20η Τακτική Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΣτΕ - Τρίτη 06.12.2022, Ώρα έναρξης 10:00 (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 2022)
: Υποτιτλισμός του ΣΑΤΑΝΑΤΙΣΤΕΝΑ, ΒΑΛΑΙΡΟΣΙΣΕΣΤΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙΚΑΙ Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Είμαστε εντάξει, έχουμε την απαρτία και μπορούμε να ξεκινήσουμε. Κύριε Περιφερειάρχα, κυρίες και κύριοι επικοιφαλής παρατάξεων και αντιπεριφερειάρχες, κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι Πρόεδρε για Πρόσωπη Φορέων αν έχουν έρθει και είναι μαζί μας. Καλημέρα σας. Τρίτης σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, η μέρα του Αγίου Νικολάου, είναι ο Προστάτης των Ναυτικών μας. Και είμαστε σήμερα εδώ για την 20η τακτική συνεδρία της Περιφερειακοί Συμβουλίου, που παραματοποιείται, όπως γνωρίζετε, διαζώσης και με τη διάσκεψη. Με την άδειά σας, επιτρέψτε μου να ευχηθούμε χρόνια πολλά. Να ξεκινήσουμε από την κυρία πρώτα για λόγους αυρώτητας, η κυρία Νίκη Πολυζόη και το λίγο των Αμπέτσιων. Χρόνια πολλά. Να είστε πολύ χρόνος. Ευχαριστώ πολύ. Υγεία σε όλους. Αρχίζοντας τη συνεδρία, σήμερα θα ήθελα να δώσω τον λόγο στον κύριο Περιφερειάρχη για ανακοίνωση ή ανακοινώσεις. Ευχαριστώ, Πρόεδρε μου. Δεν έχω ανακοινώσεις. Μόνο καλημέρα σε όλους. Χρόνια πολλά στον φίλο και στην αδελφονίκο. Χρόνια πολλά στη φίλη και στην αδελφονίκη. Και να ευχηθώ να έχουμε μια πολύ παραγωγική συνεδρία. Είναι πυκνή η ατζέντα μας σήμερα, και ποσοτικά και ποιοτικά. Και είμαι σίγουρος πως το απόγευμα ή το βράδυ αυτής της συνεδρίας σας, θα φύγουμε όλοι έτσι, έχοντας παράκει πολύ σαστικό έργο. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε, κύριε Περιφερειάρχη. Κύριε Πρόεδρε, έχουμε δηλώσεις. Παρακαλώ. Δεν ξέρω αν προηγούνται ή άλλες παρακάσεις. Να μην προχωρησοποιήσουμε. Δεν ακούμε. Δεν ακούμε, κύριε Πρόεδρε. Συγγνώμη, συγγνώμη, οι δηλώσεις είναι στα εκτός ημερήσειας. Πρώτο, εγώ δεν έχω τελειώσει και δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα πώς είναι το συμβούλιο σήμερα, Κώστο. Δηλαδή... Δώσατε στον κύριε Περιφερειάρχη το δικαίωμα να κάνει ανακοινώσεις. Ναι. Αντίστοιχα θέλουμε να κάνουμε και εμείς. Καλά, είναι καλημέρα. Ωραία, ο κύριος μας δεν έχει το λόγο. Στα πλαίσια της καλημέρας να πούμε και εμείς ότι δυστυχώς δεν μπορεί να είναι καλημέρα σήμερα. Μετά την ψυχρό προσπάθεια δολοφονίας ενός νέου παιδιού ενός 16χρονο, για, κατά τη γνώμη μας, σημαντικό λόγο, ωστόσο, όμως αναδεικνύει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αστυνομικής αυθερασίας δηλαδή σοβαρότητα προβλήματα συνολικότερα στην κοινωνία, όταν αντιμετωπίζονται με τέτοιο απαράδεκτο, θα λέγαμε, τρόπο, που οργίζει συνολικότερα όλους μας. Παράλληλα γνωρίζουμε καλά ότι η υποστασία των ανήλικων, των παιδιών, χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, κατά τη γνώμη μας. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι οι δυο παιδιά επίσης τραυματίστηκαν στις Σέρες, απολέγοντα, σχολιαρότερα, τα οποία επίσης φέρνουν σοβαρή ευθύνη. Αυτοί που έχουν την ευθύνη είναι προ. Πρόκειται δηλαδή για εγκληματική ενέργεια, από αμέλη, ωστόσο, όμως, είναι σοβαρό ζήτημα. Άρα, κατά τη γνώμη μας, αυτά τα δυο περιστατικά ταχθεσινά χρήζουν, από την πλευρά του περιφερειακού συμβουλίου, τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά, επισήμοντσες. Γι'αυτό πέρα το λόγο. Και ελεύθερο, στα πλαίσια των εμποκινούσεων, σας συνημερώσω ότι το ΚΚΕ καταθέτει τροπολογία στη σημερινή συζήτηση που γίνεται στη Βουλή για τη Λάρκο, γιατί οι εξελίξεις και εκεί είναι δυσμενείς, είναι σε όρια απόλυσης το σύνολο των εργαζομένων, καταθέτουμε την τροπολογία, με την προοπτική, να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους, να συνεχίσουν να λειτουργεί η Βουλή στη λογική που είχαν οι αγώνες των εργαζομένων του προηγούμενου διαστήματος. Στηρίζουμε αυτούς τους αγώνες και παλεύουμε μαζί τους. Κυρία Ματζελή, δεν σας βλέπω, μας ακούτε, κυρία Ματζελή δεν ακούγεστε, όχι πολύ χαμηλά. Ο κύριος Γιώτης να κλείσει το μοκρόφωνο, ο κύριος Γιώτης να κλείσει. Τώρα ακούγομαι. Τώρα ακούγομαι? Τώρα καλύτερα. Α, ναι, τώρα ακούγομαι, ok. Κύριε Πρόεδρε επί της διαδικασίας, το φλέμμα το οποίο σας έχω αποστείλει σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατίας θα το ανακοινώσω τώρα. Όχι, όχι. Αυτό που έγινε τώρα επειδή έκανα ανακοίνωση για ανακοινώσεις ο κύριος Περιφερειάρχης, ήθελε να κάνει μια δήλωση-ανακοίνωση και ο κύριος Μπασδέκης. Το δικό σας το θέμα είναι στα προημερσίας διάταξης κανονικά σαν πρώτο θέμα λόγω δήλωσης. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Και εγώ ευχαριστώ, και εγώ ευχαριστώ. Πρόεδρε, εγώ θέλω να πω και χρόνια πολλά στην Κάριστο που έχει πολυούχο τον Άγιο Νικόλαο. Χρόνια πολλά και στην Κάριστο, να είναι καλά όλοι. Είναι και παραθαλάσσιο το μέρος εκεί, εντάξει. Μη κοιλογείτε, έχει ναυτικούς, έχει ναυτικούς. Όπως ανέφερε και ο κύριος Περιφερειάρχης, σήμερα έχουμε αρκετά θέματα, θα είναι μεγάλη συνεργασία. Επιτρέψτε μου με όλον τον σεβασμό να ζητήσω την βοήθειά σας για τη διεξαγωγή της συνεδρίας σας σήμερα, που θα κρατήσει πολλές ώρες. Να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τους χρόνους που προβλέπονται και δεν νομίζω ότι το έχουμε παραμελήσει αυτό γιατί το έχουμε παραβλέψει. Δουλεύουμε μια χαρά μέχρι στιγμής. Και το ζητώ και προσωπικά, αν θέλετε σα χάρη, αφού κλείνω σήμερα μόνο 6 μέρες από μια επέμβαση που είχα κάνει, δεν πρέπει να ήμουν σήμερα εδώ. Είμαι όλοι γιατί θέλω έλειπα και την προηγούμενη και θα ήθελα να βρεθούμε έστω και με τηλεδιάσκεψη. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Άρα μπορούμε να περιορίσουμε όσο γίνεται τη μεγάλη χρονική διάρκεια. Πρόεδρε, καλημέρα. Καλημέρα. Ο Γιώτης είμαι χαραστικά. Ναι κύριε Γιώτη. Χρόνια πολλά στους ορθάνδες συναδέλφους, άνδρες και γυναίκες, αλλά θέλω να ρωτήσω, θα τηρηθούν κάποιες διαδικασίες. Κάνουμε δηλώσεις αυτή τη στιγμή. Όχι, όχι, όχι. Άκουσα πάλι το κου-κου-έ να κάνει η σπέκουλα. Όχι, όχι, όχι, όχι. Κάνουμε δηλώσεις, αν ναι να κάνουν όχι. Αν όχι, να τηρηθεί η διάρκεια. Μην λέτε πράγματα που δεν ακούστηκαν εδώ και δεν... Σεβαίνουμε τη διαδικασία. Ας αρχίσουμε έτσι πρωί πρωί. Έγινε μια ανακοίνωση από τον κύριο Περιφερειάργη και δείτε κάποιος επικεφαλής να κάνει μια ανακοίνωση δήλωση. Δεν λέμε τι. Θέλετε κάτι να κάνετε, θέλετε κάτι να πείτε. Όπως σε κάθε περιφερειακό συμβούλιο, θα ανακοινώσω με 2-3 γραμμές το όλο πρόγραμμα πώς έχει επικραματικά. Και χωρίς λεπτομέρειες. Και ξεκινάμε με το θέμα εκτός ημερίσης διάταξης, όπου σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχω κάνει, είναι πρώτο θέμα, η δήλωση της κυρίας Μπατζελή, την οποία θα διαβάσει η ίδια. Το δεύτερο θέμα, θα το δούμε, αν θα είναι δεύτερο ή τρίτο, με το άλλο θέμα που έχει ειδητήσει η Νεϊκή Συσπήρωση για τις απαραδεκτικές διεκδικήσεις στη Μιερά Μονή. Θα το δούμε με βάση τους κατοίκους που μου είπε ο κ. Παρασκευάς, ότι μπορεί να έρθουν εδώ. Και εσείς μου το είπατε, νομίζω. Άρα λοιπόν, ως δεύτερο θέμα, εγώ όπως το είχα προγραμματίσει... Ναι, αυτό ανακοινώνω. Ως δεύτερο θέμα θα είναι η εισαγωγή προς δίψη απόφασης του περιφερειακού συμβούλιο, το θέμα το οποίο είναι από αναβολή και το έχει υποβάλει με νεότερο έγγραφό του, η ελεύθερη στερά ο κ. Βούργαρς. Αντώνη, ευχαριστούμε. Και το τρίτο θέμα είναι από την Ναϊκή Συσπηρούση, όπου έχω εντάξει μέσα και κάποιες ερωτήσεις που έχουν τοποθετηθεί και είναι η επιστορία ενημέρωσης της δημαρτυρίας από τους κατοίκους της περιοχής του Ρίου Μουδωρίδος και το άλλο είναι η ερώτηση που έχει κάνει ο κ. Δρόσος Παρασκευάς για τις διεκδικήσεις σε βάρος περιοχών της Δωρίδος στην Ιερά Μονίκου της Τουριώτησας. Και εδώ θα εντάξουμε και το τελευταίο, το οποίο αφορά ένα ψύξιο τοποθετητήσει από Μπάμπη Σοφάκος. Μπάμπη είπαμε θα το βάλουμε και αυτό θα το εντάξουμε εδώ. Είναι ένα μπακέτο, όλο μαζί. Συμφωνούμε, εμείς κ. Πρόεδρε, συμφωνούμε με τη λογική που το βάζετε συμφωνούμε για να συμπτήξουμε επειδή είναι ιεοθέμα να τη συμπτυχεί. Σωστό, σωστό. Κύριε Πρόεδρε, επί της διαδικασίας κ. Πρόεδρε. Παρακαλώ. Εάν κατάλαβα καλά κ. Πρόεδρε, στο πρώτο μέρος είπατε ότι θα συζητήσουμε το ζήτημα της δωρίδος ξεχωριστά και μετά θα τεθούνε ξανά το θέμα αυτό όταν έρθει το θέμα των ερωτήσεων και του συμφίσματος. Όχι, όχι, όχι. Όχι, μάλλον δεν ακούστηκα καλά κ. Μπαδελή. Είπαμε ότι το πρώτο θέμα είναι η δήλωσή σας. Το δεύτερο είναι το έθιμα που έχει κάνει ο κ. Βούργαρης. Το τρίτο είναι η Ιερά Μονή. Στην οποία εκτός από το έθιμα που έχει κάνει η λαϊκή συσπήρωση έχουν συμπεριγευθεί και τρεις ερωτήσεις, μάλλον δύο ερωτήσεις και ένα ψήφισμα. Το δικό σας το ψήφισμα, η ερώτηση του κ. Βρώσιου Παρασκευά και αυτό που έχουνε στείλει ως επιστολή διαμαρτυρίας οι κάτοικοι του δήμου Δωρίδος. Αυτό είπα. Εντάξει κ. Πρόεδρε, συμφωνούμε. Ευχαριστώ πολύ. Καλημέρα κ. Πρόεδρε, καλημέρα από τα πολλά και τα πολλά και περαστικά σας. Κ. Ανάρουση, έχουν τεθεί από κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης κάποια ζητήματα προημερίσας διάταξης. Σε αυτά τα ζητήματα, παράταξη μας, θα ήθελε να εκφράσει... Όταν γίνει συζήτηση. Αυτό λέω. Σας ευχαριστώ. Όχι απλώς στις προθέσεις μου, νομίζω ότι εμπιβάλλεται. Το δεύτερο σχέδρος, είπαμε, ξεκινάμε με τα εκτός ημερίσας διάταξης, είναι οι ερωτήσεις-επερωτήσεις. Έχουμε από τη Στερεά Υπεροχής, έχουμε από τη Λαϊκή Συσπήρωση κάποιες ερωτήσεις, θα τις αναχειλώσουμε όταν θα είναι η ώρα τους και αμέσως μετά είναι τα ψηφίσματα, έχουμε ένα που αφορά το Δημοκαρίστου και το δεύτερο, το οποίο είπαμε ο κ. Φάκος, θα το εντάξουμε στα εκτός ημερίσες διάταξης. Και το τελευταίο που έχουμε είναι ένα θέμα έκτακτο, το οποίο θα τεθεί κανονικά στην πορεία και προχωράμε αμέσως μετά το έκτακτο στα ημερίσες διάταξης. Αυτό είναι. Και ξεκινάμε με το πρώτο θέμα και το λόγο έχει η κ. Μπαντζελή για τη δήλωσή της. Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε, καταθέμουτομαι ως παράταξη πατρίδα μας στη Στερεά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατίας, βάση του οποίου ανατρέπεται ο νόμος Θεοδωρικάκος για τον τρόπο λειτουργίας των Θεσμικών Επιτροπών των Δήμων και ειδικότερα της Επιτροπής Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής. Πρόκειται για μια τροποποίηση την οποία και εμείς ως Περιφερειακό Συμβούλιο τη ζήσαμε, τη ζούμε και με βάση αυτή την τροποποίηση, όπου οι αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή λαμβάνονται με την δυναμική της Περιφερειακής Αρχής και όχι της Πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής, ζούμε μια πραγματική αλλείωση της αυτοδιοικητικής έκφρασης και της Πλειοψηφίας και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες, πρόκειται για μία νόθευση της λαϊκής ετοιμηγορίας, της αυτοδιοικητικές εκλογές του 19, αλλά και της λειτουργίας του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου και εδώ προσθέτουμε και του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατίας, ότι συντελέστηκε με τον όμο Θανδωρικάκου το καλοκαίρι του 19, ένα μήνα πριν εκλεγκή, που είχε εκλεγεί η σημερινή κυβέρνηση. Το Ανότατο Δικαστήριο, αγαπητοί συνάδελφοι, αποφάσισε ότι οι διατάξεις της κυβέρνησης, όσον αφορά τη τρέχουσα θητεία, έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 5 και 102 του ίδιου του συντάγματος. Και όπως αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, οι διατάξεις αυτές, πρώτον, μετέβαλαν εκ των ιστέρων το πλαίσιο ασκήσιος του κατοχυρωμένου στο Σύνταγμα Δικαιώματος Εκλογής, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και προσθέτω προσωπικά και των Περιφερειακών Αρχών και Περιφερειακού Συμβουλίου, δεύτερον, κατά το χρόνο ψήφισης των σχετικών διατάξων δεν είχε δοκιμαστεί στην πράξη η εφαρμογή του συστήματος της απειλής αναλογικής που είχε εισαχθεί με το νόμο 4555 του 18 στη διοίκηση των Δήμων και των Περιφεριών, προκειμένου να δικαιολογείται από επιτακτικούς λόγους δημόσους συμφέροντες. Όπως γίνεται αντιληπτό, έχει την ακτή πλέον στον αέρα μία ολόκληρη αυτοδιοικητική θητεία και ουδείς γνωρίζει το ποια θα είναι η εξέλιξή του σε αποφάσεις οι οποίες έχουν ληθεί με αυτόν τον αντισυνταγματικό χαρακτήρα και τροποποίηση. Είναι θλιβερό ότι πρόκειται για εξέλιξη απολύτως προδιεγραμμένη για την οποία από την πρώτη στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων, αρνούνται, το είχαμε κατακρίνει αλλά η σημερινή κυβέρνηση αρνείται εδώ και τρισίμισι χρόνο, να δει κατάματα τη νομική πραγματικότητα. Η ίδια πλαίσια της άρνησης αυτής της αποδοχής της νομικής αντισυνταγματικότητας και πραγματικότητας έρχεται και ο τρόπος με τον οποίο εγκρίνεται ο προπολογισμός της περιφέρειας ή των δήμων και των τεχνικών προγραμμάτων αντιστοίχως. Πράγμα για το οποίο έχουμε ως περιφερειακή παράταξη προσφύγη τόσο στην αποκεντρωμένη όσο και στην αρχή διαφάνειας όπου στην πρώτη προσφυγή μας δικαιωθήκαμε με το Συμβούλιο Επικρατίας να το έχουμε μαζί μας ότι δεν μπορεί η πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ψήφιση του προπολογισμού να αντιβαίνει το βασικό νόμο λειτουργίας και να στηρίζεται αντιθέτως σε εγκυκλίους. Είμαστε σε μια χώρα ή σε ένα νόμο του κ. Θοδωρικάκου και της σημερινής κυβέρνησης όπου θεωρεί ότι μία εγκύκλειος, επεξηγηματική μάλιστα δύο φορές, υπερβαίνει. Είναι πιο ισχυρή του ίδιου του νόμου αλλά και του ίδιου του συντάγματος. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά να γνωρίζετε ότι τόσο η παράταξή μας όσο και θεωρώ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κάνουμε αντίστοιχες προσφυγές για να αποδειχτεί η αλήθεια με τον τρόπο τον επίπλαστο τον οποίο λειτουργούσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή. Σήμερα βρισκόμαστε σε μία συνεδρία σε Περιφερειακό Συμβουλίου όπου αν δεν υπήρχαν δύο τρία θέματα εκ μεταφοράς από την Επιτροπή περιβάλλοντος ή άλλων επιτροπών ή εξαναβολής θα ήταν μόνο συμπλήν ναι όχι όπως ζούσαμε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η αποψήλωση του ρόμι του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι πολιτικό ζήτημα και θύγεται άμεσα με τον τρόπο της περιφερειακής διακυβέρνησης και αποκέντρωσης που διεκδικούμε ως ενεργοί πολίτες. Σας ευχαριστώ πολύ. Να σημειώσω για τους αγαπητούς συναδέλφους ότι στο κείμενο μας έχουμε επισυνάψει όλη την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επικρατίας για όσους δεν είχαν το χρόνο για να την βρουν ή για να ενημερωθούν. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστούμε και εμείς κυρία Παντζαλή. Σας ευχαριστούμε πολύ στον αγαπητό Νίκο Μπέτσιο και στην κυρία Πολυζόη. Σας ευχαριστούμε κυρία Παντζαλή. Και στην Κάριστο, και στην Κάριστο κυρία Καρίτσι. Και στην Κάριστο. Συνεχίζουμε με το επόμενο θέμα εκτός ημερής εδιάταξης. Κύριε Πρόεδρε, να επαναλάβω τη διάθεσή μας και την πρώτη στιγμή. Σας ευχαριστώ. Είναι προφανές ότι όλα τα θέματα που μέχρι στιγμής έχουν τεθεί τόσο από τη λαϊκή συσπήρωση για την εγκληματική ενέργεια εναντίον ενός 16-χρονου παιδιού, με όλο αυτό το τραγικό ως εικόνα και ως άκουσμα που έρευε η ελληνική κοινωνία λίγες μέρες πριν τη τλιβερή επέτειο της δολοφονίας ενός άλλου παιδιού πριν αρκετά χρόνια του Αλέξτα Μετου Γρηγορόπουλη. Έτσι και τώρα ανασύρθηκαν από τη μύμη όλες αυτές οι εικόνες που επιβάλλει μια διαφορετική στάση εκείνων των οργάνων της ένωμης τάξης που ναι μεν έχουν τη δυνατότητα να ασχούν συνταγματικά την λεωχισμένη βία αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν το δικαίωμα από κανέναν και από καμία πηγή ούτε μεταφυσικά είτε νομικά να πυροβολούν εναντίον ανθρώπων και να στερούν ίσως την ανθρώπινη ζωή. Το ίδιο κλιματικό κόντρα σε κάθε λογική είναι και η δοκιμή ενός λεβίτα σε ένα σχολείο που είναι λειτουργία δηλαδή δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να κάνεις χρήση της καινής λογικής. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και σε αυτή την περίπτωση και θα πρέπει η πολιτεία η ευνομούμενη πολιτεία να αναζητήσει και να καταλογήσει τις τεράστιες ευθύνες και στο πρώτο τραγικό γεγονός αλλά και στο δεύτερο το οποίο έχει το ίδιο τραγικές διαστάσεις. Και πάμε τώρα στο πολιτικό ζήτημα, το καθήν πολιτικό ζήτημα. Όλα είναι πολιτικά και τα προηγούμενα αλλά επειδή αυτό έχει απασχολήσει τη συνεδρία συ κύριε Περιφερειάρχη, κυρίες και κύριε Συνάδελφ, κύριε Πρόεδρε και το περιφερειακό μας συμβούλιο σας θυμίζω ότι η παράταξή μας ήταν από εκείνες που έσπευσαν να καταδικάσουν την ομή παρέμβαση της νέας δημοκρατίας με τις διατάξεις πλειοδορικά του που άλλαξαν ενή ανοιχτή τη λαϊκή ετιμογορία των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 και έδωσαν επίπεραστη εικονική πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή σε όλες τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές αγνοώντας, περιφρονώντας, απαξιώνοντας τη λαϊκή βούληση. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Και έρχεται το ΣΤΕ, το Συμβούλιο της Επικρατίας να επιβεβαιώσει το αυτονόητο. Ότι κανένας δημόσιο λόγος δεν επέβαλε την πραξικοφαματική αυθαίρετη αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης της νέας δημοκρατίας, με αποτέλεσμα βεβαίως τρία χρόνια τώρα να έχουμε όχι απλά ανώθευση, όχι απλά αλλείωση ενός εκλογικού αποτελέσματος, αλλά στην ουσία υπονόμευση της ίδιας της δημοκρατίας. Αυτό βιώσαμε κυρίες και κύριοι. Και βεβαίως να πω και το τελευταίο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Πολλές παρατάξεις, μια εκ των οποίων και η δική μας, είχαμε θέση πρώτ' των ευθυνών και την περιπερειακή πλειοψηφία, κύριε Περιφεριάρχη, ζητώντας να ασκήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα, να υπάρχει καταγεγραμμένη και δηλωμένη η αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς, στα τρία χρόνια αυτής της περιπερειακής περιόδου, σε αρκετά ζητήματα, από αυτά σας θυμίζω είναι και η ανασυγκρότηση της καμμένης βόρειας έβοιας. Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή που μιλάμε για την παραβίαση της δημοκρατίας, το βιασμό θα έλεγα της δημοκρατίας, τα συλλογικά πολιτικά όργανα όπως αυτά έχουν συγκροτηθεί μετά από την λιαϊκή εντολή. Επίσης και εδώ, η Περιφερειακή Πρεψηφία άλαλη, άφωνη, χωρίς πυγμή, δεν μπόρεσε να εκφράσει το σύνολο των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, να ενωποιήσει τον δημόσιο λόγο και να βγει δυνατά με στένος, με τσαγανό, με πολιτική παρουσία και να διεκδικήσει αυτά που όφλειε να διεκδικήσει όμως. Επειδή υπάρχει δύθεν το ψευτό επιχείρημα και ψευτό δίλημα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θέλει την απλή αναλογική, στο όνομα της μη κυβερνησιμότητας, να σας πω ότι η ίδια η απόφαση δεν αφέθηκε να λειτουργήσει έστω σε ένα πρώτο χρόνο, η απλή αναλογική. Άρα αυτό το ψευτό ιδεολόγημα, αυτό το αφήγημα, ότι η απλή αναλογική θα δημιουργούσε ζήτημα κυβερνησιμότητας των δήμων και των περιφεριών, ποτέ δεν απαληθεύτηκε γιατί ποτέ δεν αφέθηκε να λειτουργήσει αυτή ως διαδικασία σύνθεσης, συνέργειας, συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Κλείνω, κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ τα τσιάλι μια φορά για τη δυνατότητα, θυμίζοντας όμως και στους εκλεκτούς και εκλεκτές συναδέλφους, αλλά και στους συμπολίτες μας, ότι εμείς ως παράταξη οφείλαμε, όχι από ιδεολογική εμμονή, αλλά από πολιτική πίστη στην απλή αναλογική να τη στηρίξουμε, θα τη στηρίξουμε και ειπίζω και εύχομαι σε μία αλλαγή κυβερνητική να επανέλθει η νομιμότητα και στο επίπεδο των δήμων και στο επίπεδο περιφεριών. Και πάλι σας ευχαριστώ. Και εγώ ευχαριστώ και αναγνωστάκι να είστε καλά. Είναι κάποιος συνάδελφος άλλος που θέλει... Προηγείται μια άλλη παράταξη. Θα κάνει το λόγο μας. Εσείς. Ο κ. Μαζδέκης. Στα πλαίσια του σχολιασμού αυτής της απόφασης, πραγματικά, όντως και εμείς ως παράταξη, ως λαϊκής συσπήρος συνολικότερα επίθεκαν και νέα, ας το πούμε έτσι, έκφραση, αλλά και ως κόμμα είχαμε θέση ότι πρόκειται για μια ουσιαστικά παρέμβαση στη θέληση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και παραβίαζε ουσιαστικά και νόθευε την ψήφο, ωστόσο όμως κάνοντας ένα σχολείο γενικότερο θα λέγαμε ότι στο αστικό πολιτικό σύστημα αυτά είναι συνηθισμένα. Δηλαδή το να παίρνονται αποφάσεις που αλλοιώνουν τη λαϊκή βούληση. Όπως για παράδειγμα ο εκλογικός νόμος ο οποίος είναι σήμερα ενίσχυ και αφορά και την τοπική διοίκηση, αφορά και την κεντρική εξουσία. Για παράδειγμα μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση με 35-36% αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ δεν έχει τη βούληση του λαού. Όπως επίσης μπορεί να υπάρξει στις επόμενες εκλογές περιφερειακή αρχή, δημοτική αρχή με 43% και κάτι. Άρα λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα ότι εδώ δεν πρόκειται για το σεβασμό στη λαϊκή ετοιμηγορία και στη λαϊκή βούληση. Πρόκειται για το πώς θα προχωρήσει απρόσκοπτα ο αστικός σχεδιασμός σε σχέση με αυτά τα ζητήματα. Και νομίζω ότι τέτοιο τύπου παρεμβάσεις και παραβάσεις στο πολιτικό σύστημα σήμερα, όπως αυτό είναι εκφρασμένο με τις πολιτικές δυνάμεις που υπάρχουν, μάλλον είναι άτοπο. Ε, εν πάση περίπτωση, εμείς λέμε ότι αυτή η απόφαση, εν πάση περίπτωση, έρχεται σε αντίθεση και με τη βούληση του λαού και με τη σταθερή έκφρασή του και φυσικά στεκόμαστε σταθερά και μετάκλειπτα στη θέση της απείς, ανώθερης της αναλογικής, χωρίς αστερίουσκους. Ούτε 30% σαν πλαφόν, ούτε τίποτα άλλο, γιατί ορισμένες πολιτικές δυνάμεις δέχονται και του 30%. Και λέω αυτό για αυτούς που το δέχονται. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, Μασδέκη. Ο κύριος Βούλγαρης έχει το λόγο. Θα ήθελα το λόγο, πρόεδρε. Συγγνώμη, συγγνώμη κύριε Βουλγαρή, ο κύριος Βούλγαρης έχει το λόγο. Δεν σας άκουσα, έχω το λόγο. Έχετε το λόγο. Ακούω, θα είμαι πάλι συνοπτικός. Μα ακούσατε. Ναι σας ακούω, θα είμαι πάλι συνοπτικός. Παρακαλώ. Ακούω τους συναδέλφους. Και πραγματικά δοκιτώ με η Δημοκρατία και τα Συμβούλια του Κρατίας και η Λαϊκή Βούληση. Το θυμάμαστε όποτε μας βολεύει. Άγγιλαμε και αλλακά, την Δημοκρατία. Άκουσα 15 θέματα στις προποθετήσεις. Θα τα προσπεράσω γρήγορα. Καταρχήν, αφήστε την τέλος του δικαιοσύνη. Αυτή τη δικαιοσύνη, τη χειραγωγούμενη εινή, να πάρει θέση. Μην προσπαθείτε να την το καταλάβετε. Όταν δολοφονούνται αστυνομικοί, δεν είδα κανέναν να συγκινείται. Μα κανέναν δεν είδε να συγκινείται. Όταν δολοφονούνται αστυνομικοί που φέρνουν το ένα τρίτο του μισθού, του ανθρώπου που βάζει τα νερά στο αέραμα της Βουλής. Ας αφήσουμε τη Δημοκρατία και ας μην προσπαθεί ο οποιοσδήποτε να την κατευθύνει εκεί που θέλει αυτός για πολιτικούς σκοπούς. Δεύτερον, ακούγεται το Συμβούλιο της Υποκρατίας, αλλά όταν το Συμβούλιο της Υποκρατίας δικαίωσε τους υγειονομικούς που φτωχοποίησε η Κυβέρνηση και τους έστειλε στην πίνα ένανισι χρόνο, δεν συγκινήθηκε κανείς. Μα κανείς, ούτε κανένα ψήφιμα υπέραχτον των ανθρώπων που πεινάνε. Και τελειώνοντας, ήθελα να επιστήσω την προσοχή στον κύριο Μπασδέκη, για λαϊκή πούληση, να φέρνει στο μυαλό του πόσο λειτουργούσε η λαϊκή πούληση στα Σοβιέτ και στα Βούλακ. Πάμε παρακάτω, θα σας παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε κύριε Γιώτη. Παρακαλώ, έχει ο κύριος Βουλγαρίς. Εγώ θα βάλω χρόνια πολλά σε όλους τους σεορτάζοντες, και στην Κάριστο και στο Νίκο Τομπέτσιο και στην Νίκη και στον Νίκο Τοβουρδάνο. Θέλω να βάλω την εξής διάσταση. Το πλήρες κείμενο της απόφασης του ΣΤΕ δεν το έχω διαβάσει. Έχω διαβάσει την περίληψη που έχει αναρτήσει το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατίας. Όμως, προκύπτει ότι πέρα από τη σύσταση των επιτροπών, μπαίνει και ζήτημα αντισταγματικότητας της μεταφοράς αρμοδιωτήτων των αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην απόφαση προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζουής και την Οικονομική Επιτροπή. Το αντίστοιχο σε εμάς είναι η μεταφορά των αρμοδιωτήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή. Για να μην πω πολλά ή πώθηκαν τα περισσότερα, εγώ θα πω σε όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, στα Δημοτικά Συμβούλια κανονικά θα πρέπει να αλλάξουν όλες τις επιτροπές και να πάνε σύμφωνα αλλιώς θα είναι παράνομες οι αποφάσεις τους. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή στην Περιφέρεια δεν ισχύει ακόμα το ίδιο αναλογικά, αν και θα έπρεπε. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να σταθούμε στο κείμενο των αρμοδιωτήτων που υπήρχε πριν από τις αλλαγές αυτές και μια συμφωνία που έχει γίνει πολιτική η οποία καταστρατηγείται σιγά σιγά, δηλαδή να παίρνονται αποφάσεις, να συζητιένται τα θέματα στην Περιφέρεια, στο Περιφερειακό Συμβούλιο από την Οικονομική Επιτροπή, να τηρηθεί μέχρι κεραίας. Και όποια παράταξη δεν το τηρεί, εμείς θα το δείχνουμε, θα το λέμε κάθε φορά. Αυτά ευχαριστώ. Ευχαριστούμε κύριε Βουργαλήν. Υπάρχει κάποιος άλλος. Πέρα Βασιλή. Κύριε Πρόεδρε, επί αναλογική όλοι συμφωνούμε ότι είναι το πιο δίκαιο σύστημα και πραγματικά θα πρέπει να εφαρμόζεται. Ξέρουμε όμως ότι αυτό είναι δύσκολο. Από την άλλη μεριά υπάρχουν οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβόλιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που προέκυψαν στις εκλογές του 2019 είναι με τον προηγούμενο νόμο. Έρχεται η Πολιτεία με ένα νόμο αργότερα, τον οποίο σεβόμαστε και πιστεύω ότι νομιμορσύνται και θα πρέπει να εφαρμοστεί πότε όμως. Μετά την ψήφιση του νόμου. Και εφαρμόζει αναδρομικά με διαφορετική διαδικασία. Δηλαδή αλληλούνει τον προηγούμενο νόμο. Αν νόμιζε ότι ο νόμος αυτός δεν ήταν σωστός, προς έφευγε και στον ακείρον με τις αποφάσεις στις νόμες Συμβούλου Επικρατίας και λοιπά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει συμβεί και έρχεται τώρα το Συμβούλιο Επικρατίας να πει από το αυτονόητο ότι οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμόζονται από τότε που ψηφίζονται και μετά. Θεωρώ ότι πράγματι θα πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο προηγούμενος νόμος και τόσο στις περιφέρειες όσο και στους δήμμους, οι επιτροπές θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τον νόμο με τον οποίο εκλεγήκαμε, δηλαδή με απλή ανολογική. Ευχαριστούμε τον κ. Σανμάν. Το λόγο του κ. Περιφεράκηση. Ευχαριστώ, Πρόεδρε. Αρχικά θα ήθελα και εγώ να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για τα δύο περιστατικά που συγκλείωσαν την ελληνική κοινωνία αυτές τις μέρες και για το 16χρονο παιδί και το επίσης 11χρονο παιδί που έχασαν τη ζωή τους διαφορετικούς μεταξύ τους με τα εξισουάδικους και ιδρυφείς τρόπους. Σχετικώς με το ζήτημα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατίας, αρχικά να πούμε το αυτονόητο ότι οι αποφάσεις όλων των δικαστικών αρχών και όλων των Συμβουλίων της Επικρατίας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές. Σε κάθε περίπτωση οι ΟΤΑ δημιουργούν νομοθεσία, εφαρμόζουν νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει για τις περιφέρειες της χώρας καταντίστοχο. Πιθανώς να υπάρξει σε συνέχεια της απόφασης που εκδόθηκε για τους δήμους. Η περιφέρεια της τεράς Ελλάδας, ειδικότερα, εφαρμόζει και εφαρμόζει απαραίγητα τα προβλεπόμενα στο σχετικό νόμο για τη συγκρότηση των οργάνων και τη λύψη των αποφάσεων. Ωστόσο, περν αυτό, δεν θέλω να κάνω ένα σύντομο πολιτικό σχολείο. Επειδή, και μάλιστα θα το κάνουμε αυτό το σχόλιο και με το θάρρος, της παράταξης κοινωνίας περιφερειακής αρχής, η οποία σε ελάχιστες περιπτώσεις έκανε χρήση αυτών των ειδικών διατάξεων και μάλιστα σε περιπτώσεις οι οποίες έγιναν καθαρά για λόγους ταχύτητας και σε καμία με καμία περίπτωση για λόγους ξεσφάλισης της πλειοψηφίας. Και αυτό είναι κάτι τον οποίο νομίζω δεν μπορώ να το αναγνωρίσω στο σύνολο του περιφερειακού συμβουλίου. Έχοντας, λοιπόν, και αυτή την, αν θέλετε, ελπία νομοποιήσει, μιλούμε πάρα πολύ για την απλή αναλογική και τι ωραία που θα ήταν. Μπορώ να καταλάβω απόλυτα το Συμβούλιο της Επικρατείας, που λέει ότι αλλάξαρε τους κανόνες του παιχνιδιού. Ήταν απόλυτος αντιληπτό νομικό σκεπτικό, οδήγησε και στην σχετική απόφαση. Όμως, μου κάνει λίγο εντύπωση να μιλούμε με τόσο μεγάλη άνεση για τα αγαθά της απλής αναλογικής, ειδικά όταν έχουμε κλειθεί να διοικήσουμε. Και μάλιστα όταν πάρα πολύ έχουν συμμετάσχει σε κυβερνήσεις και σε αυτοδιοικητικά σώματα τα οποία επίσης δεν είχαν το 50% στις 1%. Και αυτό ο δόλος τους εμπόδισε ούτε τους δημιουργήσε ενοχικά χαρακτηριστικά ούτε τίποτα άλλο. Και έκανα τώρα και μια γρήγορη πράξη που μπορεί να έχει και ενδιαφέρον, ότι η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε αθροιστικά ποσοστά χωρίς τις τρόψες της ενισχύει περιφερειακής αρχής. Στη μία λοιπόν περίπτωση ήταν μια χαρά των αδεικείς με 39,15%, ενώ με 40% παρακάτει που έχει η τώρα την περιφερειακή αρχή, αυτό δεν βρίσκουμε πολύ λογικό. