Fake News (SaferInternet4Kids- Ελληνικό Κέντ. Ασφαλ. Διαδικτ., 2020)
: Παραπληροφόρησης Κάθε φορά που δεχόμαστε παθητικά πληροφορίες χωρίς να τις διπλοελέγξουμε ή όταν μοιραζόμαστε μια ανάρτηση, μια εικόνα ή ένα βίντεο πριν το δούμε πρώτα διαξοδικά, προσθέτουμε ένα λιθαράκι στο ύκυμα της παραπληροφόρησης. Οι ψευδείς ειδήσεις είναι ιστορίες οι οποίες παρουσιάζονται κυρίως ως δημοσιογραφικές, είναι όμως κατασκευασμένες αισκεμμένα για να εξυπηρετήσουν κάποιο σκοπό. Μπορεί να περιέχονται σε ψηφιακό ή έντυπο περιεχόμενο ή μπορεί να λάβουν ακόμα και τη μορφή ολόκληρων ιστοσελίδων. Ο σκοπός υπαρξής τους μπορεί να είναι εμπορικός ή πολιτικός. Πώς θα καταλάβουμε όμως αν αυτό που διαβάζουμε είναι αξιόπιστο, υποβάλλοντας τον εαυτό μας τις εξής ερωτήσεις. Ποιος το δημοσίευσε, είναι ειδικός στο συγκεκριμένο θέμα. Που, που δημοσιεύτηκε, είναι η πηγή αξιόπιστη. Πότε, πότε δημοσιεύτηκε ή ενημερώθηκε τελευταία φορά, γιατί, για ποιο λόγο δημοσιεύτηκε για να μας ενημερώσει, να μας πείσει για μια γνώμη ή για να προωθήσει ένα προϊόν. Πώς, πώς αναπαράχθηκε, από αξιόπιστα site ή κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ενδείξεις μη αξιόπιστο δημοσιεύματος, υπερβολικοί τίτλοι ή τίτλοι που δεν έχουν σχέση με το κείμενο της ανάρτησης, ανυπόγραφο δημοσίευμα, ορθογραφικά συντακτικά λάθη ή κείμενο προϊόν, αυτόμα της μετάφρασης, απίστευτη ισχυρισμή περιεχομένου, απουσία ημερομηνίας, φωτογραφίες προϊόν Photoshop και παραπομπή σε μη ενεργά link.