Διάλεξη 11 / Εργαστήριο 11 - Γαλαζούλας Χρήστος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2014)
Εργαστήριο 11: Είστε έτσι εδώ στο διάδρομο, όπως είστε αραιώστε εκεί, αραιώστε όμως μεταξύ σας. Αυτή που έχει την μπάλα, κάνει ball handling με περιστροφές γύρω από το κορμί, χωρίς να ακουμπάμε με δάχτυλα και η άλλη κάνει διατάσεις. Και αλλάζουμε, δίνουμε την μπάλα να κάνει και κάνουμε εμείς διατάσεις. Πάμε! Κουνήσου, Κατερίνα, Φωτεινή. Λυγάτε γόνατα, ρυθμικές κινήσεις, δώστε ζωή στην μπάλα, δώστε κινήσεις σας, χάρη, εδώ, εκεί, έτσι, μην έχετε τα για τους χορούς μόνο τα. Αλλάζουμε, δίνουμε την μπάλα, κάνουμε εμείς, μια ο ένας, μια ο άλλος. Με δάχτυλα ελέγχουμε την μπάλα, την ελέγχουμε, ωραία σταυρούλα, καλά το πας. Κομμάτια σας, ανοιχτά τα δάχτυλα πάνω, ανοιχτά. Τα μάτια και τα αυτιά, ναι, σε το στόμα δουλεύεις. Τι νομίζεις το ξέχασα, χθες, σοβαρά επειδή είπα τη Λευκοπόλου με ποιον μιλούσε, με εμένα, με σένα μιλούσε. Ποιοι κρυβώσουν και στρυμωγνώσουν έτσι, δεν σε είδε, άσε με τώρα. Δεν την ελέγχεις την μπάλα, δεν την ελέγχεις, έλεγξε την. Μην ακούω μάη μου, εδώ εδώ εδώ, αυτό εννοώ να την ελέγχω. Εγώ την ελέγχω, εγώ την κοίνω. Καταλαβαίς, δεν κάνουμε αυτό, ελέγχουμε. Έλεγξε την κορίτσι μου, έλεγξε την, δικιά σου είναι η μπάλα. Και ανάμεσα από τα πόδια, ανοιχτά πόδια δεξιά, αριστερά με ταλάντευση, κάνουμε τη διάτασή μας πιο ανοιχτά τα πόδια. Έτσι μπράβο, δική σου είναι η μπάλα, καλό το κάνεις. Έλεγξε την δική σου είναι, να μην ακουμπάει στο σώμα. Φωτεινή, φωτεινή, απλά είναι πάνω και εσύ της μπρώχνεις. Δεν είναι δική σου η μπάλα. Κάνε την δική σου. Τα χέρια σου πουλάκι μου, όχι πουλάκι μου, εδώ, τα χέρια σου. Ε ναι, όμως πώς θα την γίνει η χέρια του σώμα. Κατάλαβες, δηλαδή δώσε δύναμη και κίνηση και ρυθμό, μην την εγκυλάσσε πάνω σου, άνοιξε τα δάχτυλα πάνω στην μπάλα. Άνοιξέ τα, άνοιξέ τα, εκεί, κάνε την έτσι. Πάμε, ο ένας κάνει εδώ, εδώ, εδώ, χτυπηματάκια, συνεχίζουμε τις διατάσεις, δεν νομίζω τελειώσατε. Μην κάνετε συνέχεια τέτοιο. Είδες που χτυπάνε τις μπάλες σου, τα δάχτυλά σου θέλω. Τα δάχτυλα έτσι πιάνουν την μπάλα, έτσι πάνε πάνω στην μπάλα. Κάνε πάνω στον όμο μου. Έτσι θέλω πάνω στην μπάλα όμως να κάνω, τα δάχτυλα, αυτό, πολύ καλύτερα το κάνεις τώρα, αυτό είναι το μυστικό. Δεν θα έχεις έτσι, έτσι. Δική σου, δική σου, εσύ, χτύπανε δυνατά, δυνατά χτύπανε. Όχι παλάμες, δάχτυλα. Εκεί που είμαστε πάμε ένα βήμα πίσω ή έξω και πάμε πάσες. Στήθους, τεχνικοί, τεχνικοί, πάσα στήθους, χέρια, τόση ώρα μιλάω και