2013.07.25 - ΠΔΕ - Περιφερειακό Συμβούλιο (Κατσιφάρας, Επιβράβευση μαθητών) (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2013)
: Είχαμε μία τιμητική διάκτηση στην περιοχή μας, είχαμε ένα χαμόγελο ελπίδας στην περιφερειά μας. Μια ομάδα παιδιών από δημοτικό σχολείο κέρδισε και ήρθε πρώτη στο διαγωνισμό λογοτικής και έχουμε την τιμή η περιφερειά μας και κυρίως η περιφερειακή ενότητα Ακαρίας να συμμετέχει στο παγκόσμιο διαγωνισμό στην Τσακάρια. Άρα λοιπόν είναι μεγάλη τιμή για την περιφερειά μας. Ένα σχολείο παιδιά του δημοτικού να είναι στην παγκόσμια Ολυμβιάδα της προορισμίας. Άρα λοιπόν αυτό που κάναμε εμείς δεν ήταν τίποτε παραπάνω. Αυτό το χαμόγελο που μας δώσανε, αυτή την ελπίδα να έχουμε με μία μικρή ανταπόδοση. Καταρχήν να μπορέσουν τα παιδιά να πάνε να διακουμιλιστούν στην Ολυμβιάδα. Άρα λοιπόν το πρώτο μελήμό μας είναι να πάνε. Και το δεύτερο, αυτό που ερχόμαστε εδώ να πάρουμε σήμερα ως έκκληση, να θεσπίσουμε βραβείο για να του τραβέξουμε και την ομάδα που ήρθε πρώτη αλλά και την ομάδα που ήρθε δεύτερη γιατί και αυτό έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Τώρα, εμείς ζητούμε από την περιφερεια να εγκρίνουμε τη θέσπιση του βραβείου. Είναι μεγάλη εμπειρία. Εγώ έτσι ακριβώς το νιώθω. Σε μια γλύζα εποχή, σε ένα γλύζο το οποίο να έρχονται παιδιά δικά μας. Παιδιά πιπερχλιά, μαθητούδια και να μαθαίνουν αυτό το δρόμο. Το δρόμο της υλογιεκότητας, το δρόμο της προσπάθειας, το δρόμο ότι αν δουλεύσεις μπορείς να τα καταφέρεις. Και αυτά τα παιδιά δουλεύανε παρασκευή απόγευμα. Με έναν καθηγητή, ο οποίος δεν ξέρω. Μακάρι ο άνθρωπος να είναι και άνθρωπος, δεν ξέρω αν απειλείται η θέση του. Με έναν καθηγητή, δεν το ξέρω, δεν ξέρω. Αφήστε, κύριε Βιέντλον, να μιλήσω με την καρδιά μου πως το νιώθω εγώ. Δεν θέλω. Προστεύω, ούτε εσείς μονοπολίτες. Ευαισθησία, ούτε εγώ. Αφήστε να έχει ο καθένας τη δικιά του ευαισθησία. Άρα λοιπόν, εγώ θέλω, σαν παιδεριακό συμβούλιο όχι εγώ, εμείς να τιμήσουμε τους μαθητές, να τιμήσουμε τον δασκαλό τους και της πρώτης και της δεύτερης ομάδας και να πάνε τα παιδιά να αγωνιστούν. Για φανταστείτε αυτά τα παιδιά να την έρθει πρώτα και να μην μπορούσαν να πάνε σε αυτό που χανασώνει. Πήραμε μία πρωτοβουλία ως περιφέρειες και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν σε αυτή την κατεύθυνση. Μιλήσαμε με πάρα πολλούς και ανταποκρίθηκαν, ειλικρινά σας μιλάω, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς ως περιφέρεια Δημ. Ελλάδος συμμετέχουμε με τρία εισιτήρια στην ομάδα 1. Η Δρακόν ανέλαβε τα έξοδα του ξενοδοχείου για 7 μέλη της αποστολής. Τριών μαθητών της ομάδος 1 και τρεις κυδαιμόνες και του προπολητή. Δεν αναφέρουμε στα ποσά, δεν έχει σημασία το ποσό, σημασία έχει η κίνηση. Η ΕΒΟΞΑ ΑΒΕ συμμετέχει στα έξοδα αποστολής. Η ΒΕ συμμετέχει για τα εισιτήρια του προπολητή. Ο Παύλος Νικολάου Πέτας, η εταιρεία Πέτα, τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο για τους τρεις μαθητές της ομάδος 2. Η Μεν Τρίγκο με δύο εισιτήρια επιπλέον στις εθνικές εμφανίσεις. Μπουζάκια, αντιανοητικά μπουφάν, παπούτσια για τους έξι μαθητές και τον προπολητή. Και βεβαίως η εταιρεία Ινουνού συμμετέχει για έξοδα αποστολής εισιτήρια. Συμμετέχουν η Μίλη Κεπενού, ο πρόεδρος του, η εταιρεία του προέδρου του ΣΕΦ, ο ΣΕΦ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος και τοκτέλ νομού Αχαΐας. Άρα λοιπόν είχαμε μια μεγάλη ανταπόκριση. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ιδιώτες, μα όλους κυριολογικά όλους τους ιδιώτες, που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τον ρόλο τους μέσω της κοινωνικής ευθύνης τον ανταπαίδωσαν και πραγματικά θέλω να συγχαρώ. Είναι εδώ ο κατοικητής τους. Είναι ο δάσκαλός τους που πήρε αυτή την ομάδα από μια συνικία της Πάτρας και την έφερε πρώτη στην Ελλάδα και θα συμμετέχει στην Ολυμπιάδα στην Τσακάρτα. Εγώ θα σας συγχαρώ το κατοικητή, τα παιδιά αλλά και αυτούς τους γονείς με τα ελάχιστα τους συμμετέχους.