2017-06-19 Περιφερειακό Συμβούλιο - live (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 2017)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Ο κύριος Δακής είναι προσωπική. Είναι προσωπική. Έχει όλα τα όνοματα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, πέντε λεπτά παίρνει το λόγο ο επερωτών, που είναι ο κύριος Δακής. Απαντάει ο κύριος Περιφεριάρχης. Και τελειώνει η συζήτηση της επερώτησης. Κύριοι συνάδελφοι, επειδή έγιναν αρκετά παράπονα από συναδέλφους, κύριε Τσότσο, σας παρακαλώ καθίστε. Επειδή έγιναν αρκετά παράπονα από συναδέλφους όσον αφορά το ωράριο και κάθε φορά προσπαθούμε να σας μαζέψουμε στην κυροελεξία απ' έξω. Θα σας παρακαλέσω, όταν λέμε αρχίζει η συναιδρίαση, να είστε στις θέσεις σας, ούτως ώστε να έχουμε απαρτία για να ξεκινάει η συναιδρίαση. Άλλη φορά σας παρακαλώ να μην παρουσιαστεί αυτό το φαινόμενο και υπάρχουν παράπονα. Ξεκινάει η συναιδρίαση. Δεν ξεκινάει από την ώρα 4, από την ώρα που είναι εκεί. Δεν ξεκινάει, ξεκινάει από την ώρα που… εντάξει, όλοι κάποια στιγμή και η αντιπολίτευση και η συμπολίτευση, υπάρχουν κάποια θέματα, υπάρχουν συναιδεύξεις έξω και αργούν. Δεν ξέρω να αρχίσουμε να το πείτε. Έτσι. Ζητώ… Δεν είναι έτσι κύριε Σβώνη και το ξέρετε πολύ καλά. Όλοι υπογράφουν. Ας υπογράφω. Ο πρώην περιφερειάρχης μου την έστειλε, απαντάει σύμφωνα με τον κανονισμό. Κύριε Πρόεδρε, είναι γραμμένα στην επερώτηση όλα τα όρια. Λοιπόν. Είναι συνολική η επερώτηση, δεν είναι μόνο την κυρίου Δακεί. Θα έρθει ο κύριος Δακείς. Να την αφήσουμε για λίγο πιο μετά την επερώτηση του κύριου Δακεί. Κύριοι συνάδελφοι, ζητώ την έγκριση του σώματος για τέσσερα θέματα εκτός ημερίσιας διάταξης. Θα έρθει και ο περιφερειάρχης για να κάνει ενημέρωση. Εδώ είστε κύριε Περιφερειάρχα. Αλλάξατε θέση κύριε Περιφερειάρχα. Μπορείτε να έρθετε δίπλα μου. Ελάτε εδώ σας παρακαλώ. Έχετε πάρει θέση του κύριου Σιμαδράκου. Δεν ξέρω, υπονοείτε κάτι άλλο. Κύριε Πρόεδρε, αυτό που είπατε πρέπει να ανησυχείς εσύ. Δεν σε θέλει δίπλο του. Εγώ το θέλω τον περιφερειάρχη δίπλο μου, αλλά αυτός φαίνεται... Κύριε Περιφερειάρχα, θα αφήσουμε λίγο την επερώτηση μέχρι που να έρθει ο κύριος Δακείς. Σας παρακαλώ, κάντε μια ενημέρωση όσον αφορά το θέμα με τα διώδια, με τους ανάργυρους. Κύριε Πρόεδρε, μίλησε τηλεφωνικά και είπε, επειδή την υπογράφουν και οι άλλοι, μπορεί ο κύριος Βόσδου να θέσει την ερώτηση. Ωραία. Γιατί θα αργήσει λίγο. Κύριε Βόσδου, μπορείτε και την ερώτηση και την επερώτηση την πρώτη. Γιατί η πρώτη επερώτηση είναι για τα διώδια. Ναι. Λοιπόν, ορίστε. Ναι, ναι. Κύριε Βόσδου, έχετε πέντε λεπτά. Θέλετε να διαβάσω εγώ την επερώτηση. Ναι. Διαβάζω την επερώτηση, μια και ο κύριος Δακείς θα αργήσει λίγο από ό,τι κατάλαβα. Ωραία. Επερώτηση προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δετικής Μακεδονίας. Ναι. Θα περιμένουμε να έρθει ο κύριος Δακείς. Ένας. Ο κύριος Βόσδου θα την αναπτύξει. Ωραία, συμφωνούμε. Αξιότιμη, κύριε Περιφερειάρχη. Να τη διαβάσω. Το θέμα της επιβολής διωδίων του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού, καθώς και του κάθετου άξονα προς την Καστοριά, που διατρέχει τη Δυτική Μακεδονία, αποσχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δετικής Μακεδονίας σε πρόσφυτα της συνεδρίασή του. Στην συνεδρίαση παρέστησαν και κατέθυσαν τις απόψεις και άλλοι φορείς, όπως δήμαρχοι το ΤΕ. Το Περιφερειακό Συμβούλιο σας εξοδότησε να μεταφέρετε τις θέσεις και αποφάσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Προημέρων και εφυνιδιαστικά υπογράφθηκε τη 18 Μαΐου 2017, η τροποποιητική ΚΙΑ και δημοσιώθηκε στο ΦΕΚ της 29 Μαΐου 2017, η οποία καθορίζει νέους σταθμούς διωδιών σε όλον τον άξονα της Εγνατίας Οδού, αλλά και στους κάθοντες σ' αυτές τις άξονες. Η νέα επιβάρεση πλήττει τη Δυτική Μακεδονία ιδιαίτερα δε τους κατοίκους του Δήμο Βοϊου. Κύριε Φόρστο, έχετε το λόγο για πέντε λεπτά και απαντάει ο κ. Περιφερειάρχης. Κύριε Φόρστο, έχετε το λόγο. Είναι αυστηρή διαδικασία, σας παρακαλώ κ. Εσβόλη, γιατί σήμερα έχει και τις 7 η ώρα το τομεάρχη και θα πρέπει λίγο να τελειώσουμε λίγο πιο γρήγορα. Θέλω την κατανόηση σας, ήδη θα είχαμε... κύριε Φόρστο, έχετε το λόγο. Κύριε Πρόεδρε, καταθέσαμε όλη την περιφερειακή σύμβουλη της αντιπολίτευσης του συνδυασμού, για να έχουμε τη δυνατότητα, όχι για να αλοκανήσουμε τον χρόνο, απλώς για να αναπτύξει ο καθένας και επειδή κάθε περιοχή, κάθε περιφερειακή ενότητα, δέχεται ή δέχεται μεγαλύτερη επιβάρινση από την επιβολή των δύο-δύο, να υπάρχει καλύτερη εκπροσώπηση και μεταφορά των απόψεων στον περιφερειακό συμβούλιο. Εγώ θα είμαι πολύ σύντομος. Υπήρξε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία αναφερθήκαμε και προβληματιστήκαμε για την επιβολή νέων δύο-δύων στην περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς. Εξουσιοδοτήθηκε μετά από συζήτηση που είχαμε εδώ, παρουσία δημάρχων οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφεριάρχης να μεταφέρει προς τους αρμόδιους φορείς, τον Υπουργό δεν ξέρουμε πού, να μεταφέρει αυτές εδώ τις απόψεις και εκτός εισαγωγικών τις αντιρίσεις μας. Ξαφνικά, εντελώς ευνηδιαστικά, βλέπουμε ότι δημοσιεύεται σε ΦΕΚ μια απόφαση επιβολής νέων δύο-δύων. Έχω υπόψιμου και τη συνάντηση που κάνανε οι τέσσερις περιφεριάρχες, έχω υπόψιμου και το κείμενο, το εννοίο, το οποίο βγάλανε όλοι και τις ανακοινώσεις οι οποίες συγκύλανε. Το ερώτημά μας είναι ένα και μοναδικό. Στις επαφές που έκανε ο κύριος Περιφεριάρχης να μας πει και ποιες είναι αυτές οι επαφές. Του έγινε κάποια υπόμνηση ότι θα γίνουν και άλλες θεσμοί δύο-δύων. Γιατί, αν του το είπανε, το απέκρυψε από εμάς. Αν δεν του το είπανε, τον κοροϊδόψαν. Είναι απλά. Αν έπεσε ο Περιφεριάρχης ο δικός μας θύμα παραπληροφόρησης από τους κυβερνητικούς αρμόδιους για τα δυόδια, το