ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. 30-10-2019 (ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 2019)
: Ο κύριος Αγαπάκης παρ' όν, ο κύριος Αγγελάκης παρ' όν, ο κύριος Αγριμανάκης παρ' όν, ο κύριος Αφρανασάκης παρ' όν, ο κύριος Αναστασάκης παρ' όν, η κυρία Αρχοντάκη παρούσα, ο κύριος Βαργαβάς παρ' όν, ο κύριος Βασιλάκης παρ' όν, ο κύριος Βατσινάς, ο κύριος Βουρεξάκης παρ' όν, ο κύριος Βρύσαλις παρ' όν, ο κύριος Γιαλιτάκης παρ' όν, ο κύριος Γιαουρτάς, ο κύριος Δημόπουλος παρ' όν, ο κύριος Βροσίτης παρ' όν, ο κύριος Ζαπετάκης παρ' όν, ο κύριος Σινιοντάκης παρ' όν, ο κύριος Καλέμπουμπας παρ' όν, ο κύριος Καλονάκης παρ' όν, ο κύριος Καλουδιώτης παρ' όν, ο κύριος Καναβάκης παρ' όν, ο κύριος Καραπηδάκης παρ' όν, ο κύριος Κασαπάκης παρ' όν, ο κύριος Κασοτάκης, η κυρία Κόκορη, ο κύριος Κουκιαδάκης παρ' όν, ο κύριος Κουράκης παρ' όν, ο κύριος Κόνστας, η κυρία Λεμονή παρ' όν, ο κύριος Λιγερός παρ' όν, ο κύριος Μακαρώνας παρ' όν, ο κύριος Μανδαλάκης παρ' όν, ο κύριος Μεραβελιωτάκης παρ' όν, ο κύριος Νιωτάκης, η κυρία Ξηλούρη παρ' όν, η κυρία Παπαδάκη παρ' όν, ο κύριος Πατακόσ παρ' όν, ο κύριος Περισινάκης παρ' όν, η κυρία Πλεύρη παρ' όν, ο κύριος Κόνστα παρ' όν, η κυρία Σενετάκη, ο κύριος Ισαμάκης, η κυρία Σπανάκη, ο κύριος Τιακάκης παρ' όν, η κυρία Σχεναράκη παρ' όν, ο κύριος Τσατσάκης παρ' όν, ο κύριος Χαιρέτης, ο κύριος Ψαράς παρ' όν. 40 παρ' όντες, παρ' όν ο κύριος Πρόεδρος, παρ' όν ο κύριος Δήμαρχος, υπάρχει απαρτία κύριε Πρόεδρε. Κύριε Σινάνφη, καλώς ήρθατε το απόγευμα. Θα ήθελα να πω μερικά διαδικαστικά πριν ξεκινήσουμε. Δύο λεπτά, επειδή θα γίνουν τέσσερις συνεδριάς, περίπου με τις 15 μέρες που έρχονται, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί αυτό το οποίο συνεχιζόταν να εκβάζουμε το τεχνικό πρόγραμμα και τον πορεπολογισμό στην ίδια μέρα σε δυο συνεδριάσεις που διέφεραν ένα χρονικό, μία ώρα, δεν μπορεί να γίνει πρακτικά, γιατί αν άλλαχται το τεχνικό πρόγραμμα δεν μπορεί με την ίδια συνεδρίαση να συνεχίσουμε με τέτοιο πορεπολογισμό. Άρα εκ των πραγμάτων πάμε σε συνεδριάσεις μάλλον την Δευτέρα, την Δετάρτη και την Άλη Δετάρτη. Για αυτό το λόγο προτίθεμαι να μην δώσω δύο λεπτά σε αυτές τις συνεδριάσεις. Όποιοι δημοτικοί συμβεί, νομίζω, ότι έχουν ένα έκτακτο θέμα, μπορούν διαμέσου του επικεφαλής, ο οποίος πάντα έχει το δικαίωμα του λόγου, να εκφραστεί. Και μπαίνουμε στα πρώην μερισσίες διατάξεως, δηλαδή θα ξαναέχουμε συμβούλιο τώρα λογικά τη Δευτέρα. Έχουμε το πρώτο θέμα, το οποίο είναι μια… θα παρακαλούσα την ησυχία, θα παρακαλούσα ησυχία. Όχι, είπα ότι δεν θα δώσω δύο λεπτά μέχρι στις 15 Νοεμβρού. Προτίθενε, λέω, άμα τώρα υπάρξει κάτι το οποίο είναι επίγον, ας το πείτε στον επικεφαλής σας και μπορείτε να αυτό. Γιατί γίνει θάνηση ευρείας στις απανοτές και θα είναι κουραστικό. Λοιπόν, έχουμε τρία πρώην μερισσίες διατάξεως. Το πρώτο είναι η υποβολή πρώτα σε έναν Ιντερέκ, το οποίο είναι για την ευριακή αναβάθμιση της Λότζια. Εγκρίνεται την εισαγωγή του… κυρία Σχυραράκη δεν καταλαβαίνει, ομόφωνα εισάγεται. Το δεύτερο θέμα είναι ουσιαστικά το 13, στο οποίο έγινε έναν τυπικό λάθος, δηλαδή δεν πάρτηκε ένας αριθμός πρωτοβόλου σωστά, και γι' αυτό το βάλαμε πρώην μερισσίες διατάξεως, αλλά είναι το 13 θέμα το οποίο έχει μπει, νομίζω ότι καλό θα είναι να μπει, δεν νομίζω το 8 έτσι στο θέμα. Εγκρίνεται η εισαγωγή του… εγκρίνεται. Και το τρίτο θέμα είναι η λήψη απόφασης για ορισμό ερετών αντιπροσώπων για τη συγκρότηση των διηγητικών συμβουλίων του συνδέσμου ΦΟΣΔΑ διαχειριπαιδόν, του Δήμου Καζαντζάκη αρχανών τεμένους και τη λοιμωτική ενότητα τεμένους. Ναι και δεν γεραιμ. Ναι και δεν γεραιμ. Θέλω μια διευκρίνηση σε σχέση με την αναγκαιότητα του εκτός ημερήσειας συγκεκριμένου θέματος. Και επιπλέον θέλω και μια διευκρίνηση γιατί προχωράμε στον ορισμό, τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς υπάρχει μια διαδικασία αλλαγής της σύμφεσης του ΦΟΣΔΑ στην περιφέρεια Κρήτη συνολικότερα. Το ζήτησε ο ΦΟΣΔΑ Καζαντζάκην διότι έχουν ανάγκη να συνεργιάσουν στο μεταξύ χρονικό διάσημο, δεν ξέρω τι θα γίνει μετά, γι' αυτό και προτείνουμε την κυρία Γιάννα Καλλονάκη να εκπροσωπίσει και στο Δήμο Ερακείο στο Δημιουργικό Συμβούλιο του ΦΟΥΤΣΑ. Αυτοί με πίεσαν γιατί τους είναι αναγκαία η παρουσία της. Για αυτό δεν το φέραμε εκτός η Μερσέις διατάξεως. Σήμερα νομίζω πως αν υπάξουν μεταβολές στο ΦΟΣΔΑ θα εναρμονιστούμε αναλόγως αργότερα. Εγκρίνεται η εισαγωγή του σαν πρωε Μερσέις διατάξεως. Εγκρίνεται. Εγκρίνεται και από της ουσίας μια και ο ΔΝΕ... Κύριε Πρόεδρε, εμείς δεν ψηφίζουμε επί της εισαγωγής. Δεν ψηφίζουμε επί της εισαγωγής, διότι δεν θεωρούμε ότι είναι επίγον. Δεν βλέπω τι επίγον έχει. Αν υπάρχει κάποιο διαδικαστικό θέμα λειτουργικό του ΦΟΥΤΣΑ, μεταβατικά θα τους δοθεί ο χρόνος να λυθούν αυτά τα προβλήματα όταν οριστικοποιηθεί το καθεστώς των ΦΟΥΤΣΑ στην Κρήτη. Άρα η παράταξη του κυρίου Λιγερού δεν ψηφίζει για την εισαγωγή επί της ουσίας ομόφωνα για το τρίτο θέμα. Εμείς, επειδή δεν υπάρχει λευκό, καταψηφίζουμε. Καταψηφίζουμε λευκό. Πασπάτη, εμείς λευκό ψηφίζουμε. Ισάζεται και περνάει καταπληκοψηφία. Πρώτο πρωί μερισσίας διατάξεως. Ερωτήσεις... Κύριε Δήμαρχε, πότε είναι η καταλεικτήρα με λευκό υποβολή σχόλας σας. Αύριο. Ωραία, αφού λοιπόν είναι αύριο, να γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένος όσον αφορά τους προϋπολογισμούς. Ναι, μωρέ. Ο προϋπολογισμός που αφορά στο Δήμο Ιρακλείων αγγίζει τα 680.000 ευρώ. Τα 680.