Ο διευρυμένος ρόλος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, 2017)
: Αυτό που συντελεί αυτή τη στιγμή δεν είναι μια απλή μεταστέργαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε καινούργια κτίρια. Πρόκειται για μια ανασυγκρότηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης για μια είσοδότη σε μια νέα περίοδο της μακράς ιστορίας της. Η Εθνική Βιβλιοθήκη πρέπει να παίξει τον παραδεδομένο ρόλο της, δηλαδή να αποδοσαυρίσει όλη την πνευματική περιουσία του ελληνισμού. Αυτό το ρόλο η Εθνική Βιβλιοθήκη δεν μπορεί να τον παίξει αν δεν εμπλουτίσει τις συλλογές της. Τώρα ξεκινάει να το κάνει. Θα γίνει μια βιβλιοθήκη που θα είναι απροσπέραστη σε ό,τι αφορά τον ελληνισμό στη διαχρονία του και την πρόζλευση του ελληνισμού από τις άλλες κουλτούρες. Ψτόσο, οποιος και αν είναι ο διευρυμένος ρόλος θα παίξει και καλύτερα να παίξει μια βιβλιοθήκη στη νέα ψηφιακή εποχή, για μένα το κριτήριο θα είναι πόσες μελέτες ή πόσες διατριβές θα εκπονούνται στην Εθνική Βιβλιοθήκη που δεν θα μπορούσαν να έχαν γίνει χωρίς τις συλλογές της.