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά μπορούμε να έχουμε αποφασιστικό χαρακτηριστικό με συμβούλιο, αλλά έχουμε τον ενδιαφέρον τους για το πώς αντιλαμβανόμαστε όλα τα σχετικά πράγματα. Θα κλείσω αυτό το σύντομο σχόλιο λέγοντας επίσης το προφανές ότι οι περιφέρες τράς Ελλάδος ανξάρτητα και πέρα από αυτή τη χρήση ή την μη χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων που σήμερα για τους δήμους κατέπεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έχει δείξει με τον πιο κατηγορηματικό πλατή και ενφατικό τρόπο η πολύ ισχυρή της βούληση να ακούσει, να διαβουλευτεί και να εισακούσει προτάσεις προεχόμενες από το σύνολο του περιφερειακού συμβουλίου ακόμη και να αναθεωρήσει, να ανασχεδιάσει δικές της απόψεις και θέσεις και όλο αυτό να γίνει με ένα τρόπο παραγωγικό και αποτελεσματικό κρατώντας βέβαια και την πάγια θέση ότι όταν έχεις αυτή την πολιτική και θα το πω δεν πειράζει γενναιότητα, να μπορείς συνειδητά να προσλαμβάνεις ό,τι οφέλη μου έχουν να δώσουνε το σύνολο των ομελένων αυτοδικητικών οργάνων τότε δεν έχεις και ανάγκη από την πίεση, από το στρίμωγμα αν θέλετε της απλής αναλογικής για να το πράξεις. Στην περιφέρεια της Τερασινάδας και αυτή είναι η προεδρέμη κατακλήδα μου δεν είχαμε ποτέ ανάγκη την απλή αναλογική για να συνεργαστούμε. Το κάναμε χωρίς απλή αναλογική, το κάνουμε και αν είναι απλή αναλογική και θα το κάνουμε με οποιοδήποτε σύστημα εφαρμοστή για να διοικηθεί με αποτελεσματικό, αφαιμός, δημοκρατικό, αφετέρου τρόπο η περιφέρεια της Τερασινάδας και σήμερα και κατά τα επόμενα έτη. Ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε, κύριε Περιφερειάρχα. Θα προχωρήσουμε στο επόμενο θέμα το οποίο αφορά πρότασης συζήτησης θέματος εκτός ημέρειας σας διάταξης από τον Επικεφαλής της Παράπαιξης Ελεύθερης Σερά τον κύριο Βούλγαρη Αντώνη. Παρακαλώ τον κύριο Βούλγαρη για την τοποθέτησή του. Έχει σταλεί το κείμενο θα πω εντάχει ότι αυτό που ζητάμε σαν παράταξη είναι να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Όταν είχε γίνει στη συνεδρία πριν δύο μήνες η πρότασή μας, δεν είχαν ακόμη δημοσιοποιηθεί οι ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες η μία για την Εύβοια και τη Βιοτία και η άλλη που αφορά τη Θεσσαλία και εμπεριέχει την περιοχή των Αγγράφων στην Βρυτανία. Βγήκαν αυτές τις μελέτες περί Οκτωβρίου-Αρχές Νοεμβρίου. Έχουμε ένα συνεδριάσμα στη τακτική συνεδρία σε δύο μήνες κύριε Πρόεδρε. Και γι' αυτό έγινε και μια επικαιροποίηση του σχετικού κειμένου και της πρότασής μας. Τότε ζητούσαμε να παρθεί απόφαση για να βγουν ως στο δυνατόν πιο γρήγορα γιατί γνωρίζαμε ότι είναι έτοιμες οι περιβαλλοντικές μελέτες και έτσι καθυστερούσε το Υπουργείο. Βγήκαν λοιπόν, έγινε και η πρωτιφάση της διαβούλευσης. Να πω ότι από πλευράς Περιφέρειας, για όσους δεν το γνωρίζουν, έγινε μια διαδικασία σαν συνέχεια μιας Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έγινε μια διαδικασία διαβούλευσης, στην οποία δεν παρεβρέθη ο κύριος Περιφερειάρχης. Και στη συνέχεια στην επίσημη διαβούλευση που έγινε, στην οποία συμμετείχαν και πρόσωποι του Υπουργείου και σημαντικοί μελετητές και επιστήμονες σε σχέση με το περιβάλλον, έκανε μια σύντομη παρέμβαση ο κύριος Περιφερειάρχης από το αυτοκίνητό του. Κατά τη γνώμη μου υποβαθμίζοντας όλο το διάλογο που θα έπρεπε να γίνει πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ενώ για τη διαβούλευση που είχε σχέση με την περιοχή των αγράφων, από όσα γνωρίζω δεν έγινε καμία παρέμβαση από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής. Αυτό που, εν πάση περιπτώση, η διαβούλευση αυτή έχει τελειώσει, το λέω ενημερωτικά, έχει τελειώσει αυτή η διαβούλευση. Θα ληφθούν υπόψη οι παρεμβάσεις που έγιναν, η δική μας παράταξη έκανε και στις δύο, όπως και πολλοί πιστοίμονες, όπως και η κοινωνία των πολιτών και από εκεί και πέρα θα βγουν σχέδια προοδερικού διατάγματος. Άρα αλλάζουμε και εμείς την λογική της απόφασης που ζητάμε να παρθεί, να συζητηθεί το θέμα και λέμε ότι θα πρέπει, να το διαβάσω όπως το αναφέρω, να παρθεί μια απόφαση που θα λέω, το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά τη δημοσιεύση αυτών των ειδικών περιβαλλοντικών μελετών, για την Περιφερία Στερεάς Ελλάδας και για την Περιφερία Θησαλίας που είναι η περιοχή των αγράφων. Ζητάμε να προχωρήσει η διαδικασία διαβούλευσης και να εκδοθούν τα προσχέδια των προοδερικών διαταγμάτων. Υπάρχει μετά διαδικασία διαβούλευσης και τα σχέδια προοδερικών διαταγμάτων για την προστασία των περιοχών αυτών σε βιαβιωτία και άγραφα. Ζητάμε λοιπόν σε εκείνη τη φάση να κληθούν οι μελετητές και όσοι έχουν εισηγηθεί το προοδερικό διάταγμα, το σχέδιο, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, να γίνει διάλογο, ώστε να γνωμοδοτήσει πάνω στα σχέδια αυτά το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι ζητάμε την άμεση δημοσιοποίηση του σχεδίου αναθεώρησης του ειδικού χωροταξικού για τις ΑΠΕ που έχει λήξει στην ουσία για τις ανανιώσιμες ποιες ενέργειας, και είναι παροχημένο, και να ενσωματωθούν οι καλές προβλέψεις του χωροταξικού σχεδίου του χωρικού της Στερεάς Ελλάδας να μπούν στο ειδικό χωροταξικό για τις ανανιώσιμες ποιες ενέργειας. Φυσικά διασφαλίζοντας την προστασία των περιοχών, το θέμα το γνωρίζετε, το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Και τέλος, επειδή και έχω ένα χαρακτηριστικό έγγραφο στο Βάλι, απόσταση ενός έγγραφου που δείχνει ότι υπάρχει εγγενικός γραμματέας Υπουργείου που σε διαδικασία που έχει τηλεδιάσκεψη μπαίνει τηλεφωνικά και λέει εγώ ψηφίζω θετικά σε όλα για την αδειοδότηση, στη δική μας περιφέρεια, για την αδειοδότηση ανανιώσιμων ποιών ενέργειας, ζητάμε να ολοκληρωθεί, έχει γίνει μόνο για μία στρατευόμενη περιοχών του ΩΦΥΠΚ της περιοχής μας, να ολοκληρωθεί και για μας για την έβοια, ας πούμε, να βγάλουμε προσώπους, να συγκροτσούν οι μονάδες, να το ζητάει αυτό δηλαδή στην απόφαση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ώστε να γνωμοδοτούν με επιστημονικά κριτήρια αυτοί που πρέπει να γνωμοδοτήσουν και όχι τηλεφωνικά και με πρόχειρο τρόπο κάποιοι παράγοντες του Υπουργείου. Ζητάμε να εισαχθεί το θέμα για συζήτηση και να πάρθει απόφαση στη λογική του κειμένου που έχει διατεθεί και έχει σταλεί στους περιφερειακούς συμβούλους. Ευχαριστούμε τον κύριο Βούλβερη. Μισό λεπτό, μισό λεπτό. Σας παρακαλέσω να την περιφερειάσουν πρώτα και η κυρία Βελεστάκη, περιμάλλοντας να μιλήσει για το θέμα που ανέφερε τώρα αμέσως ο κύριος Βούλγαρης. Κύριε Χιρμανίδη, κύριε Χιρμανίδη, πρέπει να πάρουμε απόφαση για να εισαχθεί το θέμα για συζήτηση. Παρακαλώ, έχουμε αντίρρηση? Καμία. Καμία. Το λόγο έχει ο κύριος Ανάγλος Στάκης. Ευχαριστούμε τον κύριο Βούλβερη. Ευχαριστούμε τον κύριο Βούλβερη. Ευχαριστούμε τον κύριο Βούλβερη. Ευχαριστούμε τον κύριο Βούλβερη. Ευχαριστούμε τον κύριο Βούλβερη. Το λόγο έχει ο κύριος Ανάγλος Στάκης. Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο ζήτημα το είχε αναδείξει η επιπαράταξη Ελεύθερη Στερεά και ο κύριος Βούλγαρης και προφανώς αγγίζει και τις δικές μας προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, όπως αυτές έχουν κατατεθεί και μέσω της κατάθεσης του ψηφίσματος που μιλούσαμε για το ειδικό ταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και βεβαίως και τα τρία ζητήματα που θέτει εδώ, δηλαδή ότι θα πρέπει να έρθουν οι μελιατητές σε μια επικοινωνία με το Περιφοριακό Συμβούλιο, θα ήταν πολύ χρήσιμο, συνετό και ωφέλημο και για μας αλλά και για τους ίδιους τους μελιατητές, πριν την έκδοση των σχεδίων προηδικών διαταγμάτων. Συμφωνούμε και ταυτιζόμαστε με το έτοιμα να δημοσιοποιηθεί το σχέδιο να θεώρησης του ειδικού χωροταξικού πλαισίου και βεβαίως το Περιφοριακό Συμβούλιο να ζητήσει άμεσα να λοκριωθούν όλες εκείνες οι προβληπόμενες διαδικασίες συγκρότησης και άμεσης λειτουργίας όλων των μονάδων προστατευόμενων περιοχών του ΟΦΙΠΕΚΑ ως προβλέπονται από το νόμο 46-85 του 2016 για την αποκατάσταση της νομιμότητας των οχρομοδοτήσεων σχετικά με την εκτέλεση έργων εντός έργων της περιοχής. Το τελευταίο κάνω ιδιαίτερη αναφορά, συνάδελφε κύριε Βουλγαρί, γιατί το είχαμε φίξει και σε προηγούμενη συνεδρίαση, όταν κάποιοι, οι οποίοι είχαν έρθει εδώ εκπροσωπώντας φορείς, είχαν πει ότι πολλοί θα ήθελα να λειτουργεί με βάση αυτό το σύστημα του νόμου του 2016, όμως σήμερα είμαστε σε μία άλλου είδους λειτουργία, η οποία, κυρίες και κύριοι συνάδελφε, σας ταιμίζω, δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης αναμογενητριών ακόμα και σε περιοχές νατούρα. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα και θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιδράσουμε ως συλλογικό όργανο, έχοντας πρώτα απ' όλα την επιστημονική τεκμηρίωση από τους τεκνοκράτες, αλλά και την πολιτική βούληση να αλλάξουμε τα πράγματα. Ή εν πάση περιπτώσει να προστατεύσουμε τα πράγματα και να μην αφήσουμε να πάει μέχρι πιο πέρα από το σημείο που έχει θέσει η κοινωνία της στερεάς της Ελλάδας. Θεμίζω για όσοιν αξία έχει στις φίλες και στους φίλους συναδελφούς ότι τόσο στην ένδυα υπήρξε μία μαζικότατη κινητοποίηση που πρωτοστάτησαν περιβαλλοντικές κινήσεις και όχι τα κόμματα και έχει μεγάλη σημασία αυτό. Η δύμη, η τοπική αυτοδιοίκηση και τα κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος δημιούργησε ίσως τη μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών συγκέντρωση, μαζική συγκέντρωση στη Χαλκίδα, στην παραλία της Χαλκίδας, διαπιστώνοντας και απαιτώντας με αυτόν τον τρόπο να υπάρξει μία κόκκινη γραμμή. Εδώ λοιπόν ο κ. Βούλγαρης με την πρωτοβουλία που παίρνει και η Παράταξη Ευεύθερη Στερεά μας βρίσκει σύμφωνος και βεβαίως θα στηρίξουμε το έτοιμα για να τεθεί και σε ψηφορία, πιστεύω Αντώνη, από ότι κατάλαβα και βεβαίως ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την συμπόρευση και τον άλλο παρατάξιο. Σας ευχαριστώ κ. Π. Ευχαριστούμε κ. Βαστάκη. Κυρία Μπατζελή. Κυρία Μπατζελή μας ακούτε. Συμφωνούμε πινήρως κ. Πρόεδρε με την τοποθέτηση του κ. Βούλγαρη και του κ. Αναγνωστάκη καθώς και τη διευθέτηση και συνέχιση του θεώτος, το οποίο μας έχει απασχολήσει και πρέπει να μας απασχολεί συνεχώς ως περιφερειακό συμβούλιο. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ κ. Μπατζελή και κ. Βαστάκη. Φυσικά συμφωνούμε να έρθει για συζήτηση παρότι ως παράταξη έχουμε διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το χωροταξικό, ιδιαίτερα των ανοιώσεων που πηγαίνουν ενέργειας και σε σχέση γενικότερα με τα χωροταξικά που αφορούν τους αστικούς σχεδιασμούς. Ωστόσο θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση να γίνονται τέτοιοι τύποι συζητήσεις, να μπορούν να αναδεικνύονται και οι προβληματισμοί και τα συγκεκριμένα συμφέροντα που αναδεικνύονται μέσα από αυτή τη διαδικασία, ώστε να μπορεί να γίνεται κατανοητό στο λαό τι και ποιος στηρίζει και ποια άλλο συμφέροντα υπηρετεί. Από αυτή την άποψη, εμείς θεωρούμε ότι είναι καλή η προβουλία του Άνδρου. Ευχαριστούμε κ. Βαστάκη. Ο κ. Γιώτης. Ο κ. Γιώτης. Η κυρία Περιζέλη. Δεν έχει συνέβει. Από τους ανεξάρτητους. Κυρία Καρυκά. Κύριε Βελισσαρίου. Ο κύριος Διδένιος Δουμπάι. Ο κύριος Σαρμάς. Κύριε Πρόεδρε, είμαστε χώρα που δυστυχώς λειτουργούμε άναρχα. Στο πολιοδρομικό αφήσανε να εκτιστεί ολόκληρη χώρα, άναρχα, και εισπράττουμε τώρα τα αποτελέσματα σε όλες και όλες τις πόλεις της Ελλάδος, τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στους δρόμους, όσο και γενικά στην όρη λειτουργία των πόλεων. Στον ενεργειακό τι κάναμε, το ίδιο, σαν να ελεύσουμε σπιχειές ενέργειες. Αφήσαμε να γίνουν όλα άναρχα, αρχίσουμε να εισπράττουμε τα αποτελέσματα τώρα και στο μέλλον θα εισπράξουμε ακόμα πιο δύσκολα αποτελέσματα. Νιώθω πάρα πολύ άσχημα όταν βλέπω σε κάποιες περιοχές, δασικές περιοχές, με χαμηλή βλάστηση ιδιότητες να κάνουν τεράστια φωτοβολοταϊκά πάρκα και πριν να μην μπορούσε ένας απλός πολίτης ούτε μια πουρνάρα να κόψει. Και τώρα αυτοί οι κύριοι, τεράστιες εκτάσεις, όχι μόνο με την ανοχή, με τη βοήθεια του κράτους, τις κάνουν φωτοβολοταϊκά πάρκα για να εισπράττουν αυτοί. Κάτι που θα μπορούσε βέβαια να γίνει, αλλά να γίνει για λογαριασμό είτε των δήμων, είτε περιφερειακών, είτε των περιφεριών, είτε των νομών των προηγούμενων αυτοδικίσεων, οι οποίοι θα μπορούσαν έτσι να έχουν ρεύμα για τις ανάγκες, να καλύψουν ανάγκες, ενεργειακές ανάγκες. Συμφωνώ με την πρόταση του κ. Βούλγαρη και θα την ακούσουμε. Ευχαριστούμε κ. Σαλμά. Ο κ. Δούρος, ο κ. Πατσιούρας, ο κ. Αχιλιώτης, κάποιος συνάδελφος απ' το σώμα. Ευχαριστώ, ευχαριστούμε τους επικεφαλείς, ευχαριστούμε τον κ. Βούλγαρη, το λόγο έχει ο κ. Πορφαριάρχης. Ευχαριστώ. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο συγκεκριμένο θέμα και είναι σημαντικό ότι σήμερα έρχεται, όχι μόνο όπως κάνουμε πολλές φορές με μια συγκεκριμένη αφορή, αλλά έρχεται και ως πλαίσιο. Στο κεντρικό περιεχόμενο δεν θα είναι επιπλέξει να πούμε ότι συμφωνούμε, εξάλλου το έχουμε πει και σε άλλες πολλές περιστάσεις. Έχουμε κάποιες πιο ειδικού τύπου επιφυλάξεις, όπως για παράδειγμα στο εδάφιο 3 με τις περιοχές του Οφυπεκά, αφού υπάρχει πιο επίκαιρο πλαίσιο, ίσως να θέλουμε αυτό μια αναδιατύπωση. Και λίγο στο 4, εμείς έχουμε μία διαφορετική άποψη ότι δεν νομοποιούμε να απόσχουμε ακόμη και αν η αποχή γίνεται σε ένδειξη κάποιης διαμαρτυρίας. Σε κάθε περίπτωση, επειδή στο κεντρικό περιεχόμενο, όπως αναπτύσσετε, είμαστε συμφωνεί, θα παρακαλούσα στο τέλος του ενδρία σας να δούμε λίγο κάποια ζητήματα. Θεωρώ ότι είναι επιλύσιμα στο να βγει ένα ομοφωνό κείμενο. Να πω κάτι, επειδή το 4, κύριε Περιφερειάρχη, το έχω βγάλει για αυτό ακριβώς το λόγο. Το λόγο του κύριου Βούλβερης. Συγγνώμη κύριε Πρόεδρε, το 4 δεν υπάρχει στο επικαιροποιημένο. Συγγνώμη. Και δηλαδή, σε σχέση με τις δικές σας. Και νομίζω ότι και στο 3, αν μπει μια τελεία εκεί που λέει ο ΦΥΠΕΚΑ, είναι αρκετό σαν αποφασιστικό. Δεν ξέρω αν το έχουν και οι υπόλοιποι επικεφαλείς. Είναι απλό θέλω. Συγγνώμη για το 4, δική μου παραδρομή. Ωραία, στο τέλος το βλέπουμε λίγο, αλλά είναι κάτι που θα γίνει. Είναι διαχειρίσιμο. Επομένως ψηφίζεται από τι καταλαβαίνω, έτσι? Δεν είναι. Ψηφοφορία. Η παράταξη του κ. Σπανού... Ναι. Όχι, μου λες ο τελεστικός ότι αν θα γίνει η ψηφοφορία στο τέλος, δεν υπάρχει δικαστικό πρόβλημα να γίνει τώρα. Όχι. Ωραία. Παράταξη του κ. Σπανού, ναι. Εντάξει. Παράταξη του κ. Σπανού, ναι. Κυρίου Ναγλωσσάκη. Ναι. Κυρίου Μπαδελή. Ναι. Ναι. Συμφωνώ με... Α, ακούγεστε τώρα, ναι, ακούγεστε. Κυρίου Μπαδέκη. Ναι. Κυρίου Γιώτης. Κυρίου Γούργαρης. Ναι. Κυρία Πονηζούη. Κυρία Καρύκα. Κύριο Δαλισαρίου. Ναι. Ο κύριος Δρένιος. Ο κύριος Αλμάς. Ναι. Ο κύριος Δούρος. Ναι. Ο κύριος Πατσούρας. Ο κύριος Αχινιώτης. Δεν υπάρχει άλλος. Κλείνουμε το θέμα. Να γίνει αυτό που ανέφερε ο κύριος Περιφερειάτης, χύριο Μούργαρης, ο τένος, να το κλείσουμε το θέμα. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Πάμε στο τρίτο θέμα εκτός συμμετοίδησης διάταξης. Είναι ένα θέμα το οποίο πρότεινε ως επίγον προσυζήτηση η λαϊκή συσπήρωση και αφορά τις απαράδεκτες διεκτυχίσεις της Μονής Παναγίας Κουτσουριώτης. Επειδή για το ίδιο θέμα έχει σταλεί επιστολή για μαρτυρία στην οποία έχει επισυνάψει η λαϊκή συσπήρωση. Έχουμε ένα ερώτημα που έχει κάνει ο κύριος Δώσος Παρασκευάς ως στερέα υπεροχής και έχουμε και ένα έτημα από την κυρία Μπατζελή για ψήφισμα επί του θέματος ακριβώς. Αυτά τα ορθωματώνουμε όλα. Θα ξεκινήσουμε το όλο θέμα με την πρόταση που ξεκίνησε η λαϊκή συσπήρωση. Θα συνεχίσουμε με τους υπόλοιπους οι οποίοι έχουν υποβάλει τις ερωτήσεις. Τα μάζεψα όλα και νομίζω ότι καλά κάναμε να έχουμε ένα θέμα αφού αφορά το ίδιο πράγμα. Άρα λοιπόν ξεκινάμε με την λαϊκή συσπήρωση. Παρακαλώ. Λέω ότι είναι εδώ οι εκπρόσωποι. Ωραία. Κανονίστε και στο τέλος μετά από την τοποθέτηση... Παρακαλώ. Να το αναλύσουμε πρώτα, να το ξεκινήσουμε το θέμα και να δώσουμε τον λόγο μετά. Δηλαδή αυτό όχι αυτό που ξεκίνησε η λαϊκή συσπήρωση. Και για το λόγο αυτό είναι και οι κάτοικοι εδώ. Ευχαριστώ. Εμείς από τη δική μας πλευρά δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ξεκινήσουν οι κάτοικοι μιας και είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για το ζήτημα. Δεν έχουμε καθόλου κανένα πρόβλημα. Μήπως πρέπει να εισαχθεί ως θέμα... Να ψηφίσουμε αν θα πρέπει να εισαχθεί ως θέμα. Να ψηφίσουμε να εισαχθεί ως θέμα συζήτησης. Να ξεκαθαρίσουμε και να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα. Όλοι εντάξει. Όλοι εντάξει. Να εισαχθεί ως θέμα συζήτησης. Ως θέμα συζήτησης. Εάν επιθυμείται οι παρατάξεις και αν συμφωνεί και ο κ. Περιφερειάρχης να δώσουμε απευθείας στον λόγο στους κατοίκους. Ποιος κύριος θα μιλήσει, ελάτε. Και μετά να μιλήσουν αυτοί που κατέθεσαν και τα πρώτα τις ερωτήσεις. Τις συνάδελφοι που κατέθεσαν τις ερωτήσεις. Πατήστε το κουμπάκι να μας πείτε ποιοι είστε. Καλημέρα σας. Είμαι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας αμυγδαλιάς και δεν θα σας κουράσω. Κύριε Πρόεδρε Περιφερειακού Συμβουλίου, κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Αντιπεριφερειάρχα Φωκίδος και λοιποί αντιπεριφερειάρχες, κύριε Πρόεδρε Περιφερειακών Παρατάξων, κύριοι σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι. Καλημέρα σας. Ονομάζομαι Χαμπεσής Τωμάς και είμαι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας αμυγδαλιάς δήμου Δωρίδος και θα σας κάνω μια σύντομη ενημέρωση για το μίζον θέμα που απεσχολεί την τοπική κοινωνία της περιοχής μας. Με αφορμή λοιπόν τη διαδικασία της κλιματογράφησης και μιας εγκυκλίου οδηγίας της Ιερά Συνόδου, υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια ειφαρπαγής δημοσίων, ιδιωτικών καθώς και δημοτικών εκτάσεων και εγκαταστάσεων από την πλευρά της Ιεράς Μονής Κουτσουρού. Η συγκεκριμένη Μονή συντάσσοντας μια έκθεση απογραφής συνοδευόμενη από τέσσερα τοπογραφικά διαγράμματα στο όνομα της Παναγίας προσπαθεί να οικιοποιηθεί παράνομα και καταχρηστικά εκτάσεις 32.000 στρεμάτων στα όρια 6 τοπικών κοινωντήτων του δήμου Δωρίδας. Την Αμυγδαλιά, την Ερατινή, την Σώτενα, την Μιλιά, την Τολοφώνα και την Πάνρομο. Και επικαλείται ως τύτμιος ιδιοκτησίας χωζέτια από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Σας ενημερώνω ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ανωτέρων εκτάσεων δεν ποτέ ανθισβητήθηκε εδώ και δύο αιώνες περίπου από συστάσεις του ελληνικού κράτους και για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια για ολική αναδιόρθρωση του ιδιοκτησιακού καθεστότος χωρίς όμως να συνοδεύεται από νόμιμα αιρίσματα. Δεδομένου ότι ούτε νόμοι τίτλοι ιδιοκτησίας Ιεράς Μονής υφίστανται. Ούτε πράξεις νομής και κατοχής έχουν πραγματοποιηθεί. Εμείς ως δημότης και ωστιβόμενοι της περιοχής θεωρούμε παράλογες και απαράδοκτες τις διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής Κουτσουρού, έναντι των δημοσίων ιδιωτικών και δημοτικών εκτάσεων και εγκαταστάσεων. Μεταξύ αυτών δημοτικού σχολείου στην Ιερατινή, πηγών ύδρευσης στο χωριό μας και αρκετών ακόμα δημοτικών εγκαταστάσεων. Ζητάμε από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις τη στήριξη και τη συμπαράσταση στο δίκαιο και έντοιμο αγώνα που δίνουμε. Η συγκεκριμένη περιοχή στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει έρχεται να προσθεθεί και αυτό με αποτέλεσμα να υπάρχουν δικαιολογημένες ανησυχίες από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι. Για το λόγο αυτό ζητάμε και από το Περιφοριακό Συμβούλιο ένα ψήφισμα συμπαράστασης, εάν είναι δυνατόν να είναι και ομόφωνο όπως άλλωστε έγινε και με το δίμο μας, το Δήμο Δωρίδος, αυτός επίσης και την αναστολή κάθε χρηματοδότησης από την πλευρά της περιφέρειας μέχρι τη διευθέτηση του θέματος. Επίσης σας εγνωρώνω ότι ο Δήμος Δωρίδας όρισε και δικηγόρο ως εξωτερικός συνεργάτη πέρα του δικηγόρου του Δήμου για το θέμα αυτό προκειμένου να προσβάλλει τους τίτλους αυτούς, τους αυθέρετους τίτλους και να υπερισπιστεί τη δημοτική περιουσία. Πέραν όμως όλων αυτών, το χειρότερο από όλα και αυτό που μας πονάει περισσότερο είναι η συμπεριφορά η οποία είναι επιικός απαράδεκτη διότι λειτουργούν και συμπεριφέρονται με άλλους όρους που παραπέμπουν σε άλλες ομάδες και όχι σε χαρακτηριστικά μοναστικής κοινότητας. Επίσης να σας πω ότι εγώ σαν Θωμάς Χαμπεσής και όχι σαν Πρόεδρος δεν φύγω μου προσωπικά. Όμως οι εκτάσεις του Δυτική Μονή είναι ο ζωτικός χώρος του χωριού μας. Σημειωθέν δε ότι με τις εκτάσεις αυτές η τοπική κοινωνία, οι οποίοι άνθρωποι και οι περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι καλλιέργησαν τις εκτάσεις αυτές για πολλές δεκαετίες, έζησαν τις οικογένειές τους και με τις εκτάσεις αυτές σπούδασαν και πρόκοψαν τα παιδιά τους. Και να σημειώσω πάνω σε αυτό ότι σε όλων των ελεώνα τα περισσότερα δέντρα έχουν φυπευτεί και έχουν υποκριστεί μεγαηδουράκια. Με πολύ κόπου και πολύ πόνο. Αυτά είχα να πω. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απορία ή πληροφορία. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε πάρα πολύ κύριε Πρόεδρε, να είστε καλά. Να ξεκινήσουμε... Νομίζω ότι ο κ. Βαπηγίου έχω το έγγραφό του, το ίδιο ευχαριστήνει και εσείς για το θέμα αυτό. Κύριε Κορυκόμετε. Έτσι θα είναι. Να ξεκινήσουμε να πω... Παρακαλώ. Δεν θα πρόσθετα ούτε μια γραμμή παραπάνω από το σελί του Πρόεδρου Συμβαλιάς... Κύριε Έγραψε Μπούλιο, υλαφειρό τρόπο, μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Πραγματικά όμως, θα σφαθώ μόνο στο αίτημα που πρέπει να απαντήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι θα πρέπει να έχουν οι κάτοικοι την ολόπλευρη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε σχέση με τις απαράδεκτες απαιτήσεις που έχει η Μονή Κουτσουρού στην περιοχή εκεί, προσβάλλει συνολικότερα ακόμα και το ίδιο το θρησκευτικό συνέστημα των κατοίκων μια τέτοιου είδους ενέργεια, ανεξάρτητα από πώς βλέπει ο καθένας και τι φιλοσοφική αντίληψη έχει αυτά τα ζητήματα. Ωστόσο, αν συμμεριστεί την άποψη αυτή που έχει εν πάση περιπτώσει ο Ιησούς σε σχέση με τα ζητήματα αυτά, πραγματικά έρχεται σε αντίφαση. Και εδώ, νομίζω ότι χρειάζεται να σκύψει το Περιφερειακό Συμβούλιο με πολύ σεβασμό απέναντι σε αυτό που παθαίνουν οι κάτοικοι εκεί στην περιοχή που έχουν μπει σε μια δικαστική διαμάχη για να λύσουν το αυτονόητο. Ότι αυτό που είχαν μέχρι φτές και τους κάλυπτε τις ανάγκες τους μπορούσαν να ζήσουν, σήμερα το δικλικούν. Γιατί κάποιοι άλλοι επιμένουν να δικλικούν κάποια άλλα πράγματα. Επ' αυτό, εμείς θέτουμε το θέμα με αυτή τη μορφή στη συζήτηση και φυσικά και στο ψήφισμα και στο ερώτημα, εν πάση περιπτώσει συμφώνουμε απόλυτα. Και σαν ψήφισμα, που νομίζω κασ' αναπόφαση να το πούμε έτσι, πρέπει να βγει η ολόπληρη συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η πολιτική και η οικονομική, κατά τη γνώμη μας, προέκταση. Και φυσικά να μην υπάρξει καμία μα καμία οικονομική χρηματοδότηση προς τη Μονή σε σχέση με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν. Κατά τη γνώμη μας θεωρούμε ότι όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να σταθεί δίπλα στους κατοίκους και με αυτή την έννοια θέσαμε και το ζήτημα ως υποχρέωση δική μας. Και όχι σαν ζήτημα μόνο των κατοίκων για να μας ευχαριστήσουν εμείς, είναι υποχρεωσή μας να πάρουμε τέτοια θέση απέναντι στους κατοίκους και να προχωρήσουμε. Ευχαριστούμε κύριε Πασδέκη να μιλήσει ο κ. Ρώσος Παρασκοβάς για την ερώτηση για τις διεγνυκίσεις που έχει κάνει που αφορά το ίδιο θέμα. Ευχαριστώ πολύ και από εμένα τα χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στους εορτάζοντες. Καλώς ήρθατε στον Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε ευχαριστούμε πολύ. Ο Πρόεδρος ήταν κατατοπιστικό. Δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα. Θα πω μόνο τούτο, ότι η Δωρίδα το 2021 έχει 30.000 στρέματα καμένα και το 2022 πάει για 30.000 και πλέον χιλιάδες στρέματα χαμένα. Μαζί με περιουσίες. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ανακαλύψαμε μετά από 199 χρόνια ότι οι κάτοικοι δεν είναι αφεντικά στον τόπο τους. Είναι ξεκάθαρο και αυτή η καραμέλα να αποφασίσει δικαιοσύνη και μια δικαιοσύνη και τώρα έχουμε κάνει ένα μπαλάκι μια κουβέντα δικαιοσύνη και να ζούνε γενιές σε έναν άγριο τόπο που τον δαμάσανε που γυρίσανε στον τόπο τους από όλη την Ελλάδα που κάνανε καριέρες που είχαν επαγγελματική δραστηριότητα και είναι από τα ελάχιστα χωριά που είναι ζωντανά και όποιοι πάτε εκεί θα το διαπιστώσετε και θα περάσετε και πολύ καλά στο υπογράφο εγώ αυτό πρέπει όχι απλά να σταθώ με το πλευρό τους και να πω με δυο κουβέντες εγώ είμαι συγκεκριμένος τώρα εδώ να αποφασίσουμε συνεχίζει τη χρηματοδότηση για να πάρουμε τα αυτοκίνητα να πάμε στο χωριό να δούμε πως είναι για να δούμε πως θα κινηθεί το όχημά μας για το χωριό και αν επήγει αυτό το έργο να γίνει εκμονή κουτσουρού και με αυτόν τον ποσό που η αμυγδαλιά αυτόν τον ποσό την περιφέρεια δεν το έχει δει ποτέ και έχουν γυρίσει άνθρωποι σε αυτό το χωριό που έχουν κάνει καριέρα σε όλον τον κόσμο λοιπόν κοιτάξτε είναι εύκολο να λέμε λόγια παρηγοριάς δεν θέλουν λόγια παρηγοριάς θέλουν πράξεις πράξεις ουσιαστικές και να δείξουμε πως θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους διαφορετικά η περιοχή σας σβήσει και πλέον μετά τη βόρεια έδεια θα έχουμε και από κει οικονομικούς μετανάστες σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθατε στον Περιφερειακό Συμβουλίο και από την πλευρά της παράταξής μου είμαστε όλοι στο πλευρό σας και θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε και τους ρόλους μας εν γνώση των λόγων μου το λέω αυτό και τους ρόλους μας για να χταθούμε και να αποκατασταθεί αυτή η αδικία ευχαριστούμε τον κύριο Παρασκευά και γύρω σε αναγνωστάκεις για δύο λεπτά με το ρολόγι σας παρακαλώ μόλις περάσουν τα δύο λεπτά δεν έχω κούζον κάντε μου νόημα θα καταλάβω νομίζω ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη η παρουσία των κατοίκων και ιδιαίτερα του Προέδρου και όλων των άλλων συμπολιτών μας για ένα έτημα το οποίο οφείλω να πω ότι η λαϊκή συσπήρωση και ο κύριος Χρονάς το έχει φέρει και στη συνεδρία της οικονομικής επιτροπής εδώ και περίπου 2-3 μήνες να είμαι καλά αν δεν κάνω λάθος στο χρόνο αυτό που έχει σημασία το είπε ο Φύριος και ο συνάδελφος ο Παρασκευάς ο Δρόσος πρέπει να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα και το μήνυμα δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από ένα ψήφισμα που πρέπει να κατεθεί στο περιφερειακό Συμβούλιο αντίστοιχα όπως έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας το οποίο με τρεις γραμμές πρώτον θα χαρακτηρίζει ως αίωλες και αβάσιμες τις διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής Κουτζουρού έναντι των δημόσιων, δυτικών και δημοτικών εκτάσεων και εγκαταστάσεων να τονιστεί ιδιαίτερα ότι με έναν τρόπο που είπε και ο Κώστας, συγχώρεσέ με θα το κάνω λίγο πιο θεολογικό ότι έχουν δύο κοιτώνας λέει η θρησκεία θα πρέπει να δίνει τον έναν τουλάχιστον και όχι να παίρνει και τον τρίτο άρα να αναγνωριστεί ότι εδώ η γη αυτή μεγάλωσε, έφρεψε και σπούδασε τα παιδιά των συγκεκριμένων κατοίκων της περιοχής να σημειώσουμε ότι εδώ και δύο αιώνες 199 χρόνια με λεπτομέρεια σημειώθηκε από την πλευρά του συναδέλπου του κ. Παρασκευά δεν έχει εγερθεί ζήτημα διεκδίκησης και τέλος, ναι, συμφωνώ απόλυτα το Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξει και νομικά και με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο την διεκδίκηση των κατοίκων και βεβαίως μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα να ανασταλεί όπως ζήτησε ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και κάθε χρηματοδότηση από την πλευρά της περιφερειάς μας Με αυτά τα στοιχεία λοιπόν, εμείς συντασσόμαστε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε τον κ. Ναγνωστάκη Θα έρθει να συμπουράσουμε εκεί? Παρακαλώ Ευχαριστώ και πάλι, δύο λέξεις θα πω ότι και στη Μονή οι κάτοικοι έχουν ματώσει για να είναι αυτοί που είναι σήμερα Εγώ προσωπικά, δεν θα μιλήσω μόνος σαν Πρόεδρος έχει τύχει να είμαι και Επίτροπος στη Μονή σε περίοδους