Διάλεξη 6 / σύντομη περιγραφή - Υψηλάντης Γεώργιος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
σύντομη περιγραφή: Παρακαλώ, είναι σαν φοιτητές βλώσσας και σαν γενικότερα άνθρωποι της νέας τεχνολογίας, πάντα ενημερώνεστε γιατί τρέχει γύρω από τον τομέο στο οποίο ασχολείστε και επαγγελματικά αλλά και ως φοιτητές. Οπότε το πρώτο πράγμα που έκανα όταν έπρεπε να ψάξω να βρω γιατί ο κ. Ψυψηλάδης όταν με κάλεσε να κάνω αυτό, μου είπε ότι πρέπει να πεις στα παιδιά και ένα θεωρητικό υπόβαθρο πως θα στηρίξεις αυτά που είσαι ενθουσιασμένος ή κάνεις. Δεν μπορώ εγώ να πω και λοιπόν αυτό το κάνετε γιατί με ένα μάνα εσύ και εγώ το βρίσκω καλό γιατί κάθομαι και παίζω στο iPad. Αυτό δεν είναι επιχείρημα για ένα ακαδημαϊκό κοινό. Οπότε ξεκίνησα από την ελληνική στατιστική αρχή, τα υπίσημα στατιστικά του ελληνικού κράτους, να δω τι γίνεται με τη χρήση του ίντερνετ στην Ελλάδα όσον αφορά τα φορητά μέσα και όσον αφορά τους χρήστες πως τα αντιλαμβάνονται για να δω αν αυτό που θα σας πω έχει απήχηση. Γιατί άμα το χρησιμοποιώ εγώ και η Δέστινα και η Ελένη και η Νικολέντα δηλαδή 4,5% δεν θα έχει και νόημα να χάσουμε εδώ να χάσουμε την ώρα μου και εσείς τη δικιά μου. Οπότε εσείς τη δικιά σας ούτε εγώ τη δικιά μου. Λοιπόν, σύμφωνα λοιπόν με την ELSTAT του 2013, 6 στους 10 άντρες και 6 στους 10 γυναίκες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Θεωρείτε ότι είναι ικανοποσοστό? Και παραπάνω. Και εγώ έτσι νόμιζα ότι θα μπορούσε να είναι παραπάνω. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα δείτε παρακάτω πως γίνεται το διαχωρισμός. Ευτυχώς για μας πλέον έχει μπει το broadband, οι ευρυζωνικές συνδέσεις και η συντεπτική πλαιονότητα των νικιακών συνδέσεων είναι ευρυζωνικές. Με τον όρο ευρυζωνικότητα εννοούμε ένα προηγμένο και καινοτόμο περιβάλλον σε κοινωνική και τεχνολογική άποψη, το οποίο αποτελείται από ρίγορες συνδέσεις με το διαδίκτυο και κατάλληλες διδικτικές υποδομές. Αυτό είναι τεχνικό αλλά εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο? Γιατί πλέον για τη φορητότητα τι είναι απαραίτητο?