Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (University of West Attica, 2022)
: [♪ Μουσική Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Μ Υπότιτλοι AUTHORWAVE σε έννοιες όπως τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, αυτόναμα οχήματα, big data, virtual reality, smart home, internet of things, industry 4, quantum computing, 3D printing, blockchain, μεταβάλλονται η ζωή μας και προσδιορίζουν το μέλλον μας, το τούμα μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών του Πανεψινδρικής Αττικής, τη λοδοξία να εκπαιδεύσουν μηχανικούς πληροφορικής και υπολογιστών, να μορφώσουν τις μελλοντικές εξελίξεις και θα καθορίσουν το αύριο. Στο τούμα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εξυγκρονίζουμε συνεχώς το πρόγραμμα σπουδών, αλλά και το περιεχόμενο των μαθημάτων, ώστε οι απόφητοί μας να είναι σε θέση όχι μόνο να τα αποκριθούν στις αναδιώμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά και να τις καθορίσουν. Το τούμα μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών ανήκει σε σχολή μηχανικών του Πανασίνου Διοικητής Αττικής διαθέτει 28 μέλη ΔΕΠ, 8 μέλη ΔΥΠ, 4 μέλη ΕΤΕΠ και 4 μέλη διοικητικού προσωπικού. Σκοπός του τμήματος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών για την εκπαίδευση μηχανικών με υψηλό επέδου γνώσης, ικανότητες και δεξιότητες στην επιστήμη και τεχνολογία της πληροφορικής και των υπολογιστών μέσω προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών. Επιπλέον, το τμήμα σοχεύει στην παραγωγή νέας γνώσης και στη συμβολή και στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, μέσω της εκπώνησης πρωτότυπης έρευνας, τόσο αυτοδύναμα, όσο και στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ελληνικών συνεργασιών. Το πρόγραμμα σπουδών τμήματος είναι 5 αιτές, οργανώνεται σε 10 ακαδημαϊκά εξάμινα, αντιστοιχεί σε 300 μονάδες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Μεταφοράς Πυθατικών Μονάδων ΕΚΤΕΙΣ και οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστη του σπουδών εκπαιδεία 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου προσόντων Integrated Master. Κατά τη διάρκεια του 16ου μήνου οι φοιτητές εκπονούν τη δυνοματική τους εργασία. Το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτιστεί με βάση τα πρότυπα προγράμματα σπουδών που προτείνουν διεθνείς οργανισμοί, όπως η Association for Computing Machinery, ACM, και η IEEE Computer Society, και λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Εθνικής Αρχής Ανότητας Εκπαίδευσης. Στο τοίμα μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών λειτουργούν 6 προγράμματα μεταπτυακών σπουδών. Τεχνητή νοημοσύνη και οπτική υπολογιστική σε συνεργασία με το Παρασίλειο της Λοιμός, πληροφορική και εφαρμογές, ψηφιακός μετασχηματισμός και εκπαιδευτική πράξη σε συνεργασία με το ΕΕΚΠΑ και την ΑΣΠΕΤΕ, κυβερνοασφάλεια, δίκτυα επικοινωνιών νέας γενιάς και κατανεμένα περιβάλλοντα φαρμογών προηγημένης τεχνολογίας υπολογιστικών συστημάτων. Το τοίμα μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών προσφέρει τη δυνατότητα τρίτου κύκλου σπουδών εδακτορικό δίπλαμα. Σήμερα στο τοίμα εκπονούν τη διδακτορική του τριτριβή πάνω από 40 υπουσίδι διδάκτορες υπό την επίβλευση των μελών δέπτου τοίματος. Στο τοίμα εκπονείται και μεταδιακτορική ερεύνη από διδάκτορες οι οποίοι συμμετέχουν και εμπλέκονται ενεργά στις ερευνητικές και κρατικές δραστηριότητες. Το τοίμα έχει ισχυρή ερευνητική παρουσία και συνεργασίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Διαθέτει επτά θεσμοθετημένα ερευνητικά ριαστήρια. Διαχείριση δεδομένων, πληροφορίες και γνώσης, παράλληλων και κατεναμεμένων συστημάτων και δικτύων, τεχνολογίας υπολογιστικών και ασχεσματημένων συστημάτων IoT και βελτιστοποίησης, εκπαιδευτικής τεχνολογίας και συστημάτων ηλετρονικής μάθησης, διαδικτύες πληροφορικής και τεχνολογιών υπολογιστικού νέφους, υιομηχανικών πληροφοριακών συστημάτων, εφειών συστημάτων γνώσης, εικόνας και πληροφορίες. Οι εργαστηρικές υποδομές του κοινήματος περιλαμβάνουν 8 άρτια εξοπλισμένους εργαστιακούς χώρους, συνολογική σχορητικότητας 800 τραγωνικών μέτρων. Στο κομμάτι μηχανικών πληροφορικής και υπολογιστών του Πανεψύδιου Διοικητατικής, στόχος μας είναι να παρέχουμε σφιτές μας στις ενώσεις και δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να θέτουν τους δικούς τους στόχους και να προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να τους κατακτήσουν, ώστε να αλλάξουν προς το καλύτερο τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Ο σχολός με τις σφιτές μας είναι να ταξίδει γνώσεις σε μια περιπέτεια με στόχο ένα καλύτερο αύριο για τον καθένα από μας αλλά και τον κόσμο μας. Καλησπέρα.