκπαιδευτικό προσωπικό την Άρτα και την περιοχή μας μετά από πολλά χρόνια, μετά από μια δεκαετία, όταν συνολικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 20.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Πριν από λίγες μέρες είχαμε τη δημιουργία ενός λυκείου, ειδικού λυκείου του ΕΝΕΓΙΛ για Γυμνάσιο και Λύκειο, για την Άρτα είναι το μοναδικό στην περιοχή μας, στην Άρτα και στην Πρέβεζα και σε ένα μέρος της Τολοκραννίας. Αποδεικνύουμε λοιπόν στην πράξη ότι η κυβέρνησή μας είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, είναι δίπλα στην κοινωνία, είναι δίπλα στους γονείς, είναι δίπλα στα παιδιά. Εύχομαι λοιπόν σε όλα τα παιδιά, στους γονείς, στις οικογένειες καλή σχολική χρονιά και με υγεία και προκοπή και καλή πρόοδο. Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, με υγεία πάνω απ' όλα, με δύναμη, με επιτυχία στους στόχους τους, να είναι δημιουργικοί και αποδοτικοί για όλους μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, να μην ξεχνάμε και τις οικογένειες που υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια και καλούνται μέσα σε αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν να ανταποκριθούν όλες τις υποχρεώσεις τους. Εύχομαι να είναι μια κανονική σχολική χρονιά, με ανοιχτά σχολεία, η Πολιτεία να εξασφαλίσει όλα όσα είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία, για την ισότητα των ευκαιριών για όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση, για την κατάρτιση στις νέες τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν όταν χρειαστεί να γίνει μια τηλεκπαίδευση ή οποιαδήποτε άλλη λειτουργία. Να ευχηθούμε λοιπόν όλα αυτά να λειτουργήσουν φέτος αποτελεσματικά, ούτως ώστε η προσπάθεια όλων να είναι επιτυχημένη και ιδιαίτερα τα παιδιά να αποκτήσουν τις γνώσεις που χρειάζονται αργότερα για να προχωρήσουν στη ζωή τους, αλλά και τη μόρφωση για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία. Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πάλι και αποδοτική να είναι και δημιουργική για όλους. Πραγματικά ως γονείς λέμε ότι όταν ξεκινάει μια σχολική χρονιά όλη η ζωή της οικογένειας αλλάζει και προγραμματίζεται για την σχολική χρονιά και έχουμε όλη την αγωνία για τα παιδιά μας για το καλύτερο δυνατό. Άρα μιλώντας και ως πατέρας και όχι ως δήμαρχος εδώ που ήρθα στα σχολεία Θέλω να πω ότι κοιτάμε το καλύτερο δυνατό για τα σχολεία μας. Πραγματικά χαίρομαι και είμαι περήφανος που έχουμε σχολικές υποδομές σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζονται. Έχουμε περάσει στα σχολεία μας πέρα από τους αύλιους χώρους των σχολείων, που πραγματικά με τους ελαστικούς τάπετους που έχουμε κάνει σε όλο το εύρος του δήμου, και στα χωριά αλλά και στην πόλη μας, καταφέρουμε να αθλούνται τα παιδιά και εν ώρα σχολείο, αλλά να έχουμε και τους άβλους χώρους στο σχολείο να ανοιχτούν, έτσι ώστε τα απόγευμα τα παιδιά μας να παίζουν και να οθούνται προς τον αθλητισμό. Από εκεί πέρα περνάμε και σε ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων, ήδη έχουμε ολοκληρώσει πολλές από αυτές και προγραμματίζουμε και ακόμη περισσότερες, για να μπορέσουμε να ρίξουμε τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και η εξοκόνωμηση αυτή που θα γίνει πάλι θα δοθεί στη σχολική κοινότητα προς άλλες δράσεις. Θα πω και πέρα, το θέμα των καθαριστριών ήταν κάτι που μας απασχόλησε όχι μόνο τον κάθε δήμο μόνο του, αλλά και την ΚΕΔΕ και το Διοικητικό Συμβούλιο και με χαρά ακούσαμε τα κυβερνητικά στελέχη προχθές στην Θεσσαλονίκη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ που είχαμε, ότι θα δώσουνε ο υπουργός ειδρικών ανακοίνωσης 6 εκατομμύρια επιπλέον για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα των καθαριστριών. Άρα νομίζω ότι με την καλή συνεργασία των εκπαιδευτικών, των εργονιών και του δήμου, νομίζω ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και μπορούμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά. Εγώ θέλω να πω, και το είπα και πιο πριν, ότι ο σχολικός φοβισμός, το λεγόμενο bullying, δεν θα πρέπει να υπάρχει στα σχολεία της Πολύμας, δυστυχώς υπάρχει και έχουμε δει και τέτοια περιστατικά, Άρα εκεί πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά όλοι και θα πρέπει για αυτά τα περιστατικά να μιλάμε στο σωστό χρόνο έτσι ώστε να προστατεύουμε την σχολική κοινότητα. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε όλοι μαζί. Μένα η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς και στους μαθητές και γενικότερα επισκέφτομαι τα σχολεία για να δω από πρώτο χρόνο και προβληματισμούς των παιδιών για να μπορέσουμε ως κοινωνία με τα παιδιά αυτά με τη νέα γενιά να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Καλή σχολική χρονιά, να πω κλείνοντας, με υγεία και δύναμη σε όλους.