13η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καβάλας 2023 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2023)
: Καλησπέρα σας. Καλώς ήρθατε στη Δέκα Τριέ της Συνεδρίας Εικονομικής Επιτροπής. Έχουμε δύο έκτακτα θέματα. Είμαστε σύμφωνοι με τα έκτακτα? Λόγω Πάσχα. Λόγω Πάσχα. Λοιπόν, πρώτο θέμα έχει σχέση και με τη σχετική, χθεςινή απόφαση που είραμε στο Μωτικό Συμβούλιο, εξειδίκευση πίστοσης για την καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε απόρους. Είμαστε σύμφωνοι σε άπορους, συγγνώμη. Ομόφωνα επομένως αυτό το θέμα, αφού εγκρίθηκε και χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεύτερο έκτακτο θέμα, έγκριση διοργάνωσης και συμμετοχής του Δήμου Καβάλα σε πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις και εξειδίκευση αντίστοιχης πίστοσης. Αφορά τουρνουά στα οποία θα συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας με ομάδες που αναφέρονται μέσα και δίνουμε ισομερό σε όλες τις ομάδες, σάντουιτς, αναψυκτικά νερά, μετάλλια και κύπελλα. Απλώς η σύγκριση έρχεται για όλες τις διοργανώσεις μαζί για να μην τις φέρουμε μία μία. Είμαστε σύμφωνοι? Λοιπόν, έχουμε 1.200 σάντουιτς, 2.400 ευρώ συμπεριλαμβαρομένο του Φυπιά, 1.200 αφιαλωμένα νερά, 360 ευρώ, προμήθεια 1.200 μεταλλίων προϋπολογισμού, 1.680 ευρώ και προμήθεια 150 αναμνιστικών κυπέλων τα οποία δίνονται στις ομάδες που θα κερδίσουν τα τουρνουά. Αυτό λοιπόν δίνεται ισομερό σε όλες τις ομάδες και αφορά για έξι διαφορετικά τουρνουά. Από ό,τι αναφέρεται εδώ στην ισήγη, κατ' αρχάς είναι για τις ομάδες Κεραυνός-Κρινίδων, Δόξα-Μεγδαλεώνα, ΑΕ Καβάλας, Δήρονας, Απόλλων και Καβάλα 2004. Θα γίνει από τις 22 Απρίλιο στις 4 Ιουνίου του 2023 με συμμετοχή χιλιάδων αθλητών από ό,τι αναφέρεται. Γιατί θα προσκαλέσουνε, ας πούμε για παράδειγμα το να που θα κάνει ο Δήρονας, θα προσκαλέσει και πολλές άλλες ομάδες από την ευρύτερη περιφέρεια, όχι μόνο από τον Ομοκαβάλας. Τώρα αν υπολογίσουμε ότι κάθε Ακαδημία έχει γύρω στα 50 έως 100 παιδιά ανάλογα, καταλαμβάνεστε ότι συνολικά θα είναι σίγουρα κάποιοι χιλιάδες αθλητές. Οπότε τα νούμερα θεωρώ ότι είναι σωστά. Καλησπέρα. Κύριε Δρακονάκη, είστε παρούσα? Ομόφωνα, λοιπόν, το δεύτερο έκτακτο θέμα. Περνάμε στο πρώτο τακτικό. Έγκριση πρακτικού 1 προσερνού αναδόχου του διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης εκτέλεσης του έργου εργασίας διαμόρφωσης εσωτερικού περιβόλου και χώρου θεάτρου του Φρουρίου για την επροσβασιμότητα ΑΜΕΑ. Αναφέρεται μες στον ανάδοχος. Ομόφωνα από μένα στο πρώτο θέμα. Δεύτερο θέμα. Έγκριση κίνησης εσωχήματος του Δήμου εκτός έδρας στο τόπιρο ξάνθις για τον Πέμπτο του 2023 για τον κδάει ξάνθις. Είμαστε σύμφωνοι? Ομόφωνα και το δεύτερο θέμα. Τρίτο θέμα. Ποδοχή δωρεάς. Είναι χρήματα που μαζεύτηκαν από μια αθλητική εκδήλωση ποδόσφαιρος Άλλας και τα χρήματα αυτά θα πάνε σε παιδάκια από τους οικογένειες του κοινωνικού παντοπολίου τώρα στο Πάσχα. Για να τα πάρουμε δωράκια. Δεν το αναφέρει. Αναφέρθηκε μέσα. Δεν το γράφει. Μπορούμε συμπροματικά να πούμε ότι διευκρινίζεται ότι είναι για τη δράση αγκαλιά ελεγγύης και θα δοθούν στα παιδάκια των οικογενειών του κοινωνικού παντοπολίου. Τα παιδιά των οικογενειών του ομόφωνα από μένα στο τρίτο θέμα. Και τέταρτο και τελευταίο θέμα. Έγκριση αυθιμερών μετακίνησης και αποζημίωσης δαπανών αυθιμερών μετάβασης του δημάρχου στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί το Γενικό Διευκρινό Πυρηματολογική Πολιτικής και Υπουργείο Περιβάλλοντος για υπόθεση του Δήμου Καβάλλας. Είμαστε σύμφωνοι. Να ευχηθούμε λοιπόν καλό Πάσχα. Καλή Ανάσταση. Καλή Ανάσταση. Καλή Ανάσταση.