Δημοτικό συμβούλιο 15-02-2016 (Cityofathens, 2016)
: Ισυχία. Ξεκινάει η εκφώνηση. Παπαχελά Νέλη Παρούσα. Μπορείτε να καθίσετε κάτω. Ελάτε λίγο. Αξελός Ρήγας Παρών, Βαφιάδης Νικόλαος Απώνα, Βραμμίδης Νικόλαος Παρών, Αγγελόπουλος Βασίλειος Παρών, Αγγελοπούλου Αθηνά Απούσα, Αλεξίου Κωνσταντίνος Παρών, Αποστολόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη Απών, Αποστολόπουλος Γεώργιος του Χρήστου Παρών, Βαρελάς Ανδρέας Παρών, Βασιλίου Χριστίνα Παρούσα, Βελέτζα Δήμητρα Απούσα, Βερέμης Αθανάσιος Παρών, Βλακάκη Σιλίας Δικαιολογημένα Απών, Γιαννουπούλου Καλειόπη Παρούσα, Γιαννηματάς Ανδρέας Παρών, Γούμα Πινελόπη Παρούσα, Γούδης Χρήστος Απών, Δασκαλάκι Μελπομένη Παρούσα, Διαμαντάκου Καλειόπη Παρούσα, Δουκαμάρο Απούσα, Δραγούμις Φίλιππος Δικαιολογημένα Απών, Δρογός Ευστάθειος Παρών, Ζαφυροπούλου Αθηνά Παρούσα, Ζέπου Αμαλία Παρούσα, Ηλιοπούλου Μαρία Παρούσα, Κακλαμάντης Νικήτας Δικαιολογημένα Απών, Καπερνάρος Βασίλιος Απών, Κασιδιάρη Σιλίας Παρών, Κατσούλη Ελένη Παρούσα, Καφετζόπλος Αντώνιος Παρών, Κοντοσταθάκου Ευαγγελία Απούσα, Κωνσταντάρας Δημήτριος Απών, Κωνσταντίνου Πέτρος Απών, Λάμπρου Στυλιανός Παρών, Μάρκαρης Πέτρος Απών, Μιχαλολιάκου Ουρανία Απούσα, προσήλθε η κυρία Βελέτζα, Μοντιάνο Αλέξανδρος Παρών, Μπέις Παναγιώτης Παρών, Μπρούλιας Γεώργιος Παρών, Μυριβίλη Ελένη, Μυριβίλη Απούσα, Παπαγιαννάκης Ελευθέριος Παρών, Πλεύρης Αθανάσιος Απών, Προβατάς Φώτιος Παρών, Σοφιανός Νικόλαος Παρών, Σπηλιωτόπουλος Άρης Παρών, Σπηροπούλου Σουλτάνα Απούσα, Στρατηγάκη Μαρία Παρούσα και Τεντώμας Χρυσούς Απών. Έχουμε απαρτία. Διαβάζω και τους προέδρους. Αναστασίου Ελένη από την πρώτη κοινότητα Παρούσα, δεύτερη κοινότητα η κυρία Μελά Απούσα, τρίτη κοινότητα ο κύριος Μουραϊτάκης Απών, τέταρτη η κυρία Μανουλιουδάκη Απούσα, πέμπτη ο κύριος Αδαμόπουλος Παρών, έκτη η κυρία Ζοντύρου Παρούσα και έβδομη η κυρία Γαβρίλη επίσης Παρούσα. Δύο ανακοινώσεις. Καταρχήν ο δήμαρχος είναι ασθενής και όρισε τον κύριο Βαρελά αναπληρωτή γι' αυτό το συμβούλιο. Και το δεύτερο, μας έστειλε επιστολή ο κύριος Δρογώσης, ενημερώνει ότι αποχωρεί από την δημοτική παράταξη ενεχτή πόλη και παραμένει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Κύριε Βαρελά, έχετε το λόγο? Ελάτε λίγο ησυχία. Καλησπέρα και από μένα. Όπως ακούσατε, αναπληρώνω σήμερα τον δήμαρχο λόγω της ασθένειας της οποίας έχει. Επειδή το μάθα αργά του μεσημέρι, ισυγητικά δεν πρόκειται να υπάρξει τοποθέτηση εκ μέρους μου. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι σε ένα έτημα το οποίο έχει τεθεί να συζητήσουμε το θέμα του Σεράφειου, θα είναι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη πέμπτη. Καλά λέω, κύριε Πρόεδρε? Την επόμενη πέμπτη κανονικά εντός ημερήσιας. Υπάρχουν τρία έτηματα, έτσι, έχουμε καιρό. Αυτό συνονοήθηκα με τον δήμαρχο σε σχέση με το έτημα. Το λόγο πριν… Να πω ότι είχαμε τρία ετοίματα για να παρασταθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ένα ήταν από την Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών Καθαριστριών των Σχολείων. Έτσι, αλλά θεωρώ ότι το έχουμε ξαντλήσει το θέμα. Δεν ξέρω αν θέλει να το βάλει και ο κ. Σοφιανός. Το δεύτερο ήταν… Λοιπόν, λίγο ησυχία. Να μη φωνάζουμε και να ακουγόμαστε. Είχαμε τρία ετοίματα από κατοίκους με υπογραφές για να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρώτο ήταν από την Επιτροπή Αγώνα των Καθαριστών Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων, που ζητούν να εισαχθεί και να πάρει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αωρίες του χρόνου. Καταρχήν θεωρώ ότι έχει συζητηθεί το θέμα κατακόρων και επαρκέστατα και ότι εξαρτάται, όπως είπαμε την προηγούμενη φορά, κυρίως από το Υπουργείο. Αλλά, εάν επιμένουν, θα μπει στο επόμενο Δημοτικό, εντός συμμερισίας. Το δεύτερο είναι, υπογράφει ο κύριος Τσίτουρας και πολύ κάτοικη για το Σεράφιο Κολυμπητήριο. Όπως είπε και ο κύριος Βαρελάς, ζήτησε ο δήματος να μπει στην επόμενη συνεδρίαση εντός συμμερισίας και έχω μιλήσει και με τους κατοίκους. Και το τρίτο, πάλι από τη Λαϊκή Επιτροπή Δευτέου Διαμερίσματος Παύλα Κουκακίου, είναι για το κλείσιμο των ιατρίων. Αν και αυτό θεωρώ ότι το έχουμε συζητήσει, αν το βάλουμε στην επόμενη μερίσια. Ο κύριος Σαξελός έχει το λόγο. Κυρία Πρόεδρε, μια που λείπει ο κύριος Δήμαρκος, θα είμαι πάρα πολύ γρήγορος. Θέλω να βάλω μερικά ερωτήματα. Μια που είπατε ότι δεν θα συζητήσουμε το Σεράφιο στο άλλο Δημοτικό Συμβούλιο, θέλω να ρωτήσω καταρχήν, θέλουμε να ρωτήσουμε, τι γίνεται με το θέμα του Μπάγγιου. Δηλαδή, όλη αυτή η ιστορία, το Μέγας Αλέξανδρος, το επιχειριακό πρόγραμμα με την ανάληψη των 120 εκατομμυρίων ευρώ, ανάληψη ενώ της εργασίας. Αν εξακολουθεί να παραμένει στο ΕΣΠΑ, πόσα από αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει έχουνε ολοκληρωθεί, αν απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ, αν πάει για νέο ΕΣΠΑ, αν η προγραμματική λειτουργή. Λέει ο κ. Δήμαρχος ότι αυτό είναι η βιτρίνα της πόλης, εκεί η επισκευή και ο καλοπισμός και η αναμόρφωση αυτών των κτηρίων στην πλατεία Ομονίας. Θα θέλαμε μια ενημέρωση πάνω σε αυτό που βρισκόμαστε. Το δεύτερο που θέλω να πω, κυρία Πρόεδρε, είναι σε ένα θέμα που έχω βάλει και εγώ και η κ. Αγγελοπούλου, όμως, πολλές φορές, σχετικά με το αττικό μετρό και την κατάληψη εκεί της θέσης από διάφορα της εταιρείας ΕΒΙΣΙ, ΕΒΙΣΙ, κάπως έτσι. Οριστεί? Ναι, ναι, ναι. Την κατάληψη της... Είχε κάνει, λοιπόν, το αττικό μετρό, σας ενημερώνω, ότι είχε κάνει αίτηση θεραπείας. Η αίτηση θεραπείας βγήκε η απόφαση και απερήφθη. Κατά συνέπεια, την έχω στα χέρια μου. Στη συνέχεια θα σας παρακαλούσα πάρα πολύ να μάθουμε πότε ο δήμος θα υποχρεώσει την αττικό μετρό να σηκώσει τα κοντέινερς από εκεί που τα έχει βάλει παρανόμως. Θα την καταθέσετε στα πρακτικά? Βέβαιος, εάν θέλετε, ευχαρίστως. Ορίστε. Την καταθέσετε ολόκληρη, είναι μάλιστα, αναλυτικά και το σκεπτικό της απόφασης για την αίτηση θεραπείας. Προσήλθει και η κ. Μυριβίλη. Κυρία Πρόεδρε, το τρίτο είναι ότι με νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Σωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιτρέπεται σε δημοτικές και περιφερειακές αρχές να παρετηθούν από την άσκηση ένδικων μέσων κατά πρωτόδικων αποφάσεων με τις οποίες διατάστηται συνέχιση εργασίας ή επιστροφή εργαζομένων στην υπηρεσία τους για τους συμβασιούχους σε δήμους και περιφέρειες αποφάσεις ακόμη και πρωτόδικες που τους δικαιώνουν. Σε αυτή τη λογική λοιπόν θεωρούμε ότι πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει άμεσα μία απόφαση ότι θα συμμορφωθεί στην παρούσα διαδικασία και δεν θα ασκήσει κανένα ένδικο μέσο απέναντι σε αποφάσεις, όπως συνέβαινε παλαιότερα, που δικαιώνουν τους εργαζόμενους. Το επόμενο που θέλουμε να βάλουμε είναι, κυρία Πρόεδρε, το έχουμε βάλει επανελειμμένα, καλώς αν ήθελε την προσοχή της κυρία Δασκαλάκη, αφορά μία ανοικτή επιστολή πάρα πολλών κατοίκων που απευθύνεται σε υπουργούς αλλά και προς τον δήμαρχο και προς εσάς, κυρία Πρόεδρε, που αφορά την επαναλειτουργία του γυροκομείου. Αναλύει εδώ πόσα ποια κτίρια είναι ανοιχτά, ελάχιστα τρία, αν θυμάμαι καλά. Αναλύει τα ζητήματα, βάζει διάφορα αιτήματα και καταλήγει ότι 4-17 Φεβρουαρίου στο Πάρκο ΚΑΠΑΠΣ στις 6 έχουν το απόγευμα, υπάρχει συνέλευση των κατοίκων ακριβώς με αυτό το αίτημα και θα παρακαλούσα να μάθουμε τι γίνεται και πώς αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα και εγώ απλώς να πω για το νομοσχέδιο. Πως είπατε νομοσχέδιο ακόμα. Φαντάζομαι ότι ως νομοσχέδιο δεν έχει ψευστεί ακόμα. Θα είναι έτοιμο την επόμενη φορά. Κυρία Δασκαλάκη μετά. Ο κύριος Πιλιοτόπουλος έχει κάτι. Όχι ο κ. Κασδιάρης. Είχαμε να αναφερθούμε αυτό στο Σεράφειο, αλλά θα τοποθετθούμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Σοφιανός. Ναι, όταν υπάρχει έτοιμα κατοίκων, δεν ερωτάται η λαϊκή ή οποιαδήποτε παράταξη. Εάν συμφωνεί, δεν συμφωνεί. Εμείς θεωρούμε ότι απ' τη στιγμή που υπάρχουν υπογραφές από 31 εργαζόμενες στην καθαριότητα και καθαριστές των σχολείων, πρέπει να συζητηθεί εντός συμμερισίας. Και το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο για τη σύμβαση, αλλά και για την πληρωμή. Συνεχίζουν να μην πληρώνονται αυτοί οι εργαζόμενοι. Και για το 10% που η κυβέρνηση παρακρατεί με βάση τους συγνωστούς νόμους. Άρα, κατά τη γνώμη μας, πρέπει να μπει. Αν είναι να αποσυρθεί, πρέπει να ρωτηθούν οι ίδιες. Το ίδιο ισχύει και για το έτημα 190 κατοίκων, για το κλείσιμο του δημοτικού ιατρίου στο Δεύτερο. Και το θέμα δεν το έχουμε εξαντλίσει. Κι όταν θεωρούμε εξαντλίσει, ότι κλείσαμε τα δημοτικά ιατρία στο Δεύτερο. Τώρα, δύο θέματα εντάχει, γιατί θα το φέρουμε στην επόμενη συνεδρίαση. Μεθοδεύεται ουσιαστικά το κλείσιμο του 35 δημοτικού σχολείου στην Κολέτη. Η εισήγηση στη WEP είναι για υποβάθμιση, ενώ ήδη τα σενάρια για μετακόμιση του σχολείου στο 36, που είναι στο λόφο του Στρέφη, ήδη αυτά συζητούνται. Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να γίνει ενημέρωση συζήτηση στο Δημοτικό Συμβουλείο, γιατί το πρόβλημα της υποστελέχωσα ο πλευράς μαθητών μπορεί να λυθεί διευρύνοντας τα γεωγραφικά όρια του σχολείου. Τα γεωγραφικά όρια δηλαδή μαθητών που μπορούν να γράφονται στο στιγμό σχολείο και όχι να μετακομίσουμε τους μαθητές από την Κολέτι στο λόφο του Στρέφη. Ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα, το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο οι συνάδελφοι είναι ενήμεροι. Νομίζω ότι τουλάχιστον ο δήμαρχος είναι ενήμερος, δεν ξέρω ο γενικός. Σε ό,τι αφορά την λειτουργία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αρχές Δεκεμβρίου συνείδητο 6, όπως γνωρίζετε με την κανονιστική, η οποία είναι σε ισχύ, η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής είχε τη δυνατότητα να επιβάλλει κάποια δ... Να συνεχίσω και εγώ, ευχαριστώ. Όπως γνωρίζετε έλεγα ότι με την κανονιστική, η οποία είναι σε ισχύ, η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, για να αντιμετωπίσει το τεράστιο θέμα το οποίο υπάρχει με την κατάληψη κοινων χρήσης των χώρων από τραπεζοκαθίσματα στην πόλη, είχε τη δυνατότητα να επιβάλλει κάποιες διοικητικές κυρώσεις. Πέντε με δέκα μέρες, ό,τι αφορά την τρίτη και τέταρτη περίπτωση, που κάποιος καταγραφόταν ως παράνομος. Αρχές Δεκεμβρίου, κάνω μια μικρή παρένθεση να σας πω ότι το συγκεκριμένο μέτρο, με την καλή συνεργασία που υπάρχει στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής με τους συναδεύους από όλες τις παρατάξεις, είχε αποτελέσματα. Παράδειγμα είναι το μάζεμα της Τσακάλωφ, της Τρώων, στα Πετράλωνα και σε κάποιες άλλες περιοχές. Δυστυχώς, όπως γνωρίζετε, όλα αυτά χρόνια ο δήμος προσπαθεί να εισπράξει πρόστιμα με ελάχιστα ποσά, διότι οι καταστηματάρχες, ειδικά χρησιμοποιώντας τώρα και την δικαιολογία της κρίσης, δεν πληρώνουν. Επανέρχομαι λοιπόν ότι, στις αρχές Δεκεμβρίου, ένα κατάστημα για το οποίο είχε βγει μια τέτοια απόφαση, νομίζω αν θυμάμαι καλά, ήταν η αφαίρεση αδίας για δέκα ημέρες, για είκοσι ημέρες, προσέφυγε στην αποκεντρωμένη. Η αποκεντρωμένη, λοιπόν, χωρίς να ζητήσει καν την άποψη του δήμου, αποφάσισε ότι κακώς η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ο δήμος δηλαδή, κάνει τη συγκεκριμένη διοικητική πράξη. Εκτός από αυτό ότι μέσα σε τέσσερις μέρες παραμονές εορτών, με ταχύτητα πρωτόγνωρο για το ελληνικό δημόσιο, το Υπουργείο Σωτερικών έστειλε εγκύκλιο στο δήμο, όπου δεν απαγόρευε απλά το να εκτελεσθεί η συγκεκριμένη απόφαση, απλά μας απαγόρευε στο να ξαναεκτελέσουμε παρόμοιες αποφάσεις, αποτέλεσμα λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 200 περιπτώσεις από ό,τι μας έχει πει η κυρία Αγκούμα, οι οποίες είναι σε κρεμότητα. Είχα ζητήσει από της αρχής Δεκεμβρίου από την καλή σανέβα του κυρία Αγκούμα να ενημερώσει τον δήμαρχο σε μια συνενόηση με την αποκεντρωμένη και το Υπουργείο Σωτερικών, διότι θεωρώ ότι το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό, είναι από τις ελάχιστοι περιπτώσεις που ο δήμος έχει αποφασίσει να πάρει ένα σημαντικό κατηνοψημού μέτρο για να μαζέψει αυτή την αυθερεσία που υπάρχει με τα τραπεζοκραθείσματα, όπου μέσα σε τέσσερις μέρες καταργήθηκαν τα πάντα. Δεν ξέρω αν έχει κάνει κάποια συνενόηση ο δήμαρχος, ή αν έχει κάποια ενημέρωση, ή ο γενικός, είτε για τις απόψεις της αποκεντρωμένης, είτε για την ταχύτητα με την οποία ενεργήσε το Υπουργείο Σωτερικών. Μέσα σε τέσσερις μέρες μπλόκαρε τα πάντα. Βέβαια σήμερα αποσιάζει ο δήμαρχος, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, δεν ξέρω κατά πόσοι συνάδελφοι είναι ενημέροι. Το θέμα του αποσοκαθισμάτου είναι ένα θέμα το οποίο αφορά όλους μας και τη λειτουργία της πόλης. Και πραγματικά το συγκεκριμένο μέτρο και η συγκεκριμένη Επιτροπή είχε καταφέρει σοβαρά αποτελέσματα, το οποίο ανακαρπώνεται και η Δημοτική Αρχή. Εγώ απλά ήθελα κύριε Απρόεδρε να το φέρω ως θέμα. Είναι σημαντικό να ενημερωθούμε τι έχει γίνει και επειδή οι πληροφορίες από ό,τι συζητάμε και με συναδέλφους είναι ότι πίσω από αυτήν την απόφαση σαφέσταται και κρύβονται τεράστια συμφέροντα, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε μας φέρνει χρόνια πίσω, καλό είναι να το εντοπίσουμε στο συνολό του. Επανλημμένως έχω πει ότι η καθαριότητα στην πόλη είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Ήθελα να πω στον κύριο Βαρελά ότι το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον σ' ό,τι αφορά το πρώτο και το έβδομο διαμέρισμα, παρατηρούνται φαινόμενα και το έκτο, μου λέει κύριε Βασιλείου. Λοιπόν παρατηρούνται φαινόμενα τα οποία είχαν καιρό να, τουλάχιστον εγώ είχα καιρό να τα δω. Δηλαδή βλέπω συσορρεμένα σκουπίδια, μου λένε ότι τα δρομολόγια δεν γίνονται όπως γινόταν παλιά και ήθελα απλά να το ρωτήσω χωρίς κανένα ύχνος έτσι αντιπολίτευσης, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σ' ό,τι αφορά τη λειτουργία της υπηρεσίας. Ευχαριστούμε. Προσήλθαν οι κύριοι Κωνσταντίνου, Πλεύρες και Βαφιάδης και οι κυρίες Αγγελοπούλου και Κοντοσταθάκου. Κύριε Βαφιάδη θέλεις να μιλήσεις ή όχι. Όχι. Κύριε Βαφιάδη θέλει το λόγο ή όχι. Εγώ ήθελα να πω το εξής σ' αυτά που ανέφερε ο κύριος Αβραμίδης. Καλό είναι να ζητήσουμε να καταργηθεί η ποιότητα ζωής αυτός ο θεσμός, τέλος πάντων, που υπάρχει στο Δήμο, γιατί ούτως ή άλλως από ό,τι καντιλαμβάνουμε δεν πρόκειται ποτέ να ακουστεί ούτε από το Υπουργείο, ούτε από την περιφέρεια, από κανέναν. Κύριε Κωνσταντίνο. Λοιπόν, καταρχήν έχω να βάλω δύο γενικότερα ζητήματα. Το ένα αφορά τις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και νομίζω ότι αφορούν όλους μας, όπως είχα πει και στην προηγούμενη φορά, θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να υποστηρίξει αυτές τις κινητοποιήσεις. Νομίζω ότι ήταν σωστό ότι ο κύριος Δήμαρχος δέχτηκε τον Βαγγέλη τον Μπούτα. Θα περιμέναμε και μια ανάλογη αντιμετώπιση και για τις κινητοποιήσεις που γίνονται από τη μεριά των συνδικάτων διότι, όπως γνωρίζετε, η εφαρμογή ασφαλιστικού, δηλαδή του τρίτου μνημονίου, θα προκαλέσει μια πρωτοφανή φτωχοποίηση. Μπροστά μας βρίσκονται καινούργιες κινητοποιήσεις, δεν έχουν εκλείσει τα μπλόκα. Οι εκβιασμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχονται και παίρνουν και μάλιστα δεν είναι μόνο για τα θέματα της εφαρμογής του μνημονίου, είναι και για τα θέματα των μεταναστών. Και το δεύτερο θέμα που θέλω να βάλω είναι ακριβώς αυτό. Απουσιάζει ο κύριος Δήμαρχος σήμερα, αλλά νομίζω ότι φτάσαμε στο σημείο που το Νάτο επεμβαίνει στο Αιγαίο και υπάρχει η συμμετοχή της Ελλάδας πια και η εργασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ανέλη με τον Ερντογάν για την επαναπροώθηση των προσφύγων μετά από αποθύσεις των δυνάμεων του Νάτο. Νομίζω ότι είναι μια πρωτοφανής ενέργεια, μας εμπλέκει και στον ίδιο τον πόλεμο της Συρίας αυτή τη στιγμή. Και βέβαια είναι παράδειξη της δημόσιας του κυρίου Μουζάλα που λέει ότι είναι ο τρόπος για την αποτροπή των προσφύγων η συμμετοχή του Νάτο. Και το δεύτερο το οποίο αποκάλυψε στην ένδοξή του στην Αυγή, την Κυριακή είναι ότι ετοιμάζουν ένα νομοσχέδιο που είναι σαφές ότι μέσα σε αυτό φεύγουν τα ωραία λόγια για το τι είναι τα hotspot, τι είναι τα κέντρα μεταγκατάστασης και φτάνουν στην ουσία. Το ότι όλα αυτά καταλήγουν στο ότι είναι κέντρα κράτησης. Άρα η επιμονή δικιά μας και η αντίθεσή μας σε όλη αυτή τη διαδικασία των hotspot του κέντρου μεταγκατάστασης που άνοιγε στο Σχιστό και στα Διαβατά για μας έχει να κάνει με μια τοποθέτηση καθαρά αντιριατιστική. Θεωρούμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και άρα δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό το οποίο είπε, το ότι αυτή τη στιγμή προωθούν ένα νομοσχέδιο μέσα στο οποίο θα εξηγήσουν πώς θα γίνονται οι κρατήσεις των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι κρίμα που δεν είναι εδώ ο κύριος Δήμαρχος γιατί έχει υποστηρίξει αυτού του τύπου της μεθοδεύσης και νομίζω ότι πραγματικά και σε αυτό πρέπει να τοποθετηθούμε αυνητικά. Το τρίτο είναι μια ερώτηση προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Έβαλε και εδώ και ο κύριος Αβραμίδης ένα ζήτημα. Εγώ θέλω να ρωτήσω για μια πολύ συγκεκριμένη υπόθεση. Υπήρχε η πρόταση για αδειοδότηση ενός καταστήματος του κυρίου Γουασιμ Ακτάρ. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια ήταν η οδός για ένα κατάστημα. Όμως, όπως έχω ενημερωθεί, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν αδειοδοτήθηκε και παρά τις ενστάσεις και παρά τη γνώση της ίδιας της Επιτροπής ότι δεν ίσχε η κανονιστική του περιορισμού για τα κάτω από 100 μέτρα. Θέλω να ρωτήσω πραγματικά τι ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση και γιατί υπάρχει αυτή η επιμονή της μη αδειοδότησης αυτού του καταστήματος. Το τελευταίο έχει να κάνει με το ένα, το Γυμνάσιο στα Πετράλωνα. Θέλω να ρωτήσω αν είναι στη γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου και της κυρίας Αντιδημάρχου. Έχω μια ανημέρωση ότι το νέο χτίριο το οποίο κατασκευάζεται κάπου στον Κεραμικό ή τουλάχιστον έτσι έχω ανημερωθεί, έτσι δεν δηλώνω ότι ξέρω απόλυτα τι συμβαίνει. Είναι χαμηλότερης δυνατότητας υποδοχής μαθητών, 270 άτομα, αντί για 340 που είναι το συγκεκριμένο σχολείο στα Πετράλωνα. Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί μια ενημέρωση γιατί ξέρω ότι μαζεύονται οι σύλλογοι γονέων στην περιοχή και διαμαρτύρονται. Ξέρω ότι θα μπει και στο κοινοτικό, αλλά νομίζω ότι πρέπει από τη δικιά μας τη μεριά όταν έχουμε μια ενημέρωση, διότι αν πραγματικά στη συγκεκριμένη περιοχή αφαιρείται ένα ολόκληρο σχολικό συγκρότημα πάει σε μια εντελώς άλλη περιοχή και η ίδια απομένει χωρίς τίποτα, ανοίγουν ερωτηματικά και για το τι θα είναι η χρήση του συγκεκριμένου σχολείου, αν δηλαδή το καταργούμε και σαν σχολική μονάδα, ή θα επιμείνουμε στο ότι πρέπει να υπάρχει γυμνάσιο και σχολείο στην περιοχή, αλλά κατά κύριο λόγο εμείς θέλουμε ενημέρωση για το νέο σχολείο το οποίο φτιάχνεται, ποια είναι η χωριτικότητά του, για να δούμε αν ευσταθούν και αυτές οι κατηγορίες ή οι αναζητήσεις που έχουν αυτοί οι άνθρωποι τοπικά. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε. Υπάρχει άλλος σύμβουλος, ερωτήσεις πρώτα. Ήθελα να ρωτήσω κάτι διαδικαστικά, μου επιτρέπετε κύριε Πρός. Ναι, κύριε Παφιάδη. Θέτουμε τα εκτός συμμερισίας τώρα. Πότε? Τώρα. Δεν το ήξερα, γιατί απουσίαζα και δεν το ήξερα. Άρχισε νωρίς σήμερα η συνεδρία στο Δημοτικό Συμβουλείο. Θα θέσετε κάποιο θέμα, θέλετε να θέσετε κάποιο θέμα, είναι η ώρα. Πως ενημέρωση να θέσω, γιατί ήθελα να πω το εξής, ότι εμείς, σαν παράδειξη, είμασταν πάντα αντίδετοι με τις μηνύσεις που κάποιοι συνάδελφοι έχουν υποβάλλει πολλές φορές σε συναδέλφους, ότι προχθές, την πέμπτη, που είχε γίνει μήνυση εναντίον κάποιων συναδέλφων για την ανακυκλωτική, ότι αθωώθηκαν. Μετά από 11 μηνύσεις είναι 11 που αθωώνονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αν μου επιτρέπετε, να το πείτε και σε υποψηφίους της παράταξής σας, που έχουν υποβάλλει αντίστοιχες μηνύσεις. Κι ευτικώς αθωθήκαμε κι εμείς. Λοιπόν, θα τα προσκομίσω. Κυρία Γκούμα. Δεν πειράζει. Υποψηφίους, λέω, της παράταξής σας. Κυρία Γκούμα. Να απαντήσω... Να απαντήσω στον κύριο Κωνσταντίνου. Λοιπόν, εμείς δεν αρνούμεθα, κύριε Κωνσταντίνου, να δώσουμε άδεια. Το έτοιμα είναι να ακυρώσουμε την απόφασή μας που πήραμε τον Ιανουάριο του 2015, που τότε ήσχε η κανονιστική, και να ακυρώσουμε εκείνη και να δώσουμε την άδεια. Αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δεν είναι νόμιμο, διότι τότε ήσχε η κανονιστική. Είναι καθόλα νόμιμη η τότε απόφασή μας και μπορεί ο συγκεκριμένος να αιτηθεί για νέα άδεια. Δύο φορές το έχουμε συζητήσει το θέμα αυτά. Η απάντηση είναι η ίδια. Μπορεί να αιτηθεί νέα άδεια και δεν δέχεται να αιτηθεί νέα άδεια. Εάν δεν αιτηθεί νέα άδεια, δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το έτοιμά του. Ευχαριστούμε. Υπάρχει άλλος αντιδήμαρχος, η κυρία Γελοπούλου. Κυρία Γελοπούλου και απαντάτε μετά. Με ρώτησα ποιες συνάδελφοι θέλουν να μιλήσουν. Ελάτε. Εγώ ήθελα γρήγορα να θέσω ένα θέμα. Επειδή το φθινόπωρο είχαμε συζητήσει για τις παραβάσεις στην Μακριάνη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που είναι δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Όλοι οι πεζόδρομοι εκεί είναι κατηλυμμένοι. Έχουμε καταργήσει τις σοδεύσεις τυφλών. Η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει πάει ούτε μία φορά όπως έχουμε ενημερωθεί. Η ασυδοσία συνεχίζει. Τότε το φθινόπωρο που το είχαμε συζητήσει και ο δήμαρχος είχε παραδεχτεί την κατάσταση και είχε ομιλήσει ο πολιτιστικός σύλλογος, τουλάχιστον τους πεζοδρόμους, εκεί μάλιστα είναι και αρχαιολογική χώρα, ας πούμε η Διονυσιόρα από γη του Ιερμού και είναι και η φάτσα της πόλης. Τουλάχιστον να γίνει κάτι άμεσα. Ευχαριστώ. Κύριε Ζοργόσης. Ευχαριστώ πολύ κύριέ μου. Δύο σύντομες παρατηρήσεις. Έχει έρθει στην αντίληψή μας ότι έχουν λήξει τα πεντάμενα για τις καθαρίσεις της Λέσχης Φιλίας. Ναι, έχουν λήξει. Και θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Λέσχες. Έχει πει στην αντίληψή μας ότι κάποιοι πάλι εκ των ενώτων καλύπτουν κενά από την καθαριότητα του δήμου. Τι σκοπό πρέπει να κάνετε, πώς θα λυθεί το θέμα, αν έχετε κάποια εικόνα. Εντάξει, δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι Λέσχες Φιλίας ως self-service με τους ανθρώπους μέσα εκεί. Το δεύτερο είναι, δε θα μιάνει μέρος του δηλαδή απλά, το δεύτερο είναι για το γυροκομείο. Υπάρχει, έχουν μαζευτεί κάτοικοι, έχουν φτιαχθεί συλλογικότητες, κάνουν εκδηλώσεις. Και θέλω να ρωτήσω αν η Επιτροπή Οχτίας Ιδρυμάτων, το Δήμου της Αθήνας, έχει συνεδριάσει και αν τι σκοπεύει να κάνει ο Δήμος της Αθήνας με αυτό το ζήτημα, είναι ένα κανθόδες θέμα. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητα, ο Δήμος απλώς ασκεί οπτικό έλεγχο, αλλά παρόλα αυτά πρέπει κάπως να δημοσιοποιηθεί το θέμα και κάτι να αναλάβει πρωτοβουλής, γιατί σε καιρούς κρίσης είναι πάρα πολύ λίγοι οι λυγιωμένοι μέσα, τρέφονται πραγματικά σε σχεές συνθήκες, με ένα κέτερινγκ, είναι απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει και θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, όχι τόσο δε φταίμε εμείς φυσικά για την κακοδιοίκηση και όλα αυτά που έχουν γίνει μέσα εκεί, που μάλιστα θα γίνει και την κατασταγική έρευνα, αλλά πρέπει να λειτουργήσει η Επιτροπή Εποπτήρια Συγκριμάτων και να βρεθεί κάτι. Σας ευχαριστώ πολύ. Σε ό,τι αφορά το 35 δημοτικό στην Κολέτη, απλώς θέλω να σας ενημερώσω ότι αυτό είναι μια αρμοδιότητα της ΒΕΠ να αποφασίσει, να γνωμοδοτήσει στην πρόταση που έχει γίνει από τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής. Το δημοτικό σχολείο της Κολέτη συστεγάζεται με το Εσπερινό ΕΠΑΛ. Έχει 65 μαθητές φέτος, το δημοτικό. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν τρία δημοτικά. Υπάρχει ένα δημοτικό στην Ιουστινιανού, ένα δημοτικό στη Σίνα και άλλο ένα δημοτικό γύρω από το σχολείο της Κολέτη. Η πρόταση που έχει έρθει είναι να υποβαθμιστεί σε τετραθέσιο. Δεν έχουμε ακόμα την απόφαση της ΔΕΠ. Απλώς θεωρώ ότι τετραθέσιο σχολείο στο κέντρο της Αθήνας, στην εποχή μας, πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση. Παρ' όλα αυτά σας ενημερώνω ότι η απόφαση είναι της ΔΕΠ, η οποία συνεδριάζει αύριο. Θα ήθελα να απαντήσω σε ό,τι αφορά την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Αξελώ και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Αξελώ και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Αξελώ και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Αξελώ και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Το εξής, έχω ήδη ζητήσει, ήρθα να μιλήσω για την Επιτροπή για τα Φιλανθρωμικά και άλλα ιδρύματα και στον κύριο Βασίλειο. Όσο αφορά τα κοινοφελή, από πεντά μήνα γίνονται οχτά μήνα, όχι εννιά μήνα. Να είμαστε ακριβείς. Δύο-τρεις απαντήσεις με βάση αυτά τα θέματα τα οποία ξέρω. Το Μπάνγκερ και το Μέγαση Αλέξανδρος δεν είναι στο ΕΣΠΑ. Το ΕΣΠΑ έλειξε 31-12 του 2015. Από εκεί και πέρα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα, προσπαθούμε να δούμε πώς ακριβώς θα αξιοποιηθούν για την επόμενη περίοδο, είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε με κάποια άλλη μορφή. Όσα αφορά το θέμα του Αττικόμετρο για την αίτηση θεραπείας, είναι θετικό το ότι, νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό, το ότι η αίτηση θεραπείας, η οποία είχαν κάνει οι απερίφθοι. Νομίζω ότι άμεσα η Περαισία θα πρέπει να προχωρήσει στις ενέργειες προς τα Αττικόμετρο για την απελευθέρωση του χώρου, που είναι κοινόχριστο-πράσινο, στην 4η Δημοτική Κοινότητα. Η παρέτηση από τα ένδικα μέσα, θέλω να θυμίσω στο σώμα και ιδιαίτερα σ' αυτούς που δεν ήταν εδώ, ότι στις 16 Πέμπτου του 2014, υπήρξε ομόφωνη απόφαση της τότε Οικονομικής Επιτροπής, που έδινε προοπτική στο θέμα το πώς θα πρέπει οι δήμοι, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα, με βάση την ομοθεσία, να κάνουν προσγλήψεις, να μπορούν τουλάχιστον αυτό το προσωπικό το οποίο έχουν, να μπορούν να το κρατήσουν. Και τότε, αν θυμάστε, με ιδιαίτερη προσπάθεια του Δήμου, καταφέραμε και κρατήσαμε τους συμβασιούχους της Καθαριότητας και της Διεύθυνσης Πρασίνου, παρόλο που οι αποφάσεις οι οποίες είχαμε πάρει είχαν απορρευτεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Νομίζω ότι το θέμα του Γεροκομείου πρέπει να ξανασυζητηθεί εντός ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί πραγματικά οι εξελίξεις συνεχώς τρέχουν και αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Όσο αφορά την πληρωμή των καθαριστριών και όχι το έτοιμα, κυρίες Σοφιανές, σε σχέση με τα τροπή των συμβάσεων τους, την προηγούμενη Τετάρτη στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίναμε την αποδέσμευση των χρημάτων που αφορεία τις πληρωμές τους. Πιστεύω ότι είναι θέμα ημερών, η απελευθέρωση προς τις σχολικές... Η Οικονομική Επιτροπή νέκρινε την απελευθέρωση των χρημάτων προς τις σχολικές επιτροπές, ώστε να μπορέσουν οι σχολικές επιτροπές να πληρώσουν τις καθαρίστριες. Όσα αφορά την τοποθέτηση του κυρίου Βαφιάδη, θέλω να πω το εξής, ότι κανένας κύριος Βαρελάς, κύριος Προβατάς, η δήμαρχος, δεν υπέβαλε μήνυση, κατά πρώην συναδέλφων, για θέματα που αφορούνε το θέμα της ανταποδοτικής αναγκύλωσης. Ο κύριος Βαρελάς, ο κύριος Προβατάς και ο δήμαρχος ήταν μάρτυρες με βάση οι διαδικασίες τις οποίες γίνανε κατά τη διάρκεια της πιο προηγούμενης θητείας και με αυτό βρέθηκε ο τότε συνάδελφος κύριος Γιώργος Δημόπουλος να είναι κατηγορούμενος. Το ότι από τη διαδικασία τη δικαστική αποδείχθηκε αθεότητά του είναι κάτι το οποίο χαροποιεί και τους υπόλοιπους, γιατί πραγματικά θα πλήρωνε μάλλον το μάρμαρο ο κύριος Δημόπουλος και όχι αυτοί οι οποίοι πραγματικά είχαν σχεδιάσει όλο αυτό το σύστημα. Και τέλος όσο αφορά την τοκοθέτηση του κ. Αβραμίδη, θέλω να πω το εξής. Είναι πραγματικό αυτό κ. Αβραμίδη που λέτε. Έχει προβλήματα η καθαριότητα όχι μόνο στο 1ο, στο 6ο και στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα και στα 7 δημοτικά διαμέρισματα. Είναι δύο οι αιτίες. Το ένα αφορά την υπερεσία που έχει άμεση σχέση με το θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου. Να ενημερώσω το σώμα ότι από την Κυριακή πλέον προχθές ξαναβάζουμε κανονικά φυσικό αέριο και για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα. Δηλαδή θα ξαναπαρουσιαστούν προβλήματα διότι εγώ αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα να λέω στο σώμα ότι ουσιαστικά κάναμε έναν διαγωνισμό για μία εταιρεία που μονοπολιακά κατέχει την διακίνηση του φυσικού αερίου στην χώρα μας, η οποία δεν κατέβηκε στον διαγωνισμό ούτε στον 1ο ούτε στον 2ο. Και θα κλειθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας πάλι να παίρνει αποφάσεις και κόντρα αποφάσεις με απευθείας αναθέσεις σε μία νομοθεσία η οποία λέει ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλές εταιρείες για να βάζουν φυσικό αέριο στην ουσία μία. Το ένα θέμα λοιπόν αφορά την προμήθεια φυσικό αέριο, το άλλο θέμα είναι ένας παράγοντας που δεν έχουμε καταφέρει να το αντιμετωπίσουμε, αφορά τη λειτουργία του ΧΙΤΑ και των όμορων δραστηριοτήτων ενώ το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωση υπάρχει πάνω στη φυλή. Το ωράριο έχει μειωθεί του ΧΙΤΑ από 6 ώρα το πρωί έως τις 6 ώρα το απόγευμα καθημερινά και την Κυριακή από τις 6 ώρες στις 12 το μεσημέρι. Το δε εργοστάσιο το ΕΜΑ παραλαμβάνει συγκεκριμένη ποσότητα καθημερινά. Γνωρίζετε ότι ακόμα δεν έχει πάρει την άδεια πειρασφάλειας και την άδεια λειτουργίας με αποτέλεσμα να μας περιορίζει κατά διαστήματα τις ποσότητες απορριμάτων που μπορούμε να διοχετεύσουμε προς τα εκεί. Όλα αυτά τα προβλήματα συν το πολύ μειωμένο πλέον ωράριο λειτουργίας του ΧΙΤΑ δημιουργούν αυτά τα πρόσθετα προβλήματα, που σε συνδυασμό και με αδυναμίες υπηρεσίας δημιουργούν μια εικόνα η οποία φυσικά δεν θέλουμε να είναι αυτή. Αυτά. Κύριε, έχουμε τελειώσει κανονικά με τα πρωιμερισίας, παρόλα αυτά επειδή είμαστε εντός στις ώρες ο κύριος Γούδης έχει ζητήσει εδώ και ώρα. Συμπληρωματικά, επειδή ο κ. Βαρλάς απήτησε σε όλα εκτός από το θέμα της επιτροπής ποιο τε ζωής που έβαλα. Δεν είναι δουλειά του. Άλλο λέω. Δεν είπα ότι είναι δουλειά του. Απλά λέω με πώς γνωρίζει ο κ. Γενικός ότι αφορά την αποκεντρωμένη του Πολιού Συντρικών. Η κ. Γκούμα γνωρίζει. Ας απαντήσει η κ. Γκούμα τότε, ναι. Μετά η κ. Γκούμα, μιλήσει ο κ. Γούδης. Είχα στις 14 Ιανουαρίου της συνεδρίας η επισημάνει ότι εδώ στο δημιουργικό κατάστημα μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς κανέναν έλεγχο και ήθελα να σας επισημάνω πρόσφατα γεγονότα και παρυστατικά τα οποία έχουν συμβεί στο δήμο πριν από προσφάτως ίσως πριν από ένα μήνα. Υπάρχουν κλοπές ενός tablet, κλοπές κινητών. Την τελευταία προς τις 2 Φεβρουαρίου κλοπεί επίσης κινητού στο δηματολόγιο ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία ήταν ένας Αλβανός που προσπαθούσε να το πουλήσει σε έναν Πακιστανό. Και επίσης προσλαμβάνω και ένα περιστατικό το οποίο έγινε πριν από δύο περίπου χρόνια και θα ήθελα να μάθω ένα πράγμα την αληθές όπου ένας τέτοιος διέφυγε επειδή έβγαλε όπλο ας πούμε και υπό την απειλή όπλου, διέφυγε. Τα επισημαίνω αυτά διότι νομίζω ότι μήπως βρεθούμε προεκπληξιώς εάν τηρείται αυτή η πολιτική των ανοιχτών πυλών στο δήμο. Κύριε Βαφιάδη θέλετε κάτι άλλο. Σχετικά με την κανονιστική όσα είπε ο κύριος Αβραμίδης είναι σωστά. Πράγματι στην ποιότητα ζωής έχω ενημερώσει τους συναδέλφους ότι τέλος Δεκεμβρίου δύο καταστήματα τα οποία είναι στην Dron, Στάνο Πετράλωνα, ίσκησαν έφεση στην αποκεντρωμένη και τους δικαίωση επί των αποφάσεων της αποκεντρωμένης η νομική μας υπηρεσία επήγε στο άφρο 152 και μόλις σήμερα από την κυρία Καϊτανίδου ενημερώθηκα ότι δεν την κερδίσαμε αυτή την προσφυγή. Η κανονιστική καθυστέρησε για πολλούς λόγους όλο το διάστημα. Αυτή τη στιγμή περιμέναμε την απόφαση αυτή για να δούμε ποια σημεία θα πρέπει ίσως να τα αναπροσαρμόσουμε. Δεν έχω πρόβλημα κύριε Βαφιάδη. Αυτά. Ευχαριστούμε. Τελειώσαμε τα προημερεισίες. Ελάτε κύριε Πλεύρη. Δεν θέτω