ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ - συναυλία ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 2017)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Ευχαριστούμε. Και μπροστά. Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Ακούγουμε? Ωραία. Καλωσορίζω όλους εσάς. Τον πρόεδρου Δήμαρχου Νεάπολης, κύριο Αντώνι Χουρδάκη, τον πρόεδρο του Υρακλείου, κύριο Γιάννη Χλουβεράκη, τον πρόεδρο της Λέσσις Λάιων της Υρακλείου, κύριο Κησαρχάκη, τον πρόεδρο της Υράκλιας Πρωτοβουλίας, κύριο Γιάννη Πρεβεζά, ο οποίος έχει ένα ιδιαίτερο ρόλο απόψε. Τις χέρους της κυρίας Άννας Παπαχρονάκη, πρόεδρο της Υράκλιας Πρωτοβουλίας, σας καλωσορίζω σε αυτή την εκδήλωση. Κυρίες και κύριοι, το 1994 μια ομάδα Ιρακλειωτών ίδρυσε την ανεξάρτητη Δημοκείη Παράταξη Υράκλια Πρωτοβουλία. Παράλληλα νέοι άνθρωποι εκείνης της εποχής, γιατί έχουν περάσει μερικά χρόνια, ίδρυσαν το Τμήμα Νέων της Παράταξης. Το 1996 ο κύριος Γιάννης Πρεβεζάς, πρόεδρος τότε του Τμήματος Νέων και συμμετέχουν στην εποπσινή εκδήλωση, ήρθε και μου ανακοίνωσε ότι ξέρεις, οι νέοι θέλουν μια σειρά ομιλειών για την ιστορία του Ιρακλείου για να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης που ζουν. Πραγματοποιήσαμε τη συμβουλή του κυρίου, το αείμιση του Στυλιανού Αλεξίου και με τη συνδρομή σπουδαίων ομιλητών, πραγματοποιήσαμε μια σειρά 11 ομιλειών με τον τίτλο «Ο Μύτος της Αριάννης ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ιρακλείου». Αυτές οι ομιλίες πήγαν πάρα πολύ καλά και υπάρχει ένας τόμος που τις περιλαμβάνει. Το 2016, 20 χρόνια μετά, προβληματιζόμαστε αν έπρεπε να κάνουμε κάτι σχετικό. Είχε προηγηθεί μια καταπληκτική σειρά ομιλειών της κυρίας Μαρίας Ευθυμίου για την Παγκόσμια Ιστορία. Σε αυτήν εδώ την Ευθυμίου μιλούσε 3,5 ώρες και κανείς δεν σκεφτόταν να φύγει ή ότι κουράστηκε. Ένας σεμνός Ιρακλιώτης, ο οποίος αρθρογραφεί με το ψευδώνυμο «Εποχούμενος Περιπατητής», έγραψε ένα άρθρο τότε στην πατρίδα, «Η καλύτερη εκδήλωση ever» ήταν ο τίτλος του άρθρου και υμνούσε αυτές τις ομιλίες. Έγραψε ότι είναι οι καλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ στο Ιράκιο. Έγραψα κι εγώ τότε ένα άρθρο και είπα ότι πράγματι ήταν καταπληκτικές εκδηλώσεις, αλλά δεν ήταν οι μοναδικές. Υπήρξε ο μουσικός Αύγουστος του Μάνου Χατζιδάκη. Υπήρξαν τα μπαλέτα Κίροφ και Μπολσόι που είχε φέρει ο Καρέλης. Υπήρξε και ο μύτος Σαριάδνης που είχαμε κάνει εμείς. Την άλλη μέρα, χτυπάει το τηλέφωνο, είναι ο «Εποχούμενος Περιπατητής». Μου λέει να επαναλάβετε αυτές τις εκδηλώσεις. Του λέω, το