Ο Μίτος της Αριάδνης. Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, Δευτέρα 26 Μαρτίου 2017 (ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 2017)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλköез Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγέννου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου. Αυτή η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου και είναι η πόλη του Ιησού Χριστουγένου Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Μαυρομάτη και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να απευθύνετε ό,τι ερωτήματα έχετε για να κάνουμε τη συζήτηση με τον κ. Μαυρομάτη που τεκμηρίωσε πάρα πολύ σωστά τον χαρακτήρα αλλά πρέπει να έχουμε και κάποιες απορίες ή κάτι να συζητήσουμε για να γίνει συζήτηση ζωντανή Ακούω ερωτήσεις. Παρακαλώ η κ. Κωστά Αμβαίνοντας υπόψη την αριστοτελική διάκριση ιστορικού και ποιητή, τον Μέντα γεννόμενα λέγει, τον Δέι ανγέννητο, θα ήθελα την άποψή σας για την ενγέννη ποιητική παραγωγή της εποχής στην οποία αναφερθήκατε κατά πόσον αποτελεί ασφαλή ή μη ασφαλή πηγή γνώσεως για το ιστορικό και κοινωνικό γύγνεσθε Το πρόβλημα, αν κατάλαβα καλά, είναι κατά πόσο, το ερώτημά σας λέει και η απορία σας, είναι κατά πόσο αυτά που λέει ο Σαχλίκης... Ναι, κοιτάξτε να δείτε, να σας πω, την ενγέννη ποιητική παραγωγή μπορούμε να τη χωρίσουμε, όπως σας είπα, σε διάφορες κατηγορίες Για τα ηθικοδιδακτικά ποιήματα θρησκευτικού περιοχωμένα, ας πούμε, είναι αποτέλεσμα των συνθηκών της εποχής Ο φόβος προς το άγνωστο, ο φόβος για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και όλα αυτά τους οδηγούσαν στο να γράφουνε τα κείμενα αυτά για τη συντέλεια του κόσμου κλπ Υπάρχουν ιστορικά ποιήματα, τα οποία αναφέρονται, υπάρχουν κείμενα τα οποία προέρχονται από μιμήσεις του Μαρίνου Φαλιέρου, υπάρχουν κείμενα που αναφέρονται στον κάτω κόσμο Είναι για τη συντέλεια του κόσμου κλπ, το απόκοπος του Μπεργαδί, η ρήμα θρηντική του Πικατόρου κλπ Αυτό που με απασχολεί και σίγουρα έχετε τις απορίες σας είναι κατά πόσο αυτά που λέει ο Σαχλίκης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα Δηλαδή αυτά, η κοινωνία που μας περιγράφει είναι αυτή ακριβώς ή είναι ή έχει λογοτεχνικά πρώτα Νομίζω ότι είναι η κοινωνία της εποχής όπως σας την περιέγραψα και εφόσον έχουν προηγηθεί όλα όσα έχουν προηγηθεί στην Ευρώπη μετά την πανούκλα των ετών που σας είπα στα μέσα περίπου του 14ου αιώνα όπως τα έζησε και ο Σαχλίκης θα μου πείτε αυτά που μας λέει για τις πολιτικές γυναίκες του Χάνδακα ισχύουν πράγματι Ναι εγώ θα σας έλεγα ότι ισχύουν και για τον εξής προσωπικά δεν έχω δημοσιεύσει έχω ιστορικά τεκμήρια για το θέμα αυτό λόγω χάρη θα σας πω το εξής παράδειγμα έχω έγγραφα θα σας αναφέρω ένα μόνο όπου στα μέσα του 16ου αιώνα καλύτερα όταν χρονολογούνται και τα χειρόγραφα του Σαχλίκη το αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο βέβαια για το έργο του Σαχλίκη είναι ότι τα χειρόγραφα χρονολογούνται περίπου 150 χρόνια μετά το Σαχλίκη Τι έχει μεσολαβήσει είναι το αυτό που θα