οποίο αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την δική μας υπόσταση ως περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ως θεσμός. Η ερώτησή μας είναι μία. Ή είχε υπόψη του έγινε γνωστό του Περιφεριάρχη ότι θα τοποθετηθούν και άλλοι σταθμοί δύο-δύων. Αυτό ρώταμε. Ευχαριστώ. Κύριε Εσβόλη, λίγο σύντομα μάνα. Ναι, κύριε Πρόεδρε. Όταν έγινε η αγνατεία από την Οικομενήτσα που κατασκευάστηκε αυτός ο αυτοκινητόδρομος μέχρι τους κύβους του Εύρου, πραγματικά για μας ήταν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για τη Βόρεια Ελλάδα, γιατί έβγαζε όλες τις περιφερειακές ενότητες από την απομόνωση και ήταν ένα κίνητρο για να γίνουν όλες οι αγορές ανταγωνιστικές. Έγιναν, όπως ξέρετε πολύ καλά, 16 ιδιόδια. Εμείς, εκφράζοντας την πραγματική οικονομία, θέλαμε να γίνουν δίπλα από την αγνατεία δορυφορικές επιχειρήσεις. Δυστυχώς, έγιναν 16 ιδιόδια τα οποία τα χρυσοπλήρωσαν οι πολίτες όλες της χώρας και τα πληρώνουν μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση που ήταν το 2014, εξυωματική αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός που ήταν αυτός που σήκωνε τις μπάρες και ήταν δίπλα με το κίνημα «Δεν Πληρώνω», όχι μόνο έστελε τα ραβασάκια με τα πρόστιμα σε αυτούς που δεν πλήρωναν, αλλά μέσα σε μια μέρα, μαζί με δύο υπουργούς, τον κ. Τσακαλώτο και ο κ. Σπίρτση, βάζουν 22 διόδια με τοπικά και πλευρικά στην αγνατεία, δίδοντας πρίκα στη νύφη που κατά τη γνώμη τους αύριο μεθαύριο έχουν δικό τους γαμπρό. Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο. Αυτό το αναπτυξιακό κοινωνικό μεγάλο έργο για τη Βόρεια Ελλάδα αμέσως υποβαθμίζεται, κάνει μη ανταγωνιστικές τις αγορές και μας στη Βόρεια Ελλάδα μας περνούν για πολίτες δευτέρας κατηγορίας. Για αυτό και δεν συμφωνώ με τις προτάσεις των τεσσάρων περιφεριαρχών, απλώς συμφωνώ μόνο το αναλογικό σύστημα χρέωσης να γίνει μόνο για τα 16 διόδια που υπάρχουν, γιατί αυτά τα ακριβοπλήρωση με το εστέρημα του ελληνικού λαού και τα 22 να πει ένα ξερό όχι, γιατί πραγματικά υποβαθμίζει αυτό το αναπτυξιακό έργο στη Βόρεια Ελλάδα και μειώνει την ανταγωνιστικότητα των αγορών. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστούμε κύριε Σβόλη. Κύριε Περιφερειάρχα, έχετε το λόγο... Α, ο κύριος Δακής. Ναι, κύριε Δακή. Το θέμα των 22 είναι πολύ σοβαρό και μας έχει... Κάντε λίγο ησυχία σας, παρακαλώ. Αγαπητοί συνάδελφοι, το θέμα των 22 είναι πάρα πολύ σοβαρό, γιατί έχει να κάνει με την καθημερινή μας λειτουργία και πέραν της οικονομικής επιβάρισης, δημιουργεί και μια ασφιξία στην κοινωνική λειτουργία των περιοχών όπου είναι εντοπισμένα τα διώδια. Θέλω να τον ίσου σχεδόν να πω, ότι ως περιοχή είχαμε το στοιχείο της απομόνωσης ιστορικά πάντα και με την εγνατία αυτό έχει σπάσει. Τώρα ουσιαστικά δηλαδή, ξαναδημιουργούμε τεχνητά τύχη απομόνωσης σε πολλαπλό επίπεδο. Αντιλαμβανόμαι στο όλο, ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι δεν έχουμε σιδηρόδρομο, όταν δεν έχουμε σιδηρόδρομο, μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι δεν έχουμε σιδηρόδρομο, ένα αναπτυγμένο δίκτυο που να συνδέεται με όλες τις περιοχές της χώρας, δεν έχουμε αεροπορικές συνθέσεις ή συνδέσεις ικανοποιητικές και προφανώς δεν έχουμε και ακτοπλοϊκές. Άρα το μόνο στοιχείο το οποίο έχουμε και να εδώ επικοινωνούμε, αλλά και με τις όμορες περιοχές, αλλά και οπωσδήποτε αλλού, είναι βασικά η εγνατία οδός. Και βέβαια η φόρτιση που θα γίνει των παλαιών οδικών δικτύων λόγω της διάθεσης των επαγγελματιών, των μεγάλων φορτηγών, να αποφύγουν την κίνηση από την εγνατία για λόγους διωδίων, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα πολύ πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα. Εγώ λοιπόν θέλω να παρακαλέσω τον κ. Περιφεριάρχη να μας πει, αν μετά την εξοσιοδότηση που είχαμε δώσει πριν μερικούς μήνες, περί τα τέλη Γενάρη, για να συζητήσει με τους κυβερνητικούς παράγοντες, το πρόβλημα όπως είχε τεθεί σε αρχική συζήτηση και το οποίο ήταν σαφώς υπιότερο από αυτό το οποίο εμφανίστηκε στο ΦΕΚ, αν τον κ. Περιφεριάρχη τον είχαν ενημερώσει οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες για την πρόθεση να επιβάλλουν αυτοά τα συγκεκριμένα διώδια όπως αποτυπώνονται στο ΦΕΚ. Και βέβαια θέλω να θέσω και πιστεύω κ. Περιφεριάρχα να είναι ομόθυμη συμφωνία μας, να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το οποίο να ζητάμε να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση που έχει δημοσιευθεί στο οφείλον της Εφημερίδας Κυβερνήσεως και εάν αφασιστεί κάτι άλλο με τα διώδια να γίνει και μέσα από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και να μη στραγκαλίζουν κάποιες περιοχές όπως ειδικότερα γίνεται με την περιοχή της Άτστας με τον Δήμο Βοΐου. Ευχαριστώ κ. Δακή. Νομίζω επαρκώς αναπτύχθηκε η επερώτηση. Κύριε Περιφερειάρχα, έχετε το λόγο. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Καταρχήν θέλω να γνωρίσω ότι είναι παραπουλιουσιαστική η επερώτηση που τέθηκε από πλευρά της αντιπολίτευσης διότι είναι ένα θέμα που απασχολεί σύσσωμα όλες τις τοπικές κοινωνίες της Βορής Ελλάδος. Από την Ιγουμενίτσα μέχρι και τον Ευρώ. Αυτά που είχαμε ως γνώση και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά και ως δέσμευση από το Νοέβριο του 2014 όπου και τότε είχαμε εκφράσει τις διαφωνίες μας και είχαμε γνώσει και την σχετική επιστολή προς τον κ. Χρυσοχοίδη για τις δρομολογούμενες παρεμβάσεις έναντι των δεσμεύσεων που έπρεπε η χώρα να αναλάβει με τους θεσμούς για την Εγνατία Οδό, το πράξαμε και στη συνέχεια και στην εξέλιξη των πραγμάτων. Έρχομαι τώρα στο τελευταίο δεδομένο που υπάρχει με την κοινή υπουργική απόφαση. Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι και στην επισήμωση του κ. Δακη αυτό έχει αξία να απαντηθεί ότι ο δρόμος Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη είναι ένας δρόμος στον οποίο προβλέπεται να υπάρχουν αναλογικά διόδια. Όπως και εκεί που υπάρχουν παραχωρισιούχοι και στις άλλες οδός που ολοκληρώνονται και έχουν κατασκευαστεί. Η Εγνατία Οδός εξαιρεί το από αυτό, να μην έχει αναλογικά διόδια. Δηλαδή να βάζουν όσα με τοπικά θέλουν και όσα πλευρικά θέλουν. Και αυτό δεν είχε πεισιμαθεί ποτέ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και όταν είχα κάνει την αναφορά μου στον κ. Χρυσοχοίδη και υπάρχει το έγγραφο το είχα δώσει και την άλλη φορά στο Προεδρίου, να μην το επαναλάβω. Αναφέρομαι συγκεκριμένα και σας το θυμίζω. Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι κατεξοχή νορνή με αποτέλεσμα το κόστος διαβίουσης ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες να είναι πολύ μεγαλύτερο από άλλες περιοχές της χώρας. Η ύπαρξη περισσότερων σταθμών διωδίων θα λειτουργήσει ανασταλτικά στον τουριστικό ρεύμα παρά τα συγκριτικά πληρονοκτήματα της περιοχής, όπως είναι γνωστό η περιφέρειά μας έχει τον υψηλότερο δίκτυο ανεργίας πανελαδικά. Στα είδη λειτουργούν τα διώδια θα μπορούσαν να προσθεθούν τα διώδια στην ιεροπηγή που βρίσκονται στα σύνορα. Σας απευθύνουμε εκκλησία να τροποποιηθεί η απόφαση ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία, μέχρι τη λειτουργία αναλογικών διωδίων. Σας ενημερώνουμε ότι είναι έγδυλα τα αισθήματα δικές και δικαιολογημένη διαμαρτήρια του συμπολιτώ μας και σε περίπτωση μη τροποποιήσεις τις απόφασεις θα μας βρείτε αντιμέτωπους. Μέχρι και τότε, αν προσέξετε, δεν υπάρχουν αναλογικά διώδια για την αγγρατεία, βάζουν με τοπικά και αρχικώς υπήρχε η απέτηση, προσέξτε το νούμερο, ακόμη και τώρα το απαιτούσανε να είναι 120, με τοπικά πλευρικά. Ο Γιώργος Σεύστοχα είπε ότι σήμερα λειτουργούν περίπου τα 20. Κύριε Σβολή, οι 20 δεν λειτουργούν σήμερα, περίπου. 16, έτσι, και υπήρχε η απέτηση. 8 και υπάρχει πρόβληψη για 16. Μπράβο, ωραία. Τι λέει αυτή η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία δεν συμφωνούμε και είναι δεδομένο, έτσι? Να γίνουν επιπρόσθετοι με τοπική σταθμή, στην περιοχή μας προσδιοριζόταν, όπως ξέρετε, στην αρχή να είναι στο Μικρόκαστρο και ένα στο Βενέτικο. Η άποψη που επικράτησε τώρα σε αυτή την απόφαση είναι να υπάρξει ένα σταθμό στην Πάρα και να υπάρξουν και δύο πλευρικοί. Αλλά να ισχύσει και ο αναλογικός σύστημα. Για πρώτη φορά το αναγνώρισαν και το δέχτηκαν οι θεσμοί για την Εγνατία. Αυτό είναι ένα σημαντικό, πρέπει να το κρατήσουμε. Πάμε τώρα να δούμε τι μέλη γενέσετε, πριν πάω στις αποφάσεις και τι είπαμε με τον κ. Σπίρτζ για να είναι η γνώσή σας. Επειδή όλοι έχουμε μια εμπειρία, εσείς κύριε Δακη μεγαλύτεροι από εμάς, αλλά αποκτήσαμε και εμείς τώρα δύο χρόνια, από τη δημόσια διοίκηση, τα δημόσια έργα, τις μελέτες και τους χρόνους που απαιτείται για να λοποιήσει κάποιος ένα έργο. Αύριο να ξεκινούσε η όλη διαδικασία σε επίπεδο μελετών, διαγωνισμών και κατασκευών. Δεν προλαβαίνουν μέχρι το Νοέβριο του 2017. Και είπα και δημόσια, το είπαμε και οι συναδελφοί όλοι οι τέσσες περιφεριάρχες, στην πολιτική όλα λέγονται και δεν γίνονται και υπάρχουν πράγματα που δεν λέγονται και γίνονται. Άρα βάσει με ρωμιών δεν βγαίνουν αυτά. Ήταν μια απέτηση, πίεση, το θεσμό να υπάρχει ως νομοθέτηση, διασφαλίστηκε η αναλογικότητα και από αυτών των δεδομένων εμείς και ξέροντας και τα χρονοδιαγράμματα δεν βγαίνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούν ούτε τα με τοπικά ούτε η αναλογικότητα. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι σήμερα η παθέ έχει κόστος 0,06,5 το χιλιόμετρο του ευρού. Δηλαδή έξι λεπτά το χιλιόμετρο. Σήμερα η Εγνατία που μιλάμε είναι κοντά στα τρία λεπτά το χιλιόμετρο. Εμείς είπαμε ότι με το αναλογικό σύστημα μέχρι να ισχύσει δεν θα γίνει τίποτε. Αυτό λέει η απόφαση μας θα σας τη διαβάσω για να σας τη θυμίσω. Και όταν θα γίνει το αναλογικό σύστημα, το ανώτερο που μπορεί να γίνει αποδεχτό είναι τα τρία λεπτά το χιλιόμετρο. Οι κάτοικοι των περιεφερειακών ενωτήτων που θα μπαίνουν και θα βγαίνουν, γιατί το σύστημα το αναλογικό έχει συγκεκριμένες λειτουργίες και είναι και ψηφιακά, δεν θα πληρώνουν δυο δυα. Και εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταξύ δύο ενωτήτων, όπου υπάρχει παραγωγική δραστηριότητα, και εύστοχα το έβαλαν και από την πλευρά του Εύρου, το βάλαμε και εμείς, σε μια κτήνα 15 χιλιόμετρων, να μην υπάρχουν πάλι ιδιώδια. Στους κατοίκους, τους μόνιμους μιας περιφέρειας που μετακινούνται για συγκεκριμένους λόγους. Διαβάζω λίγο την απόφαση των περιεφερειακών για να είναι η γνώση σας και αν θέλετε να τη σχολιάσετε. Λοιπόν, ομόφωνο να καταλήξουμε στο εξής. Να εφαρμοστεί ένα, να εφαρμοστεί αναλογικό σύστημα χρέωσης των διωδίων επί της Εγνατίας Οδού, με μέγιστο αντίτιμο 0,03 ευρώ ένα χιλιόμετρο και στο μέλλον, ό,τι και να γίνει. Να μην λειτουργήσει ούτε να κατασκευαστεί νέο σταθμός διωδίων με τοπικός ή πλευρικός, μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης. Τρία, για τις εντός περιφερειακών ενωτήτων εσωτερικές μετακίνησης να μην υπάρχει χρέωση. Τέταρτον, σε περιφερειακές ενώτητες όπου λειτουργούν ήδη περισσότερα του ενός διώδια, οι τιμές να δημορφωθούν άμεσα στη βάση της αναλογικότητας με αντίτιμο 0,03 ευρώ ένα χιλιόμετρο. Πέντε, να θεσπιστεί η δική τιμολογιακή πολιτική για τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας να μην λειτουργήσουν διώδια σε δρόμους που δεν έχουν χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και στους Ευζώνους, μπορεί να μας πούνε και στη Φλόρινα. Έγινε ένα κομμάτι της νίκης, ούτε εκεί μπορούν να βάλουν διώδια. Μα αυτές μας τις προτάσεις. Η συνάντηση που είχα με τον κ. Σπίρτζι, όπου μετέφερα και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, καταρχήν