σας λέω, χέρια πίσω από την μπάλα, τα δάχτυλα πάνω στην μπάλα, τη σφίγγω, τη σφίγγω, εδώ, χαλαροί αγκώνες εδώ πέρα, δεν ανοίγω τους αγκώνες. Η μπάλα στο στωμάχι, εδώ πέρα, σπάω καρπούς και σπάω, γυρίζω προς τα έξω. Κάνω τεχνική, συνειδητά, εκπαιδευτές είστε. Μην κάνετε όπως σας κατέβει. Συνειδητή κίνηση, ελέγχου κορμού, μειών, χεριών, ποδιών, όλα. Ένα, δύο, ένα, δύο, ρυθμό, χάρη, λεπτομέρειες μπαίνουμε, πάμε. Στο στήθος, στο στωμάχι στήθος δίνουμε την πάσα. Μαλακές πάσες, είμαστε σε κοντινή απόσταση και πρέπει να το κάνουμε άριστα τεχνικά. Ανοίγεις, τη σηκώνεις πολύ ψηλά και ανοίγεις τα χέρια σου, τους αγκώνες σου, Ιωάννα. Να μην, εδώ είναι. Στρίψτε τα λίγο τα χέρια, Φωτινή. Στρίψτε τα λίγο προς τα έξω. Εκεί, αυτό δίνει, άλλη κίνηση στην πάλα δίνει. Πάμε σκαστή πάσα τώρα. Κάντε ακόμα ένα βήμα πίσω, πιο κοντά στον αποδέκτη χτυπάει η πάλα. Πάμε, η τεχνική ισχύει, όχι από εδώ πάνω, από εδώ. Εδώ χτύψες την πάλα, εκεί πρέπει να χτυπήσει, πρόσεξε, ένα εδώ. Ναι, όχι το παπούτσι. Γιατί πρέπει να κάνεις κίνηση προς πίσω. Ναι, ναι, ναι. Μην την ανεβάσεις εδώ όμως, τα βρούλα. Από το στομάχι σου θα φύγει η πάλα. Στρίψε, στρίψε τους καρπούς. Ωραία, χτύπατε σωστά την πάλα, εδώ σημαδεύεις κάπου. Πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Πιο χαλαρά τα χέρια, ακόμα πιο χαλαρά αυτό που σου λέγει η Κατερίνα. Κατερίνα, Κατερίνε, βρε φύγατε. Α, εσύ είσαι η Μαρία, ναι, η άλλη είναι η Κατερίνα, εκείνη. Ναι, γιατί, ξέρεις τι, τα χέρια σου είναι έτσι. Και μην τα φέρνεις εδώ. Άστα χαλαρά. Πάμε. Εσύ μπροστά και πάμε τώρα. Χαλάρωσε, χαλάρωσε, άσε τα χέρια σου. Κάνε τα μου εσύ. Εσύ κάνε μου τα χέρια, πάρτα μου. Μοχλή. Πού κοιτάς, πού κοιτάς. Χαλάρωσε, κι άλλο, κι άλλο. Αυτό είναι. Κίνηση, κίνηση. Εδώ ρε Δανάη. Ένα, δύο, ένα, δύο. Όχι από εδώ πάνω κορίτσι μου. Από εδώ θα κρατάς την μπάλα, εδώ. Δώστης την μπάλα. Πάε τα χέρια σου. Όχι κορίτσι μου, εδώ, εδώ. Σπάσει τον καρπό. Αυτό θα πάει. Και πάει, πάει, δώσε. Γιατί τη χτύπησες εδώ. Όχι, όχι κορίτσι μου, γιατί. Δηλαδή τα χέρια σου εδώ. Ένα, ένα, δύο. Ένα, δύο. Ένα, δύο, χαλάρωσε τα. Χαλάρωσε τα. Ένα, δύο. Αυτό είναι. Και εκεί στρίβουν οι καρπί. Καρπί εδώ. Όχι ψηλά, εδώ. Πάμε. Τη χτύπησες εδώ, γιατί εκεί. Καλύτερα, στρίψτε λίγο τα δάχτυλα όμως όλα, όλα, όλα. Κουπε, πέ, έτσι, έτσι. Όλα, όλα, όλα. Καλύτερα. Μην τα κλείνεις. Όλα, ανοιχτά. Γιατί κορίτσι μου, γιατί εδώ. Πιο χαμηλά η μπάνα από εκεί. Μην τη σηκώνεις. Πω δω. Καλόφαλη. Ωραία. Ωραία. Έχω ένα πόνο εδώ, ένα σφάχτη. Αλλά είμαι