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό κοντά στις 600.000 αφορά στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης της Λότζια. Και τα υπόλοιπα είναι για επιμέρους πακέτα εργασίας, την μελέτη ορίμανσης και συγκεκριμένα τις προρασκευαστικές ενέργειες. 1725 ευρώ. Την διαχείριση και συντονισμό του έργου 35.150 ευρώ. Την διαδικασία των εγκαινίων του έργου 1725 ευρώ. Ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση και την εμπιστοποίηση του κοινού 6.825 ευρώ. Συμμετοχής εκδηλώσης του έργου που θα διοργανωθούν στην Κύπρο 4.656 ευρώ. Σε συναντήσεις 6.984 ευρώ. Πάλι συνάντηση 3.225 ευρώ. Ενεργειακή επιθεώρηση 2.000 ευρώ. Και το έργο όπως προανέφερα 598.000 ευρώ. Όπως γνωρίζετε όλοι αυτοί οι επιμέρους προοριπολογισμοί είναι ενδεικτικοί. Γιατί σε αυτή τη φάση μόνο οι ενδεικτικοί θα μπορούσαν να είναι οι προοριπολογισμοί αυτοί. Άλλη ερώτηση. Δεν έβαλα ξέρας να βάλω το δεύτερο σκέλο. Τι δράση σε αφορά το τεχνικό κομμάτι, πραγματικά τι παρεβάσταται στο κτίριο. Και η μελέτη που αναφέρεστε. Και είπατε και το ποσό της ανεβίσης. Έχει αλλάτεθεί ή θα αλλάτεθεί. Θα γίνει σε μελέτη και κεκτέλεση του έργου μαζί. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό. Βασιθός ετέρως στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι το Ελληνικό Μεσολιακό Πανεπιστήμιο. Είναι ο καθηγητής ο Δημήτρης ο Γατσατρακάκης. Με τον οποίο ήδη έχουμε το πετυχημένο παράδειγμα προετοιμασίας και ένταξης στο ΕΣΠΑ της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Παγκριτίου Σταδίου. Και θεωρώ προσωπικά ότι είναι μια ιδιαίτερα τιμητική πρόταση. Καθώς από πλευρά σε Κύπρο προτείνεται το ίδιο το προεδρικό μέγαρο και συνεργασία. Ως ετέρως είναι με την ίδια την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντί τι άλλο αξιολογήσαμε ότι μπορεί να σταθεί στο αντίστοιχο επίπεδο και ο Δημοσυρρακείο και το Ελληνικό Μεσοδιακό Πιστήμιο. Οι παρεμβάσεις στην ουσία υπαγορεύονται μέρη και από το ενεργειακό πιστωτητικό που ήδη έχουμε εκδόσει για τη Λότζια. Είναι αυτές που θα μας επιτρέψει και η φύση του κτιρίου, το ήδος του κτιρίου από αντικατάσταση κουβουμάτων, εξυγχρονισμού όλων των συστημάτων θέραμας και σκληματισμού. Και ότι δεν θα είναι προφανώς θερμονομώσεις γιατί το κτίριο είναι διακριτέο. Άρα θα μιλάμε για μια πλήρη αναβάθμιση του ρωτημεχρολογικού εξυγχρονισμού. Το πρόγραμμα αυτό κατεβαίνει στον ίδιο ειδικό στόχο, που κατεβαίνει και η άλλη πρόταση που έχετε στο θέμα 14. Στον ίδιο ειδικό στόχο δείχνει έναν αύξηση της οικονομίας ενέργειας στα δημόσια χτίρια. Είναι εδώ λοιπόν, κατεβάζω Δήμος Ιρακλείο, δύο ανταγωνιστικές προτάσεις. Η ερώτηση μου είναι άλφα. Επιτρέπεται, δεν το ξέρω. Και βήτα, μήπως δημιουργήσει μια πρόταση, πρόβλημα στην άλλη. Γενικά αυτή η πρόταση πάντως φαίνεται πιο δυνατή και νομίζω επιτυχία της είναι δεδομένη. Το λέω για την επόμενη. Το πρόγραμμα μας επιτρέπει να υποβάλλουμε παραπάνω από μία προτάσεις, γι' αυτό και μπορούν και τις προωθούμε και τις δύο. Έχει με δίκιο ότι σε αυτή έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες έκκρισης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εδώ είναι πλήρες και οι άλλοι. Το δεύτερο είναι το 2013, ερωτήσεις, τοποθετήσεις, ναι. Α, θέλετε ερωτήσεις ρε Καλαμπιδάκη, πιο γρήγορα το χέρι σας. Σας έχω και το κάλωση να σας επιπλήττω. Κυρίες και γέροντες, ερώτηση θέλετε? Όχι, όχι, όχι, αδερφή σας είχα δει λοιπόν, κυρίες και γέροντες. Ναι, το έκανα και προφορικά μέσα στο που ήρθαμε πριν. Υπάρχει ένα κενό. Το κενό έχει να κάνει με το διευθυσιακό κατάσταση των δυτικών εωρίων. Δεν είναι διευκρινισμένος. Είναι μέσα στην πρώτα παραχώρηση του Δήμο Ευρακείου. Αυτή δεν έχει υπογραφή. Επίσης δεν είναι δεδομένο ότι σίγουρο θα πάρουμε χαρτί από τον ΚΑΣ. Και δεν ξέρω αν χρονικά όλα αυτά τα πράγματα στη διάρκεια εξέλιξης αυτής της πρώτας διαπναξελόησής είναι απαραίτητα αυτά τα χαρτιά τα οποία θα δείχνουν ότι ή έχει παραχωρθεί για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα οπότε μπορεί να γίνει αυτή η επέμβυση, ή δηλαδή δεν έχω κάτι δεσμευτικό. Ένα χαρτί που τον μπορεί να λέει το πρόγραμμα θέλει αυτά, βάζει αυτές τις προϋποθέσεις. Ερχόμαστε πάντα και δυστυχώς ακόμα πολύ περισσότερο στα θέματα που είναι εκτός ημερής της ΔΕΤΑΚΣΤΑ με ελληπία ενημερώση. Δηλαδή οι προϋποθέσεις που βάζει το πρόγραμμα καις είναι, το θέλει ή δεν το θέλει, μέχρι πότε. Είναι συστατικό της πρώτης φάσης, της δεύτερης, της τρέτης, τι γίνεται. Αυτά τα πράγματα δεν τα ξέρουμε και δεν μπορούμε σε μισή ώρα λαϊτών από το χρόνο να τα ψάξουμε να τα βρούμε. Κυρίες. Και εγώ ανάλογη σε ρωτήσεις το να κάνω. Κατ' αρχήν δεν υπάρχει καμία ερώτηση για το Μέγα Ροκοθρία ή για το ξενοχείο Μίνος. Όμως για το συγκρότημα των δυτικών ιωρίων θα ήθελα λίγο να μας πείτε τι σκοπεύει να κάνει η Δημοτική Αρχαιοκείη. Δηλαδή αναφέρατε γενικά χώροι υποδοχής και χώροι θέσεων εκδηλώσεων. Να υποθέσω ότι θα υλοποιήσετε το αποτέλεσμα του αρχιτερικού σχεδιασμού του 2009. Δεν ξέρω κατά πόσο δεσμεύεται ο Δήμος από αυτό το διαγωνισμό του 2009. Αν είναι αυτομάτα έρχεται η επόμενη ερώτηση που λέει έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες εγκρίσεις ή τα συλλοδά έργα προκειμένου να εξασφαλίσουν την λειτουργικότητα, την ασφάλεια και την ολοκλήρωση του έργου. Έχει συνενέσει η εφορία αρχαιοτήτων. Ήθελα κι εγώ να ρωτήσω το ιδιοκτησιακό θεστο. Δηλαδή αν το αρσενάρι βέτσι περιλαμβάνεται στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού για τα τύχη, επίσης στην πρόταση που βραβεύτηκε στο διαγωνισμό του 2019, υπάρχουν διάφορα ζητήματα όπως για παράδειγμα. Βασικό στοιχείο είναι η δύσδυση του νερού κάτω από μια ράμπα που ενώνει την πλατεία των 18 άλλων με την καινούργια πλατεία που δημιουργεί την προστάτωτα νεώρια. Αυτό, αν