σκεφτόμαστε, προβληματιζόμαστε. Όχι, μου λέει, ο κόσμος διψά για την ιστορία, να επαναλάβετε τις εκδηλώσεις. Του λέω, επειδή ξέρω ότι καταλαβαίνεις από μουσική, εάν επαναλάβουμε τις εκδηλώσεις, θα κάνεις κι εσύ, θα οργανώσεις μια συναυγία στο τέλος των εκδηλώσεων. Εμείς λοιπόν πραγματοποιήσαμε 19 πάρα πολύ όμορφες, πάρα πολύ διδακτικές εκδηλώσεις για την ιστορία του Ηρακλίου. Σήμερα ήταν η τελευταία. Και ο «Εποχούμενος Περιπατητής», πιστός σε αυτά που είχαμε πει, οργάνωσε αυτή τη συναυγία που θα απολαύσετε απόψε. Γιορτάζουμε λοιπόν το γεγονός ότι ολοκληρώσαμε, αισίως 19 ομιλίες για την ιστορία του Ηρακλίου. Ελπίζουμε να καταφέρομαι να τις εκδώσουμε και αυτές σε βιβλίο. Το πρόγραμμα των συναυλιών υπάρχει στην είσοδο και εκεί υπάρχει και μια οδηγία πώς μπορείτε να τις παρακολουθήσετε από το διαδίκτυο. Τις έχουμε όλες καταγράψει, όπως θα καταγραφεί και αυτή η απόψινη συναυγία. Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του Δήμου, πατάτε ένα τραγουδάκι που λέει YouTube και μετά βίντεο και είναι όλες οι ομιλίες μέσα, είναι γραμμένο στο πρόγραμμα. Δεν θέλω να πω πολλά, θέλω να πω μόνο ότι ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Ζαχαριουδάκη, Πρόεδρο της Χοροδίας που δέχτηκε να γίνει αυτή η συνάντηση, την κυρία Ελένα Ζαχαριουδάκη που είναι μια καταπληκτική μαέστρα. Τις εκλεκτούς χοροδούς και επίσης τα πλαστικά κρίτης και την οικογένεια Λεμπιδάκη οι οποίοι είναι χωριοί της απόψινης εκδήλωσης. Εύχομαι να έχουν υγεία και να εμποδοθούν υπόθετους. Κυρίες και κύριοι, να απολαύσετε την απόψινη συναυλία. Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα κι από μας. Εκ μέρους της Χοροδίας Ιωνία Αϊδών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση που η Ράκλια Πρωτοβουλία και η Οργανωτική της Επιτροπή έκανε προς τη Χοροδία μας. Και θα θέλαμε να τους ευχηθούμε. Ο μύτος της Αριάδνης, η σειρά ομιλιών, ο δεύτερος κύκλος που σήμερα τέλειωσε, να γίνει και αυτός ένα πολύτιμο βιβλίο για την καταγραφή των ωραίων ερευνητικών μελετών που έχουν κάνει αξιόλογοι και αξιοθάμμαστοι Έλληνες καθηγητές και ερευνητές ιστορίας σε όλο τον κόσμο, που αυτές τις ομιλίες τις πρόσφεραν τον προηγούμενο καιρό προς τους Ηρακλειότες και θα μην παρακαταθύκει και για τη Νέα Γενέα. Πιστεύουμε ότι όποιος ξέρει την ιστορία του τόπου του, αγαπά αυτό το τόπο και προοδεύει και μεγαλουργεί σε αυτό το τόπο. Και πάλι ευχαριστούμε την Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Καλή ακροάση σε όλους σας. Τη χοροδία μας διευθύνει η Μαέστρος Λένα Χατζηγεωργίου και στο πιάνο είναι ο