θύξουμε στην κρητική συνοπτική έκδοση που ετοιμάζουμε αλλά έχω ένα έγγραφο χαρακτηριστικό όπου κάποιος στο Ιράκλειο στο Χάνδακα πηγαίνει και τώρα θα σας καθυστερίσω να σας το βρω να σας το διαβάσω παρουσιάζει ενδιαφέρον αλλά ό,τι θυμάμαι θα σας το αναφέρω παντρεύτηκε λοιπόν κάποιος στο Ιράκλειο μία κοπέλα πήρε την πρίκησε ήτανε πιας κυρίας του Χάνδακα την πρίκησε και ο άνθρωπος αυτός συζούσε για ένα διάστημα με την κοπέλα αυτή με τη σύζυγό του φαίνεται όπως λέει το έγγραφο γιατί μας τα περιγράφει σε ένα έγγραφο ενός συμβολιογράφου του Χάνδακα αυτό σύγχναζε με τις πολιτικές πήγαινε στις πολιτικές γυναίκες και στις κακές στράτες του Χάνδακα και η γυναίκα έφυγε από το σπίτι τον εγκατέλειψε λοιπόν και έφυγε και συμπεριφερότανε βίαια στην γυναίκα του έφυγε λοιπόν από το σπίτι και πήγε στην κυρία της πήγε αυτός την παρακαλούσε βέβαια και από το φόβο ότι θα έχανε την μπρύκα που του είχανε δώσει πήγε την παρακαλούσε ότι να επιστρέψει στο σπίτι αυτός ουδέποτε θα ξαναπάει με τις πολιτικές και δεν θα συγχνάζει στις κακές στράτες του Χάνδακα και το πρόστιμο θα ήταν τόσο αυτό είναι ένα δείγμα ότι πραγματικά ο Σαχλίτσις μας περιγράφει αυτήν ακριβώς στην κοινωνία συνέβαιναν έχω δει αυτή την ιστορική ματιλία δεν είναι αυτά μήμηση ποιητική μήμηση από τη δύση είναι περιγράφει την κοινωνία της εποχής τώρα βέβαια εάν βάζει και κάτι παραπάνω ποιητική αδεία γιατί τον είχανε στείλει στη φυλακή η κουταλιότενα όπως λέει αυτό είναι ένα άλλο θέμα δεν ξέρω αν σας εντάξει εντάξει παρακαλώ άλλη ερώτηση ο κύριος κύριε καθηγητά θερμάς συγχαρητήρια θα χαρακτηρίζα την παρουσία σας σαν συγκλονιστική σαν γιατρός ποιο θα να πω δύο πράγματα για την Πανόλη ήταν όπως είπατε μια φοβερή ασθένη η οποία έχει σκοτός περίπου 75 εκατομμύρια ανθρώπους υπόλογοι και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σαν βιολογικό όπλο αφενός στην Κρυμμέα καταρχήν όπου υποδιολογείτο μια πόλη από τον Ταμερλάνος κοντά στη Μερνή Οδυσσό και τι έκανε ο κύριος ο περίφημος Τεμούρ ο ιδρυτής της δυναστής των Τεμουριδών τους νεκρούς από πανώλη τους πέταγε με τους καταπέλτες μέσα στην πόλη κάτι τέτοιο σκέφτηκαν και οι Βενετσιάνοι για να σταματήσουν την ποτουρκία των Οθαμανών αυτή ήταν όμως πιο προωθημένη δηλαδή έβαλαν μια σεβάζα που είχαν φτιάξει στο Μουράνο βουβόνες δηλαδή αδένες που είχαν αφαιρέσει από την βουβονική χώρα και τα μετέφεραν το σχεδόταν να μεταφερθούν από το Ζαντάρ και τη Ζάρα της Κροατίας στο Ιράκλειο και να τα ρίξουν στο στρατόπιδο των Οθαμανών πράγμα το οποίο δεν έγινε τελικά αξίζει το κόμμα να σκέφτομαι ότι και σήμερα τα ίδια πράγματα γίνονται δηλαδή στα εργαστήρια των μεγάλων δυνάμια που κατασκευάζουν βιωλογικά όπλα με είτε τον Εμπολα είτε τον Πόντοξ ας πούμε το οποίο χρησιμοποιείται τόσο πολύ στην αισθητική είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό βιωλογικό όπλο νομίζω είναι τοποθέτησή σας είναι η ερώτηση θα θέλαμε ναι είναι η τοποθέτησή σας ναι κατακαλώ ερώτηση κύριε καθηγητά αγαπητέ Γιάννη δύο ερωτήσεις μίλησες για τις στράτες για τις κακές