δεν κάνω δάθος, θα θέλει μυπέρ, θα θέλει τέτοιο τύπο εγκρίσεις. Επίσης, στην πρόταση εκεί παραδεχεί ο φόρος μονοδρομήται και μένει μια δωρή δηπίεση κυκλοφορίας. Αυτό έχουμε λειωθεί υπόψη τους. Και τέλος, ήθελα να κάνω μια αρρώστια που δεν είναι σχέση, αλλά νομίζω πρέπει να τεθεί. Ένα άλλο άριχτα συνεδεμένο κμήμα με το υποζήτηση έργου είναι τα ανατολικά νεώρια. Η δεξαμινή Ζανέκια πεθαίνει κι άλλο, που μάλιστα έχει γίνει ένας άλλος διαγωνισμός εκείνο τα χρόνια και όλα σε αρχιτολικός για τη μελέτη από κατάσταση και χρήσεις. Μήπως θα μπορούσα να το δούμε από κοινού, αν είχαμε λίγο χρόνο, δηλαδή να δούμε ένα ενιαίο σύμολο που περιλαμβάνει και τις δύο δομές. Ευχαριστώ. Η συγκεκριμένη πρόσκληση του Φιλόδημου, θεωρώ να πω ότι είναι ίσως η πιο φιλόδοξη και η πιο οραματική σε σχέση με όλες τις άλλες ιδιαίτερα αξιόλογες επίσης. Και εξορισμού, όταν βάζει ελάχιστο προϋπολογισμό τα 10 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρεται σε έργα δύσκολα, σε έργα που ελάχιστοι δίνει μπορούν να υποστηρίξουν και να οριμάσουν. Κάναμε και ήταν και ο λόγος που δυσκολευτήκαμε να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη πρόσκληση νωρίτερα. Από διερεύνηση όμως που κάναμε μέσα στη λέχη του προγράμματος Φιλόδημιος διαφάνηκε η δυνατότητα υποβολής πρότασης και σε πολλαπλά κτίρια τα οποία διασυνδέονται όμως με ένα κοινό σημείο αναφοράς συμπροκειμένου με την 25η Αυγούστου. Και τίθεται ένας μεγάλος ορίζοντας ορήμανσης, γι' αυτό και δέχονται και μη όριμες προτάσεις, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λύσουμε και όλα τα διάμεσα ζητήματα στα οποία θα αναφορεθούμε λεφώς. Άρα σε ό,τι αφορά στο πρώτο σκέλο σαν ιορισμευτικό για την παραχώρηση, όχι δεν φαίνεται κάτι τέτοιο από τις πρώτες επαφές που κάναμε μέσα στη λέχη του προγράμματος Φιλόδημιος. Δίνουν ικανό χρόνο για την ορήμανση των έργων αυτών. Ειδικότερα τώρα για το κομμάτι των δυτικών νεώριων. Γιατί δυτικά νεώρια και όχι και ανατολικά, γιατί για τα ανατολικά νεώρια υπάρχει ένα παγορευτικό σε ό,τι αφορά στην προσέγγιση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού από την αρχαιολογική υπηρεσία, προφορικά καταρχήν. Θεωρούν πολύ πιο ενδιαφέρουσα πρόταση για τα δυτικά νεώρια, την οποία άλλωστε και έχουμε καταθέσει ήδη προσαξιολόγηση στο Υπουργείο, εδώ και αρκετό καιρό. Επίσημα, όπως μας είχε ζητηθεί κατά την έγκριση του Master Plan το 2016, το αρχιτεκτονικό βραβείο έχει μία πάρα πάρα πολύ βαριά, σχεδόν φαραγωνική θα έλεγα, πολύ ενδιαφέρουσα και καλή προσέγγιση, αλλά ενδεχομένως εκτός εποχής. Δηλαδή πρόταση για να ελλοποιηθεί άκυζε τα 27-28 εκατομμύρια ευρώ προεκτίμηση δαπάνιση έργου. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι, από τη στιγμή που θα πάρουμε το OK από την αρχαιολογική υπηρεσία, να πάμε σε μία ανάθεση όπως μας επιτρέπει η νομοθεσία στο μελετητικό γραφείο στο σχήμα που έχει κερδίσει το βραβείο, αλλά με σαφή ευηγία ένα υποέργο πρώτο, αυτό που ενδεχομούν ήταν και το οριστικό τη διαμόρφωση των δυτικών εωρίων, να περιοριστεί σε ένα προορισμό πιο κοντά στην εποχή και σε αυτό που ενδεχομούν να εξασφαλίσουμε το πρόγραμμα για να μπορεί να τύχει η ελλοποίηση. Έχουμε πολλά ζητήματα που θα λύσουμε, επί της αρχής συμφωνούμε, θα αλλάξει όμως, θα προσαρμοστεί λίγο πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα και η πρόταση του βραβείου. Ο διαγωνισμός ήταν πολύ σωστή πρωτοβουλία και παραδίδαγε αξιόλογα αποτελέσματα. Ο αντιδημός το χαρακτηρίσε φοραγικό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, όμως δεν είναι ότι είναι ιδιαίτερα ραματικό την πρόταση του, αλλά από τη στιγμή που δίνει δυνατότητα η πρόσκληση ειδημένου να ενταχθούν και μεγαλύτερα έργα. Εσείς πρωινού λέτε ότι επειδή πιθανώνει η πρόταση να αναβαγήσει ως μεγάλη δεν τη βάζετε ως είναι ή θα την προσαρμόσετε άλλα προς τα κάτω δίστως. Είναι θέμα που θα το δούμε γιατί τα 7 εκατομμύρια είναι τα πραγματικά χρήματα. Άρα συζητάμε για έργο περδικλάσσιμου προϋπολογισμού. Θα δούμε την προσαρμογή σε συνεργασία με τους μελετητές. Είναι πολύ πολύ πρωινή συζήτηση αυτή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έρθει είναι η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού. Τι συμφωνεί και τι απορρίπτει από το αρχιτεκτονικό γραβείο. Και στη βάση των όρων που θα θέσει η έγκριση θα κάνουμε και την ανάθεση. Οι συζητήσεις οι πρώτες δείχνουν ότι θα υπάρξει με ένας περιορισμός από το Υπουργείο. Είναι δέκα εκατομμύρια πραγματικά χρήματα, άρα συζητάμε για έργο από 20 έως 25 εκατομμύρια. Είναι ικανό πόσο. Για την ομάδα των νεωρίων εννοώ. Είναι σημαντικό το πόσο. Το πρώτο θέμα αποτελεί ομόφωνια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Υπάρχει ένας προϋπολογισμός της τάξης των 80.000 ο οποίος μεταφέρει στον κριμένο κωδικό του Πρασίνου. Και αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η προμήθεια των φυτών της τάξης. Αυτό θα γίνει με κάποιο ανοιχτό διαγωνισμό ή θα γίνει με άλλη διαδικασία. Επειδή ήδη έχει δει ένα συνοπτικό διαγωνισμό για προμήθεια φυτών και φυτικών ειδών, θα πρέπει να είναι ανοιχτός ο διαγωνισμός ο συγκεκριμένος από τη στιγμή που προκηρήσετε στο Υπουργείο. Σας ευχαριστώ. Παρακαλώ. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Παρακαλώ. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Παρακαλώ. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Υπάρχει ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα για το Κοινοκομείο. Ποιο θα είναι το όφελος, πότε δηλαδή θα γίνει επόσβεση... και γιατί έγινε αυτό και δεν έγινε ένα άλλο... και γιατί δεν έχει γίνει ένα συνολικός προγραμματισμός από το Δήμο... να πει θέλω να αναβαθμίσω ενεργειακά... το σύνολο των κτιριακών μονάδων των σχολείων... γιατί πρέπει να είμαι στην πρώτη γραμμή... και έχω βάλει ένα πίνακα με προτεραιότητες... στο σχολείο Α, Β, Γ, Δ. Αυτό θα θέλαμε να δούμε για να έχουμε πραγματικά μια εικόνα... ότι δεν υπάρχει κάποια κάπου από το τραπέζι... ή πίσω από τις καρέκλες συμφωνία... όπως άκουσα και τον κ. Κουκιαδάκη να λέει. Αυτό δεν το ακούσαμε. Εγώ τουλάχιστον θέλω απάντηση σε αυτό. Το όφελος καταρχήν και γιατί δεν έχει γίνει μια αξιολόγηση... και να έχουμε ένα πίνακα... με βάση τον οποίο όταν έρχονται έτσι προγράμματα... που θέλουν να περάσουν πολύ γρήγορα... γιατί καταλαβαίνουν ότι τρέχουν οι ημερομηνίες... και δεν πρέπει να χάνονται τέτοια προγράμματα. Δεν ερχόμαστε με προχειρότητα και με γονατογραφήματα... για τις αποφάσεις. Κύριε Δήμαρχος. Ήθελα να αποσαφηγήσω κάτι κυρία Σκηναράκη. Δεν ξέρω κατά πόσον έχει γίνει την Αιγυπτό. Ότι σημαντική του λίγου είναι το ποσό του... που ενταπροσύνει 30.000. Δεν ξέρω ότι ο Δήμος θα πληρώσει οποιοδήποτε ποσό. Είναι καθαρό αυτό. Αν αυτό είναι καθαρό, οι αποσβέσεις... ο τρόπος χρήσης του δημιουργικού πίνακας... που είπατε ότι πρέπει να γίνει... είναι έσωμα σημασίας περιστατικά. Ο Δήμος δεν θα πληρώσει από το ταμείο του οποιοδήποτε ποσό. Να είναι σαν φράση αυτό και να το κατελάβουν όλοι. Πολύ σημαντικά. Να τα ξεκαθαρίσουμε. Στο ότι ακριβώς επειδή έχουμε πάρα πολύ μεγάλη πύρα πλέον... σε ό,τι αφορά τις συνεργατικές αναβαθμίσεις κτιρίων... πώς προέκυψε η πύρα... θα με επιτρέψει λίγο να... Μα πείτε τον Τζέρι, μά πείτε τον Τζέρι να μου τα πατήσει. Δεν σας διακόπτει. Μα δεν σας διακόπτει κύριε Αξιλούν. Σας παρακαλώ. Η πύρα αυτή πώς έχει προκύψει... ξεκινώντας τη συνεργασία μας με το ΚΑΠΕ... κέντρο ανανεώσιμου που δίνεται εξοικονόμησης ενέργειας, πήραμε μια δεξαμενή 76 κτιρίων... τη χωρίσαμε σε 10 χαρακτηριστικές ομάδες... και για κάθε έναν από τους επικεφαλείς... των ομάδων αυτών... ετοιμάσαμε μια ενεργειακή μελέτη... που μπορεί να εφαρμοστεί κατ' αναλογία... σε όλα τα επιμέρους κτίρια των υποομάδων. Άρα έχουμε εικόνα αυτή τη στιγμή για 76 κτίρια. Πήγαμε ένα βήμα παραπέρα. Δουλέψαμε εξειδικευμένα σε πάρα πολλά κεπά, με ενεργειακές μελέτες. Στον Παγκρίττιο Στάδιο. Στην Ανδρόγιο που την εντάξαμε ήδη στο ΕΣΠΑ. Με ένα τρακόσια. Και όταν είδαμε ότι πατάμε γερά στα πόδια μας... έχοντας εικόνα και για την ηλεκτροκίνηση και για τον οδοφωτισμό... και για τις αναπλάσεις που συνησφέρουν... πήγαμε σε μια αναθεώρηση... του Συμφώνου των Δημάρχων... που ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής... και το επεκτείναμε με υψηλότερους στόχους για το 2030... αναφέροντας ονομαστικά πολύ συγκεκριμένα κτίρια... που έχουν μπει στους στόχους του Δούλου. Και είναι και ο λόγος που ρημάζουμε αυτά τα 13 σχολικά κτίρια που προανέφερα... γιατί είναι κομμάτι των στόχων μας πια για το 2030. Για να έχουμε φτάσει σε ενεργειακή αναβάθμιση. Άρα πού είδε κάποιος την ασάφια ή την έλληφη προγραμματισμούν? Αυτό που δεν είναι σαφώς καθορισμένο... είναι η δουλειά των ειδικών του Πανεπιστημίου της Κύπρου... του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου... των υπηρεσιών μας και του Ενεργιακού Κέντρου της περιφέρειας Κρήτης... να πούμε πώς θα φτάσουμε με ποια εφηή συστήματα... στο πράσινο κτίριο μηδενικής ανεργειακής κατανάλωσης των Αγιωνίρων. Δεν μπορώ να σας το πω εγώ. Γι' αυτό θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και θα πάρουν τόσα χρήματα. Είναι η κατεξοχή, είναι εξειδικευμένοι οι άνθρωποι για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δεν προϋποθέτει το πρόγραμμα να πεις από τώρα τα πάντα. Έτσι είναι το ίντερ εγγ. Αν η πρόταση δεν κριθεί ότι είναι παρκώς στεκμεριωμένη... ή σαφής δεν θα περάσει. Θα είναι κάποιες καλύτερες. Είναι ήδη καλύτεροι οι άλλοι που θα καταθέσουν για τη Λότζια και τον Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Δεν την κάναμε για να την κάνουμε. Πάντα έτσι είναι. Είναι σαφώς στεκμεριωμένοι. Ποιος είναι ασόβαρος από τους εταίρους μας... το Υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δηλαδή είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο η σύνθεση της ομάδας. Λοιπόν, ψηφίζουμε ομόφωνα. Δεκαπέντε ερωτήσεις, τοποθετήσεις ομόφωνα. Δεκαέξι... Δεκαέξι ερωτήσεις, τοποθετήσεις ομόφωνα. Τί είπατε? Το δεκαέξι κύριε Γιερέ. Δεκαεφτά... ερωτήσεις, τοποθετήσεις ομόφωνα. Τί είπατε, το δεκαεφτά κύριε Γιερέ. Δεκαοχτώ... ομόφωνα. Αυτό δεν θέλατε κύριε Απλεύ. Λοιπόν, δεκαενιά... Μα τί να είναι η κρίση κύριε Απλεύ, δεν χρειάζεται. Ομόφωνα, δεκαοχτώ, δεκαενιά. Λοιπόν, δεκαενιά... ομόφωνα. Ερωτήσεις κύριε Γιερέ, ερωτήσεις τοποθετήσεις. Ερωτήσεις, το δεκαενιά. Ευχαριστώ, λοιπόν κύριε Απλεύ Μέρχε. Με βάση ποια διάταξη, αν θέλετε να το πω έτσι, έχετε προτείνει τη συγκεκριμένη σύνθεση. Τρεις δημοκρατικοί σύμβουλοι, οχτώ δημότητες, και υπόλοιποι βέβαια, τέσσερα μέλη, διευθυντές, διαγωγή, μαθητές, παφτιές, εξοφίτσες συμμετέχουν με βάση το νόμο. Κυρίως για τους τρεις δημοκρατικούς σύμβουλους και τους οχτώ δημότητες, με βάση ποια διάταξη, προτείνει αυτή τη σύνθεση. Άλλη ερωτή... Λοιπόν, οι διατάξεις νομίζω αναφέρονται αναλυτικά στην εισηγήση, κύριε Πρόεδρε, αλλά θα σταθώ ιδιαίτερα στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, που αναφέρει ότι τα υπόλοιπα μέλη αφερουμένων τυχών μελών, που ορίζονται εκτιστές εώστους ή προδεικνύονται αποφορείς, ορίζονται από τις λυπές παρατάξεις με μεταξύ τους ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση, οι λυπές παρατάξεις συμμετέχουν στα συμβούλια με τουλάχιστον ένα μέλος συνολικά. Εμείς