αυτές οι τοποθετές και αποφάσεις μας έγιναν αμέσως μετά τη σύσκεψη συνέπεση να υπάρχει Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κεντρική Μακεδόνια, όπου τοποθετήθηκα, πήρα και τα ευρεύματα από εκεί από το όργανο, που είδα μια ομόφωνη προσέγγιση πλιν της ανταρσίας και του κομμουνιστικού κόμματος των παρατάξεων. Με τις θέσεις μας αυτές. Με αυτές τις θέσεις των Περιφερειακών συμφωνούν και οι δήμοι και υπάρχουν και σχετικά αποφάσεις από τη Σπέδο. Πάμε τώρα στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Σπίρτζι προχθές. Του μετέφερα όλη την απόφαση των Περιφερειαρχών αλλά και των Περιφερειακών Συμβουλίων και του δικού μας και η δέσμαση του κ. Σπίρτζι είναι συγκεκριμένη. Ταυτίστηκε απόλυτα με τις απόψεις των Περιφερειαρχών και είπε συγκεκριμένα οι απόψεις μας συμπίπτουν και για το πώς πρέπει να δημορφωθεί το αναλογικό σύστημα διωδίων αλλά και για την ειδική μέρημα που πρέπει να ληφθεί για τους μόνιμους κατοίκους και τις ειδικές κοινωνικές ομάδες. Και κατέληξε η Ευγνατίοδος πρέπει να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρολό, αυτό που έλεγε και ο κ. Βόλης, προκειμένου να πάμε σε μία άλλη λογική από αυτή που είχε επικρατήσει από τις δυναιακές υποχρεώσεις της χώρας και επειδή πρέπει να δίνουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση αυτό το μεγάλο έργο κατασκευάστηκε με κοινωνικούς πόρους και με χρήματα του ελληνικού λαού αλλά αυτοί που το κατασκεύασαν άφησαν και ένα δάνειο και ένα χρέος και μια ουρά δύο δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Αφήστε να ολοκληρώσει ο κ. Περιφεριαρχός. Σήμερα έτσι όπως λειτουργεί η Εγγνατία για να γνωρίζετε επειδή ήταν και οι εργαζόμενοι εκεί και μας ενημέρωσαν και οι εργαζόμενοι και ο Πρόεδρος της Εγγνατίας Οδού μέσα στη συνάντηση των 4 Περιφεριαρχών είναι το εξής όπως λειτουργούν σήμερα τα διώδια η Εγγνατία Οδός έχει ένα κόστος συντηρής γιατί με ζητήσαμε το κόστος συντήρησης και το κόστος λειτουργίας για να ξέρουμε για ποιο πράγμα συζητάμε. Δηλαδή αν έχει ένα κόστος λειτουργίας και συντήρησης της Εγγνατίας παράδειγμα κατέτος 50 εκατομμύρια και αυτοί μας βάζουν διώδια για να πάρουν 100 εκατομμύρια δεν γίνεται αποδεκτό. Σήμερα το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της Εγγνατίας με στοιχεία που μας παρέθεσαν και οι εργαζόμενοι και η διοίκηση είναι κοντά στα 55 με 60 εκατομμύρια ευρώ, κοντά στα 60 με 65 είναι και τα έσοδα εκεί γύρω είναι. Σήμερα που συζητάμε. Με αυτό το σύστημα που υπάρχει. Αυτά είναι τα δεδομένα. Βεβαίως τον Υπουργό ήταν εύστοχη παρατήρηση του κυρίου Δακή, ήταν μας προβλημάτης επιμαγρών με τους 4 και τους 4 περιφερειάρχες, είπαμε ότι από τη στιγμή από αυτός ο δρόμος δεν θα είναι ελκυστικός, δεν θα είναι λειτουργικός και θα είναι αποτραπτικός να είναι ψηλοκόστος λειτουργίας, όλο το δίκτω που συντηρούμε το επερχειακό του εθνικό θα πέσει στις πλάτες μας που δεν υπάρχουν πόροι. Και ξέρουμε ότι και αυτό μας περιμένει και σε αυτήν αλλά και σε επόμενες αν θα υπάρξουν προγραμματικές περιόδους που δεν υπάρχουν χρήματα για δρόμους. Ό,τι συντηρούμε συντηρούμε μέσα από τις επαναλαβανομένες δράσεις από το λιγοστό που δείχνουμε που υπάρχει και αυτό τέθηκε στα υπόψη και αυτό συνοπολογίζεται. Δεν μπορεί να έχουμε ένα δρόμο που ο οποίος θα εισπράτει, θα γίνεται αποτραπτικός, θα επιβαρύνεται το άλλο δίκτυο και εμείς θα ψάχνουμε τους πόρους να τους συντηρήσουμε και σε αυτό συμφώνησε ο Υπουργός. Αυτά είναι τα δεδομένα, αυτή είναι ενημέρωση, δεν πρόκειται να βρει κανένας σταθμός με τοπικός, ούτε πλευρικός στο επόμενο διάστημα και θα πάμε κατευθείαν στο αναλογικό σύστημα, αυτή είναι η δέσμευση του Υπουργού και σας τη μεταφέρω. Τώρα, αν αύριο το προελάξει κάτι, εδώ είμαστε και ανάλογα θα πράξουμε. Παρακαλώ. Κύριε Σβολή. Κύριε Σβολή. Δεν είναι πάνω στο θέμα, σας έδωσα κατά παρέκληση το λόγο. Κύριε Περιφυλάρχα, από ό,τι γνωρίζω, το μνημόνιο αυτό είναι χαλαρό. Δηλαδή, δεν υπάρχει καμία μνημονιακή δέσμευση. Προβλέπει σύμπραξη μόνο με ιδιωτικό τομέα για συντήρηση και κάλυψη ατυχημάτων. Άρα είναι καθαρά απόφαση της κυβέρνησης. Γι' αυτό και εμείς λέμε, όχι σε αυτά τα 22 με τοπικούς και πλευρικούς σταθμούς. Γιατί? Για ποιον λόγο? Για αυτό που είπαμε και νωρίτερα. Δεν υπάρχει καμία μνημονιακή δέσμευση και ούτε θέλουμε να δώσουμε εξηγήσεις στους θεσμούς. Είναι καθαρά θέμα κυβέρνησης. Παίρνουμε απόφαση σήμερα ότι δεν θέλουμε ή δεν θέλουμε. Δεν έχουμε σε κανέναν να απολογηθούμε. Είναι θέμα κυβέρνησης. Κυρίες Βόλη, σας παρακαλώ τώρα. Ο αρχηγός της παράταξης σας συμμετέχει στην ΕΠΕ. Συνεργάζεται και έχει συνεργαστεί και ως περιφερειάρχες και με τον κ. Καρχιμάνη και με τον κ. Τζιτζικώστα. Κύριε περιφερειάρχα. Άρα αυτή τη στιγμή οι τέσσερις περιφερειάρχες και όλοι δίμησις ήσομα, του έχουμε και αποφάσεις, κάνουμε ελάφρους. Επειδή, επειδή πρέπει να το κλείσουμε και κυριαντακή. Στο ερώτημα που θέσαμε, λίγο να απαντήσουμε, μισό λεπτό λίγο. Κοιτάξτε, θα επικανταστώ, κυρία Ζαμπελιάδο, τον κανονισμό της ερώτης και της επερώτησης και θα τελειώσουμε εδώ. Δε θα προλάβουμε, κύριε Καρυπίδη. Να, Γεωργία, ένα λεπτό λίγο, να κάνουμε επιτρέπεις. Λίγο μια απάντηση στο ερώτημά μου. Μετά την απόφαση που είχαμε πάρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη ζήτηση που γίνει τέλος Γενάρη, και πριν υπογραφεί η οικία από τον κ. Τσακαλώτου και τον κ. Σπιρτζη, στις συναντήσεις που είχατε και θέσατε, το θέμα σας ενημέρωσαν ότι είχαν πρόθεση να βγάλουν αυτή την οικία? Εμείς, όταν πήραμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την κοινοποιήσαμε σε όλα τα αρμόδια όργανα. Σας θυμίζω ότι σας είχα πει σε κάποιες συνεδρίσεις του οργάνου, ότι συμμετείχα και σε μια αρμόδια διαβλημένη επιτροπή στη Βουλή, παρουσία του Ταϊπερ, όπου ο κ. Σπίτζης, υπάρχουν