στράτες του Ηρακλίου τώρα ξέρω με ποιες ήτανε αυτές και μια δεύτερη ερώτηση για να μη λυγκάσετε επειδή έχουμε πολλούς φιλολόγους εδώ μέσα αλλά δεν είμαστε ό,τι φιλόλογοι ποια είναι η διαφορά της χρηστικής από την κρητική έκδοση ευχαριστώ πολύ για τις στράτες στα μαθητικά μου χρόνια στο Ηρακλίο θυμάμαι ποιο ήταν η κακή στράτα νομίζω θυμάστε και εσείς αν μη σας την περιγράφω άρα περίπου εκεί κοντά βρισκόμαστε σχετικά τώρα με την χρηστική και την κρητική έκδοση η χρηστική έκδοση είναι μία έκδοση ή μην είναι ένα βιβλίο ένα κείμενο το οποίο απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό ότι μπορεί ένα ευρύτερο κοινό να έχει μία πρόσληψη στο κείμενο αυτό η χρηστική έκδοση βέβαια στηρίζεται και σε όλα τα χειρόγραφα δεν υπάρχει κριτικό υπόμνημα κλπ η κρητική έκδοση η συνοπτική έκδοση αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς είναι να δώσουμε όλα τα χειρόγραφα και επίσης να προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα κείμενο για το επιστημονικό κοινό με κρητικό υπόμνημα στις γραφές των χειρογράφων αυτό το ένα ευρύτερο κοινό δεν τον ενδιαφέρει και επιπλέον να διαγνώσουμε ποιες είναι οι προσθήμενες προσπάθειες που κάνει ο ποιητής για να συνθέσει αυτό το έργο δουλεύει εκ νέου εκ νέου εκ νέου φαίνεται μέσα στο κείμενο ότι το δουλεύει βέβαια πρέπει να σας πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο διότι το κείμενο ο Σαχλίτσης γράφει το δεύτερο μισό του δέκατου δηλαδή μετά το 1370 μέχρι το 1390 έχει τελειώσει όλα τα κείμενά του και τα χειρόγραφα του χρονολογούνται στις αρχές του 16ου αιώνα δηλαδή μεσολαβούν σχεδόν 150 χρόνια. Τι έχει μεσολαβήσει και τι έχει σωθεί σε προφορική παράδοση και τα κείμενα αυτά τα σκανδαλοθυρικά βρίσκονται σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Τα έγγραφα που μας είπατε έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και βρίσκονται σε κάποιες βιβλιοθήκες. Είναι προϊόν εξαγοράς, είναι προϊόντα κλοπής πώς περίερθαν στις ξένες όπως είπατε στη Νεάπολη, στη Ομομπολία κλπ. Αυτό είναι το χειρόγραφο της Νεάπολης, έτσι το ένα, το άλλο είναι το χειρόγραφο του Μομπελιέ. Το πώς έχουν περιέλθει πρώτον δεν ξέρουμε που γράφτηκαν. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν ξέραμε που γράφτηκαν τα κείμενα αυτά. Δεν ξέρουμε καθόλου για τα δύο πρώτα Νεάπολης και Παρισιού που έχουν γραφτεί. Να οικάσουμε γιατί σώζονται και άλλα κείμενα της δημόδας λογοτεχνίας αλλά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι. Μπορεί να γράφτηκαν και στη Δύση αλλά μπορεί να γράφτηκαν να μεταφέρθηκαν και από τον ελλαδικό χώρο με στις βιβλιοθήκες αυτές. Το χειρόγραφο τώρα του Μομπελιέ ξέρω με τον γραφέα. Ήταν ένας Ιωαννίτης υπότισης. Αν έφευγε η Ιωαννίτης υπότιση από την Ρόδο περνούσαν από την Κρήτη και έφυγαν για τη Δύση, για τη Μάλτα. Κάποιος Ιωαννίτης υπότισης πιθανότατα καθή παγόρευση γιατί έχει πάρα πολλά λάθη. Είναι αυτό ακριβώς. Έγραψε, δεν έχω την τελευταία σελίδα, έγραψε το χειρόγραφο αυτό. Όλα αυτά τα κείμενα που έχουμε στη διάθεσή μας που