Κορωνησία Άρτας (ARTA WebTV, 2022)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Π traveling to battle with chewy sugar mixed with barbiturates Bar소리 creates softness To me is a sweet gift With the clearing to historically passed down to the ancestors of the tr singing of the national anthem whose people Η Κορωνησία βρίσκεται 25 χιλιόμετρα μακριά από την Άρτα, μπορείτε να επισκεφθεί κάποιος οδικός. Αποτελείται από 100 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι το καλοκαίρι διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται. Βρίσκεται στην καρδιά του Αμβρακικού Κόλπου, ο οποίος είναι εθνικό πάρκο από το 2008, Προστατεύεται από τον Νατούρα. Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι ήπιες και μικρές. Η Κορωνησία φιλοξενεί μάλλον ένας από τους μεγαλύτερους ιδροβιότυπους στην Ελλάδα. Φιλοξενεί δεκάδες σπάνια πουλιά όπως αργυροπελικάνους, φλαμίγκο, διάφορα πουλιά και μάλλον φιλοξενεί το 1 τρίτον από τα πουλιά που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Η κύρια ασχολία των κατοίκων της Κορονησίας είναι το ψάριμα. Άντρες και γυναίκες ασχολούνται με αυτό. Οι γυναίκες ασχολούνται και με το αρμάτωμα των δικτυών και υπάρχουν και 3-4 επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό και με τις ψαροταβέρνες και δύο καφέ. Μπάνιο μπορεί να κάνει κάποιος που θα επισκεφτεί την Κορουνησία μπορεί όπως πριν έρθει στην Κορουνησία στη σάλα ώρα και μετά όπως όταν φτάνει στην Κορουνησία έχει μία παραλία στο δεξί μας χέρι και όπως μπαίνουμε μέσα στο χωριό άλλη μία παραλία μεγάλη και έχει και την πίσω παραλία τη φράχτη που τις απογευματινές ώρες είναι πάρα πολύ ήρμη. Όταν έρθει κάποιος στην Κορουνησία μπορεί να επισκεφθεί και την εκκλησία μας την Παναγία της Κορουνησίας η οποία είναι αφιερεμένη στη γέννηση της Θεοτόκουρου και χρονολογείται ότι η κατασκευή της είχε αρχίσει από τον 7ο και τελείωσε τον 19ο αιώνα. Πάνω από την Παναγία είναι το παρικλήσι του Αγίου Νουφρίου το οποίο είναι ο προστάτης του νησιού και μπορούμε να επισκεφθούμε ακόμη και το κάστρο, την Κούλια το οποίο είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση Είναι επισκέψη με τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο τέλος Ιουλίου γίνονται μεγάλες εκδηλώσεις στην Κορνήσια. Τα τελευταία χρόνια γίνεται ο διάπλος. Είναι κολυμπητές που έρχονται από όλη την Ελλάδα και κάνουν τη διαδρομή βόνητσα Κορωνησία. και αυτό γίνεται τα τελευταία 20 χρόνια. Ταυτόχρονα τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται και το τριεθλό. Και παράλληλα γίνονται και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις όπως beach soccer, beach volleyball. Τον Αύγουστο, κατά τις 15 με 20 Αυγούστου, τα τελευταία χρόνια κάναμε και τη Γιορτή Σαρδέλλας. Ένα μεγάλο γλέντιο, το οποίο βέβαια έχουμε αρκετά χρόνια τώρα να το κάνουμε λόγω κορωνοϊού, αλλά στο μέλλον θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να το αναβιώσουμε. Η συνεργασία μας με τον Δήμο Αρτέων είναι άψογη. Ο δήμαρχος σε ό,τι ζητήσουμε είναι πάνω και προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να μας βοηθήσει. Αυτή τη στιγμή στην Κορυονησία γίνεται η αναβάθμιση του λιμανιού. Έχει αλλάξει όλος ο ηλεκτροφωτισμός στην πλατεία, έχει γίνει καινούργια παιδική χαρά. Επίσης, πολύ μεγάλο έργο είναι η Ίδρευση, ένα έργο ζωής, το αποκαλώ εγώ, γιατί για πάρα πολλά χρόνια πίναμε νερό από αμυγιατοσουλίνες και ήρθε η ώρα να πίνουμε κι εμείς καλό νερό. Έχουμε επίσης στις παραλίες τοποθετήσει ράμπε σαμαία για να εξυπηρετούνται τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε ένα ελαιόνα ο οποίος δεν φαινόταν πουθενά Με παρέμβαση του δημάρχου έχουμε καθαρίσει όλον τον λεώνα και μετά από πολλά χρόνια φιλοξενούμε και τους προσκόπους. Επιπλέον ένα πολύ μεγάλο έργο είναι οι ασφαλτοστρώσεις που γίνονται στον καινούργιο οικισμό. Είμαστε στο τελικό στάδιο και θα ασφαλικτοστροφεί όλος ο καινούργιος οικισμός. Υπότιτλοι AUTHORWAVE