Τοποθέτηση και εγκατάσταση νέου πίνακα M/T και διακόπτη Y/T για την υποστήριξη των κτιρίων του ΕΠΑΛ (ARTA WebTV, 2022)
: Θέλω να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος σαν αντιδίμαρχος παιδείας αυτή τη στιγμή που βρίσκομαι στο ημειρήσιο ΕΠΑΛ και στο πρώτο εργαστηριακό κέντρο, όπου γίνεται αναβάθμιση του υποσταθμού που λειτουργεί εδώ και από το 1975 και δεν είχε γίνει ένας συγκρονισμός και μια συντήρηση, όπως έπρεπε με τις τεχνικές πρωτοδιαγραφές που οφείλουμε να τηρούμε σήμερα, ενέτει, 2022. Θέλω να αναφερθώ στην κατανόηση και στην υπευθυνότητα των διευθυντών και του ημερήσου ΕΠΑΛ του κ. Ψωμά και του εργαστηριακού κέντρου του κ. Μπαρδάκα του Σταύρου, οι οποίοι με συνεχόμενες οχλήσεις κατάφεραν να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα Ζητούμε συγγνώμη γιατί σήμερα το σχολείο, μετά το πέραση της εορτής για την 28η Εκτοβρίου, δεν έχει ρεύμα αλλά θα καθίσουμε, όπως είπε ο Εργολάβος, μέχρι αργά το βράδυ για να τελειώσουμε με αυτή εδώ την συντήρηση του υποσταθμού. Ουσιαστικά γίνεται μια αλλαγή του πίνακα ελέγχου της χαμηλής τάσης και αλλαγή του διακόπτου υψηλής τάσης. Ουσιαστικά παρέχουμε ασφάλεια στα παιδιά με τις προδιαγραφές τις σημερινές και καλύτερο έλεγχο του κτιρίου. Εδώ θέλω όμως να πούμε για το διατάφτα γιατί αυτά τα πράγματα κοστίζουν και ο δήμαρχος Αρτέων όταν εξέθεσα το έτημα της αλλαγής του υποσταθμού και του εξυγχρονισμού αμέσως μπήκαμε στη διαδικασία να το τρέξουμε. Άρα ο δήμαρχος Αρτέων και τον ευχαριστώ και προσωπικά το δήμαρχο από καρδιάς Ο δήμαρχος διέθυσε, έδωσε την προτεραιότητα για να γίνει αυτό εδώ το πράγμα, γιατί δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν εάν εμείς σήμερα δεν κάναμε αυτή την αλλαγή. Άρα, ως Δήμος Αρτέων βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας, έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια τους, Θέλουμε, όπως μας τους παραδίδουν οι γονείς, να παραδίδουμε τα παιδιά στο σπίτι τους. Άρα αυτό εδώ είναι ένα έργο πνοής που θα δώσει πάνω από 20 χρόνια ζωής στο υφιστάμενο κτίριο, τουλάχιστον ηλεκτρολογικά. Όμως, επειδή δεν θα μείνουμε εδώ, έχουμε στο πρόγραμμα Τρίτσες στη συνεργασία με τον Δήμορ Χορταίων, τεράστιες παρεμβάσεις και στα τρία κτίρια που αποτελούν το σχολικό συγκρότημα του επαγγελματικού ηλικίου. Οπότε θα δείτε ότι σε δύο-τρεις μήνες θα είναι βαμένα τα κτίρια, θα είναι τακτοποιημένα, με σοβατίσματα κλπ. Οπότε λίγο υπομονή, κάνουμε τώρα τα λειτουργικά που είναι απαραίτητα για την ασφάλειά μας και μετά μπαίνουμε σε εξωτερικούς χώρους και κάνουμε παρεμβάσεις. Εδώ προέρχεται να κάνουμε μια αναβάθμιση του υποσταθμού μέσης στάσης που τροφοδοτεί όλο το ΕΠΑΛ, η οποία φτάνει στο 80%. ήταν αρκετά παλιάς τεχνολογίας του 80', με ταυτόχρονη ενίσχυση για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια, να το πω απλά δηλαδή, όχι τεχνικά, που μας πάει χαμένη. Αυτό γίνεται με πυκνωτές.