στην... αυτό είναι το Πολυνομοσχέδιο. Εδώ λοιπόν, εμείς δίνουμε δύο συμβούλους επιπλέον στην προκειμένη περίπτωση. Δεν θέλουμε να δώσουμε δυνατότητα στην αντιπολίτευση να βάλει ακόμα ένα δημοτικό σύμβουλο, εφόσον κάποιος από εμάς θα είναι δημοτικός σύμβουλος στη σύνθεση της επιτροπής. Εκτός δηλαδή από τον ένα που δίνει το δικαίωμα νόμος, θέλουμε άλλο ένα από εσάς να μας υποδείξετε. Και γιατί να μη βάλουμε εμείς δημότες. Μπορείτε να βάλετε δημότητες. Οι τρεις δημοτικοί πρέπει να καλυφθούν οι σύμβουλοι. Εσείς μπορείτε να βάλετε, λέει ένα δημοτικό σύμβουλο, εσείς σας δίνουν το δικαίωμα να βάλετε ακόμα ένα. Οι δημότητες. Άρα οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που προβλέπετε στη σύνθεση της επιτροπής δεν πρέπει να υπάρχουνε. Τους ορίζετε εσείς. Όχι, δεν τους ορίζουμε. Λέει δώρο τους κάνετε. Ωραία και εμείς δεν θέλουμε δημοτικό σύμβουλο να βάλουμε. Θα θέλαμε να βάλουμε οι δύο. Δημότητες. Δεν θα συγκροτηθεί. Όχι. Δεν θέλουμε να βάλουμε δημότητες. Ένα πρέπει να είναι δημοτικός σύμβουλος. Ωραία ορίστε τους δύο εσείς λοιπόν. Λέει εδώ ότι τουλάχιστον ένα να είναι μέλος συνολικά από την αντιπολίτευση. Στο πολιτομοσχέδιο. Κύριε Αντιδύμαχε. Έχει δίκιο κύριε Λιγέρος μπορεί να επιλέξει δημότη και όχι δημοτικό σύμβουλο. Άρα θέλει ανάλογη τροποποίηση η διάταξη να μην είναι υποδοτική παρουσία τριών δημοτικών συμβούλων. Ενός δημοτικός συμβούλου μπορεί να είναι για την πρωτοβάθμιμα και ενός για την δευτεροβάθμιμα. Και οι υπόλοιποι πρέπει να είναι δημοτητες. Ναι. Ναι. Εντάξει. Εντάξει. Δεν ξέρω για αν χωράει αυτό. Αν μπορεί να πεις. Γιατί μπορούσαμε να πούμε ένα έως τρεις όπως το λέγαμε παλιά. Ναι. Δεν ξέρω αν περνάει τώρα από το υπουργείο αυτό. Αλλά μάς περίπτωση μπορεί να γίνει ένας δημοτικός, τουλάχιστον ένας δημοτικός σύμβουλος. Τουλάχιστον ένας δημοτικός σύμβουλος, ναι. Οπότε μετά την υπόδειξη του δημάτου οι υπόλοιποι συμπειρώνται είτε από δημοτικού συμβουλού. Εσείς δεν βλέπεις. Εμείς το κάναμε από κενοδορία που λέει και ο κύριος. Δηλαδή δεν θέλετε να βάλετε δημοτικό σύμβουλο. Εσύχερα. Μπαίξε. Μπαίξε. Μπαίξε. Μπαίξε. Εισηχερά. ΟΚ. Προχωρούμε. Άλλη ερώτηση. Θέλω να καταλάβω. Δεν καταλάβαινω. Γιατί είναι η πριδημοτική σύμβουλη. Οπότε είναι οι δημότες. Στους δημότες πώς κάνετε τη μοιροσιά. Τι εννοείτε. Εννοώ ότι θα τους πάρετε όλους ως παράταξη. Είπατε προηγουμένως κύριε Αγγελάκη ότι οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι μπορεί να μοιραστούν. Δύο από την αντιπολίτευση καθώς προτείνατε. Τους εγωδημότες. Κυρία Καλοδίωτα θα έρθει η πρόταση του Δημάρκου. Θα φανεί αυτό. Είναι 15 μέλη. Εγώ θέλω για να ψηφίσω αυτό το πράγμα. Θέλω να ξέρω στα 15 μέλη τι είναι ούτε η παράταξη του Δημόρκου και τι είναι η αντιπολίτευση συγκεκριμένη. Ρητάω το Δήμαρκο. Τα τρία πέντε. Στους 15 υποδεικνύονται 9. Τέσσερις είναι εξωφύγιο διευθυντές και συλλογηγονέων. Μένουν 11. Από το 9 έως το 19 είναι δύο συνήθως. Δύο επομένως αγόριστον από την αντιπολίτευση. Δηλαδή με συγχωρείτε, ο νόμος η τελευταία τροποφύγιας είπε ότι έτσι κι αλλιώς... Γιατί ζήτησα στο προηγούμενο Συμβούλιο να το συζητήσουμε με προηγούμενους. Γιατί γίνονται πράξεις και μπορεί να υπάρξει διαφωνία και στην εφαρμογή του νόμου. Ζήτησα την προβλή μια φορά και είπατε φέρτε μας τους και εμείς θα συμπληρώσουμε. Κύριε Αγγελάκη, την αναλογία αυτή τη στιγμή φαίνεται εδώ, τη σύσταση του νομικού προσώπου, ουσιαστικά, για να γίνει ΦΕΚ. Ναι, ωραία. Τη σύσταση, εκτός τον εξωφύγιο που ορίζει ο νόμος των 4 ανθρώπων, τη σύσταση 3-8, την αναλογία 3 δημοτικοί σύμβουλοι, 8 δημότες. Ποιος την αποφάσισε? Ο νόμος δεν λέει κάτι σπάνω σε αυτό. Αυτό θέλουν να μας απαντήσετε. Ποιος αποφάσισε την αναλογία 3 δημοτικοί σύμβουλοι, 8 δημότες. Αυτή είναι η λησίγηση. Αυτή είναι η λησίγηση. Θα το κατεψηθήσουμε. Το δούμε συνεχώς. Το νόμι μου είναι αυτό που είπα και προφημό στο κ. Λεό. Να περιοριστεί το αριθμό των δημοτικών συμβούλων, ή να μπει έως που να μπορεί κανείς να βάλει μετά δημοτικό σύμβουλο ή πολίτη. Κύριε Δήμαρχε, το πρόβλημα της δημοκρατίας δεν είναι αυτό το σημείο. Το πρόβλημα της δημοκρατίας είναι ότι ορίζεται η αντιπολίτευση του 70%, να βάλει 2 άτομα και οι υπόλοιποι που είναι 30% να βάλουν 11. Αυτή είναι η δημοκρατία. Αν αυτή είναι η δημοκρατία θα την ειδητήσουμε. Λοιπόν, ισχία. Τοποθετήσεις. Τοποθετήσεις κ. Γιαλιτάκη. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Λοιπόν, η ερώτηση μου κάτσε τάθαραι. Γιατί και η απάντηση που έλαβα όμως από το να τη δούμε αυτό εντελώς του θέλει. Επειδή ακριβώς διάβασε τις διατάξεις που μου μονεύεται μέσα στην εισήγηση, και δεν διάβασα την εισήγηση ως πως διατάξει, αλλά διάβασα το περιεχόμενο των διατάξεων, το γνωρίζω άλλωστε γιατί ξέρετε τι μου προκάλεται ο χώρος, οι σχολικές επιτροπές διαπερνούνται από μέσα σε διατάξεις που ξεκινούν από το ΜΟΔΕΚ και φτάνουν με την τελευταία τροπολογία που έγινε στο Πολύνο Μοσχό, που μας παρουσιάζεται προφορικά, δεν συμπεδαμβάνει στην εισήγηση. Δεν αναφέρει λοιπόν, όπως σας έκανα ερώτηση και δεν απαντήσατε πουθενά, το ποια θα είναι η σύνδεση του Δημοτικού Συμβούλου και των Δημοτών. Πάμε λοιπόν να το κάνουμε συγκεκριμένο. 11 άνθρωποι φαορίζονται. 