έρχονται από αντιγραφές, πόσο σίγουροι είμαστε για το πρωτότυπο αυτόν, επειδή είπατε ότι υπήρχαν και κομμάτια τα οποία ήταν κατεστραμένα και φαντάζομαι ότι προσπάθησαν κάποιοι να τα αναπλάσσουν όπως γίνεται και με τα μουσικά έργα καμιά φορά. Εδώ στην περίπτωση των ποιημάτων πόσο σίγουροι είμαστε για αυτόν των κειμένων. Είναι μια ενδιαφέρονση, αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα που προσπαθούμε να λύσουμε με την κριτική έγδοση και να μελετήσουμε να δούμε σε πόσα στρώματα βρίσκουμε στα κείμενα αυτά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το προσδιορίσουμε γιατί σας είπα ότι έχουν σωθεί πολλά από τα κείμενα αυτά σε προφορική παράδοση και είναι πάρα πολύ φθαρμένα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Τα κείμενα που δεν είναι σκανδαλοθυρικά λόγω χάρη αυτά που αναφέρονται στους φίλους και στην φυλακή, όμως ότι έχουν μέσα ορισμένα ελάχιστα στοιχεία σάτηρας, αυτά τα κείμενα μας σώζονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, άρα είναι πάρα πολύ εύκολο να τα εκδώσουμε και μπορούμε να πούμε ότι πλησιάζουν πάρα πολύ κοντά στο αρχικό κείμενο του Σαχλίκη. Τα άλλα κείμενα, η Βουλή των Πολιτικών ή το Καταλόγιν της Πόθας κλπ, αυτά μας σώζονται σε μία πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Λόγω χάρη στο ένα χειρόγραφο μας σώζονται 190 στίχοι, στο άλλο μας σώζονται 250 και στο άλλο μας σώζονται 440. Πήγαινε τώρα να δεις ποιο είναι το αρχικό κείμενο. Θα προσπαθήσεις να δεις τι ακριβώς συμβαίνει. Επίσης βέβαια, ο ίδιος ο Σαχλίκης λέει και τα έγραψαν στη φυλακή για τις αρχημαυλίστρες και τα παιδεία του σχολείου πολλά τα τραγουδούσαν. Έχαν διαδοθεί σε προφορική παράδοση. Τι ακριβώς όμως έχει καταγραφεί ύστερα περίπου 150 χρόνια είναι το ζητουμένο. Και αυτό προσπαθούμε να δούμε τι έχει καταγραφεί. Άλλη ερώτηση, παρακαλώ. Κύριε Μαυρομάτι, μετά από όλα αυτά που ακούσαμε, εγώ διαπιστώνω ότι και σήμερα, μετά από 5-6 εώνες, βλέπω κοινά σημεία. Απλώς είναι λίγο διαφοροποιημένα, πιο εξελιγμένα. Επίσης όμως βλέπω πολλά κοινά σημεία. Και με έχουν μείνει άναδος, ας πούμε, με τις συντώσεις, με τα κοινά χαρακτηριστικά της ζωής του τότε χάντακα με το σημερινό Ηράκλειο. Η απάντησή μου σύντομη θα είναι η εξής. Έχετε την εντύπωση ότι μετά από αυτή την κρίση που περνούμε τώρα, την οικονομική, όπου έχει διαραγεί ο κοινωνικός ιστος, είναι εύκολο να ξαναειφανθεί ο κοινωνικός ιστος την κοινωνία όπως την είχαμε ζήσει, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όπως το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με τον Σαχλίκη, την εποχή του Σαχλίκη. Ο κοινωνικός ιστος και τότε και τώρα έχει διαραγεί. Άλλη ερώτηση. Μια πληροφορία ήθελα να καταθέσω για τις στράτες του Ηρακλείου. Όπως προκύπτει από μια έκθεση του Φωσκαρίνη προβλεπτή, που αναφέρεται στην ελευθεριότητα μιας θρησκευτικής Ηρακλείου, των κοριτσιών της δηλαδή, φαίνεται εκεί από τον Φωσκαρίνη ότι ήταν η κάτω μεριά της 25ης Αυγούστου κοντά στο λιμάνι, κατά κύριο λόγο. Επίσης επεκτινόταν στην περιοχή του κόλπου του Δερματά