αυτά, υπάρχουν και πρακτικά, υπάρχουν και βίντεο, ο οποίος ο κ. Σπίτζης θα καταπέτει σε απέντηση στο Ταϊπερ. Θυμίζω ότι το Ταϊπερ είχε την απέντηση, την αυγνατία να την έχει και για να την βουλήσει. Και η αυγνατία έφυγε από το Ταϊπερ που την είχαν και οι προηγούμενοι και με το Ταϊπερ. Άλλο, άλλο, εγώ λέω αν υπήρξε... Συγγνώμη λίγο. Όχι αν σας ενημέρωσαν είτε προφορικά είτε γραπτά ότι προτίθεται να βγάλουν μια τέτοια απόφαση. Δηλαδή το κάνανε εγκρυπτό. Ποιο και εγκρυπτό, βγάλανε μια κοινή υπουργική απόφαση. Πριν, πριν, προφανώς όταν βγήκε την είδαμε. Και μόλις μας έγινε γνωστή, σε όλους μας... Δεν μας είχαν ενημερώσει δηλαδή ότι πρόκειται να κάνουν μια τέτοια απόφαση αυτό. Μας λέει ότι η εξήγηση που δίδεται για αυτή την κοινή υπουργική απόφαση λέει το εξής. Σε συνενόηση με τους θεσμούς. Θυμίζω ότι ο κύριος Πύργης στο 2016 πήγε τροπολογία στη Βουλή για να τα καταργήσει τελείως αυτά που δεσμέρθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και μετά πήγε άλλη τροπολογία, γιατί του είπαν οι θεσμούς, δεν γίνεται αποδεκτό! Συνεχίζει η κοροϊδία από πλευρά του κύριου Πύργης. Κύριε Βόστο, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ κύριε Βόστο. Δεν θα το μετείλεις. Σας παρακαλώ κύριε Βόστο. Καθίστε να σας παρακαλώ κύριε Βόστο, κύριε Βόστο, με εμάς δεν παίζει κανείς. Κύριε Περιφεριακά, εγώ δεν είπα ότι πέστει με εμάς. Εσείς αναφέρατε ότι θεσμοθέτης. Σας παρακαλώ κύριε Βόστο. Κύριε Περιφεριακά, εγώ δεν είπα ότι πέστει με εμάς. Εσείς αναφέρατε ότι θεσμοθέτης. Σας παρακαλώ κύριε Βόστο. Κύριε Περιφεριακά, εγώ δεν είπα ότι πέστει με εμάς. Εσείς αναφέρατε ότι θεσμοθέτης. Σας παρακαλώ κύριε Βόστο, κύριε Βόστο, με εμάς δεν παίζει κανείς. Κύριε Περιφεριακά, εγώ δεν είπα ότι πέστει με εμάς. Εσείς αναφέρατε ότι πέστει με εμάς δεν παίζει κανείς. Κύριε Περιφεριακά, εγώ δεν είπα ότι πέστει με εμάς. Εσείς αναφέρατε ότι πέστει με εμάς δεν παίζει κανείς. Δέκα φορές ο καθένας πετάζεται, δεν είναι διαδικασία αυτό το πράγμα. Είστε καλή. Πιστεύω. Σας παρακαλώ. Πρέπει να αντρέπεστε και αυτό. Το έχετε κάνει κατά επανάληψη και είναι ξεπεσμός του Περιφεριακού Συμβουλίου. Σοβαρά? Σοβαρά! Σοβαρά! Στον εαυτό σας αυτά. Πρέπει να αντρέπεστε! Κύριε Περιφεριακά, στην εισήγηση μου έθεσα το θέμα. Δεν αποτείνουμε σε εσάς, Κύριε Περιφεριάρχα! Στη συζήτηση... Κύριε Περιφεριάρχα, σας παρακαλώ! Ολοκληρώσατε, κύριε Περιφεριάρχα! Κύριε Περιφεριάρχα! Σε εσάς απευθύνομαι! Ολοκληρώσατε! Όχι, εντάξει, κύριε Περιφεριάρχα. Όχι! Όχι, εντάξει! Εκ του κανονισμού, δεν έχετε το δικαίωμα, κύριε Δακή! Ούτε πλάκα κάνω, ούτε γελάω! Ούτε συνηθίζω να λέω εκφράσεις παισοδρομίου! Επειδή το είπατε κατ' επανάληψη, κύριε Δακή, τρέπομαι για εσάς, τρέπομαι για την οικογένειά σας και για το σπίτι σας! Λοιπόν, έθεσα το... Ποιος πιστεύετε ότι είστε? Όλοι είμαστε περήφανοι για την οικογένειά μας και για τους φίλους μας! Δεν αναφέρθηκα, κύριε Φόρστ, το εγώ στο σπίτι! Κανένας! Τροπή! Κανένας, σε κανένας, στο σπίτι δεν αναφέρθηκα! Έννοχο! Κύριε Πρόεδρε, πες μου! Έχετε το λόγο, κύριε Περιφεριάρχα! Συγγνώμη που παίρνω το λόγο! Επτός θέματος θα του βοηθήσω! Έχει λειπάει για τακτική! Να κοιτάμε το εγώ, άτι και λίγο το εμείς εδώ μέσα και να χάνουμε το όλον! Εδώ είμαστε για να λύσουμε το πρόγραμμα των πολιτών! Παρακαλώ να εκλείπουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις! Η δική μου αγωνία είναι εδώ τι θα γίνει τώρα! Και σε άλλα ζητήματα, όπως θέλω να πιστεύω όλων των συναδέλφων εδώ μέσα! Ας ξεφύγουμε λιγάκι από τις προσωπικές αναφορές! Έχουμε συζητάμενα μίζων θέμα! Ας μένουμε σε αυτό, κύριε Πρόεδρε και κύριε Δακή και κύριοι συναντήσεις! Παρακαλώ! Κύριε Περιφεριαρτά! Στην ερώτησή μου ρώτησα, αν ήσασταν σε γνώση αυτής της και εγώ απαντήσατε όχι! Το σέβομαι! Αυτό ρώτησα και εγώ και το απαντήσατε! Και έθεσα ένα δεύτερο ερώτημα και μετά τη συνάντηση που είχατε στη Θεσσαλονίκη, προς ενίσχυση αυτής της απόφασης, όπως εκ του κανονισμού έχω δικαίωμα, ζήτησα να γίνει ψηφοφορία, που ομόφωνα προτείνω να αποφασίσει στον Περιφεριακό Συμβούλ, να ζητάει από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την κοίτα. Αυτό έφτιασα θέμα να γίνει ψηφοφορία! Εκ του νόμου έχω αποφασίσει δικαίωμα! Με συγχώρητε που παρεβαίνω, δεν υπάρχει ψηφοφορία! Πώς δεν υπάρχει ψηφοφορία! Με θέτο ερωθέ το θέμα, εκτός προημερισίας διατάξεων του κανονισμού, μέσα στη σχέση με αυτό το θέμα. Πες, Εμπελιάδη, την ερώτησή σας και ολοκληρώνουμε, νομίζω, τη διαδικασία. Για να είμαστε σίγουροι, Περιφεριάρχη, την καταλάβαμε καλά. Δεχθήκατε οι τέσσερις Περιφεριάρχες που ήσασταν εκεί, αντί για τα δεκαέξι μετοπικά, που προέβλεπε ο νόμος Χρυσοχοείδη, να έχουμε τριάνταοχτώ αναλογικά διόδια. Όχι! Αυτό που δεν προέβλεπε ο κύριος Χρυσοχοείδης, διότι αιγνατοί ήταν εξώστοις αναλογικότητας και μπορούσαν να βάζουν πέντε, λέω εγώ, δεκαπέντε, είκοσιπέντε διόδια και να έχουν ό,τι αντίτιμο θέλανε. Ενώ με την αναλογικότητα διασφαλίζουμε τη λογική του δικαίωση στο χαμηλότερο τιμήμα, μισό και κάτω από ό,τι είναι στον άξονα παθέ. Το δεύτερο που διασφαλίζουμε είναι να μετακινούνται δεωράν οι κάτι και αναενότητα και σε μία ακτίνα που υπάρχουν και επαγγραμματικές δράσεις μεταξύ των ενωτήτων. Αυτό διασφαλίζουμε! Δεν μου απαντήσετε τριάνταοχτώ αναλογικά διόδια. Η αναλογικότητα, το πού θα υπάρξει, θα το δείξει η Μελένη και ολοκλήρωσε. Η υπουργική απόφαση μιλάει για τριάνταοχτώ, θα αλλάξει δηλαδή, ερωτώ εντελώς καλοπροέρετα. Θα αλλάξει! Το αναλογικό σύστημα, το οποίο θα μελετάνε, είναι σε εξέλιξη, το μελετάνε, θα δείξει πού είναι, πού θα μπούνε τα πράγματα. Στην Εγνατία, πού θα παίρνει το χαρτάκι του και όταν εξέρχεται, πού θα πληρώνει. Ο κάτοικος της περιφερειακής ενώτητας Κοζάνης, δεσμεύθηκε ο υπονοχητής, δεν θα πληρώνει και όχι μόνον αυτός. Και σε μία ακτή να παίρνει 15 χιλιόμετρα να νεοτήτων, όπου υπάρχουν και επαγγελματικές φράσεις, το ίδιο. Και θα υπάρξει και ειδική γοτυμολόγιο για τους συχνούς χρήστες. Αυτά υπεροβλεπώταν πουθενά. Άρα αυτή η κυριακή υπουργική απόφαση δε θα ισχύσει, λέτε όσοι έχουν. Είπαμε στην πολιτική λεγότητα και δεν γίνονται και υπάρχουν πράγματα που δεν λέγονται και γίνονται. Εγώ σας λέω ποια είναι η απόφαση των περιφερειακών και δέσμες του υπουργού. Εδώ είμαστε και θα δούμε τι θα γίνει. Ευχαριστούμε κύριε Περιφέρη Άρχαρ. Κύριε Πρόεδρε, μόνο κύριε Καρυπίδη. Έχει. Λίγο να ρωτήσω. Ακούστηκε από εσάς ότι υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των δήμων. Αυτό δεν το έχω δει. Δημοσκαστουριάς έχουν συμφωνήσει μετά τη συνάντηση αυτή. Έχουν βγάλει, κύριε Σαγόπουλη, υπέδρα ανακοινώσεις. Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις από τον αρχηγό της Αντιπολίτευση, τον κύριο Δακή. Κύριε Δακή, για τις δύο ερωτήσεις που κάνατε, η οικονομική υπηρεσία και ο κύριος Κουτούλας ζήτησαν λίγο χρόνο. Μην με διακόπτετε, κύριε Κουτούλας. Μην με διακόπτετε, κύριε Κουτούλας. Μην με διακόπτετε, κύριε Κουτούλας. Μην με διακόπτετε, κύριε Κουτούλας. Μην με διακόπτετε, κύριε Κουτούλας. Η οικονομική υπηρεσία και ο κύριος Κουτούλας ζήτησαν λίγο χρόνο. Μην με διακόπτετε, κύριε Κουτούλας. Μην με διακόπτετε, εν ώρα διαδικασίας... Δεν τη δέτε θέμα συμφοφορίας, ήταν ερώτηση και επερώτηση. Σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. Λοιπόν, οι δύο ερωτήσεις, κύριε Δακή, που αφορούν... Κύριε Δακή, μην προχωρείς. Σας παρακαλώ. Κύριε Σβολή. Τι, κύριε Σβολή. Πάζουν να ανακριθεί και αν είναι ή όχι. Αυτή την πρόταση... Αυτή ήταν η περώτηση, κύριε Σβολή. Σας παρακαλώ. Αυτή ήταν η περώτηση. Μήπως δεν ξέρετε γράμματα. Εγώ δεν ξέρω. Να στη διαβάσω ξανά. Μπορεί να μην είμαι καθηγητής, αν δεν είναι του κοινωνικού περιοχείου. Και θα ξέρω καλά. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται. Έχουμε θέματα, το καταλαβαίνουμε εδώ. Λοιπόν, κύριε Δακή. Μιλάμε χωρίς τα ολόκληρα. Θα το θέλαμε μια εβδομάδα το θέμα. Άσου, γιατί. Γιατί άμα γίνει η συμφορία θα φοράσεις ασυνογλύνταψη, πείστε. Όσον αφορά, κύριε Δακή, ένα λεπτό. Έχετε κάνει κάποιες ερωτήσεις στις δυο ερωτήσεις που αφορούν τις συμβάσεις τις οποίες έγιναν στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους αντίστοιχους πίνακες προϋπολογισμού και αυτά που θα σας ειζήτησε ο κύριος Κουτούλας μια μικρή αναβολή. Μαζεύει τα στοιχεία σας, απαντήσει. Οι άλλες δυο ερωτήσεις σας στάλθηκαν αρμοδίως, οπότε απαντήθηκαν. Θέλω να δώσω λίγο... Κύριε Πρόεδρε, συγγνώμη λίγο. Πριν προχωρήσουμε. Προσθέστε λίγο τη διαδικασία, κύριε Δακή. Αυτό τη ρώτη διαδικασία. Το είπα στην εισήγησή μου. Θέλω να είναι πολύ σύντομη. Και επίσης θέτω όπως έχω εκ του κανονισμού δικαίωμα και παρακαλώ να το θέσω στη ψηφοφορία να ψηφίσει στο περιφερειακό συμβούλιο την απέτηση για ανάκληση της κυνηρής υπουργικής απόφασης του κυρίου Τσακαλώτου και του κυρίου Σπυρτζή που επιβάλλει αυτά τα διόδια που όλοι τα καταγγέλουμε εις Δυτική Μακεδονία. Παρακαλώ, έχω το δικαίωμα να το βάλω. Θέστω στη ψηφοφορία. Ναι, κύριε Περιφεράχα, ναι. Θέλετε δυο λεπτά για να συνενοηθούμε τώρα. Θέλετε κύριε Δακή να ζητήσω την ανάκληση αυτής στη σκία και να επαναφέρω την απόφαση του κυρίου Χρυσοχοείδη που να μην ισχύει η αναλογικότητα. Δεν μπορεί να είναι έτσι χωρίς σκία. Δεν μπορεί. Δεν μπορεί. Δεν μπορεί. Δεν μπορεί. Θέλετε να επαναφέρω την απόφαση του κυρίου Χρυσοχοείδη. Κύριε Περιφερειάρχη. Θέλετε. Τι θέλετε. Λοιπόν, συγγνώμη λίγο. Εγώ, λοιπόν, παρακαλώ, κύριε Περιφερειάρχη. Κύριε Περιφερειάρχη, παρακαλώ να τεθεί σε ψηφοφορία η απέτηση για ανάκληση στη σκία που υπογράφει ο κύριος Τσακαλώτος με τον κύριο Σπίρτζη. Είναι σαφές το θέμα. Λοιπόν. Επί της διαδικασίας, ένα λεπτό κύριε Αλεξανδρή. Κύριε Περιφερειάρχη, ο κύριος Δακής βάζει ένα θέμα, κύριε Περιφερειάρχη. Θα πρέπει το Περιφεριακό Συβούλιο να πάρει απόφαση αν θα συζητηθεί εκτός ημερήσεας διάταξης αυτό το θέμα. Αν, όχι κύριε Δακή. Αν συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσεας διάταξης. Λοιπόν, λοιπόν. Κύριε Περιφερειάρχη, σας παρακαλώ. Έχουμε μια υπερότηση, η οποία είχε απαντηθεί και νωρίτερα μέσα στην κοινωνία με τις πρωτοβουλίες που υπήρξαν και έγινε μια επιπρόσθετη ενημέρωση για όλα τα ζεθήματα μέσα στο Περιφεριακό Συβούλιο. Εάν θέλετε να φέρουμε το θέμα ξανά προς συζήτηση, με εισήγηση, εσείς φέρτε το. Εσείς φέρτε το. Και ζητήστε από το όργανο να ζητήσει την ανάκληση αυτής της υπουρικής απόφασης και προτείνετε τι θέλετε να αποφασίσετε. Εγώ θέλω να ρωτήσω τώρα, γιατί κάποιος με ρωτήσει και εγώ, με τις θέσεις των περιφεριαρχών, κύριε Δακί, συμφωνείτε ναι ή όχι. Ναι, δεν με ερωτήθησατε για να σας εφαράσω την άποψή μου. Ενημερώστε μας. Κοιτάξτε να δείτε λίγο. Συγγνώμη, λίγο. Κύριε Περιφεριαρχά, ένα ευγανάνετο, κύριε Κωτσίβη. Μπορώ να μιλήσω. Συμφωνείτε, κύριε Κωτσίβη. Και εγώ ζητώ, κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφεριαρχή, κύριε Περιφεριαρχή. Αφήστε με να κάνω την διαδικασία. Κύριε Πρόεδρε. Σας παρακαλώ, κατήστε με. Αφήστε με να κάνω την διαδικασία. Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, ένα ευγανάνετο, κύριε Δακί. Η κοινωνία, κύριε Περιφεριαρχή. Κύριε Πρόεδρε, να γίνει ψηφοφορία, αν θέλουμε αυτό. Ερωτάμε, ερωτάμε. Σας παρακαλώ, κύριε Σβόλη, ερωτώ το Περιφεριακό Συμβούλιο. Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, επί τις διαδικασίες. Παρακαλώ, επί τις διαδικασίες. Κύριε Πρόεδρε, επί τις διαδικασίες. Παρακαλώ, δώστε μου για ένα λεπτό. Ένα λεπτό, κύριε Πρόεδρε. Επί τους θέματος που έδισε ο Τύρος Δακίς. Ερωτάτε το σώμα, αν πει. Παρακαλώ, δώστε μου για ένα λεπτό, επί τις διαδικασίες. Παρακαλώ, παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε, δώστε μου το λόγο, σας παρακαλώ. Επί τις διαδικασίες. Και ποια διαδικασία, κύριε Κωτσίδη. Δεν πάω από το θέμα, ποια διαδικασία. Θα διευκολυθείτε, κύριε Πρόεδρε. Έτσι. Σας παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι. Ο κύριος Δακίς, ως εκ του κανονισμού έχει... Επιτρέψτε μου... Ένα θέμα, κύριε Περιφεριακά. Να πάρθει απόφαση, απόδειψη στη σκιά των Υπουργών, όσον αφορά τα διόδια. Παρακαλώ. Να συστηθεί το θέμα, όσον αφορά ποιοι συνάδελφοι... Παρακαλώ, επί τις διαδικασίες. Παρακαλώ. Με όλο το σεβασμό, προς όλες τις κατευθύσεις. Έγινε μια επερώτηση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Η επερώτηση εξαντλείται μεταξύ του ερωτώντος και του ερωτωμένου. Από εκεί και πέρα δεν ακολουθεί καμία άλλη συζήτηση και δεν προκύπτει καμία ψηφοφορία και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, εάν θα πρέπει να αναφερθούμε στην κία και πάει λέγοντας. Νομίζω ότι εξαντλείται και κλείνει το θέμα. Δεν μπορούμε να πάμε σε ψηφοφορία. Έχετε δίκιο στιγμός προς την επέραση. Για να μπει καινούργιο θέμα, θα πρέπει να έρθει έγκαιρα πριν την έναρξη της συνεδρίας σας με το εν τρίτον των υπογραφών. Όχι, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος Κουτσίδης δεν άκουσε τι είπα. Κύριε Δάκη, έκανε σε κάθαρο ότι βάζετε θέμα για να συζητηθεί αυτό. Ποιοι από τους συναδέλφους συμφωνούν να συζητηθεί το θέμα? Ποιοι συμφωνούν να συζητηθεί το θέμα? Πρόεδρε, συγγνώμη λίγο να διευκολύνω. Είναι στη διαδικασία, κύριε Τσότσο. Δεν ερώτησα, βάζω θέμα, κύριε Τσότσο. Βάζει θέμα ο κύριος Δακής. Βάζει θέμα, αλλά πρέπει να απολογηθούμε για ποιο λόγο νομίζω ότι θα αποφασίσουμε κάτι. Να καταλάβετε τι είπα, κύριε Τσότσο, μισό λεπτό λίγο, γιατί ο κύριος Κουτσίδης δεν άκουσε τι είπα. Λέω λοιπόν ότι θέτω προς ψηφοφορία και ζητώ να αποφασίσω ομόφωνα, όπως έχω του κανονισμού τη δυνατότητα, το περιφερειακό συμβούλιο, την ανάκληση της κυρίας υπουρικής απόφευσης των κυρίων Τσακαλώτου και Τσίπραλου και Σπίρτζη. Πάνω σ' αυτό θα σας απαντήσω, κύριε Δακή. Δεν φοβόμαστε, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ, επιτέλους μπορούμε να μιλήσουμε. Σας παρακαλώ, θα παρακαλέσω από εδώ και πέρα αυστηρά, αυστηρά. Δεν είναι διαδικασία αυτή. Θα ζητάτε τον λόγο και θα τον παίρνετε από το Προεδρείο. Θα σας παρακαλέσω πολύ, κύριε Τσότσο. Μετά την τοποθέτηση του κυρίου Περιφερειάρχη και τις διευκρινήσεις που έδωσε, γιατί μας είπε ότι ομόφωνα και οι τέσσερις Περιφερειάρχες απεφάσισαν κάτι με το οποίο συμφωνούν και όλοι οι δήμοι και συμφωνεί ταυτίζεται απόλυτα και ο κύριος Πίρτσις, νομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση περίτευε. Εξάλλου, τόνισε και κάτι ο κύριος Περιφερειάρχης που ίσως δεν το δώσαμε με μεγάλη σημασία. Ότι στην πολιτική θα τηρήσουν επιτέλους τον κανονισμό εδώ μέσα. Κύριε Τσότσο, έβαλε κάποιο θέμα ο κύριος Δακίστρος. Να κάνω μια ερώτηση, κύριε Πρόεδρε. Συγγνώμη, κύριε Τσότσο, με όλο τον σεβασμό. Περνάτε στην ουσία, επί της διαδικασίας. Μπορώ να έχω το λόγο. Επί της διαδικασίας, κύριε Πρόεδρε. Δικαιούμαι. Κύριε Τσότσο, απεφηβείτε στο Προεδρείο! Εντάξει, έχετε δίκιο. Αυτή τη στιγμή θα σηκώσουμε το χέρι να πούμε κάτι. Δεν πρέπει να δικαιολογήσουμε γιατί το λέμε. Δεν πρέπει να δικαιολογήσουμε, κύριε Τσότσο. Κύριε Δασκαλόπουλη, στη διαδικασία. Κύριε Δασκαλόπουλη, ζητήσατε στη διαδικασία. Αν συνέχιστε αυτό, θα κάνω διακομή, κύριοι συνάδελφοι. Ό,τι έχει σχέση με την ερώτηση και την επερώτηση, είναι ακριβώς όπως υπόθεκαν από τον κύριο Δακίστρο. Από εκεί και πέρα, ο κύριος Δακίς έχει το δικαίωμα, εκτός της ρύσης διάταξης, να ζητήσει να συζητηθεί. Και θα γίνει ψηφοφορία για το αν συζητηθεί το θέμα. Είπα κάτι διαφορετικό, κύριε Δασκαλόπουλη. Ναι, αλλά δίνετε το λόγο και μπαίνουμε στην ουσία του. Τι θα ψηφίσουμε. Πρόεδρε. Όχι, δεν μπαίνουμε στην ουσία του. Εντάξει, προχωρήστε λοιπόν για να είμαστε σύντομοι. Ένα λεπτό. Ποιοι ψηφίζουν να συζητηθεί το θέμα. Κύριε Πρόεδρε, επειδή θα αποφασίσουμε ποιο θέμα βάζει ο κύριος Δακίστρο, ποιο θέμα βάζει για να ξέρουμε. Όχι, όχι, ένα λεπτό. Το θέμα εσύ του βάζεις το θέμα. Ρε Γιώργο, εσύ του βάζεις το θέμα. Να μας πει ο κύριος Δακίστρο συγκεκριμένα ποιο θέμα βάζει να συζητηθεί. Βρε ανθρωπέ μου, θα ηρεμήσει. Λοιπόν, κύριε Αλεξανδρί, βάζω το θέμα για να αποφασίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ζητήσει την ανάκληση της σκιά τσακαλότου Σπίρτζη που βάζει τα νέα διόδια. Είναι πολύ σαφές. Πρόεδρε, πρόεδρε, έχουμε διάλειμμα. Καλησπέρα, κύριέ μου. Καλησπέρα, κύριέ μου. Καλησπέρα, κύριέ μου. Καλησπέρα, κύριέ μου. Καλησπέρα, κύριέ μου. Καλησπέρα, κύριέ μου. Καλησπέρα, κύριέ μου. Καλησπέρα, κύριέ μου. Καλησπέρα, κύριέ μου. Καλησπέρα, κύριέ μου. Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Είναι 50.000 ευρώ με συνοπτικό διαγωνισμό, λέτε, κύριε Αδαμόπουλε. 50.000 συμφυπιά, μαζί με φυπιά. Μαζί, μαζί με φυπιά. Κύριε συνάδελφη. Ναι, κυρία Ζεπηριάδου. Μια ερώτηση και για το 2011 και για το 2012, επειδή είναι στις αντίστοιχες περιοχές των δήμων, αντιπεριβερειάται, πώς και δεν συμμετέχουν στην προγραμματική, με συμβολή στο κόστος ο δήμος Καστοριάς για το 2012 και ο δήμος Άργος για το Γιολέντο. Εγώ να ανταπατήσω, κυρία Ζεπηριάδου, έχουν λεφτά οι δήμοι? Γιατί εμείς έχουμε από τις κάποιες. Όχι, όχι. Το Ρέμα Γιόλε είναι... Δεν παίρνεις ευρώ, από τις κάποιες το βάζουν. Ναι, κύριε Αδαμόπουλε, απαντήστε. Το Ρέμα Γιόλε ήταν στην ευθύνη μας και η κατασκευή των έργων των δημών. Πριν από δύο χρόνια. Αναγκαστικά θα πρέπει να παρεμβαίνουμε πού και πού, γιατί το κάτω τμήμα του Ρέματος συνεχώς βγάζει χόρτα. Η ανάγκη είναι κατανοητή. Το θέμα είναι, επειδή δεν το φάμε σε κανένα πρόγραμμα, γιατί δεν μετέχουν και οι δύνοι. Αυτό είναι το ερώτημα. Ζητήκε και δεν μπορούν ή δεν ζητήκε κανένα πρόγραμμα. Το έχουμε περάσει. Όχι, γιατί δεν μετέχουν και οι δύνοι από το δικό τους πρόγραμμα. Είναι μέσα σε δημό. Όχι, είναι έξω. Είναι μέσα σε δημό. Είναι και στους δύο δημούς. Και στους δύο δημούς. Και το Άργος και την Καστοριά. Το ερώτημα είναι αν τους ζητήκε και αν δεν μπορούν. Όχι, δεν τους ζητήκε. Έχει να κάνει, κυρία Ζημπηλιάδου, έχει να κάνει με τη Λίλη και ως φορέας διαχείρισης, μάλλον επειδή προκύπτει σαν σημείο εκτόνωσης, ακουμπάει δηλαδή στα θέματα του φορέα διαχείρισης. Και αυτό και το επόμενο που λέει για τα αποστραγγιστικά κανάλια. Και το επόμενο που είναι καθαρισμός αποστραγγιστικών κανάλων περιοχής κρεπενής. 