Αντικατάσταση 1000 μέτρων παλαιού δικτύου ύδρευσης στο Κορφοβούνι με νέο πιο λειτουργικό (ARTA WebTV, 2022)
: Καταρχήν εδώ στο Κορφοβούνι όσες φορές έχουμε συναντηθεί με τους κατοίκους που κάναμε ανοιχτές συναντήσεις μας έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα του νερού, της λιψητηρίας δηλαδή του νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί έχουμε κάνει πολλές μελέτες και πολλούς τρόπους έτσι ώστε να δούμε πού άσκοπα καταλαμβάνεται το νερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Καταλαβαίνουμε τις ανάγκες ενός χωριού που μπορεί να έχει και ένα μικρό κήπο, αλλά δεν καταλαβαίνουμε αυτή τη μεγάλη την άσκοπη κατανάλωση. Οπότε κάνουμε και εργασίες προς να αποτρέψουμε την άσκοπη αυτή η κατανάλωση, βγάζοντας πολλά ρολόγια έξω από το να ήταν μέσα στις ιδιοκτησίες, αλλά και να κάνουμε και να αντικαταστήσουμε παλιό δίκτυο ύδρευσης το οποίο είχε διαρροές. Οπότε, κάνοντας αυτές τις ενέργειες και ολοκληρώνοντας τώρα ένα δίκτυο χιλίων μέτρων εδώ στην περιοχή στον Έλλο του Κορφουβουνίου με ένα προπολογισμό 15.000 ευρώ με πόρους καθαρά της ΔΙΑΑΡΤΑ που υλοποίησε, καταφέραμε το καλοκαίρι αυτό που μας πέρασα. Μην έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Όμως, θέλω να πω και να ευχαριστήσω και τους κατοίκους οι οποίοι συνειτίστηκαν στις προτροπές για την άσκοπη κατανάλωση. Από εκεί πέρα όμως προχωράμε και είμαστε στη διαδικασία αυτή τη στιγμή να βγάλουμε μία άδεια αγιότρισης για να κάνουμε και μία δεύτερη αγιότριση στον οικισμό, στην περιοχή και στη Δριώνα για να μπορέσουμε να έχουμε πάρκια νερού. Και πάντα αυτά σας λέω, καταλαβαίνουμε τις ανάγκες που μπορούν να έχουν οι κάτοικοι τα αφορά ενδεχομένως κάποια ζώα, αλλά πρέπει αυτή η καταλόγωση να είναι λογισμένη. Το έργο αυτό το οποίο υλοποιήσαμε, μάλλον ακόμη θέλουμε κάποια πραγματάκια μέχρι να ολοκληρωθεί, αφορά χίλια μέτρα δικτύου ιδρύψης με αγωγόφη 90-10 ατμοσφαιρών, το οποίο περιλαμβάνει αντικατάσταση παλαιού δικτύου, το οποίο περνούσε μέσα από ιδιοκτησίες, μέσα από οικόπεδα και σε πολύ μεγάλα βάθη, με αποτέλεσμα τυχών, διαρροές που υπήρχαν κτλ, δεν μπορούσαμε ποτέ να αντιληφθούμε ότι κάτι συμβαίνει και έμεινε και ο κυσμός συνεχώς από νερό κτλ. Το καινούριο δίκτυο το οποίο τοποθετούμε είναι ελεγχόμενο, είναι στην άκρη του δρόμου, είναι πολυθυλένιο, τρίτης γενιάς, που σημαίνει ότι περιορισμό των διαρροών, των κατοίκων, και επίσης έχουμε και αλλαγή όλων των παροχών, δηλαδή τοποθετούμε καινούριες παροχές σε όλα τα κτίρια. Παράλληλα τοποθετούνται και δύο περιοριστικά δροστόμια για περίπτωση κάποιας ενδεχομένης πυρκαγιάς ή τα λοιπά. Και πιστεύουμε ότι με το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί πλέον και θα βελτιωθεί το θέμα της υδροδότησης των κατοίκων του κρφοβουνίου, που ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για μας. Ολοκληρώθηκε η αλλαγή δικτύου στην κοινότητα του κρφοβουνίου. Είναι περίπου 1.100 μέτρα. Το δίκτυο ήταν παλιό, αποτέλεσμα να εισήγηθούμε στο Δήμο και στη ΔΕΑ και ευχαριστούμε πάρα πολύ του Δημοκρατήτρια. Έχει γίνει η αντικατάσταση, καινούργιο δίκτυο. Ελπιστούμε για τα καλύτερα.