θέμα εκτός ημερεισίας αλλά θα θέλα να μεταφέρω στους συναδέλφους εδώ πέρα το εξής. Έτυχε να είμαι στην Επιτροπή η οποία ήταν να αποφασίσει για τους ορκοτούς ελεγκτές, τους οποίους θα κάνει ο Δήμος. Αυτό που διαπίσωσα και θέλω να μεταφέρω στην Επιτροπή γιατί το ενέκρινε των οικονομικών. Κατά την άποψή μου θα πρέπει ο Δήμος, κύριε Πρόεδρε, να έχει πολύ πιο αυστηρά κριτήρια για την επιλογή. Αυτή τη στιγμή, και ήθελα να καταγραφείς τα πρακτικά, υπήρξαν εταιρίες μέσα που χάνουν το διαγωνισμό για 1.500 ευρώ που έχουν να επιδείξουν ένα έργο τρομακτικό και διασφάλιση για το Δήμο. Και επειδή ακριβώς θεωρώ ότι ήταν πολύ ελαστικά τα κριτήρια τα τυπικά για την έγκριση ενός διαγωνισμού, δεν μιλώ για διαφανή, μιλώ για πολύ χλιαρά κριτήρια. Στην πραγματικότητα μπορεί να πηγαίνουμε σε εταιρίες από εδώ και πέρα που δεν ξέρω αν έχουν το ελεγκτικό έργο. Το να έχει ελεγχθεί δηλαδή ένας δήμος πολύ μικρότερος του Δήμου Αθηνέων και αυτό αποκλειστικά να είναι κριτήρο για να μπορεί να ελέγχει το Δήμος Αθηνέων, δεν ξέρω αν είναι επαρχές. Ήθελα αυτό να το θέσω και στην Οικονομική Επιτροπή που αποφάσισε, το εισηγηθήκαμε. Η αίσθησή μου ήταν, χωρίς να θέλω να προσβάλλω καμία εταιρεία, ότι για διαφορές από 700 έως 1.500 ευρώ, τόσες ήταν οι διαφορές, στην πραγματικότητα επειδή με τα κριτήρια που είχαμε μπορούσαν πιο εύκολα να εμφανιστούν και ελεγκτικές εταιρείες που δεν έχουν το όνομα και τη βάρη τα άλλο που υπήρχαν, ο έλεγχος θέλω να πιστεύω θα πάει μια χαρά, αλλά σίγουρα πήγε με κριτήρια που κατά την άποψη μου ως μέλους αυτής της Επιτροπής, δεν υπαρκούν για έναν έλεγχο όπως είναι ο έλεγχος του μεγαλύτερου δήμου της χώρας. Σε ευχαριστώ. Ευχαριστούμε. Δύο θέματα προημερισίας, το ενώ και το φέρνει ο κ. Βαρελάς, κατεπίγον. Συμπλήρωση της 10.42.2015 πράξης μας, πείτε τι ζητάτε. Ο Δήμος Αθηναίων με τη 10.42.2015 πράξης δημοτικού συμβουλίου ενέκρινε τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την παροχή υπερρυσιών από εταιρείες για τη συλλογή και μεταφορά αποβλήτων εξκαφών, κατασκευών και κατεδαφύσεων οι οποίες είναι συμβεβλημένες με αδιοδοτημένα συστήματα. Το λεκτικό της ανοπράξησης από έγκριση για τη διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού για την παροχή υπερρυσιών από εταιρείες για τη συλλογή και μεταφορά αποβλήτων εξκαφών, κατασκευών και κατεδαφύσεων οι οποίες είναι συμβεβλημένες με αδιοδοτημένα συστήματα προσθήθεται δηλαδή μόνο η λέξη ογκωδών, προσθήθεται τα ογκώδια αντικείμενα. Υπάρχει αντίρρηση για το κατεπήγον, εγκρίνει το μόφωνα και το θέμα? Εγκρίνει το μόφωνα. Κυρία Στρατηγάκη θα πείτε για την 130 του 2016, το λέω εγώ. Υπάρχει αντίρρηση για την 130 του 2016, το λέω εγώ. Υπάρχει αντίρρηση για την 130 του 2016, το λέω εγώ. Το δεύτερο είναι η διόρθωση υπαρθμών 130, 28, 1, 16 από όπαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε έρθει από τις κοινωνικές υπηρεσίες για την πρόσλεψη. Ζητείται η διόρθωση των ειδικοτήτων των τριών εκ των εννέα φυσικών προσώπων για πρόσλεψη με σύμβαση μίσος της έργου από ΠΕ διοικητικού λογιστικού που δεν υφίσταται ως ειδικότητα, σε ΠΕ διοικητικού οικονομικών. Εγκρίνει το μόφωνα και το κατεπίγον και η ουσία. Προχωράμε στην ημερήσια. Το πρώτο θέμα, έγκριση για μερική τροποποίηση διόρθωσης του 1515 του 2015 πράξεις μας. Κύριε Μπρούλια, έχει να συμβληρώσετε κάτι ή όχι, είναι όπως εσείς, δεν υπάρχει κάποια... Υπάρχει αντίρρηση, εγκρίνει το μόφωνα. Το θέμα 2, χαρακτηρισμός της φιλοπάπου σε ύπια συκλοφορίας με τοπικές διαπλατείνσεις πεζοδρομίων. Υπάρχει ένα διορθωτικό, δεν ξέρω αν έχει έρθει, ο διευθυντής είναι εδώ. Έχουμε ζητήσει να είναι ο διευθυντής, αν δεν είναι να το κρατήσουμε. Το κρατάμε λίγο το θέμα. Το θέμα 3, έγκριση για τον καθορισμό της οδού καρπενσιώτη ως οδού προτεραιότητας ένα της μπουζίκη. Εγκρίνει το μόφωνα. Το θέμα 4, προτεραιότητα των οχημάτων της τουρνάρη έναν της Ζαΐμη. Εγκρίνει το μόφωνα. Όχι, ελάτε κύριε Αξελέ. Κυρία Προέδρε, υπάρχει ένα ζήτημα εδώ. Θα το ψηφίσουμε, δεν υπάρχει θέμα. Εδώ πάντα η Ζαΐμη είχε ένα στόπ αριστερά. Κάντε λίγο ησυχία. Κάποιοι βγάζουν το στόπ. Με αποτέλεσμα επειδή κατεβαίνει στον τουρνάρη, έχει αποκτά μέσω της Ζαΐμη προτεραιότητα με την έννοια την αποδεξιά. Και κάποιοι βγάζουν συνεχώς το στόπ. Εκεί είναι το ζήτημα. Αυτό χρόνια ολόκληρα υπάρχει. Το στόπ το βγάζουν. Ξαναβάζει το στόπ, το ξαναβγάζουν. Και ούτω καθεξής. Και σας λέω, δηλαδή, με μια συχνότητα της τάξης των 15 ημερών ή 20 ημερών. Μπορείτε να δούμε κάπως να μπει το στόπ, να μπετοναριστεί, γιατί πραγματικά γίνεται ο χαμός εκεί ακριβώς στην γωνία και στο πλαίσιο ακριβώς στην γωνία. Έχετε αντίρρηση για την ουσία το να είναι η προτεραιότητα σε στουρνάρη. Ωραία. Εντάξει. Θέλετε κάτι κύριε Αποσταλό Πλώχα. Εγκρένει το μόφωνα. Το 5 έγκριση για δημιουργία διάβασης πεζών στην οδό Υγείου 33 στα σχολεία. Εγκρένει το μόφωνα. Το 6 παραχώρηση θέση στάθμευσης αναπηρικού του κ. Λεβέντη. Εγκρένει το μόφωνα. Το 7 παραχώρηση θέσης στάθμευσης του κ. Βασιλείου. Εγκρένει το μόφωνα. Από το 8 μέχρι και το... Όχι. 8 και 9. Άλλο. 8. Εγκρένει το μόφωνα. Το 9 κατάργηση θέση περιπτέρου. Για το 8 θέλετε ή για το 9 σας ακούω. Ροσοφιανός. Μου δημιουργεί ερωτηματικό. Η μεταφορά είναι από την Πατισίον στην Αυδή νομίζω. Στη Μηλέρου. Μηλέρου. Μηλέρου. Μπλατεία Αυδιαπτώνα διαμέρισμα στο Άλλο. Ναι. Με ποια κριτήρια δηλαδή δεν υπάρχουν άλλες... Επειδή είναι στη γειτονιά μου και το ξέρω είναι πάρα πολλά χρόνια κλειστό. Είναι μπροστά σε ένα διατηρητέο κτίριο που από κει πρέπει να φύγει ένα το κρατούμενο. Τώρα το άλλο φαντάζομαι. Ποια έχει αναπτυχθεί η περιοχή του μεταξουργείου. Δεν ξέρω κυρία Κούμαξε. Για να μεταφερθεί ένα περίπτερο. Είναι 10% πινετήσεως του ενδιαφερωμένου. Και η προτεινόμενη θέση συνενή για να πάει εκεί. Αν δεν συνενέσει ο ενδιαφερόμενος δεν πηγαίνει. Και δεύτερο είναι σύμφωνοι και οι υπόλοιποι. Και η τροχέ και η τρίτη δημοτική κοινότητα. Επομένως εγκρένει το μόφωνα. Λοιπόν ήρθε ο κ. Γαβριελάτος. Επομένως επιστρέφουμε στο θέμα 2. Το 2 δεν είναι ο χαρακτηρισμός φιλοπάπουσε εδώ. Ήπια συκλοφορίας. Αν έχει την καλοσύνη έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές από το εισηγητικό. Τον κ. Γαβριελάτο λέω. Πού πήγε. Καταρχήν ήθελα να ενημερώσω ότι είμαι ο διευθυντής της Οδοπίας και Αποχέδευσης. Γαβριελάτος λέγουμε. Είμαι διευθυντής της Οδοπίας και Αποχέδευσης. Είμαι διευθυντής της Οδοπίας και Αποχέδευσης. Είμαι διευθυντής της Οδοπίας και Αποχέδευσης. Είμαι διευθυντής της Οδοπίας και Αποχέδευσης. Είμαι διευθυντής της Οδοπίας και Αποχέδευσης. Καταρχήν ήθελα να ενημερώσω ότι είμαι ο διευθυντής της Οδοπίας και Αποχέδευσης. Γαβριελάτος λέγουμε. Και με κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερώσω για ένα θέμα. Μπορούμε λίγο ησυχία, είναι ένα δύσκολο θέμα. Συγγνώμη κύριε Γαβριελάτος, μας έφαγε πολύ. Κύριε Στρατηγάκη, τώρα πρέπει να τα πείτε. Ακούγεται μια βαβόρα. Συνεχίστε. Επίσης θέλω να ενημερώσω ότι σύμφωνα με μια απόφαση της Αβηδή, συνεχίζεται η απεργία αποχή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή τους στο σύνολο των Συμβουλίων και των Επιτροπών του Δημοσίου, από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Ως εκ τούτου, η παρουσία μου στην Συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται με την έννοια ότι θα διαβάσω ένα υπόμνημα που έχω υποβάλει νωρίτερα και αφορά την προκατακτική εκτίμηση προπολογισμού έργου μετατροπής της οδού Φιλεππά που σε οδό ήπια συγκλωφορίας. Επί της ουσίας δεν θα πάρω μέρος σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, γι' αυτό το λόγο που προανέφερα. Νοείται ότι αν υπάρχουν ερωτήσεις δεν θα τις απαντήσετε. Φόσον η Αβηδή έχει αποφασίσει αυτό το πράγμα... Καταπληκτικό. Διαδικαστικά θέλετε. Αβηδή, Αβηδή. Έχω υπερβάλλωστο Δημοτικό Συμβούλιο και το χαρτί της Αβηδή που αναφέρει αυτό το πράγμα. Διαδικαστικά ο κ. Σαξελός, μισό λεπτο. Κυρία Προέδρε, είναι πολύ σεβαστές οι αιτιάσεις του κ. Γαβριελάτου. Από την ώρα όμως που είναι εδώ ή μπαίνει το θέμα και δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τις ερωτήσεις μας οι οποίες είναι και ουσιαστικές και όχι μόνο επί του υπομνήματος αλλά και επί της ουσίας του ζητήματος, ζητάμε τότε να αναβληθεί το θέμα για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να είναι, εάν ο κ. Γαβριελάτος δεν κολλείται, να έρθει και να μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε τις σχετικές ερωτήσεις μας και τις εμβαθήσεις μας πάνω στο θέμα. Κύριε Γαβριελάτου, αυτό που ετοιμάζεστε να διαβάσετε πάντως έχει πάρει στις Δημοτικού Συμβούλια. Μπορώ να το διαβάσω και να διαβάσετε αυτό που έχει πάει είδη στις Συμβούλους. Θα μπορούσατε να είχατε ενημερώσει από το πρωί. Ευχαριστώ πολύ. Θα δώσω τις πληροφορίες που χρειάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο και εάν κρίνετε εσείς ότι χρειάζεται να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα, θα το αναβάλετε για μια άλλη συνειδρίαση. Θα απαντήσετε σε ερωτήσεις. Όχι. Σας εξήγησα τι θα γίνει. Ότι δεν απαντάτε. Επομένως αυτό που ετοιμάζεστε να μας διαβάσετε το έχουν οι Σύμβουλοι, επομένως δεν χρειάζεται να μας το διαβάσετε. Κύριε Καφεντζόπουλε, ως υπεύθυνος του τμήματος, σας ακούμε. Του με για την παρουσία σας σε κάθε περίπτωση. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα είμαι πάρα πολύ συνεπτωμένος. Νομίζω ότι το ζήτημα συζητήθηκε εκταμένα την προηγούμενη φορά και μάλιστα συζητήθηκε με μία ένταση, η οποία θα έλεγα ότι είναι δυσανάλογη με τη σημαντικότητα της απόφασης. Όχι ότι δεν είναι σημαντική για τους κατοίκους. Σημαντικότητα είναι τοπικά, αλλά σε μία άλλη μία... Παρακαλώ μπορείτε να μην τραβάτε με την κάμερα. Όπως έχω πει είναι δημόσιο το Δημοτικό Συμβούλιο και αύριο θα τα δείτε στο ίδιο βάθος. Έλεγα λοιπόν ότι κατά τη γνώμη μου ήταν δυσανάλογη και η ένταση προκλήθηκε και η αντιπαράθεση, η οποία πήρε ακραία μορφή για ένα ζήτημα για το οποίο εγκατακλείδει, θα πω αυτά που είπα και την προηγούμενη φορά, ότι είναι κάτι που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, όχι όλων των κατοίκων του Λεκανοπαιδίου, όχι όλου του Δήμου, όχι όλου της γειτονιάς του Θησίν, αλλά σίγουρα της περιοχής της οβού Φιλοπάπου και των γύρω δρόμων. Δεύτερα, είναι οικονομικά βιώσιμο με το συμπληρωματικό... Συμπληρωματική εκτείνηση προηγολογισμού που έχετε πάρει στα χέρια σας, βλέπετε ότι προ εκπιτώσεων είναι γύρω στις 50.000 ευρώ, πρώτα μου σημαίνει ότι από τις εκτιμήσεις του αρνόδου αντιρημάρχου και των υπηρεσιακών παραγόντων θα κατέβει γύρω στις 30.000 ένα ποσό πραγματικά ευτελές, ακόμα και για το προπολογισμό ολόκληρου του διαμερίσματος που είναι γύρω στις 800.000. Και τρίτον, θεωρώ ότι επειδή αυτό θα έπρεπε να κατευθύνει τις αποφάσεις μας πάντα, ότι είναι περιβαλλοντικά θετικό μέτρο. Είναι ένα μέτρο που βελτιώνει την ατμόσφαιρα στην περιοχή, την ποιότητα του αέρα, την ποιότητα του πρασίνου και ως εκ τούτου θα έλεγα ότι αποτελεί ένα πρότυπο έργο που πρέπει γρήγορα να προχωρήσουμε. Οι αντιρίσεις δράσουν κυρίως σε δύο επιχειρήματα, τα οποία θα προσπαθήσω να μην επαναληφθώ, γιατί νομίζω ότι τα είπαμε την προηγούμενη φορά, αλλά επειδή δεν έχει έρθει κάτι νεότερο, είναι και εγώ υποχρεωμένος να επαναλάβω. Συγγνώμη, επειδή ζητάτε αναβολή, δεν σημαίνει να διακόπτετε. Περιμένω από τον αντιδήμαρχο να πει δέχεται, δεν δέχεται, δεν σημαίνει. Μα δεν είναι αυτό νόητο. Κάνει εισήγηση, είπε. Καταρχήν και το θέμα τους αναβολείς, έχετε αντίρρηση. Έχω αντίρρηση, θα ήθελα να προχωρήσουμε. Θα ήθελα να προχωρήσουμε, αλλά αφήστε με να ολοκληρώσω, προσπαθώνω να πτύξω τους λόγους. Δεν βλέπω να έχει έρθει κάποιο καινούργιο επιχείρημα. Υπάρχουν δύο βασικά επιχειρήματα. Ότι γιατί να κάνουμε ένα μικρό έργο, ενώ δεν κάνουμε μια συνολική μελέτη, πράγματα όπου μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι και η ιστορία όλου του νέου ελληνικού πολιτισμού, ότι αναβάλλεται σε αυτόν τον τόπο, αναβάλλεται για πάντα, πολύ συχνά με πρόσχημα αυτό. Ας συγκροτήσουμε μια επιτροπή μελετών, να μελετήσει παντός επιστητού και μετά να κάνουμε τα μικρά, απαραίτητα βήματα. Όχι, δεν βρίσκω κανένα λόγο γι' αυτό. Το βήμα είναι ολοκληρωμένο και μπορεί να γίνει. Και δεύτερον, υπάρχει ένα συνεμοσιολογικό επιχείρημα, ότι όλα αυτά γίνονται για να ευμουνηθούν κάτι που οι παννατζίδες που έχουν ζητήσει, και αυτό είναι αλήθεια, έχουν ζητήσει να χρησιμοποιούν το parking του υπέθρου θεάτρου, το έχουν ζητήσει, τους έχουμε απαντήσει ότι δεν συμφωνούμε με την αλλαγή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ούτε πάνω από το τραπέζι, ούτε κάτω από το τραπέζι, και είναι λίγο προσβλητικό τους ανθρώπους που χειρίζονται αυτό το πράγμα, καταρχήν δηλαδή εμένα, να λέτε ότι σας κοροδεύουμε. Δεν σας κοροδεύουμε. Ως εκ τούτου θα ήθελα να προχωρήσουμε. Κυρία Πρόεδρε, εμείς καθώς ξέρετε και σας ευχαριστούμε πολύ, ζητήσαμε να έρθει εδώ ο κ. Γαβριελάτος για να συζητήσουμε το θέμα, και ζητήσαμε να έρθει και ο προτζέκτορας για να προβάλλουμε κάποια πράγματα που θέλουμε. Κατεπέκταση εμείς ήρθαμε προετοιμασμένοι να συζητήσουμε το θέμα. Η κ. Αγγελοπούλου που θα το χειριστεί είναι έτοιμη και δεν έχουμε κανένα λόγο αναβολής. Το θέμα της αναβολής προκύπτει από την τοποθέτηση του κ. Γαβριελάτου, διότι επειδή όλη η επίκληση γίνεται στο όνομα του κ. Γαβριελάτου, πώς υπογράφει το ένα, πώς υπογράφει το άλλο. Εάν ο κ. Γαβριελάτος δεν θα απαντήσει στις ερωτήσεις, λόγω της αποχής, το οποίον σέβομα είμαστε, δεν καταλαβαίνουμε πώς πρέπει να συζητηθεί το θέμα. Αυτό είναι το ζητημά μας. Εμείς ζητήσαμε να συζητηθεί, εμείς ζητήσαμε να έρθουν όλα τα σχετικά, εμείς θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα. Αλλά ο κ. Γαβριελάτος μας λέει, εγώ έχω αποχή και δεν θα απαντήσω. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Κυρία Αγγελόπουλε, δεν απευθύνομαι. Παρακαλώ, γιατί απαντάτε. Ο κ. Σοφιανός. Ο κ. Γαβριελάτος υπογράφει δύο κείμενα, το ένα με 229.000 και το άλλο με 49.000. Και φυσικά τα εισηγείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε γνώση των αρμόδιων αντιδημάρχων. Εδώ υπάρχει θέμα. Πώς έγινε ξαφνικά τα 229.000 να πάμε στα 50.000. Λοιπόν, και πώς γίνεται και την μια να υπογράφουμε και την άλλη να υπογράφουμε. Και να μην υπάρχει ερώτημα, προφανώς πρέπει να απαντηθούν αυτά, για να μην υπονοούνται διάφορα. Και να πάρει και κάποιος την ευθύνη για το τι εισηγείται. Με αυτή την έννοια, θεωρούμε ότι είναι δεδομένο πρέπει να απαντηθούν αυτά. Και από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους αρμόδιους της διοικήσεις. Κυρία Βελέτζα και μετά ο κ. Κωνσταντίν. Ναι, λοιπόν, και λόγω της αποχής, δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια συζήτηση. Η οποία μάλιστα, όπως μόλις πριν από λίγο προέκυψε βάσει των δηλώσεων του κ. Καφετζόπουλου, θα έχει ένα πολύ μικρότερο προϋπολογισμό, πράγμα που θα πρέπει οπωσδήποτε να συζητηθεί. Δηλαδή, και εμείς προτείνουμε την αναβολή για το λόγο ότι απέχει ο κ. Γαβριελάτος και για τον επιπλέον λόγο, ο οποίος μόλις τώρα προέκυψε, ότι είναι πάρα πολύ περίεργο να υπάρχει τόσο μεγάλη οικονομική διαφορά και πως, εν πάση περιπτώσει, από τη μία συνενδρίαση στην άλλη προέκυψε μία τόσο μεγάλη οικονομική διαφορά. Ως εκ τούτου η παράταξή μας συζητεί την αναβολή του θέματος, προκειμένου να έχουμε περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας. Μισό λεπτό έχουν ζητήσει και άλλο λόγο. Διαδικαστικά, ρωτήστε. Δ. Προέδρε, θέλω να σας ρωτήσω, ο κ. Γαβριελάτος πηγαίνει στην εργασία του κανονικά, ενώ εργάζεται τις άλλες ώρες. Πολύ, το πρωί τον βρήκα στην εργασία του. Η αποχή που συνίσταται. Η αποχή με το σύμφωνα με το δελτίο τύπου που μου κατέθεσε της ΑΔΕΔΙ, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΙ, καλή κλπ κλπ. Αποφασίζει τη συνέχιση της απεργίας αποχής όλων των δημασίων υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των Συμβουλίων και των Οπιτροπών του Δημοσίου. Προμηθείων, προγραμματισμού, ερτεκτονικού ελέγχου κλπ. Από τον 4η 10 μέχρι παρασκευή 19 κλπ. Τώρα, αν καλύπτεται από ποιον φορέα καλύπτει ο κ. Γαβριελάτος, δεν θα το συζητήσω. Λοιπόν, ο κ. Κωνσταντίνου, θα σας είδα. Λοιπόν, νομίζω ότι είναι αυτονόητο και από την τομπαθέτηση που έκανα στα προημερισίες διάταξεις ποια είναι τα σοβαρά ζητήματα αυτής της περιόδου, είναι οι απεργίες που γίνονται για το ασφαλιστικό. Από την ώρα που έρχεται μια εισήγηση που χρήζει απαντήσεων, γιατί όλη η κριτική που έγινε την προηγούμενη φορά και μάλιστα έχει παρέμβει ο κ. Βαρελάς βάζοντας ζήτημα το ότι εδώ χρειάζεται μια διαφορετική κοστολόγηση, βλέπουμε να έρχονται εισηγήσεις διαφοροποιημένες το είπαν και με την προηγούμενη από τις 229 χιλιάδες στις 49 χιλιάδες. Αυτό δεν μπορεί να περάσει χωρίς την εξήγηση και την παρουσία του ίδιου. Ντάς, αντιλαμβάνουμε γιατί ο κ. Καθεντζόπουλος, ο οποίος δεν συμπαθεί καμία απεργία, δεν τον αφορά αυτό το ζήτημα, εμάς μας αφορά, ζητάμε την αμαβολή και δεν, σε περίπτωση που το κάνουμε θα συμμετάχουμε, θα απέχουμε. Ο κ. Σαβραμίδες. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, θα αναγκαστώ κι εγώ να συμφωνήσω με το έτοιμα της αναβολής, με το ίδιο εύλογο ερώτημα σ' ό,τι αφορά το κόστος, διότι απ' όσο θυμάμαι κ. Πρόεδρε και τη διαδικασία, η οποία κράτησε και αρκετές ώρες στην προηγούμενη συνενδρίαση, το σημαντικό επιχείρημα ξεκίνηκε από το κόστος του έργου σε σχέση με το προπολογισμό του διαμερίσματος. Υπάρχει και το εξής ζήτημα και θα σας παρακαλούσα να το λάβετε υπόψη. Πάλι εμείς ήρθαμε προετοιμασμένοι και το ξέρετε. Υπάρχει το ζήτημα το εξής επί της διαδικασίας. Ήρθε ο κ. Τρυποδάκης, σας ευχαριστώ, και έκανε μία εισήγηση. Δεν έκανε εισήγηση, έκανε μία παρουσία της μελέτης του. Εντάξει, συμφωνούμε. Η παρουσίαση της μελέτης του κ. Π. όμως, εμείς δεν μπορούμε να τη λάβουμε υπόψη, δεν μπορούμε να τη δούμε, δεν μπορούμε να τη διαβάσουμε, διότι εδώ υπόθηκα τελείωσε. Διότι, μην ξεχνάμε ότι έχουν αργοπορίσει να έρθουν τα πρακτικά, στα οποία θα μπορούσατε να μας παραπέμψετε, λέγοντάς μας, ανοίξτε τα πρακτικά, να δείτε τι είπε ο κ. Τρυποδάκης, πώς ήταν η συνεισή του. Υπάρχει το βίντεο, πάντως. Μα θέλετε τώρα να καθίσουμε στο βίντεο να κοιτάμε το τέτοιο. Υπάρχει θέμα με τα πρακτικά. Καλώς, θα λυθεί αυτό, θέλω να πω, επί διαδικασίας, αυτό είναι το ερώτημα. Εντάξει, ευχαριστώ. Κύριε Βαρελά, ελάτε τώρα να κλείσει ο αναπληρωτής. Κύριος Καπερνάρος. Να δώσουμε άλλο ένα επιχείρημα στον κ. Βαρελά για να συμφωνήσει στην αναβολή, διότι νομίζω ότι μόνο και μόνο που αφορά οικονομικό θέμα, όχι για λόγους ευτυχσίας, δεν θύγω με κανέναν, αλλά κυρίως για λόγους πρέπειας, οίκοθεν πρέπει να αναβληθεί σε σύντομο χρόνο. Μόνο και μόνο επαναλαμβάνω που θύγεται το ΤΜΑΙ οικονομικό θέμα. Δεν καταλαβαίνω ότι είναι μονή να προχωρήσουμε. Υπάρχουν κάποιες αμφισβητήσεις, κάποιες αμφιβολίες, ή αν θέλετε υπάρχει μια επιθυμία για παροχή χρόνου μελέτης περαιτέρω και αποσαφήνισης. Πού είναι το θέμα μας? Συνεπώς η κολλησιεργία για μια εβδομάδα, για ένα μήνα, για έναν δεκαπενθήμερο δεν νομίζω να είναι αυτό το άπαν, αν σκεφτούμε τι γίνεται, τι περνάει ή τι δεν περνάει. Και γιατί τόση πρεμούρα για την κολλησιεργία της μιας εβδομάδος, να που μπορώ να το συνδυάσω εγώ επειδή είναι οικονομικό θέμα. Λέω, μια άποψη. Γι' αυτό λοιπόν λέμε αναβολή. Κύριε Πρόεδρε έχω το λόγο. Ναι κύριε Περ. Κυρίες συναδελφοί έχουν μπερδευτεί. Δεν συζητάμε για να κάνουμε ένα έργο. Συζητάμε να αποφασίσουμε πολεμικές διατάξεις στην πόλη μας. Αν θα διευρύνουμε ένα πεζοδρόμιο, δυο πεζοδρόμια στην περίπτωση, ή όχι. Αυτό συζητάμε πρώτα. Γιατί αν πούμε όχι δεν διευρύνουμε, δεν συζητάμε καθόλου καθόλου για κανένα έργο. Εάν πούμε ότι ναι θέλουμε να τα διευρύνουμε έτσι πρέπει να γίνει, αύριο θα έρθει μια άλλη εισαγγεσία που θα μας προτείνει τι έργο θα φτιάξουμε. Εάν θα βάλουμε μάρμαρα Καρίστου, αν βάλουμε μάρμαρα Διονύση, ή το έργο σαν τέτοιο. Αλλά πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε αν θέλουμε να διαβρύνουμε τα πεζοδρόμια. Αυτή είναι η αποφασή μας σήμερινη. Άρα πρέπει γλυγό να αποφασίσουμε πώς θέλουμε την πόλη μας. Αν πούμε όχι δεν θέλουμε να διαβρύνουμε, τελείωσε το θέμα. Αν θέλουμε να πούμε γλυγό, ναι πρέπει σήμερα. Αργότερα θα αργήσει και αυτό πότε θα έρθει η μελέτη οικονομικοτεχνική. Μην τα μπερδεύουμε όλα μαζί. Το μέλλον προχωράει με βήματα και όχι με εφεροβάμονες ανθρώπους. Ευχαριστούμε κ. Απαστολόπουλος. Έχει είνει πολύ στο όργο, στην πολύ κουβέντα, σε λάθος ώρα και σε λάθος στιγμή, γιατί δεν είναι η στιγμή να συζητήσουμε για το τεχνικό έργο. Η συγκυτήση είναι ο κ. Καφεντζόπουλος γιατί μιλάμε να ψηφίσουμε την μετατροπή του δρόμου σε ήπιας κυκλοφορίας. Τελεία. Πώς θα γίνει αυτό μετά. Τι τεχνικά έργα θα γίνουν. Να τελειώσει, παρακαλώ. Άρα είναι προφανώς λάθος η συγκυτήση, αλλά φάμε παρακάτω. Προχωράμε, λέω. Άρα λοιπόν η ουσία, ο πυρήνας του θέματος είναι αυτός. Όταν έρθει η ώρα να γίνει το τεχνικό έργο, να βγει η μελέτη, να βγει ακριβής προϋπολογισμός, τότε να τα συζητήσουμε. Για την ιστορία, ο προϋπολογισμός είναι μια εκτείνηση της υπηρεσίας, η οποία και κακώς ίσως αφορούσε το να ξυλωθούν τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι και να αντικατασταθούν, να είναι από την αρχή φτιαγμένοι και τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι. Ένας προϋπολογισμός, ο οποίος θα αφορούσε σποραδική αποκατάσταση, όπου είναι προβληματικό, είναι πολύ χαμηλότερος, δηλαδή είναι 49.000, αλλά δεν είναι το οποίο με την έκδοση θα πήγαινε ακόμα πιο κάτω, θα πήγαινε 30, δεν ξέρω πώς θα πήγαινε. Αλλά δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε αυτό. Η συζήτηση κανονικά πρέπει να γίνει για το ήπιας κυκλοφορίας ή μη. Αυτό θα πρέπει να ψηφίζουμε. Αλλά τέλος πάμε, επειδή η συζήτηση, η εισήγηση, έτσι όπως είναι, ίσως είναι προβληματική και εγώ εις εγώμαν είναι να βληθεί για την επόμενη φορά. Απλώς θέλω να πω το εξής, ότι δεν είναι καλογραμμένη η εισήγηση, ουσιαστικά αποδέχεται την πρόταση του κυρίου Επιτροπάγη για να εσαχθεί το θέμα προς συζήτηση. Και επειδή η πρόταση του κυρίου Τριποδάκη είχε και μία περιγραφή τεχνική, μπήκε μέσα και αυτό και γι' αυτόν τον λόγο έχει γίνει αυτή η ιστορία. Το έργο δεν είναι καν στο τεχνικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί με τη μισή σελίδα περιγραφή και προπολογισμό. Είναι καθαρά μια παρανόηση. Ουσιαστικά είναι ακριβώς η καταρχήν ψήφιση, καταρχάς που λέγει ο κύριος Αξελός, ψήφιση του αν ο δρόμος θα πάει να γίνει δρόμος ήπια συκλοφορίας, η τεχνική της μεταδροπής του, όπως πολύ καλά ξέρετε, επικύλει και το κόστος και η επιλογή των υλικών και η επιλογή της μεθόδου. Αυτό και νομίζω ότι είναι πολύ σαφές. Ο κύριος Γαβρυλάδης απλώς έκανε μία στοχεία στην εισήγηση, έτσι όπως την έγραψα. Κύριε Βαρέλα. Ναι, ναι, ναι. Εντάξει. Λοιπόν, νομίζω τώρα ότι διευκρινιστήκαν αρκετά πράγματα. Θέλω να πω μόνο ότι δεν μπορεί να αναπληθεί για την επόμενη συναιδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως στη λογική ότι η αποχή θα συνεχιστεί, δεν δείχνει να υπάρχει. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις επιτροπές του Δήμου που μετέχουνε μηχανικοί. Μάλιστα, η Οικονομική Επιτροπή το γνωρίζει κανά μη και συγκεκριμένο ερώτημα προς τη διεύθυνση ανθρώπουνοδυναμικού για να έχουμε αυτή την απάντηση. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να καταλήξουμε σήμερα μόνο, μόνο, χωρίς καμία συζήτηση για κανένα ποσό. Για καμία κουβέντα για χρήματα και πόσο κοστίζει και πόσο δεν κοστίζει. Είναι δεδομένο ότι το έργο δεν είναι στο τεχνικό πρόγραμμα και πρέπει να μπει στο τεχνικό πρόγραμμα με οποιοδήποτε διαδικασία για να προχωρήσει. Θα αποφασίσουμε σήμερα αν ο δρόμος θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Τίποτα άλλο. Σε επόμενη συνεδρίαση, στο μέλλον, θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες του κόσμου. Ναι, ναι, όλα. Ότι ο δρόμος γίνεται ήπιας κυκλοφορίας. Τίποτα άλλο. Συγνώμη. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχαμε συζητήσει και ο ίδιος ο δήμαρχος είπε ότι ετοιμάζεται συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή. Γιατί τώρα θα πάμε σημιακά, εμείς ξαφνικά, αποφασίζουμε ότι εκεί θα γίνει η πέραση κυκλοφορίας. Μπορεί να γίνει μετά. Ήρθε η μελέτη πρώτα, η συνολική, και θα δούμε τι θα λέει αυτή η μελέτη. Αυτό είναι το... Αν γίνει αυτή η μελέτη, πολύ καλό θα είναι και μακάρι, δηλαδή. Αλλά πρέπει να έρθει πρώτα η μελέτη. Γιατί να πάμε σημιακά να αποφασίσουμε αυτό, δε... Ναι, συνεχίζοντας την προηγούμενη τροποθρέτηση, θέλω να πω το εξής, ότι ούτε κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να βρεθεί λύση. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση χωρίς να υπάρχει και συγκεκριμένη οικονομική μελέτη. Θα είναι τελείως πρόχειρη και ελπής αυτή η σήγηση. Διότι τι θα γίνει, εάν αύριο μεθαύριο υπάρξει μια άλλου ύψους οικονομικού. Ένας άλλος προϋπολογισμός, ο οποίος μπορεί να είναι διπλάσσιος. Γιατί εδώ είδαμε ότι από 250 πήγαμε στα 50. Και αν αύριο δηλαδή από τα 50 πάμε στα 300 και ούτω καθεξής. Επίσης θα ήθελα να θέσω υπόψη το εξής πολύ σοβαρό ζήτημα, έτσι όπως προέκυψε. Δεδομένου ότι έρχεται από αναβολή το συγκεκριμένο θέμα και δεδομένου ότι έχουμε αυτή τη τεράστια οικονομική διαφορά, θέλω να θέσω ένα ερώτημα το οποίο έχει αυτονόητη απάντηση. Εάν δηλαδή είχε περάσει την προηγούμενη φορά η πρόταση, ο δήμος θα είχε υποχρεωθεί να δεσμευθεί να καταβάλει για το συγκεκριμένο έργο 250 χιλιάδες. Όχι. Μα έτσι πέρασε όλο το ησικητικό. Όχι, διότι δεν είναι καν στο τεχνικό πρόγραμμα. Ναι αλλά ο προϋπολογισμός ήταν αυτός. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε από τις 250 στις 50. Πού να καταβάλει κυρία Βελέτζα. Μα έγινε ολόκληρο θέμα. Παρακαλώ μην απαντάτε εσύ. Μην απαντάτε. Έγινε ολόκληρο. Μα το 250, μισό λεπτό. Το 250. Μπορείτε να μην απαντάτε όλοι στη κυρία Βελέτζα. Το 250 το ακούσαμε τυχαίατως οι άνθρωποι και σήμερα ακούσαμε 50 ή 30. Αυτό ερώτω. Λοιπόν διότι αυτό είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και μπορούσε να συνιστά και ποινικό αδίκημα. Εν πάση περιπτώση επιμένουμε στην αναβολή διότι δεν μπορεί να συζητηθεί χωρίς συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Κύριε Δρογώσσες. Ναι βέβαια ήθελα να φω ένα πράγμα. Ο ίδιος ο δήμαχος ο κύριος, δεν ξέρω αν ακούγουμε, ο ίδιος ο δήμαχος ο κύριος Καμίνης στη συζήτηση την προηγούμενη φορά είχε πει ότι δεν θέλει να κάνει η παράταξή του απλουπασματικά έργα και ότι θέλει να κάνει μια συνολική λύση με μελέτες όπως είπε και η κυρία Κελοπούλου. Αυτή τη στιγμή η ίδια παράταξή του κύριου Καμίνη φέρνει κάτι απλουπασματικό. Λέτε βλέποντας και κάνοντας. Πραγματικά δεν θέλω να αντιπαραδεθώ πολιτικά με ακραίους χαρακτηρινούς αλλά αυτό το πράγμα είναι λίγο υποπτό. Δηλαδή μία λέτε θέλουμε μια συνολική λύση, βλέπετε ότι δεν περνάει από τη δική σας παράταξη γιατί αν το θέλετε θα το είχατε περάσει την προηγούμενη φορά και τώρα έρχεται ξανά να συζητήσουμε ένα αρθήνα που έχουμε συζητήσει στους τρισσούς, ζητάμε απλώς μια αναβολή, σύσσομια αντιπολίτευση, σάρτης σύμβουλοι ακόμα και παρατάξεις. Παρακαλώ να σεβαστείτε το μια εβδομάδα είναι να δούμε ξανά να έρθει να μιλήσει και ο υπάλληλος και δεν έχουμε έφερμα καμιά κολλησιεργία απλώς αυτά που συμβαίνουν είναι λίγο παράξενα μόνο το σεβασμό. Κύριε Καφετζόπουλη και κύριε Αποστολόπουλη, ακούστε με δυο λεπτάκια μπορώ να μιλήσω. Μπορώ, ευχαριστώ. Λοιπόν, επειδή εγώ κατανοώ ότι λένε οι αντιδημαρχοί είναι σαφές και καλό θα ήταν ο κύριος Γαβριελάτος να έρθει αυτά ακριβώς που λέει ο κύριος Αποστολόπουλος να τα πει ο ίδιος ότι αφορούσε άλλο πράγμα οι 200.000, αλλά πραγματικά δεν πρέπει να μείνει κάποια σκιά ότι κι εγώ είμαστε να κάνουμε αυτό το έργο. Εγώ θα παρακαλέσω θερμά αφού λέει και ο γενικός ότι είναι λάθος το εισηγητικό να επιστραφεί, να αποσυρθεί με άλλον σαν θέμα και να έρθει ένα κανονικό εισηγητικό. Να ξέρουμε τι αποφασίζουμε. Προσωπική παράκληση. Λοιπόν, ο κύριος Αποστολόπουλος και τε κλείνει ο κύριος Καφεντζόπουλος. Λοιπόν, για να γίνει μια κουβέντα και κριτική αν κάτι είναι ακριβό ή φτεινό πρέπει να υπάρχει ένας προπολογισμός. Πρέπει να υπάρχει μια μελέτη η οποία να καταλήγει άρθρα του ΑΤΕ, τάδε, επί τετραγωνικά τάδε, ώστε να προκύψει ένας προπολογισμός, επί το οποίο θα βγουν τεύχη δημοπράτυση, θα γίνει εκτός σημείς. Η κριτική στο αν είναι ακριβό ή φτεινό, εκτός στο ότι είπαμε ότι δεν είναι η ώρα, είναι και άκερη, διότι υπήρξε ποτέ κανένας προπολογισμός και δεν το ξέρω εγώ. Δεν υπήρξε ποτέ και δεν έχει συνταχθεί. Αυτό είναι μια εκτίμηση του κυρίου Καρεβελάτου. Εκτίμηση. Δεν βγαίνει ένα έργο σε δημοπρασία με αυτόν τον τρόπο και δεν είναι ώρα να βγει σε δημοπρασία. Δεν έχει ωθεί ώρα να ολοκληρωθεί μελέτη, να υπάρξουν τεύχη δημοπράτυση και να κάνετε κριτική για το κατά πόσο είναι ακριβό ή φτεινό. Οπότε όλη η κουβέντα και η παραφυλλολογία περί του ακριβού ή φτεινού, εκτός στο ότι είναι άκερη, είναι και ανυπόστατη δεν υπάρχει μελέτη. Δεν υπάρχει μελέτη, δεν υπάρχει προπολογισμός, δεν υπάρχει τίποτα. Αυτά. Δεν θα τελειώσουμε κυρία Αγγελοπούλου. Είναι πάρα πολύ αστείο γιατί τώρα χρησιμοποιείτε τα επιχειρήματα που σας λέγαμε εμείς την προηγούμενη φορά. Σας λέγαμε τόσα θέματα είναι στο τεχνικό πρόγραμμα, γιατί ξαφνικά προτάσετε ένα πράγμα το οποίο δεν υπάρχει καν στο τεχνικό πρόγραμμα. Τώρα επικαλείστε το τεχνικό πρόγραμμα. Σας λέγαμε πού είναι τα σχέδια που μας φέρετε σε αυτό το τεράστιο προπολογισμό. Δεν έχουμε δει τα σχέδια. Πώς θα το αποφασίσουμε. Ξαφνικά λέτε βέβαια προφανώς δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τέτοιο πράγμα γιατί δεν υπάρχουν σχέδια. Μας κοροϊδεύεται τελείως εδώ μέσα. Παρακαλώ πολύ, παρακαλώ λέω. Ο κύριος βαφιάζει αδικαστικά. Λοιπόν, ακούστε να σας πω κάτι. Εάν η εισήγηση του κ. Αποσταλόπουλου είναι αποδεκτή, το κλείνουμε και δεν συζητάμε τίποτα. Πάμε λοιπόν, τουλάχιστον μία-δυο εβδομάδες πόσο θα πάει περίπου αυτό. Να το ξαναφέρομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο να το συζητήσουμε. Σήμερα δηλαδή να σταματήσει η κουβέντα εδώ. Από ότι κατάλαβα και ο κ. Βαρραάς συμφωνεί σε αυτό. Έτσι, διότι δεν είναι δυνατόν, μας είπε ο κ. Αποστολόπουλος, ότι εδώ δεν υπάρχει προεπολογισμός. Μα στο επίσημο έγγραφο της υπηρεσίας λέει ότι στο προεπολογισμό του 2015 υπάρχει γεκριμένο πίστος και κωδικό στάδε. Δεν υπάρχει. Το κλείνουμε. Πάμε σε αναβολή. Τελειώσαμε, δεν συζητάμε τίποτα. Αν, λοιπόν, κ. Πρόεδρε, συμφωνήσετε να πάμε σε αναβολή, να πάμε να το κλείσουμε. Κύριε Καπερνάρω, θέλετε να συμβληρώσετε κάτι. Μετά από αυτά που άκουσα τον κ. Βαρρελά. Κύριε Βαρρελά, είναι το αίτιον και το αιτιατών. Κύριε Βαρρελά, για να πάρουμε μία απόφαση, που βέβαια μένετε σε αυτό, για την επιχειρηματολογία σας. Συγγνώμη. Ζητώ συγγνώμη. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση, έστω και επί της αρχής, χωρίς να έχουμε μελέτη. Χωρίς να έχουμε προεπολογισμού, όπως είπε ο κ. Συνέρφος. Πώς θα πάρουμε, δηλαδή, επί της αρχής, απόφαση, ναι, αυτός ο δρόμος να αλλάξει και να γίνει αυτός. Πότε έχει ξαναγίνει στο παρέλθο να επιχειρηματολογίσουμε και να πούμε, ξέρετε, υπάρχει αυτό το προηγούμενο. Η κυρία Προέδρος είναι έγκριτος νομικός. Είναι δυνατόν ποτέ να περνούν, εδώ έχουμε και την προστασία του σώματος. Είναι δυνατόν ποτέ να περνούνε τέτοια θέματα και να λέμε, επί της αρχής, αποφασίζομαι να κάνουμε την Πανεπιστημίου, τον Πεσόδρομο, χωρίς μελέτη και χωρίς προεπολογισμό. Υπάρχει κάποιο προηγούμενο, αυτό αντίκεται στη λογική. Συνεπώς, όταν λέμε ότι δεν υπάρχει μελέτη, δεν υπάρχουν τα δικαιολογητικά στοιχεία για να οδηγηθούμε σε απόφαση, πρέπει να αναβάλετε και για λόγους ευπρέπειας θα φέρετε το θέμα όπως πρέπει, όπως απαιτείται και νομικά και ουσιαστικά, έτσι ώστε προσώπως εμείς να αποφασίσουμε τι ο καθένας προσβεύει. Τί που τ' άλλο δεν έχουμε να πω και νομίζω ότι χάνουμε τζάμπα χρόνο. Εάν θέλετε να περνάει κατά αυτήν την έννοια ο χρόνος και να λέμε «προσήλθω δημοτικό σύμβουλος τότε» και «αποχώρησε τότε» και βάζετε τους αριθμούς των θεμάτων, τότε θα φαίνεται ότι μπορεί να έρθαμε εδώ για 15 λεπτά ή για μισή ώρα. Ερχόμαστε να παραγάγουμε έργο. Εάν θέλετε να εκμεταλλευόμαστε το χρόνο, νομίζω ότι ουδής υποχρεούται στα παράλογα, να προχωρήσουμε δια της λογικής και να πούμε τέτοια θέματα, μην τα φέρνετε καν. Και αν διαπιστώσετε ότι εκλάφτους ήρθαν, τα αποσύρετε οίκοθεν. Για όνομα του Θεού μπορούμε να βρούμε άλλα θέματα, να βγάζουμε λογίδρια και να βγάζουμε δεκάρικους. Ο κ. Βαρελάς, ο κ. Γενικός έχει το λόγο. Εγώ απλώς λυπάμαι γιατί δεν ήμουνα την προηγούμενη φορά στο Δημοτικό Συμβουλείο. Κοιτάξτε, έχει δημιουργηθεί ένα θέμα, το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί, γιατί γνωρίζετε όλοι πάρα πολύ καλά τις διαδικασίες οι οποίες ακολουθούνται και τα έγγραφα τα οποία συνοδεύουν τις αποφάσεις σας, αν πρόκειται περί χαρακτηρισμού έργου και η λήψη απόφασης ανάληψης τα πάνης για να γίνει ένα έργο και να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό και επίσης υπάρχει και το θέμα τι σημαίνει οδός ήπια συγκλοφορίας. Οδός ήπια συγκλοφορίας ας πούμε μπορεί να είναι μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να χαρακτηρίσει την ταχύτητα στην περιοχή 30 χιλιόμετρα χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Δεν το φέρνω επειδή επιμένω εγώ για να συζητηθεί. Εγώ το είπα ότι είναι λάθος η εισήγηση. Απλά καλό είναι κάποιες στιγμές ας πούμε να καταλαβαίνουμε την αδυναμία της εισήγησης που κάνει μία υπηρεσία, η οποία μπορεί να την έκανε σε κάποια στιγμή που δεν ήταν πάρα πολύ καλά ή τελος πάντων κάπου μπερδεύτηκε ή οτιδήποτε. Κύριος Καφετζόπουλος. Επειδή και ώρες ώρες αισθάνομαι ότι μιλάω κοινέζικα ή κάτι τέτοιο και δεν γίνει ομοικατανοητός, να επαναλάβω κάτι. Εδώ είχαμε μία εισήγηση της υπηρεσίας για την οποία μπορώ να δεχτώ οποιαδήποτε κριτική, όπως φαντάζομαι και η ίδια υπηρεσία και ο κ. Γαμπρεαλώτης προσωπικά, αν ήτανε καλή ή κακή η μέτρια. Ποτόβων είχαμε πρόταση προς το Δημοτικό Συμβουλείο να ανοίξει κάποιος κωδικό στον προϋπολογισμό ή να εγκρίνουμε δαπάνι. Ποτέ. Ούτε στη περασμένη συνεδρίαση, ούτε τώρα. Η επιμονή μου οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο. Στο ότι κάποτε πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη των πράξεων μας και να ενεργούμε με γενναιότητα, να αισθανόμαστε ότι έχουμε δίκιο. Και όποιος είχε αμφιβολίες για την εισήγηση ή για οτιδήποτε άλλο, υπήρξαν στο προηγούμενο τρίωρο ευκαιρίες και διαδικασίες να το πει. Αλλιώς αισθάνομαι προσωπικά προσβεβλημένος από αυτή τη διαδικασία. Όπως αισθάνομαι προσβεβλημένος και από την προηγούμενη διαδικασία, που δήλωσα ανώφιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν ήξερα καν ότι κάποιος κύριος Τρυποδάκης, τον οποίο σέβομαι απόλυτα, το κάποιος οφείλεται στο ότι δεν το γνώριζα τον άνθρωπο, θα έκανε εισήγηση εκ μέρους πιανού. Εκ μέρους πιανού. Αυτή η συμπεριφορά είναι μια πολιτική συμπεριφορά, την οποία εγώ δεν μπορώ να εγκρίνω. Ως εκ τούτου θα απέχω από ποιαδήποτε ψηφοφορία για την αναβολή ή μη του θέματος. Και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μεταξύ μας. Αλάτε κ. Βαξέλα. Κυρία Πρόεδρε, κάνατε μία πολύ σοφή πρόταση και θα είχαμε τελειώσει και δυστυχώς τρώμε χρόνο. Αλλά επειδή τρώμε χρόνο, δεν πάει να πει ότι θα λέμε και οτιδήποτε δεν ενδράζεται πάνω σε έγγραφα. Εμείς τον κ. Τριποδάκη τον είδαμε εδώ τη φορά που ήρθε. Εμείς δεν γνωρίζαμε ούτε καν την υπαρξή του. Κατά συνέπεια δεν τον φέραμε εμείς να κάνει εισήγηση. Το χαρτί όμως που υπογράφει ο κ. Γαβριελάτος, η κυρία Δαγκλή και ο κ. Αναστόπουλος, η εισήγηση δηλαδή, λέει σαφέστατα για τα πρακτικά του, λέω επειδή υπόθηκε. Προϋπολογισμός δαπάνης κ. Αποστολόπουλε, από την προσμέτρηση προκύπτει οτι η δαπάνη για την κατασκευή του έργου αν έρχεται στο συνολικό ποσό των 229.161. Στον προϋπολογισμό υπάρχει εγκεκριμένη πίστοση 800.000 στον κωδικό 7334 του 1. Παρακαλώ πολύ, προτείνω λοιπόν να αποσυρθεί ούτε καν να αναβληθεί το θέμα, να αποσυρθεί και να έρθει με ένα κανονικό εισηγητικό. Ελπίζω να μην υπάρχει αντίρρηση. Παρακαλώ πολύ, παρακαλώ, παρακαλώ, σας έδωσα το λόγο, σας έδωσα το λόγο. Αποσύρετε το θέμα, λοιπόν. Παρακαλώ πολύ. Κυρία Δασκαλάκη, θέλετε κάτι? Αποσύρετε το θέμα να έρθει με ένα κανονικό εισηγητικό, ναι κύριε Πρόεδρε. Παρακαλώ πολύ, άσχετα αν αποσύρετε ή όχι, την αναβολή ή την μη αναβολή δεν συζητώ εγώ αυτό. Θέλω να σας παρακαλέσω... Σας ακούω, θέλω να σας παρακαλέσω κάτι. Επειδή συστατικό στοιχείο της όλης διαδικασίας είναι η εισήγηση, όπως είπε και ο Αντιδήμαρχος ο κύριος Καφεντζόπλος, που δεν έγινε εκείνο, αλλά έγινε από άλλο πρόσωπο, ίσως αναρμόδιαλα, είναι η εισήγηση. Επίσης η υπηρεσία μας έχει ό,τι γράφει, το γράφει διαρκώς, αναφέρεται σε αυτή την εισήγηση. Έχω παρακαλέσει να προσκομιστεί για λόγους στοιχειρόδους δεοντολογίας αυτή η εισήγηση, που έγινε εδώ πέρα από τον ενδιαφερόμενο αρχιτέκτονα. Και πρώην αντιδύνωχο μάλισταν Αθηναίου που έχει μια ευξημένη γνώση των διαδικασιών. Δεν επιτρέπεται μετά από 20 περίπου μέρες να μην έχει έρθει με διάφορες δικαιολογίες. Δεν το θωρώ ηθικά έντιμο αυτό το πράγμα. Πρέπει να προσκομιστεί εδώ πέρα. Νομίζω κανείς δεν φανταζότανε ότι ήλθε, είδε και έφυγε. Άρα λοιπόν ο κ. Στρυποδάκης πρέπει να μας δώσει αυτά τα κείμενα, τα οποία τόσο αναλυτικά του επιτρέψαμε και καλώς μας τα ανέπτυξε. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι πραγματικά μεγάλη προσβολή προς το σώμα και σε κάθε ένα από μας ξεχωριστά. Άσχετα από το αν θα ψηφίσω υπέρ ή κατά αυτής της ιστορίας. Αλλά δεν μπορεί. Κύριε Προβατά σας έχω ενημερώσει, εν πάση περιπτώσει. Το ξέρω, το ξέρω. Ότι δεν μας το δίνει. Προχωράμε. Έχουμε εγκρίνει και το 9, αν δεν κάνω λάθος, έτσι. Το θέμα 10 ολική αφαίρεση μουργιάς από την οδό Βικέλλο 8. Εγκρίνει το μόφωνα. Ωραία. Υπάρχουν κατά. Και εμείς, κύριε Πρόεδρε, και το 10 και το 11. Δυό λεπτάκια. Είστε κατά. Μάλιστα. Πείτε μου πόσες είστε κατά. Ένα, δύο, τέσσερις, πέντε, έξι, εφτά. Εφτά. Εφτά. Με επτά κατά εγκρίνει τα καταπλειοψηφία. Το ίδιο και το 11. Πρόεδρε, μισό λεπτό. Εμείς συμφωνούμε, αλλά με την αντικατάστασή της, με δέντρο ίδιας ηλικίας. ίδιας. Αυτό δεν λέει. ίδιας ηλικίας. Σημειώνεται στα πρακτικικά. Με δέντρο ίδιας ηλικίας, πώς θα το υπολογίσουμε. Υπολογίζεται. Υπολογίζεται. Λοιπόν, σημειώσατε. Ναι, ναι, ίδιας ηλικίας. Εντάξει, το 12 η έγκριση, παρακαλώ, παρακαλώ πολύ μπορούμε σήμερα, κυρία δασκαλάκι, Εάν μου ξαναπείτε ότι καθυστερούμε τα δημοτικά συμβούλια, ελάτε εσείς να διευθύνετε. Πήγαινετε και ακατεύω εγώ να μιλάω συνέχεια από κάτω. Πώς θα γίνει, δηλαδή. Έγκριση για αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΚΕΑΔΑ. Αφορά, κυρία Κατσούλη, με δυο κουβέντες, για την πρόσβληψη μόνη μου προσωπικού. Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Όπως έχουμε πει και άλλη φορά και σας έχω ενημερώσει, ότι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου της Αθήνας έχει εκπονήσει από το 2010 ο οργανισμός ευαιρικής υπηρεσίας 79 θέσεων. Λόγω των μέτρων των δημοσιονομικών και της απαγόρευσης πρόσβληψης προσωπικού, είχαν μείνει κενές όλες αυτές οι οργανικές θέσεις. Το 2012 με το 4024 καταργήθηκαν 61 θέσεις και είχαν μείνει 18. Εξ' αυτών οι 9 ήταν 2ΤΕ δικητικού λογιστικού και 7ΠΕ δικητικού λογιστικού. Μετά την εγκύκλιο τέσσερα από το Υπουργείο Ουστηρικών, έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε τακτικό και μόνιμο προσωπικό μέχρι 10 θέσεις, αρκεί να είναι ΠΕ και ΤΑΦΕ. Θεωρήσαμε ότι ήταν υποχρεωσή μας να υποβάλλουμε αυτό το αίτημα και να εγκριθεί η πρόσβληψη προσωπικού και το Ιδρύμα αποκτυζεί δικό του προσωπικό. Χρειάστηκε λοιπόν να γίνει σχετική αναμόρφωση, διότι στον 60 που αφορά αμοιβές δικητικού προσωπικού δεν υπήρχαν ποσά και έπρεπε να βάλουμε. Υπάρχει μεντήρηση από κάποιον συνάδελφο, κ. Ζαξελός. Εγώ θέλω να ρωτήσω κ. Πρόεδρε, υπάρχουν δύο αποφάσεις. Η μία είναι ομόφωνη και η άλλη είναι καταπληροψηφία. Καταπληροψηφία πρέπει να είναι για τον προϋπολογισμό προφανώς και ομόφωνη για την πρόσληψη. Απλώς η πρόσληψη δεν περνάει από το Δημοτικό Συμβούλιο, πηγαίνει μέσω της υπηρεσίας του Δήμου κατευθείαν στο Υπουργείο. Μόνο την αναμόρφωση συζητάμε. Άρα καταπληροψηφία με αποχή 3, 4, 5, 6, 7, 8 αποχές. 9, 10 αποχές. Εντάξει, εγκρίνεται καταπληροψηφία. Η τροποποίηση... Τι ψηφίζετε κύριε Καπερνάρω? 9. Άρα 9. Ωραία. Το 13 η εκλογή, όμως η τροποποίηση της πράξης μας για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, αποχώρησε η κυρία Γιαννηματά και προτείνεται από την παράταξη του κυρίου Σπιλιοτόπουλου ο κύριος Γρηγόριος Λέων. Τι? Έπρεπε να φύγει, είχε μια κοινωνική υποχρέωση. Και με παρακάλεσε να πω εγώ το όνομα. Εγκρίνεται ομόφωνα? Εγκρίνεται ομόφωνα. Το 14, τροποποίηση 1377, του 14 πράξεις μας για τον Οπανδά, αποχώρησε ο κύριος Χάρης Σαβίδης και προτείνεται στη θέση του να είναι η κυρία Ερυφήλη Μαρονίτη. Εγκρίνεται ομόφωνα επίσης ή είναι από την βουλειοψηφία. Εγκρίνεται ομόφωνα. Με αποχή ποιος? Κυρία Βελέτζα, δύο. Δύο αποχές, ο κύριος Κωνσταντίνου και η κυρία Βελέτζα. Κυρία Βελέτζα. Ναι κύριε Αξέλα. Ψηφίζουμε, δεν υπάρχει θέμα. Άλλο ήθελα να πω ότι και εγώ έχω έναν φίλο, γιατρό, παιδοχειρουργό, που βρήκε δουλειά στο ΩΜΑΝ. Αυτά θα ζήσουμε. Εάν βρείτε δουλειά και για μας, φεύγουμε και εμείς, ξέρετε. Σαουδική Αραβία και Κατά. Τι να κάνουμε. Θα δουλεύει εκεί. Λοιπόν, το 15, μετάβες του Δήμαρκου, Θεσσαλονίκη, 19 και 20 Φεβρουαρίου, για τη Διεθνή Μαρτυρία. Υποθέτει ο κύριος Κωνσταντίνου. Υποθέτει ο κύριος Κωνσταντίνου. Υποθέτει ο κύριος Κωνσταντίνου. Θεσσαλονίκη, 19 και 20 Φεβρουαρίου, για τη Διεθνή Μερίδα του Συνυγόρου. Εγκρένει το μόφωνα. Κατά. Κυρία Βελέτζα. Κατά, ένα κατά. Τα ξέρετε, δήμαρκο Θεσσαλονίκη για το Συνήγορο του Πολίτη. Και εμείς, κυρία πρόεδρε, κατά είναι θα βεβαίως, το έχουμε πει αυτό. Τρία. Τέσσερα. Και εσείς, κυρία Εδρογός. Τρία λοιπόν, τέσσερα κατά. Το 16, μετά, βαστιβοστόνη της κυρίας Μιριβίλη. Ποιοι έχουν αντίρρηση? Δύο κατά, τρία. Η κυρία Μιριβίλη, εμείς θα ψηφίσουμε, διότι η κυρία Μιριβίλη μας έστειλε ένα αναλυτικό κείμενο ενημερωτικό για το τελευταίο και επειδή σεβόμαστε τις αρχές μας και έχουμε πει όποιος μας θέλει θα το ψηφίζουμε, βεβαίως θα το ψηφίσουμε. Εγκρένει τα καταπλαιοψηφία με τέσσερα κατά λοιπόν. Το 17, διάθεσθαι να πάνεις πως σου 90 ευρώ εγκρέντ ομοόφωνα. Πού να ξέρω τώρα, τι να σας πω. Πάντως όχι αν το βρω τον ευρωταπείο. Να το ρωτήσουμε και να σας ενημερώσουμε. Λοιπόν το 18, αποστολή ετοιμάτων σχετικά με την πρόσβληψη τακτικού προσωπικού για το 2016, εγκρέντ ομοόφωνα. Το 19, αποδοχή πρακτικής άσκησης της κυρίας Αντωνοπούλου Κωνσταντίνας. Να κρατηθεί το 20. Ελάτε κύριε Λάμπρου. Κοιτάξτε, η σύσταση του οργανισμού, η οποία είναι απαράδεκτη εδώ και πολλά χρόνια, μας οδηγεί τώρα μια ευκαιρία που είχε ο δήμος να πάρει γιατρό εργασίας, να μην μπορούμε να πάρουμε. Και ο δήμος έχει σε υπερεσίες, ας πούμε, πώς τις λέμε, όπως είναι η καθαριότητα, το πράσινο, νικροταφία και λοιπά, που είναι εχμείς υπερεσίες. Σήμερα υπάρχει ένας γιατρός, που δεν είναι γιατρός εργασίας, με άλλη ειδικότητα που κάνει χρέη γιατρού εργασίας και τους δύο που έχουμε πάρει τώρα με το 11-12 μήνωμα. Λοιπόν, λέω ότι πόσο βρίσκουμε μπροστά μας αυτές τις ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, δηλαδή να έχουμε ένα οργανισμό που να μην έχει βασικές και τώρα μην μπορούμε να πούμε, πάρτε έναν δύο γιατρούς εργασίας μόνοι μου που δίνετε μια ευκαιρία τόσο σοβαρά προβλήματα ας πούμε σε αυτές τις υπερεσίες εχμείς. Θα ψηφίσουμε, γιατί και οι άλλες ειδικότες είναι σοβαρές, αλλά λέω κοιτάξτε το θέμα αυτό του οργανισμού. Και να υπενθυμίσω ότι το πετσόκομα των οργανισμών που έγινε το 12, με τον κ. Μανιτάκη τότε Υπουργός Εσωτερικών και η κυβέρνηση Σαμαρά, για να θυμιμόμαστε και τις πολιτικές ευθύνες των τριών κομμάτων αυτών, που τότε πετσοκόψανε ένα σωρό και στον Γιαδά που έχει 10 δικαίωμα και παίρνει 9 γιατί δεν έχει θέσεις. Γιατί του είχαν κόψει 61 θέσεις από τις 78. Αυτό ήθελα να πω. Δεν έχει να κάνει με το τι κάναμε εμείς, αλλά υπέρχουν συγκεκριμένες διατάξεις που εφαρμόσαμε για την κατάρκυση καινών οργανικών θέσεων και μπορούσα να προβλεπτώνουν μόνο θέσεις, η δόχα αν θυμάμαι καλά. Λοιπόν, άρα εγκρέντ ομόφωνα το 18 και το 19, το 20 ο κύριος Γενικός, υπάρχει αντίρρηση καταρχήν? Υπάρχει αντίρρηση για το 20, εγκρέντ ομόφωνα. Το 21, διόρθωση της 1552 πράξεις μας, αντικαθίστατη κυρία Αναστασοπούλα από την κυρία Σεραφείμ, εγκρέντ ομόφωνα. Το 22 ορισμός του κυρίου Παπαγιαννάκη, ελάτε κυρία Βελέτζα, κατά ή απέχετε, είστε κατά. Λοιπόν, με ένα κατά το 21, το 22 ορισμός του κυρίου Παπαγιαννάκη ως τακτικού μέλους στο Εθνικό Συμβούλιο Κατά του Ρατσισμού, με αναπληρωματικό τον κύριο Αχμετ Μωάβια, μέλους του ΣΕΜ, εγκρέντε κατά πλαιοψηφία με κατά της κυρίας Βελέτζα. Το 23, κάντε λίγο ησυχία, θα αργέσουμε, έκριση μικρές κλίμακας τροποποίησης του ταφολογίου του τρίτου κημητήριου, υπάρχει αντίρρηση, εγκρέντ ομόφωνα. Συγγνώμη να ρωτήσουμε κάτι. Συγγνώμη το που ρωτάω, αλλά δεν ανακατεύουμε αυτά τα θέματα. Το ταφολόγιο είναι η αποτύπωση των τάφων. Το 24, μετατροπή οικογενειακών τάφων σε τρίτους ταφείς, εγκρέντ ομόφωνα. Το 25, εγκρέντ ομόφωνα. Το 26, αναμόρφωση προϋπολογισμός. Το 26, υπάρχει συμπλήρωση, κύριε Μπρούλια, κάτι, όχι, καταπλαιοψηφία, προϋπολογισμός είναι. Αυτό, πείτε μου πώς ψηφίζετε. Κατά είμαστε εμείς, κυρία Πρόεδρε, εμείς είμαστε κατά. Ένα, δύο, τρεις, τέσσερα κατά. Πέντε κατά και πόσες αποχές, μία αποχή. Εγκρέντε καταπλαιοψηφία. Για το 26 λέτε, για την αναμόρφωση. Ναι. Τι είστε. Εγώ είμαι υπέρα, αφού ξέρετε. Όχι, δεν ξέρω. Το 27 έγκριση της έκθεσης εκτέλεσης προϋπολογισμού τετάρτου τετραμίνου, τριμίνου, συγγνώμη, καταπλαιοψηφία με πόσα κατά, πέντε, έξι, εφτά κατά. Μάλλον δύο, τρία, τρία κατά και τέσσερις αποχές. Το 28 ορισμός δύο δημοτικών συμβούλων, εγκρένει το μόφωνο. Ο κύριος Αγγελόπουλος και η κυρία Γκούμα. Ο κύριος Αγγελόπουλος και η κυρία Γκούμα και αναπληρωματική. Να τα δώσουμε αύριο. Αύριο ή συνεννοηθείτε μου πως είναι και από την αντιπολίτευση. Ωραία. Το 29 παράταση δύο είναι. Θέλει και δύο αναπληρωματικούς. Μετά των αναπληρωματικών τους. Θέλει και δύο αναπληρωματικούς. Παράτασης απαλλαγής αποτέλει καθαριότητας για το απόλων αττικό, εγκρένονται ομόφωνα. Το 30 επιστροφές μέχρι και το 69 είναι ακυρός στα άλλα. Μέχρι και 79 υπάρχει αντίρρηση, εγκρένονται ομόφωνα. Το 80 τροποποίηση διαφόρων εγγραφών, εγκρίνεται ομόφωνα. Το 81-82 εγκρίνονται ομόφωνα. Από το 83 έως και το 123 εγκρίνονται καταπλαιοψηφία με αποχή. Με τέσσερες αποχές. Τέσσερες αποχές, πέντε και ο κ. Κωνσταντίνου. Εγκρίνονται καταπλαιοψηφία λοιπόν. Το 124 είναι απλώς ανακοίνωση. Οφείλουν να το ανακοινώσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλουμε να ρωτήσουμε το εξής. Εδώ θα επιβληθούν κυρώσεις, θα ακυριχθεί έκκλητος ο εργολάβος. Τι λέει η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, γιατί έχουμε μια απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου εδώ. Δεν φαίνεται αυτό μέσα. Τι δεν φαίνεται κυρία Πρόεδρε, πότε δεν φαίνεται. Παλιότερα. Ο κ. Αποστολόκλος δεν είναι εδώ από τη στιγμή. Να το κρατήσουμε λίγο να σας απαντήσει. Καταρχήν, ανακοίνωση είναι, δεν αποφασίζουμε. Εντάξει. Κυρία Πρόεδρε, ανακοίνωση μεν, αλλά πρέπει να ξέρει το σώμα, δεν πρέπει. Έχετε δίκιο, αλλά δεν είναι κάτι που το κάνουμε εμείς. Το κάνει η υπηρεσία, απλώς ενημερώνει το σώμα. Παρακαλώ, λοιπόν, το 125 έκρυψη μελέτης, ελάτε. Εμείς ζητάμε την αναβολή, γιατί δεν έχει το διαβιβαστικό. Να δούμε γιατί η διάλυση. Είναι απλή ανακοίνωση πάντως. Αν δείτε, λέει ανακοίνωση. Και εμένα μου φάνηκε περίεργο. Άμα είναι απλή ανακοίνωση, απέχουμε εμείς. Δεν ψηφίζουμε καν. Είναι ενημέρωση του σώματος. Πρέπει να ήταν ενημέρωση. Να ρωτήσω κάτι, γιατί έρχεται τώρα από το 2011. Γιατί αν διαβάζει το εισηγητικό έχουν μεσολαβήσει διάφορα μέχρι τώρα. Τώρα τι να σας πω, υπηρεσία το στέλνει. Πάντως, κυρία Πρόεδρε, ένα λεπτό, δεν είναι έτσι. Έχει δίκιο και η κυρία Κηλοπούλη που ρωτά. Και ο κιος Λάμπρο που λέει, απέχουμε, ένα λεπτό. Να