Τηλεδιάσκεψη με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (by Kalambaka Library, 2021)
: Καλημέρα για άλλη μια φορά και για όσους μπήκανε λίγο αργότερα. Θα ήθελα σήμερα να καλωσορίσω τον κύριο Κητήκα Γεώργιο, ο οποίος είναι υπεύθυνος της σχολής εκμάθησης KEN, του Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Το συγκεκριμένο παραρτήμα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά από ό,τι γνώριζε έχει παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. Είναι επιστοποιημένος καθηγητής Ελληνικής Νοηματικής. Ευχαριστούμε πάρα πολύ που δέχτηκαν την προσκλησή μας να συμμετέχουν σήμερα, γιατί δεν είχαν γνωρίζει και πάρα πολύ χρόνο να προετοιμαστούν. Οπότε, κλείστε τα μικρόφωνα σας, για να μην έχουμε και ήχο στο background. Οπότε, κύριε Κητήκα, σας δίνουμε το έδαφος. Έδαφος, για να ξεκινήσετε. Σας ευχαριστώ κατά την πρωτοβουρία που αναλάβετε ως συμπληρωτική της Καλαμπάρνας, να μας καλέσετε σήμερα ως παγκόσμια ημέρα της ηγρός σας. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Στόχος της εισήγησης είναι να υπάρξει ενημέρωση, συγκεκριμένως διεφατικές υπηρέωσες, κυρτήκας και διάφορτες προησμένων. Είμαι, λοιπόν, κόρης ο Κητήκας. Με έπρεπε να νοηματίζω. Αλλά με δείχνω στην υπάρξη του κυριεδινέας, η κυρία Λενιπέτσι, ότι με νοηματίζω στην ουσία να τα φέρει και σε εισαγωγή μέσω του κυριεδινέως μου. Και φυσικά, αδιαμβάνεστε όλοι ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο ζητήμα στον ουσμού ως προς το πώς συμμετεθεί η μία προς την άλλη, καθώς υπάρχει μεσάζων μες το κανάλι της δικαιμονίας και γι' αυτό το λόγο που δεν είναι η θένη. Είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω κόσμοι που συμμετέχουν στην Ελλάδα και δεν είναι μόνο από τη δέκα από μάκα, αλλά στην ουσία όλων των κράτων της Ελλάδας. Είναι ισχυρικά ενδιαφέρον. Είναι πολύ σωστός οι άνθρωποι που έχουν συμμετέχει για να μπορέσουν να εγκληρωθούν στην ελληνική γλώσσα. Κατ' αρχή, έκανε να είμαι στο Παλαισιαστό. Είχα το πρόβλημα του Παλαισιανμένα. Σχετικά με τη ζωή μου, μια σύντομη εξαστάσταση στη ζωή μου και πώς έφτασα στο Συμβείο να έργομαι σε αυτή τη μέση που είμαι τώρα. Η οικογένειά μου είναι κατά βάση από 2 όνδες. Είμαστε 3 αδέρφια, εγώ είμαι ο 3ος. Ο δεύτερος γιος της οικογένειας είναι φυσιολογός, όπως εγώ. Είναι η Παλαιτίνα Κούρσαν. Η οικογένειά μου έρχεται από η Ελληνική Αργάκτη. Γεννηθήκαμε με κοφή και ενταχθήκαμε σε σχολή λογοφόν. Ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσουμε στη θερτοβάθμια εκπαιδεύση, γιατί την εποχή που εγώ ήμουν στην ηλικία της θερτοβάθμιας εκπαιδεύσης, η στάση της κοινωνίας επέτωσης στους κοφούς δεν είναι αυτή που είναι σήμερα. Ο στόχος μου ήταν να ενταχθώ στην Γυναστική Ακαδημία. Ήταν πολύ δύσκολο αυτό να το καταφέρουμε, επειδή πέρασα πολύ με λογιά στιγμή πληκτικήσεων, γιατί από την υπέραση της Ακαδημίας δεν μπορούσαμε να κάνουμε λεπτοπληκτικό κοινωνικό φως. Και στη λοιπορία αυτοίσθηκα, άφησα αυτή την επιβίωξη. Αποφυσίσαμε με αυτούς τους αδερφόνι να φιλήσουμε σε ένα πανεπιστήμιο στην Αμερική, το οποίο είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο κοφόλι του Βάρκου Στενδόσμου. Μια εξαιρετική εμπειρία, ένας χώρος κοφών, μια απόλυτη ελευθερία στην Ελλακτική Πυρόσα, με χειτητές κοφούς και καθηγητές κοφούς, με διάφορες ειδικότητες κοφών και πιατρούς κοφούς. Πραγματικά, ήταν μία εμπειρία που μου έτρεψε κάποια πηγή γνώσεων, αλλά και πολύ μεγάλη συζητήτησης, συγκρατοκολίας, για να χωράσω στη ζωή μου. Με τον αδερφό μου, λοιπόν, αυτή την εμπειρία θα σημαίνει να την εγκατώσουμε, ερχόμενοι εδώ στην Ελλάδα και στη κοινωνία, και για αυτό το λόγο ανοίσαμε το Κεντρογενική Συμβουλόσας. Επομένως, τα τελευταία χρόνια έχουμε στραχθεί περισσότερο στην εκπαίδευση και στην τηλεεκπαίδευση, γιατί να ξέρετε ότι εμείς δεν είμαστε στραχτικά ως τηλεεκπαίδευση μόνο λόγω της πανεπινιής, αλλά στην πραγματικότητα, λόγω του ότι η Ελλάδα είναι κράτη που πολύ αγαπημένα ομαχονελεγματική, σηκτήκαμε αυτήν την πλαίστα που παρέχει η περισσότερη ιστορική της τεχνολογίας. Εμείς, εγώ, εντάξω αυτό, ότι σε εσπολής είμαστε κατά βάση κοφή, που λέμε μεγάλυτη διαδικασία από αυτή, που χρησιμοποιούμε την ειδική μας χρόνια στην νοηματική, και αυτό που θα ήθελα εις η δομή να σας φέρω, έχουμε στις διάρκειες μιας ώρας που θα υπάρχει την δυνατότητα να μου απαθήσετε ερωτήσεις, σχετικά πιθανότητα με δομή της γλώσσας, που θα χρησιμοποιήσει κάποιες γλώσσες, ο στόχος μου είναι να εις να ανοίξετε εύθερη και να παρέχει με τόποια εύθυση, όποια προβληματική μου έχετε. Γιατί, καλύτερα, ειναι η νοηματική γλώσσα, κατά πόσο υπάρχει ισοφυμία σε σχέση με την άπιστη την προφορική, αν είναι επίσημη, το πάνω είναι επίσημο το στάθος της αμέλικας, το χειρομέλειας γλώσσα, αν είναι μια μπουτσιτική γλώσσα, η αμέλικα, πολλές φορές, δεν θα έχει μια καθαρή εικόνα, μια ξεκάθαρη εικόνα. Αυτό, λοιπόν, που ποτέ π έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, έχουν διαφορετικό τρόπο έκφρασης, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο, έχουν διαφορετικό τρόπο,