Ηρακλειώτης, Συνθέτης Βαγγέλης Σαμαράκης που εκτός των τραγουδιών των σπουδαίων Ελλήνων συνθετών που θα ακούσουμε. Θα ακούσουμε και δικά του και συνθέσεις και από τις δικές του ποιητικές συλλογές. Τι πάλι καλή ακροάση. Μουσική Ό,τι μου πεις θα κρατήσω, παίρνω το λόγο μου πίσω άπειρα σχήματα, χίλια προβλήματα και μου ζητάς να γυρίσω αγκαλιά εγώ κι εσύ, μέσ' του κήπου τα λουλούνια, το κοινό μπρικοκρασί πέτρι γύρω αγγελούνια, είπα με το σάλαμπο, σ' όλες τις μπρόσδες τις μπρόσδες και σε άγνωστες χωλές, που και εγώ δεν ξέρω πόσες, αγκαλιά εγώ κι εσύ μέσ' του κήπου τα λουλούνια, το κοινό μπρικοκρασί πέτρι γύρω αγγελούνια, είπα με το σάλαμπο, σ' όλες τις μπρόσδες τις μπρόσδες και σε άγνωστες χωλές, που και εγώ δεν ξέρω πόσες Μέσ' της ζωής η πορεία, ρίδεται μια θεωρία ήλιος και θάλασσα, μήμες που κάλασσα, ανωφελή ιστορία αγκαλιά εγώ κι εσύ, μέσ' του κήπου τα λουλούνια, το κοινό μπρικοκρασί πέτρι γύρω αγγελούνια, είπα με το σάλαμπο, σ' όλες τις μπρόσδες τις μπρόσδες και σε άγνωστες χωλές, που και εγώ δεν ξέρω πόσες αγκαλιά εγώ κι εσύ, μέσ' του κήπου τα λουλούνια, το κοινό μπρικοκρασί πέτρι γύρω αγγελούνια, είπα με το σάλαμπο, σ' όλες τις μπρόσδες τις μπρόσδες και σε άγνωστες χωλές, που και εγώ δεν ξέρω πόσες Καλησπέρα κι από μένα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ απόψε το πρόγραμμά μας είναι μία μουσική διαδρομή μέσα στο χρόνο, ξεκινήσαμε βέβαια λίγο αντίστροφα ξεκινήσαμε με το σήμερα, αγκαλιά εγώ κι εσύ, ένα τραγούδι και η στήχη και η μουσική είναι του Βαγγέλη του Σαμαράκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας τα χάρισε αυτά τα τραγούδια για να μπορέσουμε να τραγουδήσουμε τη χοροδία μας Το επόμενο κομμάτι είναι πάλι του Βαγγέλη, Χάθηκε ο Καβαλάρης Χάθηκε ο Καβαλάρης την ανηφοριά και τον έκλαψε ο κόσμος την εγκατοφοριά Χάθηκε ο Καβαλάρης κάποιο δειλινό που φυσούσε αέρακι καλογενητό Χάθηκε ο Καβαλάρης στην πανεπολή και τον έκλαψε η δυσσική ανατολή Χάθηκε ο Καβαλάρης πίσω απ' τα βουνά και δεν ξέρουμε τη χώρα ποιος την κυβερνά Χάθηκε ο Καβαλάρης άνοιξη ακριβή και τον έκλαψε η φυσική μονακριβή Χάθηκε ο Καβαλάρης πίσω να μας πει η απομεινά το ψέμα κι από την τροφή Χάθηκε ο Καβαλάρης στην πανεπολή και τον έκλαψε η δυσσική ανατολή Χάθηκε ο Καβαλάρης πίσω απ' τα βουνά και δεν ξέρουμε τη χώρα ποιος την κυβερνά Χάθηκε ο Καβαλάρης δεν γυρίζει πια και αντάμακνε το δίκιο και η ανθρώπια Χάθηκε ο Καβαλάρης μόνος και ρημός και τον έκλαψε το δάστος και η έρημος Χάθηκε ο Καβαλάρης στην πανεπολή και τον έκλαψε η δυσσική ανατολή Χάθηκε ο Καβαλάρης πίσω απ' τα