δύσκολους και δεν θυμάμαι ουδέποτε να έχει όταν παραλάβαμε σαν Επιτροπή τότε από τη Μητρόπολη Φωκίδος δεν πήραμε ποτέ 32.000 στρέματα πήραμε τον περίβολο χώρο της Μονής που το ξαναλέω έχουμε ματώσει του χωριού μου ένας, δύο, τρεις από τότε που φτιάχτηκε το Μοναστήρι όταν έπεσε το 95 στο σεισμό γιατί Έλληνες του εξωτερικού και περισσότερο της Αμυγδαλιάς γιατί είναι το Μοναστήρι μας έτσι το θεωρούμε, το θεωρούμε ψυχή μας τώρα να έρχεται να ζητάει όλα αυτά και θα πω αυτό που έλεγα πριν τον περίβολο χώρο του Ναού και των κελιών και ό,τι συνηπάγεται αυτό και τέσσερα μικρά λιωστάσια τα οποία έγιναν πολύ αργότερα κάποιες δωρεές με 20, 30, 10, 15 ρύζεις ελιές διάσπαρτα αυτά ήταν, ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι Ευχαριστώ, ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε πάνε γυνήσει ο κύριος Φάκος Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συνδημότες όπως όλοι γνωρίζουμε με την τελευταία απογραφή η περιφέρεια ερημώνει συγκεκριμένα στο νομό Φωκίδος η μείωση έφθασε στο 10% οι νέοι μας εγκαταλείπουν το νομό και αναζητούν εργασίες της Μεγάλου Πόλης στην περιοχή Ερατινής Αμηδγαλιάς που είναι το πιο ζωτικό κομμάτι της κεντρικής δωρίδας με παρεμβάσεις μας διαχρονικά σε έργα υποδομής όπως η ένταξη αγροτικής οδοπίας από το πρόγραμμα Τρίτσις που ενώνει την Αμηδγαλιά με τον Ελλαόνα το διεκδικούμενο με υπογραφή από το Υπουργείο Γεωργίας για το φράγμα στον Ελλαόνα που θα ποτίσει τις ελιές και με ένταξη κατά το παρελθόν του παραλιακού με τόπου σε οικισμό για οικοδόμηση είναι παρεμβάσεις που κάναμε για να κρατήσουμε τους νέους και με ένταξη από το πρόγραμμα Τρίτσις που ενώνει την Αμηδγαλιά με τον Ελλαόνα το διεκδικούμενο έχουμε καταφέρει και κρατήσαμε αρκετούς νέους στην περιοχή ασχολούνται με την κτήνοτροφία με την Γεωργία και ειδικότερα με τις ελιές αυτή τη στιγμή που μιλάμε 200 οι νέοι μαζεύουν ελιές γιατί πλέον με το λάδι θα ζήσουμε όπως πάει δουλειά και με την οικοδομή γενικότερα έρχεται λοιπόν η διοίκηση του Μοναστηριού καταγράφει στο κτυματολόγιο 32.000 στρέματα μας παίρνει τον Ελλαόνα μας παίρνει τα βοσκοτόπια μας μας παίρνει το οικιστικό κομμάτι το φιλέτου της παραλιακής δορύδας μεταξύ Πάνορμου και Ερατινής που είναι το μοναδικό που χτίζεται αυτή τη στιγμή για την οικισμός και όπως καταλαβαίνουν τα καθαριπητοί συνάδελφοι βρισκόμαστε μετά την καταγραφή και η διεκδίκηση με τον απόδει να γίνουμε πρόσφυγες και να φύγουμε από την ίδια μας την περιοχία. Μεταξύ άλλων διεκδικούνται 32 κατοικίες το Λύκειο Ερατινής, η επεξεργασία λημάτων Ερατινής και έχει φτάσει το τοπογραφικό το οποίο έγινε σύμφωνα με το κτυματολόγιο πήρε η Μονή, δεν ξέρω ποιοι πήραν την εφαρμογή του κτυματολογίου και με ένα μολυβάκι βάλανε 14 συντεταγμένες και το δώσαν σε έναν τοπογράφο από την ιτέα να κάνει και τοπογραφικά έτσι γίνουν τα τοπογραφικά δηλαδή 32 χιλιάδες στρέματα τοπογραφικά γίνουν σε 2 μέρες απλά βάλαμε κορυφές απάνω στην εφαρμογή του κτυματολογίου ούτε γειτόνους ούτε τίποτα το δαμε λέει εδώ είναι δικό μας πιασάρικο να το πάρουμε φτάσανε σε σημεία στο τοπογραφικό σας λέω τώρα να έχουν τοπογραφήσει και 12 μέτρα μέσα στη θάλασσα γιατί δεν είχαν προβλέψει λέει τη διάβρωση της ακτής καταλαβαίνετε λοιπόν τι πρόχειρη δουλειά έγινε και πως θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να μας διώξουν πες μας λοιπόν, πέστε μου λοιπόν αγαπητοί συνάδελφο οι νέοι αυτοί οι οποίοι μείναν εκεί για αυτά τα έργα μείναν εκεί για να παλέψουν τι θα κάνουν αύριο το πρωί για αυτόν τον λόγο κατεβάσαμε ένα ψήφισμα το οποίο το έχουμε μοιράσει το οποίο λέει ο Βασιλιάς Ελλάδος θεωρεί αίωλες και αβάσιμες τις διεκδικήσεις Ιεράς Μονή Κουτσουρού έναντι των δημοσίων ιδιωτικών και δημόσιων εγκαταστάσεων και εκτάσεων η συγκεκριμένη Μονή συντάσσοντας έκθεση απογραφής συνεοδοδόμενη από τέσσερα τοπογραφικά διαγράμματα προσπαθεί να οικιοποιηθεί εκτάσης 32.000 στρεμάτων στα όρια έξι τοπικών κινητήτων του Δήμου Δωρίδος και επικαλείται ως τίτλος ιδιωκτησίας σχοτζιάδια την εποχή της Τουρκοκρατίας. Σημειωτέωνον τον ιδιωκτησιακό καθεστό στρωνωτέρων εκτάσεων ουδέ που ήταν φυσβητήθηκε εδώ και δύο αιώνες περίπου από τις συστάσεις του ελληνικού κράτους και για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια ολική αναδιάρθρωση του ιδιωκτησιακού καθεστότος χωρίς όμως να συνοδεύεται από νόμιμα αιρίσματα επειδή οι ιδιωκτησίες υπάρχουν και υφίστανται ούτε πράξεις νομής και κατοχής έχουν πραγματοποιηθεί. Στηρίζει με κάθε τρόπο τις δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια προς το σκοπό αυτό και αναστέλει κάθε χρηματοδότηση μέχρι τη διαφέδευση του θέματος. Εκ μέρους της παράταξης Κατερίνα Μπατζελή, Φάκος Χαράλαμπος, Νικόλος Μπέτσιος, Γιέμενος Μάνος, Ετερόπολος Κωνσταντίνος. Ευχαριστώ πάρα πολύ κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ. Καταρχήν θέλω και εκ μέρους μου να καλωσορίσω τους συμπολίτες μας από τη Φωκίδα, από τη Δωρίδα για το συγκεκριμένο θέμα και να διατυπώσω την άποψη η οποία πέρα της ουσιαστικής περιγραφής της κατάστασης και των αποτελεσμάτων τα οποία θα επιφέρει μια τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους του μοναστηριού. Θεωρώ και στρέφομαι στον κ. Περιφερειάρχη ότι το θέμα αυτό αποτελεί μεγάλη παρέμβαση την οποία θα πρέπει να αναδείξουμε στο επιτελικό κράτος και των κεντρικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στα πλαίσια της εκκλησίας και του μοναστηριού διότι επιμέρους και μεμονωμένες πολιτικές όπως είναι αυτή του Δήμου Δωρίδος αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου εκτιμούμε ότι θα φέρουν αποτελέσματα αλλά δεν θα είναι τελεσίδικα. Απετούμε να γίνουν ρυζικές αλλαγές μεταρρυθμίσεις ακόμα και με αλλαγές νομοθετικές έτσι ώστε να επιλυθεί και κεντρικά το ζήτημα αυτό. Την πολιτική ευθύνη θεωρώ ότι τη φέρει ο κ. Περιφερειάρχης για την συνέχιση της πολιτικής με βάση και το ψήφισμα το οποίο θα έχουμε και την έκταση των επαφώνω που πρέπει να κάνουμε στα καθήλυν συναρμόδια και αναρμόδια Υπουργίας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Συμφωνώ και εγώ απόλυτα με τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και θα πρέπει στη λογική που έβαλε η λαϊκή συσπήρωση να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους και με ψήφισμα και νομικά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μας ζητηθεί τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής. Επί της ουσίας συμφωνώ απόλυτα δεν χρειάζεται παραπάνω αυτό. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε τον κύριο Βούργαρη, η κυρία Περιζέλη. Ναι, με ακούτε. Ευχαριστούμε σας πολλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Απόλυση μας έχετε, να είστε καλά. Δεν έχω καθόλου καλή συνδέση όμως. Δεν σας ακούγαμε τώρα για πρώτη φορά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι λέτε, τέλος πάντων για να μην μακρηγορήσω. Φωνήσω και εγώ. Δεν θα πω τίποτα άλλο, γιατί σας λέω δεν έχω καλή συνδέση ούτε σας ακούω. Αλλά και δεν καταλαβαίνω και τι λέτε. Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε. Ακούσαμε μόνο το ότι συμφωνείτε με αυτά που υπόσχεσαν. Ήκανε ο λάθος. Δεν σας άκουσα, δεν έχω καλό... Λέω, είπατε ότι συμφωνείτε με όσα υπόσχεσαν πριγουμένους από τους συναδέρφους. Ναι, ναι, αυτό. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστώ. Κυρία Καρίκα. Κύριο Γαλισαρίου. Ο κύριος Δρένιος. Ο κύριος Σιανμάς. Θα καταθέσω κύριε Πρόεδρε ένα απλό προβληματισμό. Μπορεί ο κατακτηθείς μιας χώρας να χαρίζει εκτάσεις της χώρας αυτής σε κάποιον και όταν τον διώχνουμε να αποδεχόμαστε αυτές τις πράξεις. Και όταν μιλάμε για εκκλησία και μοναστήρια δεν καταλαβαίνω και το σκεπτικό τους. Είναι με τους απούς ανθρώπους και τους κατοίκους της περιοχής τους ή οι καλόγεροι που εννοείται ότι έχουν απαρνηθεί τα εγκόσμια, θέλον χωράφια και λιωστάσια. Πρέπει κάποτε να τελειώσει το θέμα των θεωρών των Τούρκων πριν από 3-4 χρόνια στη χώρα μας. Η Περιφέρεια να συντράμε νομικά τους πολίτες, να υπάρξει ψήφισμα να δοθεί στους αρμόδιους παραπάνω και ο κύριος Περιφεριάρχης να αναλάβει πρωτοβουλία να μεταφέρει την απόφασή μας στο κεντρικό κράτος και στη κυβέρνηση. Εγώ συντάζομαι όλα τα ψηφίσματα που ακούστηκαν και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει και απόφαση στον Περιφεριάρχο Συμβούλιο σήμερα. Ευχαριστώ. Υπόσχεσαι ο κύριος Δημήτρος, αλλά το πήγαμε τη σειρά του συναδελφού του και του είπα να περιμένει, οι δυο αδελφοί δεν το κατάλαβαν, αλλά αποηγείται τώρα ο κύριος Δησάριο για την ώρα και βλέπουμε... Δεν μπορώ να καταλάβω πότε είναι η σειρά μας και πότε δεν είναι. Όσο αλεξάντητος, κύριε Δημήτρο, παίρνουμε τη σειρά. Ξεκινάω από πάνω, όχι το τέλος. Τι λάθος έκανα, συγγνώμη. Έκανα κάποιον λάθος. Συγγνώμη. Αν έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη. Ο κύριος Δησάριο έχει τον λόγο. Έχω τον λόγο, δεν σας ακούω πολύ καλά, Δησάριο. Εμείς ακούμε. Κατανοητάτε αιτήματα των κατοίκων, προτείνω την αναστολή κάθε προγραμματικής σύμβασης με τη Μονή, εν αναμονή τελετσιδικίας της αστικής διαφοράς. Αυτά. Ευχαριστούμε τον κύριο Δησάριο. Ο κύριος Δημήτρος έχει τον λόγο. Ο κύριος Δημήτρος... Δεν ακούει ο κύριος Δημήτρος. Μπορούμε να δούμε λιγάκι γιατί δεν μας ακούνε. Όλοι μας έχουμε προβληματική σύνδεση. Χρήστο μίλα, Χρήστο μίλα. Κύριε Δημήτρο, μ' ακούτε. Καλημέρα σε όλους, ήθελα να πω χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, τόσο του περιφερειακού τον Νίκο τον Πέτρο και την Νίκη την Πολυζόη και σε όλους βέβαια, άντρες και γυναίκες που ερωτάμε σήμερα μία της μεγαλύτερες γιορτές του τόπου μας και των Αγίων μας. Και είναι συμπτωματικά μία ημέρα που συζητάμε για μία Μονή η οποία ουσιαστικά έρχεται επάνω στον κόμπο και στη δουλειά συνανθόπων μας. Και μιλώ και ως περιφερειακός σύμβουλος Ποκίδας αλλά και ως άνθρωπος διότι η θρησκεπτική υγεσία στις δύσκολες αυτές μέρες που υπάρχουν και έρχονται θα πρέπει και μάλιστα σε έναν τόπο που είναι η Ποκίδα η οποία έχει πληγεί από τόσα πράγματα πυρκαλιές, ανεργία και όλα αυτά που συντρέχουν στον τόπο και στην περιφερειακή ενότητα της Ποκίδας θα πρέπει λοιπόν να κατεβάσουν όλοι και να σκύψουν το κεφάλι όπως πράγματι εάν θέλουν να πούν ότι υπηρετούν το σκοπό για τον οποίον έχουν και την αντίστοιχη Μονή να βοηθήσουν τους ανθρώπους διότι ο τόπος εκεί θέλει βοήθεια, θέλει ενίσκηση και δεν θέλει εκδίκηση ή αντικδίκηση. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε τον κύριο Δούρε, ο κύριος Πατσιούρας, ο κύριος Αχιγέτης, κάποιες άλλες... Με ακούτε. Παρακαλώ. Ποιος μιλήσει. Δεν ξέρω ακούγονται. Πρόεδρε ακούγονται. Κύριε Διέτη ακούγεστε. Πάλι σύντομα θα τοποθετηθώ. Θα πρέπει θεσμικά η περιφέρεια να σκύψει πάνω στο θέμα και να πάρει δραστικές αποφάσεις, ούτως ώστε να απογοθεί το δίκαιο και να στηριχθούν οι άνθρωποι, οι συμπολίτες μας στην φωτίδα. Αλλά διερωτόμαι με ποια θεσμική ιδιότητα θα το κάνουμε αυτό, όταν, επιμένω, το Περιφερειακό Συμβούλιο το έχει αντικαταστήσει ένα σωματίο το διάζομα και τον Περιφερειάρχη ο κύριος Μπένος. Φοβάμαι ότι και στη φωτίδα θα γίνει αυτό που γίνεται στη βόρεια έδεια. Και σπανέ, έχετε αποδομίσει και τον ρόλο σας στο θεσμικό, αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Το λέω από τον κύριο της Περιφερειάρχης. Το λέω από τον κύριο της Περιφερειάρχης, ο χορικός της Περιφερειάκης, είναι ο Τεσφοκίδας. Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλημέρα σας. Τα χρόνια πολλά τα είπαμε στους παρόντες. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι οι μονές και τα μοναστήρια στη Φωτίδα, ανήκουν στον λαό της και σε κανέναν άλλον. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει δικαστική διαφορά. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στα δικαστήρια. Ανήκει η αντιπεριφορία άρθρα γιατί έκανε διακοπή. Τι θέλετε, πείτε μου. Που ανήκουν τα μοναστήρια, στο κρίσινο σημείο... Ανήκει στο λαό της Φωτίδας. Και μετά από μας πάλι στο λαό της Φωτίδας τα ανήκουν. Εντάξει. Ελάτε εδώ μαζί μας, αν δεν ακούτε. Συγγνώμη. Αν δεν ακούτε, ελάτε εδώ. Λοιπόν, συνεχίζω. Τώρα θα σας απαντούσα, αλλά είναι χρονιά... Θα σας απαντούσα, αλλά είναι χρονιάρα μέρα. Δεν χρειάζεται. Και μόνο χρονιάρα μέρα είναι. Θα σας απαντήσω εγώ για την κυρία Μπατζηλή. Όταν δίνετε τη δυνατότητα συμμετοχής... Εάν θέλετε να συνεχίσω, πολύ ευχαριστώ. Εάν δεν θέλετε, πάλι πολύ ευχαριστώ. Ευχαριστώ, Πρόεδρε μου. Δεύτερον, λοιπόν, δικαστική διεκδίκηση δεν υπάρχει ακόμη. Εμείς είμαστε περιφερειακό συμβούλιο με σοβαρότητα. Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε το δικαστή, ούτε το νομικό. Παρ' όλο που είμαι διοικηγόρας εγώ. Ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκαιο και αν θα φτάσουν στα δικαστήρια... και αν θα φτάσουν στα δικαστήρια να αναστείλουν τα έργα. Άκουσα κάτι για αναστολή των έργων. Τα έργα, Πρόεδρε μου, ο ένας του χωριού και ο άλλος του αγώνα των κατοίκων... του δίκαιο αγώνα, εντάξει, δεν είναι για τις μοναχές. Αν τελειώσετε τη κουβέντα να μ' ακούτε. Είναι για εσάς, για το χωριό της Αμυγδαλιάς είναι τα έργα. Εντάξει, για εσάς είναι. Όσον αφορά για την χρηματοδότηση, είχαμε ζητήσει από τις Χαλόγρυες... να προσκομίσουν άδειες οικονομότητας της Μονής... οι δάδες δεν προχωράν τα έργα. Ο μοναχισμός έχει τρεις αρετές. Η μία είναι η ταπνοφροσύνη. Η δεύτερη, κύριε Λομωστάκη, είναι η αγάπη. Και η τρίτη, η ελληνική. Μ' αυτό τον μοναχισμό, είμαστε συνοδηπόροι. Μ' τον άλλον μοναχισμό, είμαστε απέναντι. Τελειώντας, για να μην τρώει και το χρόνο σας... θεωρώ ότι το ψήφισμα είναι πρόωρο, αφού δεν υπάρχει δικαίωμα. Είπε κάποιος κύριος, συγνώμη Σράεφος... δεν κράτησα το όνομά του, μέχρι τη τελεσυδικία της εμποφάσεως. Μα τι ψήφισμα να πάρουμε για αναστολή, αφού δεν υπάρχει καν αγωγή. Πολιτικό το ζήτημα... Θέλω και εγώ τον λόγο, θέλω τον λόγο να πω για ζήτημα. Δεν αφορά εμάς, κύριε Λομωστάκη. Αυτό είναι θέμα... Όταν τελειώσει ο κύριος στην περιστηριά της, θέλουμε τον λόγο. Έχουμε αντίλογο επ' αυτόν. Και εγώ να βοηθήσω τη συζήτηση και εγώ τον λόγο. Λόγος ή αντίλογος και ξανά αντίλογος δεν γίνεται κύριε Πρόεδρε. Ο καθένας έχει την τοποθεσία του. Την κάνετε στην αρχή, την κάνω εγώ τώρα και εδώ τελειώνει. Μετά έχει τον λόγο ο κύριος στην περιστηριά της. Αν δώσετε τον λόγο στους κύριους θα πρέπει να τον ξαναπάρω κι εγώ. Και αυτός είναι μια άδεισος. Που εμένα δεν μου απασχολεί καθόλου. Με ευχαριστή. Με ευχαριστή. Πελειώναγας λοιπόν, σας έχω δει πολλές φορές. Πρόεδρε, και εσάς και τον πρόεδρο του αγώνα και όλα τα μέλη. Σας ζήτησα αν θέλετε να κάνω παρέμβαση στο συμφωνιότατο. Για να μπορέσουμε να αρθούμε τα δύο μέρη σε μια συμφωνία όπως κάνει ο πολιτισμός κόσμος. Αρνηθήκατε. Μην τον αλλιώσουμε εδώ γιατί. Με εσείς. Με βέβαιος. Δεν σας είπα να κάνω συνάντηση με τον Σπώτη και μου είπα ότι έχει τέρα να θέσει αλλού. Μης είμαστε σε εναμονή. Δεν θέλω να μιλήσετε πράγματα που δεν ισχύουν και είναι βάση. Εντάξει. Δεν προσπαθώ να καθοδηγήσω. Δεν το έχω κάνει ποτέ μου. Ποτέ μου δεν το έχω κάνει αυτό. Και πραγματικά. Ναι. Συνολιάζετε ό,τι να πείτε. Τελειώστε. Αυτό το πήρατε δε σας τιμάνα. Σας ζήτησα να σας κανονίσω ραντεβού και να έρθω κι εγώ αν θέλετε με τον Σπώτη. Και μου είπατε άκουσα πριν να τελειώσουμε. Εγώ έχω μάθει να λέω την αλήθεια. Τίποτα άλλο. Ούτε κρύβουμε. Ούτε κατά από τα έδρα κρύβουμε, ούτε πίσω από την αλήθεια, ούτε λέω πσεύτης. Ούτε ότι έχετε πει σε άλλο να με συλλαβήσει. Εντάξει. Θυμηθείτε τα καλύτερα. Θυμηθείτε τα καλύτερα. Και αυτά έχω να σας πω. Όταν χρειαστεί και γίνει η αγωγή, ο Δήμος έχει βάλει και δικηγόρο γιατί διεκδικείται μεγάλη περιουσία. Εντός της αγωγικών διεκδικείται, γιατί ακόμα δεν διεκδικείται τίποτα. Η ιστορία είναι στα εξώδικα. Εντάξει. Σύμφωνο. Έχει ορίσει και δικηγόρο ο Δήμος, κύριε Περιφερειάρχα. Έχει βγάλει και μία ΜΒ μεγάλη. Ως εκ τούτου να ορίσει δικηγόρο και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτά είχα να πω. Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστούμε, κύριε Περιφερειάρχη. Μισό λεπτό να τα βάλουμε. Μισό λεπτό. Ναι, ναι, μισό λεπτό, μισό λεπτό. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε, έχετε τον όνομα. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε, μισό λεπτό. Υπάρχει ένα θέμα χωρίς οδυοδολογίας πριν μιλήσει ο Πρόεδρος. Έτσι, αναφέρθηκε ο κύριος στην Περιφερειάρχη στην κυρία Μπαζιδί γιατί δεν είναι εδώ. Λοιπόν, θα παρακαλούσα να τα ανακαλέσει. Παρακαλούσα, μισό λεπτό, μισό λεπτό. Το ανακαλώ δεν ήξερα ότι είναι στο εξωτερικό. Ναι, λοιπόν, είναι εκτός χώρας. Θα μπορούμε να αρχίσουμε και να πούμε και ονόματα. Δεν είναι σωστό. Ευχαριστώ πολύ. Πέντε φορές δεν ήξερα ότι είναι στο εξωτερικό. Ωραία, ωραία, να είστε καλά. Είναι εκτός χώρας. Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ. Καλημέρα και από μένα. Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμπολίου, κύριε Περιφερειάρχα, κύριε Αντιπεριφερειάρχα Περιφερειακής Συνόδας Φωκίδας, Λυπή Αντιπεριφερειάρχες, Επικεφαλής Περιφερειακών Παρατάξεων, Περιφερειακή Σύμπολη. Ονομάζομαι Κοκμοτός Βασίλης. Δεν είμαι Πρόεδρος. Είμαι, εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου και είμαι ένας από τους μπροστάριδες που προσπαθούμε και δίνουμε ένα δίκαιο και έτοιμο αγώνα και να αποκατασταθεί, προσπαθούμε να αποκατασταθεί το δίκαιο και η αλήθεια. Θα πω το εξής μόνο. Τοποθετήθη ο Πρόεδρος, εγώ θα πω μόνο το εξής, ότι όλα είναι ξεκάθαρα και αυταπόδεικτα. Οι αποφάσεις σίγουρα θα ληφθούν, γιατί κάποιος μίλησε για αποφάσεις, θα ληφθούν στα δικαστήρια. Έτσι, ένα περιφερειακό συμβούλιο δεν θα πάρει μια απόφαση και δεν θα παράξει δίκαιο και σίγουρα οι αποφάσεις θα ληφθούν στα ελληνικά δικαστήρια. Θέλω να ξέρετε μόνο τούτο, ότι υπάρχουν έγγραφα. Δεν ερχόμαστε να διεκδικήσουμε τις περιοσίες μας που καλλιέργησαν, που νέμονταν και κατήχαν εμείς και οι προηγούμενες γενιές των πετεράνων και των παππούδων μας, αλλά με έγγραφα, με νόμος των ελληνικού κράτους και αρχής γεωνομένης με διάταγμα το Όθωνα, το αντιβασιλέα Μάουερ το 1834. Η περιοσία αυτή έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία και στην αρμοδεία των ελληνικού δημοσίου. Θα σας πω συνεχίζοντας ότι με νόμο του 1987, τον νόμο 3, περιρίθμισης κλησιαστικής περιοσίας με τον νόμο 1811, να το ανατρέξετε προκειμένου να μελετήσετε και να δείτε γιατί ακριβώς μιλάμε, που διεθυτεί, που ρυθμίζει την εκκλησιαστική περιοσία 568 μονών, μεταξύ αυτών κυτριών στο νομό Φωκίδος και της Μονής Κουτσουρού, της Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην Αρτοτίνα και της Μονής Φανερμονίας στο Γαλαξίδη, που λέει ρητά και ξεκάθαρα και κατηγορηματικά, ότι εάν και φόσων υπάρχουν στη δικαιοδοσία, στην ιδιοκτησία τους, περιουσία και εκτάσεις, αυτές περιέρχονται στο ελληνικό δημόσιο και το ελληνικό δημόσιο ανταυτού αναλαμβάνει τη μισθοδοσία των κλήρων. Και, πέραν όλων των άλλων, υπάρχει και χαρτί του Δασσαρχείου Φωκίδος, εδώ, το Δασσαρχείο Λειδωρικίου, που αναφέρεται σε έτοιμά μας το 2003, το 2003 σωστά, που αναφέρεται σε ερώτημα που κάναμε τότε, γιατί είχαν αρχίσει από τότε τα προϊόρδια και βλέποντας πού πάει το πράγμα, μας απάντησε ότι δεν υπάρχουν εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή, της περιοχής του Όρος Κουθιορού που να τις διέπει άλλο καθεστώς που είναι το Δασσαρχείο Λειδωρικίου. Αυτή είναι μια προσπάθεια εφαρπαγής των εκτάσεων δημοσίων, ιδιωτικών, δημοτικών, εκμεταλλεύοντας την ολιουγορία και την ενδιαφορία των αρχών. Εδώ μιλάμε για εκτάσεις δημόσια, στην δημοτικές. Εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα το παραμικρό. Με ενδιαφέρει το δημόσιο, που θα έπρεπε να τις υπερασπίζονται άλλοι να είναι εδώ και να παλεύουν να σώσουν αυτές τις εκτάσεις και να μην τις αρπάξουν με ανίκαιο και με δόλιο τρόπο η Μονή κάποιες μοναχές που κύριε Περιφερειάρχα αν θέλετε να πληροφορθείτε ακόμα και για τοπιών και για τα έργα και τις μέρες αυτών στην Εύβοια ήταν, στη Μονή Μακριμάλλη. Και έχουν της έκθελες υπάρξει ο ίδιος ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, ο Μητροχρυσόστομος. Λοιπόν, επειδή τώρα λίγο και όσον αφορά αυτό που πρέπει να σας παντήσω κύριε Περιφερειάρχα Καφοκίδος, ήδη υπάρχει έξινις δικαστικός αγώνας μεταξύ της Μονής και ενός επενδυτή, ενός ανθρώπου που κανοικακή του τύχει και τον έφερε εδώ στην Ραδηνία και αγόρασε ένα κίνητο και έκανε μια επένδυση και το πήρε ένα έργο το οποίο είναι συγκροτοδοτούμενο από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και μπήκε σε μια διαδικασία, άρα δηλαδή έχουν αρχίσει, αλλά εμείς και πάλι επαναλαμβάνω δεν θέλουμε εδώ να ληφθούν. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στα ελληνικά δικαστήρια και όσον αφορά τα ραντεβού, εμείς έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες επανειλημμένες και ήρθαμε και στο γραφείο σας και σας ζητήσαμε την βοήθειά σας και σας ζητήσαμε να μην χρηματοδοτήσετε, να μην περάσει την Οικονομική Επιτροπή ένα έργο αν μην χρηματοδοτήσετε με 240.000 ευρώ, ένα έργο το οποίο είναι εξ ολοκλήρω αφθαίρετο. Να χρηματοδοτήσετε αφθαίρεται κτίσματα και είπαμε ότι μας είπατε ότι δεν μπορείτε να το σταματήσετε, γιατί εμείς τα λέμε όλα δημόσια και ουσιαστικά δεν είπαμε κάτι, όλα τα λέμε όλα στο φως και όλα δημόσια. Και αυτό που είπατε ότι μας ζητήσατε, ότι επιδιώξατε ραντεβού με τον Μητροπολίτη, εμείς συμφωνήσαμε και αναμέναμε το ραντεβού αυτό, το οποίο όμως ουδέποτε ερεθμίστηκε. Εμείς ήμασταν σε αναμονή και έτοιμοι και να ξετλίσουμε κάθε περιθώριο και να ξετλίσουμε κάθε δυνατότητα και με πολιτισμένους τρόπους, έτσι, ως πολιτισμένοι άνθρωποι να διευθυντήσουμε το θέμα. Και καταρχήν έχουμε γιατί να στας το Μητροπολίτη θα πω μόνο τούτο, ότι στη συντάξεμε, εμείς οι διαμαρτυρώμενοι, θυγόμενοι και μη κάδικοι της ευρύθυρης περιοχής, συντάξεμε μια αιτουστολή διαμαρτυρίας, η οποία πήγε στον Μητροπολίτη, στον Αρχιεπίσκοπο, πήγε και στο βουλευτή μας, πήγε και στον πρόσωπο της κυβέρνησης, πήγε και σε εσάς. Από κανένα δεν έχουμε πάντα απάντηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριε Δημοφιρέρκα και κύριε Σπανέ και όλα τα άλλα είναι παραμύρια της χαλιμάς, κάποια εξευτών που ακούστηκαν. Το έχουμε να μιλήσει η περιφερειάρχη, να το κλείσουμε, νομίζω ότι όλοι είμαστε στο ίδιο μήκο σχήματος ή κάνω λάθος. Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου, εγώ θέλω να τοποθετηθούμε, εμείς από τη δική μας πλευρά ως παράταξη, όχι και να πούμε στη διαδικασία αντιπαράθεσης με τον κύριο την περιφερειάρχη, δεν έχει νόημα. Όμως θέλουμε να κάνουμε μια δήλωση από αυτόν. Τι λέμε, ανεξάρτητα από το ποια εξέλιξη θα έχει το ζήτημα. Εμείς θεωρούμε ότι είναι πρωτίστως πολιτικό, δευτερευόντως νομικό, ωστόσο αν δεν υπάρξει συμπαράσταση τους κατοίκους ολόπλευροι και εμείς δεν αποκλείουμε και το δρόμο του αγώνα εκεί που γίνονται αυτά που γίνονται, γιατί τελικά εκεί θα καταλήξουμε. Εμείς θα είμαστε με τους κατοίκους αυτόν τον δρόμο του αγώνα, όποια και είναι, είτε η πολιτική, είτε η νομική λύση. Εμείς θεωρούμε ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο, με αυτό το δίκιο είμαστε, ανεξάρτητα από το πώς αντιλαμβάνεστε πολιτικά και νομικά το σύνολο του κόσμου, όμως σε περίπτωση, πώς αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και επειδή σε αυτή τη θέση έχουμε αμετάκλητη και στην Οικονομική Επιτροπή, εμείς είμαστε η παράδοξη που καταψήφισε τις χρηματοδοτήσεις στη Μονή Κουτσούρου από θέσης αρχής. Άρα λοιπόν, στεκόμαστε αλληλέγγιες τους κατοίκους, με όποιο τρόπο επιλάξουν οι ίδιοι να παλέψουν. Με αυτή τη μορφή λοιπόν, στεκόμαστε ολόπλευρα μαζί τους. Ευχαριστούμε πάλι. Θέλατε να συμβούλεσε κάτι κύριε Φάκο? Όσο, είπε ο κύριος την Πεδρία, εις προηγουμένους δεν υπάρχουν αγωγιές. Υπάρχουν αγωγιές Σωτήριος Μάρκπου, τρεις κατοικίες σύγχρονες, πρόγραμμα Λίντερ, στην παραλία Πανόρμου, δίπλα στο σπίτι μου, και του κάνουν αγωγίες και ποιος είναι πίσω, το γνωστό δικηγορικό γραφείο, βατοπέδι σε παρέλθεση. Γνωστό και μη εξαιρετέω. Οπότε δεν είναι τυχαίο το θέμα. Και δεν είναι τυχαία γιατί εκεί κάτω είναι το φιλέτο που λέγαμε. Είναι ο Λεώνας που θα αδρευτεί. Είναι οικισμοί που, για να κάνουμε οικισμούς, το 94 σταματήσαν οι οικισμοί του Νομάρχη τότε, το θυμάσαι Φανιατζανίνα, μετά πήγαν στο κράτος, γιατί είναι το μοναδικό φιλέτο να χτιστεί. Και έρχονται και δίκτυκουνε τα δύο φιλέτα. Τον αδρευόμενο Λεώνα που υπογράφει η σύμμαση χθες, και το κομμάτι του συγκεκριμένου. Και του κάνουν αγωγή του ανθρώπου. Είμαστε μάρτυλες υπερασπίσεως. Είναι κατατεθυμένες οι προτάσεις. Δεν ερχόμαστε τυχαία και ζητάμε, έστω, το ψήφισμα του περιφερειακού συμβούλου, όπως έκανε και ο Δημοσδορίδας. Έχουν μπει οι διαδικασίες, έχουν μπει στο νερό σταυλάκι. Αυτό θέλουμε, το ψήφισμα του περιφερειακού συμβούλου. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Κι εγώ πρέπει να το ευκρινίσω. Το κλείνουμε, το κλείνουμε, για να γνωρίζουν οι κάτοικοι. Δεν ξέρω, μπορεί να το έχει ξεχάσει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, καμία ειρωνική διάθεση, άνθρωποι είμαστε. Τα έργα δεν είναι για το χωριό για το τόξο. Είναι ξεκάθαρα για τη Μονή Κουτσουρού και όχι για το χωριό. Και δυστυχώς ή ευτυχώς για μας, είναι μάρτυρο στο YouTube. Η παράταξη της κυρίας Μπατζελή αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τότε και σχεδόν ήμουνα ευθυγητής στο θέμα. Και το καταψηφίσαμε και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης υπερασπίστηκε τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης μέσα στο Μοναστήρι. Δεν υπάρχει κανένα έργο για το χωριό. Γι' αυτό είμαστε ξεκάθαροι και θα πρέπει να παρθεί και απάντησε. Προσυνεχίζουμε ή σταματάμε το έργο. Κύριε Πρόεδρε, το λόγο σας είπε. Παρακαλώ, για ένα λεπτό αν μου επιτρέπει. Επί προσωπικού, συγγνώμη κυρία Μπατζελή, μισό λεπτό λίγο. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, μετά το φίλο μου τον Δρόσο για αυτά τα οποία είπε. Εγώ κυρίες και κύριες συνάδελφοι σας λέω ότι δεν έχω καμία θέση εκδίκησης ή αντικδίκησης αν κάποιος είναι μωρός ή δεν φέρεται λογικά. Εμείς ως Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να κάνουμε τα έργα χωρίς να εκδικούμαστε από τις συμπεριφορές των άλλων αν είναι νόμιμες ή όχι. Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ κύριε Περιφερειακό. Κυρία Μπατζελή, για ένα λεπτό σας παρακαλώ. Μπορώ να έχω το λόγο ή μετά. Ναι, για ένα λεπτό σας παρακαλώ, να κλείσουμε, τελειώνουμε. Ναι, ο κύριε Πρόεδρε... Ναι, ναι, ναι, ναι. Ένα λεπτό, ένα λεπτό κύριε Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε, είναι τραγικό το να συζητάμε ένα νέο φαινόμενο ή νέα κατάσταση, όπου διέλυσε μια κοινωνία όπως συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα πριν 15 περίπου χρόνια και το ανέφερε και ο κύριος Φάκος εμέσως πλήσαφος στην υπόθεση του βοτοπεδίου, να έρχεται ένα θέμα τόσο σημαντικό για την περιφέρειά μας, που θα αλλάξει τον αναπτυξιακό χάρτη της διεκδικήσεις της κοινωνικές και οικονομικές περιουσίες του τόπου, όπου έχει ξεκινήσει ένας δικαστικός αγώνας φυσικά με ανεμονωμένο εξοτομικευμένο τρόπο για να διεκδικήσει υπερουσίες, τις αυτονόητες περιουσίες του και από την άλλη πλευρά να έχουμε μια περιφερειακή αρχή η οποία εκφράζεται διαμέσου του κύριου Α.Τ. Περιφερειάρχη, που εκτιμώ και προσωπικά και πολιτικά, ότι βρίσκεται σε άλλο πλανήτη ή έχει άλλη ατζέντα. Διότι τόσο οι απαντήσεις που δόθηκαν, ο τρόπος που απάντησε δεν ανταποκρίνεται στην ισχύουσα κατάσταση, στα δεδομένα και πάνω απ' όλα στη συλλογική ομαδική εργασία, την οποία θα πρέπει να κάνουμε ως περιφερειακό συμβούλιο. Εκλαμβάνω την προσωπική άποψη, την πολιτική τοποθέτηση του Α.