70.000 ευρώ με συνοπτικό διαγωνισμό. Αυτά είναι αντιπλημμυρικά. Εδώ έρχεται αυτό που είπα και πριν. Αν είχε προχωρήσει το έργο διαχείρισης και είχε δεσμεθεί ο προϋπολογισμός και είχε γίνει η πρόσκληση στο ΠΕΤ για τα έργα που προβλέπονται στους σχέσεις διαχείρισης και τις μελέτες, όλο αυτό θα πληρώνονταν από κοινωνικούς πόρους και τότε δεν θα έμπαινε θέμα. Είναι αυτό που είπατε, συνεχώς πληρώνουμε από τους ΚΑΤ και είναι πραγματικά κρίμα για ένα έργο που είναι πολύ σημαντικό. Κυρίες συνάδελφοι, το 2011 και το 2012 που είναι με διαγωνισμό ομόφωνα. Πάμε στο θέμα 13. Έγκριση τρόπου εκτέλεσης διαγωνισμού. Έγκριση τρόπου εκτέλεσης διαγωνισμού του έργου καθαρισμού σαγωγμάτων από χυμαρολάβα στην ΠΕΠΣΝΟ Καστοριάση με ανοιχτό διαγωνισμό. Είναι 277.856 ευρώ, με ΦΠΑ έτσι. Ναι, ναι. Είναι ένα υπόλοιπο ποσό το οποίο είπαμε να κάνουμε ένα διαγωνισμό για να είμαστε έτοιμοι κάθε φορά που έχουμε τίποτα κατολιστήσεις και διάφορες καταστροφές να παρεμβαίνει ο εργολάβος που το έχει για να μην τρέφουμε να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία. Με ανοιχτό διαγωνισμό. Ένα έργο ομπρέλα δηλαδή. Ναι, ναι. Ομόφωνα κυρίες συνάδελφοι, ομόφωνα. Πάμε στο δέκατο τέταρτο θέμα, έγκληση τρόπου δημοκρασίας στο έργο καθαρισμός χυμαρολάβας στην περιοχή Πενταβρύσου για την προστασία του αντιλουσιασίου ίδρυυσης. 40.000 ευρώ με ΦΠΑ με συνοπτικό διαγωνισμό λέτε. Ναι, ναι. Εκεί κυρνινεύουν τα αντιλουσιασία ίδρυυσης στην Πενταβρύσου. Ομόφωνα κυρίες συνάδελφοι. Ανεβαίνει το ποσάφι. Ομόφωνα. Πάμε στο δέκατο πέμπτο θέμα, έγκληση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, περιφερειακής ενότητας της Καστοριάς και τοπικού οργανισμού εγγύων βελτιώσεων Βασιλιάδας, το ΕΒ Βασιλιάδας για την αντικατάσταση της φυσταμένης κατεστραμένης υδρολυψίας για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της επικίμηνης αρντευτικής περιόδου. Είναι ένα ποσό της τάξης των 6.500 ευρώ με V.P.A. και την εξοδότησή του από την Περιφεράρχη Καστοριάς Αδαμόπουλου να απογράψει την προγραμματική σύμβαση, τον ορισμό εκπροσώπων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τους αναπληρωτές τους ως μέλη, την κυρία Στρέζου Ζωή και αναπληρωτή του κυρίου Παπαδόπουλο Ιωάννη, την κυρία Μπαρτζάκη Ευγενία με αναπληρωτή του κυρίου Παπαδόπουλο Σταύρο. Ομόφωνα, κύριοι συνάδελφοι. Ομόφωνα το 2015. Πάμε στο 2016, έγκριση σύναμπσης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακής Ενότησης Καστοριάς και Οτωτικού Οργανισμού, εγγύου βελτιώσεων κορυσού λιθιάς για την λοποίηση εργασιών επισκευής του ευστάμενου αρδευτικού δικτύου, το ελόγου το εύ στη θέση παρακείμνη του ε24, με 7.000 με ΦΠΑ. Εξουσιοδότηση πάλι των Εντιπεριφερειάρχης Αδαμόπουλο για υπογράψη υπογραμματικής σύμβαση. Και εκπρόσωποι ο κύριος Πνευμονίδης με αναπληρωτή τον Νικολαίδη και η κυρία Μπαρτζάκη με αναπληρωτή τον κύριο Παπαδόπουλο. Ομόφωνα κύριοι συνάδελφοι, ομόφωνα. Πάμε στο 17 έγκρισης σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και των Αναστιτεχνικών Αθλητικών Σωματίων, του Ναυτικού Ομήλου Μαυροχωρίου με την επωνυμία Αργονάπτες, καθώς και του Ναυτικού Ομήλου Καστοριάς με την επωνυμία Ορεστιάς για τον καθαρισμό των κοπηλαντικών στήμων της λίμνης Καστοριάς από υδρόμεα φυτά. Αυτό που είπαμε προηγουμένως, τα 20.000. 20.000 με φυπνιά. Και τον ορισμό του κ. Ανταμόπουλου να απογράψει την προγραμματική σύμβαση και εκπροσώπους... Και εκπρόσωπους της Περιφέρειας, ο Πασχάλις Οβάσος με αναπληρωτή του τον κ. Κώτα και τον Θανάση Βεκιάρη, διευθυντή της Διεύθυνσης με αναπληρωτή του κ. Δώλα. Ομόφωνα, κύριοι συνάδελφοι, το 2017. Ομόφωνα. Πάμε στο 2018, τρομοποίηση 2 του προγράμματος έργο χρηματοτούμενο από τα θαμιακά υπόλοιπα παρελθόντων ετών της Πιέψινος Φλόρινας. Κύριε Γέρο. Να μην το κάνω ανάλυση, μεταφέρουμε 30.000 από τα δικαστικά στον αγροτικό εξελεκτρισμό γιατί μας λείπαν 30.000, ώστε να υπάρχει ένα υπόλοιπο 60.000 ευρώ να πληρωθεί. Έλειπαν 30.000, τα μεταφέραμε από εκεί. Και υπάρχει δύο έργα τα οποία αφορούσαν το νοσοκομείο και τη στέγα του ΕΚΑΠ στη Φλόρινα. Τα εννοποιούμε αυτά, γιατί στην αρχή είχαμε βάλει μια προμήθεια οικίσκων. Τελικά θα γίνει στον δίπλαικό παιδό, στο είδη υπάρχουν μια συντήρηση κτλ. Άρα τα ενώνουμε αυτά και γίνεται ένα το έργο. Και ένα καινούριο είναι 20.000 ευρώ, μία κατασκευή βοηθητικού εργαλευτικού δικτύου στον Άγιο Παντελίμονα. Είναι κάτι που ζήτησαν οι αγρότες, μία μεταφορά ενώ σωλήνα να τοποθετηθεί από μία απομόνα που έχουν εκεί, για να μεταφερθούν τα νερά κάπου σε κάποιο χώρο που θέλουν. Ομόφωνα, κύριοι συνάδελφοι, ομόφωνα. Και πάμε στο 19ο θέμα. Κρατάμε τον κ. Συμμαδράκο τώρα τόση ώρα εδώ. Θα πήγαινε με τον κ. Δακη. Στο άλλο πριθέκο, στο άλλο. Έγκριση αναγκαιότητας διενέργειας διαδικασίας διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού μεταφοράς μαθητό χωρικής αρμοδιότητας περιφερειακής ενότητας γρεβαινών σύμφωνα με την κ. 24001. Ναι, κ. Συμμαδράκο. Ομόφωνα, κύριοι συνάδελφοι, εδώ λίγη συνεδρίαση. Θα σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι η επόμενη συνεδρίαση να είναι λιγότερο ηλεκτρισμένη. Θα είναι λιγότερο ηλεκτρισμένη.