200 νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας από την ΙΟΝ και το Δήμο Αρταίων (ARTA WebTV, 2022)
: Είναι μια πάρα πολύ όμορφη ημέρα, μια ηλιόλουστη ημέρα, τι καλύτερο από αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία που έκανε η επιχείρησή μας εδώ στην Άρτα Υγείων, όπου να κάνω μια δεδρουφίδιση στο παραλίμνιο. Είναι ένας χώρος αναψυχής που προσπαθούμε να το συντηρούμε, να το διατηρούμε καθαρό, ώστε να έρχονται όλοι αρτινοί δημόντες και όχι μόνοι να τον επισκέπτον μαζί με τις οικογένειές τους. Σήμερα μπορούμε να δούμε στο βάθος, δεν ξέρω αν το παίρνει το πλάνο, υπάρχουν οικογένειες με μικρά παιδιά όπου έχουν έρθει όλοι να βάλουν το δικό τους το τεντράκι, όπου θα το ποτίζουν, θα το συντηρούν και θα βοηθήσουν και αυτοί να δημιουργηθεί ένας χώρος προσωπικός για αναψυχή. Σήμερα φυτεύουμε περίπου στα 200 δέντρα. Όλες οι προσπάθειες γίνονται στην συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνων του Δήμου και με την Ίον. Πιστεύω ότι σε καμία ώρα θα έχει τελειώσει η δεντροφύτευση, έχουν περαστεί και τα ανταδευτικά δίκτυα, έχουν και το βιτίο του δικού μας που κάνει άμεσα πότισμα, ώστε να μπορέσουν να δεντρώσουν αυτά τα δέντρα. Αυτή η δεντροφύτευση είναι μια εθνικο-περιβαλλοντική δράση των εργαζομένων του ΕΣΑΡΔΑ μαζί με την δωρεά των ανταδύττρων από την εταιρεία ίων και από την προέδρο μας κυρία Κουτσουπούλου και αυτή η προσφορά είναι προς τους δημότες της πόλης της Άρτας και μακάρι να βρει και άλλους πλημμυτές. Το παραλίμνιο πάρκο, όπως λέγεται, είναι ένα όμορφο πάρκο. Με τη δράση μας αυτή θα γίνει ακόμα ομορφότερο. Είναι μια όαση για αθλητισμό και για χαρά ζωής. Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στο παραλίμνιο πάρκο της πόλης, όπου σε συνεργασία με το Δήμο Αρτέων Φυτεύουμε 200 δέντρα διαφόρων ειδών που έχουν επιλεγεί σύμφωνα με την καθοδήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας πρασίνου και με τη βοήθεια και την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων μας, των εθελοντών εργαζομένων μας που είναι ένα πολύτιμο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας και τη συμμετοχή μελών της οικογένειας και πολλών παιδιών όπως είδατε τα οποία με χαρά συμμετέχουν και φυτεύουν και αυτά τα δέντρα. Η δράση λοιπόν αυτή, όπως πολύ σωστά είπατε, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργοποίησης θυσίων στην εταιρική υπευθυνότητα με άξονα τον εθελοντισμό. Οι στόχοι της εταιρείας είναι άριχτα συνδεδεμένοι με την προσπάθειά της να ενεργεί ως ένας περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός και στο πλαίσιο αυτό δημιουργεί δράσεις οι οποίες αποφέρουν όφελος τόσο στο περιβάλλον όσο και στους ανθρώπους. Έτσι συνεργάζεται και επιδιώκει τη συνεργασία με φορείς και οργανώσεις συλλοποιώντας τέτοιου είδους ενέργειες με γνώμονα πάντα την προσφορά στον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα αλλά και στο περιβάλλον. Ο εθελοντισμός είναι κάτι που καλλιεργείται και ενθαρρύνεται η συμμετοχή των εργαζομένων μας σε δράσεις. Είναι μια αξία διαχρονική, όπως είναι και η κοινωνική πολιτική της εταιρείας, ένας διαχρονικά βασικός πυλώνας της κουλτούρας της. Θα γίνουν και άλλες παρόμοιες στο μέλλον δράσεις. Είναι η πρώτη μας περιβαλλοντική για την Άρτα. και ευελπιστούμε ότι την επόμενη φορά θα συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι. Ήρθαμε εδώ για πρώτη φορά, φυτέψαμε τρία δέντρα, ήταν πολύ ωραία. Φυτέψαμε ένα πεύκο, μια σκαμιά και άλλο ένα που δεν το θυμάμαι. Η δράση είναι πολύ ωραία σήμερα, σε ένα πάρα πολύ ωραίο χώρο. Ήρθαμε να ενισχύσουμε και την εταιρεία και την πόλη πανω απ'όλα, εδώ το παραλίμινο πάρκο. Πουλεύετε και εσείς στην εταιρεία? Μάλιστα, κι εγώ εκεί πέρα εργάζομαι. Και καλό είναι όλοι να ενισχύουμε όσο μπορούμε, να βάζουμε όλοι το λεθαράκι να βεστύγουμε λίγο για να ενεβαίνει η πόλη, να έχετε και τουρισμός. και νομορφύνουμε κι εμείς, γιατί κάθε μέρα περνάμε από το πάρκο. Ωραίος ο χώρος, το παραλληλειοπάρκο. Ο χώρος είναι μοναδικός. Σπάνια βλέπεις τόσο ωραίο πάρκο στην Ελλάδα γενικά. Και τον νομορφύνετε κι εσείς σήμερα εδώ. Προσπαθούμε και εμείς να μπορούμε να πάρουμε και εμείς το λεθαράκι μας.