από τις 7,5 ώρες εδώ πέρα. Καταλαβαίνεις, έχω κουραστεί κιόλας. Δεν είναι ότι είναι... Ωπα! Πάνω απ' το κεφάλι πάσα. Λεπτομέρειες. Κράτημα. Καρπός, εδώ. Δεν την πάω πίσω, εδώ την έχω την μπάλα. Οι αγγώνες δεν είναι ανοιχτοί, είναι παράλληλοι. Κίνηση. Ένα, δύο. Ένα, δύο. Κίνηση. Δώστε κίνηση στο σώμα. Καρπί, δάχτυλα είναι αυτή που είναι τα κυρία εργαστηχία. Πλέει. Τόσο ψηλή είναι. Εδώ την έστειλες. Γιατί σηκώνεις μπροστά το πόδι. Το σηκώνεις και πατάει πάλι. Μην το σηκώνεις. Φέρε μπροστά κίνηση μπροστά πίσω. Αυτό. Ξέρεις πόσο βελτίωσες την κίνησή σου μόνο που σου έκανα αυτό το παιχνιδάκι. Μπορεί να κατανοείς τι πρέπει να κάνεις. Δεν ξέρω. Το κάθε παιδί όμως θέλει το δικό του τρόπο για να το προσεγγίσουμε. Μπορεί να είσαι κιναισθητικός τύπος. Μπορεί. Σταυρούλα, ό,τι να είναι κάνεις. Την μπάλα εδώ πίσω και άντε πετάμε να περνάει η ώρα. Όχι. Μαρία, ελευθερώσου. Αυτή που έχουν μπάλα μένουν εκεί που είναι και το ζευγάρι τους πάει κοντά του. Παίρνουμε θέση, κοντρόλ τρίπλας και χαμηλά πάμε ένα, δύο, τρία. Δηλαδή τον πάμε το ζευγάρι μας, μας ακολουθεί και μας οδηγεί και εμείς τον πάμε στη θέση του. Εκεί του δίνουμε την μπάλα και μας πάει αυτό πίσω. Χαμηλά, εδώ, έτσι μπράβο, εσύ είσαι εδώ και ακολουθείς, δεν κάνεις τίποτα άλλο. Χαμηλά και πάμε. Προσέξτε. Ζυκ, ζακ, ζυκ. Ναι, αλλάζει τη πλευρά, χέρι. Δεν κάνουμε με την μπάλα την περιφρούρηση της μπάλας, δώσε εδώ. Δεν περιφρουρούμε την μπάλα, εσύ είσαι εδώ, εδώ. Δεν περιφρουρώ την μπάλα μου έτσι, αλλά εδώ με το χέρι μου, ένα, εδώ. Αλλάζω, αλλάζω κατεύθυνση και εσύ είσαι από εδώ. Είσαι από εδώ και πάλι περιφρουρώ, ακολουθείς. Οκ, πάμε και εδώ του δίνω την μπάλα και κάνει η άλλη το ίδιο. Ενανάξει. Δεν προσπαθούμε να κλέψουμε την μπάλα, οδηγούμε απλώς και ακολουθούμε. Λίγο πιο χαμηλά φανούλα είναι πολύ καλή η κίνησή σου. Στα μπρουλά, μην κάνεις με την πλάτη την περιφρούρησή σου. Γυρνά από εδώ, πού χτυπάς το, χτύπαμε το αριστερό. Όχι, τώρα εδώ, εδώ το χέρι σου. Εντάξει, και πηγαίνεις μία προς τα εδώ, εδώ, μία προς τα εκεί, έτσι. Ζικ-ζακ, ζικ-ζακ. Κάνεις ένα ζικ-ζακ κίνηση, ένα, δύο, τρία και πηγαίνεις στη θέση, τους αλλάζεται. Αλλάζει. Προς τα πλάγια πηγαίνουμε, άλλαξέ την. Έτσι, μπράβο, άλλαξέ την. Κράτα την το χέρι, μπράβο. Εδώ, εδώ, εδώ, βοήθα. Δώστες εσύ, τώρα θα βοηθάς εσύ, πρόσεξε. Ξεκίνα, πρόσεξε. Ε, όχι, προς τα εδώ θα πας. Προς τα εκεί θα πας, εκεί, ένα. Εδώ, εσύ θα τις κρατάς αυτό το χέρι. Και πάμε, πάμε, πράγματι. Λίγο πιο χαμηλά φανούλα. Εδώ, εσύ θα τις κρατάς