επανέλθει στο επόμενο. Διότι λέει στο 12, κυρία Πρόεδρε, την πράξη 2.49 του 2011 του ελεγκτικού συνεδρίου. Κατά συνέπεια υπάρχει πράξη του ελεγκτικού συνεδρίου. Αυτό ρωτάμε. Ωραία, η οποία δεν επισυνάπτεται λέει. Μάλιστα. Ωραία, αναβάλετε επόμενος το 124 και θα γίνει ενημέρος σε επόμενο. Το 125, υπάρχει αντίρρηση, εγκρίντο μόφωνα. Και εμείς, κυρία Πρόεδρε. Αποχή. Ωραία, ένα, δύο, τρία, τέσσερα. Και ο κ. Καπερνάρος. Έξι αποχές το 126. Το 127. Το 126. Ναι. Έχετε δίκιο. Το 125. Το 126. Αποχή, κυρία Πρόεδρε. Είναι συγκρότηση επιτροπών, έτσι. Το 26 και 27 είναι συγκρότηση επιτροπών. Αποχή και στα δύο, κυρία Πρόεδρε. Με νέα αποχές. Το 124. Έχετε τη δυνατότητα να δώσετε ενημέρωση, να το δούμε λίγο, μια και ειρθό αντιδήμαρκος. Το 124. Αφορά τη διάλειση μιας... Ναι. Πείτε μας τι είναι. Είναι μια σύμβαση, η οποία έρχεται από παλιά, από το 10, αν θυμάμαι καλά, η οποία όταν ήρθε η υπογραφή, είδα ότι η δουλειά έχει χτυπηθεί, να το πω έτσι, σχεδόν δεν έχει χτυπηθεί καθόλου. Δηλαδή, ο ανάδοχος είχε προκύψει μία έκκλωση, αν θυμάμαι καλά, 4% Αυτή τη στιγμή, με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, για μία εργολαβία 800.000, αν θυμάμαι καλά, θα αναμέναμε μία έκκλωση της τάξης του 40-50%. Δηλαδή, το δήμως θα εξοικονομούσε δημόσιο χρήμα 400.000 περίπου. Οπότε, προκειμένου να εκτελεστεί αυτή η δουλειά με μία έκκλωση, η οποία ήταν ανείπαρκτη, είπα να καταργηθεί να σταματήσει, να μην πάμε στην υπογραφή της σύμβασης και να σταματήσει να διαλυθεί η εργολαβία, τόσο ώστε να λυτώσουμε τα μισά λεπτά, τα 400.000. Για αυτό το λόγο και συμβούμε να μην διαλυθεί η σύμβαση. Κύριε Σαξελός, επομένως το συζητάμε σήμερα. Ωραία. Ναι, ναι. Τα ερωτήματα που βάλαμε, κυρία Πρόεδρε και κυρία Αντιδήμαρχε, είναι ότι αν θα επιπληθούν οι νόμιμες κυρώσεις, αν θα εκηρυχθεί έκκλωτος ο εργολάβος, τι λέει η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, η οποία αναφέρεται εδώ, η 249 του 2011, ρώτησε και η κυρία Αγγελοπούλου γιατί έρχεται τώρα από το 2011 σήμερα το 2016 και αναφέρει πράξη του ελεγκτικού συνεδρίου, η οποία δεν επισυνάπτεται. Δεν υπογράφεται η σύμβαση. Λέω να μην υπογραφεί η σύμβαση. Από το 2010 δεν ξεκίνησε ποτέ. Ήρθε να ξεκινήσει τώρα. Όταν έφτασε σε μένα για να την υπογράψω, είδα ότι ουσιαστικά το έργο είτε ήταν φτιαγμένο, δηλαδή δεν υπήρχε ενταγωνισμός τότε, να τα λέω στην καθομονημένη δηλαδή, και είδα λοιπόν ότι ο ανάδοχος ουσιαστικά δεν προσέφερε καμία έργο. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος λοιπόν, εισηγούν να διαλυθεί, γιατί αυτή τη στιγμή, αν ξαναεπαναποκριληθεί, θα κάνουμε τη δουλειά με τα μισά λεφτά. Απλά πράγματα. Μήπως ήταν προσυμφατικός έλεγχος. Μπορούμε να το αφήσουμε. Μπορούμε να τους άλλους έχει πάρει το χρόνο για να σταματήσει, δεν γίνει αυτό. Μην το ταλαιπωρούμε. Και στο 127 τα είπαμε έτσι. Το 128 η αναμνυστική στήλη και ο ΕΝΕ στο. Στον Βαρβακείου. Στον Βαρβακείου. Αυτό είναι κύριε να το κρατήσουμε, να το αναβάλουμε. Λοιπόν αναβάλετε το 128, το 129. Θα σας πω. Φαίνεται από την κανονιστική που είχαμε ψηφίσει ότι πρέπει να έχει προηγηθεί μία διαβούλευση με τη γειτονιά. Και λέω κύριος Γεωργά Καράκος, δεν φαίνεται αν έχει γίνει. Όχι να είμαστε βέβαιοι ότι νομίμως αποφασίζουμε. Λοιπόν το 129 έως και 134. Υπάρχει αντίρρηση. Αποχές εμείς σε όλα. Στο 130 εσείς απέχετε. Άρα, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε αποχές και τρία κατά. Εμείς 129, 130, 131. Δυό λεπτά για να βγάλουμε άκρη. Δεν βολεύει έτσι λοιπόν. Με συγχωρείτε. Το 129 εγκρίνει το μόφωνο. Αποχή τρεις αποχές, τέσσερις, πέντε αποχές. Έτσι, κατά πλαιοψηφία. Το 130. Αποχή κύριε Πρόεδρε. Ένα, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε αποχές και τρία κατά. Και τρία κατά. 131. Αποχή κύριε Πρόεδρε. Τέσσερις αποχές, πέντε. Πέντε αποχές και ειδήλος του κ. Λάμπρου καταγράφει και στα πρακτικά. Το 132 το ίδιο. Αποχή κύριε Πρόεδρε. Αποχή, τέσσερις αποχές. Πέντε με τον κ. Κωνσταντίνου. Εγκρίνεται κατά πλαιοψηφία. Το 133 το ίδιο. Ελάτε. Ελεύθερα. Πείτε μου, σας παρακαλώ. Εγκρίνομαι, ας πούμε, το 132 που είπατε. Έγκριση για τη χορήγηση παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου, κατασκευή αποχαιτευτικών δικτύων, ακαθάρτων και των συνδέσεων, των ακινήτων, έκτης κλπ. Τι σημαίνει αυτό το αοριστολογικό στερεότυπο. Γιατί δεν έγινε η κατασκευή αποχαιτευτικών δικτύων και ζητάμε έγκριση για τη χορήγηση παράτασης. Δεν πρέπει να αντιλογηθεί γι' αυτό. Το ξέρουν δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι που αυτή τη στιγμή λέμε ναι ή όχι ή απέχουμε. Δεν πρέπει να έχουμε έναν δικαιολογητικό λόγο, τυπικό. Λόγο αυτού, λόγο αυτού, λόγο αυτού. Παρετάθει λόγω αυτού, παρετάθει λόγω αυτού. Όχι δεν λέει, δεν λέει εδώ τίποτα. Κατασκευή αποχαιτευτικών δικτύων, ζητούμε δηλαδή, εγκρίνουμε για τη χορήγηση παράτασης της συνολικής προθεσμίας περιέωσης, ένα έργο που έπρεπε να περιωθεί δεν περιώθηκε και θέλετε εσείς να εγκρίνουμε την παράτασή του. Ποιος λόγο, ποιο είναι αυτό, λέει μπλα μπλα εντός αυγικών κατασκευή αποχαιτευτικών δικτύων, ακαθάτων και λοιπά. ΕΣΠΑ επιχειρησιακό προγραμματικής, δηλαδή είναι ΕΣΠΑ. Δεν πήγαμε το ΕΣΠΑ. Ποιος είναι ο λόγος, θέλω να μάθω το λόγο που θα ψηφίσω την έγκριση της παράτασης της περιέωσης. Λοιπόν, το έργο δεν έγινε κατά τη διάρκεια, τη χρονική διάρκεια του προηγούμενου ΕΣΠΑ, έχουμε έρθει σε επαφή με την περιφέρεια η οποία το έχει εντάξει στο τεχνικό της πρόγραμμα. Θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια, δηλαδή. Λοιπόν, πρέπει για διαδικαστικούς λόγους να υπάρξει παράταση ούτως ώστε ο ανάδοχος, το σχήμα δηλαδή, πήγε να λάβει το έργο, το οποίο δεν χρηματοδοτήθηκε με τα κάπιντα κοντόλοκα και όλα αυτά και ανακαστήκαμε, δεν μπορέσε το έργο να περιοθεί μέσα στις υποθεσμίες, για να γίνει και να απολαύσουμε η Δημότητα Αθήνα σε αυτό το έργο, έχουμε έρθει σε επαφή με την περιφέρεια, έχει ενταχθεί επίσημα στο τεχνικό της πρόγραμμα, θα το κάνει δηλαδή, απλά για διαδικαστικούς λόγους στο μεσοδιάστημα μέχρι να υπογράψουμε την προγραμματική με την περιφέρεια και να χρηματοδοτήσει και να κατασκευάσει το έργο, θα υπάρξει μια απαράδειστη διαφορετικά οργολάβος, είναι ξεκρέμαστος που είναι ο ανάδοχος αυτή τη στιγμή, άρα λοιπόν παρατείνεται, είναι σε ισχέδη δηλαδή η σύμβαση που έχουμε τον εργολάβο, θα υπογράψουμε την προγραμματική με την περιφέρεια, θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου και όλα καλά. Αυτό που θυμάμαι κύριε συνάλφα είναι ότι εγώ καλούμε να ψηφίσω ναι, εγώ δέχομαι ότι αυτό που λέτε είναι γεγονός, πρέπει εγώ να εγκρίνω να ψηφίσω ναι για πράγματα που δεν είναι στο γνωστικό μου περίο και είναι στο δικό σας. Δηλαδή, με δύο λέξεις, συμπυκνωμένες έννοιες, δεν βάζετε μία συμπυκνωμένη έννοια να ξέρουμε γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ναι στην έγκριση της περιόσως. Αυτά τα πράγματα, όταν γίνει κάτι, το λέω, δεχτείτε σας παρακαλώ, προς προστασία του σώματος, εάν γίνει μία φορά κάτι, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι που θα ψηφίσουμε έγκριση για οτιδήποτε θέμα. Εάν βγει από εδώ ένα πλημέλημα να βγει, είμαστε συνυπεύθυνοι, γιατί λέμε ναι που έπρεπε να το έχουμε ψάξει και άντε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αλέφαντες ως Δημοτική Συμβουλή. Πρέπει λοιπόν διαδικαστικά να μπουνε δύο σειρές επεξηγηματικές, όπως το είπατε δύο σειρές, διότι είναι θέμα περιφέρειας, η περιφέρεια θα το εντάξει μας είπε εντός ενός μηνός και είναι καθαρά διαδικαστικό. Να ξέρω τι ψηφίζω. Κύριε Αποστολόπουλε, τελειώσατε κύριε Καπερνάρο. Τελειώσα ευχαριστώ. Κύριε Ζλαμπλου, να απαντήσετε μετά κύριε. Επειδή είναι από τα λίγα εισηγητικά που είναι πέρα εστατωμένο και δεν τα διάβασε ο κύριος Αντιδήμαρχος, δεν είναι από τα capital control. Το ένα είναι η εφορία αρχαιοτήτων. Όχι λέω, δεν αναφέρεται πουθενά το capital control, αυτό λέω. Το ένα είναι η υπόθεση της εφορίας αρχαιοτήτων που καθυστέρησε τα έργα και το δεύτερο είναι ότι δεν έχει πληρωθεί ο πρώτος ειδικός λογαριασμός, δηλαδή του χρωστάμε τον ανθρώπου. Γι' αυτό έκανε διακοπή εργασιών και γι' αυτό ζητάμε την παράταση. Θέλει κανείς άλλος να μιλήσει. Ωραία. Λοιπόν, το 132 ποιοι είναι υπέρ, ποιοι είναι εκατά, ποιοι είναι αποχές. Αποχές 4, 5. 5 αποχές. Το 133 είναι ομόφωνο αποχές. Αποχή. Αποχές, 4 αποχές. Το 134 είναι ομόφωνο αποχές. 4 αποχές. Είναι έγκριση δικαιολόγησης των αποσιών του κ. Κασιδιάρου και του κ. Πλεύρη. Υπάρχει καμία αντίρρηση? Ομόφωνα. Το 130... Ε, μετά το είπατε. Μάλιστα. Κατά ο κ. Κωνσταντίνου, κατά πλειοψηφία. Το 136, έγκριση της ονομασίας της πλατείας, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ζαφυροπούλου, Ζαχαρία Παπαντονίου και Καβάφη, σε πλατεία Σταύρου-Νιάρχου. Η πλατεία αυτή είναι ανώνυμη. Η κ. Κωνσταθάκου θέλει να προσθέσει κάτι ως εισηγήση. Μάλιστα. Ο κ. Σοφιανός. Με συγχωρείτε. Κ. Σοφιανέ, με συγχωρείτε. Α, εντάξει, ο κ. Σοφιανός. 4 δημοτικές κοινότητες καταψηφίζουν ομόφωνα. 2 δημοτικές κοινότητες καταψηφίζουν κατα πλειοψηφία. Μία, η πέμπτη, δυστυχώς λόγω απουσίας του δικού μας διαμερισματικού, ισοψηφεί και ουσιαστικά με την ψήφο του προέδρου παίρνεται απόφαση. Δηλαδή έχουμε όλες τις δημοτικές κοινότητες να καταψηφίζουν να καταψηφίζουν αιτιολογικό που λέει το εισηγητικό και έρχεται πρόταση να ονομάσουμε την πλατεία Σταύρου-Νιάρχου. Την άλλη να την ονομάσουμε Ωνάση. Την άλλη Λάτσι. Να πιάσουμε όλους οι φοβλίστες. Λοιπόν, δεν το κατάλαβα αυτό κυρία Τραφυροπούλου και να μην κάνουμε διαλόγα, αλλά επειδή η δική σας ψήφο ψήφισε διπλή και είναι η μόνη δημοτική κοινότητα που η ισοψηφία έγινε πλειοψηφία. Με ποιό να το πω έτσι και δημοκρατική νομιμοποίηση από τις κοινότητες έρχεται αυτή η πρόταση. Όλες το απορρίπτουν. Γι' αυτό καταψηφίζουμε. Έχει ζητήσει το λόγο ο κύριος Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του 5ου διαμερίσματος. Κυρία Αδαμόπουλε, ζητήσατε να μιλήσετε. Και η κυρία Δασκαλάκη. Δεν μιλήσε καθόλου σε μας. Ωραία. Η κυρία Δασκαλάκη. Συγγνώμη. Να εξηγήσει κύριε Πρόεδρε, να συγχωρείτε. Γιατί λένε δεν έχουν πάρει. Είναι από τις προηγούμενες θητίες η αποφάση των διαμερισμάτων και είναι ομόφωνα απορριπτικές ή πλειοψηφικά απορριπτικές. Δεν γνωρίζω τα επιχειρήματα των προηγούμενων αποφάσεων, αλλά απαντώντας μόνο στο επιχείρημα του να βγάλουμε, τότε να ονομάσουμε και τους και άλλους χώρους, ο Νάση και η Λάτση και τα λοιπά, θα πω ότι συμφωνώ με τον κ. Σοφιανό και προτείνω να αποχαρακτηρίσουμε το βαρβάκιο, το ζάπιο, το σίτσιο, να τα αποχαρακτηρίσουμε όλα. Ευχαριστώ. Η κυρία Γκούμα. Το έτοιμα αυτό... Να διευκολύνω τη διαδικασία. Το έτοιμα αυτό είχε σταλεί σε όλες τις κοινότητες και ρωτούσανε εάν υπάρχει πλατεία στις κοινότητες ώστε να ονομαστεί στα βρουνιάρκου. Και απαντήσαμε, τουλάχιστον οι τρίτοι που ήμουνα πρόεδρος εδώ, ότι δεν έχουμε πλατεία που να μπορέσουμε να την ονομάσουμε. Και νομίζω ότι με το ίδιο σκεπτικό έχουν απαντήσει και οι υπόλοιπες. Όχι εάν ονομαστεί, εάν υπήρχε πλατεία. Η κυρία Αγγελοπούλου. Να ρωτήσω κάτι γιατί... Η κυρία Σοφιανέ, σας παρακαλώ. Η κυρία Αγγελοπούλου. Εδώ φαίνεται ότι τότε ήταν πρόεδρος η κυρία Σαλάκη, η οποία έχει καταψηφίσει κιόλας. Έχετε αλλάξει την ψυχή... Πάντως αυτό έχει έρθει σαν συνοδευτικό και έχετε καταψηφίσει. Εμείς θα καταψηφίσουμε εφόσον η κοινότητα είναι αρνητική. Να πω κάτι, μπορώ να πω κάτι. Το κάτι θέλει να διευκρινήσει, να διευκρινήσει η κυρία Αγγελοπούλου. Το εισηγείται η πέμπτη κοινότητα. Είναι με εισηγήση της πέμπτης, όχι της πρώτης. Μπορεί η πρώτη να καταψηφίσει αλλά η πέμπτη μας το εισηγήθηκε και γι' αυτό το προχωρήσαμε. Λοιπόν, πάμε με τη σειρά. Ο κύριος Λάμπρου, ο κύριος Κωνσταντίνου, ο κύριος Καπερνάρος, ο κύριος Τεντόμας. Λοιπόν, επειδή ακούγεται τώρα ότι δεν είχαμε πλατείες και αυτά ψηφίζανε, μας λέει ότι κύριος Τεντόμας, αλλά επειδή δεν έχει διαβάσει τα πρακτικά του κύριου Τεντόμας, εγώ τα διάβασα. Λοιπόν, ακούστε τι γράφουνε, μα δεν τα λέω εγώ. Εισηγείται καταπληκτικά το πρώτο. Κύριε Τεντόμας, σας παρακαλώ. Ψήφισαν πρώτα τα Σκαλάκη και οι σύμβουλοι Βέρα, Βέργου, Θεοφύλακτος, Τσούπας, Λευκόι, Σύμβουλοι Μουσού, Ράντου, Τσούχλος. Εισηγείται καταπληκτικά τη μη έγκριση αιτήματος ονομασίας ή με το ονομασίας κεντρικής οδού εντός των δικητικών ορίων της πρώτης κοινότητας. Λοιπόν, δεύτερο. Εδώ είναι και η πλατεία, από εδώ είναι και η πλατεία. Να τελειώσει, κύριε Σκαλάκη, να τελειώσει. Να το πάρε το λόγο, να τελειώσει, να τελειώσει. Τι προσωπικού, τα πρακτικά διαβάζουμε. Δεύτερη κοινότητα. Απορρίπτητο αίτημα ομόθονα για ονομασία με το όνομα Σταύρος Νιάρχος κοινοχροίς του χώρου πλατείας ή πλατείας στη δεύτερη κοινότητα. Η μόνη περίπτωση είναι αυτή της τρίτης. Λοιπόν, δε ταρτί είναι δύο αποφάσεις. Δύο, δύο είναι, διάβασε έτσι να δεις. Δε ταρτί. Κύριε Λάμπρου τελειώσατε. Ναι, τελείωσα. Σας ευχαριστώ. Ο κύριος Κωνσταντίνου. Λοιπόν, πραγματικά προκαλεί ερωτηματικά γιατί εν όλες οι κοινότητες καταψηφίζουν. Ερχόσαστε σήμερα και το προτείνετε. Πρέπει να μιλήσουμε λίγο πιο ανοιχτά. Κι αυτό το σκαλάκι έβαλε την πρόκληση για το αν δίνουμε ονόματα στις πλατείες, ονόματα εφωπληστών, καπιταλιστών και λοιπά. Εγώ απορρίπτω την πρόταση αυτή για τον Στάβρο τον Νιάρχο. Θέλω να θυμίσω το ότι τα αναφυγεία Σκαραμαγκά, μια μεγάλη ιδιομηχανική μονάδα, πέρασαν στον έλεγχο του δημόσιο, όταν ένα μεγάλο συνδικάτο έκανε κατάληψη για ένα χρόνο, με κεντρικό σύνθημα, ούτε μια δραχμή στον Νιάρχο τον Ληστή. Αν μετά από τέτοιου τύπου εικόνα ερχόσαστε εδώ και λέτε ότι εμείς να ξεχάσουμε το τι είναι ο καθένας σε αυτόν τον τόπο, το πώς δημιουργηθήκανε τα χρέη σε αυτόν τον τόπο, γιατί αν ψάξετε το χρέος το σημερινό, για να σοβαρευτούμε και λίγο, να το ψάξουμε το σημερινό χρέος από πού κατάγεται από εκείνη την περίοδο, όταν πήραν όλη αυτήν τη ταφταρασοδάνειά τους και φορτώσανε στον δημόσιο αυτού του τύπου της κρατικοποίησης που έκανε τότε το ΠΑΣΟΚ και που του δώσανε και ένα jet bonus, ένα jet bonus δόθηκε για να κρατικοποιηθεί ως καραμαγκάς. Επειδή λοιπόν αυτά είναι σοβαρά θέματα και επειδή εμείς δεν δεχόμαστε ότι στην ιστορία αυτού του τόπου υπάρχουν οι καλοί, οι ευεργέτες και οι φιλάνδροποι και από κάτω είναι οι φτωχοί που δεν έχουν προσφέρει τίποτα, έχουμε μια ταξική προσέγγιση την οποία την υποστηρίζουμε, γι' αυτό δεν θέλουμε να ονομαστεί σταύρο νιάρχου. Νομίζω ότι είναι ζήτημα αρχής κάθε σόφρονος και λογικού ανθρώπου, χωρίς να θέλω να οξύνουν τα πνεύματα εδώ, να μην αποφασίζει με κριτήριο τι θεωρεί ταξικό εχθρό. Ο νιάρχος έχει μια ιστορία, όπως έχει και ο Καβάφης που γειτονεύει στην πρόταση κατά το εισηγητικό και ο καθένας μπορεί να κρίνει ποια είναι η ιστορία, ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά. Αυτό το οποίο διακρίνω εγώ είναι ότι στο όνομα του Ματγαρίτη έχει δημιουργηθεί ένα ίδρυμα, το οποίο έχει σταθεί αρρωγός στο Δήμα μας και μάλιστα με ένα πολύ μεγάλο ποσό, για αποκλειστικά κοινωνικούς σκοπούς, αυτή ήταν η θέσμευση που είχε, δίνει 10 εκατομμύρια αυρώ στο Δήμα μας με στόχο τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και τίποτα άλλο, όχι να τα ρίξουμε στον κουβά του Γενικού Προϋπολογισμού του Δήμου και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πάρα πολύ. Επίσης, στο όνομα του Μακαρίτη του Νιάρχου, φτιάχνεται ένα σπουδαίο αρχιτεκτονικό μνημείο, το οποίο θα στεγάσει στην Εθνική Διβλιοθήκη και την Εθνική Λειρική Σκηνή, για την οποία φαντάζομαι ότι υπάρχουν και εκεί σοβαρές ταξικές αντιρίσεις, ότι η όπερα είναι κάτι το οποίο βλέπουν οι μεγάλοι αστοί, ενώ όλοι ξέρουμε ότι βασικά ξημεροβραδιάζονται στα μπλουδικιά. Ως εκτός του, μου φαίνεται αδιανόητα αυτά τα πράγματα. Ναι, αισθάνομαι σαν να μιλάω με ανθρώπους που μόλις άνοιξαν τα μάτια τους το 1922 ή το 1929 το πολύ. Ναι, αφήστε με ολοκληρώσω, δεν θα σας ξαναδιακόψω ποτέ, σας ορκίζω. Δεν θα έχω αυτή την ευκαιρία. Και είναι μελαγχωρικό το να συζητάμε το 2016 για κάποιον ο οποίος ευεργετεί αυτό το τόπο. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ. Σε αντιπράθεση ενός ανόητου ιδεολογήματος που λέει... Σας παρακαλώ τώρα, κύριε Σοφιανέ, έχετε δίκιο. Κύριε Σοφιανέ, κύριε Σοφιανέ, μην κάνουμε χαρακτηρισμούς. Σας παρακαλώ πολύ, κύριε Καπετσόπουρα, συνεχίστε. Μία, είμαι στη μέση της επόμενης φράσης και τελειώνω. Όσο εκτός του, μη φαίνεται αδιανόητο να συζητάμε σε αυτή τη βράση όταν έχουμε ανάγκη να βούμε το μέλλον μας με κάποιο τρόπο μαζί. Ποιος επιλέγει το σύνθημα που βλέπω συχνά γραμμένο σε τύχους πανεπιστημίων, παρακαλώ. Μίσος ταξικό έχει τη βαθιά μου περιφρόνηση, προσωπική. Ευχαριστώ. Η κυριά δασκαλάκι. Επιπροσωπικού μόνο. Ναι, μόνο, μόνο. Δεν θα σας κουράσω. Ευχαριστώ. Γι' αυτό ζήτησα από την Παράταξη της Ανοιχτής Πόλης να μου διαβάσει γιατί εφνηδιασμένη δεν ήξερα για ποιο θέμα αναφέρονται. Στην κοινότητα όσο ήμουν Πρόεδρος, εγώ τουλάχιστον ψήφιζα με το εξίσκεπτικό και το είχε ακολουθήσει η κοινότητα. Δεν ψηφίζαμε τις μετονομασίες, κυρίες σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, τις μετονομασίες και δικεντρικών εδών, όπως διαβάσατε, γιατί πιστεύω στην ιστορικότητα της πόλης και πιστεύω ότι οι μετονομασίες πρέπει να γίνονται προσεκτικά και με ένα σχεδιασμό γενικότερο. Ψηφίζαμε πάντοτε όμως, θετικά δηλαδή καταρχάς, τις ονομασίες ανονίμων οδών ή ανονίμων πλατεών. Κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να αλλάξω την ψήφο μου. Είχα ψηφίσει όχι στη μετονομασία κεντρικής οδού της πρώτης κοινότητας. Το ίδιο θα ψήφιζα και σήμερα. Ευχαριστώ. Κύριος Καπερνάρος, ποιος έχει ζητήσει, κύριος Βερέμις. Κύριος Καπερνάρος και μετά. Έχει πει ο κύριος Ψαξελός, με τη σειρά βέβαια σε προβούτη για αντιρρύμαρχη. Κυρία Πρόεδρε, επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τα συμφέροντα της πόλης και επειδή όλοι λίγως πολύ έχω γνωρίσει και μπορούμε να κρίνουμε συγκρίνοντας και αξιολογώντας, έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να τα φιλτράρουμε από το φίλτρο της μυζέριας ή να τα τοποθετούμε σε κάποιες ταξικές θέσεις, όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ιστορικά έχουν αποδεχτεί πραγματικοί ευεργέτες σε αυτόν τον τόπο, όταν σε αυτόν τον τόπο έχουμε δώσει ονόματα τίτλους πολιτικών, οι οποίοι τουλάχιστον ως απλή συνεργή πλιάτσικου του Δημόσιου Ταμείου, φέρουν ονόματα σταδίων, νοσοκομείων κλπ κλπ, έστω και ως απλή συνεργή, που έβλεπαν να γίνεται δίπλα τους πλιάτσικο και δεν το καταμαρτήρησαν, ήδη το κατήκηλαν έστω και με μία μνητήρια αναφορά. Έχουμε λοιπόν το ίδρυμα Νιάρχου, το οποίο αυτή τη στιγμή κυριολεκτικώς ευεργετεί, θα μπορούσε να μην ευεργετούσε, αν θέλουμε να απαλείψουμε την έννοια και την εννοιολογία της λέξης «ευεργετώ», τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν το έχει τολμήσει κανείς από τα ελληνικά λεξικά. Εγώ θα ψηφίσω το θέμα, την ονομασία του Νιάρχου, διότι το 2013 το ίδρυμα Νιάρχου δώρισε στην αστυνομία προς τροπή της πολιτείας όλων των κομμάτων και όλων των παρατάξεων, προς μεγίστην τροπή και όνειδος όλων των παρατάξεων, δώρισαν 1.500 αλεξίσφαιρα γυλέκα στους αστυνομικούς αστυφύλακες των ομάδων με τις μηχανές. 1.500 αλεξίσφαιρα γυλέκα, την ίδια ώρα που δεν τα δίνει η υπηρεσία και το δημόσιο και το κράτος και την ίδια ώρα που τα αγοράζουν, αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι γονείς να παίρνουν 1.500 δραχμών αλεξίσφαιρο που μπορεί να κρατήσει Καλάσσινικοφ και τα περισσότερα παιδιά αστυνομικών, περισσότερα αστυφύλακες και μη μου πείτε ότι αυτή είναι γη από πτιστών, δεν έχουν να πάρουν και παίρνουν μέχρι των 1.000 ευρώ όπου αυτές είναι δυνατότες τους. 1.500 αλεξίσφαιρα γυλέκα έδωσε στους αστυνομικούς μας το ίδρυμα Νιάγο. Μόνο για αυτό ψηφίζω. Κυρία Πρόεδρε, είναι αυτή η συζήτηση για την ονοματοσία, είναι λίγο δύσκολη. Γιατί? Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν πολιτικό, στρατιωτικό, ισχυρό οποιασδήποτε μορφή, να μην είναι υπόλογος για κάποιες πράξεις πολύ κακές στη ζωή του. Εξεαιρούνται οι καλλιτέχνες αλλά και αυτοί όχι όλοι. Λοιπόν, θα καταλήξουμε να βγάζουμε ανώνυμους δρόμους για τον μικρό ανώνυμο που είναι ο μόνος αθώος, πράγματι. Ο ανώνυμος αθώος είναι ο μόνος αποδεκτός από όλους μας. Να βγάλουμε ανώνυμους δρόμους και ανώνυμες πλατείες, αυτό θα ήταν κάτι. Θα μεητάδε υπαριθμών 128 ανώνυμοι πλατείες που θα αφιερώνεται στον μικρό άνθρωπο. Έτσι, γιατί όχι. Πείτε μου έναν πολιτικό, έναν, έναν που να ήταν υπεράνο ηθικής υποψίας, έναν. Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν. Έναν στρατηγό, έναν, ότι οτιδήποτε, αγιτάτορα, επαναστάτη, επαναστάτη. Ποιος ήταν υπεράνο, ε, κανέναν. Μην απαντήσετε. Λοιπόν, να βγάζουμε ανώνυμες πλατείες και ανώνυμους δρόμους. Ευχαριστούμε, ο κ. Δρογώσης. Εγώ θέλω να, α, συγγνώμη. Εγώ θέλω να θυμίσω στους δωματικούς συμφωνίους, ότι στο καινούριο κέντρο που βιάζεται στο Φάλληρο, στο Φαλλερικό Δέλτα, η Εθνική Βιβλιοθήκη θα λέγεται Βιβλιοφθήκη Σταύρος Νιάρχος. Θα είναι η καινούργου αλληλική σκηνή που θα λέγεται πάλι Σταύρος Νιάρχος. Έχει τιμηθεί ο άνθρωπος σε ένα τεράστιο πολιτιστικό, μάλιστα ταμασμένη και πρεσκέση. Μπράσχα τόσο εγώ βαθονώ με την, αλλά αυτό δεν είναι της συζήτησης. Είναι ένα τεράστιο κτίριο, θα λέγεται Σταύρος Νιάρχος, η Εθνική Βιβλιοθήκη θα λέγεται πάλι Σταύρος Νιάρχος, όπως λέγεται στέγη πια, όπως λέγεται στέγη Ωνάση και όχι στέγη Γαμάτων, άλλαξε πρόσφατα. Κύριε Σοφιανός. Κοιτάξτε, εισηγητικά σταθήκαμε στο γεγονός που δεν αλλάζει επειδή του κ. Καφετζόπουλου θέλουν να του ανοίγουν οι ορίζοντες, ότι όλες οι δημοτικές κοινότητες αποφάσισαν συγκεκριμένα και αποφάσισαν και μία έγκριση αιτήματος ονομασίας, κυρία δασκαλάκη, ή με το ονομασίας, αλλά και ονομασίας. Τώρα, επειδή όμως έγιναν μεγάλη ύμνη να ολοκληρώσουμε τους ύμνους στο εφοπληστικό κεφάλαιο, με τις 156 φοροαπαλλαγές, με το αφορολόγιο το πετρέλαιο όταν τα σχολεία μας πληρώνουν φόρο στο πετρέλαιο, με το γεγονός ότι έχουν πετάξει έξω τους Έλληνες ναυτεργάτες από τα καράβια τους, με το γεγονός ότι ήταν να δώσουν 300 εκατομμύρια έκτακτης φορά, 300 εκατομμύρια και δεν έχουν δώσει ούτε 100, και με το γεγονός φυσικά ότι οι επιχειρήσεις τους είναι στο εξωτερικό, εκεί φορολογούνται αφορολόγητα. Εδώ φορολογούνται τα κορόιδα, και τα κορόιδα θέλετε να τα βαφτίστε και να τους δώσετε και την τέτοια, ότι θα δώσουν και πλατείες εφωμπληστές. Ό,τι και να κάνετε, εφωμπληστές θα είναι, τέτοιοι θα παραμείνουν και με τη δική σας βούλα. Ποιος ο κ. Βαφιάδης? Εγώ εκτός θέματος θέλω να... Ε, δηλαδή όχι εκτός θέματος. Όχι, εκτός θέματος δεν θα μιλήσετε κ. Βαφιάδης. Μια καταγγελία θέλω να κάνω. Εκτός θέματος δεν θα μιλήσετε κ. Βαφιάδης. Όχι, όχι. Λοιπόν, προχωράμε. Ψηφίζουμε, παρακαλώ. Κυρία Κοντοσταθάκου. Ελάτε, ό,τι και να κάνετε. Ό,τι θέλω θα το πω. Όχι, παρακαλώ πάρα πολύ. Η δημοτική αστυνομία αυτή τη στιγμή γράφει... Πάρα πολύ. Η δημοτική αστυνομία... Δεν έχει το λόγο, δεν έχει το λόγο λέω. Δεν έχει το λόγο. Είμαστε υπέρ των προστήμων και υπέρ των κλήσεων. Κάποιοι, λοιπόν, εδώ που έκαναν τους μεγάλους, ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της κλήσης των προστήμων, είμαστε υπέρ της ευταξίας, έτσι μας έλεγα, έδωσαν εντολή, χωρίς να μας συνειδεώσουν, ότι απαγορεύεται το να φύγετε τα αυτοκίνητα σας και τις μηχανές. Λοιπόν, ελάτε. Για το θέμα έχετε κάτι, κ. Κωτοσταθάκου, ο κ. Φλεύρες. Τα μηχανάκια γράφω, ρε. Ξέρεις τι συμβαίνει να είσαι κοπλεξικός, μεγάλος. Λοιπόν. Ελάτε, σας παρακαλώ πάρα πολύ, κ. Βαφιάδη. Κύριε Καφεντζόπουλε, σας ανακαλώ στην τάξη. Παρακαλώ πολύ. Κύριε Καφεντζόπουλε, είστε απαράδεκτος. Είστε απαράδεκτος. Δροπή σας. Παρακαλώ πολύ. Λοιπόν, τελειώστε. Παρακαλώ πολύ, περάστε έξω. Κυρία Γαβρίλη, δεν ζήτησε κανείς την άποψή σας. Παρακαλώ πολύ, κ. Ξελέ. Παρακαλώ, μπορώ να έχω το λόγο. Κυρία Ξελέ, σας παρακαλώ. Κύριε Ξελέ, ελάτε, παρακαλώ. Ελάτε, παρακαλώ. Παρακαλώ, μπορώ να έχω το λόγο. Για ποιο θέμα. Επί του διαδικαστικού, αυτού που προήκηψε με τις κλήσης της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν είναι αυτό το διαδικαστικό, είναι ο τρόπος που μιλήσατες ένας συνάδελφος. Αυτό είναι το διαδικαστικό, πάντως. Και παρακαλώ να ανακαλέσετε. Εάν μας έχουν γράψει και μιλήμαστε εδώ, θα μπει θέμα. Δεν είναι ο αυτοκράτορας ο κ. Καβετζόπουλος. Ελάτε, κύριε, ηρεμήστε. Μπορώ να μιλήσω γι' αυτό το θέμα, παρακαλώ. Μπορείτε. Ωραία. Ακούστε. Σε αντίθεση με ό,τι θα έπρεπε να συμβαίνει, κάθε πέμπτη έχει οδηγίες η Δημοτική Αστυνομία να μην γράφει κλήσεις και να υπάρχει μια ασυδοσία, κυριολεκτικά, από δημοτικούς συμβούλους, φίλους, γνωστούς και άλλους καλεσμένους μας που νόμιμα και νομότυπα έρχονται εδώ. Υπάρχει μια ανοχή της Δημοτικής Αστυνομίας τις πέμπτες τα απογεύματα. Προφανώς κάποιος δημοτάρχης, χωρίς να έχω γνώση εγώ και όποιος το αμφισβητεί αυτό θα πρέπει να με πει ψεύτη, δεν γνώριζε ότι εκτάκτως θα γίνει Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο και προέβη σε αυτές τις βεβαιώσεις παραβάσεων. Είναι αυτονόητο ότι θα σβηστούν οι παραβάσεις, είναι αυτονόητο, αλλά πληροφοριακά να σας πω ότι έχουμε συμφωνήσει και έχει συμφωνήσει και ο δήμαρχος και ο γενικός, τις υπόλοιπες μέρες, ενώ υπήρχε μια ανοχή προς τους εργαζόμενους και προς τους συμβούλους, του δημάρχου κτλ, γύρω απ' το κτίριο της πλατείας Χοντζιά, δεν υπάρχει πια αυτή η ανοχή, οι κλήσεις δίνονται. Αν αυτό θεωρείτε ότι είναι αυτοκρατορική συμπεριφορά, ή αν είναι το σημερινό είναι αυλεψία κάποιου υπαλλήλου που προφανώς δεν γνώριζε ότι εκτάκτως γίνεται δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι βεβαιώσεις είναι ως μη γινόμενες, αν το λέω σωστά κύριε Βερέμι, και ως εκ τούτου επιστρέφω τους διάφορους χαρακτηρισμούς. Κύριε Παυξάνο. Παρακαλώ. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε για το λόγο. Παρακαλώ. Διαδικαστικά. Διαδικαστικά και για να μιλήσω. Όχι, τον κύριο Προβατάρωτο αν είναι για τη διαδικασία. Διαδικαστικά για αυτό το θέμα που προέκυψε. Είχα δώσει ήδη το λόγο στον κύριο Πρόεδρε. Πρώτα απ' όλα, επειδή προέκυψε αυτό, διαφωνώ πλήρως με την απόφαση του κυρίου Καφαντζόπουλου εδώ. Και εδώ είμαστε Δημοτικό Συμβούλιο. Με συγχωρείτε, εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, ανοχή, μη ανοχή, εάν θέλουμε εδώ πέρα να βγάλουμε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι όταν συνεδριάζουμε δεν θα γράφουμε τα αμάξια. Αλλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω καμία λογική προφορικά να υπάρχει να μην υπάρχει ανοχή. Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν παρέχει καμία εξαίρεση, ούτε καμία ανοχή. Το θέλουμε να το θεσπίσουμε, κύριε Γαβεντζόπουλε. Συνεπώς εγώ διαφωνώ τελείως και το τυπώθηκε και από αυτά τα μικρόφωνα ότι θα σβηστούν εκκλήσεις ή οι εκκλήσεις είναι μη γεννόμενες και δεν έχετε και αυτήν την αρμοδιότητα, κύριε Αντιδήμαρχε. Δεν μπορείτε να σβήσετε. Η αιτιολογία τι θα είναι. Συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο και δίνανται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Όταν συνεδριάζει να παραβιάζουν, όχι. Αν θέλουμε θα το θεσμοθετήσουμε. Και πραγματικά εγώ με τον κ. Γαβαντζόπουλε διαφωνώ τελείως αλλά αφήνω να πω ότι κόπηκε μια ανοχή που υπήρχε και σε σβησίματα διάφορα άλλα που γίνονταν. Δεν μπορούμε τώρα εδώ πέρα αυτή τη στιγμή, κατά την άποψή μου, να δώσουμε ένα παράδειγμα σε πολίτες που μας ακούνε ότι εμείς όταν συνεδριάζουμε χωρίς καμία απόφαση, χωρίς κανένα νομίμο αίρισμα, απλώς επειδή ελέγχουμε τη Δημοτική Εναστυνομία θα τις λέμε αν μας γράφουν. Γιατί με την ίδια λογική δίνουμε και το παράδειγμα άλλων που έχουν βρεθεί να παρκάρουν και να λένε είναι τα μάξη του Υπουργού, είναι τα μάξη του Βουλευτή, με το γράφετε. Όχι κύριε, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι. Από τη στιγμή λοιπόν που ήταν παράνομη η στάθμευση να λεπτούμε μόνο τις κλήσεις όσοι εσδεχθήκαμε ή διαφορετικά να πάρουμε απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο, όχι η ανοχή στο προφορικό. Τώρα για το θέμα το οποίο ανέκυψε εδώ πέρα. Δεν το αφήνετε αυτό να το ολοκληρώσουμε κύριε. Να, για να μην ξαναμιλήσω, θα έλεγα εδώ. Κύριε. Τέλος πάω, εγώ αυτό που θέλω να πω για το συγκεκριμένο θέμα εδώ, γιατί πήγαινε να κλείσουμε και το θέμα. Κοιτάξτε τι γίνεται. Εντάξει, η αιμονή της αριστεράς είναι ξεκάθαρη. Ακόμα και στα εισηγητικά που διαβάσατε, προκύπτει με σαφήνια, τουλάχιστον στην τρίτη και την τέταρτη ότι δεν υπάρχει χώρος και στην πέμπτη έχει αποφασιστεί. Αλλά να συζητάμε εδώ πέρα ξεκινώντας για τον πρόσωπο Σταυροντιάρχου, να πάμε για τους εφοπλιστές. Στο τέλος εισηγούμαστε, τι θα ονομάσουμε, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη θα βγάλουμε τις πλατείες μας. Στη στιγμή υπάρχει κόσμος και υπάρχει κόσμος που προέρχεται από όλα τα στρώματα, κόσμος που προέρχεται από όλες τις ιδεολογικές στάσεις και κρίνουμε ότι κάποιοι πρέπει να τιμούνται. Η αριστερά όμως έχει εμμονή. Θα σου πω όχι, θα τιμούμε μόνο αυτούς τους οποίους θέλουμε για να έχουν πλατείες. Και να θυμίσω, ωραία ο Σταυρος Νέαρχος ήταν εφοπλιστής. Εδώ είχατε εμμονή ακόμα και για τον Ανδρυάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αν τυχόν θα πει Ανδρυάντας, μεγάλο Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Αυτές λοιπόν είναι οι ιδεολογικές σας εμμονές που αν τις είχε και ο αστικός κόσμος αυτές οι ιδεολογικές εμμονές, δεν θα είχε τιμηθεί ποτέ κανένας από τους ητημένους του εμφυλού πολέμου. Αλλά εκεί υπήρχε η μεγαλοψυχία πάντοτε του αστικού κόσμου, η πλήρης μεγαλοψυχία πάντοτε του αστικού κόσμου που δεχόταν να τιμούνται και οι αδύπαλοι του. Εσείς βέβαια δεν έχετε τέτοιες ευαισθησίες. Εάν γίνεται και ειδικά αυτοί που κυβερνάται τώρα να κάνετε και καθεστώς με τα δικά σας τα κανάλια και να κάνουμε και έναν αδριάδα του Νικόλαου Παπά, του ευεργέτη των ραδιοτολειπτικών, θα το κάνω. Φεύγετε και το κάνετε, ο κύριος Προβατάς. Κύριε Συναρεφή, φώναζα στον κύριο Πλεύρη τόση ώρα να μην σπέψει διότι δεν ήταν παράνομη η σταθμευσή, είναι νομιμότατη η σταθμευσή έξω από το Δημαρχείο. Κύριε Πρόεδρε, σας έχω ενημερώσει κάποια στιγμή. Ορίστε. Ένα λεπτο να μπούμε στην ουσία. Επειδή αυτό το πρόβλημα ήταν υπακτό και επειδή πολλοί αστυνομικοί και μάλιστα και δημοτικοί αστυνομικοί, τους οποίους, απ' ό,τι μου έλεγαν, δεν μπορούσαν να ελέγξουν για διάφορους άλλους λόγους, κατέγραφαν. Να το συζητήσουμε στο επόμενο δημοτικό ηλικρινά. Σας παρακαλώ, επειδή το ελέγχτησαν τόσα. Τώρα που θάσαμε στο ψητό, θέλω να σας παρουσιάσω... Δεν το ψητό, είναι η πλατεία Σταύρων Ιάρχου. Αυτό λέει το θέμα, εκατονομιδέκα. Ωραία. Επειδή μίλησαν οι άλλοι συνάδελοι, σας ευχαριστώ πολύ. Και επειδή ξέρετε ότι οι άλλοι μίλησαν χωρίς στοιχεία, οι άνθρωποι υποπτεύονταν τι γίνεται. Εγώ θα σας πω τι γίνεται. Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεννοήθηκα με την τροχεία της Αθήνας. Για να δούμε, πράγματι έχουμε, δεν έχουμε δικαίωμα και μάλιστα οι άνθρωποι δεν δέχθηκαν να με διαβεβαιώσουν προφορικά, αλλά το ζήτησα και γραπτά. Και μας το έστειλαν και γραπτά. Αυτό είναι κατατεθειμένο. Και από τότε δεν άνοιξε μύτη, ούτε από την Κανονική Αστυνομία, ούτε από την Δημοτική Αστυνομία. Αυτό το έγγραφο λέει λοιπόν σε απάντηση ανωτέρωσης γενικής έτησης. Σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας από κυκλοφοριακές πλευράς και επιθεμάτων αρμοδιώτητάς της δεν έχει αντίρρηση για την σταθμευση οχημάτων για τις ανάγκες του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Αθηνά σε 63 έμπρος τεν του κτίριου του Δημαρχείου, προκειμένου για την εξυπηρέτηση της έμπρος της και ορμαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων και της διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου, με την προϋπόθεση ότι δεν θα προκαλούνται από τις λόγους σταθμεύσεις πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα και σε κάθε περίπτωση θα τηρούνται οι διατάξεις του Άθου 34 του κώδικα οδηγής κυκλοφορίας και των λοιπόν συναφών ιουσχυρουσών διατάξεων. Αυτό ισχύει και ισχύει για όλους. Τώρα, ποιος και γιατί αποφάσισε ότι εδώ πέρα θα ανατρέψει αυτό το καθεστώς για να μην είμαστε δήθεν προνομιούχοι εμείς, οι οποίοι δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώνουμε για κάθε επίσκεψή μας διότι υπάρχουν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι εντεταλμένοι οι οποίοι πηγαίνονται από το ένα γραφείο τελειωσιών μέχρι εδώ και από εδώ εκεί και δεν διαθέτουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα διότι όπως είναι γνωστόν μόνο ο δήμαρχος με την αρχική μας απόφαση δικαιούτερη υπηρεσιακού αυτοκίνητου ακόμα και όταν μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους. Εμείς λοιπόν χρησιμοποιούμε τα δικά μας. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε απέναντι που είναι κάθε φορά ένα εικοσάρι. Στο παρελθόν εγώ το έκανα. Δεν έχουμε να δούμε τίποτα κυρία Πρόεδρε. Με αυτό το έγγραφο δεν έχουμε να δούμε τίποτα. Για το θέμα μας ο κύριος Λάμπρου έχεις δείξει το λόγο. Παρακαλώ κύριε Πλεύρε ελάτε κύριε Λάμπρου. Ακούστε οι εξυπνακισμοί από άγνοια γιατί ο άνθρωπος δεν ξέρει τι του γίνεται. Εσείς. Εδώ υπάρχει μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τα περασμένα χρόνια που την εφάρμοσε ο κύριος Προβατάς. Διότι εσείς δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Διότι υπήρχε εδώ γαράζ που έβαζαν οι Δημοτικοί Συμβουλίοι. Υπήρχε γαράζ που έβαζαν οι Δημοτικοί Συμβουλίοι δωρεάν τα αυτοκίνητά τους. Είπαμε λοιπόν επειδή ήταν λίγο πίσω και ήταν προβληματικό στη Βαρβάκιο να μπαίνουν να βγαίνουν και να μην κόβουν από τον κόσμο που θα ήθελε να παρκάρει τις θέσεις και αποφασίσαμε γύρω γύρω στο τετράγωνο εδώ του Δημαρχείου να υπάρχει μια ανοχή τη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί δεν παίρνουμε λεφτά μας κύριε Πλεύρη. Καταλάβατε βάζουμε από την τσέπη μας για να έρθουμε εδώ. Λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ 10 χρόνια και δεν παίρνουμε λεφτά. Λοιπόν, και 100 και κάνουμε, ερχόμαστε εθελοντικά και παράγουμε ένα έργο. Συμφωνεί, δεν συμφωνεί κανείς. Θα πληρώνουμε και από την τσέπη μας, γαράζ, λοιπόν και θα μας γράφουν και όλας. Λοιπόν, κυρία Πρόεδρε, να απαντήσω ό,τι θέσα πάντα. Λοιπόν, να εφαρμοστεί η απόφαση που υπάρχει από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και το έγγραφο του κυρίου Προβατά. Και όπως είπε και ο κύριος Καφεντζόπουλος, να λυθεί το θέμα έτσι. Θα δει ο κύριος Καφεντζόπουλος δυό λεπτάκια το έγγραφο το οποίο λέει ο κύριος Προβατάς και θα εισηγηθεί σε κάποιο Δημοτικό Συμβούλιο ως αρμόδιος αντιδήμαρχος. Επειδή κάποιοι δεν γνωρίζουν αμοιικά και δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν νομικά. Αυτό που διάβασε ο κύριος Προβατάς και ας το πει και εδώ πέρα ο κύριος Καπερνάρωση, οι συνάδελφοι μου είναι δικηγόροι, τι είναι? Έτοιμά μας, αν ανέχεται η Τροχέα, να παρκάρονται τα μάξια. Η Τροχέα εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν είναι αποφασιστικό όργανο. Τι σας λέει η Τροχέα, σας λέει από άποψη κίνησης εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Αν νομίζετε ότι αυτό ξεπερνάει την απόφαση που υπάρχει, που υπάρχουν πινακίρες που απαγορεύουν τη στάση και τη στάση, κάνετε λάθος. Τι είπατε εσείς κυρία Πρόεδρε που ξέρετε νομικά ότι με βάση αυτό το έγγραφο μπορεί να εισηγηθούμε σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο για να σβήσουν οι κλήσεις. Για να ρυθμιστεί η κατάσταση. Για να ρυθμιστεί η κατάσταση. Και να πούμε τι θα γίνει. Αυτό λοιπόν είναι τελείως διαφορετικό. Κλήσεις να σβήσουμε δεν μπορούμε, αποφάσεις να πάρουμε που να λέμε ότι δεν θα εφαρμόζουμε τον κώδικο κηδικής πληροφορίας δεν μπορούμε και όλοι εδώ πέρα εθελοντικά είμαστε και ερετά και εκλεγμένοι και μάλιστα εμείς δεν παίρνουμε και μισθό από το κόμμα. Ζούμε από το δικό μας ελεύθερο επάγγελμα. Δεν είμαστε εμισθοί του κόμματος και άρα θέλουμε να τηρείται η τάξη. Ελάτε. Μπορούμε να επανέλθουμε στο θέμα μας που είναι η έγκριση. Ελάτε. Σε γενικές δραμές αυτά τα οποία λέει ο κ. Πλεύρης είναι ορθά. Υπάρχουν πινακίδες απαγορεύσης στάσης και στάθμευσης και δεν υπάρχει και καμία ανοχή τις υπόλοιπες μέρες. Υπήρξε μια άτυπη, επαναλαμβάνω, στάση της υπηρεσίας να κάνει τα στραβά μάτια τις μέρες των δημοτικών συμβουλίων. Θεωρώ πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει και το κάνουμε μαύρη και βαριά καρδιά. Αλλά ήταν μια συνήθεια και την ακολούθησε. Θεωρώ εξίσου άδικο και απαράδεκτο το ότι δεν ειδοποιήθηκε σήμερα η υπηρεσία και ήρθε και έγραψε ανθρώπους οι οποίοι ήταν ανυποψίαστοι. Ως εκ τούτου στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, γιατί έχουμε αυτό το δικαίωμα, με τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιακών υπαλλήλων, τις υπογραφές τους και με απόλυτη διαφάνεια με την οποία γίνονται πια αυτά τα πράγματα στην Δημοτική Αστυνομία, θα σβήσουμε αυτές τις βεβαιώσεις, γνωρίζοντας όμως ότι έχετε δίκιο κύριε Πλεύρη. Θα το κάνουμε, γιατί έτσι γινόταν μέχρι τώρα. Για την επόμενη φορά, αν το Δημοτικό Συμβούλιο θέλει να εισηγηθεί στη δική μας υπηρεσία, να εισηγηθεί στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, να αλλάξει το καθεστώς στην Κωτζιά και να εξερούνται τα οχύματα, είναι μια μαχρόχρονη διαδικασία, είναι μια διαδικασία που προσωπικά δεν τη θεωρώ καλή για την πόλη, δεν θεωρώ καλό για την πόλη να αρχόμαστε εδώ με τα αυτοκίνητά μας, είτε είμαστε εμείς, είτε οποιοςδήποτε άλλος. Αλλά για όλα αυτά δεν νομίζω ότι θα σας κουράσω πλέον στο μέλλον. Ο κ. Σαξελός. Λοιπόν, κ. Πρόεδρε, ανεξαρτήτως του δικαίου ή του αδίκου της πράξεως, ανεξαρτήτως αν γράφουν ή δεν γράφουν, ότι αυτό που είπε ο κ. Λάμπρου, ότι εδώ η Συμβουλή είναι άμυστη, εγώ δεν έρχομαι ποτέ με αυτοκίνητο, με τα πόδια μου έρχομαι, παρόλο που έχω δύο, αλλά τα αφήνω σπίτι μου. Λοιπόν, έρχομαι πάντα με τα πόδια, αλλά ανεξαρτήτως του δικαίου ή του αδίκου του θέματος. Είμαστε περίεργοι. Αυτή η δημοτική αστυνομία, εκτός από τα αυτοκίνητα, με τα τραπεζοκαθίσματα πάει καμιά φορά βόλτα. Εκείνο το θέμα με τον Αδριανό, που το ξέρει η κ. Γκούμακη, είχε κάνει και πολλές προσπάθειες μάλιστα, του αφαιρούσαν την άδεια και την Κυριακή που έκαναν βόλτα, ήταν όλος απλωμένος, όλος απλωμένος. Το θέμα που έβαλε η κ. Γκ. Πούλου για του Μακριγιάννη, αυτή η αστυνομία θα πάει προς τα εκεί ποτέ. Δηλαδή, εάν τώρα η αστυνομία καταγίνεται με το να γράφει εδώ, όντως, έχετε δίκιο, αλλά δεν ξεφύγα εγώ, δεν ξεφύγα. Το δεύτερο, επί του θέματος τώρα, να επανέλθουμε στο θέμα. Στο Νιάρχο. Στο Νιάρχο. Κυρία Πρόεδρε. Είναι όριμο να ψηφιστεί πάντως, θεωρώ. Δεν είναι κεφάλι, τι να πούμε. Κυρία Πρόεδρε, επειδή λοιπόν όλη εδώ η συζήτηση αφορά διάφορους και διάφορους ευεργέτες, δωρητές, χορηγούς, και πραγματικά ο κ. Βερέμς και δίκιο, κάπως πρέπει να ονομάζονται αυτές οι πλατείες, να βρούμε λοιπόν. Δεν είδα κανέναν, μα καμία πρόταση ποτέ, πλιν σπανίων περιπτώσεων, και θεωρώ ότι είναι και λίγο ιεροσυλλία η σύγκριση Νιάρχος-Καβάφης του μεγαλύτερου Έλληνα στην ιστορία αυτού του γένους. Θα μου επιτρέψετε να πω, με τον Νιάρχο, λυπάμαι. Α, λυπάμαι. Αλλά, δεν είδα εδώ πέρα να γίνεται καμιά στιγμή. Να φέρουμε λοιπόν τόσους ανθρώπους, του πνεύματος εννοώ, που ακουμπήσα. Δηλαδή, προχθές, πέθανε ο μέγας του γένους δάσκανος, Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος. Δεν είδα κανένα καβγά, να δούμε μια πλατεία, που οποιοδήποτε άλλο κράτος θα έβγαζε Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου, αυτής της ηρωικής μορφής, αυτού του μέγιστού των Ελλήνων. Δεν είδα κανέναν. Επίσης, λοιπόν, μήπως γίνεται να τελειώσω, γιατί εγώ δεν διακόψα κανένα σήμερα. Ελάτε να τελειώσει. Λοιπόν, εγώ επειδή λοιπόν πιστεύω ότι αυτά τώρα που συζητάμε, είναι ο καθένας... Συμφωνώ απόλυτα. Θα μου επιτρέψετε να προσθέσω... Επίσης, οι ακαδημαϊκοί, θέλω να θυμίσω... Κλείστε την ομιλία σας. Επίσης, οι ακαδημαϊκοί χειροκροτούσανε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, όρθι τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, με τιμητική εξαίρεση τον Αριστόβουλο Μάνεση και τον Δημήτρη Μαρωνίτη. Αυτή ήταν η ακαδημαϊκή. Αυτή είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα. Λοιπόν, αυτός ο ξεπουλημένος χώρος, μη βάσουμε. Παρακαλώ πολύ! Ελάτε! Λοιπόν, επειδή εγώ ξέρω ιστορία από πολύ μικρός, πάρα πολύ μικρός, και στη ιστορία δεν μπορεί να μου βγει κανείς, σας λέω λοιπόν ότι τέτοιες συζητήσεις να τις κάνουμε. Φτάνω λοιπόν στο Σταυρονιάρχο και τελειώνω ανεξαρτήτωνο. Καθένας ιδεολογικά ότι πιστεύει, δικαιωμάται να ψηφίσουμε. Θα πρέπει να έχει λήξει το θέμα το πρώτο πεντάλεπτο. Θέλω να σας θυμίσω όμως ότι ο Υ. Δραγούμης που μόνο αριστερός δεν ήταν, μόνο αριστερός δεν ήταν, αμφιλεγόμενος μεν, αλλά, είχε πει στην συνομιλία του με τον Σουλιώτη τότε, «το εύκολο κέρδος αγοράζει την εύκολη δόξα». Τίποτα άλλο, ευχαριστώ. Όχι, λοιπόν, παρακαλώ πολύ ψηφίζουμε. Η συγγειτρία, κλείνει. Ελάτε, κυρία Κοντοσταθάκου. Θέλει εμένα. Μια κουβέντα, όχι, δεν είναι θέμα τελευταίος ή προτελευταίος κτλ. Είναι ωραία συζήτηση όταν πηγαίνει στην ιστορία και φεύγει από τις κλήσεις και επανέρχεται σε όλα τα υπόλοιπα. Θέλω να θυμίσω στο σώμα ότι δεν έχουμε εφαρμόσει την απόφασή μας για ονομασία δρόμου ή πλατείας, που ήταν ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας να τιμήσουμε τον Ηλία Σάντα. Και ακόμα δεν έχει. Απόστολο Σάντα. Ναι, τον Απόστολο Σάντα. Απόστολος Λάκη. Λοιπόν, δεν την έχουμε ακόμα κάνει αυτό. Από εκεί και πέρα υπάρχει το εξής. Νομίζω, κύριε Βερέμι, ξέρω, σας γαργαλάει περισσότερο από όλους μας η ιστορία εδώ μέσα. Νομίζω, λοιπόν, ότι την προσφορά του εφοπλιστικού κεφαλαίου στην Ελλάδα ή της ελληνικής ναυτιλίας θα την κρίνουν κάποτε οι ιστορικοί, βγάζοντας και μία λογική ποια ήταν η συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του καπιταλισμού. Εδώ πέρα υπάρχει ένα συγκεκριμένο, όμως, θέμα το οποίο πρέπει να καταλήξουμε, η δημοτική κοινότητα έχει πάρει απόφαση για να γίνει μια ανώνυμη πλατεία σήμερα σε πλατεία Σταύρου Νιάρχου και επίσης θέλω να πω ότι υπάρχει και μια πολύ μεγάλη προσφορά του ιδρύματος προς το Δήμο Αθηνέων που είναι σε άμεση συσχέτηση και με αυτή την, μπορώ να πω, ανταπόδοση από μεριάς του Δήμου σε σχέση με την ονοματοδοσία της συγκεκριμένης σήμερα ανωνύμου πλατείας. Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να κρατήσει τις επιφυλάξεις του και τις ενστάσεις τις οποίες έχει και για το εφοπλιστικό κεφάλαιο και γενικά με τον ποιο τρόπο ονοματίζονται και θέλω να πω ότι στις ΗΠΑ στους μόνους που επιτρέπεται να δίνονται τα ονόματα είναι στους Προέδρους τους που έχουν διατελέσει. Γι' αυτό βλέπετε ότι όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι έχουν ενοματοδοσία αριθμών. Είναι μια πολιτική η οποία έχει επιλεγεί εκεί πέρα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πραγματική για τις ΗΠΑ. Κυρία Κοντοσταθάκου. Εγώ να πω ότι γενικά στις μετονομασίες υπάρχει ένα θέμα γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι ελεύθεροι ή γιατί υπάρχει μια απόφαση, δεν ξέρω αν είναι άτυπη η έγγραφή, ότι δεν κάνουν μετονομασίες. Εγώ θα συμφωνήσω με τον κ. Αξελώ ότι πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να είχαν δώσει το όνομά τους σε δρόμους που πολλές φορές έχουν όνομα το οποίο δεν σημαίνει τόσο πολλά όσο κάποιοι καινούργοι. Γι' αυτό και θα δεσμεύω με την επόμενη φορά να φέρω μια λίστα και με τη δική σας συνεργασία ανθρώπων που θα θέλαμε να τιμήσουμε και ίσως να προχωρήσουμε σε κάποιοι μετονομασίες γιατί ίσως έχει περάσει και ο καιρός και θα πρέπει να το κάνουμε και αυτό. Σεβόμι λοιπόν της απόψης όλων των συναδέλφων. Δεν θα πάω σε καμία κριτική το ποιοι πάνε σε όπερα και ποιοι πάνε σε μπουζούκια. Νομίζω ότι ο κάθε ένας από εμάς επιλέγει τι του αρέσει να κάνει. Επομένως στην εισήγηση που έχουμε φέρει θεωρώ ότι πρέπει να την προχωρήσουμε και να πάμε και στο επόμενο βήμα να αλλάξουμε κάποιους δρόμους με ανθρώπους που όλοι συνεργασιακά συμφωνούμε ότι πρέπει να δώσουμε στην πόλη μας. Λοιπόν προχωράμε στην ψηφοφορία. Πόσοι είναι υπέρ? Δεν κανονιστεί. Όχι όχι όχι. Ωραία πόσοι είναι κατά τότε. Μια δύο τρία τέσσερα πέντε έξι κατά λευκό και δύο λευκά. Και ο κ. Ρογώσης. Ωραία εγκρίνεται κατά πλαιοψηφία το 137. Είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να πω στη σχέση με το προηγούμενο θέμα. Είναι αδύνατο να σβηστούν αυτώματα οι παραβάσεις. Σας παρακαλώ πολύ σημειώστε το τηλέφωνο του Γραφείου της Δημοτικής Αστυνομίας. 52 10 6 52 πρέπει να γίνει συνενόηση. Δεν μπορεί να γίνει αυτώματα. Το 137 η προμήθεια 5.000 ιαδικών μπλοκ εννοείται προφανώς με απευθείας ανάθεση. Δεν κατάλαβα αυτό το εισηγητικό σωστά κ. Καφεντζόπουλε. Το θέμα 137 για την ταχυπληρωμή ΕΛΤ είναι με απευθείας ανάθεση στα ΕΛΤ. Έτσι αυτοί δεν τα βγάζουν. Ωραία. Οπότε συμπληρών. Μεγκριντομόφωνα. Κατάπωση είστε 3 με 3 κατά. Μίσκαλε. Δεν το είπατε. 6 κατά λοιπόν. Μήπως επιθυμεί αντιπολίτευση να διευκρινήσω γιατί γίνεται αυτή η επιφάνεια συνήθως. Δεν είναι κατανοητότατο. Το 138 για το 137... Όχι. Υπάρχει ένα θέμα ότι μπαίνει η συνεδρίαση του ΟΠΑΝΔΑ την ώρα που υπάρχει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και υπάρχουν και κάτι τέτοια που γίνονται και με διαμερίσματα και λοιπά. Εδώ τώρα αναγκάστηκε να φύγει ο Σύμβουλος. Ο Δρογός σας έφυγε και ο Πρόεδρος. Λοιπόν, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα. Έχετε δίκιο, αλλά αυτό πώς θα το ελέγξουμε εμείς. Ο Πρόεδρος, ο κ. Στεντόμας ήξερα ότι έχουμε δημοτικό όφλαιο να έχει αναβάλλει το Συμβουλείό του. Αλλά δεν είναι η μόνη περίπτωση. Και δεύτερο, θέλω να ρωτήσω κάτι για ευκαιρία. Έχω ενημερωθεί ότι απορρίφθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την δικαιολόγηση των αποσιών. Δεν το ξέρω. Ναι, σας το λέω. Να λάβετε τα μέτρα σας. Απορρίφθηκε δυο λεπτάκια λόγω της ένστασης του κ. Λαμπρακάκη, εννοείται. Λέω η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ήταν η καταπληροψηφία ασκέτος ένστασης. Έχει απορριφθεί η απόφαση. Δεν υπάρχει ασκέτος ένστασης. Πώς δεν υπάρχει, η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν ελέγχει τις αποφάσεις. Δεν πάει στην αποκεντρωμένη. Όχι, όχι, όχι. Δεν πάει στην αποκεντρωμένη, μόνο μέσα συμβεί. Υπάρχει προσφυγή κατά τις αποφασίσεις μας συγκεκριμένου ανθρώπου και προφανώς εξεδόθη απόφαση. Άσχετα από τον ένα ή τον άλλο λόγο, λέω, έχω επιπληροφόρεση ότι έχει απορριφθεί η απόφασή μας. Μάλιστα. Μπαίνει θέμα νομιμότητας στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξ'αυτού του λόγου. Να τη δούμε την απόφαση και θα δούμε. Ωραίο. Προσέξτε μη να χειροθούν... Υπάρχει και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή. Λοιπόν, τροποποίηση στο 138 για τον κ. Αποστόλου, τα αντικατάσταστα του ερθμού τυπλοφορίας... Κυρία Πρόεδρε, έναν λεπτό. Ποιος μιλάει? Πού είμαστε εγώ, προσπαθώ να καταλάβω. Στο 138. Ευχαριστούμε. Δύο θέματα μόλις μετά τον Ιάρκο. Πάμε. Εντάξει. Λοιπόν, αντικατάσταση του ερθμού τυπλοφορίας. Εγκρίνεται ομόφωνα. Κατά, κυρία Πρόεδρε, γιατί άλλο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο... Υπηρεσιακό είναι της Βουλής μας, το γράφτο εισηγητικό. Ναι, τέλος πάντων, κατά είμαστε. Εμείς κατά. Ποιοι είστε κατά? Τρία κατά. Εγκρίνεται τα καταπληροψηφία. Το 139 έως και 144 εγκρίνονται ομόφωνα. 145 έως και 156 εγκρίνονται ομόφωνα. Το 156 εγκρίνονται ομόφωνα. Από 157 έως και 160, επίσης εγκρίνονται ομόφωνα. Ωραία, δεν έχουμε άλλο θέμα. Πριν λυθεί η συνεδρία σε επίσης διαδικασίας. Κυρία Πρόεδρε, ο κ. Λάμπρου έβαλε ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Διότι σήμερα, χάρη των αόκνων προσπαθιών σας και του ήρεμου κλίματος, τελειώσαμε σε ένα χρόνο ρεκόρ, δηλαδή έξι ώρα, αν δεν κάνω λάθος. Ουδέποτε ένα συμβούλιο θα είχε τελειώσει έτσι. Είναι έτσι ή δεν είναι. Το λέω αυτό, διότι όταν ορίζεις συμβούλιο άλλου οργανισμούς, στο οποίο συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να το ορίζεις στη μέση σχεδόν της διαδικασίας του δημοτικού συμβουλίου. Έχετε δίκιο. Παρακαλώ πάρα πολύ να γραφτεί αυτό στα πρακτικά. Επικουρικά να στείλω ένα έγγραφος, προέδρος των οργανισμών και των οργανισμών, όπου να μην ορίζουν την ίδια μέρα συμβουλίου. Σας ευχαριστούμε πολύ. Κομμαλοθέαμα για τη συνεδρία σας.