βουνά και δεν ξέρουμε τη χώρα ποιος την κυβερνά Χάθηκε ο Καβαλάρης μόνος και ρημός και τον έκλαψε το δίκιο και η ανθρώπια Χάθηκε ο Καβαλάρης μόνος και ρημός και τον έκλαψε το δίκιο και η ανθρώπια Στην πότα φύτρωσε μια ανεμόνα και μοσχομύρησε η γειτονιά όμως εψίχισε μες το χειμώνα μέσα στο χρύο και στην παγωνιά Τρισφαραδένταρτο κι όλα κλειστά με περπατάει η καλή στην πλατεία τρισφαραδένταρτο χώρτας τη στάση όλη η πολιτεία Χωρίς σακάκι και δίχως παντό τρισφαραδένταρτο μέσα στο χρύο να περιμένω στην στάση για το αστικό λεωφορίο Χωρίς σακάκι και δίχως παντό τρισφαραδένταρτο μέσα στο χρύο να περιμένω στην στάση για το αστικό λεωφορίο Παραθυκέ το λουλούδι στην λάστρα διαλαμβήσει σε τόσες πολές Έγιναν μια θλιβερή ιστορία σαν τα σήματα νέα του χθες Τρισφαραδένταρτο κι όλα κλειστά με περπατάει η καλή στην πλατεία τρισφαραδένταρτο χώρτας τη στάση όλη η πολιτεία Χωρίς σακάκι και δίχως παντό τρισφαραδένταρτο μέσα στο χρύο να περιμένω στην στάση για το αστικό λεωφορίο Χωρίς σακάκι και δίχως παντό τρισφαραδένταρτο μέσα στο χρύο να περιμένω στην στάση για το αστικό λεωφορίο Ματζαπετάκη Καντάδα Κατωστάρι Κατωστάρι Πέρασμενα, ξεχασμένα και για σένα και για μένα πιο πολύ Στη ταβέρνα μια λατέρνα και εμείς καθόμαστε χέρι χέρι έλα και δώσ' μου ένα φιλί Βαλέ να πιούμε εγώ κι εσύ κρασί αγάπη μου χρυσή Βαλέ κρασί να πιούμε εσύ κι εγώ με την αγάπη οδηγώ Βαλέ κρασί να πιούμε εσύ κι εγώ απόψε που δεν οδηγώ Βαλέ κρασί να πιούμε εσύ κι εγώ απόψε που δεν οδηγώ Βαλέ κρασί να πιούμε εσύ κι εγώ απόψε που δεν οδηγώ Να τύχει κάπου να μπορώ το ρίχνο στο αστείο Ο κόσμος όλος να καεί μισό λεπτό δεν δίνω Ρετσίνα θάνια μου στουπία να βρίσκω και να πίνω Ρετσίνα μου ρετσίνα μου μαζί σου θα πεθάνω Του κόσμου όλα τα καλά προς τα σου δεν τα πάνω Ρετσίνα μου ρετσίνα μου μαζί σου θα πεθάνω Του κόσμου όλα τα καλά προς τα σου δεν τα πάνω Ρετσίνα μου ρετσίνα μου μαζί σου θα πεθάνω Στου έρωτα την αγκαλιά και στο κρασί τον φύλλο Και το αδιάδο παφιλιά και την καρδιά μου δίνω Ρετσίνα μου ρετσίνα μου μαζί σου θα πεθάνω Του κόσμου όλα τα καλά προς τα σου δεν τα πάνω Του κόσμου όλα τα καλά προς τα σου δεν τα πάνω Ρετσίνα μου ρετσίνα μου μαζί σου θα πεθάνω Στου έρωτα την αγκαλιά και στο κρασί τον φύλλο Και το αδιάδο παφιλιά και την καρδιά μου δίνω Παρακαλώ σας κύματα μη μου την έξυπνατε Καλό γιαλό πήγαιναμε, καλό για εσένα λέγαμε Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Να χαμηλώνα, να χαμηλώνα τα βουνά Να βλέπατο, να βλέπατο ο λεβάντες Να βλέπατο οι κεφάλουγια και το ωραίο τσάντε Να βλέπατο οι κεφάλουγια