"Γη, ένας σπάνιος πλανήτης" (Cityofathens, 2010)
: Μια φορά και έναν καιρό, μέσα απ' τ' άπειρο σκοτάδι, γεννήθηκε το Σύμπαν. Αστρικής σκόνης κορπίστηκε παντού... και σαν ένα όρατο χέρι να την καθοδηγούσε, άρχισε να στροβλήσουν όλοι, και προσπαθούσε να ανοίξει το σκόνο. Μια φορά και έναν καιρό, μέσα απ' τ' άπειρο σκοτάδι, Η γη σκόνη σκορπίστηκε παντού και σαν ένα ώρα το χείρι να την καθοδηγούσε άρχισε να στρεβιλίζεται. Εκρίξεις, συγκρούσεις, το σύμπανι ήταν τεράστο και θαρουγόδος. Όταν ο θόρυβος κόπασε σιγά σιγά οι πρώτοι γαλαξίες δημιουργήθηκαν. Και απ' τα δισκαντομμύρια γαλαξίες ένας είναι αυτός που ξεχωρίζει. Ένας είναι αυτός που φιλοξενεί η ζωή, τη δική μας ζωή. Ξέρετε τι είναι ο ήλιος. Ο ήλιος είναι ένα αστέριο. Και σαν το δικό μας ήλιο υπάρχουν πεντακόσια δισκαντομμύρια αστέρια μόνο στο δικό μας γαλαξία. Όταν λοιπόν δημιουργήθηκε ο δικός μας ήλιος πολλοί πλάνοι της ανταγωνίζονταν για να βρεθούν κοντά του. Και αφού ο χώρος δεν τους έφτανε άρχισαν να συγκρούονται. Και μετά από πάρα πολλά χρόνια στη κοιτονιά του ήλιου μας έμουν οχτώ πλανήτες να τριγυρίζουν γύρω του. Ο πλανήτης μας η γη βρέθηκε στην τέλεια απόσταση από τον ήλιο ούτε μακριά ούτε κοντά. Οι άλλοι πλανήτες αν και είναι φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά που έχει και η γη είτε βρίσκονται πολύ κοντά οπότε το νερό εξαγγνίζεται. Είτε βρίσκονται μακριά οπότε ξεπαλιάζουν στο κρύο και νερό δεν μπορεί να υπάρξει. Ο δικός μας ο πλανήτης όμως γη μας βρίσκεται στο τέλειο σημείο εκεί που ο ήλιος επιτρέπει να έχει νερό και ατμόσφαιρα. Από τα δισεκατομμύρια γαλαξίες και από τα δισεκατομμύρια πλανήτες του σύμπαντος ο δικός μας πλανήτης έχει ατμόσφαιρα και νερό. Μέσα στα νερό δημιουργήθηκε η ζωή. Στην αρχή ήταν μικροσκοπική. Σιγά σιγά γίνει πολύ πλοκή και ομορφώνται. Ζώα και φυτά αναπτύχθηκαν σε αυτό το πανέμορφο πλανήτη. Και μέσα σε αυτή την εξέλιξη των ειδών έκανε την εφάνιση το πιο θαυμαστό από όλα, ο άνθρωπος. Οικανός για το καλύτερο, μα και για το χειρότερο ο άνθρωπος δεν σε βάστηκε το περιβάλλον. Ενδιαφέρθηκε μόνο για τη δική του καλοπέραση, αδιαφορώντας για τη φύση και το νερό. Με τα χρόνια του νερό και ατμόσφαιρα μολύθηκα. Δηλητήρια μπήκαν στα έδαφα. Και οι θάλασσες μολύνθηκαν σε επικίνδυνο βαθμό. Δημηθείτε τώρα. Μέσα στο Αχανέ Σύμπαν, μέσα σε αυτήν την τεράστια περιοχή με τους άπειρους πλανήτες και ήλιους και γαλαξίες, η Γη μας ξεχωρίζει γιατί έχει νερό, το πιο σπάνιο δώρο του Σύμπαντος. Μας δώθηκε αυτή η ευλογία, αυτή η ενέργεια. Που κάνει το τόπο μας όμορφο, γεμάτο ζωή. Ένα πλανήτη τόσο διαφορετικό από όλους τους άλλους. Ένα τόπο μοναδικό. Σώστε τον πλανήτη, σώστε το νερό. Προσέξτε τη Γη μας, είναι μοναδική. Το νερό είναι απολύττιμο, είναι η πληρή της ζωής. Λέπει όλοι να φροντίσουν το περιβάλλον. Η ζωή είναι απολύττιμη προστατέυσης. Στα τρισεκατομμύρια των πλανητών, ένας ξεχωρίζει. Αυτός είναι ο δικός μας, προστατέψε τον. Από το νερό πρωί ήρθε η ζωή, μην το μολύνετε. Η ζωή ήρθε από το χειθενά, μην κατανοήσει πάλι στο χειθενά. Μην κοκκίζω τη συνέχεια δικαιογραφία. Στη συνέχεια, ανοιχτείς τα χειθενά. Γιατί έναν χάρας έρχεται, θα έχει πιο πορτοβολίες. Το περιβάλλον χρειάζεται μια νεκρή ευκαιρία. Οι άνθρωποι πρέπει να συμβουλευτούν. Η γη μας είναι όμορφη, μην την μολύνετε. Από όσο ξέρουμε, ο πλανήτης μας είναι ο μόνος πλανήτης που παίρνει νερό. Άστο σοβαστού! Το νερό είναι πολύτιμο, μην το χαλάτε. Άνθρας πίστευε το νερό, εμείς δεν το ζούσαμε.