2013.06.14 - ΠΔΕ - Περιφερειακό Συμβούλιο για ΕΡΤ #1 (Κατσιφάρας για Ζούμε Δυτικά) (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2013)
: Πνίγουμε και πλύγουμε ταυτόχρονα, γιατί η αξιακοματική αντιπολίτευση επιλέγει τη φυγή από την δημόσια τοποθέτηση για ένα θέμα μίζωνος πολιτικής σημασίας, που είναι το κεντρικό θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα η κορά μας. Μια παράταξη που δεν ακούει την κοινωνία, δεν αφουγράζεται την κοινωνία, μία παράταξη που δεν ουσιαστικά με μιστάση της σέβεται τη δυνατότητα του δημόσιο λόγου μέσα από έναν θεσμό αυτοδικητικό, έναν θεσμό που έχει διοικητική και πολιτική αυτοτέλεια. Η νέα εποχή για το άγριο, αν είναι να ξεκινήσει με πολιτικές των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, είναι μια κακή αρχή. Η νέα πολιτική που θα μας δώσει φυγή για το μέλλον, εάν δε σέβεται την ίδια τη δημοκρατία και μένει στατικά σε μια αντίνηψη βάζονου και το στο σήμα της δημόσιας πνεόρασης, είναι μια επικίνδυνη νέα αρχή. Αγαπείς συνάδελφε και αγαπητές πρόεδρε, κατανοώ το αντιέξοδο της παράταξης, το εκφράζω κύριος Παποναστησίου, το κατανοώ πραγματικά, γιατί φαίνεται ότι θέλει πολύ χρόνο ακόμη να αποκτήσουμε την πολιτική και αυτοδιοικητική αυτοτέλευμα. Εάν θέλουμε όμως να απαντήσουμε στο μέλλον την βιβλιακά, εάν θέλουμε να στηρίξουμε την θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας μας και να είναι οι θεσμοί θεματοφύλακες της ίδιας της δημοκρατίας και της διακίνησης των ιδεών, η παρουσία όλων των παρατάξεων θα πρέπει να είναι ενεργό, να είναι έντονη, να είναι συμμετοχική, άρα να είναι αποκλεισματική.