και το ωραίο τσάντε Καλό γιαλό πήγαιναμε, καλό για εσένα λέγαμε Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Να ήταν η θάλασσα, να ήταν η θάλασσα κρασί Και τα βουνά, και τα βουνά με ζέδες Ήμουν και στρασοπότυρα να πίνουν οι γλέτζεδες Καλό γιαλό πήγαιναμε, καλό για εσένα λέγαμε Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό γιαλό πήγαιναμε, καλό για εσένα λέγαμε Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό γιαλό πήγαιναμε, καλό για εσένα λέγαμε Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό γιαλό πήγαιναμε, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Αυτά τα τεσσερά νησιά σωλίζουν την Ελλάδα Καλό γιαλό πήγαιναμε, καλό για εσένα λέγαμε Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας, καλό να έρθεις, τα λόγια μου να θυμηθείς Καλό να πας... Είναι κάποιοι νύχτες με φεγγάρι Μες στα θερινά τα σινεμά Νύχτες που περνούν, που δεν θα ξαναρθούν Αιώπιμα και πιασέντια Πάμε σε κινηματογραφικά τραγούδια Και θα ξεκινήσουμε με το γλάρο του Μανούχα Τζιτάκη Μια μάρκα ήταν μόνη της σε θάλασσα γαλάζια Κι ήταν έγιε ένας γλάρος με ολόλευκα φτερά Κι όλο τη γόντο ζήγωνε για να της κάνει νάζια Και τις περούγες έβρεχε στα γάλανα νερά Και ζηλεύσα τη βάρκα την τικρή κι η χιονάτι Τις πείνους ο γλάρος ο κατάλεφτο πανεί Και όπως ο μπαρκούρας τα γαλάζια τα χράνει Κι όλο περιμένει τα πιο γλάρο να φανεί Ένα γεράνι κόκκινο λουλούδισε στη γλάστρα Και ήρθε μια πεταλούδα που πετούσε σαν τρελή Και ποιος να ξεριάραγε τι του πήξε λογιάστρα Κι εκείνο εκοκίνησε ακόμα πιο πολύ Και όλος η λογέ με ζαρτερά τα ανοιγμένα Άλλα το δει να είπανε το βρίσκο μολογό Ποιος θα ράγγε το ξέρει να το πήρκε σε βέρο Άστα μου γάμπρος έναν κι ας κοκκίνησα κι εγώ Μέσ' στο φεγγάρι ασύμμωσε της λεύκας μας τα φύλλα Που στεκόνταν ακίνητη εκεί στην ερημιά Κι όταν ο μπάτης πήσηξε της είχανα τριχύλα Και αμέσως σε μουλιάσανε τα φύλλα τα σιμιά Και όλος η λογέ με, η λογέ με πως κάτι Πρέπει να υποβάδεις μυστικό μέσα κλαδιά Άστα μου γάμπρος έναν κι ας κοκκίνησα κι εγώ Μέσ' στο φεγγάρι ασύμμωσε της λεύκας μας τα φύλλα La la la la la la la la Αλλα ένα κομμάτι του Μάνου Χατζιδάκη ο κ. Αντώνης Ο κ. Αντώνης Παγιέρος που ζούσε στην αυλή Με ένα κανάτι και ένα τρεβάτι και με κρασί πολύ Είχε δυο μάτια γαλάνα κι αχθένη στα μαλλιά Και ένα λουλούδι πάντα φορούσε στα ρούχα τα παλιά Αχ κ. Αντώνης πως αγαπάμε και μαζί σου τ' άστρα κοιτάμε Τις φωτιές για σένα με τράμε ως που να'ρθει η βροχή Και το θυμό σου πάντα σε θυμάμαι σαν πουλιά μαζί κυριγυρνάμε Σαν παιδιά με σένα γελάμε σαν κανείς προσευχή Ο κ. Αντώνης