15 είναι το Συμβούλιο, 4 σύνοι αξοφίτσιο σε κάθε Επιτροπή, 11 λοιπόν φαορίζονται. Εκ των οποίων τα 3 πέντα από τη Δημοτική Αρχή, με βάση του 1944-1963, ήτοι 7 άτομα, και υπόλοιπο από την Αντιπολίτευση. Με βάση την τελευταία προσθήκη του Πολυμερικού Σχεδίου, από την Αντιπολίτευση μέσα από την Επιτροπή Αρχή, όπως την περιγράψατε. Εγώ όμως το βάζω το θέμα και σε μια υποδική διάσταση. Δεν μπορεί ένα νομικό πρόσωπο, που είναι 15 μενές, να αποτελείται, μάλλον να έχει τη σύνδεση του μόνο 3 εκλεγμένους εκπροσώπους των δημοτών. Ακούστε εδώ, δεν κάνουν παζάκια κύριε Γελάκη, βάλε βγάλε ένα. Είναι πολιτικό το ζωήτημά και στο νο. 11. Μα μην κάνετε μεταξύ σας κύριε Γαλιτάκη. Έτσι λοιπόν, προς αυτή την κατεύθυνση. Προθανώς θα διατεράσσονται αυτά που προβλέπω τόσα αφορά τα 3.50 και τα 2.50. Αντιπροτείνουμε να αντιστραφεί το μήμερο, έτσι όσο στοιχειοδός, η πλειοψηφία των 15 μελούς να είναι αποεκλεγμένους εκπροσώπους. Άρα λοιπόν, να βάλουμε δημότες τρεις, αλλά οχτώ να δημοτικούσουν εμείς. Ακριβώς. Κύριε Κουκιαράκη τοποθέτησε. Κύριε Συνάλδη, σήμερα ψηφίζουμε όχι τη σύνθεση, την παραταξιακή, αλλά τον αριθμό των μελών και τον κανονισμό. Τα πρόσωπα, εγώ δεν είδα πουθενά έτσι λίγο όταν διάβασα, για κανονισμό βλέπω. Σε κάθε περίπτωση τα ίδια θα πω και αν ψηφίζουμε και για πρόσωπα ακόμη. Ο νόμος προβλέπει τα 3.50. Δεν εμποδίζει όμως την δημοτική αρχή στην πρότασή της να εμπιστευθεί και από τις άλλες παρατάξεις. Το νοίζω να εμπιστευθεί και από τις άλλες παρατάξεις, είτε δημοτικούς συμβούλους είτε πολίτες. Σήμερα ευχαρίστως άκουσα τον δήμαργο να προτείνει για τον Φόζδα την Γιάννη Καλλονάκη από το συνδυασμό του Κουράκεδα. Δεν ήταν προσβολή στην περιοχή αν δεν ήταν αυτή η πρόταση. Όχι για την ίδια επειδή είναι από την περιοχή, αλλά γιατί η περιοχή αυτή έχει τον ενδιαφέρον και εμείς οι δημοτικοί συμβούλους από την περιοχή. Αυτό λοιπόν πρέπει να κατακτηθεί και πρέπει να πάρει τις πρωτοβουλίες η δημοτική αρχή. Έχουμε τονίσει χίλιες φορές. Δεν μας ενδιαφέρει καμία, το τονίζουμε, καμία καρέκλα. Αλλά θα φωνάζουμε μονίμως ότι η δημοκρατία λειτουργεί με συνθέσεις. Και όχι με αντιπαραθέσεις. Οι αντιθέσεις και οι συζητήσεις καταλήγουν σε σύνθεση. Κύριε Δήμαρχε, εγώ σας λέω ευθέως, τολμήστε το, δικαιωμένος θα βγείτε, αποδεσμευθείτε από το 3-5. Υπάρχουν περιπτώσεις που καλά κάνετε, η Οικονομική Επιτροπή έπρεπε να έχετε πλειοψηβία. Στην ποιότητα ζωής δεν το πολύ καταλαβαίνω, πραγματικά δεν το πολύ καταλαβαίνω, αλλά στις άλλες καθόλου. Άλλη τοποθέτηση, κύριε Αγγελέη. Όπως που ακούστηκε εδώ, αυτή είναι η εισήγηση. Τα ονόματα θα έρθουν στην επόμενη φορά. Αυτό που πιστέψαμε σύμφωνα με τις διατάξεις, ότι είναι το καλύτερο να γίνει και για να ακολουθήσουμε και το σχετικό νόμο, καθώς και το Πολυνομοσχέδιο, στο οποίο φανήκανε γενναιόδωροι, όπως δωρεάν του υποκοιμητής γερός, η σύθεση των Επιτροπών πρέπει να είναι αυτή. Επαλλαβάνω, εδώ είναι η εισήγηση. Τα ονόματα θα έρθουν θαύριο. Εάν θέλουν να βάλουν για το περίπτωσης δημοτικούς συμβούλους, ας βάλουν δημοτικούς συμβούλους. Αν θέλουν να βάλουν δημοτικό σύμβουλο και ένα πολίτη, ας βάλουν δημοτικό σύμβουλο και ένα πολίτη. Αυτό έχουμε να πούμε. Λοιπόν, ψηφίζομαι. Παρόν εμείς. Παρόν η λαϊκή συμφίρουση. Και εμείς ψηφίζουμε. Η πρόταση, η αλλαγή που... Επί της προτάσεις της αρχής ψηφίζομαι. Αυτό έχει έγινε συζήτηση για μεταγωγή. Έγινε συζήτηση για μεταγωγή της συνθέσεως. Εγώ το δέχομαι. Ποια είναι η πρόταση σας? Παρακολουτούσατε πολύ καλά, αλλά δεν το κρατώσετε με πέντε. Αυτό δεν ισχύει ποτέ. Αυτό δεν ισχύει ποτέ που λέτε. Πότε ήταν η πιο ψηφία δημοτικών συμβούλων στις σχολικές εκκληρώσεις. Την προβλήκαν τα αιτία της από τη συνθέση. Με συγχωρείτε, δηλαδή η τεποθέτηση μετράει στον πραγματικό χρόνο που γίνεται και η αλληλεγγύηση. Όχι, όχι, όχι. Δεν θα συγκρίνουμε το συνέβαιο παλιότερα. Παλιότερα υπήρχε... Τώρα, τη γαλαντομία που μας λέει ο κύριος Αργυλάης δεν το καταλάβει. Λοιπόν, επανέρχομαι ρητά στην πρόταση. Επανέρχομαι ρητά στην πρόταση. Είπαμε το εξής, ότι με βάση στις διατάξεις όλες αυτές, που πρέπει μόνο ψηφιακή δημοκρατία και είναι σωστές, να πούν 8 δημοκρατικοί σύμβουλοι, 3 δημοκρατικοί σύμβουλοι και 4 μπαίνουν εξωθήτως σε κάθε υποτροπή. Εξαλλόγητε τρεις στατικοί πράξεις με δημοκρατικοί έδωσης. 8 δημοκρατικοί σύμβουλοι, 16 δημοκρατικοί σύμβουλοι και 8 μπαίνουν εξωθήτως σε κάθε υποτροπή. Η πρόταση δημοκρατικής αρχής και η πρόταση από τον κ. Βασιλάκη. Κύριε Πρόεδρε, ας μην δεσμευθούμε τόσο πολύ, αφού υπάρχει δυνατότητα να επιλέξουμε δημοτικό σύμβουλο ή δημότη, ας αφήσουμε αυτή την ευχέρεια στις παρατάξεις. Αν κατάβω καλά ο κ. Βιερός που θα ήθελε να ορίσει δημότη. Ας αφήσουμε τα πράγματα λίγο πιο ελεύθερα. Ας ψηφίσουμε λίγο πιο χαλαρά για να μπορέσει να συγκροτηθεί η Επιτροπή κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ας επιτυρώσουμε τη σύνδεση όταν θα έρθουν τα όρματα. Ναι, ίσως μπορούσε να γίνει μια βελτίωση για τον αριθμό των δημοτών, αν περάσει βέβαια τελικά, που να λέμε από ένα έως τρεις δημότης, που να μην δεσμεύουμε αυτόν που θέλει να προτείνει δημότη, αμε συγχωρείται από ένας τρίτης δημοτικός συμβούλος, που να μην παγιδεύεται γύρω που θέλει να δημότη για τη συμμετοχή ως εκπρόσωπος της παρατάξειας του. Μπορείτε να μου διευκολυνήσετε κάτι για να μιλάμε και για να μην κάνει θεωρητικοποιεί ο καθένας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εννιά παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Πόσες από αυτές θα εκπροσωπηθούν με βάση την προτασία σας στο Ισχολική Επιτροπήτ? Εμένα ρωτάτε? Όχι. Είχα σχέση να ρωτάω και τον κ. Αγγελάκη. Μπορούσαμε να κάνουμε συνάντηση προηγουμένως για να τα ακούμε αυτά και είπατε ότι είναι περητή. Τι κάναμε λέει? Δεν κατάλαβα. Η πρόταση μου είναι αυτή κ. Πρόεδρε. Ξαναπες τον κ. Δήμαρχη αυτό. Δεν κατάλαβα τι είπατε. Είπατε στο προηγούμενο δημοτικό συμβουλίο να κάνουμε συνάντηση για να βρούμε τους αριθμούς και είπατε ότι είναι περητό. Φέρτε τα 35 και εμείς θα προσθέσουμε τους δικούς μας. Όχι. Προσθέσετε τους δικούς σας και πέστε τι αναλόγεις να είναι πολίτες και θα το βάλουμε. Πώς είπατε όλοι. Γιατί να πάμε ανάποδα. Κυρία Σιμέρη. Εσείς. Δεν τα έχω χάσει ακόμη. Το νόμος, κακός κατά τη γνώμη μας, σας έδωσε σε μια μειοψηφία ισχυρές πληροψηφίες. Καθορίστε την υπόθεση της πληροψηφίας τι θα έχετε. Να δουν και οι υπόλοιποι για την πολίτεση που είναι πληροψηφία τι έχει. Αυτό ακριβώς ζήτησα την προηγούμενη φορά. Αυτό ακριβώς που λέτε. Δεν κυβερνάμε εις τον δήμο κ. Δήμαρχη. Αυτό δεν είχε καταλάβει. Θα ασθέφανα με τον Ζόρι. Με τον Ζόρι θα ασθέφανα. Δεν καταλάβα. Λέω εσείς. Με τον Ζόρι θα ασθέφανα λέω. Όχι δεν θέλουμε στεφανά. Αν θέλαμε θα τα είχαμε. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν θέλουμε στεφανά. Λοιπόν, πάμε παρακάτω τώρα. Λέμε ότι εσείς κυβερνάτες, εσείς θα κάνετε την πρόταση για την πολίτευση, σας κάνει την πρόταση. Εκτός και αν δηλώνετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε την πρόταση για την πολίτευση. Άρα ψηφίζετε την πρόταση του κ. Γαλιτάκη όλων. Καλώς. Εορίστε κ. Σκυριαράκη. Πολύ σύντομα. Καλώς, κ. Πρόεδρε. Καταρχήν, το θέμα της παιδείας και της εκπαίδευσης είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό και νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν συγκλήσεις από τη στιγμή που σε κεντρικό επίπεδο αλλάζουν οι υπουργοί και αλλάζουν οι πολιτικές, ακόμα και η ίδια κυβέρνηση να είναι. Ας μην το κάνουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, κ. Πρόεδρε και κ. Δήμαρχε. Επειδή ακριβώς το θέμα της παιδείας και της εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντικό, εγώ τουλάχιστον θα πρότεινα, σε σχέση με τη σύνθεση αυτής της Επιτροπής, να αποτυπωθεί με ένα διαφορετικό τρόπο η βούληση του νομοθέτη της απλής αναλογικής. Ούτως δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν αντεγλήσεις σε αυτό το θέμα γιατί συμφωνώ με αυτό που είπε κ. Γέρος, που κερδάζεις προηγουμένως, ότι η Οικονομική Επιτροπή είναι η σπουδέτη, που θα έπρεπε να υπάρχει μια λειτουργία στα πλαίσια του προγράμματος της δημοτικής αρχής. Το θέμα της παιδείας όμως και της επέδευσης, επειδή είναι λεπτό και σημαντικό για όλους και όλοι είμαστε ευαισθητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένες, ας το δούμε τελειώνω κ. Πρόεδρε και νομίζω ότι είναι από αυτούς σας. Παρακαλώ χρονομετρήστε τους όνους όλων που μιλάνε και χρονομετρήστε και το δικό μου. Επιμένω λοιπόν να το δείμε και να το δει ο δήμαρχος με μια διαφορετική ματιά και να μην κλείσουμε και να βάλει και από ένα έως οχτώ δημοτικούς συμβούλους και από ένα έως τρεις δημότες, ξέρω εγώ και από ένα έως οχτώ δημοτικούς συμβούλους, δεν ξέρω πώς θα το κάνετε, ούτως ώστε να μην μπαίνει φραγμός για τίποτε. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να είναι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι πολύ σημαντικό να είναι και δημότες, αλλά μένα με μια αναλογία σωστή και θετική, στα πλαίσια της απλής αναλογικής. Κύριε Μητάκη. Κάτι πάρα πολύ απλό κύριε Πρόεδρε και πολύ σύντομα. Επειδή από τη συζήτηση φαίνεται ότι μπορούμε να κάνουμε σύνθεση όπως είπε ο Εβρουπήλης, εγώ σας κάνω μια πρόταση. Στην Επιτροπή για τα θέματα παιδείας της πρώτης μας, να τρομίσετε να πείτε έναν, κάθε ένας από τις εννιά παρατάξεις. Θέλει να βάλει δημοτικό σύμβουλο, θέλει να βάλει σπολίτη, σπολίτη. Εδώ ξεκινάει τώρα το παιγνίδι. Ορίστε, δείτε η ρόδος μου και τον παιδί μου για να δούμε πώς θα πάμε στις συνθέσεις. Βεβαίως, βεβαίως, βεβαίως, και με τη μαγειριότηση και με αλάικ. Κύριε Πρόεδρε, εγώ πελώβω. Κύριε Μητάκη, δεν έχει αντιγυφθεί ότι πρέπει να προκαθαριστεί, να προκαθαριστεί η σύνθεση της Επιτροπής. Δηλαδή, να ξέρουμε, έχει 15 μέλη, τόσοι είναι εξωφύγκοι, όσοι είναι που σύμφωνα με το νόμο διωλούνται, και τόσοι είναι υπόλοιποι. Και τόσοι από αυτούς τους υπόλοιπους είναι ηδέοι, είναι δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτό λέω. Λοιπόν, κύριε Αγγελάκη, για πες την πρόταση της δημοτικής ασίας. Η Επιπρόπεδας είναι νοπιμόδων. Νοπιμόδων, νοπιμόδων. Δεν είναι η σύσταση αυτή, είναι καθορισμός υποστηρίου του σύνθεση. Κύριε Αγγελάκη, αν γίνεται δεκτή η πρόταση κουκιαδάκια ή νεοτάκια κλπ, ας αναβάλουμε την ψήφιση της σύνθεσης, αφού δούμε πώς δημοφώνται οι Επιτροπές με τις προτάσεις των Μαρατάξεων. Αυτό προτείνει. Και θα ψήσουμε την Άγγιδο Μαρά τη σύνθεση και αμέχρι μετά και τα ονομάζονται. Κύριε Βασιλάκη, έχετε υπόψη ότι πρέπει να φέρουμε την Άγγιδο Μάρα και θα το φέρουμε, τη σύνθεση όλων των Επιτροπών του Δήμου. Όχι όλων των Επιτροπών, και των Επιτροπών των οικονομικών προσώπων, όλων. Αυτό θα γίνει τη Δευτέρα, πιθανότατα. Επομένως, ό,τι γίνει πρέπει να γίνει άμεσα, άμεσα. Και με συγκεκριμένη πρόταση. Λοιπόν, κύριε Βασιλάκη, προχωράμε. Κύριε Πρόεδρε, μισό λεπτό, μισό λεπτό, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Αγγελάκη, κύριε Αγγελάκη, συγγνώμη, κύριε Αγγελάκη, μία ερώτηση. Ο κύριος Γιαλιτάκης, προχωράμε να είπε, οι τέσσερις έτσι κι αλλιώς υπάρχουν, και από τους έντεκα μείνουν, παίζουν τα τρία-πέντα. Συμφωνείτε εκεί. Στους έντεκα παίζουν τα τρία-πέντα. Εγώ, όταν μιλάω, είμαι σαφής. Εγώ, όταν μιλάω, ξέρω τι λέω. Λοιπόν, ο κύριος Γιαλιτάκης, στην πρόταση του είπε, ότι από τους δεκαπέντε ή τέσσερις φεύγουν και μένουν οι έντεκα και στους έντεκα τα τρία-πέντα. Λοιπόν, καταλάβατε κύριε Αγγελάκη? Κύριε Αγγελάκη, κύριε Αγγελάκη, κύριε Αντιδήμαρχε, θέλετε να το φέρω τη Δευτέρα μαζί με τις υπόλοιπες πιστερίες, να το ξαναδείτε. Δεν έχω πρόβλημα. Ναι, ωραία. Κρατείτε και δάρτε τη Δευτέρα μαζί με τις υπόλοιπες πιστερίες. Επιτου συνών των μελών. Λοιπόν, κρατείτε τη Δευτέρα μαζί με τις υπόλοιπες πιστερίες. Λοιπόν, 20. Ομόφωνα. 