Τ. Περιφερειάρχη ως έκφραση και της περιφερειακής αρχής, εκτός αν υπάρχει κάτι άλλο. Εδώ λοιπόν με αυτό κλείνω ότι τώρα αρχίζει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο. Στην Οικονομική Επιτροπή καμία παράταξη δεν το ψήφισε, εκτός από εκείνη της περιφερειακής αρχής, η οποία εκμεταλλευόμενη τη λειτουργία την πλασματική της Οικονομική Επιτροπής ψήφισε και το έργο, χωρίς καμία επιφύλαξη. Το είχαμε φέρει ως παράταξη από την πρώτη στιγμή. Για να κλείσουμε. Είμαστε μαζί με το ένομο συμφέρον των συμπολιτών μας. Είμαστε μαζί με την αποσαφήνηση όλης της υπόθεσης που και την κύρια ευθύνη τη φέρνει το κεντρικό κράτος. Εμείς πρέπει να συμπορευτούμε και να διεκδικήσουμε τις περουσίες τους, όχι την υφαπαργή τους. Αυτό και το τονίζω και το ψήφισμα το οποίο αφέρουμε είναι προς αυτή την κατέθυση. Η αρχή ενός αγώνα. Ευχαριστώ πολύ. Νομίζω να αντιληπτώ ότι μιλούμε για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα. Ένα θέμα το οποίο ανεξαρτήτως της ιδεολογικής, το που θέτει καθενός μας, αλλά και ανεξαρτήτως και του θρησκευτικού αισθήματος που έχει ή δεν έχει καθένας μας, είναι προφανές ότι ενοχλεί, προσβάλλει. Και όπως πολύ έως το είπα και ο Κώστος Βασδίκης, αν δεν είσαι θρησκευόμενος συνοχλεί για συγκεκριμένους λόγους, αν είσαι θρησκευόμενος συνοχλεί, μπορεί να συνοχλεί και δε πια. Έχουμε, ταυτόχρονα με αυτό, και δεν θέλω να αμποεπθεί, συνειδηθούμε αναλυτικά κάποια πιο ειδικά αισθήματα που προφορούν στην υπόθεση, εγώ θα ήθελα να πω τη θέση μου ως περιφερειακή αρχή και να επιθυμθώ και στο περιφερειακό μας συμβούλιο αλλά και στους κατοίκους ενδιαφερομένους που περιβρίσκονται και να δούμε λίγο το πώς μπορούμε να κινηθούμε σε επίπεδο μεγάλης εικόνας. Αυτή τη στιγμή, σε μια αυτηρακτική ανάγνωση, είναι η διαφαινόμενη ένερξη μιας αστικής διαφωνίας, μιας αστικής διαφοράς, μεταξύ μιας μονής και κατοίκων. Σε πρώτη ανάγνωση, προφανώς, κάθε νομικό πρόσωπο δημοσιοδικαίου έχει, όχι το δικαίωμα, αλλά ενδεχομένως έχει και την υποχρέωση, να περασπίζεται αυτά που θεωρεί η δικά του. Ως εδώ, αν υπόθεση σταματούσε εδώ, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι, ωραία, άρα δεν έχουμε καμία δουλειά, ας πάνε στο δικαστήριο να τα βρούνε μεταξύ τους. Άρα, όταν αυτά τα νομικά πρόσωπα, από τη μία, είναι ένα εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο που, σε βάση περιτώσεις, καταλαβαίνουμε ότι από τη φύση τους δεν είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο, είναι ένας φορέας που έχει ταχθεί στην υπηρεσία του ανθρώπου, και το σπάει, είτε όχι, εγώ είμαι θεσκευόμενος του. Το λέω άλλος δεν είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτούς είχε προσμό στους. Και από την άλλη είναι κάποιες εκατοντάδες συμπολιτών μας, με ολόκληρη κοινωνία. Αυτό, εκ των πραγμάτων, και από τη φύση τους, αποκτά και πολιτικά χαρακτηριστικά που δεν θα τα είχε σε άλλη περίπτωση. Το ρώτημα είναι πώς τοποθετείται οι περιφέρειες σε όλα αυτά. Και όταν αρχάς να πούμε, γιατί ενδεχομένως να μείνει έτσι και γνωστή η αυτοδικητική διαδικασία ενός περιφερμακούς μου, πως όλες οι θέσεις που εκφράζουμε εδώ πέρα, όποιες και είναι αυτές, αποτυπώνται, καταγράφονται, και είναι επίσημες θέσεις όσων μελών, αλλά και όσων παρατάξεων, τις καταθέτουν. Όλα όσα είπα ήδη μέχρι στιγμής, και όσα είπαν φυσικά και όλοι οι συνάδελφοι, είναι θέσεις οποίες καταγράφονται. Έχουμε ταυτόχρονα μια προγραμματική σύναση, η οποία είναι σε εξέλιξη. Το ένα δεδομένο είναι, όπως το είπε πολύ εύστοχα ο αντιπεριφερειάχης της Βοκίδας, είναι και αποτυπικές απόψεις για να προχωρήσει αυτή η προγραμματική σύναση, θέλει μια σειρά από νομοποιητικά έγγραφα. Ταυτόχρονα όμως, αυτό που θα κάνουμε στο Περιφερειακό Συμβείο και θεωρώ ότι μόνο το Περιφερειακό Συμβείο θέλει να νομοποιήσει και όχι αφού αυτό το Περιφερειάρχησι, ό,τι Περιφερειάρχησι, υπολοιπωσιακές δομές, είναι να ανασταλεί, όχι να ακυρωθεί, να ανασταλεί διαδικασία των έργων που είχε πριν από τη γέννηση αυτής της υπόθεσης τη βούληση να στηρίξει Περιφερειαστές Ελλάδες, μέχρι να αποσαθηνιστεί και να ξεκαθαριστεί με έναν υγιει και δίκιο τρόπο το ζήτημα που εγείρεται. Το πόμινο δεδομένο είναι πως γνωρίζουμε ότι υπάρχει η Ειδική Διπ. Επιτροπή για τη διαχείριση της κυκλιασιαστικής περιουσίας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθούμε και σε αυτή την Επιτροπή για να αντιμετωπίσει το θέμα και με τη θεσμική βαρύτητα που του πρέπει, γιατί σήμερα είναι ένα ζήτημα της δωρίδας, αύριο μπορεί να εδημιουργήσει το ένα ή το άλλο προβλήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Σε σχέση με το ψήφισμα, εμένως θα μου επιτρέψει να κρατήσω μία επιφυλαξή, όχι γιατί διευθυνθούμε το μεγαλύτερο, ενδεχομένως και όλο, το μέρος του περιεχομένου που προτείνεται, εξ' άλλου, ήδιος έβαμε, καταγράφοντας θέση περιφερειακής αρχής. Αλλά γιατί, ενδεχομένως, η τοπικότητα του ζητήματος και ο τρόπος με τον οποίο βγάζουμε ψηφίσματα συνολικά ως περιφερειακό συμβούλιο, θέλω να θυμίσω στους αδελφούς στα τρία χρόνια αυτής της θητείας και στις προηγούμενες, για όσους ήτανε, για ποια θέματα έχουμε και ποια θέματα δεν έχουμε εκδόσει ψηφίσματα. Και έχω την αίσθηση ότι, αν σήμερα εκδίδαμε ένα ψήφισμα, θα ήμασταν ακόμη, μου διπλώς, μια σειρά ειδικού τύπου περιπτώση που δεν το έχουμε κάνει. Μέχρι σήμερα λαμβάνουμε ψηφίσματα. Για ζητήματα που αφορούν είτε το σύνολο της περιφέρειας είτε κάποια υπέρ περιφερειακά, εθνικού ή διεθνούς επίπεδους ζητήματα. Από την άλλη, ακριβώς επειδή έχουμε αυτές τις θέσεις, τρέμαστε να ανακόλλουθαμε αν σε περίπτωση εισαγωγής του ψηφίσματος το καταψηφίζαμε. Δεν έχουμε αυτή την νομοποίηση. Προς τούτο, και συνεψίζοντας όλα όσα είπα, επαναλαμβάνω με τον πιο καθαρό τρόπο τα αισθήματα και την αντίληψη και την πολιτική άποψη και θέση και τις παραταξύσεις μας, αλλά εξόρζον εις πράττων και όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου πάνω στο γεγονός που φέρατε σήμερα, η Λέκη, η Σπύρος και η Κάτικη και οι επερωτήσαδες στο Περιφερειακό μας Συμβουλείο. Ζητούμε από το Περιφερειακό Συμβουλείο να δώσει εντολή στις υπηρεσίες να δούμε την αναστολή της εξέλιξης της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης, να αποστήλουμε, ως επώθυνα και τα πρακτικά μας, στην Διπ. Επιτροπή και να επιφυλαχθούμε με την ορίμανση της πόθεσης και με την προσδοκία της επικράτησης της κοινής λογικής, η οποία, αφού να πω ότι καταβαραθρώνεται, για την έκδοση σε αυτό το χρόνο ενώ ψηφίσματος σε αυτό απαιτηθεί. Αυτό είναι το πλαίσιο των προτάσεις μου που βλέπετε μέσα στο Περιφερειακό μας Συμβουλείο. Αναγνωρίζω και κατανοώ την άποψη του κ. Περιφεριάρχη για το να ανασταλεί χρηματοδότηση, κάτι το οποίο προφανώς εμπεριέκεται και στο σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο σας έχει κατατεθεί. Χαιρετίζω επίσης την άποψη του κ. Περιφεριάρχη ότι το Περιφερειακό Συμβούλειο πολιτικά στέκεται απέναντι στο ζήτημα και ως εκ τούτου πολιτικά θα σταθώ κι εγώ. Θα ήταν ολέτριο λάθος να συσχετίσουμε τη μέχρι τώρα πρακτική και λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου ως προς την έκδοση ψηφισμάτων υπερτοπικών ζητημάτων ή περιφερειακού επίπεδου ζητημάτων και να γνωρίσουμε, να κλείσουμε πονηρά ας πούμε το μάτι στη λογική, το ότι αφού είναι πολύ μικρό περιορισμένης τοπικής εμβέλειας, δεν είναι όμως, και γι' αυτό ζήτησα το λέγω αγάπητε η κυρία περιφερειάρχη, κυρίες και κυρίες συνάδελφοι, το ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με τη δωρίδα, έχει να κάνει με το σύνολο των μοναστεριακών διεκδικίσεων σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και σε επίπεδο χώρας. Αναφέρθηκε ο κύριος Φάκος προηγούμενα στην τοποθέτησή του και το επιβεβαίωσε και η κυρία Μπατζιλή όσο είχα συμβεί πριν λίγα χρόνια σε γειτονική ή σε άλλη περιφέρεια τέλος πάντων και ως εκ τούτου θα ήταν λάθος πολιτικό, λάθος στρατηγικής, λάθος ακόμα και τακτικής να μην βάλουμε σήμερα σε ψηφοφορία το συγκεκριμένο ψήφισμα. Κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής στήριξης στη πρωτοβάθμη αυτοδιοίκηση συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας που ομόφωνα και αυτό έχει εκφραστεί μέσω ψηφίσματος και θα ήταν επίσης και ένα άθος μήνυμα εάν το παραπέμψουμε χρονικά κάπου πολύ πιο πίσω. Σας θυμίζω κύριε Περιφερειάρχη και πραγματικά αποδέχομαι το ότι καταγράφεται η θέση μας στα πρακτικά κι ως εκ τούτου δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ούτε στο που θα μιλήσουμε πολιτικά. Ήταν όμως κατά τη γνώμη μου και κατά τη γνώμη της παράταξής μας ολίθριο άθος το να φύγουν από δω οι κάτοικοι έχοντας μόνο ως διαβεβαίωση μια πρόθεση παρόθεσης και προτροπής προς τις υπηρεσίες να κοιτάξουν πιθανή αναστολή και όχι μια πολιτικά στέρεη από... Απλά, αν δεν έγινα εγώ σαφής... Αυτό είπατε, να δοθεί η εντολή στις περιφέρειες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναστολή της προγραμματικής σύμβασης. Αυτό λέξη είπατε. Συγγνώμη, το λέω με πιο σαφή τρόπο... Ότι θα σταθεί να δώσει εντολή... Ακόμα καλύτερα για εμένα. Αυτό λοιπόν και μόνο κύριε Πρόεδρε δείχνει μια διάθεση, μια πολιτική βούληση. Αυτό όμως θα πρέπει να εκφραστεί μέσα από το ψήφισμα. Γι' αυτό εμείς και κ. Πρόεδρε επιμένουμε στην έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το νόμο κ. Πρόεδρε... Η κυρία Μπεζελή... Κύριε Πρόεδρε, έχουμε τοποθετηθεί όλοι... Κύριε Πρόεδρε, θέλω να τοποθετηθώ επί της πρότασης του κ. Περιφερειάρχη. Νομίζω ότι τοποθετηθήκαν όλες οι παρατάξεις και πρέπει να... Επί της πρότασης του κ. Περιφερειάρχη για το ψήφισμα. Ναι, θα... να... Κύριε Πρόεδρε, μισό λοιπόν διαδικασιακά. Ναι. Έχει εισακές ανέκτακτο θέμα. Άλλο το ψήφισμα, άλλο τώρα. Τώρα είναι θέμα έκτακτο. Αποφασίστηκε το έκτακτο θέμα και μετά πάμε για ψήφισμα. Αντίστοιχα. Εκτιμώ ότι στην εισήγησή σας είπατε ότι θα το συζητήσουμε ταυτόχρονα, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση, στο τέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου για να ψηφιστεί ως ψήφισμα και να μην επανέλθει η συζήτηση. Αυτό κατανοήσαμε. Θα δώσουμε το λόγο στους επικεφαλείς για τη δευτερολογία. Μετά την... Συγνώμη Πρόεδρε μου. Δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί δευτερολογία. Έχει τεθεί μια πρόταση, οπότε... Δεν αποτελεί δευτερολογία, κύριε Πρόεδρε. Αποτελεί τοποθέτησή μας επί ψηφισματος, το οποίο θα κλειθούμε να ψηφίσουμε στο τέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δεν απαντάμε στο έκτατο, απαντώ στην τοποθέτηση του κύριου Περιφερειάρχη για αν θα κατατεθεί χρειάζεται ή όχι ψήφισμα. Το ξεκαθαρίσω. Έχει δε το λόγο κύριε Μαζελή. Κύριε Πρόεδρε ευχαριστώ πολύ. Έχει δε το λόγο. Σχετικά με την ψήφιση ή όχι κατάθεση του ψηφίσματος εκ μέρους της παράταξής μας και της τοποθέτησης του κύριου Σπανού. Επιγραμματικά, για μια ακόμη φορά η Περιφερειακή Αρχή ακολουθεί τη διαδικασία στρίβινδιο του Αραβόνος. Δηλαδή αποφεύγει να θέσει ένα σημαντικό θέμα που αφορά μια περιοχή μας πέρα και έξω από την διάσταση τη χωροταξική. Το θέμα αυτό έχει διάσταση πολιτική και διαχειριστική και για την οικονομία και για την κοινωνία και για την ανάπτυξη μιας περιφέρειας αλλά και του ίδιου του νομού. Δεύτερον, το αντάλλαγμα ότι κάνουμε αναστολή της πληρωμής ή της προγραμματικής σύμβασης του έργου για το Μοναστήρι, για το Μπράβιο χώρο, θεωρώ ότι είναι ενήσως αντιπολίτευση όπου καταψηφίσαμε αυτό το έργο, μας λέει τώρα η πρόταση εναλλαπτική Εγώ είχα ψηφίσει το πρόγραμμα και τώρα να πάτε πίσω σαν θέμα διευκόλυσης ή διαπραγμάτευσης. Δηλαδή βάζουμε μπροστά σε στήλ ερντογκάν τις διεκδικήσεις και μετά λέμε για να έρθουμε στο τραπέζι των διεκδικήσων να τραβήξουμε πίσω τα ελληνικά νησιά. Αυτό κάνει αυτή η διαπραγμάτευση. Τρίτον, για μας δεν υπάρχει πρόγραμμα. Δεν το έχουμε ψηφίσει. Οπότε δεν τίθεται θέμα για διαπραγμάτευση. Και τρίτον και κλείνω. Όταν θέλει το Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν είναι το καθ' ελληνά αρμόδιο να αναστείλει την προγραμματική σύμβαση, γιατί με βάση τον κ. Θοδωρικάκο μπορεί να το κάνει και η Κορομήθια Επιτροπή. Άρα δεν καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να ανακαλέσει την αναστολή. Αυτό να το αποδεχτούμε και πολιτικά. Διότι η προγραμματική σύμβαση συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή και καταψηφίστηκε εκ μέρους μας. Αν θέλουμε να το φέρουμε, στο τεχνικό πρόγραμμα τώρα να το βάλετε σήμερα ως γραμμή ότι αναστέλετε ή το καταψηφίζουμε. Στο σημερινό τεχνικό πρόγραμμα. Να μπει καταψήφισή στο. Αλλά για το πώς λειτουργούμε και στις διαδικασίες μας πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σαφείς. Δεν είναι αντικείμενο τεχνικού πρόγραμματος μια εντολή για να στολεί μιας ήδη εδαγμένης δράσης που έχει μια πρόωθηση. Ο τρόπος να γίνει είναι πολύ συγκεκριμένος του αυτός που είπαμε πριν από λίγα λεπτά μια εντολή του Περιφερειακού Συμβουλίου προς τις υπηρεσίες για κάτι τέτοιο. Και την οποία παραλαμβάνω ότι το κορυφό συλλογικό μας όργανο θεωρώ ότι έχει νομιμοποιήσει να κάνει αυτή την ενέργεια. Από εκεί πέρα ούτε διαπραγματευσύνη ούτε παζάρι ούτε τίποτα άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη ενέργεια που εκφράζει την αντίληψη της συμπεριφερίας της Ελλάδας ότι, εφόσον ουρνηθετήθη φυσικά, ότι η βούλωση να συνδράμει τη Μονή με τον τρόπο που είχε σε πρώτο θέμα τους αποφασίσει, δεν έχει την υπόσταση που είχε τώρα που δημιουργήθηκε αυτό το θέμα και με τον τρόπο που δημιουργήθηκε. Οπότε, για να είμαστε πάρα πολύ σαφείς, δώσουμε μια πολύ συγκεκριμένη θέση και άποψη και κύριε Πρόεδρε, συγγνώμη για την παρέμβαση, μπορεί να δώσει τον λόγο στις παρατάξεις για να τοποθετηθούν επί της πρότασης όπως τέθη, για να φιλούν και άνθρωποι με κάτι χειροπιά στον δαχείριό τους. Εμείς πάντως, θέλουμε να τους κοιτάμε, τους ζούμε στα μάτια και να δώσουμε χειροπιά στα πράγματα. Ευχαριστούμε κύριε Βαρικαρέχα. Για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Οι κάτοικοι με την επιστολή τους και με τις υπογραφές τους ήρθαν στο περιφερειακό συμβούλιο και θέσαν ένα ζήτημα που τους αφορά άμεσα. Η απόφαση που θα πάρει και το αποτέλεσμα που θα παραχθεί από αυτή την απόφαση είναι καθαρά πολιτικό. Θα σταθούμε σε αυτό το ζήτημα και δεν θα σταθούμε στις λεπτομέρειες το αν θα προχωρήσει η προγραμματική συμβασία ή όχι. Γιατί? Γιατί οι κάτοικοι επιδιώκουν τη στήριξη στο συγκεκριμένο ζήτημα πολιτικά. Δηλαδή, στέκονται δίπλα στο ότι ανεξάρτητα από το τι υπάρχει και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, το περιφερειακό συμβούλιο είναι δίπλα τους. Αυτή την απόφαση θα την αξιοποιήσουν στη συνέχεια νομικά, οπουδήποτε θέλουν. Αυτή, όμως, την απόφαση ζητάνε από το περιφερειακό συμβούλιο. Ούτε το περιφερειακό συμβούλιο μπορεί να λύσει νομικά ζητήματα εδώ. Είναι άλλο πράγμα ότι, όταν λέει το περιφερειακό συμβούλιο ότι είμαστε ολόπλευρα δίπλα στους κατοίκους, σημαίνει ότι αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα και ότι σε αυτό το πρόβλημα απαντάμε με θετική στάση απέναντι σε αυτό το ζήτημα. Και θα τους ρίξουμε ολόπλευρα. Αυτή είναι η ουσία. Εμείς, όταν θέσαμε το θέμα εδώ, το θέσαμε από αυτή την πλευρά. Άλλωστε, σας είπα και προηγούμενα ότι, για αυτό το ζήτημα, έχουμε τοποθετηθεί και στην Οικονομική Επιτροπή και έχουμε αποθέσεις αρχής στα θεία της με αυτόν τον τρόπο. Αρνητικά. Ωστόσο, όμως, εδώ βάζουμε το ζήτημα πολιτικά. Και τέλος, για να ξεκαθαρίζουμε. Εμείς, είμαστε, και η θέση μας είναι, υπέρ του να εκδοθεί πολιτική απόφαση, δηλαδή ψήφισμα, αυτό είναι αυτή η έννοια της πολιτικής απόφασης, ψήφισμα, συμπαράσταση στους κατοίκους αλληλεγγύης στο πρόβλημα που έχουνε και μάλιστα, θεωρούμε όσο απαραίτηται η προϋπόθεση, με ονομαστική ψηφοφορία. Και έτσι το θέτουμε. Ευχαριστούμε τον κύριο Μπαζδέκη, κάποιος άλλος συνάδελφος, κύριος Άλμας. Κύριε Πρόεδρε, εμείς δεν είμαστε εδώ να σταθούμε εκδικητικά πέρα στη Μονή και συμφωνώ με τον κύριο την Πυρηφυριάρχη ότι τα θέματα που έχουν σχέση με χρηματοδότηση έργων που αφορούν είτε τη Μονή είτε την περιοχή, δεν νομίζω ότι μπορούμε εμείς τώρα με μια απόφαση να ανατρέψουμε προηγούμενες αποφάσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι να δούμε τι απάντησε να δώσουμε σ' αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ. Και πιστεύω ότι και με αυτά που είπαν και οι προηγούμενοι θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση, ένα ψήφισμα, πάνω σε αυτό το πρόβλημα που έρχονται και μας παραθέτουν. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πολύ κύριε Σαρινό. Κάποιος άλλος συνάδελφος. Συμφωνούμαι για το ψήφισμα στο τέλος της συνεδρίας. Κύριε Πρόεδρε, μισό λεπτό. Διαδικαστικό. Να το πω πάλι για να μη σαφείς. Δεν άλλαξα τη θέση που είπα προηγούμενως. Ναι, ευχαριστώ. Κυρίε Πρόεδρε, επί της διαδικασίας μου επιτρέπεται ο Βούλιαρης ημέρα. Μια κουβέντα, επειδή οι άνθρωποι εδώ έχουμε πάρα πολλά θέματα, εμείς θα τελειώσουμε σε 6 ώρες από τώρα. Μπορούμε να περιμένουμε κάπως να βρεθεί ένας τρόπος να τους εξηγήσουμε τι είναι αυτό που έχουμε κάνει, συνοπτικά. Και αν γίνεται κάτι εξαίρεση, να ψηφίσουμε τώρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άνθρωποι άλλες 6 ώρες, ακόμα δεν έχουμε εμπίστευση ούτε στα εκτός ημερήσειας. Δεν λέω ότι θα αλλάξει, για να περιμένουμε να έχουν μια καθαρή εικόνα οι άνθρωποι που ήρθαν και τους ευχαριστούμε πολύ. Αν γίνεται, το λέω προς το σώμα, κυρίε Πρόεδρε, αν γίνεται. Ακόμα στο διαδικαστικό το θέμα είναι αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει μια πρόταση που έκανε ο κύριος Περιφεριάρχης και την πρόταση που είναι από τις πόλεις των παρατάξεων. Μετά από την εισαγωγή του θέματος και ψηφίσαμε για να εισαχθεί το θέμα, είναι να κάνουν μια ψηφοφορία. Αυτή η ψηφοφορία που μπορώ και πρέπει να κάνω αυτή τη στιγμή είναι η πρόταση, παράδειγμα, του κύριου Περιφεριάρχης. Και να ψηφίσουμε, είπε ο κύριος Μπασδέχη, του είπα και ονομαστικά, νομίζω να δεν κάνω λάθος, να γίνει η ψηφοφορία. Ποια είναι αυτή η πρωτοφανής διαδικασία, σε ένα έκτακτο θέμα φέρετε μια διαδικασία προς ψήφιση, επειδή του κυριαίνει. Πηγαίνει μια απόφαση κυρία Γατζελή πριν βρίσκεται σε ψηφοφορία. Υπέτεται σε ψηφοφορία, η ψηφοφορία είναι μία. Συγνώμη λίγο, μπορώ να μιλήσω, ίσως δεν παρακούσατε. Πριν εισαγγάγουμε το θέμα για συζήτηση, πήραμε απόφαση να εισαχθεί το θέμα. Αλλά λοιπόν, εφόσον βγαίνει και κάτι από τη συζήτηση, εγώ νομίζω ότι είναι σωστό. Είναι σωστό. Κύριε Πρόεδρε, γίνονται ψηφοφορίες, υπάρχουν ψηγήσεις. Το έκτακτο θέμα το φέραμε για τους λόγους τους οποίους προναφέρετε τρεις παρατάξεις. Το θέμα το νομοθετικό επί της ημερήσιας διάταξης είναι αυτό του ψηφίσματος. Ναι ή όχι, όπου μέσα στο ψήφισμα περιέχεται και η πρόταση του κ. Περιφερειάρχη. Δηλαδή αναστολή της προγραμματικής σύμβασης. Ναι κ. Περιφερειάρχη, συγνώμη καλώς διαδικασίας. Δεν υπάρχει αυτή η διαδικασία. Ναι, συγνώμη πρωί τώρα. Και καλώς είναι αδελφός, πρωί τώρα θα χάσουμε και λίγο τη λογική μας και συγνώμη για αυτό. Και κουράζουμε και τους ανθρώπους χωροσλόγου που περιμένουν να πάρουν χειροπιαστό αποτέλεσμα από εμάς. Θα απαγορεύσουμε σήμερα, 6 Δεκεμβρίου του 2022, μετά από τόσα χρόνια, εντός μέσου μιας συζήτησης να εισαθεί μια ειδικότερη πρόταση. Είναι κάτι που το έχουμε κάνει δεκάδες φορές. Τι γιατί κ. Περιφερειάρχα μου, τι γιατί κ. Περιφερειάρχα μου. Εμέσο μετά από 8 χρόνια εμπειρίες σας στην αυτοδιοίκηση φέρνεται μια πρόταση να ψηφιστεί ή όχι, χωρίς να υπάρχει εισήγηση, για να κάνετε τέταρτα να μην βγει ψήφισμα. Η εισήγηση μου είναι πάρα πολύ σε αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ λεπτά. Παίρνετε στο τεχνικό πρόγραμμα. Το χρονικό είναι πέντο έκτο, εισήγηση αναβολής της χρηματοδότησης του έγγου. Αυτό να το καταλάβω. Παρακαλώ με διακόπτε, για να τα βάλουμε λίγο σε μια σειρά. Έχω αρχίσει και εντρόπιση στο θέμα που κοιτάω στα μάτια. Λοιπόν, σας καταλέω, για να μαθαίνουμε και λίγους διαδικασίες, καιρός είναι, δεν είναι θέμα τεχνικού προγράμματος, είτε το καταλάβαμε, είτε όχι. Είναι θέμα απόφασης του περιφερειακού μας συμβουλίου. Από εκεί πέρα, ακόμα και στην προγούμενη συνεδρίαση, για να μην πάω στην προπρογούμενη, και σε δεκάδες συνεδρίασεις που έχουν κάνει το ίδιο πράγμα. Ακόμα και στην προγούμενη, στην τελευταία μας συνεδρίαση, πρόταση λοιακής πείρουσης γερνουργιού ψηφίματος, η οποία κατατέθηκε εν το μέσο του συνεδρίασης. Αναξάρτητα της θέσης που μπορεί κανείς να πάρει σε αυτήν την πρόταση. Θα καλύψουμε τώρα ότι είναι κάτι καινούριο και απαγορευτικό, να σάγουμε μια πρόταση, να εντομαζουμε μια συζήτηση. Σας παρακαλώ, παρακαλώ κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ όλοι που έστειλε τη δικασία. Δεν έχουμε να μένουμε σε αυτά που λέμε. Ας πάρουμε αυτήν την πολιτική του άοψη, ας πάρουμε αυτήν την πολιτική του άοψη και να καταγραφεί και να έχουμε όλοι τους θέσεις μας να ξέρουμε και αυτοί άνθρωποι ποιοι τους στηρίζουν, πόσους στηρίζουν και αυτοί τους στηρίζουν. Κύριε Απαγωνή, δεν ακούσαμε τίποτα τι είπατε. Διότι πρώτον φωνάζεται και δεύτερον δεν ακούσαμε τίποτα. Δεν καταλάβαμε ο κόσμος, δεν άκουσα τίποτα. Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου λίγο, με συγχωρείτε. Ο κ. Περιφερίακης θέλει να μας διευκλεινήσει το εξής για να μπορέσουμε να γίνει κατανοητό. Εμείς θέσαμε το ερώτημα προς το Περιφυριακό Συμβούλιο πώς θέκεται απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα συνολικά. Σε αυτό έχουμε ανοίξει τη συζήτηση και έχουμε καταλήξει περίπου σε ένα ψήφισμα, ή και ολοκληρωμένα, σε αυτό που διάβασε ο κ. Φάδος. Αυτό το θέτουμε εδώ προς ψήφιση. Ο κ. Περιφερίακης βάζει κάτι άλλο, για να καταλάβω. Βάζει κάτι διαφορετικό από αυτό. Ποια είναι η πρότασή του, για να καταλάβουμε. Το ψήφισμα δεν έχει αποφασιστικό χαρακτήρα. Αυτό που λέω έχει αποφασιστικό χαρακτήρα. Και λέω, η πρότασή μας έχει συγκεκριμένα σκέλη. Συγκεκριμένα σκέλη. 1. Καταγραφή των οδηγητών και απόψεων και ίδιων απόψεων κατοσσίων, που εκφράσαμε όλοι στο Περιφεριακό Συμβούλιο. 2. Απόφαση, όχι ψήφισμα, απόφαση εντολής στις υπηρεσίες μας για αναστολή των εργειών σχέση με την προγραμματική σύμβαση. 3. Αποστολή των πρακτικών του Περιφεριακού μας Συμβουλίου στην αρμόδια δημιουργική επιτροπή ώστε να επιβληθεί και η πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο επί του θέματος. 4. Επιφυλασσόμαστε για έκδοση ψηφίσματος σε μέλλοντα χρόνων, όχι μετά από δεκα χρόνια ή στάμε σε επόμενο διάστημα ανάλογα με την πρόοδο αυτής της πρόθεσης, με την προσδοκία επαναλαμβάνω της εκλογήκευσης όσον γύραν αυτό το ζήτημα. Είναι μια πρόταση. Διαφωνείτε με την έκδοση ψηφίσματος δηλαδή πολιτικές αποφάσεις σήμερα, διαφωνείτε με αυτό και βάζετε τους δικούς σας όρους. Εμείς από τη δική μας πλευρά θέτουμε σε ψήφιση, καλούμε του Προϊδρύου να θέσει σε ψήφιση το ψήφισμα όπως αυτό διαβάστηκε και συμφώνησαν στο σύνολο των παρατάξεων εδώ. Και εσείς θέστε το δικό σας ψήφισμα, εμείς θέλουμε το ψήφισμα αυτό που διαβάσαμε προηγούμενα. Εμείς ως παράταξη καταδικάζουμε την παράτυπη διαδικασία η οποία προτείνεται από τον κ. Περιφερειάρχη στιμηδητά για να αποφύγει το πρόβλημα. Να κατατεθεί εγγράφος εκ μέρους του εγγράφωση πρόταση σαν αντιψήφισμα διότι είναι μία άλλη κατά τη γνώμη του ψήφισμα και να ψηφισθούν ένα από τα δύο. Η διαδικασία αυτή κ. Π. δεν προβλέπεται. Έχετε τη διαβόψη? Εγώ λέω να αποκλείσουμε και ας αφήσουμε τώρα τα διαδικασιακά τα επιμέρους ζητήματα και όλα αυτά τα πρόβλημα. Το είπε ο κ. Περιφερειάρχης και έχει γίνει κατεπανάληξη. Τονίσαμε και είμαστε τρομεδικοί. Προχωράμε στο ψήφισμα. Οι άνθρωποι είναι εδώ ας αφήσουμε τις επιμέρους ζητήματα. Να ξεκινήσουμε να κάνουμε την πρώτη πρόταση του κ. Περιφερειάρχη, να κλείσει και μετά πάμε σε δεύτερη που είναι για το ψήφισμα. Η πρώτη πρόταση είναι η πρόταση συγγεντική. Η δεύτερη πρόταση του κ. Περιφερειάρχη είναι έπετε. Άρα πρέπει να ξεφιστεί πρώτα η πρόταση που έχουμε θέσει εμείς και μετά ο κ. Περιφερειάρχης. Ξεκινάμε με την πρόταση που είπε ο κ. Βασδέχης. Η διαφορά... Το αποφασίσαμε αυτό. Ναι, ναι, ναι. Ομόφωνα, ομόφωνα. Αυτό κάνουμε τώρα, το βάζουμε σε ψηφοφορία. Εδικασία και δοκάμε, προγράμμα, προγράμμα, Κώστα. Προχωρά, προχωρά, προχωρά, εντάξει, εντάξει. Εμείς ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία και επιμένουμε. Ονομαστική ψηφοφορία. Εμείς επιμένουμε σε ονομαστική, κ. Πρόεδρε. Και εμείς θα θέλαμε ονομαστική. Τώρα να καταλάβω, παρακαλώ, κ. Πρόεδρε. Θα τεθούνε και τα δύο σε ψηφοφορία. Ωραία, το ψήφισμα δηλαδή του κ. Φάκου με λίγα λόγια και την πρόθεση του κ. Περιφεριάκη. Επειδή το ψήφισμα του κ. Φάκου είναι πιο μακριά από το θέμα της διάστασης, πρώτα θα τεθεί αυτό σε ψηφοφορία και μετά η πρόθεση του κ. Περιφεριάκη. Αυτό συμφωνήθηκε, συμφωνήθηκε, Κατερίνα. Τι να κάνουμε, η Δημοκρατία μάθει. Κύριε Μπαζδέκη μου, τι να πω. Κύριε, κύριε ίσως, έχουμε συμφωνήσει σωστή επισυμμενσή σας. Έχει γίνει προηγούμενοι αποδεκτό, θα αποχωρήσουμε έτσι όπως το είπαμε. Εγώ δεν θα χαντρίζω να αλλάξουμε, να έρθω εγώ πέρα κι εσύ. Πρόεδρε, μπορώ να ρωτήσω κάτι για ένα λεπτό. Για να καταλάβουμε, να καταλάβει το σώμα, μπορεί να μας πει ο κ. Πανός, που διαθέρω, η δική του πρόταση να καταλάβω, γιατί εγώ δεν το καταλάβω. Σε εκείνο θέμα διαφορετείτε. Πρόεδρε, όχι, καλό μου, δεν θα επαναλάβω τρίτη φορά. Προπαρά την διαδικασία όπως την καταλάβατε. Σας παρακαλώ. Μετά θα πηγαίνετε, αγαπητοί χυνάδελφοι, να διορθώνετε τα πρακτικά. Όπως έγινε και σε άλλα ζητήματα που ψηφίσαμε προφορικά, χωρίς να έχουμε γραπτό κείμενο σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Ωραία, είναι σημαντικό το να γνωρίζετε ότι αυτό έχει ξαναγίνει. Λοιπόν, και θέρα την ονομαστική εγώ. Ξεκινάμε ψηφοφορία ονομαστική για το ψήφισμα. Δεν είναι με παρατάξεις, γιατί οι ονομαστικοί πραγματικά... Πρόεδρε, μόνο για την ταχύτητα, αν θέλετε μπορούμε να εκφράσουμε παραταξιακά και να μετρηθεί αν αποψιάζουν κάποιοι ή ενδοφοροποιούνται κάποιοι. Όχι, γιατί υπάρχει κίνδυνος, δεν υποψιάζουμε κάτι άλλο, γιατί υπάρχει κίνδυνος κάποιος να είναι μέσα αλλά να μην είναι μέσα. Εντάξει, βέβαια, να πούμε όμως ότι κάποιος που μπορεί να έχει υπολογίσει ότι στα ψηφίσματα όπως κάνουμε πάντα, μπαίνει στο τέλος τις συνεδριάσεις και αν τον εθνιάζουμε μπαίνει να συναρχεί και έθελε να ψηφίσει. Και ότι πρέπει να είναι παρόν όμως δεν ανέβει αυτό. Σε κάτι που δεν μπορεί να ξέρετε ότι ψηφίσετε. Κύριε Παζδέκη, τώρα αυτό όπως θα πάρουμε ως απόφαση είναι να γίνει ψήφισμα. Το ψήφισμα θα το πάρουμε ως απόφαση πριν ότι είναι σε διάταξη να τεθεί στο τέλος της ψήφισης. Άρα θα το πάρουμε ως απόφαση πριν ότι είναι σε διάταξη να τεθεί στο τέλος της ψήφισης. Άρα θα το πάρουμε ως απόφαση πριν ότι είναι σε διάταξη να τεθεί στο τέλος της ημερήσεας διάταξης και να γίνει εκεί το ψήφισμα. Ωραία, κύριε Παζδέκη. Να πιπιστεί εκεί, σαν ψήφισμα, το οποίο θα συνταξεί βέβαια. Κύριε Παζδέκη, σε σχέση με το ψήφισμα, εκφράζω τη θέση παραταξύ μας να ακολουθήσει η βουληψιωφορία όπως την γίνεται. Έχοντας δηλώσει ξεκάθαρα τη στήριξη μας στο έτοιμα των ζητημάτων, έχοντας εγείρει τον προβληματισμό για τον τρόπο που εκδίδουμε ψηφίσματα και έχοντας καταθέσει και μια εξίσου, κατά την απόψη μας, υποστηρικτική πρόταση για το ζήτημα. Μην γίνεται άμενη, όμως, φυσικά, να αρνηθούμε να καταψηφίσουμε το ψήφισμα. Είμαστε σίγουροι στον Λευκό. Η παράδεισή του σφανού είναι Λευκό. Δεν θέλω να τον μπλοκάρω. Κύριε Πρόεδρε, εμείς επιμένουμε στην ονομαστική ψηφοβουρία. Ο κ. Θερφέντης εκφράστηκε με Λευκό. Ο κάθε ένας από τους περιφερειακούς συμβούλους να εκφράστηκε αυτός. Κυρία Αναγνώστου. Κύριος Αποστολάπουλος, ο Κώστας. Κυπέρ. Κυρία Αναγνώστου, μιλήσατε. Ναι, μίλησα. Είμαστε η παράταξη, όπως τοποθετήθηκε ο κ. Λευκό. Είστε υπέρ του ψηφίσματος. Λευκό, Λευκό, Λευκό. Ο κ. Αποστολάπουλος. Είναι ομαστικά. Είναι ομαστικά. Η κυρία Αργυροπούλου. Λευκό. Ο κ. Βαρτακώστας. Ναι. Τι είναι, λευκό ότι. Ο κ. Βουρδάνος, ο κ. Βουρδάνος. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Δεμόδης. Λευκό, κύριε Πρόεδρε. Η κυρία Παλατζή. Ο κ. Καραγιάνης. Παρακαλώ, κλείστε τα μικρόφωλα, επάκιν. Κλείστε τα μικρόφωλα. Κλείστε τα μικρόφωλα. Ο κ. Καραγιάνης. Ο κ. Καραγιάνης Λευκό, κυρίως ο κ. Γαλάνης ήταν, που είπε προγνώριστο. Καραγιάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Καραγιάνης. Ποιος είστε? Καραγιάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Γαλάνης. Ο κ. Βα thoroughavi Supervisor. Λόγω κάποιου να περιστάσουν με τις διαδικασίες, Λευκό. Ο κύριος Γκάβαλης, ο κύριος Μπλέτσας, ο κύριος Δαύρης, ο κύριος Λάβρου, ο κύριος Αντωνίου, ο κύριος Λευκό, η κυρία Κοροπούλη, η κυρία Κριώτου, ο κύριος Λάμπου, ο κύριος Βενισάρης, ο κύριος Μπερμπερίς, ο κύριος Παρασκευάς, ο κύριος Κούρας, ο κύριος Γιάννελος, ο κύριος Δουμπάι, ο κύριος Βαντζελή, ο κύριος Μέτσιος, ο κύριος Θωτυρόπουλος, ο κώστας, ο κύριος Φάκος, η κυρία Καραβασίλη, η κύρια Παρδέκη, ο κύριος Χρωνάς, ο κύριος Ιώτης, ο κύριος Ιώτης, ο κύριος Βούλγαρης, η κυρία Πορτιζόη, η κυρία Καρύκα, ο κύριος Δενησαρίου, ο κύριος Δρένιος, ο κύριος Πατσιούρας, ο κύριος Αλμάς, ο κύριος Δούρος, ο κύριος Λευκό, ο κύριος Αχινιώτης, ο κύριος Δέφκο, ο κύριος Δένιος Μήπως συνδέθηκε, η κυρία Καρύκα και ο κύριος Πατσιούρας ο Γιώργος. Ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε, ο κύριος Γέμμελος συνδέθηκε,