διάζεται να πάει να κοιμηθεί Γιατί το βράδυ στα όνειρά του θέλει να θυμηθεί Που τίποτε δεν έζησε μέσ' το όνειρο του ζει Μα η νύχτα φεύγει και λυπημένος το βρίσκει η καραύγη Αχ κ. Αντώνης πως αγαπάμε και μαζί σου τ' άστρα κοιτάμε Τις φωτιές για σένα με τράμε ως που να'ρθει η βροχή Και το θυμό σου πάντα σε θυμάμαι σαν πουλιά μαζί κυριγυρνάμε Σαν παιδιά με σένα γελάμε σαν κανείς προσευχή Μα ένα βράδυ ο κ. Αντώνης στρώνει να κοιμηθεί Κι όταν ξυπνάμε τον καρτεράμε στη πόρτα να φανεί Ο κ. Αντώνης δεν θα γνεί οτέτου στην αυλή Άχου για πάντα μες στο όνειρό του θέλεις σε πια να ζεις Αγάπη που γυρνές δικοπώ μαχαίρι Κάποτε μου δίνες μόνο τη χαρά Μα τώρα πνίγεις τη χαρά στο δάκρυ Δεν βρίσκω άκρη δεν βρίσκω γιατρεία Μα τώρα πνίγεις τη χαρά στο δάκρυ Δεν βρίσκω άκρη δεν βρίσκω γιατρεία Φωτιές ανάβουνε μες στα δυο σου μάτια Τα στέρια βέφτουνε όταν με φορεί Σβήστε τα φώτα σβήστε το φεγγάρι Σαν θα με πάρει το πόνο μου μητή Σβήστε τα φώτα σβήστε το φεγγάρι Σαν θα με πάρει το πόνο μου μητή Σαν θα με πάρει το πόνο μου μητή Σ' αγαπώ κι από κι απόψε θα στο πω Σ' αγαπώ καλέ μου σαν Θεό μου σ' αγαπώ Κι εσείς και εσείς κρασί να λιάζει η κοιμισή Κι εσείς και εσείς καλέ μου το δικό μου το κρασί Η ζωή περνά και πίσω δεν γυρνάει Η ζωή μας φαρμάκι μας κερνά Και ποτέ, ποτέ με άνθρωπε που δεν το ποντήρι Μην το ξεχνάς ποτέ Σ' αγαπώ κι από κι απόψε θα στο πω Σ' αγαπώ και από κι απόψε θα στο πω Κι εσείς και εσείς κρασί να λιάζει η κοιμισή Κι εσείς και εσείς καλέ μου το δικό μου το κρασί Η ζωή περνά και πίσω δεν γυρνάει Η ζωή μας φαρμάκι μας κερνά Και ποτέ, ποτέ με άνθρωπε που δεν το ποντήρι Μην το ξεχνάς ποτέ Καροτσέρι, καροτσέρι άσ' το καμπουτσίκι απ' το χέρι Και μην το χρυπάς, δεν χρειάζεται να τρεχείς στρώτας το σώμα Πιάσ' κοντά σου έκρυσεις κι είδα που αγαπάς Ας το ταμάξι μοναχό να κυλάει Και όπου κι αν πάει για μένα είναι χαρά Όλα είναι εντάξει κι η αγάπη μου είναι πλάει Και όταν γελάει ο κόσμος μου γελάει Καροτσέρι, καροτσέρι άσ' το καμπουτσίκι απ' το χέρι Και μην το χρυπάς, δεν χρειάζεται να τρεχείς στρώτας το σώμα Πιάσ' κοντά σου έκρυσεις κι είδα που αγαπάς Όλα γύρω μου είναι ωραία κι έχω την αγάπη μου παρέα, την καπεδονά Ας τύρω στ' αναγκύριση μια άντρα για χαρά με όλη μυρίζεις και με τη βελά Ας το ταμάξι μοναχό να κυλάει Όπου κι αν πάει για μένα είναι χαρά Όλα είναι εντάξει κι η αγάπη μου είναι πλάει Και όταν γελάει ο κόσμος μου γελάει Καροτσέρι, καροτσέρι άσ' το καμπουτσίκι απ' το χέρι Και μην το χτυπάς, δεν χρειάζεται να τρεχείς στρώτας το σώμα Όποια κοντά σου έχεις κι είδα που αγαπάς Μια ταινία του 1955, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1955, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Μια ταινία του 1975, Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Αχ βρε Παλιομισοφόρια Ψημερώνει, σημερώνει Ψημερώνει, σημερώνει Ψημερώνει, σημερώνει Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος παραφυλά Στου κόσμου τα στενά, ποιος σηματεύει Που μπει κι αυτός που ξέρει να μιλά Που ξέρει πιο πολύ και να πιστεύει Για κάποιον μες στο κόσμο είναι αργά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Για κάποιον μες στο κόσμο είναι αργά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Ποιος στη ζωή μου, ποιος την κοινικά Πότε μέσα στο φως, πότε μέσα στα κύματα Η Ελλάδα πορεύεται πάντα κούτσα στραβά Ευεθένη ποτέ μοναχά κουράζεται Η Ελλάδα που μόνιμα προς τη δόξα τραβά Σαράντα Πολιτσάρι καλή και αέρα παιδιά την περίφανο όλοι Τώρα κρύβεις εκεί πως σε φιάσει και σε μια ηλιακόνη Σίξτης, σεβεντίς Τώρα είναι σίξτης και σεβεντίς Τώρα είναι σίξτης και σεβεντίς Τώρα είναι σίξτης και σεβεντίς Τώρα είναι σίξτης και σεβεντίς Πότε μέσα στο φως, πότε μέσα στα κύματα Η Ελλάδα πορεύεται πάντα κούτσα στραβά Δεν πεθαίνει ποτέ μοναχά κουράζεται Η Ελλάδα που μόνιμα προς τη δόξα τραβά Σήμερα Παρουά τα αυτά Πότε μέσα στο φως, πότε μέσα στα κύματα Η Ελλάδα πορεύεται πάντα κούτσα στραβά Δεν πεθαίνει ποτέ μοναχά κουράζεται Η Ελλάδα που μόνιμα προς τη δόξα τραβά Δεν πεθαίνει ποτέ μοναχά κουράζεται Η Ελλάδα που μόνιμα προς τη δόξα τραβά Δεν πεθαίνει ποτέ μοναχά κουράζεται Η Ελλάδα πορεύεται πάντα κουράζεται Δεν πεθαίνει ποτέ μοναχά κουράζεται Ποτέ μέσα στο φως, πότε μέσα στα κύματα Η Ελλάδα πορεύεται πάντα κούτσα στραβά Δεν πεθαίνει ποτέ μοναχά κουράζεται Δεν πεθαίνει ποτέ μοναχά κουράζεται Η Ελλάδα που μόνιμα προς τη δόξα τραβά Δεν πεθαίνει ποτέ μοναχά κουράζεται Δεν πεθαίνει ποτέ μοναχά κουράζεται Η Ελλάδα πορεύεται πάντα κουράζεται Αν είναι πράγμαστο, όμορφο Είναι και κόσμος τσέπη Άσχεσθα ο κυτόν αγίου Και σαν καλός καθρέπη Στα χρόνια της συμπομονής Δεν μας χτυπεί, μας χτυπεί την κεφαλή Δεν μας χτυπεί, μας χτυπεί την κεφαλή Στα χρόνια της συμπομονής Πάντως θα τα χορίσε Χωρίς να τα διαβάσει Να με σκούνια κοιτάσει και Να με καταδικάσει Στα χρόνια της συμπομονής Δεν μας χτυπεί, μας χτυπεί την κεφαλή Δεν μας χτυπεί, μας χτυπεί την κεφαλή Στα χρόνια της συμπομονής Στα χρόνια της συμπομονής Δεν μας χτυπεί, μας χτυπεί την κεφαλή Δεν μας χτυπεί την κεφαλή Στα χρόνια της συμπομονής Δεν μας χτυπεί, μας χτυπεί την κεφαλή Στα χρόνια της συμπομονής