21. Ομόφωνα. Είναι ομόφωνια από βάσης της Επιτροπής Ποιότητας. Κοιτάει, κύριε Αγγέλακη. Λοιπόν, γιατί είσαι της Επιτροπής Ποιότητας. Λοιπόν, το 21 είναι ομόφωνια από βάσης της Επιτροπής Ποιότητας. Ομόφωνα. 22. Επίσης. Προσποθέτηση. Ναι, ναι κύριε Κασταπάκη. Στις περιπτώσεις 4, 5 και 6 του 22 ο θέματος. Στις 1, 4 λέει πιάνουνε που πιάνουνε τις θέσεις. Ας τους ενοικιάσουμε μία να παίρνουμε ένα εκατοστάριχο το τραβουλικό του χρόνου. Και ποιος σας λέει ότι στις διπλανή από την κατηλημμένη δεν θα βάζουν πάλι αυτοκίνητα. Θα έχουν και μία νόμιμη να πληρώνουν με εκείνη και στις υπόλοιπες πόλεις. Ένα αυτοκίνητο δεν γίνεται. Άρα, δεν γίνεται το πρόβλημα. Στις περιπτώσεις 5 λέει ότι οι χώροι προσορρυνείς θάσης φορτοεχόρδι προορίζονται για βρασία στάση. Και ποιος θα διαπιστώνει το βρασία. Το βρασί του πράγματο πως θα διαπιστώνεται. Θα κάθετε όλη μέρα εκεί πέρα ο δημοτικός αστυνομικός για χρονομετά. Άρα ούτε εδώ επιλύεται κανένα πρόβλημα. Στο δέξι σας έχω δείξει και φωτογραφία έχω δείξει στον Κύριο Αλακό. Πέντε κλούβες θηρία, χρηματαποστολών, να έχουνε φράξει όλοι 25 Αυγούστου, να δουλεύουν τις μηχανές, να βρωμάει πετρέλ όλοι 25 Αυγούστου, και να κάνουνε μανούβρες συμπεριζήτου λύσης για να περάσσονται. Άρα πρέπει να τους βάλετε περιορισμούς. Θα συνενοούνται να πηγαίνει μία μία. Δεύτερον, τα περισσότερα από τα φαρμακία και διάφορα άλλα παρόμοια καταστήματα, έχουνε ταμπέλες αναπηρικών. Δεν υπάρχει να γράψετε ποτέ καν ένα πελάτη που δεν έχει αναπηρικό αμάξι. Και σας έχω ξαναπεί ότι τα φάρμακά ο αναπηρός δεν πάει μαλακόστο να τα πάρει. Άλλος θέλει. Και γι' αυτό στα αναπηρικά του κύντρα ορίζεται και οδηγός. Άλλος. Εκτός του αναπηρού. Άρα λοιπόν, αν πάτε στα φαρμακία από έξω που έχουν αναπηρικού, πρέπει να γράψετε ό,τι σταματήσει εκεί. Ούτε δεν λύνεται λοιπόν το πρόβλημα. Κι άρα εκεί και στην τελευταία πόρτα που λέτε με την έκδοση κανονικής απόφασης συγχείρης ανακαλούνται όλες οι άδειες διαγράμεις για θέσεις προσορινής σταθμής, πρέπει να ανακαλέσετε και όλες τις αναπηρικές που είναι μπροστά σε τέτοιες καταρτήματα. Φαρμακία, ελλαϊκή, ιδρία και άλλα παρόμοια. Άρα ούτε εδώ επηγείται. Για αυτό την τέσσερα, πέντε και έξι περιπτώσεις τα καταψηφίσουμε. Ένα λεπτάκι, Πρόεδρε. Πρόεδρε Κασαπάκη, πριν καταψηφίστε να πω το εξής. Γενικές θέσεις σταθμής σαμαία. Οι γενικές θέσεις σαμαία που υπάρχουν μέχρι σήμερα στο δήμο θα εξεταστούν και θα αναδιανεμηθούν με κριτήριαστικών πηγωτήτων και επιτρυπωμένων ορίων, όπως θα προκύψουν σήμερα με την αναθεωρία. Είπα το τέσσερα, πέντε και έξι περίπου. Μα για τα φαρμακία που λέτε, για τα φαρμακία. Άρα θα έχουμε μια αναδιανομή και θα αξιολογήσουμε και το συγκεκριμένο φαινόμενο που το ξέρετε, ήταν μια κοινή πρακτική τα προηγούμενα χρόνια. Θα το δούμε, το έχουμε υπόψη μας. Ότι θα συμπέσει το να χρειαζόμαστε θέσια μέσα στην περιοχή του φαρμακείου, άρα δεν θα μας πειράζει να το βάλουμε μπροστά από το φαρμακείο, είναι βεβαίνω, σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλά θα εξεταστούν ένα προς ένα. Για το άλλο ζήτημα που είπατε, επειδή αυτό τώρα συζμούσαμε τον κ. Καραδινό, αν συμφωνείτε εγώ θα προτείνα η υπηρεσία, να αξιολογεί όταν υπάρχει περιφόρειο, να δώσει νόμιμα πια και δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά την αποκλειστική στάση και φορτοεκφόρτωση, πάλι με τις διατάξεις που προτείνονται, επιπληρωμή δηλαδή και σε αιτήσια βάση, είναι maximum τρία χρόνια, ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο μία νόμιμη και μία παράνομη, που ειδικά για τις επιχειρήσεις που είναι εγκαιαζόμενα στην εργία, δεν φτάνει μία. Άρα εγώ θα πρότεινα μία προστήκη, Προέδρο, εδώ, το κατά την κρίση της υπηρεσίας, να δίνατε μέχρι δύο θέσεις, να δίνονται για την περίπτωση νούμερο έξι, αποκλειστικές στάσεις και φορτοεκφορτώσεις. Όχι μία, γιατί το μία είναι πολύ περιοριστική, αν συμφωνεί το σώμα θα ήθελα αυτή την προστήκη. Δηλαδή να δίνατε υπηρεσία κατά την κρίση της, να μπορεί να διαθέσει μέχρι δύο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, με χρέωση, δηλαδή σε αιτήσια βάση. Έτσι μειώνουμε το, σε εισαγωικά θέατρο, που θα έχουμε σε περίπτωση επιχειρήσεων που θέλουν παραπάνω θέσεις, να έχουν μία νόμιμη και μία υπηρεσία. Να είναι όλα διαφανή και στο φως. Να είναι όλα διαφανή και να μην λέω, να είναι ξανά λέω, τσιριό να τους δώσεις, θα πιάσουν άλλους πέντε. Τι να κάνουμε τώρα, μπορείς να γράψεις, δεν μπορείς. Ο κύριος Παταχούς που είναι, δεν ακούει. Όσο για το φορτώ-εκφόρτος είναι άλλη περίπτωση, εκεί δεν μπορεί να διαπιστώσουν το βραχή του πράγματος. Λοιπόν, και έχουν οράρια συγκεκριμένα, πως το ξεφορτώμουν, γιατί πρέπει να έχουν και στάση. Με την προσθήκη του αντιδημάρκου, την ψηφίζετε, χύρις Κατσαπάκη? Τέσσερα, πέντε, και έξι. Το 22ο θέμα έχει πολλές περιπτώσεις. Την ψηφίζουμε όλους εκτός του 4, 5 και 6. Η λαϊκή συσφύγωση διαφοροποιείται στο 4, 5 και 6. Και με την προσθήκη στην παράγραφο 6 αρχίζει. Για μένα. 23. Ομόφωνα. 24. Ομόφωνα. 25. Ομόφωνα. 26. Ομόφωνα. 27. Ομόφωνα. 28. Ομόφωνα. 29. Ομόφωνα. Παρόνι από εμάς του 1929. Του 1929 παρόνι λαϊκή σπήρωση. Γιατί? 30 ομόφωνα, 31 ομόφωνα, 32 ομόφωνα, 33 ομόφωνα, 34 ομόφωνα. Όχι και λευκό από εμάς. Λευκό από εμάς και στο 1934. Κύριε Πασφαρή και Πρόεδρε, ένα λεπτό, μην βιάζεστε. Δεν σας άκουσα κύριε. Μην βιάζεστε, στο 1929 είναι ένα λίγο περίεργο θέμα για θέμα με κάποιες ερωτήσεις. Κι ο Κώσκα να πηγαίνει κάποιες ερωτήσεις. Το 1929, μεταβολή ανώτατοιωρήου ταχύτητας. Λοιπόν, 35 ομόφωνα, 34 ομόφωνα, 35 ομόφωνα, 36 ομόφωνα, 36 ομόφωνα, 39 ομόφωνα, 39 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα, 40 ομόφωνα,