αυτό το χέρι. Και πάμε, πάμε, πράγματι. Άλλαξε, άλλαξε. Γύρνα την. Από εδώ θα γυρίσεις, από εδώ έτσι. Άλλαξε χέρι. Εδώ τώρα, κράτα την, πάμε, πάμε. Βοηθάστε, βοηθάτε, βοηθάτε εδώ. Χέρι, κράτα την το χέρι. Και οδήγα την εσύ. Χαμήλωσέ την, χαμήλωσέ την. Βοήθα, οδήγα, οδήγα. Γύρνα, έλα, έλα. Έλα, έλα, πρόσεξε. Ζικ, ζακ, ζικ, ζακ. Έτσι πάμε. Από πίσω. Από μπροστά, όχι. Χράτα την το χέρι, Ιωάννα, φανή. Εδώ, εδώ, πάρε την το χέρι εσύ. Και πήγαινε τώρα, εδώ θα έρθείτε. Άλλαξε την πλευρά. Γύρνα την. Από μπροστά γύρνα, από μπροστά. Από μπροστά. Εδώ ήσουν έτσι. Στα πρωτοί, στα πρωτοί. Όχι κορίτσι μου. Χτυπάς την μπάλα εκεί και πας προς τα εκεί θα πάτε τώρα. Εκεί θα πάτε. Μπροστά είναι η κίνησή μας. Μπάνε γύρισες πλάτη. Φανή, κράτα την το χέρι και να μην γυρνάει την πλάτη της. Ωπα Φοντινή. Χριστίνα, προσέξτε, προσέξτε. Εδώ, εδώ, εδώ. Περίμενε, σου μιλάω. Χτύπα την μπάλα, πηγαίνουμε μπροστά η κίνησή μας. Μπροστά. Πάρτε το εδώ πέρα, εδώ έτσι και εσύ την οδηγάς. Χαμηλά όμως θέλω να είστε. Οδίγα την, οδίγα την, άλλαξε την πλευρά. Ωπ, μην γυρίζεις με την πλάτη. Από μπροστά κάνε στα πρωτοί. Κράτα την το χέρι. Ιωάννα, Ιωάννα. Το χέρι κράτα την. Ναι, να την πηγαίνεις εσύ. Γιατί γυρνάει την πλάτη της. Άλεξ, το χέρι με το δεξί σου χέρι το αριστερό της. Επάνω, έτσι. Εσύ θα την πηγαίνεις ζικ-ζακ. Γιατί αυτή πηγαίνει κόλο-κόλο. Ή για την ομάδα λέω από το Περού. Στρίψ' την. Στρίψ' την. Μα είναι δυνατό μπροστά πίσω. Μπροστά πάνε, δανάη. Και πηγαίνω, πρόσεξε. Λοξά, έτσι, έτσι, έτσι. Ζικ-ζακ. Ξέρετε την κίνηση. Μπαναφων φυσάς. Τι. Γιατί σταματήσαμε. Ζικ-ζακ. Φανή. Ζικ-ζακ. Μία, δύο, τρεις. Τυχερή που είσαι. Ήταν μπάλα μπάλα στο στοχμό μου. Πέφτανε όλα πάνω μου. Ήταν τρομερή επειρία. Μα λέγαμε δυο-τρία βήματα, όλα πάνω. Και άλλα δεν πέφτανε έτσι. Σε ένα από αγάπη πέφτανε πάνω σου. Λοιπόν. Όπως είστε τώρα τα ζευγάρια. Ένα, δύο, τρία ζευγάρια. Ελάτε και σχηματίστε στη ρακέτα τρίγωνο. Ένα, δύο, τρία ζευγάρια σε εκείνο το καλάθι τρίγωνο. Η κορυφή και στις δύο πλάγιες θέσεις. Middle post. Εδώ το ένα ζευγάρι, εκεί το άλλο και εκεί το άλλο. Shoot and slashing. Κοντά, πιο μέσα, πιο μέσα. Κοντά είμαστε. Shoot and slashing. Τεχνικά στοιχεία. Μία είναι η κίνηση. Θέσεις, πόδια παράλληλα, ανοιχτά στο άνοιγμα των όμων. Ομώνυμο πόδι πιο μπροστά. Θέσεις, η μπάλα εδώ στο ύψος του στομαχιού και ξεδιπλώνω. Σπάω καρπό, δάχτυλα οδηγώ την μπάλα. Το βλέμμα μου στο καλάθι. Μαζεύω την μπάλα μου, τη δίνω στο ζευγάρι μου. Ένα, δύο, τρία, ένα, δύο, τρία, ένα, δύο, τρία. Συνεχή, ροή, shoot. Ο