και τραβούσε ακόμη δυτικότερα στο Ηρακλείο. Η μεταφορά της δραστηριότητας αυτής στο Λάκο που υπενυχθήκατε, νομίζω ότι έγινε πάρα πολύ αργότερα. Η ηθική κατάπτωση, την οποία περιγράφει ο ποιητής σας, σημαίνει αυτόματα και με όλα αυτά τα οποία είπατε, με το εμπόριο, με τις εργασίες τις οποίες ασχολήθηκε σε όλη την πορεία, παρικράφει μια διάσπαση της κοινωνίας, μια να διασπάται ο κοινωνικός ιστος. Σε κάθε δύσκολες περιπτώσεις της ιστορίας μας αυτό συμβαίνει, νομίζω. Ήπως και τώρα κινδυνεύουμε να υποστούμε το ίδιο. Το είπα σε γενικές γραμμές, το είπα ότι ο κοινωνικός ιστος έχει διαρραγεί. Και τότε ήταν πολύ δύσκολο να ξαναηφανθεί. Είναι πολύ δύσκολο, τέλος πάντων. Παρακαλώ, άλλη ερώτηση. Είναι. Ο κ. Μαυρομάτης είναι ακουράστος, άμα θέλετε και άλλη ερώτηση, αλλιώς θα κάνω εγώ μια ερώτηση. Θεωρείτε, έτσι κατάλαβα, αν κατάλαβα καλά, ότι ο ποιητής μας ήταν κατά κάποιο τρόπο ο πρόεδρομος του Δεκαπεντασύλλαβου και της Ομοιοκαταληξίας, την οποία εχειρίστηκε μετά ο Βιτσέντος Κορνάρος και οι επόμενοι, σαν ποιητή τώρα. Του Δεκαπεντασύλλαβου, όχι. Όχι, της Ομοιοκαταληξίας, όμως. Ο Δεκαπεντασύλλαβος έχει μια μακρά ιστορία που είναι ένα θέμα τεράστιο για τον Δεκαπεντασύλλαβο, της εισαγωγής της Ομοιοκαταληξίας των ελλαδικών χώρων, είναι αυτός και κατά περίπου ένα με ένα με 150 χρόνια, νωρίτερα από ό,τι έως τώρα πιστεύαμε. Και αυτό έχει σημασία βέβαια για την νεοελληνική λογοτεχνία. Επίσης, ήθελα να πιστεύω, πιστεύω εγώ και θέλω να πείτε αν σωστά πιστεύω, επειδή έκανε και αυτοκριτική, πρέπει να ήταν ένας πραγματικός σατυρικός ποιητής που δεν έκανε χάρη ούτε στον εαυτό του. Άρα ήταν ένας σατυρικός ποιητής και έτσι πρέπει να τον δούμε. Με υπερβολές. Ναι, νομίζω η σατυρά του στόχευε στην ατομική ικανοποίησή του. Και αυτό το πράγμα τον ευχαρίστουσε. Νομίζω αυτό είναι. Ερώτηση μήπως έχουμε άλλοι. Εάν δεν έχουμε ερώτηση, ήθελα να σας διαβάσω την πρόσκληση της επόμενης ομιλίας. Στην επόμενη ομιλία μας, λοιπόν, την 1η Απριλίου. Δεν μας την κάνεις πρώτη Απριλιά, κύριε Δρακάκη, έτσι? Ο κύριος Μανώλης Δρακάκης, διδάκτορ ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο κύριος Κλεάνθη Σιδηρόπουλος, αρχαιολόγος, νομισματολόγος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα μιλήσουν με θέμα. Στα γυρίσματα των καιρών, έμποροι και καραβοκύριδες στο Ιράκλειο. Τους ομιλητές θα προλογήσει ο κύριος Γεώργιος Νικολακάκης, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστημίου Κρήτης, την εκδήλωση θα συντονίσει ο κύριος Μιχάλης Αγριόγιανος, μηχανολόγος, μηχανικός μέλος της Συντονιστίας Επιτροπής της Ιράκλειας Πρωτοβουλίας. Θα μας θυμίσει η παρουσία σας πάλι το Σάββατο, την 1η του Απρίλη, 11 η ώρα, όπως όλες οι άλλες συναντήσεις μας. Και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κύριο Μαυρομάτι. Διότι μας ζήτησε και συγγνώμη που αυτός ταλαιπωρήθηκε, που στη χιονιά έπρεπε να έρθει και ήρθε. Τώρα αυτός ταλαιπωρήθηκε. Εμείς πρέπει να σε ευχαριστούσουμε όλοι και οι ακροαδές. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχαριστούμε.