Διαφήμιση για την Άρτα η διεθνής έκθεση 3rd Scale Model Show με συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο (ARTA WebTV, 2022)
: Συγχαρητήρια στους υπεύθυνους για την έκθεση στην οποία διεργανώνεται στην πόλη μας, τρίτη έκθεση μοντελισμό, τρίτη έκθεση η οποία σε χρόνους είναι και διαγωνιστική, πολύ ξεχωριστή, πολύ ιδιαίτερη, πολύ όμορφη και πολύ σημαντική για την πόλη μας. Έχουν έρθει 260 επισκέπτες και εκθέτες από την Ελλάδα και την Ελλάδα. και πολύ σημαντική για την πόλη μας. Έχουν έρθει 260 επισκέπτες και εκθέτες από την Ελλάδα και άλλα και από ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που είναι για μας μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Ξενογηθήκαμε στα εκθέματα, τα οποία πραγματικά είναι πολύ ιδιαίτερα και πολύ ξεχωριστά και αποτελούν κόπο και πολύ ιδιαίτερη τέχνη για να γίνουν. Να ευχαριστήσουμε και πάλι τους υπεύθυνους εδώ, του Συλλόγου της Άρτας, να το πω έτσι, με αυτοί του Συμματίου της Άρτας του Μοντελισμού, που ξεκίνησαν δηλαδή από τρία χρόνια, από την αγάπη και το μυράκι τους, κάθε χρόνο και μεγαλύτεροι. Η πανδημία για λίγο σταμάτησε, αλλά από ό,τι μας λένε και οι ίδιοι, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και του χρόνου θα είναι ακόμα μεγαλύτεροι. Πραγματικά τους εύχομαι καλή επιτυχία στα μηλωτικά τους σχέδια και να συνεχίσουν να υπηρετούν το σκοπό τους μέσα από αυτή την αγάπη και το μυράκι που έχουνε. Βρισκόμαστε στο χώρο του ξενοδοχείου «Κρόνος», στην αίθουσα εκδηλώσεων στον Πρωτόοροφο. Το τριήμερο τώρα 20 με 22 Μαΐου διεξάγεται η τρίτη έκθεση της Λέσχης Μοντολιστών Άρτας, η οποία ξεκίνησε σήμερα με την άφιξη των πρώτων συμμετεχότων, που από τι φαίνεται θα είναι περίπου το 80% της συνολικής συμμετοχής. Αύριο Σάββατο να μένετε να γεμίσει η αίθουσα. Έχουμε πιάσει έναν νούμερο εκθεμάτων κοντά στα 800, ανεβασμένο συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Υπάρχει το κομμάτι της φιγούρας που βλέπετε εδώ, το οποίο φέτος έχει ένα πολύ μεγάλο νούμερο σε συμμετοχές που δεν έχει ξανά γίνει στην Ελλάδα. Και είστε όλοι προσκεκριμένοι το δύο ημέρο, με ελεύθερη είσοδο, μόνο με τη χρήση μάσκας, και να θομάσετε από κοντά αυτά τα υπέροχα εκθέματα. Ήρθαμε πρώτη φορά στο 3ο Arta Model Show από την Καλαμάτα με 12 εκθέματα από 6 φίλους καλαματιανούς μοντελιστές να τιμήσουμε τα παιδιά για αυτή εδώ την ωραία προσπάθεια που κάνουν. Συμμετέχουμε σε πολλές εκδέσεις, πηγαίνουμε ως επιτροπιζόν στην Αθήνα. Ο μοντελισμός είναι ένα δημιουργικό χόμπι το οποίο ασκεί τα καλλιτεχνικές τους δεξιότητες μοντάροντας το μοντέλο, βάφοντάς το και παράλληλα μαθαίνεις ιστορία του μοντέλο και γεωγραφία το που έχει δράσει το κάθε μοντέλο. Τα μοντέλα εδώ που βλέπετε είναι και ασκητικά θέματα αλλά και πολιτικά. Υπάρχουν αεροπλάνα, αυτοκίνητα, άρματα, πλοία και πολλές ιστορικές φιγούρες πολύ ωραίες, πολύ φανταστικές που είναι πιο αποδεκτές από τον κόσμο σε μεγαλύτερη κλίμακα. Υπάρχουν συμμετοχές εδώ από τη Βουλγαρία που μας έχουν τιμήσει την έκθεση Βουλγαροι Μοντελιστές, Ρουμάνι Μοντελιστές, Ισπανοί, Τσέχοι και έχουμε και εκθέματα από τη Σλοβακία. Είναι μια διεσνής έκθεση που τιμά την Άρτα, την πόλη της Άρτας, το Σύλλογο των Μοντελιστών της Άρτας και παράλληλα είναι μια έμμεση διαφήμιση για την Άρτα γιατί αυτοί που θα πάνε στις χώρες τους θα το κοινοποιήσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το δούνε και οι υπόλοιποι μοντελιστές. Είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, ήπια μορφή, που εκτός από το μοντελισμό που μας ενώνει εδώ όλους, μπορούμε να κάνουμε και μια περίγγιση στο χώρο της Άρτας, να δούμε τα αξιοθέατά της και να φύγουμε με τις καλές εντυπώσεις ώστε να ανανεώσουμε το ραντεβό μας για το χρόνο. Το τρίτο Άρτα Scale Model Show εσείως, στη φιλόξενη πόλη σας, που ελπίζουμε να εδρεωθεί σταθερότατα κάθε χρόνο. Εδώ είπαμε, πέρυσι είχαμε το μελετήριο, δεν μας χώρεσε. Φέτος ήμασταν στον χρόνο, του χρόνου δε θα μας χωράει ούτω χρόνος, αισίως. Είναι η δεύτερη φορά που έρχεται εδώ στο σόου, είναι από την Βαρκελώνη, όπως είπε, Αλέξανδρο τον φωνάζουμε εμείς πια, Κορτίνα. Είπε ότι του αρέσει πάρα πολύ και η πόλη είναι πολύ φιλόξενη και ζεστή. Έχει έρθει στην Ελλάδα πρώτη φορά πριν 20 χρόνια, έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, στην κυριολεξία δηλαδή, εγώ μένω κάτω στη Σπάρτη και επειδή είμαστε φίλοι, βρισκόμαστε συχνά, έχει πάει σε μέρη που δεν ξέρουν ούτε οι Σπαρτιάτες, αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία. Και τώρα μένει στο ναύπλαιο μόνιμα, έχουν φύγει από την Βαρκελώνη και επειδή το αρέσει πολύ η Ελλάδα, μένει μόνιμα στο ναύπλαιο. Μας είπε ότι η καρδιά και η ψυχή κάθε έκθεσης είναι οι άνθρωποι που έρχονται και πολλοί φίλοι μας δεν έχουν έρθει φέτος λόγω του κορωνοϊού, τα κάψιμα, τα ξέρουμε, όλες τις δυσκολίες. Έχει πάει σε πάρα πολλά σωστά στον κόσμο και πάει συνεχώς κάθε χρόνο γιατί πουλάει τις φιγούρες του, αλλά του αρέσει πάρα πολύ εδώ, ελπίζει να καθιερωθεί στην πόλη. Από την πλευρά μας θα υποστηρίξουμε την κόλλη και την έκθεση όσο μπορούμε κάθε χρόνο. ακριβώς και μόνο γιατί μας αρέσει το χόμπι και η παρέα που έχουμε δημιουργήσει εδώ πέρα.