καθένας ασχολείται με την μπάλα του ο ίδιος. Δεν λέω δώστε την μου, κάντε την μου και τα λοιπά. Πάνε στη σκάτω, Σάκη. Στόψε! Εφάρμοσε αυτά που είπα. Φανεί τα πόδια σου, τα είδες? Τα πόδια σου, τα είδες? Σούταρες, σούταρες. Αλλά η λεκάνη σου ήταν κάτω ακόμα, δηλαδή είχες ξεδιπλωθεί εκεί πάνω. Γιατί, ξεδίπλωσε το κουρομό. Πρόσεξε, το έχεις, πρέπει να εφαρμόσεις τεχνική, δεν την πάρω εγώ την μπάλα, εσύ την μαζεύεις. Stop, μη βιάζεσαι, βάλε όλα τα στοιχεία που σου είπα. Γιατί δεν μπορείς να βγεις. Γιατί πηδάς. Α, ρε Αλεξάνδρα. Από το πρώτο μάθημα που είπαμε, τα χέρια που σταυρώνουν. Θυμάσαι πότε το λέγαμε. Ναι, ήταν λίγο, ναι. Δεν έχει καμπύλι καλή η μπάλα σου, δηλαδή τα δάχτυλα μου, κοίτα πως είναι ανοιχτά επάνω, εκεί θα πάει. Με το ένα χέρι θα σου τάρεις. Δεν το σπάσεις τον καρπό, τη διώχνεις με το εδώ, πρόσεξε. Με τα δάχτυλα θέλω να τη διώχνεις, την διώχνεις με το εδώ, έτσι. Πολύ ωραία, πρόσεξε. Ανοιχτά τα δάχτυλα όμως, ανοιχτά τα δάχτυλα. Φανήκ, καμπύλι θέλει. Και να σου πω κάτι άλλο, ακόμα. Ξεδιπλώσου για να δω εις την όθηση. Δεν δίνεις την όθηση με τα πόδια, Ιωάννα, μπορείς. Τα πόδια, τα πόδια δεν δίνουν καθόλου όθηση. Αλεξάνδρα, ακροστασία θα φτάσουμε. Καμπύλι θέλει, Φωτινήκ. Θέλει καμπύλι. Αυτό είναι, τεχνικά αυτό είναι. Παιδιά, τα πόδια μου δίνουν όθηση. Όθηση, αυτό. Αυτό εννοώ, Ιωάννα. Θέλω ανοιχτή παλάμη, ανοιχτή, ανοιχτή. Όθηση με τα πόδια δώσε, Άλεξ. Ε, κορίτσι μου, με τα πόδια δώσε όθηση. Όχι, δεν έδωσες. Δεν δίνεις. Το σώμα βοηθάει. Έλα, σου είπα, δώσε όθηση με τα πόδια. Για να σε δώ, ρε Φωτινήκ, να δω τι θα κάνεις τώρα. Δεν εννοώ τι θα κάνεις τώρα, για να δω, κράτα την παλά. Θέση, προσέξτε κάτι. Έχουμε εδώ, χλάκ, τη θέση εδώ. Δεν δείχνουμε μετά. Εδώ, κατευθείαν από εδώ. Το χέρι μου είναι πίσω το άλλο. Το άλλο είναι από το πλάι. Εδώ την κρατάω σφιχτά, σφιχτά. Και τι κάνω, ξεκινάω, ξεδιπλώνω και δίνω... ...την όβηση που έχω σαν μία κίνηση. Μπορεί να θέλετε να ψιλοπηδάτε. Αυτό είναι, φανή, δεν με ενδιαφέρει. Θα το βρεις τη δύναμη που πρέπει να εφαρμόσεις. Καλύτερο από όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα. Αλεξανδρά, αυτό είναι, πρόσεξε, θέλω οι φτέρνες να σηκωθούν για να πάσουν σε εκπροστασία. Δηλαδή, πάνε και εσείς στην πορεία. Αυτό, ναι αυτό το πράγμα θέλω όταν. Καμπίλι, έλα, σε στράβωσε ο ήλιος. Σε είδα που έκλεισε τα μάτια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλύτερα, καλύτερα, έλα. Το χέρι δεν ελέγχει, στάρεις με δύο χέρια. Χριστίνα, το έχουμε επαναλάβει, συνειδητά πρέπει να κάνεις την κινήσεις σου. Μπορείτε να κάνετε πολλές κινήσεις στο κορμί σας. Και δεν γίνεται να μην ελέγχετε το τα χέρια σας, τα πόδια σας και τους μύες σας εσείς. Έλεγχε την μπάλα με τα δάχτυλα, τα δάχτυλά σου φταίνει. Στοπ! Τα πόδια σου πώς είναι. Έτσι. Καλύτερα, καλύτερα, έλα. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά τάχα θα σε κάνουμε μπασκετμπολίστρια. Καλά το π avenues. Καλά τάχα θα τον δώσεις μπασκίες. Καλά τοbs του. Κλείδωσε την παλά εδώ με αυτό το χέρι, το άλλο είναι βοηθητικό. Με αυτό το χέρι θα σοτάρεις, τα δάχτυλα θα σπάσουν και θα κάνουν. Επάνω άνθρωπος, ανέβα, ανέβα, ανέβα. Σε δίπλωσε, τεντώσου, τεντώσου. Είδες τι ωραία που πήγε. Δεν με ενδιαφέρει πως δεν πήγε η Γαλάθη, πρόσεξε. Είδες τι ωραία που πήγε. Πήγε ωραία. Εγώ το αισθητικό κομμάτι βλέπω τώρα. Δηλαδή είναι αυτό. Πρέπει όμως να το κάνεις συνεχώς. Φανούλα, ζάμπα σταματάς. Ξέρεις τι, ζάμπα λιγά στα πόδια σου γιατί, σιγά. Ναι αγαπη μου, σταμάτησες εκεί πάνω και σημάδεψες. Κατάλαβες. Οπότε την όφυση που είχες ξεκινήσει, την διέκοψες. Σταμάτησα, σταμάτησα. Ναι, το κατάλαβα κι εγώ. Ανέβασε επάνω και τα πόδια σου ανοιχτά, Χριστίνα. Κλείδωσε την μπάλα εδώ. Είδες πόσο απλό είναι η Ιωάννα. Είδες πόσο απλό είναι. Δεν είναι πολύ απλό. Είναι μηχανική η κινήση. Δηλαδή μόνο μηχανική εφαρμόζουμε. Φυσικής. Φυσικής κινήσεις δηλαδή. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα. Είναι μηχανική η κινήση. Δηλαδή μόνο μηχανική εφαρμόζουμε. Φυσικής. Φυσικής κινήσεις δηλαδή. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα. Ανέβαξε διπλό σου. Ακολούθα την κινήση της μπάλας ψηλά. Γίνε ένα με την κινήση. Αυτό εννοώ. Αυτό εννοώ. Ανέβαξε διπλό σου. Ακολούθα την κινήση της μπάλας ψηλά. Γίνε ένα με την κινήση. Αυτό εννοώ. Αυτό εννοώ. Ανέβαξε διπλό σου. Ακολούθα την κινήση της μπάλας ψηλά. Γίνε ένα με την κινήση. Αυτό εννοώ. Αυτό εννοώ. Ακολούθα την κινήση της μπάλας ψηλά. Γίνε ένα με την κινήση. Αυτό εννοώ. Αυτό εννοώ. Ακολούθα την κινήση της μπάλας ψηλά. Γίνε ένα με την κινήση. Στην δεξιά γωνία της ρακέτας επάνω, στην επάνω γωνία όλοι και εσείς εδώ χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε λοξά διαγώνια από εδώ χτυπάω λοξά την μπάλα και ξεκινάω αριστερό layup από το κέντρο με δύο χέρια ανεβάζω ψηλά την μπάλα αριστερό layup από το κέντρο και κάνουμε με δύο χέρια και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα και κάνουμε αριστερό layup και χτυπάμε μία, δύο, τρεις και πιάνουμε την μπάλα